חוסר באס ב-Quinta? (ןן)

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050

שליחה

Guru כתב: מקווה שהבנתם את התונה הגדולה{מאוד}
...
זה המשפט היחידי שקראתי מהפוסט שלך ואפילו אותו לא הבנתי :מבולבל: :מבולבל:

(את השאר לא קראתי- כיוון שאתה, כהרגלך 'צועק' ולי לפחות זה מוציא את החשק לקרוא.
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629

שליחה

Guru: אמיר הוא איש מכירות מעולה וככזה זה תפקידו, למכור.

אתה באמת חושב שזה תפקידו של איש מכירות?
אני לתומי חשבתי שאיש מכירות טוב רואה את טובת הלקוח מולו.
איש מכירות טוב ישרת את לקוחותיו בצורה נאמנה גם לאחר המכירה.
למען הסר ספק, באומרי לשרת אינני מתכוון לרצות. יש מיקרים שבהם לא ניתן לרצות לקוח.
הניסיון לתת מענה הוא התהליך החשוב.
איש מכירות גרוע ינקוט בגישת הדפוק וזרוק.
איש מכירות גרוע ישקר ויתחמן את לקוחותיו.
כמו בחיים, זה לא עובד לאורך זמן.

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף

שלום אבי

שליחה

avilior כתב:Guru: אמיר הוא איש מכירות מעולה וככזה זה תפקידו, למכור.

למען הסר ספק, באומרי לשרת אינני מתכוון לרצות. יש מיקרים שבהם לא ניתן לרצות לקוח.
...

אני לא רוצה להיות במצב שאני צריך לעמוד בצד אחד {מה שאומר להיות כנגד צד אחר}
ושאלותיך מביאות אותי למצב כזה, לכן הרשה נא לי לא לענות על כך.
נערך לאחרונה על ידי שמעון-מור-יוסף ב 02/11/2008 15:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856

Re: שלום אבי

שליחה

Guru כתב:
avilior כתב:Guru: אמיר הוא איש מכירות מעולה וככזה זה תפקידו, למכור.

...

אני לא רוצה להיות במצב שאני צריך לעמוד בצד אחד {מה שאומר להיוד כנגד צד אחר}
ושאלותיך מביאות אותי למקום כזה, לכן הרשה נא לי לא לענות על כך.
...
שמעון,

אני לא מצפה שתגיד דבר או חצי דבר על אמיר מטעמים ברורים.
אני לא הייתי ביניהם ודברים מאחורי הקלעים שקופים מבחינתי,עושה רושם שאבי לא היה פותח את החזית הזו אם לא היה בסיס לכך.
נכון...אמיר לא חייב לאבי כלום מלבד אחריות אבל בינינו שמעון,אם אני הייתי קונה ממך מוצר אפילו ב 2000 שקל היית עושה שמיניות (ואתה יודע שכן) שאני אהיה מרוצה ,יש לי חברים עדים שהחלפת להם ציוד באת אליהם כמה פעמים עד שהיו מרוצים.
וכאן המקרה של מוצרים חדשים!!!
אני לא מצפה לתגובה כלשהי כי אני מבין את עמדתך,אבל אבי לקוח מאוכזב גם ברמת השירות וגם ברמת המוצר וזאת השורה התחתונה.
מבחינה טכנית שמעון- אני חושב שהמגבר שיש כרגע לאבי הוא אחד המגברים הכי לא מתאימים לצרכיו,המגבר הוא בהחלט בולט בצורת יוצאת דופן בתחום המיד ,אין לו בעיה לנגן נמוכים השאלה איך הוא מנגן...
לא אומר שהוא גרוע-יש אנשים שיאהבו את הסאונד הזה ,אני חושב שזאת אינה בחירה נכונה עבור אבי...

לגבי הקווינטה נכון שהוא רמקול שמלא באלמנטים אך עדויות רבות של אנשים שקנו אותם מדווחים על בס עם אופי עדין כך שמספרים האלמנטים וקוטרם במקרה הנ"ל לא רלוונטי.
מתיאור דבריו של אבי אני חושב על רמקולים אחרים לגמרי אבל אם הוא אוהב את הסאונד של הקווינטה זה העוגן שצריך להחזיק בו,אבל עדיין חובה להחליף את המגבר ,אני חושב שהבעיה היא אינה במקור ...שדרוג ה CD למשהו אחר היא מבורכת אבל לדעתי כדאי לעשות זאת בשלב שקיימת סינרגיה בין הרמקול למגבר (לפי טעמו של אבי).
כדאי לחפש את אותם מגברים בועטים עם סאונד רווי נמוכים וMID קצת INSDIE היחידים שעולים לי בראש זה KRELL ה CAV למיניהם או אפילו PLINUS יש להם אינטרגייטד לא רע בכלל ויש לו באס שאולי אפילו קצת יחנוק אתה קווינטה.
קולנוע ביתי אלו אופציות:
אחד הפתרונות היותר יקרים אבל אני חושב שהוא אולטמטיבי להאזנה לסטיראו וקולנוע ביתי:
אם אתה מסתכל רחוק ומוכן להשקיע אז POWER רב ערוצי + פרוססור איכותי שהוא גם DACיוכל להוות למקסם את החוויה הקולנועית וגם להפיק סטיראו מצווין,
לפי מה שהבנתי אתה נגד "קופסאות" אבל תבין שיש דברים שאין ברירה אחרת,מה שגם - הקווינטה יתאימו מצויין בתור רמקול קדמי בקולנוע ביתי.
אני אהיה חייב להביא את האופציה האחרונה והזולה שלדעתי היא פחות מתקבלת על הדעת עם סטיראו איכותי אבל כל אחד ושיקוליו...רסיבר שיודע לנגן סטיראו איכותי( :מבולבל: )- אני בטוח שיש כאן עיצות ממוקדות מה כדאי לך לחפש.
בהצלחה!

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

אבי, אל תגע ב-CDP, DAC או כל מקור אחר עד שתיפתור את הבעיה של הבאס, הבעיה היא לא במקור.

GURU, צורם לי שלקחת את צידו של אמיר. צר לי לקרוא שזה מה שאתה מצפה מלקוחותיך ושזו רמת השירות שיש לצפות ממך.

צפיד, כשאמרתי שעל אבי להוסיף EQ לא התכוונתי למכשיר מורכב, התכוונתי לכל דבר שיתן לו בוסט של כמה DB ב-60HZ וקצת פחות ב-120HZ. זה מה שחסר לו! זה לא שההגברה של המגבר שלו לא מתאימה לו. המגבר שלו מצויין. הבעיה היא במינימליסטיות של המגבר. מצב "פלאט" הוא לא עבור כולם.

אבי, לדעתי הפתרון נמצא שם. אם תוסיף EQ ותשחק קצת עם העקומה, תהנה מאוד מהמערכת האיכותית שלך.

או זה או הוספת סאב מודבר.

שמעון-מור-יוסף
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1321
שם מלא: שמעון מור יוסף

טעות דני

שליחה

danlior כתב:אבי, אל תגע ב-CDP, DAC או כל מקור אחר עד שתיפתור את הבעיה של הבאס, הבעיה היא לא במקור.

GURU, צורם לי שלקחת את צידו של אמיר. צר לי לקרוא שזה מה שאתה מצפה מלקוחותיך ושזו רמת השירות שיש לצפות ממך.

צפיד, כשאמרתי שעל אבי להוסיף EQ לא התכוונתי למכשיר מורכב, התכוונתי לכל דבר שיתן לו בוסט של כמה DB ב-60HZ וקצת פחות ב-120HZ. זה מה שחסר לו! זה לא שההגברה של המגבר שלו לא מתאימה לו. המגבר שלו מצויין. הבעיה היא במינימליסטיות של המגבר. מצב "פלאט" הוא לא עבור כולם.

אבי, לדעתי הפתרון נמצא שם. אם תוסיף EQ ותשחק קצת עם העקומה, תהנה מאוד מהמערכת האיכותית שלך.

או זה או הוספת סאב מודבר.
...
אתה מגזים ומקצין!
היכן בדיוק אני מצפה מלקוחותיי דבר?
היכן ראיתה שאני מצדד ברמת שירות כל שהיא?
תכניס קצת פורפורציה בתגובה שלך בבקשה.

כתוב בבירור {ואתה בחרתה שלא לקרוא}
אני לא רוצה להיות במצב שאני צריך לעמוד בצד אחד {מה שאומר להיות כנגד צד אחר}
ושאלותיך מביאות אותי למצב כזה, לכן הרשה נא לי לא לענות על כך.

אני בסה"כ הראתי וראיתי את התמונה הגדולה {מה שכפי הנראה בחרתה שלא לעשות, היות ותשובותיך אינן נוגעות לבעיה}

אנא קרא שוב את הודעתי לגבי הבעיות שיש לאבי וההשוואות הלא נכונות ומדוע יש פערים כה גדולים בין הציפיות של אבי לבין מה שיש לו/ היה לו.

