מה אתם חושבים על התקנה לאסור להשקות מדשאות פרטיות ?!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

עכשיו הבנתי, אבל אני חושב שזו גם דוגמא לשימוש פוליטי במובן של ניצול הכח להתקין תקנות.
במקרה הזה זה, שימוש על ידי העירייה לא להיטיב עם מישהו, אלא דווקא לנצל ולעשות קופה על אזרח (אתה) בעזרת תקנות לא הוגנות.
עם הכסף שהם עושים עליך הם אולי משמנים את אנשי שלומם .
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

moco כתב:אגב בעיניין התקנה על השקייה רק בשעות הלילה יש משהו שתמיד סיקרן אותי.
עשו מזה עיניין גדול, ובאמת, השקייה בחום היום זה בזבזני סתם וגם בלי שום תועלת נגדית.
השאלה היא האם רוב האנשים שהיו רגילים להשקות ביום ועברו להשקות בלילה באמת הורידו כמויות השקייה.
אני נוטה לחשוב, שאצל רוב המשקים הפרטיים, הם לא נתנו דעתם בעיניין הכמויות נשארו אותו דבר ולכן הם לא באמת חסכו במים.
...
קשה לעבור על כל ההודעות שנכתבו פה בשעות האחרונות
אז משה אני מתלבש על ההודעה שלך !

יש לי תחושה שאין לך בית פרטי ואין לך גינה ?!
ראשית, רוב האזרחים השקו ומשקים את הגינות שלהם בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות הערב עוד הרבה לפני כל שיצאו כל ההמלצות האלו והסיבה הפשוטה לכך היא שלגינה זה הזמן הנכון להשקות (אגב, מומלץ להשקות דשא דווקא בשעות בבוקר ולא בערב אבל זה כבר דיון אחר). שנית אין לי ספק שהשקייה בשעות החושך חסכה המון מיים וכסף לאזרחים ולמדינה. תנסה בחודש אוגוסט להפעיל ממטרה בשעות היום ! תאמין לי שהמיים מתאדים עוד לפני שהם נוגעים באדמה !

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:
moco כתב:אגב בעיניין התקנה על השקייה רק בשעות הלילה יש משהו שתמיד סיקרן אותי.
עשו מזה עיניין גדול, ובאמת, השקייה בחום היום זה בזבזני סתם וגם בלי שום תועלת נגדית.
השאלה היא האם רוב האנשים שהיו רגילים להשקות ביום ועברו להשקות בלילה באמת הורידו כמויות השקייה.
אני נוטה לחשוב, שאצל רוב המשקים הפרטיים, הם לא נתנו דעתם בעיניין הכמויות נשארו אותו דבר ולכן הם לא באמת חסכו במים.
...
קשה לעבור על כל ההודעות שנכתבו פה בשעות האחרונות
אז משה אני מתלבש על ההודעה שלך !

יש לי תחושה שאין לך בית פרטי ואין לך גינה ?!
ראשית, רוב האזרחים השקו ומשקים את הגינות שלהם בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות הערב עוד הרבה לפני כל שיצאו כל ההמלצות האלו והסיבה הפשוטה לכך היא שלגינה זה הזמן הנכון להשקות (אגב, מומלץ להשקות דשא דווקא בשעות בבוקר ולא בערב אבל זה כבר דיון אחר). שנית אין לי ספק שהשקייה בשעות החושך חסכה המון מיים וכסף לאזרחים ולמדינה. תנסה בחודש אוגוסט להפעיל ממטרה בשעות היום ! תאמין לי שהמיים מתאדים עוד לפני שהם נוגעים באדמה !
...
קודם כל, יש לי גינה עם אפילו מדשאה גדולה מהרגיל וכל הנושא מאוד מטריד אותי אישית. אני לא חושב שאתן לדשא למות. אחזיק אותו על הקצה.
הגנן כבר שאל אותי מה יהיה. יש אנשים שזה גם עיניין של פרנסה אצלם.

אני יודע הרוב השקו בערב או לילה ממילא.
מה שתהיתי זה לגבי אותם אלה שהשקו קודם לכן ביום שזה כבר אומר שהם לא ממש מודעים למה שהם עושים, האם היה להם שכל במעבר ללילה גם להוריד את הכמויות, כי אחרת הם לא חסכו כלום.

