audio השוואה ... tvix 6500 מול sb3

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #61 

danlior כתב:
Catskinner כתב:זה לא ממש מדוייק כי ב HDMI 1.3 ניתן להשתמש ברסיבר כמקור השעון לתזמון ההעברה כך שזה מבטל את ה jitter. וגם לדעתי ניתלים יותר מידי על מושג ה jitter כדי להסביר הבדלים בין ציוד זה או אחר, לדעתי אם jitter באמת גורם לפגמים באודיו אז זה יותר תעודת עניות לתכנון של המגבר/רסיבר/DAC מכל דבר אחר.

אני באמת לא יודע אם חייבים או לא להוסיף ווידאו דמי כדי להעביר אודיו. אני לא חסיד גדול של ממשק ה HDMI כך שאם השטות הזו נכונה זה לא ממש יפתיע אותי.
...
ה-DACים הכלולים ברסיברים כל כך בסיסיים שזה ממש לא משנה.
...
אני דווקא התכוונתי למשהו יותר גבוה כמו SSP ולקחתי את שלי כדוגמה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #62 

תגידו,
בשורה התחתונה,
דרך מה עדיף לשמוע FLAC?
:)
העם דורש..... כל מיני דברים

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #63 

במה שנשמע יותר טוב למאזין...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #64 

danlior כתב:
Catskinner כתב:זה לא ממש מדוייק כי ב HDMI 1.3 ניתן להשתמש ברסיבר כמקור השעון לתזמון ההעברה כך שזה מבטל את ה jitter. וגם לדעתי ניתלים יותר מידי על מושג ה jitter כדי להסביר הבדלים בין ציוד זה או אחר, לדעתי אם jitter באמת גורם לפגמים באודיו אז זה יותר תעודת עניות לתכנון של המגבר/רסיבר/DAC מכל דבר אחר.

אני באמת לא יודע אם חייבים או לא להוסיף ווידאו דמי כדי להעביר אודיו. אני לא חסיד גדול של ממשק ה HDMI כך שאם השטות הזו נכונה זה לא ממש יפתיע אותי.
...
...
בוא תסביר לנו במה DAC Burr-Brown לדוגמת ה TI PCM1791 הוא כל כך בסיסי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #65 

sam22 כתב:תגידו,
בשורה התחתונה,
דרך מה עדיף לשמוע FLAC?
...
השתגעת? אתה פה כבר כמה שנים טובות ודווקא עכשיו נזכרת שהפורומים קיימים כדי לתת תשובות לאנשים ששואלים שאלות?

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

Catskinner כתב:
danlior כתב:

...
...
...
ההגברה של האות היוצא מן הDAC היא הבעייתית ברסיבירים כאלו לרוב.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #67 

לרוב? כמו מה למשל?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #68 

Catskinner כתב:
בשורה התחתונה,
דרך מה עדיף לשמוע FLAC?
...
השתגעת? אתה פה כבר כמה שנים טובות ודווקא עכשיו נזכרת שהפורומים קיימים כדי לתת תשובות לאנשים ששואלים שאלות?
...
DUH
Silly me

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #69 

בשורה התחתונה,
דרך מה עדיף לשמוע FLAC?
...
הייתי שואל אחרת - האם כדאי לשמוע FLAC או עדיף להמיר אותו לפני האזנה ל-WAV :) ? התשובה תלויה במספר גורמים, לכן נסה בעצמך. אם לא תשמע את ההבדל או ההבדל לא יהיה חשוב בשבילך - לא כל כך משנה דרך מה תשמע FLAC.
ויטלי

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #70 

עכשיו להתחיל להמיר את הכל לWAV ?
:evil: :evil: :evil:

אני אנסה לשכנע את עצמי שאין הבדל
העם דורש..... כל מיני דברים

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #71 

Catskinner כתב:
danlior כתב:

...
...
...
לא התכוונתי ברמה של צ'יפ. התככונתי שאם מחברים טרנספורט ישירות לרסיבר התוצאה תהיה הרבה, הרבה פחות טובה מאשר אם תחבר טרנספורט ל-DAC חיצוני איכותי

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #72 

Catskinner,
מגבר ק"ב עם מגיע עם הגברה ל6 ערוצים ועוד מליון פונקציות ואקולייזרים
לעומת מגבר סטיראו ל2 ערוצים מגיע עם הרבה פחות פונקציות ואקולייזרים ..

