שרשור תגובות: מיתוסים נפוצים ברמקולים ביתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551

שליחה

K300 כתב: לכן לעולם לא הגבלתי את עצמי לבדיקה אחת ותמיד התוצאות היו זהות. מה שאהבתי פעם ראשונה, אהבתי גם ביום אחר. כבלים שנישמעו לי איום, תמיד נישמעו לי אותו הדבר גם כשחזרתי ביום אחר לפעמים בתקופה ממש אחרת. לא קרה פעם אחת בחיי שבחנתי ברצינות כבל ונסיתי אותו שוב והפידבק שלי לגביו היה שונה!
...
לדעתי התיאור שלך מהווה דוגמא קלאסית ל- Expectation Bias: האופן בו התוצאה מושפעת מהציפיה שלך (או "נבואה שמגשימה את עצמה")
לקריאה נוספת: הטיית הנסיין.
K300 כתב:שטויות! איך אי אילו מהטענות למעלה הסבירו את התופעה שהפידבק של ארז היה זהה 1:1 לזה שלי? לא ברמה של טוב יותר או טוב פחות אלא תיאור מדויק למה כל כבל עשה לסאונד!
...
uffnick נתן לך תשובה לעניין.
כמשתמע מדבריו, הסיבה היא שהפידבק הזה אינו בעל משמעות אמיתית. כלומר הוא אינו באמת "תיאור מדויק".
ואם יורשה לי להוסיף משהו לדבריו של uffnick:
תיאורים כמו "זה נשמע יותר מוסיקלי, יותר מאוזן, יותר הדוק" - הם תיאורים אבסטרקטיים שמטבע הדברים כל אחד יזדהה איתם בהתאם למשאלת לבו.
זה דומה לטריק (שהוא לעתים אפילו נעשה באופן בלתי-מודע!) שעושים כל מיני נומרולוגים, קוראים בקפה, אסטרולוגים, מתקשרים וכו' מהבחינה הזו שהשומע מזדהה איתם ולכן רואה בכך "פידבק 1:1", כדבריך.
כן, זוהי קריאה קרה: צורת דיבור בה נדמה שאתה אומר דברים בעלי משמעות למישהו, בעוד שלמעשה אתה לא - המשמעות והרלוונטיות מסופקות ע"י דמיונו של האדם אליו דיברת.
למי שהנושא של קריאה קרה מעניין אותו, מומלץ לעיין בפוסט מהבלוג המצוין 'חשיבה חדה'.

סיפורים על "מיקרודינמיקה", "אווריריות", "אנליטיות", צליל "נכון", צליל "עגול" או צליל "סגול" - מתאימים להגדרה זו.
אין בעיה עם אלה כסופרלטיבים או כתיאורים ספרותיים, אבל זה לא תיאור מדויק.
(זו הסיבה, אגב, שאני לא לוקח ברצינות את יומרתם של כל מיני 'כתבים' לשים על עצמם אצטלה של 'מומחים' כאשר כל היוצא מפיהם הוא רק תיאורים ספרותיים כאלה.)
כל זאת בניגוד לפידבק אמיתי שאינו תלוי לפרשנות, למשל "הנחתה של 6 דיבי ב-2 קה"צ". זה לא סגנון הפידבק שארז נתן לך.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 06/10/2013 23:24, נערך 4 פעמים בסך הכל.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

הסיבה היא שהפידבק הזה אינו בעל משמעות אמיתית. כלומר הוא אינו באמת "תיאור מדויק".
...
תרשה לי לתקן -
הפידבק בעל משמעות אמיתית, אם כי סובייקטיבית וניתנת לפרשנות, מה שסביר שעל אף שהמילים זהות, המשמעות בהכרח לא זהה מאחר והיא מתארת חווייה חושית וריגשית. כדי שהפידבק יעבור בצורה חד-חד ערכית מאדם לאחר יש להשתמש בכלי אובייקטיבי מנותק מהמערכת החושית והחווייתית (כי הן שזורות זו בזו) ושונה מאדם לאדם.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ufffnick כתב:
הסיבה היא שהפידבק הזה אינו בעל משמעות אמיתית. כלומר הוא אינו באמת "תיאור מדויק".
...
תרשה לי לתקן -
הפידבק בעל משמעות אמיתית, אם כי סובייקטיבית וניתנת לפרשנות, מה שסביר שעל אף שהמילים זהות, המשמעות בהכרח לא זהה מאחר והיא מתארת חווייה חושית וריגשית. כדי שהפידבק יעבור בצורה חד-חד ערכית מאדם לאחר יש להשתמש בכלי אובייקטיבי מנותק מהמערכת החושית והחווייתית (כי הן שזורות זו בזו) ושונה מאדם לאדם.
...
בסדר, מקבל את דבריך (Y)
אתה אומר שהמשמעות לא זהה, ולכך התכוונתי באומרי שאין משמעות אמיתית.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

motico כתב:FLAC ו WAV הם קבצים במבנה לוגי שונה אבל זהים מבחינת הביטים שקשורים למוזיקה. FLAC דורש יותר עבודת פריסה חישובית (כמו קובץ ZIP) אבל התוצאה הסופית זהה ל WAV.
אם לוקחים קובץ WAV וממירים אותו ל FLAC ובחזרה ל WAV מקבלים קובץ זהה למקור.
זה מאד פשוט: אם FLAC נשמע שונה מ WAV זה אומר שהציוד שמנגן אותו לקוי.