בקיצור, נראה לי שלמרות שזו תקנה צודקת, היחס בין כמה פרסמו אותה לבין החיסכון שהיא נתנה הוא מוגזם. בין אם בגלל שהרבה ממילא לא השקו ביום ובין בגלל הנקודה שהעליתי.

שאלה: לא ידעתי על הבוקר. היה תמיד מכוון אצלי בערך לחצות. למה עדיף בבוקר?
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
כדאי להשקות את הדשא בשעות הבוקר המוקדמות, מכיוון שהמיים אז נספגים באדמה והמיים המיותרים מתאדים.
ההשקיה בלילה תציף ותעודד טפילים (ואגב, השקיה בשיא החום תשרוף את הצמחים)
זה נכון גם לגבי השקיית הצמחים
(יתרון נוסף להשקות בשעות החושך הוא שהפקחים והשכנים המלשינים לא יגלו את מעשה העבריינות הזה !)

אגב, הדשא שלי לא שמע על הבצורת ודורש את כמויות המיים הרגילות שלו !
יש לי חבר שהגנן שלו המליץ לו להשקות פעמיים בשבוע וסה"כ 2 דקות בכל יום 8O
אמרתי לו שאני יבוא לבקר אותו עוד חודש על מנת להתרשם מהצבע הצהבהב של הדשא הכמעט מת שלו !

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

סתם הערה, לפי מיטב ידיעתי (אני צריך לבדוק את זה יותר לעומק), כיוון שהמים הם משאב טבעי ששייך לכולנו, התשלום שאנו משלמים הוא לא עבור המוצר (מים), אלא עבור ההובלה (שאיבה, צנרת, טיהור וכו'...).
לכן צריך גם לבדוק את ההיבט המשפטי פה, כיוון שגם אם המוצר הולך ואוזל, זה לא אומר שההובלה צריכה להתייקר.
אני בטוח שמי שמנסח את החוקים ורוצה להעלות את התעריפים התייחס או יתייחס לזה (או שלא, בכל זאת חלם... :wink: ).

moco כתב:עם הכסף שהם עושים עליך הם אולי משמנים את אנשי שלומם .
...
אתה אמרת....

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

באמת כל הכבוד ( בלי טיפת ציניות ). אבל אתה נאיבי.
...
אני לא נאיבי בכלל, אני אכפתי.

אכפת לי מהמדינה הזו ואכפת לי ממצב המים וכשאני רואה ממטרות פועלות אני מיד שולף את הסלולרי ושולח את התמונה ישר לדני רופ.

מרגיז אותי שאחרים לא אכפתיים כמוני. זה לא SOMEBODY ELSES PROBLEM, אלא OUR PROBLEM.

אנשים טיפה צריכים להפוך לפחות לאומניים ויותר פטריוטים במובן של מקימי המדינה הזו.

כמו שאני מנסה לחנך את הילדים שלי, לא מספיק רק להתלונן על כמה שהאחרים לא בסדר ושהחיים לא פיירים, אלא צריך לנסות ולראות איך כל אחד מאיתנו נותן את הקצת שלו ואולי עושה איזה הבדל גדול יותר.

זה לא נאיביות, זה חינוך טוב וזה תפיסה טובה לחיים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov,
משום מה ההסבר שלך לא נשמע הגיוני. אם מציף אז צריך להשקות פחות , או ברסס דק יותר לאורך זמן כדי שייספג ולא יציף.
אם מה שלא נספג מתאדה, אז בעצם בזבזת.
זה שזה לא טוב להשקות בחום זה ידוע.

לרוב האנשים עם מדשאה יש שכנים עם מדשאות, אז בכלל הקטע של ההשפעה ההדדית יהיה מעניין.
תהיה משמעות חדשה לביטוי "הדשא של השכן ירוק יותר" :-)

theAman,
משאב שאולי שייך לכולנו אך לא אינסופי.
ההגדרה על מה בדיוק משלמים נראית לי יותר פילוסופית מכלכלית.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:osherov,
משום מה ההסבר שלך לא נשמע הגיוני. אם מציף אז צריך להשקות פחות , או ברסס דק יותר לאורך זמן כדי שייספג ולא יציף.
אם מה שלא נספג מתאדה, אז בעצם בזבזת.
זה שזה לא טוב להשקות בחום זה ידוע.
...
אוי משה קשה איתך !
כשאני רושם תציף הכוונה שלי היא לא ההגדרה המילונית להציף
השקייה זה לא דבר מדוייק !! גם אם תשקה 10 שניות ברסס סופר דקיק עדיין חלק גדול מהמיים לא ייספג באדמה (ולכן לא יגיע לשורשים). חלק לא קטן מהמיים האלה יישאר על משטח הדשא עצמו עד האידוי.
ולכן רצוי שאידוי זה יתבצע כמה שיותר קרוב לזמן ההשקיה, ולכן עדיף להשקות בשעות הבוקר המוקדמות. במידה ואתה משקה בשעות הערב הדשא שלך ישאר רטוב, לך, "מוצף", לא יבש, טחוב...עד הבוקר ודבר זה לא בריא לגינה שלך !
תעשה בדיקה בשעות הבוקר המוקדמות אחרי ההשקייה אצלך ותראה כמה הדשא שלך עדיין לח מהשקיית הלילה