זה שאתה "נכנס" באמיר איני יודע אם בחרתה לך את המלחמה הנכונה בזמן הנכון.
אני חוזר שוב וכך גם אבי הצהיר כי אין לו בעיה עם אמיר אלא על כך שאמיר הצהיר שיבוא ויבדוק/ ינסה לפתור את הבעיה ולא עמד בדיבורו
משם אל תקח את זה לאף מקום כי זה עיוות של המציאות.

בבקשה ממך הוצא אותי מהמשוואה שלך מכוון שאיני רוצה שדברי יתפרשו כאילו אני מצדד באחד מהצדדים.

חשבתי שאם אסביר את הצדדים והבעיות יהיה יותר קל להמשיך ולפתור את הבעיה אך אני רואה כי זה נמשך למקומות אחרים שלהם לא כוונה תשובתי
לכן איני מוצא לנכון להמשיך את הדיון הזה היות והוא מתדרדר למקום לא נוח עבורי

אבי
אשמח לעזור לך אתה מוזמן ליצור עימי קשר
בהצלחה
Av2 מוצרי סטריאו וקולנוע ביתי מובחרים בהזדמנויות.
www.facebook.com/Av2Av
052-3153-707

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

חברים, תרגיעו ומהר.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

GURU,

תעשה לי טובה, לקרוא אני יודע מצויין. הנה מה שכתבת:

1
איני חושב שאמיר צריך לספוג הפסד על טעות של לקוח
הלקוח שמע ואהב מה ששמע והחליט וקנה על דעת עצמו.

2 "דחפו לו" "שיכנעו אותו"
אבי נשמע כמי שיש בקודקודו שכל ואינו ילד.
הוא היה צריך לעשות את כל השיקולים לפני שקנה
אמיר הוא איש מכירות מעולה וככזה זה תפקידו, למכור.

3 על "הטעות" של הלקוח אף אחד לא צריך לשלם {וגם אבי כתב זאת שזו לא הבעיה שליש לו עם אמיר}
הטענה של אבי כלפי אמיר היא שלא טיפל בו לאחר הקנייה {ובייחוד לאחר שהצהיר שיעשה כן}
ויש כאן מס' חברים שלקחו זאת למקומות אחרים והתקיפו במקומות שלא היה נכון לעשות.

4 אמיר לא חייב דבר פרט לאחריות על תקינות המוצרים שאבי קנה.
כל מה שמעבר לכך הוא שירות זכות ולא חובה כל שהיא.

אם אינכם יודעים את כל התמונה אל תביעו עמדה נחרצת
מדובר בפרנסה של אדם!
...
יש כאן באופר ברור התגייסות בוטה לצידו של אמיר ואני לא מסכים עם אף אחד מהנקודות שהעלת. אז עם כל הכבוד, זה שפצחת בהתחלה בהצהרה של "אני לא לוקח צדדים" לא מורידה ממך את האחריות לשאר דבריך. ואם תרשה לי להתיחס לנקודות שהעלת:

1) אין פה שום טעות של לקוח. הוא קנה סחורה והסחורה לא מתאימה לו.

2) כמה שאתה טועה וזה בדיוק ההבדל בין איש מכירות שמסתובב עם אנציקלופדיה מדלת לדלת ובין איש שווק מודרני. כבר כמעט עשרים שנה אנחנו יודעים שתפקידו של איש מכירות אמיתי הוא לפתור בעיה שיש ללקוח שלו ועל הדרך לעשות כסף, ולא לדחוף לו סחורה.

3) אני עדיין טוען שהחוק לא לצידך בנושא זה

4) שוב טעות, האחריות של אמיר הוא שהלקוח שלו יהיה מרוצה, אם הוא לא לוקח על עצמו את האחריות הזאת אין לי ולא להרבה אחרים מה לחפש אצלו.

אני יודע את התמונה כולה ולכן אני מגיב ולגבי פרנסה - עם כל הכבוד יש הבדל בין להתפרנס ובין להתפרנס בכבוד.

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

danlior כתב:GURU,

תעשה לי טובה, לקרוא אני יודע מצויין. הנה מה שכתבת:

1
איני חושב שאמיר צריך לספוג הפסד על טעות של לקוח
הלקוח שמע ואהב מה ששמע והחליט וקנה על דעת עצמו.

2 "דחפו לו" "שיכנעו אותו"
אבי נשמע כמי שיש בקודקודו שכל ואינו ילד.
הוא היה צריך לעשות את כל השיקולים לפני שקנה
אמיר הוא איש מכירות מעולה וככזה זה תפקידו, למכור.

3 על "הטעות" של הלקוח אף אחד לא צריך לשלם {וגם אבי כתב זאת שזו לא הבעיה שליש לו עם אמיר}
הטענה של אבי כלפי אמיר היא שלא טיפל בו לאחר הקנייה {ובייחוד לאחר שהצהיר שיעשה כן}
ויש כאן מס' חברים שלקחו זאת למקומות אחרים והתקיפו במקומות שלא היה נכון לעשות.

4 אמיר לא חייב דבר פרט לאחריות על תקינות המוצרים שאבי קנה.
כל מה שמעבר לכך הוא שירות זכות ולא חובה כל שהיא.

אם אינכם יודעים את כל התמונה אל תביעו עמדה נחרצת
מדובר בפרנסה של אדם!
...
יש כאן באופר ברור התגייסות בוטה לצידו של אמיר ואני לא מסכים עם אף אחד מהנקודות שהעלת. אז עם כל הכבוד, זה שפצחת בהתחלה בהצהרה של "אני לא לוקח צדדים" לא מורידה ממך את האחריות לשאר דבריך. ואם תרשה לי להתיחס לנקודות שהעלת:

1) אין פה שום טעות של לקוח. הוא קנה סחורה והסחורה לא מתאימה לו.

2) כמה שאתה טועה וזה בדיוק ההבדל בין איש מכירות שמסתובב עם אנציקלופדיה מדלת לדלת ובין איש שווק מודרני. כבר כמעט עשרים שנה אנחנו יודעים שתפקידו של איש מכירות אמיתי הוא לפתור בעיה שיש ללקוח שלו ועל הדרך לעשות כסף, ולא לדחוף לו סחורה.

3) אני עדיין טוען שהחוק לא לצידך בנושא זה

4) שוב טעות, האחריות של אמיר הוא שהלקוח שלו יהיה מרוצה, אם הוא לא לוקח על עצמו את האחריות הזאת אין לי ולא להרבה אחרים מה לחפש אצלו.

אני יודע את התמונה כולה ולכן אני מגיב ולגבי פרנסה - עם כל הכבוד יש הבדל בין להתפרנס ובין להתפרנס בכבוד.
...
\
כל מילה בסלע!

שמעון- אם תוכל להתייחס לדבריי (למעלה),אני באמת חושב שגם אתה בנבכי ליבך יודע שלא נעשה שירות טוב כלפי הלקוח-תחתית השורה הוא מאוכזב.
(ואם אתה לא יכול ממש להגיב ולהגיד את דעתך הכנה...אז לפעמים אתה יודע שתיקה שווה זהב)

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3390
שם מלא: יהושע גומא

שליחה

צפיד כתב: שמעון- אם תוכל להתייחס לדבריי (למעלה),אני באמת חושב שגם אתה בנבכי ליבך יודע שלא נעשה שירות טוב כלפי הלקוח-תחתית השורה הוא מאוכזב.
...
טוב, על כך שהלקוח מאוכזב אין כל ספק. הוא זועק שהוא מאוכזב – משמע שהוא אכן מאוכזב.
יש כאן שאלות אחרות:
מדוע הוא מאוכזב?
האם הוא באמת קיבל שירות לא טוב?
ניסיתי לסכם את הידוע לנו עד כה, כדי לבחון את מקור חוסר שביעות הרצון של הקונה ואת עניין איכות השירות שהלקוח קיבל מהמוכר:

1. אבי (הלקוח) שמע את המגבר הזה עם הרמקולים האלה אצל אמיר (המוכר), עם הנגן שלו ודיסקים שלו – והם מצאו חן בעיניו. לא היה חסר לו מאום במערכת, גם לא בסים.

2. אבי ביצע הזמנה מיוחדת של מגבר ורמקולים אלה, בצבעים לפי דרישתו – הזמנה שדרשה הזמנה מיוחדת מהיצרן וייבוא ארצה בהתאם להזמנה מסוימת זאת.

3. מאחר והמערכת נשמעה טוב אצל המוכר, אבל היו חסרים בה בסים, לטעמו של הקונה, בשמיעה בביתו – סביר להניח שמדובר בתנאים אקוסטיים. זה ההסבר ההגיוני היחידי להבדלים בכמות הבסים בשמיעה בשני מקומות שונים. מה גם שזה דבר ידוע – שאופי וכמות הבסים מותנים במידה רבה גם באקוסטיקה של כל חדר מסוים. העובדה שהיו חסרים בסים בשני חדרים שונים בביתו של הקונה אינה שוללת את השפעת התנאים האקוסטיים על כמות הבסים הנשמעים.

4. בשמיעה עם רסיבר זול (יחסית), ניתן היה לקבל יותר בסים. זה רק בשל העובדה שברסיבר יש בקרת צלילים ( Tone Control ) כך שאפשר לתת הדגשת-יתר לבסים. העובדה שברסיבר אפשר לתת הגברת-יתר לבסים אינה מעידה על שום דבר אחר מלבדה – לא על האיכות של הרסיבר, לא על האיכות של המגבר, לא על הצליל של הרמקולים עצמם ולא על בעיות אקוסטיות אפשריות.

5. אמיר (המוכר והיבואן) הסכים להחליף את המגבר וגם את הרמקולים לכל מוצר הנמצא אצלו במלאי – לפי בחירת אבי (הקונה) – תמורת זיכוי מלא – זיכוי מלא לפי מחיר הקנייה בפועל, לא לפי מחיר המחירון. הצעה זאת אינה כוללת מוצרים שאינם נמצאים אצלו במלאי ואשר יש לבצע הזמנה מיוחדת עבורם.

6. לדעתי – ומבלי לנקוט עמדה – זאת הצעה הוגנת ביותר – מעבר למה שסוחר, או יבואן, מחויב לו – ובמיוחד לאור הנסיבות – שהלקוח שמע את המערכת טרם הקנייה, היה מרוצה ממנה וביצע הזמנה, כאשר חוסר שביעות הרצון שלו ממערכת זאת בביתו היא, קרוב לוודאי, בשל תנאים אקוסטיים. אני בהחלט מבין את חששו של המוכר, שאם הוא יזמין במיוחד לקונה מגבר אחר – הקונה לא יהיה מרוצה גם מהמגבר האחר.

7. אבי דורש לקבל זיכוי על המגבר לפי מחיר המחירון – לפי המחיר שהוא שילם בפועל. זה נראה לי מוגזם ולא לעניין.

8. במהלך הדיון בין הקונה הלא מרוצה לבין המוכר – הדברים הועלו בשתי מחרוזות (שרשורים) שונות בפורומים כאן. עם פרסום הדברים, המשא ומתן בין שני הצדדים התחיל לקבל תוספות של עצות, פרשנויות – ואפילו השמצות – מצד גולשים שאינם צד ישיר בעניין. לעניות דעתי, התווספה אווירה שאינה תורמת להגעה לפשרה מאוזנת ושקולה בין שני הצדדים המעורבים באופן ישיר.

9. מעבר לזה, דברים אחרים שנכתבו כאן הם בעיקרם דעות ופרשנויות, ללא הסתמכות על עובדות. כמו, למשל, שהמוכר ניסה "לדחוף" לקונה דווקא שילוב מסוים זה של מגבר ורמקולים. מאחר ואף אחד מאתנו (לבד מהמוכר והקונה) לא היה נוכח – ומאחר והמערכת נבחרה לאחר האזנה ושביעות רצון מהצליל של המערכת – אמירה כזאת היא ספקולטיבית לחלוטין. או, למשל, האמירה שהמוכר לא ניסה לרצות את הקונה, למרות שהיה עליו לעשות כך. אמירה זאת נובעת מפרשנות אישית לחלוטין לגבי מה סוחר צריך לעשות על מנת לרצות קונה – היא אינה נסמכת על נוהגים מקובלים בתחום המסחר בארץ. או, למשל, הקביעה של כמה אחוזים על הסוחר להפסיד על מנת לרצות את הקונה. – על פי מה קבע מי שקבע כמה אחוזים על המוכר להפסיד? מי קבע שעל המוכר להפסיד ולו גם שקל אחד על מערכת שנבחרה לאחר האזנה ושביעות רצון ממנה – ועל סמך מה?

10. אשר לפתרון מעשי לתסבוכת הזאת. אני שותף לדעה שהחלפת מגבר לא תפתור את חוסר שביעות הרצון מכמות הבסים. לבעיה זאת יש, לדעתי, 3 פתרונות מעשיים אפשריים:
1. הוספת Equalizer ;
2. הוספת Sub-Woofer ;
3. החלפת המגבר ברסיבר איכותי אשר יש בו שליטה על מידת ההגברה של הבסים.

.
בברכה,
יהושע גומא

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

סיכום ארוך ומעניין. ניתן לחשוב שהוא נרשם באובייקטיביות, אך כמי שלא היה צד בעניין אתה נוטה לנקוט עמדה נחרצת למדי לכיוון היבואן. (שזה גם בסדר, זו דעתך).

ולתגובות:

2. אתה ממש חוזר על דבריו של היבואן. מילה במילה. שוב העניין של הצבע חוזר על עצמו. שוב נושא הייבוא. אפשר לוותר על המלודרמתיות הזאת.

3. הסקת מסקנות מופרזת למדי, אם כי לא תלושה מהמציאות. אמנם אתה מעלה השערה הגיונית, אך האם אתה בטוח שזו האופציה היחידה?

4. אפשר סופית לבקש מכולם שירדו מעניין הרסיבר? נתתי דוגמא למוצר שעלותו נמוכה בהרבה המוצר שרכשתי והבעתי את מורת רוחי מהשיפור הזניח יחסית.
זה בסדר? או שבגלל שהייתי מרוצה אצל היבואן אז עדיף שאשמור את תחושתיי לעצמי?

5. או. עכשיו אתה נוגע בנקודה מאוד מעניינת. אמיר פיתח משמעות חדשה לצמד המילים זיכוי מלא. האם הבנת את זה בהתבטאות הראשונה שלו?
שים לב: אני מוכן לקבל זיכוי מזומן תמורת המכשיר שרכשתי. אני מוכן גם לקבל זיכוי במחיר שרכשתי בתמורה למוצר שווה ערך (שווה ערך משמע אותו ערך).
אתה יודע מה? אני מבין שזו פרנסתו של היבואן ואני מוכן גם לספוג הפסד כספי לאחר שימוש של יום אחד (לאחר יום ביקשתי ממנו לקחת את המכשיר). נשמע הוגן?
לעומת זאת, אני לא מוכן להצעה מזלזלת (שהיא כזו בכל קנה מידה אפשרי), לתחמנות ונצלנות. אתה יודע כמה פעמים אמיר התקשר אלי לפני הרכישה? הרבה. אתה יודע כמה פעמים הוא התקשר אחריה (לאחר שאני יצרתי עימו קשר מספר פעמים)? אפס.
אגב, לאמיר אין מלאי.

6. בשנייה שרשמת את המילה "לדעתי" נקטת עמדה. אבל אתה יודע מה? אני לא אתפוס אותך במילה. זו דעתך וזו זכותך.

7. היכן ראית שרשמתי את זה? אם כבר אתה מסכם, אני מבקש לא לסלף עובדות.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