איך זה קשור להוכחות בנושא הכבלים?
...
צודק בכל מילה.
הקשר לנושא הכבלים הוא כי קיימים אנשים שאשכרה טוענים שהם שומעים הבדלים בין מקודדי לוסלס ומתעקשים לכך שקיים הבדל מחוץ לראשם (מה שניתן להפרכה בקלות במקרה של Lossless) - וזו כאמור דוגמא מצוינת לאופן בו חושינו עלולים להטעות אותנו.
נערך לאחרונה על ידי DigiSUN ב 06/10/2013 11:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אתה אומר שהמשמעות לא זהה, ולכך התכוונתי באומרי שאין משמעות אמיתית.
...
זו בדיוק הנקודה "משמעות" (המילה עצמה) הינה מושג המייצג סובייקטיביות.
המילה עצמה מייצגת מערך תפיסה אינדיבידואלי שכל אחד בינו לבין עצמו שופך לתוכה היקשים, חוויות, ערכים וחושים שההרכב שלהם יחד מייצר את מה שאנחנו קוראים לו אח"כ "משמעות".
ברור לי שהתכוונת שלמשהו אחר - "הפידבק לא מוגדר היטב" כפי שנהוג לומר במדע כשמעבירים ביקורת על עבודה של מישהו.
במדע אין דבר כזה "משמעות". שים לב ש"משמעות" לרוב תהיה מרכיב עיקרי בתשובה לשאלה "למה".
המדע לא מתעסק עם "למה", הוא מתעסק עם "איך" וה-causality (ובהחלט ניכר שאתה יודע את זה כבר ;))

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

עזרה ל DigiSUN בקשר להתניות במבחן שאינו עיוור:
נתקלתי בסיפור הזה בסוף השבוע על זה ש 57 טועמי יין מבורדו והאיזור שהשווו בין יין לבן לבין יין לבן עם צבע מאכל לא הצליחו להבחין שמדובר בעצם ביין לבן ושיבחו אותו בתיאורים של יין אדום.
בנוסף, אותו בוחן נתן לטועמים 2 בקבוקים עם אותו יין אדום אך עם תוויות שונות - אחת של יין יוקרתי ואחת של "יין הבית" של מסעדות וכצפוי, כל הטועמים לא הצליחו לזהות שמדובר באותו יין ואף שיבחו את היין עם התווית היוקרתית.
לא לשכוח שמדובר בטועמי יין שזה מקצועם.

כדי שלא תחשבו שאני ממציא זה לינק לאחד המקומות שמספר על זה אבל יש לסיפור הזה די הרבה רפרנסים בעולם וגם מקור אמיתי:
http://whywereason.com/tag/frederic-brochet/
http://scienceblogs.com/cortex/2007/11/ ... y-of-wine/

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

K300 כתב: 1. לא ולא הייתי צריך. האמירה שלכם שווליום שונה של כבל או כל רכיב אחר אמור להשפיע על כושר השיפוט שלי או של כל חובב אודיו רציני משעשעת אותי. באמת נראה לך שכשאני עושה השוואה אני שם את המגבר על מספר X ולא מזיז אותו. אני יודע היטב על אפשרות של ווליום שונה ולכן בכלל לא מסתכל על הסקאלה, בשני המקרים אני מתחיל ב-0 ומעלה את הווליום עד נקודה שטוב לי בה.

בכלל בתחום האודיו ישנם רכיבים ששונים מהותית בווליום זה מזה, אז מה, למה שיש GAIN גבוה ישמע טוב לאנשים ולרכיבים שיש GAIN נמוך ישמעו רע? מה השטות הזו? עובדה שחברות לא עושת מכשירים רק עם GAIN גבוה ולהפך..... אחד המגברים המשולבים הטובים ביותר סביב 10K ש"ח הוא לטעמי זה של בל-קנטו, ה-GAIN שלו כל כך נמוך שעד 80 כמעט אין ווליום, אז מה? זה גורם לו לא להימכר היטב בעולם? אנשים מתים עליו!
...
לא הבנתי בכלל מה הנקודה שלך... 8O

הנקודה שלנו היא שאפילו הפרשי ווליום קטנים יחסית של 0.1dB, הם שמיעים ובהגדרה גורמים לנו להעדיף את הסיגנל שנשמע לנו חזק יותר, ולחשוב שהוא טוב/איכותי/עגול/מלא יותר. לכן חשוב לוודא לפני שעושים מבחן השוואתי בין כמה רכיבים, שהעוצמות שוות עד כדי 0.1dB בין מערכת A למערכת B.