אם זה לא שיכנע אותך אז אני מוותר :עצוב:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov,
דווקא שמסבירים טוב אני מבין מהר :-)
אתה משתמש במילה "להציף" שלא ממש קשורה ואתה מתפלא שאני לא מבין? :-)
להצפה יש משמעות מאוד ספציפית ופשוטה בהשקייה - זה היווצרות שלוליות גדולות יחסית.

בכל מקרה עכשיו זה הגיוני ואפילו אני הצלחתי להבין.
נראה לי בכל מקרה שמדובר בעיניין שולי כי הרבה דשאים הם חיים ובריאים ונראים טוב גם כשמשקים בלילה.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

oferlaor,
אני מאוד תומך בדבריך ובהתנהגות שלך. אני אגב מדווח על דליפות או ממטרות לא מכוונות למוקד העירוני ולא לדני רופ :-) נראה לי יותר אפקטיבי.

נאיביות אם יש (ואיני טוען שלך יש) זה במחשבה שאם אתה תנהג ככה אז כולם ינהגו ככה והמאמץ הכללי הוא חינוכי באופיו. לצערי זה לא עובד ככה.
משה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

הגעתי לדיון הזה קצת באיחור ולכן קצת קשה לי להגיב על כל מה שנאמר ועל כל נושא שהועלה כאן - אבל יש דבר אחד שהציק לי מאוד ולכן והחלטתי כן לתרום את חלקי לדיון.

הועלתה פה הטענה שאי אפשר לחנך את הציבור לחיסכון במיים (במילים כאלו או אחרות) - על זה אני אומר "שטויות - חד וחלק!". אני לא יודע בני כמה רובכם פה אבל מי שבאיזור הגיל שלי עדיין זוכר שכשאר היינו ילדים/נערים היה קמפיין גדול לחיסכון במים שעבר באמצעי התקשורת וקיבל חיזוק בבתי הספר. אם תנסו להיזכר תראו שרוב המשפחות בישראל עבור לשימוש באמצעי חיסכון כלשהם (חסכמים בשירותים, מקלחות יותר קצרות וכו) על דעת עצמן ולא בגלל קנסות, חוקים או העלאת מחירים. הסיבה לכך מתחילה ומסתיימת בדבר אחד - חינוך להרגלים נכונים.

מרבית הבעיות בהן נתקלת כיום חברה הישראלית מתחילים ונגמרים לדעתי בבעייה אחת - חינוך קלוקל מהבית/מהסביבה ומבתי הספר. אני אישית זוכר שאותנו בבית הספר היסודי חינכו להיות אזרחים הרבה יותר "מועילים" לחברה. אני זוכר בבירור שאותנו לימדו שצריך לקום באוטובוס אם רואים קשיש/אישה בהיריון/מוגבל. אני זוכר שאותנו לימדו בבית הספר שצריך לעזור לזקנה לחצות את הכביש, אני זוכר שאותנו לימדו בבית הספר להיות אזרחים המתחשבים בסביבתם. החינוך הזה עבד, אני אישית זוכר את עצמי כחייל/נער מבצע את כל אותם פעולות (החל מחיסכון יזום במים וכלה בכל אקט אחר של התחשבות בסביבה) מיוזמתי ללא כל צורך בפעולת הרתעה ועונשין. לצערי הרב בדור הנוכחי החינוך הנ"ל כבר לא קיים. יש תחשוה שהסולידריות שהייתה קיימת בישראל בעבר הולכת ומתפוגגת בדורות האחרונים ושכיום כל אחד דואג בעיקר לעצמו ללא שום התחשבות בכלל. את התופעה הזו אני רואה בכל מקום, החל בתרבות הנהיגה בכבישים וכלה בחלק מהתגובות שקראתי בת'רד הזה ממש, ולהגיד לכם את האמת - ממש עצוב לי. עצוב לי לראות את המדינה והחברה בה גדלתי מתדרדרת בצורה שכזו. עצוב לי לחשוב שהילדים שלי יגדלו בחברה בה "אדם לאדם זאב". עצוב לי שכל ההשקעה שהושקעה בחינוך הדור הקודם יורדת לטימיון ושכיום אדם מתחשב בסביבתו נחשב כ"פארייאר" (אויש, אלוהים - כמה אני שתעב את הביטוי הזה ומה שהוא גורם לחברה שלנו). זה כעשור אני אישית מרגיש שהמדינה והחברה הישראלית יורדת מדחי לדחי ואם בעבר הייתי גאה להיות אזרח מדינת ישראל, בשנים האחרונות זה כבר לא כך.

