הרמקולים הכי טובים לרוק עד 15K ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #61 

yairf כתב:שוב, אני לא סגור לגבי הטוויטר יהלום, אבל למיטב ידיעתי B&W כבר לא מייצרת יחידות, זה פשוט לא כלכלי.
...
"מייצרת" או "קונה"? - ממש לא אותו הדבר! גם אם הם העבירו את חלק מהיצור שלהם לקבלן חיצוני (ואני לא בטוח שזה נכון, בטח לא לסדרות הגבוהות) עדיין הרכיבים תוכננו על ידם ומיוצרים תחת פיקוחם.

בין זה ובים "קונים את הרכיבים שלהם בסין" המרחק גדול.

ronensud
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #62 

גם פרדיים הקנדים עברו לייצור סיני? :roll:

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #63 

HazooM כתב:בכל הקשור לדרייברים, צריך להבדיל בין לתכנן דרייבר in house ולייצר אותו בסין, ורכישה של דרייבר קיים
של יצרן סיני. אם יצרן דרייברים מוכר מעביר את היצור מארץ המקור לסין על מנת להוזיל עלויות אני בעד (כל
עוד כמובן שומרים על איכות ההרכבה).
...
לא מדוייק , כי בזמנו VIFA היו ברמה אחת עם סקאןספיק , והיום כולם יודעים שהדרייברים של סקאןספיק הרבה יותר טובים , כמו כן הם היו ברמה אחת או טיפה פחות מסיז , לך תראה היכן סיז והיכן ויפה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #64 

danlior כתב:
yairf כתב:שוב, אני לא סגור לגבי הטוויטר יהלום, אבל למיטב ידיעתי B&W כבר לא מייצרת יחידות, זה פשוט לא כלכלי.
...
"מייצרת" או "קונה"? - ממש לא אותו הדבר! גם אם הם העבירו את חלק מהיצור שלהם לקבלן חיצוני (ואני לא בטוח שזה נכון, בטח לא לסדרות הגבוהות) עדיין הרכיבים תוכננו על ידם ומיוצרים תחת פיקוחם.

בין זה ובים "קונים את הרכיבים שלהם בסין" המרחק גדול.
...
ראה מה שכתבתי בתגובה הקודמת לגבי יצרניות דרייברים מוערכים , ותגיד לי למה אתה חושב שB&W היקרה שלך שונה מהם מהותית ? יש לה רק יותר להפסיד כי היא מייצרת לעצמה והיא לא מוכרת לכול העולם , ולכן גם תקציב התכנון והשמירה על האיכות במפעל הסיני שלה הוא יותר קטן מויפה , ועדיין תראה מה קרה לויפה . למה אתה חושב שהחברה שלך יותר טובה ולכן נמלטה מזה ?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #65 

truejoker

אני לא כל כך מבין את השאלה שלך אבל ממה שכן הבנתי, B&W לא מוכרת את הרכיבים שלה לחברות אחרות על מנת לשמור על דיפרנציה מול מותגים אחרים, גם מבחינה טכנולוגית וגם מבחינת סאונד.

האם המודל העסקי הזה נכון או לא? אין לי מושג אבל עצם העובדה שהם עושים זאת כבר יותר מחמישים שנה יכול להעיד על כך.

יהיה מעניין לבדוק למי מחזור מכירות גבוה יותר ל-B&W או לסקאן-ספיק. אין לי מושג אך אם הייתי צריך לשים הימור הייתי שם את הכסף שלי על B&W

007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 536
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #66 

ronensud כתב:גם פרדיים הקנדים עברו לייצור סיני? :roll:
...
+

עד כמה שאני יודע ממש ממש לא.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #67 

007 כתב:
ronensud כתב:גם פרדיים הקנדים עברו לייצור סיני? :roll:
...
+

עד כמה שאני יודע ממש ממש לא.
...

007 אני רואה שאתה מאוד מאוד קשור ומפרגן למותג פארדיים :wink:

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #68 

השועל

השאלה שלך קצת מכשילה - קשה לבודד רמקולים משאר הסט אפ ולשאול על התאמה לרוק/ מטאל וסיגנון מוזיקה דומה..

גם אני אישית חובב נלהב של סיגנון מוזיקה זה ולאחרונה הזדמן לי להתרשם משני סט אפים (מערכות אודיו) כאשר רוב המוזיקה שנשמעה הייתה מוזיקת רוק כבד/ מטאל..

