Lost - עונה 6
אני בסופ"ש הזה תחנתי 14 פרקים של עונה ראשונה.
איך שהדבר הזה שואב אותך פנימה..........
איך שהדבר הזה שואב אותך פנימה..........
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
אני עשיתי את זה
היה מענין.. עוד לא עיכלתי הכל...
ספוילר
מצד אחד יכול להיות מאכזב, כי זה לא ממש איחד בין המציאויות, יותר מצא פתרון קל בלי הרבה משחקים של מציאויות מקבילות... מצד שני לא ממש הסביר את כל מה שקרה על האי עד הסוף.. בכל מקרה, מחכה לתגובות של עוד אנשים...
ספוילר
מצד אחד יכול להיות מאכזב, כי זה לא ממש איחד בין המציאויות, יותר מצא פתרון קל בלי הרבה משחקים של מציאויות מקבילות... מצד שני לא ממש הסביר את כל מה שקרה על האי עד הסוף.. בכל מקרה, מחכה לתגובות של עוד אנשים...
- parvin
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 201
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
ששת העונות - עלילת מתח ואקשן מעולה. משמעויות מעבר לכך - לא הרבה.
אבי
התמונה האחרונה דווקא השלימה את הפאזל.tomer_h כתב: מצד אחד יכול להיות מאכזב, כי זה לא ממש איחד בין המציאויות, יותר מצא פתרון קל בלי הרבה משחקים של מציאויות מקבילות... מצד שני לא ממש הסביר את כל מה שקרה על האי עד הסוף.. בכל מקרה, מחכה לתגובות של עוד אנשים......
אבי
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אגב, מה האורך של הפרק, לא כולל פרסומות?
אני חושב שגם מבחינת משמעויות היה מעניין להכנס לעולם שלהם עם כל החוקים והמיתולוגיה שהם בנו, אבל הם קצת אכזבו במסר הסופי לדעתי...parvin כתב:ששת העונות - עלילת מתח ואקשן מעולה. משמעויות מעבר לכך - לא הרבה.
התמונה האחרונה דווקא השלימה את הפאזל.tomer_h כתב: מצד אחד יכול להיות מאכזב, כי זה לא ממש איחד בין המציאויות, יותר מצא פתרון קל בלי הרבה משחקים של מציאויות מקבילות... מצד שני לא ממש הסביר את כל מה שקרה על האי עד הסוף.. בכל מקרה, מחכה לתגובות של עוד אנשים......
אבי...
איך התמונה האחרונה השלימה? לא הבנתי עוד עד הסוף מה משמעות האי אם ככה? ואיך זה קשור להשלמה שלהם ולמעבר שלהם לעולם הבא במציאות החלופית?
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
גרוע כמו שחשבתי שיהיה, ידוע לנו איך זה נגמר אבל לא קיבלנו שום תשובות ורק נפתחו שאלות נוספות.
לפחות חצי שעה מהפרק באורך של שעה ו45 דקות ניתן היה לקצץ.
ממה שהבנתי, כל העלילה על האי היתה המציאות והעולם המקביל הוא סוג של עולם מעבר אל גן עדן - מעבר לזה הכל השערות.
כמה דברים שצריך לשים לב אליהם:
*למה ריצ'רד, לפידוס, מייקל ועוד לא היו בעולם המקביל?
*למה ג'ק ודמוזנד לא הפכו לעשן שחור כפי שקרה לסמוקי?
*למה אנה לוסיה לא עברה לגן עדן ונתקעה בעולם המעבר?
*אם ג'ייקוב ידע כל הזמן שכדי להרוג את אחיו הוא צריך לכבות את האור למה הוא חיכה עד עכשיו?
אלו רק שאלות שנפתחו בפרק האחרון ויש עוד, אני בכלל לא מזכיר את השאלות הישנות שלא קיבלו מענה.
לפחות חצי שעה מהפרק באורך של שעה ו45 דקות ניתן היה לקצץ.
ממה שהבנתי, כל העלילה על האי היתה המציאות והעולם המקביל הוא סוג של עולם מעבר אל גן עדן - מעבר לזה הכל השערות.
כמה דברים שצריך לשים לב אליהם:
*למה ריצ'רד, לפידוס, מייקל ועוד לא היו בעולם המקביל?
*למה ג'ק ודמוזנד לא הפכו לעשן שחור כפי שקרה לסמוקי?
*למה אנה לוסיה לא עברה לגן עדן ונתקעה בעולם המעבר?
*אם ג'ייקוב ידע כל הזמן שכדי להרוג את אחיו הוא צריך לכבות את האור למה הוא חיכה עד עכשיו?
אלו רק שאלות שנפתחו בפרק האחרון ויש עוד, אני בכלל לא מזכיר את השאלות הישנות שלא קיבלו מענה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני מאוד אהבתי את הפרק.
אני מאוד מסכים עם מה שנאמר בספיישל לפני - הם חזרו פה לעסוק בדמויות, באינטראקציות ובהלכות המחשבה - ועזבו את הנושא הפיזי של האי, המאבקים, דהארמה וכו' - ולדעתי טוב שכך.
לגבי השאלות שלך, ממה שאני הבנתי -
- מי שלא היה בעולם המקביל - עדיין בחיים...
- דזמונד עמיד לכוחות האלקטרו-מגנטיים. ג'ק לא לגמרי ברור, יכול להיות שבגלל שהוא היה עדיין בחיים או שבגלל שהוא ביצע את הפעולה כחלק מתפקידו כהגנה על האי, לעומת סמוקי.
- אנה לוסיה - אין לי מושג...
- כנראה הוא היה חייב להשאיר מחליף, והוא לא היה בטוח איך זה ייגמר. חוץ מזה, הוא לא רצה להרוג אותו, כל מה שהוא רצה זה להגן על האי. סמוקי היווה את ה"רוע המוחלט" וג'ייקוב היה האנטיתזה נגדו (בפעם היחידה שהוא כעס, זה נגמר באח מת ומפלצת דמוית עשן שחור).
ג'ק שונה - הוא בעל מטרה טובה אבל הוא מסוגל לפעול גם כ"רוע" כשצריך.
כפי שציינתי, אני מאוד מרוצה מהפרק ולא מאוד מפריעות לי הרבה שאלות שלא נענו - אבל אם יעשו עוד פרקי "פלאשבקים" או סגירות פינות אני לא אתלונן...
אני מאוד מסכים עם מה שנאמר בספיישל לפני - הם חזרו פה לעסוק בדמויות, באינטראקציות ובהלכות המחשבה - ועזבו את הנושא הפיזי של האי, המאבקים, דהארמה וכו' - ולדעתי טוב שכך.
לגבי השאלות שלך, ממה שאני הבנתי -
- מי שלא היה בעולם המקביל - עדיין בחיים...
- דזמונד עמיד לכוחות האלקטרו-מגנטיים. ג'ק לא לגמרי ברור, יכול להיות שבגלל שהוא היה עדיין בחיים או שבגלל שהוא ביצע את הפעולה כחלק מתפקידו כהגנה על האי, לעומת סמוקי.
- אנה לוסיה - אין לי מושג...
- כנראה הוא היה חייב להשאיר מחליף, והוא לא היה בטוח איך זה ייגמר. חוץ מזה, הוא לא רצה להרוג אותו, כל מה שהוא רצה זה להגן על האי. סמוקי היווה את ה"רוע המוחלט" וג'ייקוב היה האנטיתזה נגדו (בפעם היחידה שהוא כעס, זה נגמר באח מת ומפלצת דמוית עשן שחור).
ג'ק שונה - הוא בעל מטרה טובה אבל הוא מסוגל לפעול גם כ"רוע" כשצריך.
כפי שציינתי, אני מאוד מרוצה מהפרק ולא מאוד מפריעות לי הרבה שאלות שלא נענו - אבל אם יעשו עוד פרקי "פלאשבקים" או סגירות פינות אני לא אתלונן...
