כדי לשמור על מאגר כזה את צריך להשתמש בטכנולוגייה המתאימה, בנהלי עבודה נכונים ובמנגנוני פיקוח.
אם יש לך את השלושה אז אתה תהיה בלתי פריץ!
Shed, הביא דוגמה יפה מאוד של מספר מאגרי מידע במשרד הביטחון שהם, נכון להיום, בלתי פריצים על אף שמשתמשים בהם כל הזמן וזה בעיקר מוגן בגלל בגלל מנגנוני הפיקוח והניהול בארגונים הללו
אגב, כי אני מכיר אותך משה
לכן אני אומר שמבחינתי בלתי פריץ מדבר על מאגרים בשימוש שקיימים עשרות שנים "ועדיין" לא "הצליחו" לחדור אליהם
Shed,
חלק מהטיעונים שלך טובים מאוד אך לדעתי האמונה הטוטלית והבלתי מתפשרת שלך בהם היא לך כרועץ
רשמת: "מאגר כזה לא יעזור במלחמה בפשע או בטרור" ואני פשוט לא מסכים איתך, אולי הייתי מקבל משפט שאומר שהנזק ביצירת מאגר כזה גדול מהתועלת אבל להגיד שהוא באופן גורף לא יעזור בכלל
רשמת: "בארה"ב זוייפו 130 מליון כרטיסי אשראי על ידי פריצה למאגר ממוחשב" גם זאת דמגוגייה קטנה
רשמת: "מאגר המידע הזה יהיה זמין למספר רשויות ממשלתיות אשר אין להן את היכולת, הידע או הכוונה לאכוף מדיניות בטחון שדה חמורה ואטומה כמו של גורמי כאלה ואחרים." פה כדי שאף אחד לא יתבלבל חשוב מאוד לעשות את ההבדלה בין שימוש בנתוני מאגר המידע לצורך מציאת התאמה (נניח העברת מידע מהמאגר למשטרת ישראל) ובין הניהול וגישה למאגר עצמו (בסיס הנתונים) "ליחידי סגולה" שיאושרו בצורה מסווגת לא פחות מהסיווג הקיים במשרדי הביטחון החסויים ביותר שלנו!
אגב, למי שרוצה להיכנס יותר לעובי הקורה אז הנה הצעת החוק המלאה: הכללת אמצעי זיהוי ביומטריים במסמכי זיהוי ובמאגר מידע:
http://knesset.gov.il/Laws/Data/BillGov ... 08/408.pdf