המערכת של אייל (שמאזין אך ורק למוזיקת רוק כבד / מטאל ופיוז'ן ולא לשום דבר אחר) נבנתה במיוחד לסיגנון מוזיקה זה והתוצאה לא פחות ממדהימה באוזניי...הסאונד מאאאאד מפורט מבלי לגלוש לצרחנות בגבוהים, הבס מוחשי עמוק והדוק, הצליל ההתקפי והדינאמקיה מעולים בקיצור תענוג לשמוע את תוף הרגל של פורטנוי אצל אייל...

לאייל יש רמקולים של ליוינג וויס דגם הכניסה, רמקולים שבהחלט עונים לדרישות התקציביות שלך...אבל אני לא יכול להמליץ לך עליהם כרמקולים הכי טובים למוסיקת רוק בתקציב עד 15K ש"ח...כי במערכת שונה עם הגברה שונה ומקור שונה כלל לא בטוח שאכן הם יתאימו למוזיקת רוק..במערכת של אייל הם מנגנים נפלא רוק...במערכת אחרת....לא יודע.....אני רק יכול לשער שעם הגברת מנורות בעלת אופי "חם"..או מה שמכונה "צליל דבש"...הבס ברמקולים האלו אולי לא יהיה כל כך הדוק ומדוייק...הפירוט ייעלם...וכו'...

זה אולי נשמע ממבו ג'מבו אודיופילי אבל לי זה די ברור שהכל שאלה של סינרגיה והתאמה בין רכבי המערכת השונים...

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #69 

KOOKE

אני בספק שדגם הכניסה של LV עולה 15,000 ש"ח או באיזור.

מה גם שאני מבין שהוא רמקול שמאוד רגיש להגברה המניעה אותו ולא נראה לי שהוא יאהב רסיבר ק"ב בסיסי של ימאהה.

ובכלל יש להפריד רוק כבד ומטאל ו"רוק" - אולי זה לא המקרה אצל השועל אך לא פעם שאנשים כותבים שהם אוהבים רוק, הם מתכוונים לדייר סטרייטס ודומיהם
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #70 

דני

לפי התגובות של השועל בפורום המוסיקה "רוק כבד" מבחינתו זה אכן מטאל וכו' ולא פופ רוק סטייל דיירסטרייטס (שכבודם במקומם מונח ודיי אהובים עליי על אף מיסחור היתר שלהם בזמנו..)

לא יודע כמה עולים הLV של אייל אבל להערכתי לא הרבה יותר מ- 15K ש"ח.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #71 

KOOKE

אכן הוא הזכיר גם מטאל! התפספס לי :)

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #72 

כן, אני שומע מטאל מטאל ועוד מטאל :D
וגם רוק מתקדם ודברים בסגנון.
KOOKE, אתה רוצה להגיד לי שה LV כל כך רגישים להגברה שהם פשוט לא אותו רמקול עם הגברה אחרת ?
האמת שאני חשבתי על לקפוץ לשמוע את המערכת של אייל כי שוב, הוא האודיופיל שהכי קרוב אליי בטעמי המוזיקלי.

אני מסכים על עניין של סינרגיה, שלא תבין אותי לא נכון, אני פשוט לא חושב שההבדל כל כך תהומי, צריך לשמוע ולהחליט.
ד"א, איזה מגבר יש לאייל, בביקורות מגבר מנורות האחרונה שראיתי שהוא עשה, לא ראיתי השוואה אל מול מגבר טרנזיסטורי שברשותו.

אני חושב שמסתובב לו איזה LV Auditorium MKII ביד שניה, צריך לראות אם זה עוד רלוונטי.
הוקפץ בדיוק אתמול, כנראה שזה עוד רלוונטי :D
http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?Are ... info&Desc=

הוא רוצה עליהם 12.5K ש"ח, הם מייבוא אישי האמת :roll:
נערך לאחרונה על ידי The-Fox ב 02/09/2009 18:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #73 

]
danlior כתב: דרך אגב, פארדיים קונים באופן מוצהר את הרכיבים שלהם בסין, נכון?
...
דן,
שתף אותי במשהו שאני לא יודע.
אגב, הרמקולים שלי מיוצרים בקנדה וכמו ש B&W מפתחת את הדרייברים שלה כך נוהגת גם פראדיים לעשות.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #74 

אני בספק רב אם Paradigm ממשיכה גם היום לייצר בקנדה, אבל אני לא ידוע לי מה הם באמת עושים

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #75 

לאייל יש מגבר MYRYAD ונגן ברנדסן. התוצאה ברוק כבד אצל אייל היא סך כל חלקי המערכת לרבות הנגן, הכבילה וכמובן ההגברה.