איפה לדעתך הגברת האות האנלוגי בסטיראו תהיה יותר טובה ברמת מחיר זהה, ואף עם יתרון מחיר לק"ב?.. :roll:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #73 

כאילו שהמחיר של מגברים ורסיברים נקבע לפי Cost+ :roll:

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #74 

danlior כתב:
Catskinner כתב:
danlior כתב:

...
...
...
לא התכוונתי ברמה של צ'יפ. התככונתי שאם מחברים טרנספורט ישירות לרסיבר התוצאה תהיה הרבה, הרבה פחות טובה מאשר אם תחבר טרנספורט ל-DAC חיצוני איכותי
...
אתה יודע שמה שאתה עושה כרגע נקרא בתרבות הדיון Moving the goal posts.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #75 

Catskinner כתב:
danlior כתב:

...
...
...
מסביב לצ'יפ יש עוד המון דברים , כולל הג'יטר שאתה מנסה בכזו אלגנטיות להתעלם ממנו :lol: , וכמו כול דבר בחיים השרשרת נבדקת בנקודה החלשה שלה , ועם כול הכבוד אני לא חושב שיצרני הרסיברים, עובדים כ"כ קשה כדי לתת את האיכות המקסימלית באודיו . כך שזה שהם שמים בור בראון זה למטרה שיווקית נטו

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #76 

vitalyi כתב:
yairf כתב:ויטאלי - אני מבין שאתה מחפש מקור USB ולא DAC שכזה.
...
יאיר,

הבנת לא נכון. אני חושב גם על המקור USB, אבל הכיוון העיקרי הוא בדיקת DAC ברמה גבוהה. לכן הנושא עליו דיברנו עדיין אקטואלי :wink:

matanoosh ,

ל-DAC שלי יש כניסה USB, אבל אין יציאת USB למקור...
yairf כתב:תבדוק מה עשה matanoosh ותעשה אותו הדבר :)
...
מה עשית :) ?

truejoker

הבנתי אותך נכון – אפשר לחבר את DVICO ל-DAC דרך USB? הכיצד?
...
אני לא יודע אם אפשר או לא מה שאמרתי הוא שההתעלמות שלך מגיטר היא בגלל הDAC הנוכחי שלך , הבעיה היא שהן הדוויקו והן הSB3 מוכוונים להוצאת אודיו , וממה ששמעתי רמות הגי'טר שלהם גבוהות בהרבה ממה שמקבלים מניגון מהמחשב דרך יציאת USB
בנוסף לכך אתה צריך דרייבר ASIO ליצאת USB, וממה שהבנתי הדרייבר הקיים ברשת הוא די בעייתי וצריך לעבוד עליו (אני לא ממש מבין בנושא כי אין לי ידע בתכנות אבל זה מה שהבנתי )
ואאל"ט לDAC שלך יש דרייבר פנימי משלו

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #77 

מסביב לצ'יפ יש עוד המון דברים , כולל הג'יטר שאתה מנסה בכזו אלגנטיות להתעלם ממנו :lol: , וכמו כול דבר בחיים השרשרת נבדקת בנקודה החלשה שלה , ועם כול הכבוד אני לא חושב שיצרני הרסיברים, עובדים כ"כ קשה כדי לתת את האיכות המקסימלית באודיו . כך שזה שהם שמים בור בראון זה למטרה שיווקית נטו
...
ומהם בדיוק אותם "המון דברים" ואיפה בדיוק נמצאת הנקודה החלשה? להזכירך כל השרשור התחיל מהשאלה מדוע ה TVIX נשמע באופן סובייקטיבי טוב יותר מה SB3. העובדה שכבר בדף הראשון נמצא שייתכן מאוד והבדלים בעוצמת הקול הם הגורם להבדל לא הפריע לאף אחד לשטוח את הנימוקים השבלוניים של DAC - למרות שבחיבור S/PDIF ה DAC הפנימי של המכשירים לא בא לידי ביטוי, או של חוסר במעבד אודיו ב TVIX - למרות של SIGMA 8635 שב TVIX יש לפחות לטענת היצרן שתי יחדיות אודיו יעודיות ב DSP, או שההעברה ב S/PDIF גורמת ל jitter שיכול להשפיע על הצליל - למרות שאיש עדיין לא הסביר אילו הבדלים בצליל היה uris אמור לשמוע עקב בעיות jitter (זה שעם השמעת mp3 בקצב דגימה של 192 ה jitter ב S/PDIF היה אמור להיות האחרון בדאגותיו כבר לא עיניין אף אחד בשלב זה כנראה).