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 24/05/2010 19:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
- RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אני רואה הרבה תגובות ברשת לגבי הסיום, תגובות מאוד מאוכזבות...
ואם לומר את האמת...
אני לא כ"כ מבין למה...
אני באופן אישי מאוד נהנתי מהסיום, הרגשת קטרזיס עברה בי מאין כמוה.
נכון, הסדרה נסגרה עדיין עם כמה סימני שאלה, אבל... הסיום כ"כ ריגש אותי, שזה לא שינה לי...
זו לא סדרה לגבי אי... זו סדרה לגבי בני אדם...
וההקשרות (הבדיונית) שנוצרה בינינו, הצופים לבין הדמויות - זה מה שהפך את הסוף למרגש כ"כ בעיניי...
בכל מקרה, אני, לפחות, נהנתי...
ואם לומר את האמת...
אני לא כ"כ מבין למה...
אני באופן אישי מאוד נהנתי מהסיום, הרגשת קטרזיס עברה בי מאין כמוה.
נכון, הסדרה נסגרה עדיין עם כמה סימני שאלה, אבל... הסיום כ"כ ריגש אותי, שזה לא שינה לי...
זו לא סדרה לגבי אי... זו סדרה לגבי בני אדם...
וההקשרות (הבדיונית) שנוצרה בינינו, הצופים לבין הדמויות - זה מה שהפך את הסוף למרגש כ"כ בעיניי...
בכל מקרה, אני, לפחות, נהנתי...
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
וואי, איזה ביזיון...
כתבה שלמה ב Ynet על דעתו של כתב על פרק הסיום - כשהוא בכלל לא הבין אותו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3893269,00.html
כתבה שלמה ב Ynet על דעתו של כתב על פרק הסיום - כשהוא בכלל לא הבין אותו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3893269,00.html
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73273
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
צפיתי כרגע בפרק הסיום הכפול. את האמת - לא יודע מה להגיד. ציפיתי להתאכזב, אולי בגלל זה אני לא לגמרי מאוכזב, אבל להגיד שאני מסופק? בכלל לא. אבל היי - היה צפוי.
כמה דברים קצת שוליים אבל שלי מספיק הציקו בשביל לזכור אותם:
1. הקטע עם המים. ממלאים כוס, שותים כמה שלוקים והופ - עכשיו אתה כמוני. בדיחה.
2. התינוק שקלייר מביאה לעולם כ"כ שונה מהתינוק שהראו בפלאשבאק שזה עלבון לאינטילגנטציה. כ"כ קשה למצוא 2 תינוקות דומים?
אני בטוח שיהיו פה אנשים שישבעו שהפרק היה גאוני, לי אישית זה הרגיש מאולץ ומעט טיפשי.
זהו. לא מתכוון לנתח יותר מזה, שפכתי יותר מידיי מילים על הסידרה הזו ומסתבר שדי לשווא. הלאה לסדרה יותר מספקת (הפרק האחרון בעונה של האוס מחכה לי).
כמה דברים קצת שוליים אבל שלי מספיק הציקו בשביל לזכור אותם:
1. הקטע עם המים. ממלאים כוס, שותים כמה שלוקים והופ - עכשיו אתה כמוני. בדיחה.
2. התינוק שקלייר מביאה לעולם כ"כ שונה מהתינוק שהראו בפלאשבאק שזה עלבון לאינטילגנטציה. כ"כ קשה למצוא 2 תינוקות דומים?
אני בטוח שיהיו פה אנשים שישבעו שהפרק היה גאוני, לי אישית זה הרגיש מאולץ ומעט טיפשי.
זהו. לא מתכוון לנתח יותר מזה, שפכתי יותר מידיי מילים על הסידרה הזו ומסתבר שדי לשווא. הלאה לסדרה יותר מספקת (הפרק האחרון בעונה של האוס מחכה לי).