אל תקפוץ למסקנה שה - LV רגישים להגברה אבל בעיקרון וככלל אצבע רמקול איכותי בדרך כלל משקף את מה שמזינים לו...בבחינת "גרבג' אין גרבג' אאוט"

ממליץ לך בחום לקפוץ לאייל...מארח לבבי ודיסקוגרפיה מדהימה עבור חובבי הז'אנר...וכן מערכת שכל כולה הותאמה לטעמו המוזיקלי של הבעלים..

ה LV שבלוחות אכן במחיר אטרקטיבי (שיהיה יותר אטרקטיבי לאחר מיקוח..)

אייל

מתנצל מראש אם הפלתי עלייך תיק...אבל חווית הביקור ו"תפירת המערכת" לטעמך המוזיקלי השאירו בי רושם כל כך טוב שאיני מהסס לשתף אחרים בחויה.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #76 

yarino

ידוע, רק רציתי להראות שמשתמשי פארדיים לא פחות רגישים ומחוברים למוצרי החברה מאשר משתמשי B&W :)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #77 

אין לי ספק שזה עניין של זמן עד שאיל יצטרף ויתן לך רקע על המערכת שלו.

מה שכן, אם אתה יכול להשיג LV ב-12,500 ש"ח ויעוד לפני מיקוח - האזן להם ואם תאהב טוס על זה. מה שכן, תהיה חייב לקנות מגבר איכותי בנוסף לימאהה שלך.

מה שערן (היבואן של LV) הסביר ליפעם זה שה-LV רגישים להגברה לא ברמה של דרישה של כח או זרם אלא שהם משנים את גוון וחותם הצליל שלהם על פי ההגברה ונשמעים שונה ממגבר למגבר יותר מרמקולים אחרים.

חבר אותם למגבר מנורות ותקבל צליל חם ועגול, חבר אותם למגבר היי-קורנט ותקבל צליל פאנצ'י, חבר אותם לרסיבר ק"ב של 4,000 ש"ח ותקבל.......

The-Fox פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #78 

danlior, אתה מוכן לעזוב את הרסיבר המסכן שלי בשקט ?
זה רסיבר קולנוע ביתי פשוט, הוא לא יעשה פלאים ברמקולים ברמה, אני יודע את זה, אתה יודע את זה וכולם יודעים את זה.
אז למה אתה מתעקש לחזור לעניין הזה כל פעם ? כבר בפוסט הראשון שלי אמרתי שהגברה הולמת תבוא בהמשך, אז אפשר לרדת מהעניין, תודה.

KOOKE, אני מבין שהמערכת של אייל תפורה לטעמו, כמו כל מערכת אחרת.
זה ברור שהמערכת היא סה"כ הרכיבים ולא היכולת של הרמקולים בלבד, עדיין אני חושב שאם רמקול מסויים ישמע לי בכיוון ובעל פוטנציאל אז אחרי זה להתאים לו הגברה ומקור מחינתי זה fine tuning של להביא את הסטאפ לשלמות/לטעמי הספציפי.

נ.ב.
אתה חושב שיש על מה להתמקח על ה LV שנמכר ביד שניה ?
המחיר די נמוך גם ככה, מה מחירם באנגליה לידע כללי ?

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #79 

The-Fox

סליחה שאני חי, סך הכל ניסיתי לעזור לך ולנסות להסביר לך ש"הגברה טובה יותר תבוא בהמשך" לא תמיד אפשרי. בטח לא עם הרסיבר שלך וה-LV

אבל מתחילת השירשור היית קצר סבלנות ולא קיבלת עצה מאף אחד אז מנקודה זאת אני משתתק.

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #80 

מחיר האודיטוריום כ 4.000$ בערך {יש רמות גימור שונות}
המחיר המבוקש כאן ליד שנייה? מעולה. {גם הרמקולים}
:קפה: