תגובות למאמר המלך של שרתי דיסק רשת - +READYNAS NV של NETGEAR
- SARAS
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 931
תודה על המענה
בהנחה שהנפח לא כ"כ חשוב לי (אין לי צורך ב-טרות) האם מהירויות ההזרמה בשימוש ה-DUO לנגנים כדוגמת ה-DUNE ו/או סטרימרי NMT אמורות להיות זהות למהירויות ההזרמה בעזרת ה-+NAS NV?
מה נותן לי תכונות ה-RAID בדיוק?
נ.ב.
יש לי אפשרות לרכוש את ה-DUO עם דיסק בודד של 500GB בכ-1400-1500 ש"ח
חדש!! - האם שווה לדעתכם?
בהנחה שהנפח לא כ"כ חשוב לי (אין לי צורך ב-טרות) האם מהירויות ההזרמה בשימוש ה-DUO לנגנים כדוגמת ה-DUNE ו/או סטרימרי NMT אמורות להיות זהות למהירויות ההזרמה בעזרת ה-+NAS NV?
מה נותן לי תכונות ה-RAID בדיוק?
נ.ב.
יש לי אפשרות לרכוש את ה-DUO עם דיסק בודד של 500GB בכ-1400-1500 ש"ח
חדש!! - האם שווה לדעתכם?
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST
THE ALL TIME GREATEST
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
זה חסר כל טעם להשוות בין שני הדגמים כי הם מיועדים לשני מגזרים שונים של לקוחות ומהשאלות שלך ברור שאת היתרונות של ה +NV לא תרגיש אצלך בבית.
בשביל להעביר מ NAS לסטרימר או מחשב בודד אתה זקוק רק ליכולת העברת נתונים העומדת במסגרת של 100Mbit/Sec ובשביל זה לא צריך ממש את ה +NV.
ה +NV מיועד למי שיש צרכים של אגירת TB של מידע, במתקן בעל שרידות גבוהה (בשביל זה יש RAID) ושמירה על קצב גבוה של העברת נתונים ממערך הדיסקים גם בשעת עומס גבוהה (זו הסיבה השניה ל RAID) כמובן שגם אפשרויות הגדרת החיבור שלולרשת משקפות את הצורך לשמירה על קצב גבוה של העברת נתונים. ה DUO הוא ה Entry Level למשתמש ביתי וצריך להשוות אותו להתקני NAS דומים, שדרך אגב לא מעט מהם כבר נסקרו כאן באתר.
כדי לדעת אם המחיר שקיבלת הוא סביר או לא עדיף שתבקר במספר אתרים וחנויות ברשת ותבדוק שם את המחירים להתקני NAS דומים.
בשביל להעביר מ NAS לסטרימר או מחשב בודד אתה זקוק רק ליכולת העברת נתונים העומדת במסגרת של 100Mbit/Sec ובשביל זה לא צריך ממש את ה +NV.
ה +NV מיועד למי שיש צרכים של אגירת TB של מידע, במתקן בעל שרידות גבוהה (בשביל זה יש RAID) ושמירה על קצב גבוה של העברת נתונים ממערך הדיסקים גם בשעת עומס גבוהה (זו הסיבה השניה ל RAID) כמובן שגם אפשרויות הגדרת החיבור שלולרשת משקפות את הצורך לשמירה על קצב גבוה של העברת נתונים. ה DUO הוא ה Entry Level למשתמש ביתי וצריך להשוות אותו להתקני NAS דומים, שדרך אגב לא מעט מהם כבר נסקרו כאן באתר.
כדי לדעת אם המחיר שקיבלת הוא סביר או לא עדיף שתבקר במספר אתרים וחנויות ברשת ותבדוק שם את המחירים להתקני NAS דומים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- SARAS
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 931
Catskinner
תודה רבה על ההסבר המפורט.
יש לך המלצה ל-NAS איכותי מלבד ה-DUO שציינתי?