קח לדוגמה את הקישור הבא: http://www.audiocheck.net/blindtests_level.php?lvl=1 - אתה יכול לדגום במו אוזניך כאן (בקבצים דחוסים אונליין, או ע"י הורדה של קבצי WAV איכותיים ובדיקת ABX רצינית יותר דרך Foobar למשל...) כיצד נשמעים לאוזניך קבצי דגימת סאונד (ב-440Hz לצורך העניין), עם ירידה/עליה של 1dB אחרי שניה או בלי. בתוך הדף עצמו אתה יכול לשנות את גובה הירידה/עליה ב-Level (יש בסה"כ 7 אופציות, עם עליה/ירידה בעוצמה אחרי שניה של 0.1-6dB, כך שאתה יכול להיווכח במו אוזניך עד כמה ההבדלים שמיעים), ולעשות מבחן עיוור של 10 דגימות בתחתית הדף (או, כאמור, להוריד את קבצי ה-WAV של הדגימות ב-"קפיצה" המתאימה לך ב-dB ולעשות מבחן ABX עיוור דרך Foobar...) - כאמור, אם השמיעה שלך טובה, תעבור באופן מובהק את ה-50% בעקביות על-פני 30 נסיונות ויותר של הבחנה בין עליה/ירידה של 0.1dB בדגימה (אני שמעתי במובהק הפרשים של 0.2dB במשרד רועש עם אוזניות בסיסיות מאוד.

האפקט הזה של "Louder is Better" ידוע כבר עשרות שנים, והדוגמה המדעית הכי ברורה לו היא עקומות פלצ'ר-מאנסון, שהוצגו לראשונה ב-1933 - הנה הסבר לא רע על המשמעות שלהן: http://www.surfacedstudio.com/blog/louder-is-better-the-fletcher-munson-curves (הסבר דומה נמצא כאן: http://blogs.msdn.com/b/audiofool/archive/2007/02/07/louder-sounds-better.aspx)
K300 כתב:5. אם המילה סינרגיה מעצבנת אותך הבה נשתמש במילה התאמה. הרמקול B&W 800 נשמע שונה מנניח בוזנדופר? בוודאי! אז ברור שיתאימו להם כבלים מסוג שונה.

חוץ מזה לכבל בפירוש יש חותם צליל שאו שאתה אוהב או שאתה לא אוהב. בדיוק כמו לכל רכיב במערכת.
...
הנקודה שלנו היא פשוטה: לכבל שמיוצר באיכות סבירה אין חותם צליל. אם לכבל יש חותם צליל, הוא פגום.
כבל - ולו הבסיסי ביותר - צריך להיות שקוף לחלוטין, ולהעביר את כל התדרים הנשמעים

באשר ל-"התאמה" של כבלים לרמקולים/הגברה/מקור: ראשית, כאמור, אין לכך שום ערך לתפיסתנו מכיוון שזה מדיום שבהגדרה צריך להיות שקוף. שנית, עדיף לנתח את עקומת היענות התדרים בנקודת ההאזנה ע"י מיקרופון מכוייל ותוכנה תואמת, ולתקן את התדרים שמתגלים כבעייתיים ע"י אקולייזר - זה הרבה יותר מדוייק ונכון מאשר לנסות לתקן בעיתו אקוסטיות בחדר באמצעות התרשמות אישית בלתי-מדעית בעליל משילובים שונים של רכיבים שלכאורה "מקזזים" אחד את הסאונד של השני.
K300 כתב:עשיתי לעצמי כמה מבחנים עיוורים בהם היו עשרה קבצי FLAC ו-WAV אחד של אותו השיר כמובן ועל עיוור תמיד הצלחתי לזהות את ה-FLAC. אם אתה לא יכול קבל זאת שזה עקב מגבלה - או שלך או של הציוד בו ערכת את הבדיקה.
...
אני רוצה להאמין לך, אז אפילו לא אשאל איך עשית את המבחנים העיוורים (הכי טוב כאמור זה להריץ את שני הקבצים דרך כלי ה-ABX של Foobar), אבל בוא תבדוק את עצמך עם מבחן הרבה יותר בנאלי - האם אתה עובר את ה-50% אחרי 30 נסיונות באתר הבא: http://www.mp3ornot.com
השגת תוצאות שהן באופן מובהק לא אקראיות (מהותית מעל 50%)? יופי! רק קח בחשבון שזה היה מבחן שמשווה קבצי MP3 שאחד מהם מקודד ב-128Kbps ואחד מהם ב-320Kbps - רחוק מאוד מ-FLAC מול WAV שאם עושים להם מבחן NULL (הופכים את הסיגנל של אחד מהקבצים ב-100%, ואז מריצים את שניהם בו-זמנית דרך מיקסר ומודדים הבדלים שמיעים בין השניים - אם הקבצים זהים, לא שומעים כלום מעבר אולי לרצפת הרעש של המיכשור, כי הסיגנל ההפוך איפס לחלוטין את הסיגנל הרגיל.

