לכבוד ולעונג לי לארח לצד המחרשה RPM5 :kiss:
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
לאחר האזנה של מספר ימים הכוללת את השיפור שהכנסתי (באמצעים ביתיים פשוטים) באופן ארעי ולא "מקצועי" לצורך הוכחת היתכנות, החלטתי להירתם לטובת תכנון קיט מקצועי (תכנון מכני) לשדרוג ה-RPM5. בגדול וללא חשיפת פרטים אוכל לומר שהצפת המנוע מהפלינט נעשית בצורה שונה מהקיים ואין צורך לבצע שום שינוי מבני כך שהשדרוג יוכל להתבצע ע"י המשתמש עצמו (אם יש לו כמובן הבנה בסיסית וחוש טכני ממוצע לחלוטין. עלויות השדרוג לפי הערכתי יהיו לא יקרות (הערכה גסה: מאות שקלים ובייצור המוני אף זול יותר) אך הערך המוסף ל-RPM5 יהיה רב ומקפיץ את איכותו לפחות ברמה אחת אם לא יותר.
טרם ביצעתי השוואה עם המחרשה.
STAY TUNED.
טרם ביצעתי השוואה עם המחרשה.
STAY TUNED.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
נו חנן,
בטח עשית אמבטית גריז סיליקוני למנוע
בטח עשית אמבטית גריז סיליקוני למנוע
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

שבוע טוב,
ראובן,
לא אמבטיית גריז סיליקון
סתם ספא בים המלח
אתה חייב לשמוע את הפטפון עכשיו. אתה לא תזהה אותו. עשיתי לו "גוגל מוגל" והוא שר כמו שלא שר מעולם
אחרי ששמעתי את Nat King Cole הערב בהקלטה נקיה (תקליט נקי) הרגשתי כמו באולפן ההקלטות. היו לי אורחים היום אז לא היה לי ממש זמן להאזין רק לתקליט הזה ואתמול האזנתי למוזיקה קלסית שנשמעה גם כן מצוין.
ראובן,
לא אמבטיית גריז סיליקון
סתם ספא בים המלח
אתה חייב לשמוע את הפטפון עכשיו. אתה לא תזהה אותו. עשיתי לו "גוגל מוגל" והוא שר כמו שלא שר מעולם
אחרי ששמעתי את Nat King Cole הערב בהקלטה נקיה (תקליט נקי) הרגשתי כמו באולפן ההקלטות. היו לי אורחים היום אז לא היה לי ממש זמן להאזין רק לתקליט הזה ואתמול האזנתי למוזיקה קלסית שנשמעה גם כן מצוין.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- yuvalb
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 756
מלך!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

שאלה אינפורמטיבית מעניינת
הייתי מעוניין לדעת מי מבעלי ה-RPM5 יהיו מעוניינים בשדרוג הפטפון שלהם ולהפחית את ה-RUMBLE של המנוע. אין כאן כוונת מסחר אלא הפצת הקיט במחירי עלות פחות או יותר (לטובת חברי האתר). אין בכך שום התחייבות, רק להבין את הפוטנציאל ה"שיווקי". תוכלו לשלוח לי מסר פרטי במידה ואינכם מעוניינים להחשף מסיבה זו או אחרת.
יכולות להיות לזה השלכות על אופן תכנון ויישום הקיט (פישוט הקיט והוזלתו האפשרית).
פרסמתי גם משאל באתר חו"ל על מנת להבין אם יש פוטנציאל מעבר לארצנו הקטנטונת.
http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewtopic.php?t=22491
יכולות להיות לזה השלכות על אופן תכנון ויישום הקיט (פישוט הקיט והוזלתו האפשרית).
פרסמתי גם משאל באתר חו"ל על מנת להבין אם יש פוטנציאל מעבר לארצנו הקטנטונת.
http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewtopic.php?t=22491
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

הנה עוד משתמש פרוג'קט עם אקספרשן 3 ש"סובל" מאותה הבעיה. זה בדיוק מה שקיים אצלי.
http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewt ... 256#157256
הוא גם טוען שהבעיה "חריפה" יותר בתחילת הרצועה הראשונה והולכת ודועכת עם התקדמות הזרוע לפנים התקליט.