avilior כתב: סיכום ארוך ומעניין. ניתן לחשוב שהוא נרשם באובייקטיביות, אך כמי שלא היה צד בעניין אתה נוטה לנקוט עמדה נחרצת למדי לכיוון היבואן. (שזה גם בסדר, זו דעתך).
...
מאחר ואתה צד בעניין, בדרך הטבע, כל דעה וכל הצגת עובדות שאינה תואמת במלואה את הגישה שלך נראית לך כמוטית לטובת הצד השני בסכסוך זה.
avilior כתב: 2. אתה ממש חוזר על דבריו של היבואן. מילה במילה. שוב העניין של הצבע חוזר על עצמו. שוב נושא הייבוא. אפשר לוותר על המלודרמתיות הזאת.
...
פחות חשוב הוא על דבריו של מי חזרתי. החשוב כאן הוא אם תיארתי את העובדות כהווייתם, או, אולי, אם סטיתי מהעובדות.
אם סטיתי מהעובדות – אנא הבא דברים על דיוקם.
האם לא שמעת רמקולים אלה עם מגבר זה אצל אמיר והיית מרוצה מהם?
האם לא ביצעת הזמנה?
האם לא הזמנת צבע מסוים?
האם המוכר לא ביצע הזמנה מיוחדת מהיצרן, על פי המפרט שלך?
היכן אתה רואה מלודרמתיות?
avilior כתב: 3. הסקת מסקנות מופרזת למדי, אם כי לא תלושה מהמציאות. אמנם אתה מעלה השערה הגיונית, אך האם אתה בטוח שזו האופציה היחידה?
...
המסקנה מופרזת לדעתך – היא אינה מופרזת לדעתם של אחרים שאינם צד ישיר בעניין.
לא כתבתי שזאת האפשרות היחידה – כתבתי שזאת המסקנה ההגיונית היחידה.
האם יש לך מסקנה הגיונית אחרת?
avilior כתב: 4. אפשר סופית לבקש מכולם שירדו מעניין הרסיבר? נתתי דוגמא למוצר שעלותו נמוכה בהרבה המוצר שרכשתי והבעתי את מורת רוחי מהשיפור הזניח יחסית.
זה בסדר? או שבגלל שהייתי מרוצה אצל היבואן אז עדיף שאשמור את תחושתיי לעצמי?
...
אתה העלית את עניין הרסיבר ואתה טענת שהמגבר לא טוב משום שברסיבר יש יותר בסים. – עכשיו אתה מבקש שנרד מזה?
זה שהיית מרוצה מהמערכת ומהאופן בו היא נשמעה לך אצל אמיר – זה דבר אחד.
זה שבשמיעה דרך הרסיבר יש יותר בסים – זה רק משום שברסיבר יש שליטה על עוצמת הבסים – וזה דבר שונה לחלוטין – ואין לזה כל קשר לאיכותו של הרסיבר לעומת איכותו של המגבר.
אין בעניין הרסיבר ולא בשום דבר אחר שכתבתי שום התייחסות, שום בקשה ושום רמיזה לכך שעדיף שתשמור את תחושותיך לעצמך.
מאידך, אם אתה מרגיש שהמגבר שלך לא טוב משום שדרך הרסיבר שומעים יותר בסים – זאת תחושה מוטעית, הנובעת מחוסר הבנת הסיבה לכך שדרך הרסיבר שומעים יותר בסים.
avilior כתב: 5. או. עכשיו אתה נוגע בנקודה מאוד מעניינת. אמיר פיתח משמעות חדשה לצמד המילים זיכוי מלא. האם הבנת את זה בהתבטאות הראשונה שלו?
...
הבאתי את דבריו של אמיר, במלואם, כפי שהוא כתב אותם כאן.
כתבתי ואני עדיין עומד בדעתי שהצעה זאת הוגנת והיא מעבר למה שהסוחר והיבואן מחויב לו – לאור נסיבות העניין.
avilior כתב: שים לב: אני מוכן לקבל זיכוי מזומן תמורת המכשיר שרכשתי. אני מוכן גם לקבל זיכוי במחיר שרכשתי בתמורה למוצר שווה ערך (שווה ערך משמע אותו ערך).
...
זה מה שאתה דורש.
יפה.
הדרישה שלך נראית לי מופרזת. – כך אני רואה את זה. האם יש לך בעיה עם הדרך בה זה נראה לי?
avilior כתב: אתה יודע מה? אני מבין שזו פרנסתו של היבואן ואני מוכן גם לספוג הפסד כספי לאחר שימוש של יום אחד (לאחר יום ביקשתי ממנו לקחת את המכשיר). נשמע הוגן?
...
לא ברור לי מהי ההצעה הקונקרטית שלך, לכן אין לי כל דעה אם הצעתך הוגנת, או לא.
avilior כתב: לעומת זאת, אני לא מוכן להצעה מזלזלת (שהיא כזו בכל קנה מידה אפשרי), לתכמנות ונצלנות.
...
ההתרשמות שלי היא שהזלזול, התחמנות והנצלות מצד אמיר הם בעיניך בלבד – בשל הפרשנות האישית שלך לגבי מה הוגן במקרה זה.
avilior כתב: אתה יודע כמה פעמים אמיר התקשר אלי לפני הרכישה? הרבה. אתה יודע כמה פעמים הוא התקשר אחריה (לאחר שאני יצרתי עימו קשר מספר פעמים)? אפס.
...
אחרי הרכישה אתה התקשרת אליו. – אז מה זה אומר?
avilior כתב: אגב, לאמיר אין מלאי.
...
המידע שלי שונה.
avilior כתב: 6. בשנייה שרשמת את המילה "לדעתי" נקטת עמדה. אבל אתה יודע מה? אני לא אתפוס אותך במילה. זו דעתך וזו זכותך.
...
יש הבדל חד בין הבעת דעה לבין נקיטת עמדה.
דעתי היא שהצעתו של אמיר היא הוגנת. בצד זה, דעתי היא שדרישותיך ממנו מופרזות. דעתי זאת אינה מושתת על העדפה מראש של צד זה או אחר – היא מושתת על היכרותי עם הסדרים נוהגים בתחום המסחר בארץ (וגם בחו"ל) – כולל גם בתחום האודיו היוקרתי.
איני מכיר אותך אישית.
איני מכיר את אמיר אישית – אף פעם לא ראיתי אותו ולא דיברתי איתו.
הדעה שלי היא רק לגבי מידת ההגינות של ההצעה שלו – כפי שהוא כתב אותה כאן. אין בדעה זאת שלי שום התייחסות אישית לאף צד מהצדדים המעורבים.
עם- זה, שוב, מאחר ואתה צד בעניין, בדרך הטבע, כל דעה שאינה תואמת במלואה את הגישה שלך נראית לך כמוטית לטובת הצד השני בסכסוך זה.
avilior כתב: 7. היכן ראית שרשמתי את זה? אם כבר אתה מסכם, אני מבקש לא לסלף עובדות.
...
זה משתמע מהדברים הבאים שלך:
avilior כתב: אמיר הציע לי מגבר של YBA שעלותו נמדדת ב7.5 א' ש"ח באתר מול המגבר שאני רכשתי (בכמה רכשתי? בערך 10 א' ש"ח) שעלותו היא 12.5 א' ש"ח. אני חוזר. 12.5 א' מול 7.5 א'.
...
אם לא התכוונת לקבל זיכוי מלא על פי מחיר המחירון של המגבר שרכשת – אנא הבהר למה בדיוק התכוונת?
האם לאמיר יש במלאי מגבר שמחירו 10,000 ₪ והוא סרב להחליף את המגבר שלך במגבר זה?
איזה מגבר יש לאמיר במלאי שאתה מעוניין להחליף בו את המגבר שלך?
האם יש לך סיבה לחשוב שעם מגבר אחר תשמע מספיק בסים לשביעות רצונך?
האם אתה רוצה שאמיר ייבא במיוחד עבורך מגבר אחר – כאשר לא אתה ולא הוא יודעים שעם המגבר האחר יהיו מספיק בסים לשביעות רצונך?
מה אתה כן רוצה מאמיר – לבד מאשר לקבל את כספך בחזרה?

.
בברכה,
יהושע גומא

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מאחר ונראה כי הדיון הופך להתכתשות מיותרת וגם ההתנסחות שלך נוטה להיות צעקנית למדי, אני חושב שעדיף שנעצור כאן.
אם לא הבנת את הנקודה העיקרית עד עכשיו, כנראה ששום דבר שארשום כאן לא יבהיר זאת טוב יותר.
בוא נסכים שאנחנו לא מסכימים ותהיה לי בריא.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

avilior כתב:מאחר ונראה כי הדיון הופך להתכתשות מיותרת וגם ההתנסחות שלך נוטה להיות צעקנית למדי, אני חושב שעדיף שנעצור כאן.
אם לא הבנת את הנקודה העיקרית עד עכשיו, כנראה ששום דבר שארשום כאן לא יבהיר זאת טוב יותר.
...
הצעקנות היא בעיני המתבונן.
נראה לי שכאשר אתה כותב "שלא הבנתי" אתה מתכוון לכך שאיני מצדד בעמדתך.
אם אתה לא מוכן לכתוב מה אתה מבקש מאמיר, לבד מאשר לקבל את כספך בחזרה – זאת זכותך.
אינך חייב להגיב לדבריי – לא במחרוזת זאת ולא בכל מחוזת אחרת.
מאידך, איני מוכן להתחייב שלא להגיב לדברייך.
האם זה מקובל עליך?

.
בברכה,
יהושע גומא

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

...
האם שירות טוב נגמר בכך ש"החבילה" מגיעה לפתח בית הלקוח?
לדעתי,זאת רק תחילת השירות.
הייתי נותן לדוגמא את ארה"ב אבל מכיוון ששנינו לא קמים להמנון האמריקאי אני יכול לתת לך דוגמאות חיות,
מר שמעון שמתנהג קצת בחשדנות וסליחה על הישירות אבל פשוט מאכזב אותי בגישה הנייטרלית והOVER פולטיקליקורקט שלו ,אני יודע על מקרה שבו שמעון מכר CD לחבר לפני שנה+ ,האם בכך נגמרה הסאגה?
לא,אותו בחור שיגע אותו (וזה ציטוט של הלקוח עצמו) שמעון הגיע בערך 3 פעמים אחרי המכירה בעזרה לאקוסטיקה ,הביא CD אחר ...לקח את הקודם ואז החזיר את הראשון.
אתה יודע מתי הוא הרגיש שהוא הגון שאחרי בערך שבועיים אחרי שהלקוח אמר "אני מרוצה"
הוא עוד התקשר לשאול אם הכל בסדר...
כן כולה CD ב5 אלף שקל לא 30 אלף שקל...
(שמעון אם אתה לא זוכר - תנסה להזכר בר' מחיפה)
אז סליחה שמעון אל תגן על קולגה למקצוע מתי שאתה עצמך יודע ששרשור כזה הוא הגרוע מכל מבחינת מוכר/יבואן- לקוח מאוכזב גם מהשירות וגם מהמוצר!
אני יכול לתת עוד דוגמאות ליבואנים ששירות טוב לא מסתיים אצלהם בהגעת המוצר לבית הלקוח אבל אני לא אציין כאלה שלא ישתתפו בשרשור כדי לשמור על אובייקטיביות...
ולא אין לי ולא היה לי שום קשר לשמעון מעולם לא קניתי ממנו כלום- פשוט מעצבן לראות את המיגננה הזאת .
1. אבי (הלקוח) שמע את המגבר הזה עם הרמקולים האלה אצל אמיר (המוכר), עם הנגן שלו ודיסקים שלו – והם מצאו חן בעיניו. לא היה חסר לו מאום במערכת, גם לא בסים.
...
ממליץ לחזור לשרשור הראשון,
יהושע- כולנו יודעים שאפילו אנשים פרטיים מאפשרים לפעמים להשאיל ציוד למטרת מכירה (מוצרים יד שניה) כדי שהקונה ירגיש טוב אם הקנייה ושיהיה שלם עם ההחלטה, אם אדם פרטי נעתר לבקשה כזאת(...) על אחת כמה וכמה יבואן מנוסה ומקצועי בתחום צריך אף להציע זאת ובטח לבחור שלא מנוסה בתחום!
אפילו אודיופיל הטוב שבטובים עם שמיעה יוצאת דופן לא יסתכם בקנייה בסדר גודל כזה בשמיעה חד פעמית ועוד לא בתנאים הביתיים שלו עצמו.
אבי ביצע הזמנה מיוחדת של מגבר ורמקולים אלה, בצבעים לפי דרישתו – הזמנה שדרשה הזמנה מיוחדת מהיצרן וייבוא ארצה בהתאם להזמנה מסוימת זאת.
...
אני לא רוצה "לחמם" לכיוון אבל אחרי בדיקה גם בקנייה מסוג זה יכול הלקוח לבקש החזרה.
אלא אם כן בחוזה האישי בינו לבין המוכר מתקיים סעיף שמבטל זאת.
נניח שכן ,האם אתה באמת חושב שזה משנה בכלל את העובדה שעדיין יש ליבואן לקוח לא מרוצה?אם היבואן היה טרקלין/שקם/מחסני חשמל היית מעלה את אותן טענות בדיוק?
האם זה באמת משנה מה הגב הכלכלי של היבואן כאשר הבטן של הלקוח כואבת מעיסקה כושלת?
נניח ויש הבדל מהותי,
מה דרכי התמודדות של היבואן עם מקרה כזה?האם דווקא בשל היותו יבואן קטן יחסית ולא בעל אמצעים כמו יבואן מגה-ענק אתה לא מצפה ליותר יחס אישי?יותר נסיונות לרצות את הלקוח?
האם אתה עצמך לא היית מצפה שהיבואן יגיע אולי יעזור בהעמדה נכונה של הרמקול אולי קצת עיצות לגבי אקסוטיקה,כולם כאן כולל אמיר ממש נעולים על כך שזאת בעיה אקסוטית,אז איפה הוא בכל הזמן הזה?תחתית השורה- הוא הגיע?
הביא ציוד אחר אפילו רק כדי "להשקיט" את הלקוח?
מאחר והמערכת נשמעה טוב אצל המוכר, אבל היו חסרים בה בסים, לטעמו של הקונה, בשמיעה בביתו – סביר להניח שמדובר בתנאים אקוסטיים. זה ההסבר ההגיוני היחידי להבדלים בכמות הבסים בשמיעה בשני מקומות שונים. מה גם שזה דבר ידוע – שאופי וכמות הבסים מותנים במידה רבה גם באקוסטיקה של כל חדר מסוים. העובדה שהיו חסרים בסים בשני חדרים שונים בביתו של הקונה אינה שוללת את השפעת התנאים האקוסטיים על כמות הבסים הנשמעים.
...
אתה ממש ממש צודק!
המגבר והרמקולים גם שוקלים אותו דבר בשני המקומות אבל.........
אתה מתעלם מכל הסיבות שבגינן לקוחות משאילים ציוד הביתה לבחון באמת את המערכת...השפעות פסיכולוגיות -סביבתיות,הרעיון שאתה יושב לבחון רמקולים ומגבר ליד יבואן שמן הסתם דואג לתת תשבוחות ברקע(לא דעתי חלילה-לא הייתי נוכח,זה מה שכתוב בשרשור) והכי חשוב אתה לא בודק ושומע בקצב שלך בזמן שלך...
בשמיעה עם רסיבר זול (יחסית), ניתן היה לקבל יותר בסים. זה רק בשל העובדה שברסיבר יש בקרת צלילים ( Tone Control ) כך שאפשר לתת הדגשת-יתר לבסים. העובדה שברסיבר אפשר לתת הגברת-יתר לבסים אינה מעידה על שום דבר אחר מלבדה – לא על האיכות של הרסיבר, לא על האיכות של המגבר, לא על הצליל של הרמקולים עצמם ולא על בעיות אקוסטיות אפשריות.
...
וגם לא מצביעה על קשר ישיר לכוונת פותח השרשור-במחילה ,אבל עכפי שאני מבין הוא מתכוון להגיד שהמגבר לא מהווה שיפור משמעותי כלשהו מול רסיבר פושטי.
להיפך למרות/בזכות "בקרת הצלילים" הוא עדיין מקבל משהו יותר מוסיקלי מבחינתו,לעדות אני יכול להגיד ש UNICO הוא בהחלט בולט בתחום המיד בצורה יוצאת דופן(לטוב לחלק לרע לחלק).

אמיר (המוכר והיבואן) הסכים להחליף את המגבר וגם את הרמקולים לכל מוצר הנמצא אצלו במלאי – לפי בחירת אבי (הקונה) – תמורת זיכוי מלא – זיכוי מלא לפי מחיר הקנייה בפועל, לא לפי מחיר המחירון. הצעה זאת אינה כוללת מוצרים שאינם נמצאים אצלו במלאי ואשר יש לבצע הזמנה מיוחדת עבורם.
"זיכוי מלא לפי מחיר הקנייה בפועל, לא לפי מחיר המחירון."
זה נשמע כל כך טוב-אם זה באמת היה כך כנראה שלא היינו מגיעים עד הלום,
לאבי הוצע להחליף את המגבר הקיים תוך כדי קיזוז סכום מסויים בהצדקה שאמיר יוכל למכור אותו רק כמוצר מטרייד אין-האם זה פייר?
בנוסף,אמיר מציע שהוא מוכן למכור מוצר אחר לפי מחיר מחירון ולא המחיר המוצע בפועל...
ז"א אבי עלול להפסיד פעמיים...
משום יש לי הרגשה שגם אתה לא היית מסכים לנדיבות זו.

6
לדעתי – ומבלי לנקוט עמדה – זאת הצעה הוגנת ביותר – מעבר למה שסוחר, או יבואן, מחויב לו – ובמיוחד לאור הנסיבות – שהלקוח שמע את המערכת טרם הקנייה, היה מרוצה ממנה וביצע הזמנה, כאשר חוסר שביעות הרצון שלו ממערכת זאת בביתו היא, קרוב לוודאי, בשל תנאים אקוסטיים. אני בהחלט מבין את חששו של המוכר, שאם הוא יזמין במיוחד לקונה מגבר אחר – הקונה לא יהיה מרוצה גם מהמגבר האחר.
...
7.
אני מקווה שביאור הסעיף הקודם שכתבת,עמדתך תשתנה כי בהחלט לא מדובר על הצעה הוגנת.
במהלך הדיון בין הקונה הלא מרוצה לבין המוכר – הדברים הועלו בשתי מחרוזות (שרשורים) שונות בפורומים כאן. עם פרסום הדברים, המשא ומתן בין שני הצדדים התחיל לקבל תוספות של עצות, פרשנויות – ואפילו השמצות – מצד גולשים שאינם צד ישיר בעניין. לעניות דעתי, התווספה אווירה שאינה תורמת להגעה לפשרה מאוזנת ושקולה בין שני הצדדים המעורבים באופן ישיר.
...
דבריך רשומים בנועם אך עצם עמדתך בנושא היא איפשהו מחלישה את טיעון הצד השני ולדעתי ללא בסיס מוצדק ללא פרשנות אובייקטיבית של הצדדים ומעל לכל התעלמות מפרטים שמריכיבים כאן תמונה קצת מכוערת.