עוד קישורים לשיקולך:
  • מבחני ABX בין כבלים - http://home.provide.net/~djcarlst/abx_wire.htm
  • מדידות עקומות היענות תדרים של כבלים שונים באורכים זהים (שזה הפרמטר הכי קריטי להבדלים בין כבלים): http://forums.audioreview.com/how-artic ... -2526.html - חפש את הכותרת "Frequency Response Comparison"
  • מבחן בין כמה וכמה כבלים יחסית זולים שמדגים באופן מדעי, הן במדידות והן במבחן עיוור שהדבר הכי חשוב אחרי אורך הכבל זה העובי שלו: http://thewirecutter.com/reviews/the-best-speaker-cable
  • מדידה של ההבדלים בין עקומות ההיענות של אותה מערכת עם כבלי רמקולים שונים: http://stereos.about.com/od/accessories ... ghs-In.htm - ההבדלים בין כבל יקר של Linn (לא ציינו דגם, אבל מצאתי מכירה ב-eBay של כבל Linn K40 שעולה $25 למטר, ועוד כ-$50 ל-"הרכבה"...) לכבל פשוט של Monoprice שעולה פחות מדולר למטר. הנה תיאור של ההבדלים:
    [left]
    As you can see in the chart, the results with the two 12-ga cables were only subtly different. The biggest change was a boost of maximum +0.4 dB between 4.3 and 6.8 kHz.

Is this audible? Maybe. Would you care? Probably not. To put it in perspective, that's about 20 to 30 percent of the change I typically measure when I test a speaker with and without its grille.

But switching to the 24-ga cable had a huge effect. For starters, it reduced the level, requiring me to normalize the measured response curve by boosting it +2.04 dB so I could compare it with the curve from the Linn cable. The 24-ga cable's resistance also had obvious effects on frequency response. For example, it cut bass between 50 and 230 Hz by a maximum -1.5 dB at 95 Hz, cut midrange between 2.2 and 4.7 kHz by a maximum -1.7 dB at 3.1 kHz, and reduced treble between 6 and 20 kHz by a maximum of -1.4 dB at 13.3 kHz.

Is this audible? Yeah. Would you care? Yeah. Would you like the sound better with the skinny cable or one of the fat ones? I don't know. Regardless, our past recommendation to use 12- or 14-ga cables is looking pretty wise.
    ...
    [/left]

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

freedom_il כתב:עזרה ל DigiSUN בקשר להתניות במבחן שאינו עיוור:
נתקלתי בסיפור הזה בסוף השבוע על זה ש 57 טועמי יין מבורדו והאיזור שהשווו בין יין לבן לבין יין לבן עם צבע מאכל לא הצליחו להבחין שמדובר בעצם ביין לבן ושיבחו אותו בתיאורים של יין אדום.
בנוסף, אותו בוחן נתן לטועמים 2 בקבוקים עם אותו יין אדום אך עם תוויות שונות - אחת של יין יוקרתי ואחת של "יין הבית" של מסעדות וכצפוי, כל הטועמים לא הצליחו לזהות שמדובר באותו יין ואף שיבחו את היין עם התווית היוקרתית.
לא לשכוח שמדובר בטועמי יין שזה מקצועם.

כדי שלא תחשבו שאני ממציא זה לינק לאחד המקומות שמספר על זה אבל יש לסיפור הזה די הרבה רפרנסים בעולם וגם מקור אמיתי:
http://whywereason.com/tag/frederic-brochet/
http://scienceblogs.com/cortex/2007/11/ ... y-of-wine/
...
איפשהו ב-40 העמודים הקודמים כבר התייחסנו לאנלוגיה המעולה בין וינופילים/אונופילים לאודיופילים. למעשה, זה כבר עלה לפחות פעמיים (אם לא יותר!) ;)
מה שמשעשע זה שאם זכרוני אינו מטעני, לפחות באחד מהאיזכורים הקודמים לכך, אחד "האודיופילים" הביא את הדוגמה של טעימות יין לצורך חיזוק טיעוניו... :roll: :P

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1347

שליחה

epony כתב:
K300 כתב: 1. לא ולא הייתי צריך. האמירה שלכם שווליום שונה של כבל או כל רכיב אחר אמור להשפיע על כושר השיפוט שלי או של כל חובב אודיו רציני משעשעת אותי. באמת נראה לך שכשאני עושה השוואה אני שם את המגבר על מספר X ולא מזיז אותו. אני יודע היטב על אפשרות של ווליום שונה ולכן בכלל לא מסתכל על הסקאלה, בשני המקרים אני מתחיל ב-0 ומעלה את הווליום עד נקודה שטוב לי בה.