אני תוהה אם המנוע בשני הדגמים זהה והאם שיטת ההצפה גם כן זהה.
אם כן הפתרון שלי עשוי להועיל לכל משפחת הפטפונים של פרוג'קט בהם המנוע נמצא על הפלינט.
http://www.vinylengine.com/phpBB2/viewt ... 256#157256
הוא גם טוען שהבעיה "חריפה" יותר בתחילת הרצועה הראשונה והולכת ודועכת עם התקדמות הזרוע לפנים התקליט.
אני תוהה אם המנוע בשני הדגמים זהה והאם שיטת ההצפה גם כן זהה.
אם כן הפתרון שלי עשוי להועיל לכל משפחת הפטפונים של פרוג'קט בהם המנוע נמצא על הפלינט.
נערך לאחרונה על ידי chalmh ב 22/10/2009 15:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
חנן , יש לי פטיפון של פרוזקט שנקנה חדש לפני המון זמן , ומשום סיבות אלו ואחרות יושב ללא שימוש , אני אבדוק את הדגם ואז תוכל לומר לי אם אפשר לשפר אותו . במקרה וזה לא עולה יותר מידי ואוכל לעשות את זה , אני אשמח
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

truejoker,
זאת בהחלט יכולה להיות השוואה מעניינת ולוודא אם הבעיה היא אינהרנטית למשפחת דגמים של פרוג'קט או בעיה "מקומית-מקרה פרטי". יש לכך השלכות על דרכי פתרון הבעיה.
אשמח לבחון את הפטפון שלך.
זאת בהחלט יכולה להיות השוואה מעניינת ולוודא אם הבעיה היא אינהרנטית למשפחת דגמים של פרוג'קט או בעיה "מקומית-מקרה פרטי". יש לכך השלכות על דרכי פתרון הבעיה.
אשמח לבחון את הפטפון שלך.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

המנוע הסינכרוני של ה-RPM5 ועל הנעה סינכרונית בפטפונים
קצת נתונים מעניינים על המנוע הסינכרוני של ה-RPM5.
המנוע הוא מנוע סינכרוני ומסוגל לפעול ב-50/60Hz. ב-50Hz המנוע מסתובב 300 סל"ד וב-60Hz המנוע יסתובב 360 סל"ד. כמובן שגלגל התמסורת על ציר המנוע (PULLEY) יהיה שונה בקוטר כדי להגיע ליחסי מהירות תקליט נכונים. עבור 50Hz יחסי ההעברה בין המנוע לפלטה הם 1:9.00009 עבור 33.333 סל"ד ו-1:6.666 עבור מהירות 45.
כדי לקבל מהירות אטית יחסית של 300 סל"ד, ישנם במנוע 20 קטבים. ככל שמספר הקטבים רב יותר המנוע מסתובב לאט יותר. סיבוב הציר מקוטב אחד למשנהו לוקח חצי זמן מחזור תדר הרשת והמעבר מקוטב זוגי לזוגי הבא לוקח זמן מחזור שלם. היתרון המרכזי בבחירת מנוע סינכרוני לשימוש בפטפונים היא יציבות מהירות הסיבוב והיא תלויה אך ורק ביציבות תדר הרשת. זה חוסך עלויות של התקנת מערכת בקרת מהירות מדויקת.
היתרון בסיבוב אטי של המנוע בפטפונים הוא משמעותי. ככל שהסיבוב אטי כן קטנות הרעידות המכניות של הציר בשל חוסר איזון (ותמיד יש חוסר איזון, אפילו אם הוא קטן). כך שעם כל סיבוב של המנוע נוצרת רעידה (הציר "זורק"). ב-RPM5 מהירות הסיבוב של 300 סל"ד מתורגמת לתדר תהודה מכני אפשרי של 5Hz שזה מתחת לתחום השמע האנושי. לכן, גם אם תהיינה רעידות מכניות של המנוע כתוצאה מחוסר איזון מכני, סביר להניח שהן לא ישמעו.