מעבר לזה, דברים אחרים שנכתבו כאן הם בעיקרם דעות ופרשנויות, ללא הסתמכות על עובדות. כמו, למשל, שהמוכר ניסה "לדחוף" לקונה דווקא שילוב מסוים זה של מגבר ורמקולים. מאחר ואף אחד מאתנו (לבד מהמוכר והקונה) לא היה נוכח – ומאחר והמערכת נבחרה לאחר האזנה ושביעות רצון מהצליל של המערכת – אמירה כזאת היא ספקולטיבית לחלוטין. או, למשל, האמירה שהמוכר לא ניסה לרצות את הקונה, למרות שהיה עליו לעשות כך. אמירה זאת נובעת מפרשנות אישית לחלוטין לגבי מה סוחר צריך לעשות על מנת לרצות קונה – היא אינה נסמכת על נוהגים מקובלים בתחום המסחר בארץ. או, למשל, הקביעה של כמה אחוזים על הסוחר להפסיד על מנת לרצות את הקונה. – על פי מה קבע מי שקבע כמה אחוזים על המוכר להפסיד? מי קבע שעל המוכר להפסיד ולו גם שקל אחד על מערכת שנבחרה לאחר האזנה ושביעות רצון ממנה – ועל סמך מה?
...
שנינו לא היינו נוכחים,הם היו שם שניהם.
אבי יצא עם המערכת ללא השאלה הציוד לביתו לתקופת ניסיון.
אבי פנה לאמיר יום אחרי בטענה שלא שומעים טוב.
אבי פתח שרשור להתייעץ מה אפשר לעשות.
אמיר לא הגיע לעזרה- לא הציע פתרונות או תחליפים ראויים.

זה תרחיש עובדתי בלי צורך להיות נוכחים בו פיזית אפשר להסיק בקלות שאכן לא נעשה מאמץ מספיק מצד אמיר.
מצטער- דבריך סותרים את נימת כתיבתך.
אשר לפתרון מעשי לתסבוכת הזאת. אני שותף לדעה שהחלפת מגבר לא תפתור את חוסר שביעות הרצון מכמות הבסים. לבעיה זאת יש, לדעתי, 3 פתרונות מעשיים אפשריים:
1. הוספת Equalizer ;
2. הוספת Sub-Woofer ;
...
1.מתנגד לדיעה בתוקף-מדובר בפאטץ' זמני שלא יהווה שום שיפור בטווח הארוך ולכל סוגי המוסיקה,מהר מאוד אבי ימצא את עצמו מתעסק בכיול עבור כל שיר בנפרד ...
סתם לידע כללי- אם אתה חושב שEQ הוא פתרון לבעיה כזו ...למה לקנות בכלל ציוד HI END ?הרי אם הכל הוא תדרים שאפשר לשלוט עליהם ב EQ מדוע לא להשקיע את מירב הכסף ב EQ איכותי מאשר CD או PRE או מגבר באשר הוא?

2.קשה עד בלתי אפשרי להתרגל לשמוע עם סאב ,קשה יותר למצוא איזון נכון שיתאים לסוגי מוסיקה שונים

3.מסכים,

מציע לפתרון או מיקוד הבעיה- תוספת POWER ולשים את ה UNICO כ PRE (אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינת הדגם הזה) ולבחון את הסאונד .

לסיכום קצר וקולע- זה ההודעה הכי ארוכה שכתבתי בחיי ואני לא מתכוון לכתוב יותר בהקשר הנושא הזה,
אבל פשוט מעצבן אותי לראות אנשים שיושבים על הכיסא החמים שלהם כאשר ברקע מתנגנת להם בלאט מוסיקה לשביעות רצונם כאשר יש חבר שמשתף בתסכול רב על מערכת שקנה בהרבה מאוד כסף והם מנסים בכל כוחם להוכיח אותו.
אתם צריכים כולכם להעמיד את עצמכם במקומו ואז אולי להבין את הסיטואציה.
אותם אנשים שהם סקפטים לכנותך אבי,הם אותם אנשים שידפקו מתישהו בעתיד בצורה דומה וינסו למכור את הציוד באמתלה של "אני בכיוון רה לוקיישן"או כל תירוץ דל אחר..
כל הסיסמאות הגדולות ש"אתה ילד גדול" ואמיר הוא "יבואן קטן" (במובן הכלכלי כמובן...)
ומה שאת בישלת אתה תשלם...זה נחמד לכתוב ולבקר מישהו כך בשם כל אותן סיסמאות אבל הם בחיים לא יהיה להם את האומץ שלך יש- לכתוב את כל הדברים שאתה כתבת ...
מישהו כתב את זה בהתחלה ,אבל לדעתי אבי- אתה אמיץ ואמיתי!
אני מקווה שיסתדר לך בדיוק כמו שאתה רוצה.
נערך לאחרונה על ידי צפיד ב 03/11/2008 23:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Joshua_G כתב:
avilior כתב:מאחר ונראה כי הדיון הופך להתכתשות מיותרת וגם ההתנסחות שלך נוטה להיות צעקנית למדי, אני חושב שעדיף שנעצור כאן.
...
הצעקנות היא בעיני המתבונן.
נראה לי שכאשר אתה כותב "שלא הבנתי" אתה מתכוון לכך שאיני מצדד בעמדתך.
אם אתה לא מוכן לכתוב מה אתה מבקש מאמיר, לבד מאשר לקבל את כספך בחזרה – זאת זכותך.
אינך חייב להגיב לדבריי – לא במחרוזת זאת ולא בכל מחוזת אחרת.
מאידך, איני מוכן להתחייב שלא להגיב לדברייך.
האם זה מקובל עליך?

.
...
אני מאמין בחופש הביטוי. תרגיש חופשי.

avilior פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

צפיד,
מסכים עם כל מילה! (ותודה על המחמאות (f) )
(Y) (Y) (Y)
נערך לאחרונה על ידי avilior ב 04/11/2008 16:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

צפיד כתב:
...
האם שירות טוב נגמר בכך ש"החבילה" מגיעה לפתח בית הלקוח?
...
לא כתבתי ולא התכוונתי.
צפיד כתב: מר שמעון שמתנהג קצת בחשדנות וסליחה על הישירות אבל פשוט מאכזב אותי בגישה הנייטרלית והOVER פולטיקליקורקט שלו ,אני יודע על מקרה שבו שמעון מכר CD לחבר לפני שנה+ ,האם בכך נגמרה הסאגה?
לא,אותו בחור שיגע אותו (וזה ציטוט של הלקוח עצמו) שמעון הגיע בערך 3 פעמים אחרי המכירה בעזרה לאקוסטיקה ,הביא CD אחר ...לקח את הקודם ואז החזיר את הראשון.
...
אז מה זה אומר?
האם אתה מצפה שכל מוכר ציוד אודיו יוקרתי ינהג כך?
אגב, שרבבת התחשבנות שלך עם שמעון בתגובה לדבריי.
הדברים יהיו ברורים יותר אם תגיב לכל אחד בנפרד.
צפיד כתב:
...
ממליץ לחזור לשרשור הראשון,
יהושע- כולנו יודעים שאפילו אנשים פרטיים מאפשרים לפעמים להשאיל ציוד למטרת מכירה (מוצרים יד שניה) כדי שהקונה ירגיש טוב אם הקנייה ושיהיה שלם עם ההחלטה, אם אדם פרטי נעתר לבקשה כזאת(...) על אחת כמה וכמה יבואן מנוסה ומקצועי בתחום צריך אף להציע זאת ובטח לבחור שלא מנוסה בתחום!
אפילו אודיופיל הטוב שבטובים עם שמיעה יוצאת דופן לא יסתכם בקנייה בסדר גודל כזה בשמיעה חד פעמית ועוד לא בתנאים הביתיים שלו עצמו.
...
נכון, יש מוכרים המאפשרים ללקוח לשמוע ציוד אודיו בבית לפני החלטה סופית בקשר לקנייה.
אגב, לא כולם נוהגים כך – ולא לגביי כל ציוד. בכל מקרה, כאשר מוכר מאפשר ללקוח לשמוע ציוד בביתו – בדרך כלל זה רק בעקבות בקשה מפורשת של הלקוח.
איני מכיר אף אחד שייבא במיוחד ציוד ארצה על מנת שמישהו יוכל לנסות אותו בבית.
במקרה זה, אבי לא ביקש לנסות את הציוד בבית – הוא ביצע הזמנה סופית לפי בחירה אישית. הסוחר ממנו קניתי את הרמקולים (משומשים) הסכים לתת לי לנסות את הרמקולים בבית טרם הקנייה הסופית. מאוחר יותר התעניינתי במוצר אחר, DAC . הוא הסכים לתת לי לנסות DAC הנמצא אצלו בתצוגה, אבל לא לייבא עבורי אחד כזה רק על מנת שאנסה אותו.

אבי ביצע הזמנה סופית – ולכן, האחריות על התאמתה, או אי התאמתה, של הזמנה זאת לצרכיו מוטלת על כתפיו של אבי בלבד.