תמיד נהנהתי לראות אבודים, גם בפרקים חלשים, אהבתי את הסוף וסוף סוף היה סוף...
היו כמה פאקים, כמו ש Huber אמר על העברת תפקיד להוגו..
ועוד כל מיני, אבל יאללה מי סופר כבר..
היו כמה פאקים, כמו ש Huber אמר על העברת תפקיד להוגו..
ועוד כל מיני, אבל יאללה מי סופר כבר..
נתחיל בזה שרק מכוח אינרציה של 6 עונות, ברור היה לי שהפרק האחרון יהיה מסקרן ומותח אפילו אם כולם היו יושבים על חוף הים ולא מוציאים מילה במשך 90 דקות. בקשר לדעתי על הפרק...........אני יכול בלב שלם לומר שבחיים שלי לא ראיתי סיום סידרה שהוא כל כך מאכזב וגרוע. עוד לפני שמתייחסים לתסריט עצמו. הפרק רץ כל כך מהר וקשה היה לי שלא להרגיש את האילוץ וחוסר הלוגיקה של הקטעים שם. זה היה כל כך הזוי שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחילאבל אני שייך לאלה שלא הבינו לעומק את העניין ואת הרעיון שעמד מאחורי הפרק הזה. אז תעזרו לי להבין:
מה זה האי?
האם כולם מתו כבר בהתרסקות הראשונה?
מה זה העולמות המקבילים?
מי חי ומי מת בסוף?
מה קרה למטוס שעזב את האי?
מה קרה לאנשים שנשארו על האי אחרי שג'ק החזיר את האבן למקום?
איך ג'ק הצליח לצאת מהאור שהורג או הופך את אלה שנכנסים אליו לעשן?(לפני שהוא החליט שבכל זאת צריך למות ממשהו)
למה בן לא נכנס לכנסייה בסוף? (מה הוא הלך לגיהינום)
אם סמוקי איבד את כל הכוח אחרי שהזיזו את האבן, אז למה כל כך מפחדים שהוא יעזוב את האי?
איך זה שקלייר יולדת וחמש דקות אח"כ היא בכנסייה מתחבקת עם כולם?
איך ייתכן שלוק מגלה שהוא יכול ללכת בקלילות כזאת, רק אחרי שבן אומר לו שהוא יכול לקום מכיסא הגלגלים?
איך לכל הרוחות אפשר להאמין שהמטוס המצ'וקמק הזה הצליח להמריא אחרי שהדביקו את החלונות ואת הצינורות הדולפים שלו בנייר דבק?
איזה הגיון בעולם מסביר את זה שקייט מחליטה לעלות על הסירה ולברוח מהאי לבדה אחרי שהיא רואה את אהוב ליבה פצוע שהולך להרוג את עצמו?
איך כולם יודעים שנשאר לאי רק עוד שעה לחיות לפני שהוא הולך כבינימט?
איך בן הצליח להשתחרר מהעץ שנפל עליו?
איך בן הרשע מרושע פתאום נהיה לי כזה מלאך פתאום?
נתחיל בזה ואח"כ נעבור לשאלות המרכזיות
מה זה האי?
מה זה העולמות המקבילים?
מי חי ומי מת בסוף?
איך ג'ק הצליח לצאת מהאור שהורג או הופך את אלה שנכנסים אליו לעשן?(לפני שהוא החליט שבכל זאת צריך למות ממשהו)
אם סמוקי איבד את כל הכוח אחרי שהזיזו את האבן, אז למה כל כך מפחדים שהוא יעזוב את האי?
איך ייתכן שלוק מגלה שהוא יכול ללכת בקלילות כזאת, רק אחרי שבן אומר לו שהוא יכול לקום מכיסא הגלגלים?
איך לכל הרוחות אפשר להאמין שהמטוס המצ'וקמק הזה הצליח להמריא אחרי שהדביקו את החלונות ואת הצינורות הדולפים שלו בנייר דבק?