אם ניקח למשל "פטפון מחרשה", המנוע בדרך כלל הוא בן 4 קטבים (זול יותר בייצור) ולכן הוא יסתובב 1500 סל"ד שזה עלול ליצור תדר תהודה מכני של 25Hz. תדר כזה כבר עלול להפריע אם האיזון המכני במנוע לא טוב.
מאידך, מנוע רב קטבים מצריך גלגל תמסורת בעל קוטר גדול יותר כדי להגיע למהירות התקליט הרצויה. דבר זה גורע מכוחו של המנוע ולכן התכנון בשימוש עם המנוע צריך לקחת את זה בחשבון. דרישת הכוח ה"מוגברת" עלולה ליצור מעברי זרם חזקים יותר במנוע ובחיווט אליו העלולים להשרות הפרעת תדר רשת על החיווט מהראש דרך הזרוע אל חיבורי היציאה לפונו סטייג'.
יצרנים לוקחים את כל הנתונים הללו בחשבון בזמן תכנון הפטפון ונוקטים באמצעי הגנה מתאימים.
החיסרון של כל מנועי זרם חילופין בפטפונים היא שבנוסף לרעידות מחוסר איזון מכני ישנן גם רעידות של המנוע כתוצאה מתדר הרשת. זאת עובדה שלא ניתן להימלט ממנה במנועים סינכרוניים. לכן יצרנים נוקטים בשיטות "הצפת" המנועים ומרחיקי הלכת אפילו מתקינים את המנוע מחוץ לפטפון כדי שהרעידות יהיו מחוץ לשלדת הפטפון. הפרמטרים הללו בעלי חשיבות כאשר מדובר במערכות סאונד משובחות המעבירות בנאמנות כל אוושה וחריקה. הייתי מסכם את זה כך: פטפון "רע" לא יכול להשתלב בסט-אפ משובח אבל פטפון "משובח" יכול להשתלב בסט-אפ "רע". למנוע יש חלק נכבד מאוד בתרומה או גריעה מהאיכות הכללית של הסאונד מהפטפון.
המנוע הוא מנוע סינכרוני ומסוגל לפעול ב-50/60Hz. ב-50Hz המנוע מסתובב 300 סל"ד וב-60Hz המנוע יסתובב 360 סל"ד. כמובן שגלגל התמסורת על ציר המנוע (PULLEY) יהיה שונה בקוטר כדי להגיע ליחסי מהירות תקליט נכונים. עבור 50Hz יחסי ההעברה בין המנוע לפלטה הם 1:9.00009 עבור 33.333 סל"ד ו-1:6.666 עבור מהירות 45.
כדי לקבל מהירות אטית יחסית של 300 סל"ד, ישנם במנוע 20 קטבים. ככל שמספר הקטבים רב יותר המנוע מסתובב לאט יותר. סיבוב הציר מקוטב אחד למשנהו לוקח חצי זמן מחזור תדר הרשת והמעבר מקוטב זוגי לזוגי הבא לוקח זמן מחזור שלם. היתרון המרכזי בבחירת מנוע סינכרוני לשימוש בפטפונים היא יציבות מהירות הסיבוב והיא תלויה אך ורק ביציבות תדר הרשת. זה חוסך עלויות של התקנת מערכת בקרת מהירות מדויקת.
היתרון בסיבוב אטי של המנוע בפטפונים הוא משמעותי. ככל שהסיבוב אטי כן קטנות הרעידות המכניות של הציר בשל חוסר איזון (ותמיד יש חוסר איזון, אפילו אם הוא קטן). כך שעם כל סיבוב של המנוע נוצרת רעידה (הציר "זורק"). ב-RPM5 מהירות הסיבוב של 300 סל"ד מתורגמת לתדר תהודה מכני אפשרי של 5Hz שזה מתחת לתחום השמע האנושי. לכן, גם אם תהיינה רעידות מכניות של המנוע כתוצאה מחוסר איזון מכני, סביר להניח שהן לא ישמעו.
