תודה על המאמר!
רציתי רק לציין שכיול זה באמת נושא כאוב וקשה. גם הערוץ עם הפלטת צבעים שאירגנתם ביס עוזר קצת אבל זה לא אופטימלי וכנראה בלי ציוד רציני (ואפשרויות שליטה ב TV) קשה להגיע לכיול טוב.
אני הסתמכתי גם על אשתי שיש לה ידע רב בצבעים וחלק מעבודתה בעבר היה התאמות צבעים, היא עזרה לכוונן ולהגיד אם באפור יש יותר אדום, ירוק או כחול וכו'.
אשמח אם אנשים שיש להם ציוד מקצועי יסכימו לבוא ולעזור לכאלה שאין להם. קפה, בירות, כיבוד וסרט על המארח...
שח
תגובות למאמר: כיול לבנים - באיזה גוון אתה מעדיף את הלבן שלך?
- שח_מט
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3902
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73432
- שם מלא: ערן
אני מוכן אפילו בתשלום סביר - יש כאלו?שח_מט כתב:
אשמח אם אנשים שיש להם ציוד מקצועי יסכימו לבוא ולעזור לכאלה שאין להם. קפה, בירות, כיבוד וסרט על המארח...
שח...
- dizingof
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2518
מאמר מעולה ,
רכשתי לאחרונה שלט הרמוני חדש וגיליתי במקרה אתמול כפתור סמוי לכיול הSHARP AQOUS שלי..
CUT R
CUT G
CUT B
GAIN R
GAIN G
GAIN B
מיותר לציין שמיד שיחקתי עם זה ועכשיו אני תקוע עם תמונה פסטלית משהו ואין לי מושג איך להפעיל FACTORY RESET לערכים שהיו מלכתחילה...
אם יש מי שיודע כיצד לעשות זאת אודה מאד לתשובה.
שרפ sharp LC37GA5E
אם לא, אמשיך לשחק עם זה עד שאתרצה מתמונה מצויינת כפי שהייתה.
רכשתי לאחרונה שלט הרמוני חדש וגיליתי במקרה אתמול כפתור סמוי לכיול הSHARP AQOUS שלי..
CUT R
CUT G
CUT B
GAIN R
GAIN G
GAIN B
מיותר לציין שמיד שיחקתי עם זה ועכשיו אני תקוע עם תמונה פסטלית משהו ואין לי מושג איך להפעיל FACTORY RESET לערכים שהיו מלכתחילה...
אם יש מי שיודע כיצד לעשות זאת אודה מאד לתשובה.
שרפ sharp LC37GA5E
אם לא, אמשיך לשחק עם זה עד שאתרצה מתמונה מצויינת כפי שהייתה.
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
בהמשך למאמר המצוין של עופר ממליץ לקרוא את מה שכתב Gordon
http://www.avforums.com/forums/lcd-tele ... ation.html
[/eng]
http://www.avforums.com/forums/lcd-tele ... ation.html
[/eng]
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
dizingof,
אלה בדיוק הכיולים שלא כדאי לגעת בהם אם לא מכירים.
בגדול CUT נקרא לעיתים BIAS או BRIGHTNESS
GAIN זה נקרא גם FACTOR או CONTRAST
מה טווח המספרים שיש לך שם?
אלה בדיוק הכיולים שלא כדאי לגעת בהם אם לא מכירים.
בגדול CUT נקרא לעיתים BIAS או BRIGHTNESS
GAIN זה נקרא גם FACTOR או CONTRAST
מה טווח המספרים שיש לך שם?
- ronen61
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4655
רק עכשיו "גיליתי" את המאמר
ואני חייב לציין שזה היה פשוט תענוג לקרוא,
למדתי הרבה דברים שלא ידעתי אבל "חשדתי" שזה ככה.
תודה רבה שאישרת לי את זה: "אבל אומרים לי שאם שותים מספיק קפה או תה בלי סוכר, אח"כ כל דבר הופך למתוק מדי. סף הרגישות עולה."
למדתי הרבה דברים שלא ידעתי אבל "חשדתי" שזה ככה.
תודה רבה שאישרת לי את זה: "אבל אומרים לי שאם שותים מספיק קפה או תה בלי סוכר, אח"כ כל דבר הופך למתוק מדי. סף הרגישות עולה."
- מסכם_עניין
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
תוספות מהאתר:
http://www.extremetech.com/article2/0,2 ... 239,00.asp
[left]One common misconception that is frequently exploited by many manufacturers is that a wider color gamut indicates a better TV that produces more realistic colors. This is absolutely wrong because a larger color gamut will simply make all of the screen colors appear more saturated than they ought to appear on a calibrated standard HDTV. Wider color gamuts decrease color accuracy and should be avoided except in specialized imaging applications – for example in medical or military applications. If you do get an HDTV with an extended color gamut it will be necessary to reduce the color gamut back to the Rec.709 standard values by using the color saturation control or other color management functions within the unit, so it is a pretty useless feature in current HDTVs. It's just a premature technology being used as a marketing gimmick! Much more on this topic below…[/left]
http://www.extremetech.com/article2/0,2 ... 239,00.asp
[left]One common misconception that is frequently exploited by many manufacturers is that a wider color gamut indicates a better TV that produces more realistic colors. This is absolutely wrong because a larger color gamut will simply make all of the screen colors appear more saturated than they ought to appear on a calibrated standard HDTV. Wider color gamuts decrease color accuracy and should be avoided except in specialized imaging applications – for example in medical or military applications. If you do get an HDTV with an extended color gamut it will be necessary to reduce the color gamut back to the Rec.709 standard values by using the color saturation control or other color management functions within the unit, so it is a pretty useless feature in current HDTVs. It's just a premature technology being used as a marketing gimmick! Much more on this topic below…[/left]