איזה הגיון בעולם מסביר את זה שקייט מחליטה לעלות על הסירה ולברוח מהאי לבדה אחרי שהיא רואה את אהוב ליבה פצוע שהולך להרוג את עצמו?
נתחיל בזה ואח"כ נעבור לשאלות המרכזיות
פרק טוב ומרגש.
עד לרגע שאנו מגיעים לנקודה שכולם מתים.
מה לעזאזל קורה כאן?
מה קרה בשמך 6 עונות?
נראה לי נשאר המווווווווווווווווווווון מקום להשמך
עד לרגע שאנו מגיעים לנקודה שכולם מתים.
מה לעזאזל קורה כאן?
מה קרה בשמך 6 עונות?
נראה לי נשאר המווווווווווווווווווווון מקום להשמך
גנאדי
osherov כתב:נתחיל בזה שרק מכוח אינרציה של 6 עונות, ברור היה לי שהפרק האחרון יהיה מסקרן ומותח אפילו אם כולם היו יושבים על חוף הים ולא מוציאים מילה במשך 90 דקות. בקשר לדעתי על הפרק...........אני יכול בלב שלם לומר שבחיים שלי לא ראיתי סיום סידרה שהוא כל כך מאכזב וגרוע. עוד לפני שמתייחסים לתסריט עצמו. הפרק רץ כל כך מהר וקשה היה לי שלא להרגיש את האילוץ וחוסר הלוגיקה של הקטעים שם. זה היה כל כך הזוי שאני לא יודע אפילו מאיפה להתחילאבל אני שייך לאלה שלא הבינו לעומק את העניין ואת הרעיון שעמד מאחורי הפרק הזה. אז תעזרו לי להבין:
![]()
![]()
![]()
מה זה האי?
אתה בטח כבר יודע
לא, אבא של גק אמר לו שכמה מתו לפניו וכמה אחריו
מה זה העולמות המקבילים?
אין עולם מקביל, זהו גן עדן
מי חי ומי מת בסוף?
בסופו של דבר כולם מתו, חלק באי חלק בהתרסקות
עזב, התרסק, נחת בשלום, לא ידוע, כנראה שהתרסק אם הם שם.
חיו ומתו מתישהו
שאלה טובה, כנראה בגלל שהוא היה "גייקוב" הוא יכל לעשות את זה, כנראה גייקוב לא חשב על זה.
לא יודע
רצו ללכת עד הסוף
לא יודע
כנראה שהוא היה רגיל לזה..
"אבודים"
"אבודים"
"אבודים"
"אבודים"
בנג'מין זה בנג'מין...
נתחיל בזה ואח"כ נעבור לשאלות המרכזיות...
NBA,
מקובל והגיוני (יחסית לסידרה) שכל העלילה המקבילה לאי בעונה השישית היא איזה חדר המתנה לגן עדן.....אז האם אתם יכולים להסביר מה לדעתכם היה הרעיון מאחורי כל העלילה בחדר ההמתנה שנחשפנו עלייה במשך חצי עונה?! מה זאת "ההתעוררות" הזאת שכל אחד מהם היה צריך לעבור על מנת להגיע בסוף לטקס הכניסה שלו לגן עדן?! (ואם כל העלילה באי הייתה אמיתית אז אין סיכוי שבן קיבל אישור להגיע לגן עדן
)
מקובל והגיוני (יחסית לסידרה) שכל העלילה המקבילה לאי בעונה השישית היא איזה חדר המתנה לגן עדן.....אז האם אתם יכולים להסביר מה לדעתכם היה הרעיון מאחורי כל העלילה בחדר ההמתנה שנחשפנו עלייה במשך חצי עונה?! מה זאת "ההתעוררות" הזאת שכל אחד מהם היה צריך לעבור על מנת להגיע בסוף לטקס הכניסה שלו לגן עדן?! (ואם כל העלילה באי הייתה אמיתית אז אין סיכוי שבן קיבל אישור להגיע לגן עדן