משם עברנו לפענוח FLAC - למרות ש uris לא הציג בהודעתו המקורית שזה הקידוד שבו הקבצים שלו נשמרו ולמרות שהשימוש ב Integer בקידוד ה FLAC אמור להיות כל כך פשוט לפענוח שיש מעט מאוד סיכויים שיש היום מעבד או DSP שיתקשה לפענח אות הפורמט כראוי.

לאחר מעקף קטן דרך ה HDMI, ששם בגרסת 1.3 יש אפשרות לבצע טריק של clock injection מהמגבר ובכך לחסל jitter, זרק danlior באלגנטיות לא פחותה משלי, שה DAC ברסיברים כל כך בסיסי שזה באמת לא חשוב, אבל מה לעשות שאני די סולד ממנהג ה drive by posting ומעדיף שאם אדם מציג טענה הוא צריך גם לנמק אותה כיאות - מה שעד עכשיו לא התרחש.

בקיצור נשמעו כאן הרבה טענות, הדיון גם מעניין - אם כי מזמן גלש מעבר להודעה המקורית. אני לא טוען שה TVIX וה SB3 לא נשמעים אחרת, נהפוך הוא, סביר שהם נשמעים שונה, אבל אף אחד כאן עדיין לא ביצע את ההשוואה כמו שצריך וגם לא הציג את הטיעונים שלו בצורה משכנעת. עובדה היא שעד עכשיו אף אחד לא עשה חושבים קצר ולא טען שהסיבה ש uris שומע שונה משני המכשירים הוא בגלל שייתכן ופענוח ה MP3 מתבצע עם אלגוריטמים שונים ושזה שב TVIX כנראה טוב יותר או פשוט שונה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #78 

קאט סקינר , תגיד לי מחשב חדש שמריץ קבצי MKV עם VLC , הוא מחשב חזק נכון ? אז למה למען ה' תוכנת הנגן שלי עובדת יותר טוב עם WAV מאשר עם פלאק ? ואני לא רואה הבדל עם APE? כך שמשהו יש כאן . מה אני לא יודע

בנוסף אני הגבתי רק לנושא שאמרת שרסיבר עם בור בראון אמור להשמע יותר טוב מDAC עם השבב הפשוט של סירוס לוגי'ק (אאל"ט), ועל זה הערתי שזה שהשבב ברסיבר יותר טוב לא אומר שום דבר על איכות האודיו היוצאת ממנו. והסברתי מדוע

לגבי ההבדלים בעוצמת הקול ,אני מסכים שזה יכול להסביר הבדלים קטנים באיכות שמע (העובדה שאתה לא מכווין עם מכשיר מקצועי , אלה עם האוזן), אבל זה לבטח לא סיבה להבדלים גדולים

ולגבי MP3 עם 128 , י שם כ"כ מעט מידע לעבוד איתו עד שההבדלים בשמע, אלא אם כן הם קונסיסטנטיים, הם יותר תוצאה של הקידוד מאשר תוצאה של המכשיר. כך שכאן אנו מסכימים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #79 

ראשית למה אתה לא שואל את השאלות האלו בפורום HTPC או מפנה את הקושיה למפתחי ה VLC?

שנית לא אמרתי שרסיבר עם DAC Burr-Brown אמור להישמע טוב יותר. שאלתי רק את danlior מדוע הוא אומר שהם פחות טובים - יש כאן הבדל קטן בניסוח שאני בטוח שהוא ברור לך.

שלישית, לא אני אמרתי שכיוונתי עם האוזניים. דווקא יש לי מד SPL בבית כך שאני יודע שמוזיקה נשמעת שונה בהבדלים של כמה דציבלים YMMV

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #80 

VLC לא עובדת טוב עם FLAC, במיוחד עם אלה שאני עובד - 88.2/24 ו-96/24

לגבי DAC - אני לא מספיק טכני אבל אם נגיד ניקח את מה שיש לי ב-Transporter AK4396
http://www.asahi-kasei.co.jp/akm/en/pro ... k4396.html
http://www.asahi-kasei.co.jp/akm/en/pro ... 6_f00e.pdf

כנגד הצ'יפ שהבאת בדוגמה PCM1791
http://focus.tij.co.jp/jp/lit/ds/symlink/pcm1791a.pdf

S/N ל-AKM יותר גבוה - (THD+N נראה אותו הדבר)

כל זה לא מחייב כי ברכיב סטריאו יהיה "צ'יפ DAC יותר טוב". דווקא הצ'יפ אולי יהיה פחות טוב, כי לרוב הם לא צריכים לא תמיכה ב-DSD (כלומר SACD) וגם לא 192/24.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”