אם בפעם הבאה, לפני שאבי ירכוש ציוד אודיו, הוא יעמוד על כך שהוא יוכל לנסות אותו בביתו טרם הקנייה – הוא כבר הרוויח מכל ההשתלשלות הזאת.
צפיד כתב:
אבי ביצע הזמנה מיוחדת של מגבר ורמקולים אלה, בצבעים לפי דרישתו – הזמנה שדרשה הזמנה מיוחדת מהיצרן וייבוא ארצה בהתאם להזמנה מסוימת זאת.
...
אני לא רוצה "לחמם" לכיוון אבל אחרי בדיקה גם בקנייה מסוג זה יכול הלקוח לבקש החזרה.
...
וזה על סמך מה?
האם זה החוק?
האם זה הנוהג המקובל בארץ?
צפיד כתב: נניח שכן ,האם אתה באמת חושב שזה משנה בכלל את העובדה שעדיין יש ליבואן לקוח לא מרוצה?אם היבואן היה טרקלין/שקם/מחסני חשמל היית מעלה את אותן טענות בדיוק?
...
בהחלט.
התייחסתי לגופו של עניין – לא לגופם של אנשים, או חברות.
צפיד כתב: האם זה באמת משנה מה הגב הכלכלי של היבואן כאשר הבטן של הלקוח כואבת מעיסקה כושלת?
...
הבטן של הלקוח כואבת. בכך אין כל ספק. השאלה כאן היא האם כאב בטן זה הוא בשל דברים שהם באחריות הלקוח, או בשל דברים שהם באחריות המוכר?
את דעתי לגבי מקרה זה כבר הבעתי – האחריות לכאב הבטן במקרה זה היא של הלקוח.
צפיד כתב: מה דרכי התמודדות של היבואן עם מקרה כזה?האם דווקא בשל היותו יבואן קטן יחסית ולא בעל אמצעים כמו יבואן מגה-ענק אתה לא מצפה ליותר יחס אישי?יותר נסיונות לרצות את הלקוח?
...
איני נכנס לכיסו של אף אחד.
איני קובע מי צריך להפסיד ומתי.
אני מתייחס רק לפרטי מקרה זה – הלקוח ביצע הזמנה סופית של מערכת שהוא שמע אותה ושהוא היה מרוצה ממנה ומהאיכות שלה. בעקבות הזמנה זאת בוצע ייבוא מיוחד של מערכת מסוימת זאת. במקרה זה, האחריות על שביעות הרצון מהמערכת היא על כתפי הלקוח בלבד.
צפיד כתב: האם אתה עצמך לא היית מצפה שהיבואן יגיע אולי יעזור בהעמדה נכונה של הרמקול אולי קצת עיצות לגבי אקסוטיקה,
...
לא.
כאשר בחרתי רמקולים למערכת שלי, היו מוכרים שהסכימו שאנסה את הרמקולים בביתי – והיו כאלה שלא הסכימו. אבל אף אחד מהם לא בא אלי עם עצות אקוסטיות – לא לפני הקנייה ולא אחריה. ברור לי שהאחריות שלי היא למצוא רמקולים המתאימים לאקוסטיקה בביתי – זאת לא אחריותו של המוכר להתאים את האקוסטיקה בביתי לרמקולים שלו.
צפיד כתב: כולם כאן כולל אמיר ממש נעולים על כך שזאת בעיה אקסוטית,אז איפה הוא בכל הזמן הזה?תחתית השורה- הוא הגיע?
...
אין לי כל סיבה לחשוב שאמיר הוא מומחה לתכנון אקוסטי, או שהיה ביכולתו לפתור את הבעיות האקוסטיות. איני מצפה מאמיר שיימצא ללקוח בית אחר, על חשבונו של אמיר.
צפיד כתב: הביא ציוד אחר אפילו רק כדי "להשקיט" את הלקוח?
...
זאת כבר פרשנות אישית שלך לגבי מה סוחר צריך לעשות – ובאיזה מקרה.
לא נראה שעל אמיר היה לעשות כך. גם בשל כך שאני משוכנע שמגבר אחר לא יפתור את בעיית הבסים החסרים לאבי.
צפיד כתב:
מאחר והמערכת נשמעה טוב אצל המוכר, אבל היו חסרים בה בסים, לטעמו של הקונה, בשמיעה בביתו – סביר להניח שמדובר בתנאים אקוסטיים. זה ההסבר ההגיוני היחידי להבדלים בכמות הבסים בשמיעה בשני מקומות שונים. מה גם שזה דבר ידוע – שאופי וכמות הבסים מותנים במידה רבה גם באקוסטיקה של כל חדר מסוים. העובדה שהיו חסרים בסים בשני חדרים שונים בביתו של הקונה אינה שוללת את השפעת התנאים האקוסטיים על כמות הבסים הנשמעים.
...
אתה ממש ממש צודק!
המגבר והרמקולים גם שוקלים אותו דבר בשני המקומות אבל.........
אתה מתעלם מכל הסיבות שבגינן לקוחות משאילים ציוד הביתה לבחון באמת את המערכת...השפעות פסיכולוגיות -סביבתיות,הרעיון שאתה יושב לבחון רמקולים ומגבר ליד יבואן שמן הסתם דואג לתת תשבוחות ברקע(לא דעתי חלילה-לא הייתי נוכח,זה מה שכתוב בשרשור) והכי חשוב אתה לא בודק ושומע בקצב שלך בזמן שלך...
...
טעות בידך.
כיום, לאחר שלמדתי מהניסיון, אני קונה ציוד אודיו רק לאחר שאני מנסה אותו בביתי, אבל לא בשל סיבה פסיכולוגית כלשהי – אלא אך ורק כדי לדעת איך הציוד נשמע בביתי, עם האקוסטיקה בביתי ובשילוב עם שאר רכיבי המערכת שלי.

אם אבי היה מנוסה יותר, הוא היה עומד על האפשרות לנסות את הציוד בביתו לפני ביצוע הזמנה סופית.
אבל הוא לא עשה כך – הוא ביצע הזמנה סופית. ברגע שהוא ביצע הזמנה סופית, הכרוכה בייבוא במיוחד עבורו – האחריות על שביעות רצונו מהמערכת מוטלת על כתפיו של אבי בלבד.
צפיד כתב:
בשמיעה עם רסיבר זול (יחסית), ניתן היה לקבל יותר בסים. זה רק בשל העובדה שברסיבר יש בקרת צלילים ( Tone Control ) כך שאפשר לתת הדגשת-יתר לבסים. העובדה שברסיבר אפשר לתת הגברת-יתר לבסים אינה מעידה על שום דבר אחר מלבדה – לא על האיכות של הרסיבר, לא על האיכות של המגבר, לא על הצליל של הרמקולים עצמם ולא על בעיות אקוסטיות אפשריות.
...
וגם לא מצביעה על קשר ישיר לכוונת פותח השרשור-במחילה ,אבל עכפי שאני מבין הוא מתכוון להגיד שהמגבר לא מהווה שיפור משמעותי כלשהו מול רסיבר פושטי.
...
זה לא בגלל איכות הרסיבר בהשוואה לאיכות המגבר – אלא אך ורק בשל האפשרות להוסיף בסים ברסיבר.