בכלל בתחום האודיו ישנם רכיבים ששונים מהותית בווליום זה מזה, אז מה, למה שיש GAIN גבוה ישמע טוב לאנשים ולרכיבים שיש GAIN נמוך ישמעו רע? מה השטות הזו? עובדה שחברות לא עושת מכשירים רק עם GAIN גבוה ולהפך..... אחד המגברים המשולבים הטובים ביותר סביב 10K ש"ח הוא לטעמי זה של בל-קנטו, ה-GAIN שלו כל כך נמוך שעד 80 כמעט אין ווליום, אז מה? זה גורם לו לא להימכר היטב בעולם? אנשים מתים עליו!
...
לא הבנתי בכלל מה הנקודה שלך... 8O

הנקודה שלנו היא שאפילו הפרשי ווליום קטנים יחסית של 0.1dB, הם שמיעים ובהגדרה גורמים לנו להעדיף את הסיגנל שנשמע לנו חזק יותר, ולחשוב שהוא טוב/איכותי/עגול/מלא יותר. לכן חשוב לוודא לפני שעושים מבחן השוואתי בין כמה רכיבים, שהעוצמות שוות עד כדי 0.1dB בין מערכת A למערכת B.

קח לדוגמה את הקישור הבא: http://www.audiocheck.net/blindtests_level.php?lvl=1 - אתה יכול לדגום במו אוזניך כאן (בקבצים דחוסים אונליין, או ע"י הורדה של קבצי WAV איכותיים ובדיקת ABX רצינית יותר דרך Foobar למשל...) כיצד נשמעים לאוזניך קבצי דגימת סאונד (ב-440Hz לצורך העניין), עם ירידה/עליה של 1dB אחרי שניה או בלי. בתוך הדף עצמו אתה יכול לשנות את גובה הירידה/עליה ב-Level (יש בסה"כ 7 אופציות, עם עליה/ירידה בעוצמה אחרי שניה של 0.1-6dB, כך שאתה יכול להיווכח במו אוזניך עד כמה ההבדלים שמיעים), ולעשות מבחן עיוור של 10 דגימות בתחתית הדף (או, כאמור, להוריד את קבצי ה-WAV של הדגימות ב-"קפיצה" המתאימה לך ב-dB ולעשות מבחן ABX עיוור דרך Foobar...) - כאמור, אם השמיעה שלך טובה, תעבור באופן מובהק את ה-50% בעקביות על-פני 30 נסיונות ויותר של הבחנה בין עליה/ירידה של 0.1dB בדגימה (אני שמעתי במובהק הפרשים של 0.2dB במשרד רועש עם אוזניות בסיסיות מאוד.

האפקט הזה של "Louder is Better" ידוע כבר עשרות שנים, והדוגמה המדעית הכי ברורה לו היא עקומות פלצ'ר-מאנסון, שהוצגו לראשונה ב-1933 - הנה הסבר לא רע על המשמעות שלהן: http://www.surfacedstudio.com/blog/louder-is-better-the-fletcher-munson-curves (הסבר דומה נמצא כאן: http://blogs.msdn.com/b/audiofool/archive/2007/02/07/louder-sounds-better.aspx)
K300 כתב:5. אם המילה סינרגיה מעצבנת אותך הבה נשתמש במילה התאמה. הרמקול B&W 800 נשמע שונה מנניח בוזנדופר? בוודאי! אז ברור שיתאימו להם כבלים מסוג שונה.

חוץ מזה לכבל בפירוש יש חותם צליל שאו שאתה אוהב או שאתה לא אוהב. בדיוק כמו לכל רכיב במערכת.
...
הנקודה שלנו היא פשוטה: לכבל שמיוצר באיכות סבירה אין חותם צליל. אם לכבל יש חותם צליל, הוא פגום.
כבל - ולו הבסיסי ביותר - צריך להיות שקוף לחלוטין, ולהעביר את כל התדרים הנשמעים