אם ניקח למשל "פטפון מחרשה", המנוע בדרך כלל הוא בן 4 קטבים (זול יותר בייצור) ולכן הוא יסתובב 1500 סל"ד שזה עלול ליצור תדר תהודה מכני של 25Hz. תדר כזה כבר עלול להפריע אם האיזון המכני במנוע לא טוב.
מאידך, מנוע רב קטבים מצריך גלגל תמסורת בעל קוטר גדול יותר כדי להגיע למהירות התקליט הרצויה. דבר זה גורע מכוחו של המנוע ולכן התכנון בשימוש עם המנוע צריך לקחת את זה בחשבון. דרישת הכוח ה"מוגברת" עלולה ליצור מעברי זרם חזקים יותר במנוע ובחיווט אליו העלולים להשרות הפרעת תדר רשת על החיווט מהראש דרך הזרוע אל חיבורי היציאה לפונו סטייג'.
יצרנים לוקחים את כל הנתונים הללו בחשבון בזמן תכנון הפטפון ונוקטים באמצעי הגנה מתאימים.
החיסרון של כל מנועי זרם חילופין בפטפונים היא שבנוסף לרעידות מחוסר איזון מכני ישנן גם רעידות של המנוע כתוצאה מתדר הרשת. זאת עובדה שלא ניתן להימלט ממנה במנועים סינכרוניים. לכן יצרנים נוקטים בשיטות "הצפת" המנועים ומרחיקי הלכת אפילו מתקינים את המנוע מחוץ לפטפון כדי שהרעידות יהיו מחוץ לשלדת הפטפון. הפרמטרים הללו בעלי חשיבות כאשר מדובר במערכות סאונד משובחות המעבירות בנאמנות כל אוושה וחריקה. הייתי מסכם את זה כך: פטפון "רע" לא יכול להשתלב בסט-אפ משובח אבל פטפון "משובח" יכול להשתלב בסט-אפ "רע". למנוע יש חלק נכבד מאוד בתרומה או גריעה מהאיכות הכללית של הסאונד מהפטפון.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

עדכון חם מהתנור.
הערב סוף סוף הבאתי את ה-RPM5 לביצועים האופטימליים תוך יישום הפתרון הסופי.
לצערי אני מנוע לעת עתה מלתאר את מהות הפתרון
מסיבות שונות ומשונות אך אני יכול לציין שהפתרון הוא "חשיבה מחוץ לקופסה"
וגורר בעקבותיו שינוי קונספט מחשבתי בהצפה משופרת של המנוע. אין כל צורך בשינוי מבני בפטפון כגון קדיחות, הזזות וכיו"ב.
קיט השדרוג כולל מרכיב בודד שעלותו זולה באופן יחסי, הפשוט ליישום לכל אחד ואין צורך בידע טכני מעמיק. בתוך 15 דקות הפטפון משודרג לפחות בליגה אחת מעל מה שהוא כיום.
תם ולא נשלם. הפוסטים הבאים יהיו השוואה בין ה-RPM5 למחרשה JVC L21A.
אולי לא כוחות אבל יכול להיות מעניין.
היום בבוקר כשקמתי לא יכולתי להתאפק והנחתי תקליט של Tracy Chapman על הפטפון. כמובן שלא יכולתי לפתוח בווליום בריא. איזו הנאה מצליל נקי ובסים פשוט נכונים (אין לי הגדרה אחרת). כשלא צריך בסים, הם פשוט אינם שם וכשהם ישנם הם נהדרים. ממש לא בא לי ללכת לעבודה אבל אין מה לעשות, צריכים להתפרנס ממשהו.
מגרד לי באצבעות לפתוח סטרטאפ לשדרוג "מחרשות" ופטפונים, אבל כנראה שאין בזה מספיק פרנסה
.
הערב סוף סוף הבאתי את ה-RPM5 לביצועים האופטימליים תוך יישום הפתרון הסופי.
לצערי אני מנוע לעת עתה מלתאר את מהות הפתרון
קיט השדרוג כולל מרכיב בודד שעלותו זולה באופן יחסי, הפשוט ליישום לכל אחד ואין צורך בידע טכני מעמיק. בתוך 15 דקות הפטפון משודרג לפחות בליגה אחת מעל מה שהוא כיום.
תם ולא נשלם. הפוסטים הבאים יהיו השוואה בין ה-RPM5 למחרשה JVC L21A.
היום בבוקר כשקמתי לא יכולתי להתאפק והנחתי תקליט של Tracy Chapman על הפטפון. כמובן שלא יכולתי לפתוח בווליום בריא. איזו הנאה מצליל נקי ובסים פשוט נכונים (אין לי הגדרה אחרת). כשלא צריך בסים, הם פשוט אינם שם וכשהם ישנם הם נהדרים. ממש לא בא לי ללכת לעבודה אבל אין מה לעשות, צריכים להתפרנס ממשהו.
מגרד לי באצבעות לפתוח סטרטאפ לשדרוג "מחרשות" ופטפונים, אבל כנראה שאין בזה מספיק פרנסה
נערך לאחרונה על ידי chalmh ב 27/10/2009 6:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

יופי אני שמח עבורך , עכשיו תגיע אליהם ותראה מה אתה יכול לקבל . רק עדיף שתקח עו"ד שיודע איך לדבר איתם
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

truejoker,
אני בהחלט מביא את זה בחשבון. מכיוון שכבר יש לי שני פטנטים רשומים בארה"ב אני שוקל אם מה שפתרתי כאן הוא גם פטנט. אני צריך לבדוק אם מישהו כבר השתמש ברעיון שיישמתי. מה שעשיתי זאת לא המצאה פיזיקלית חדשה אך בהחלט לא שיגרתי. בכל מקרה זה דורש בדיקה של סבירות וכדאיות (מאמץ הכרוך ברשום פטנט, ההוצאה הכספית והאם מישהו בכלל יחשוב להשתמש בו כדי שאוכל לקבל תמלוגים).
אני בהחלט מביא את זה בחשבון. מכיוון שכבר יש לי שני פטנטים רשומים בארה"ב אני שוקל אם מה שפתרתי כאן הוא גם פטנט. אני צריך לבדוק אם מישהו כבר השתמש ברעיון שיישמתי. מה שעשיתי זאת לא המצאה פיזיקלית חדשה אך בהחלט לא שיגרתי. בכל מקרה זה דורש בדיקה של סבירות וכדאיות (מאמץ הכרוך ברשום פטנט, ההוצאה הכספית והאם מישהו בכלל יחשוב להשתמש בו כדי שאוכל לקבל תמלוגים).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

למה שלא תקח עו"ד ותיגש לפרוזקט עצמם ותראה מה הם מציעים לך ? כלומר אחרי כול הבדיקות תנסה את זה , אולי יהיה שווה להם לתת לך או סכום גלובלי או תמלוגים על שיפור . נראה לי שיש סיכוי כי הם חברה יפנית אאל"ט . ועוד עיצה קטנה , תשיג מישהו שמכיר היטב את התרבות היפנית , מאוד יתכן שבגלל כבוד , הם יתנו לך יותר . אני חושב שלפחות שווה לשלם כסף על ייעוץ
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

truejoker,
Pro-Ject היא חברה אוסטרית.
אני רק יכול לומר שהם יודעים שיש לי פתרון לבעיה. על מנת לשמור על הגינות הדדית (ואולי משא ומתן עתידי) איני יכול להוסיף כרגע פרטים מעבר לכך.
Pro-Ject היא חברה אוסטרית.
אני רק יכול לומר שהם יודעים שיש לי פתרון לבעיה. על מנת לשמור על הגינות הדדית (ואולי משא ומתן עתידי) איני יכול להוסיף כרגע פרטים מעבר לכך.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
חנן, עושה לי ממש כייף לשמוע על המהפך שה- RPM 5 עובר אצלך.
אין לי ספק שתמצא את הדרך, כך שעוד בעלי PJ, ייהנו ההחשיבה מחוץ לקופסא שלך.
אין לי ספק שתמצא את הדרך, כך שעוד בעלי PJ, ייהנו ההחשיבה מחוץ לקופסא שלך.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

פרוז'קט היא אוסטרית ? מעניין עד כמה המוח שלנו מתעתע בנו 
- Kosh
-
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
פרוג'קט היא אוסטרית,והפטיפונים שלה והאביזרים הנלווים מיוצרים בצ'כיה.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

השוואה בין ה-RPM5 למחרשה
הערב התחלתי במלאכת ההשוואה בין ה-RPM5 למחרשה. אני אבנה את ההשוואה פרמטר אחר פרמטר ואעדכן את הפוסט בהמשכים.
עלי לציין שה-RPM5 כולל את השיפור שעשיתי בו. אילולי כן, התוצאה היתה גרועה יותר.
תנאי הניסוי זהים לשני הפטפונים. הם עמדו באותו המקום בדיוק האחד אחרי השני בתורו. בשניהם מותקן ראש תקין למהדרין AT440MLA. שניהם ניזונו מאותו השקע כל אחד בתורו. כל אחד מהם הורץ 2 דקות לפני תחילת הניסוי. הבונבוניירה קובעה להגברה מסוימת עבור שני הפטפונים.
הפרמטר הראשון שבדקתי הוא תדר הרזוננס וה-RUMBLE של שני הפטפונים בתחום שבין 0Hz-35Hz.
הפרמטר נבדק ברווח שבין רצועה 1 לרצועה 2 בתקליט (אותו המקום בשני הניסויים.
RPM5:
תדר רזוננס הזרוע הוא ב-9Hz וברמה של 49dB-
לא נתגלה rumble של המנוע מכיוון שהוא בעל 20 קטבים והנדנוד המכני העצמי שלו הוא 5Hz.
המחרשה JVC-L21:
נתגלה rumble של המנוע מכיוון שהוא בעל 4 קטבים והנדנוד המכני העצמי שלו הוא 25Hz ובעצמה של 60dB-.
מסקנה:
ביצועי ה-RPM5 טובים יותר בפרמטר של rumble המנוע לאחר השיפור שביצעתי בפטפון. ללא השיפור הזה היינו חושפים rumble של 50Hz בשל הצפה פחות טובה של המנוע (כפי שהפטפון הגיע אלי).
מתוך התרשמות של יומיים האזנה, הבסים ב-RPM5 נשמעים טוב יותר.
על אף שה-rumble במחרשה הוא בעצמה של 60dB- ונבלע ברעש הרקע של התקליט (לא נשמע), כנראה שיש לזה השפעה על טיב הבסים על אף ששאר הספקטרום זהה בכל הרמות.
זיכרו, עדיין לא עברנו את ה-50Hz וישנן הפתעות בהמשך...
המשך יבוא, stay tuned.
עלי לציין שה-RPM5 כולל את השיפור שעשיתי בו. אילולי כן, התוצאה היתה גרועה יותר.
תנאי הניסוי זהים לשני הפטפונים. הם עמדו באותו המקום בדיוק האחד אחרי השני בתורו. בשניהם מותקן ראש תקין למהדרין AT440MLA. שניהם ניזונו מאותו השקע כל אחד בתורו. כל אחד מהם הורץ 2 דקות לפני תחילת הניסוי. הבונבוניירה קובעה להגברה מסוימת עבור שני הפטפונים.