לשם הספורט, אני מוכן לבצע איתכם ניסוי.
יש לי מגבר הספק מעולה, Bryston 5B ST העולה חדש בסביבות 20,000 ₪. אם תשמע מגבר זה עם הרמקולים שלי ועם האקוסטיקה בביתי – לא תרצה להפסיק לשמוע. אני מוכן לבוא אל אבי עם המגבר הזה ועם קדם-מגבר איכותי – ונראה אם אז הבסים יספיקו לו.
צפיד כתב: להיפך למרות/בזכות "בקרת הצלילים" הוא עדיין מקבל משהו יותר מוסיקלי מבחינתו,לעדות אני יכול להגיד ש UNICO הוא בהחלט בולט בתחום המיד בצורה יוצאת דופן(לטוב לחלק לרע לחלק).
...
הדגש הוא על "מבחינתו".
הוא אשר כתבתי – הוא לא צריך מגבר טוב יותר – הוא צריך אפשרות לבקרת צלילים – בין אם על ידי כוונון, או על ידי בחירת קדם-מגבר לא מאוזן.
לכן, לדעתי, הבעיה היא לא באיכות של המגבר.
צפיד כתב: אמיר (המוכר והיבואן) הסכים להחליף את המגבר וגם את הרמקולים לכל מוצר הנמצא אצלו במלאי – לפי בחירת אבי (הקונה) – תמורת זיכוי מלא – זיכוי מלא לפי מחיר הקנייה בפועל, לא לפי מחיר המחירון. הצעה זאת אינה כוללת מוצרים שאינם נמצאים אצלו במלאי ואשר יש לבצע הזמנה מיוחדת עבורם.
"זיכוי מלא לפי מחיר הקנייה בפועל, לא לפי מחיר המחירון."
זה נשמע כל כך טוב-אם זה באמת היה כך כנראה שלא היינו מגיעים עד הלום,
לאבי הוצע להחליף את המגבר הקיים תוך כדי קיזוז סכום מסויים בהצדקה שאמיר יוכל למכור אותו רק כמוצר מטרייד אין-האם זה פייר?
בנוסף,אמיר מציע שהוא מוכן למכור מוצר אחר לפי מחיר מחירון ולא המחיר המוצע בפועל...
ז"א אבי עלול להפסיד פעמיים...
משום יש לי הרגשה שגם אתה לא היית מסכים לנדיבות זו.
...
עכשיו אתה משלב את הצעתו של אמיר ביחד עם זה שאתה נכנס גם לכיסו של אמיר וגם לכיסו של אבי.
נראה לי שבכך טמון אחד השורשים לכאב הבטן של אבי.
איני נכנס לכיסו של אף אחד.
איני קובע שמישהו צריך להפסיד, או לא, או כמה להפסיד.
כל מה שאני אומר שהאחריות להזמנה זאת היא על כתפיו של אבי בלבד – ולאור זה הצעתו של אמיר נראית לי הוגנת, אפילו מעבר למתחייב.
צפיד כתב: 6
לדעתי – ומבלי לנקוט עמדה – זאת הצעה הוגנת ביותר – מעבר למה שסוחר, או יבואן, מחויב לו – ובמיוחד לאור הנסיבות – שהלקוח שמע את המערכת טרם הקנייה, היה מרוצה ממנה וביצע הזמנה, כאשר חוסר שביעות הרצון שלו ממערכת זאת בביתו היא, קרוב לוודאי, בשל תנאים אקוסטיים. אני בהחלט מבין את חששו של המוכר, שאם הוא יזמין במיוחד לקונה מגבר אחר – הקונה לא יהיה מרוצה גם מהמגבר האחר.
...
7.
אני מקווה שביאור הסעיף הקודם שכתבת,עמדתך תשתנה כי בהחלט לא מדובר על הצעה הוגנת.
...
אני עדיין עומד בדעתי.
מה שברור, מעבר לכל ספק, שדעתי וגישתי שונות מדעתך וגישתך.
צפיד כתב: זה תרחיש עובדתי בלי צורך להיות נוכחים בו פיזית אפשר להסיק בקלות שאכן לא נעשה מאמץ מספיק מצד אמיר.
מצטער- דבריך סותרים את נימת כתיבתך.
...
העובדות הן שאבי שמע את המערכת אצל אמיר, עם הנגן שלו ועם התקליטורים שלו – והוא היה מרוצה מהמערכת. לאור זה הוא ביצע הזמנה סופית, לפי מפרט אישי – הזמנה שדרשה ייבוא במיוחד לפי המפרט שלו.
איני רואה כאן כל חוסר מאמץ מצד אמיר.
איני רואה מה כאן סותר מה מתוך איזה דברים שכתבתי.
צפיד כתב:
אשר לפתרון מעשי לתסבוכת הזאת. אני שותף לדעה שהחלפת מגבר לא תפתור את חוסר שביעות הרצון מכמות הבסים. לבעיה זאת יש, לדעתי, 3 פתרונות מעשיים אפשריים:
1. הוספת Equalizer ;
2. הוספת Sub-Woofer ;
...
1.מתנגד לדיעה בתוקף-מדובר בפאטץ' זמני שלא יהווה שום שיפור בטווח הארוך ולכל סוגי המוסיקה,מהר מאוד אבי ימצא את עצמו מתעסק בכיול עבור כל שיר בנפרד ...
...
אז בוא נעשה את הניסוי שהצעתי – אבוא עם מגב הספק וקדם-מגבר מעולים ונראה אם אבי יהיה מרוצה.
צפיד כתב: סתם לידע כללי- אם אתה חושב שEQ הוא פתרון לבעיה כזו ...למה לקנות בכלל ציוד HI END ?הרי אם הכל הוא תדרים שאפשר לשלוט עליהם ב EQ מדוע לא להשקיע את מירב הכסף ב EQ איכותי מאשר CD או PRE או מגבר באשר הוא?
...
לדעתי, ציוד High End לא מתאים לאבי.
אני יכול להשיג לאבי קדם-מגבר משומש, הכולל Equalizer בעל אלפי אפשרויות, במחיר של 1,000 ₪. ניתן לנסות את קדם המגבר טרם הקנייה (אבל רק בנוכחותי, משום שהוא לא שלי).
צפיד כתב: מציע לפתרון או מיקוד הבעיה- תוספת POWER ולשים את ה UNICO כ PRE (אני לא יודע אם זה אפשרי מבחינת הדגם הזה) ולבחון את הסאונד .
...
הצעתי את אשר הצעתי.
איני מתכונן לרכוש מגבר מסוים ולא קדם-מגבר מסוים על מנת לבצע ניסוי זה.
הציוד שלי הוא מעולה והוא High End לכל הדעות. אם ציוד זה לא יספק את אבי – הפתרון הוא לא החלפת המגבר למגבר איכותי יותר.
צפיד כתב: לסיכום קצר וקולע- זה ההודעה הכי ארוכה שכתבתי בחיי ואני לא מתכוון לכתוב יותר בהקשר הנושא הזה,
...
אף אחד לא מחייב אותך לכתוב משהו, או להגיב למשהו.
צפיד כתב: אבל פשוט מעצבן אותי לראות אנשים שיושבים על הכיסא החמים שלהם כאשר ברקע מתנגנת להם בלאט מוסיקה לשביעות רצונם כאשר יש חבר שמשתף בתסכול רב על מערכת שקנה בהרבה מאוד כסף והם מנסים בכל כוחם להוכיח אותו.
אתם צריכים כולכם להעמיד את עצמכם במקומו ואז אולי להבין את הסיטואציה.
...
נראה לי שאני מבין היטב את המצב – גם את המצב העובדתי וגם את המצב הרגשי – כולל הכניסה לכיסם של אחרים וכולל הדעות הסוציאליסטיות מי צריך להפסיד מתי.
ברור לי שאבי מתוסכל עמוקות.
לעניין תסכול זה, יש שתי שאלות שאני שואל את עצמי:
1. תסכול זה נובע ממעשים שהם באחריותו של מי? (לדעתי – באחריותו המלאה והבלבדית של אבי).
2. האם מגבר טוב יותר (ללא בקרת צלילם) יפתור את הבעיה? (לדעתי, לא – ואני מוכן לבצע ניסוי בעניין, על חשבון זמני ועלויות הדלק שלי).
צפיד כתב: אותם אנשים שהם סקפטים לכנותך אבי,הם אותם אנשים שידפקו מתישהו בעתיד בצורה דומה וינסו למכור את הציוד באמתלה של "אני בכיוון רה לוקיישן"...כל הסיסמאות שלהם יהפכו לקנות ובחיים אבל בחיים לא יהיה להם את האומץ לכתוב את כל הדברים שאתה כתבת ...
...
דברים אלה הם ספקולציה טהורה.
ביצעתי שגיאות רבות בעבר – שגיאות שעלו לי הרבה כסף.
למדתי משגיאותיי והיום אני יודע כיצד להתנהל בקניית מערכת שמע.
עם זה – מעולם לא האשמתי מישהו אחר בשגיאות שלי.
גם מעולם לא נמנעתי מלהגיד לאחרים שקניתי ציוד שאינו מתאים לי, בשילוב עם שאר רכיבי המערכת שלי. (שאל את דני ליאור אם לא סיפרתי לו שקניתי מגבר לא מתאים לרמקולים שלי מבלי לנסות את המגבר לפני הקנייה הסופית).
צפיד כתב: מישהו כתב את זה בהתחלה ,אבל לדעתי אבי- אתה אמיץ ואמיתי!
אני מקווה שיסתדר לך בדיוק כמו שאתה רוצה.
...
מדבריך אלה ברור שיש לך יחס רגשי אוהד לאבי, אישית.
זה מסביר לי את העמדה החד-צדדית שלך.
יחס רגשי אוהד למישהו זה דבר חיובי ביותר.
מה שפחות חיובי, לדעתי, זה שיחס אישי למישהו מכתיב עמדה חד-צדדית לגבי התנהלות של מוכר-קונה.

.
נערך לאחרונה על ידי Joshua_G ב 04/11/2008 0:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
בברכה,
יהושע גומא

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

avilior כתב:צפיד,
מסכים עם כל מילה!
(Y) (Y) (Y)
...
צפיד, גם אני! כתבת כל כך הרבה ואני מסכים עם כל מילה שכתבת (Y) (Y) (Y)

למעט הנושא הטכני, לדעתי הוספה של 6DB ב-60HZ לא רק שלא תקלקל את הסאונד ותשאיר אותו בתחום ה"אודיופילי" אלא תיתן לאבי מה שחסר לו.

מה שכן, לא עולה כסף לנסות, שיחבר אקולייזר. לא טוב? שינתק!

Joshua_G
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

danlior כתב: למעט הנושא הטכני, לדעתי הוספה של 6DB ב-60HZ לא רק שלא תקלקל את הסאונד ותשאיר אותו בתחום ה"אודיופילי" אלא תיתן לאבי מה שחסר לו.
...
האומנם? מאימתי יש בקרת צלילים במערכת אודיופילית?
danlior כתב: מה שכן, לא עולה כסף לנסות, שיחבר אקולייזר. לא טוב? שינתק!
...
אכן – ואני אפילו מוכן להביא לו כזה.

.
בברכה,
יהושע גומא

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”