באשר ל-"התאמה" של כבלים לרמקולים/הגברה/מקור: ראשית, כאמור, אין לכך שום ערך לתפיסתנו מכיוון שזה מדיום שבהגדרה צריך להיות שקוף. שנית, עדיף לנתח את עקומת היענות התדרים בנקודת ההאזנה ע"י מיקרופון מכוייל ותוכנה תואמת, ולתקן את התדרים שמתגלים כבעייתיים ע"י אקולייזר - זה הרבה יותר מדוייק ונכון מאשר לנסות לתקן בעיתו אקוסטיות בחדר באמצעות התרשמות אישית בלתי-מדעית בעליל משילובים שונים של רכיבים שלכאורה "מקזזים" אחד את הסאונד של השני.
K300 כתב:עשיתי לעצמי כמה מבחנים עיוורים בהם היו עשרה קבצי FLAC ו-WAV אחד של אותו השיר כמובן ועל עיוור תמיד הצלחתי לזהות את ה-FLAC. אם אתה לא יכול קבל זאת שזה עקב מגבלה - או שלך או של הציוד בו ערכת את הבדיקה.
...
אני רוצה להאמין לך, אז אפילו לא אשאל איך עשית את המבחנים העיוורים (הכי טוב כאמור זה להריץ את שני הקבצים דרך כלי ה-ABX של Foobar), אבל בוא תבדוק את עצמך עם מבחן הרבה יותר בנאלי - האם אתה עובר את ה-50% אחרי 30 נסיונות באתר הבא: http://www.mp3ornot.com
השגת תוצאות שהן באופן מובהק לא אקראיות (מהותית מעל 50%)? יופי! רק קח בחשבון שזה היה מבחן שמשווה קבצי MP3 שאחד מהם מקודד ב-128Kbps ואחד מהם ב-320Kbps - רחוק מאוד מ-FLAC מול WAV שאם עושים להם מבחן NULL (הופכים את הסיגנל של אחד מהקבצים ב-100%, ואז מריצים את שניהם בו-זמנית דרך מיקסר ומודדים הבדלים שמיעים בין השניים - אם הקבצים זהים, לא שומעים כלום מעבר אולי לרצפת הרעש של המיכשור, כי הסיגנל ההפוך איפס לחלוטין את הסיגנל הרגיל.

עוד קישורים לשיקולך:
  • מבחני ABX בין כבלים - http://home.provide.net/~djcarlst/abx_wire.htm
  • מדידות עקומות היענות תדרים של כבלים שונים באורכים זהים (שזה הפרמטר הכי קריטי להבדלים בין כבלים): http://forums.audioreview.com/how-artic ... -2526.html - חפש את הכותרת "Frequency Response Comparison"
  • מבחן בין כמה וכמה כבלים יחסית זולים שמדגים באופן מדעי, הן במדידות והן במבחן עיוור שהדבר הכי חשוב אחרי אורך הכבל זה העובי שלו: http://thewirecutter.com/reviews/the-best-speaker-cable
  • מדידה של ההבדלים בין עקומות ההיענות של אותה מערכת עם כבלי רמקולים שונים: http://stereos.about.com/od/accessories ... ghs-In.htm - ההבדלים בין כבל יקר של Linn (לא ציינו דגם, אבל מצאתי מכירה ב-eBay של כבל Linn K40 שעולה $25 למטר, ועוד כ-$50 ל-"הרכבה"...) לכבל פשוט של Monoprice שעולה פחות מדולר למטר. הנה תיאור של ההבדלים:
    [left]
    As you can see in the chart, the results with the two 12-ga cables were only subtly different. The biggest change was a boost of maximum +0.4 dB between 4.3 and 6.8 kHz.

Is this audible? Maybe. Would you care? Probably not. To put it in perspective, that's about 20 to 30 percent of the change I typically measure when I test a speaker with and without its grille.

But switching to the 24-ga cable had a huge effect. For starters, it reduced the level, requiring me to normalize the measured response curve by boosting it +2.04 dB so I could compare it with the curve from the Linn cable. The 24-ga cable's resistance also had obvious effects on frequency response. For example, it cut bass between 50 and 230 Hz by a maximum -1.5 dB at 95 Hz, cut midrange between 2.2 and 4.7 kHz by a maximum -1.7 dB at 3.1 kHz, and reduced treble between 6 and 20 kHz by a maximum of -1.4 dB at 13.3 kHz.

Is this audible? Yeah. Would you care? Yeah. Would you like the sound better with the skinny cable or one of the fat ones? I don't know. Regardless, our past recommendation to use 12- or 14-ga cables is looking pretty wise.
    ...
    [/left]
...
וואלה, הנה האיש שחיפשתי לקבל ממנו את התשובה לקושיה מהו כבל שקוף.
האם הכבל שקוף כשלסקסופון יש גוף נעים ועגול או כשהסקסופון נשמע קצת צרחני.
וכן הלאה.....

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

שוב, השגיאה לא נמצאת במקור. ה-WAV זהה 1:1 מה-FLAC. השגיאה היא בנגן עקב זאת שקשה לו יותר לנגן את ה-FLAC מכיוון שעליו לא רק לנגן אותו אלא גם לפרוס אותו בריל טיים מה שלא צריך לעשות עם ה-WAV.
...
זמן פריסה של FLAC קצר משמעותית מזמן הניגון שלו, מה שאומר שהבאפר מתמלא בלי שום זיופים.
מביך זה מי שמוציא מוצר שמושפע מפריסה של FLAC בזמן ניגון וקורא לזה פיצ'ר של היי-אנד.
נו באמת, יש לך מושג כמה פעמים הגעתי עם כבל וציפיתי לשמוע משהו על פי דברים שקראתי עליו אבל לא דובים ולא יער?
...
זה רק מחזק את זה שאתה יותר ביקורתי מהאודיופיל הסטריאוטיפ, או משהו כזה (לא יודע איך להגדיר את האודיופיל הממוצע).
תן לי לנחש - חיפשת אפקט ששאול מעולם מטאפורות יותר מאשר מעולם האיפיון?
לא מצאת אותו כי הוא לא נשמע או כי לא הצלחת להבין (כמוני) מה אתה אמור לשמוע?
הנקודה היותר חשובה כאן היא שהתהליך שעברת בבחירת הכבל מקבל הסברים נתמכים מעולם הפסיכולוגיה וחקר המוח,
ולא נמצא לו איפיון מדעי אחר הנוגע בכבל עצמו.
כאדם ספקן מטיבעי (שסולד ממחקרים פסיכולוגיים שאני נאלץ לקרוא כחלק מקורסים שאני לומד) אני מתקשה להאמין שעשרות שנים של פיתוחים לא נרשמה עדות אחת למחקר המאפיין חומרים אשר תומכים בתפיסה האודיופילית. ארחיק לכת ואשאל - היתכן שאיש מדע ואודיופיל (שאינו סוחר) לא יכולים לחיות באדם אחד?
תמוהה בעיני. כי אני מכיר חרדי או שניים שהם מדענים מבריקים.
אז אודיופיל?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

itzo כתב:וואלה, הנה האיש שחיפשתי לקבל ממנו את התשובה לקושיה מהו כבל שקוף.
וכן הלאה.....
...
כשאני אומר שהכבל "שקוף" (וכבר הסברתי זאת לעיל לפחות פעם אחת), אני מתכוון לכך שהחלפת הכבל לא תשנה את גוון הצליל המתקבל מהמערכת.

אם אתה רוצה לשנות את הסאונד של המערכת, אתה צריך לעשות טיפול אקוסטי לחלל או להפעיל אקולייזר. אם שתי האלטרנטיבות הנ"ל לא נושאות חן בעיניך, אתה יכול לשקול החלפת המקור או הרמקולים, אבל זה הרבה פחות אפקטיבי מהאלטרנטיבות הנ"ל. (i)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 06/10/2013 18:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

epony כתב:
itzo כתב:וואלה, הנה האיש שחיפשתי לקבל ממנו את התשובה לקושיה מהו כבל שקוף.
וכן הלאה.....
...
כשאני אומר שהכבל "שקוף" (וכבר הסברתי זאת לעיל לפחות פעם אחת), אני מתכוון לכך שהחלפת הכבל לא תשנה את גוון הצליל המתקבל מהמערכת.

אם אתה רוצה לשנות את הסאונד של המערכת, אתה צריך לעשות טיפול ארוסטי לחלל, או להפעיל אקולייזר. אם שתי האלטרנטיבות הנ"ל לא נושאות חן בעיניך, אתה יכול לשקול החלפת המקור או הרמקולים, אבל זה הרבה פחות אפקטיבי מהאלטרנטיבות הנ"ל. (i)
...
לא ענית לי. - מי מהם השקוף?
שלא ישמעו אותך החברים שלך- רובם לא שמעו הבדל בין מקורות.....

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

כל הכבלים (בגבולות הסביר כאמור) שקופים. אם אתה שומע הבדלים בין כבלים, אתה לא עושה מבחן עיוור. :?

itzo
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

האמת. מצחיק פה :cry:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

מצחיק? לי קצת עצוב שאתה ושכמותך מצליחים להתעלם מכ"כ הרבה הוכחות מדעיות מובהקות סטטיסטית. אתה מוזמן לעבור שוב על כל הקישורים שצירפתי ב-41 עמודי השרשור. בינתיים לא קיבלתי אפילו מקור אחד שווה ערך לכל אחד ואחד מהנ"ל שתומך בטיעון שלך.

אם אתה לא מסוגל לקבל את זה שהחוויה האישית שלך בטלה בשישים מול עשרות מבחנים עיוורים, שיבושם לך... (f)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 06/10/2013 19:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365

שליחה

בהמשך המאבק במיתוס הכבלים הבלתי נגמר כאן - רציתי להפנות אתכם למאמר קצר שכתב אחד המומחים התחום :
John Dunlavy

http://www.verber.com/mark/ce/cables.html

נראה לי שהוא עובר די ביסודיות על כל מה שדובר כאן על כבלים...
בהצלחה... (Y)

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר

שליחה

K300 כתב:
itzo כתב:האמת. מצחיק פה :cry:
...
מצד אחד מצחיק לראות את רמת הידע של אנשים מול הביטחון העצמי שלהם אבל גם עצוב שחלק מהתופעה מגיעה ממנהלי האתר ומהכותבים הבכירים.

ככה נראית כל המדינה שלנו!

לוקחים אנשים שקוראים להבדלים בין כבלים של אודיו שמן נחשים ועושים מהם מנהלי אתר אודיו ולוקחים את עמיר פרץ ועושים ממנו שר ביטחון.
...
מי זה לוקחים :?: :?: :?: :@ האנשים האלה הקימו, לבדם, מיוזמתם ובכוחות עצמם אתר למופת, שאתה וכל שאר המקטרגים, לא מפסיקים לקרוא בו :@

לא טוב לך פה...לך :!: :!: :!: מישהו מחזיק אותך בכח :?: אלה המאמינים בוודו ומשבחים כל היום איש את רעהו ישמחו לקבל אותך ל DTWON (באמשלכם - עזבו אותי מצהוב, שחור וכו'...). גם ככה, רק בזכות השרשור הזה וגיבוב השטויות והלכלוך שהולכים שם (הקנאה הורגת), לא הייתה להם כזאת תעבורה באתר אף פעם.

והאמת היא שהכינוי שלך באמת מתאים...לך!

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

קשה? קל? אנחנו מדברים על הרמה של משקולות או על משהו אחר שאני או אתה יכולים להתיחס אליו? פרסת איזה FLAC טוב לאחרונה?
...
לא זכור לי שהזכרתי את השורש ק.ש.ה.
אני ממש מתאפק שלא להשליך בין כושר המצאת מושגים שלא הזכרתי לעולם האודיו ועמדתך בו.
מה שכתבתי הוא שיכול להיות שכשהנגן עושה שני דברים בו זמנית נגרמת ירידה קטנה באיכות. אולי זה נכון אולי זה מסיבה אחרת. שוב, מבחנים עיוורים מאוד מקיפים שעשיתי לעצמי הוכיחו שיש הבדל שמיע.
...
אתה מנסה לרמוז שתירגום דיגיטלי שאמור להיות 1:1 משפיע בצורה כזו או אחרת על איכות השמע?
אתה מבין מה המשמעות של תרגום דיגיטלי 1:1? זה אומר שכל המידע מתורגם במדיוק. אין כאן שום קשר לאיכות. כל בעיה או השפעה של תירגום ישמע היטב לאוזן של חצי חירש כי זה דיסטורשן דיגיטלי (כמו דיסק שרוט).
אתה רומז שעצם התירגום של מידע (שוב, 1:1, כל ביט של 0'ים ו-1'ים מתורגם במדיוק, אין פה פיספוסים), משפיע על המידע שכבר תורגם מספר שניות קודם?
אתה מבין שאלה שתי מערכות בלתי תלויות? (תירגום המידע והמרה מאות אל צליל).
ולגבי מה אני מחפש שכשאני בוחן כבל.....כלום! מתחיל עם ראש פתוח לחלוטין. כן מצפה לאיכות מסוימת על פי פידבקים שקיבלתי אבל אני כל כך למוד נסיון וכל כך הרבה פעמים התאכזבתי כך שאני לא נותן לדבר להשפיע על החוויה שלי, מה גם שאני בודק את עצמי מספר פעמים.
...
אחלה לך.
כל עוד אין איפיון או תעוד מדעי (קרי אובייקטיבי ומדיד) לתופעות ה"איכות" שאתה חווה הנוגעות במכשור עצמו, זה כנראה עובר מפיסיקה לתחום הפסיכולוגיה.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

maya1 כתב:בהמשך המאבק במיתוס הכבלים הבלתי נגמר כאן - רציתי להפנות אתכם למאמר קצר שכתב אחד המומחים התחום :
John Dunlavy

http://www.verber.com/mark/ce/cables.html

נראה לי שהוא עובר די ביסודיות על כל מה שדובר כאן על כבלים...
בהצלחה... (Y)
...
משובח! תודה רבה על הקישור, maya1 ! (b)

tea
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30

שליחה

עושה רושם שבפורום מגרבצי הכבלים ,מאוד אוהבים לקרוא כאן ולשדרג את סיפורי המעשיות שלהם בקצת מדע והגיון.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”