אם לא נשקיע בחינוך שום דבר לא ישתנה, לא בעיית המים ולא שאר תחלואי החברה הישראלית כיום.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Huber,
אני לא יודע אם שמת לב אבל סתרת את עצמך.
אתה מתחיל מדוגמא של חינוך שעזר אבל אז אתה בעצמך מסביר בעצב למה זה נכשל.
אין ספק שאפשר לחנך, בעיקר ילדים.
העובדה הפשוטה היא שיש משבר. לכן החינוך נכשל, כמו שאתה מסכים בעצמך. "נכשל" פירושו גם שלא חינכו. זה לא משנה אם ניסו לחנך ולא הצליחו או שלא ניסו, התוצאה הסופית זהה: פתרון על ידי חינוך לא פתר את הבעיה.
זה לא המקרה שמישהו החליט שלא צריך לחנך.

בכל אופן, חינוך זו השקעה לטווח ארוך. הדיון פה הוא על פתרונות לטווח קצר של השנים הקרובות.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Huber ו עופר,
למרבה הצער אתם חיים בעידן התמימות. מה שלפחות טוב הוא שאתם יודעים שאתם חיים בעידן הזה

אגב, Huber האם אפשר לשאול בן כמה אתה ?
בצעירותו, אומנם, החינוך היה טוב בהרבה מזה הקיים כיום אבל עדיין רחוק מאוד מהתאורים שלך

בקשר לעניין המיים,
בשיא הרצינות, כדי לפוצץ את הבלון הענק הזה ולגרום לכולם להתחיל להתייחס ברצינות, אם הייתי יכול הייתי מרוקן את כל הכינרת ממים (מסיר את הפקק של האמבטיה, פותח את הסכר בדגנייה, בונה תעלת מיים שתזרים מיים מלוחים מים התיכון).
הייתי עושה את זה גם כדי שיפתרו פעם אחת ולתמיד את הבעייה הזאת (יעלה כמה שיעלה) וגם כדי להראות לכולם שהבעייה לא כל כך קשה לפתרון אם רק באמת רוצים בכך !
נמאס לי כי מאז שאני זוכר את עצמי תמיד חינכו אותי לרצות שירד הרבה גשם אפילו עם זה בא על חשבון שחצי מדינה מוצפת ולחקלאים הולך כל היבול העיקר שהכנרת תתמלא ושאוי אוי אוי אם נגיע למפלס האדום, השחור (והשחור החדש) הכנרת תתמלח ואז לא נוכל להשתמש במיים שלה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

moco כתב:Huber,
אני לא יודע אם שמת לב אבל סתרת את עצמך.
אתה מתחיל מדוגמא של חינוך שעזר אבל אז אתה בעצמך מסביר בעצב למה זה נכשל.

לא הבנתי אפא סתרתי את עצמי? אמרתי שחינוך הוא הפיתרון הטוב ביותר והיעיך ביותר והבאתי הוכחה חיה לכך - איך סתרתי את עצמי?

אין ספק שאפשר לחנך, בעיקר ילדים.
העובדה הפשוטה היא שיש משבר. לכן החינוך נכשל, כמו שאתה מסכים בעצמך. "נכשל" פירושו גם שלא חינכו. זה לא משנה אם ניסו לחנך ולא הצליחו או שלא ניסו, התוצאה הסופית זהה: פתרון על ידי חינוך לא פתר את הבעיה.

"יש משבר לכן החינוך נכשל" - אני רואה את זה הפוך, אין חינך מספיק איכותי ולכן נוצרים משברים.

זה לא המקרה שמישהו החליט שלא צריך לחנך.

מה אתה אומר? ראית מה קורה עם משרד החינוך ועם רמת החינוך בעשור האחרון? ראית לאיזה ביזיון מגיעים מורים בישראל? ראית מה קורה בכיתות בין תלמידים למורים לאחרונה? אני כן, יש לי משפחה וחברים במערכת החינוך ואני מכיר את זה מקרוב. משיהו החליט לא לחנך - וזה נובע בתקציבים המגוחכים שמשקיעים במערכת החינוך - נקודה.

בכל אופן, חינוך זו השקעה לטווח ארוך. הדיון פה הוא על פתרונות לטווח קצר של השנים הקרובות.

הבנתי. אז נכבה שירפות ונתעלם מהפתרונות האמיתיים כי הם "לטווח ארוך" (ממתי לטווח ארוך הפך במדינה הזו למילה גסה?!).
...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

osherov כתב:Huber ו עופר,
למרבה הצער אתם חיים בעידן התמימות. מה שלפחות טוב הוא שאתם יודעים שאתם חיים בעידן הזה

לא - לצערי אני מזמן התפכחתי. הבנתי שבחברה הישראלית משתינים בקשת על מי שמתחשב בזולת וזה כמה שנים הפסקתי להתחשב והתחלתי להתנהג כמו ישראלי מצוי לרב (יש הרבה סייגים לכלל הזה כמובן). נמאס לי להתנהג בצורה הפוכה ממה שרב החברה מתנהגת אלי (חברים, בני משפחה, חברים לעבודים יוצאי דופן כמובן).

אגב, Huber האם אפשר לשאול בן כמה אתה ?

בדרך ל 33 - "זקן".

בצעירותו, אומנם, החינוך היה טוב בהרבה מזה הקיים כיום אבל עדיין רחוק מאוד מהתאורים שלך.

יש פרט אחד ששכחתי לציין - חונכתי במסגרת של חינוך ממלכתי-דתי בצעירותי (מה שמשעשע הוא עצם העובדה שכיום אני אתיאיסט), שם החינוך לערכים היה חלק אינטגרלי מיום הלימודים ולטעמי זו הדרך הנכונה לחנך ילדים. כשהבת שלי תגיע לגיל בית הספר אני שוקל בחיוב להכניסה למסגרת שכזו למרות שאין לנו קשר ישיר לדת, פשוט אני אישית יודע שהחינוך במסגרות הללו הרבה יותר איכותי מהבחינה הזו.

בקשר לעניין המיים,
בשיא הרצינות, כדי לפוצץ את הבלון הענק הזה ולגרום לכולם להתחיל להתייחס ברצינות, אם הייתי יכול הייתי מרוקן את כל הכינרת ממים (מסיר את הפקק של האמבטיה, פותח את הסכר בדגנייה, בונה תעלת מיים שתזרים מיים מלוחים מים התיכון).
הייתי עושה את זה גם כדי שיפתרו פעם אחת ולתמיד את הבעייה הזאת (יעלה כמה שיעלה) וגם כדי להראות לכולם שהבעייה לא כל כך קשה לפתרון אם רק באמת רוצים בכך !
נמאס לי כי מאז שאני זוכר את עצמי תמיד חינכו אותי לרצות שירד הרבה גשם אפילו עם זה בא על חשבון שחצי מדינה מוצפת ולחקלאים הולך כל היבול העיקר שהכנרת תתמלא ושאוי אוי אוי אם נגיע למפלס האדום, השחור (והשחור החדש) הכנרת תתמלח ואז לא נוכל להשתמש במיים שלה.
...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Huber,
כנראה שההודעה שלי לא הובנה לחלוטין.

קודם כל לגבי חינוך עצמו. אני מסכים איתך 100% לגבי החשיבות של חינוך. אני גם מסכים שחשיבה לטווח ארוך היא גם חיונית (איפה השתמע אחרת?).
פשוט הנושא של השרשור הזה הוא בעייה לטווח קצר של השנים הקרובות ולכן חינוך כפתרון לבעייה העכשווית הנידונה פה זה לא רלוונטי.

שנית, לא החליטו שלא צריך לחנך. עשו אלף ואחת שגיאות אחרות ולא נתנו תקציבים וכו., אבל אף אחד לא החליט שיש להפסיק לחנך. זו נקודה מהותית בהקשר לזה שאתה רואה חינוך כפתרון כי החינוך נכשל כמו שאתה בעצמך מסכים.
זה לא משנה לצורך העיניין אם חינוך נכשל בגלל שלא תקצבו אותו או בגלל כל סיבה אחרת. בשורה התחתונה הוא נכשל, ולכן להגיד שהחינוך זה פתרון לבעיית המים מתעלם מהעובדות בשטח.

אגב, בכלל לא בטוח שהציבור יותר בזבזני מבעבר (שהיה חינוך יותר טוב). ההיפך, אומרים שדווקא פחות מבזבזים. הפסיקו לגמרי, למשל, לשטוף מכוניות בצינור.
העיניין הוא שהאוכלוסיה גדלה בהרבה מצד אחד ומצד שני הייתה רשלנות פושעת מצד השלטונות בהיערכות לכך ובניית תשתיות עם מחשבה קדימה.
משה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

חברים,
איפה פורסמה התקנה שאסור להשקות גינות פרטיות ?
מישהו יכול להפנות אותי למקור ? אני חושב שכולנו טוחנים מיים ( תרתי משמע ) על בסיס שמועות ובלוני ניסוי שמפריחים ברשות המיים.
מעבר לעניין המוסרי אני לא חושב שעדיין נחקק חוק בנושא או פורסמה איזו שהיא תקנה בנוגע לאיסור על השקיית גינות פרטיות.
שימו לב, כתבות מ ynet ו globes שעוד שניה יבואו פקחים עם מסוקים ותצלומי לווין
לרשום דוחות לא ממש נחשבות.. ( אני מכיר את כולם ) אז אל תצרפו לינקים סתם.
מעניין אותי המקור. איפה התקנה ?
באתר רשות המיים אין שום תקנה. יש את חוק המיים משנת 1959 והאתר לא ממש מעודכן.

http://www.water.gov.il/default1.aspx

אתם מוזמנים לחפש בעצמכם ..

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Lior_M כתב:חברים,
מישהו יכול להפנות אותי למקור ? אני חושב שכולנו טוחנים מיים ( תרתי משמע ) על בסיס שמועות ובלוני ניסוי שמפריחים ברשות המיים.
מעבר לעניין המוסרי אני לא חושב שעדיין נחקק חוק בנושא או פורסמה איזו שהיא תקנה בנוגע לאיסור על השקיית גינות פרטיות.

ליאור
...
אין תקנה גורפת כזאת אבל לפחות כרגע אם לא יקרה משהו חריג צריכה לצאת תקנה כזאת בתקופה הקרובה !
להלן התקנות הנוכחיות לגבי השקיית גינות פרטיות בשטח של מעל 50 מטר:
http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/ ... 7/6695.pdf

אבל לכאן הרוח נושבת:
http://www.knesset.gov.il/protocols/dat ... 08-05.html

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

osherov כתב:
Lior_M כתב:חברים,

ליאור
...
אין תקנה גורפת כזאת אבל לפחות כרגע אם לא יקרה משהו חריג צריכה לצאת תקנה כזאת בתקופה הקרובה !
להלן התקנות הנוכחיות לגבי השקיית גינות פרטיות בשטח של מעל 50 מטר:
http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/ ... 7/6695.pdf

אבל לכאן הרוח נושבת:
http://www.knesset.gov.il/protocols/dat ... 08-05.html
...
לגבי הלינק הראשון אני מכיר. נדמה לי שזו תקנה משנת 2008.
בגדול הם אומרים להשקות בשעות בהם אין שמש ולהצטייד במחשב השקייה ( אם הגינה שלך גדולה מ 50 מטר ).
זו תקנה סבירה שרוב האנשים בעלי הגינות הפרטיות יכולים לעמוד בה.

לגבי הלינק השני,
מכיר את המשפט "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול ?
שימשיכו לשבת בישיבות. לאן זה הולך ? לשום מקום כמו כל דבר אחר במדינה הזו.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075

שליחה

לא רוצה להתערב יותר מידי בדיון, אבל נראה לי שהעניין של המים בטל בשישים יחסית לבעיות האמתיות, ובעצם אי אפשר להפריד בין הדברים...
כמו להגיד ללואי השש עשרה ברגע הגורלי שסיים את חייו: סחבי, יש לך קסקסים בשיער...

הרבה יותר קל בישראל, להוציא מדינה שלמה למלחמה דבילית, מאשר לסגור ברז מים...

.

חזור אל “ללא קשר”