הפרמטר הראשון שבדקתי הוא תדר הרזוננס וה-RUMBLE של שני הפטפונים בתחום שבין 0Hz-35Hz.
הפרמטר נבדק ברווח שבין רצועה 1 לרצועה 2 בתקליט (אותו המקום בשני הניסויים.
RPM5:
לא נתגלה rumble של המנוע מכיוון שהוא בעל 20 קטבים והנדנוד המכני העצמי שלו הוא 5Hz.
המחרשה JVC-L21:
נתגלה rumble של המנוע מכיוון שהוא בעל 4 קטבים והנדנוד המכני העצמי שלו הוא 25Hz ובעצמה של 60dB-.
מסקנה:
ביצועי ה-RPM5 טובים יותר בפרמטר של rumble המנוע לאחר השיפור שביצעתי בפטפון. ללא השיפור הזה היינו חושפים rumble של 50Hz בשל הצפה פחות טובה של המנוע (כפי שהפטפון הגיע אלי).
מתוך התרשמות של יומיים האזנה, הבסים ב-RPM5 נשמעים טוב יותר.
על אף שה-rumble במחרשה הוא בעצמה של 60dB- ונבלע ברעש הרקע של התקליט (לא נשמע), כנראה שיש לזה השפעה על טיב הבסים על אף ששאר הספקטרום זהה בכל הרמות.
זיכרו, עדיין לא עברנו את ה-50Hz וישנן הפתעות בהמשך...
המשך יבוא, stay tuned.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

השוואת RUMBLE בין 30Hz ל-250Hz
הבדיקה הבאה התמקדה ב-rumble הנוצר בתחום של 30Hz-250-Hz.
מכיוון שמנוע המחרשה הוא 4 קוטבי תדר הרעידות המכני שלו הוא 25Hz, אותו ניתן לראות בגרף הקודם של רזוננס הזרוע. ההרמוניות של התדר הזה מופיעות בכפולות של 25Hz ולכן כך הן צוינו בגרפים. על אף שתדר הרזוננס המכני של מנוע המחרשה נמצא בתחום השמע, מבנה המחרשה מצליח לרסן את תנודות ההרמוניות יותר טוב מה-RPM5 בכ-3dB- שזה במספרים ריסון פי 2 יותר טוב.
לעומתו, המנוע של ה-RPM5 הוא בעל 20 קטבים ולכן תדר הרזוננס המכני הוא 5Hz ולכאורה ההרמוניות שלו בתחום הנבדק רחוקות ולא משתקפות בשל ההנחתה של ההרמוניות. אבל במנוע זה קיימת תופעה מעניינת מכיוון שהוא מנוע הפועל בתדר רשת של 50Hz. המנוע יוצר רעידות בתדר הרשת ללא שום תלות ברעידה המכנית שלו כתוצאה מסיבובו. התדר הזה נקלט היטב בספקטרום אנלייזר הכוללות גם את ההרמוניות הכפולות של תדר זה. שערו בנפשכם שרמת ההפרעה כפי שהיא מופיעה בגרפים היא נמוכה לאחר השיפור שביצעתי ועומד על הנחתה של 15dB-. כלומר הערך לפני השינוי גבוה ב-15dB מהערך הנראה בגרף.
מסקנה:
ביצועי המחרשה בתחום זה טובים יותר בפרמטר של rumble המנוע על אף השיפור שביצעתי ב-RPM5. אמנם המחרשה מעט טובה יותר אך ביחס לרמות רעש הרקע של התקליט משמעות היתרון כמעט וזניחה
עיקר ההשפעה על איכות הבסים מגיעה דווקא מההבדל בין המנועים והיתרון של ה-RPM5 ברור בשל השימוש במנוע עם 20 קטבים המסתובב פי 5 יותר לאט ולכן "כוחות חוסר האיזון של העוגן קטנים יותר לעומת מנוע 4 קטבים.
מכיוון שמנוע המחרשה הוא 4 קוטבי תדר הרעידות המכני שלו הוא 25Hz, אותו ניתן לראות בגרף הקודם של רזוננס הזרוע. ההרמוניות של התדר הזה מופיעות בכפולות של 25Hz ולכן כך הן צוינו בגרפים. על אף שתדר הרזוננס המכני של מנוע המחרשה נמצא בתחום השמע, מבנה המחרשה מצליח לרסן את תנודות ההרמוניות יותר טוב מה-RPM5 בכ-3dB- שזה במספרים ריסון פי 2 יותר טוב.
לעומתו, המנוע של ה-RPM5 הוא בעל 20 קטבים ולכן תדר הרזוננס המכני הוא 5Hz ולכאורה ההרמוניות שלו בתחום הנבדק רחוקות ולא משתקפות בשל ההנחתה של ההרמוניות. אבל במנוע זה קיימת תופעה מעניינת מכיוון שהוא מנוע הפועל בתדר רשת של 50Hz. המנוע יוצר רעידות בתדר הרשת ללא שום תלות ברעידה המכנית שלו כתוצאה מסיבובו. התדר הזה נקלט היטב בספקטרום אנלייזר הכוללות גם את ההרמוניות הכפולות של תדר זה. שערו בנפשכם שרמת ההפרעה כפי שהיא מופיעה בגרפים היא נמוכה לאחר השיפור שביצעתי ועומד על הנחתה של 15dB-. כלומר הערך לפני השינוי גבוה ב-15dB מהערך הנראה בגרף.
מסקנה:
ביצועי המחרשה בתחום זה טובים יותר בפרמטר של rumble המנוע על אף השיפור שביצעתי ב-RPM5. אמנם המחרשה מעט טובה יותר אך ביחס לרמות רעש הרקע של התקליט משמעות היתרון כמעט וזניחה
עיקר ההשפעה על איכות הבסים מגיעה דווקא מההבדל בין המנועים והיתרון של ה-RPM5 ברור בשל השימוש במנוע עם 20 קטבים המסתובב פי 5 יותר לאט ולכן "כוחות חוסר האיזון של העוגן קטנים יותר לעומת מנוע 4 קטבים.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
-
chalmh
-
- חבר מביא חבר

שאר הספקטרום
בהשוואה הבאה של שאר ספקטרום התדרים מ-200Hz ל-48KHz אין הבדלים הנראים לעין או הנשמעים לאוזן בין שני הפטפונים. יש להביא בחשבון שאת שניהם העברתי מסלול שיפורים ולכן סביר להניח שאין אלו הביצועים המקוריים שלהם.
כפי שציינתי כבר מקודם, השינוי המידי הנשמע הוא שיפור באיכות הבסים לטובת ה-RPM5. מה גם שכשאני חושב על כך, אני אנסה את שיטת ההצפה של ה-RPM5 גם על המחרשה. זה יכול להיות מעניין.
מצורפים הגרפים של שני הפטפונים בתחום התדרים הבינוני והגבוה (mid+high) וניתן להבחין בזהות מוחלטת בין שניהם.
מסקנה:
ביצועי המחרשה וה-RPM5 זהים לחלוטין בתחום תדרי הביניים והגבוה ואין יתרון לאף אחד מהפטפונים.
הבדיקות עדיין לא תמו... חכו להמשך...
כפי שציינתי כבר מקודם, השינוי המידי הנשמע הוא שיפור באיכות הבסים לטובת ה-RPM5. מה גם שכשאני חושב על כך, אני אנסה את שיטת ההצפה של ה-RPM5 גם על המחרשה. זה יכול להיות מעניין.
מצורפים הגרפים של שני הפטפונים בתחום התדרים הבינוני והגבוה (mid+high) וניתן להבחין בזהות מוחלטת בין שניהם.
מסקנה:
ביצועי המחרשה וה-RPM5 זהים לחלוטין בתחום תדרי הביניים והגבוה ואין יתרון לאף אחד מהפטפונים.
הבדיקות עדיין לא תמו... חכו להמשך...
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!