האם קצבי העברת המידע מה-NV+ יהיו מהירים בכל מקרה מה-DUO אם ברצוני לשתף אותו אך ורק עם סטרימר? (DUNE HDI)?
אודה לכל המלצה מניסיונך ומניסיונם של אחרים בפורום.
תודה רבה על ההסבר המפורט.
יש לך המלצה ל-NAS איכותי מלבד ה-DUO שציינתי?
האם קצבי העברת המידע מה-NV+ יהיו מהירים בכל מקרה מה-DUO אם ברצוני לשתף אותו אך ורק עם סטרימר? (DUNE HDI)?
אודה לכל המלצה מניסיונך ומניסיונם של אחרים בפורום.
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST
THE ALL TIME GREATEST
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
האמת שאני כמעט בטוח שמה שיקבע את מהירות קצב ההעברה הוא הסטרימר ולא ה NAS.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
100%Catskinner כתב:האמת שאני כמעט בטוח שמה שיקבע את מהירות קצב ההעברה הוא הסטרימר ולא ה NAS....
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78953
- שם מלא: עפר לאור
ReadyNAS עודכן וכרגע זה בגירסא 4.1.6 של ריידאר...
בינתיים נראה יציב, אני ממשיך לבדוק.
בינתיים נראה יציב, אני ממשיך לבדוק.
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
SARAS מניסיון אישי שלי בהרכבת כמה NAS למכרים שלי, עדיף לבנות NAS מ0... לא קנוי אלא בנוי
בעוד שכל NAS קנוי מתבסס על מערכת משלו מעבד וכו'... למחשבים יש תקן מסויים וסטנדרט ידוע מראש
אפשר להרכיב NAS די נחמד במחיר די נמוך
בעוד שכל NAS קנוי מתבסס על מערכת משלו מעבד וכו'... למחשבים יש תקן מסויים וסטנדרט ידוע מראש
אפשר להרכיב NAS די נחמד במחיר די נמוך
- iphone
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
אני מתלבט אם לקנות את ה NV+.
כמעט קניתי את ה DS409 אבל אז הבנתי שהוא מגמגם בבלו-ריי.
האם ה NV+ לא מגמגם ?
או שמא אני חייב את ה NVX ?
תודה
כמעט קניתי את ה DS409 אבל אז הבנתי שהוא מגמגם בבלו-ריי.
האם ה NV+ לא מגמגם ?
או שמא אני חייב את ה NVX ?
תודה
- iphone
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
טוב, קניתי בסוף את ה NV+ ועכשיו אני יכול לסכם איך הוא לאחר כמה חדשים של עבודה איתו.
פונקציונליות - טובה. מנגן סרטים של 4-5GB בלי למצמץ. עובד יפה עם לינוקס וחלונות. סה"כ חביב, באמת. (כשניסיתי לנגן בלו ריים כבדים הוא האמת קצת מגמגם. אבל אולי זה באשמת הסטרימר שלי - xtreamer).
יציבות - שמעו, כל כמה שבועות הוא נתקע. כל הממשקים פשוט קופאים וצריך להוציא לו את הכבל חשמל כדי לרסט (כן, עדכנתי את הקושחה לחדשה ביותר).
זה מבחינתי SHOW STOPPER רציני למוצר. אפילו המחשב עבודה שלי לא קופא, ואני טוחן אותו ולא מכבה לתקופות של אפילו חצי שנה (הוא מריץ לינוקס).
קניתי באודם ולמרות האחריות והתמיכה שהם מבטיחים בקניה (ועבורה הם גובים חתיכת מחיר), הם לא באמת נותנים אותה. עונים קצת במיילים, נותנים תחושה של "אנחנו בודקים, נחזור אליך" אבל בפועל אף פעם לא חוזרים. פעם אפילו נתנו לי טלפון של מעבדת שרות של טלפנים שלא מבינים כלום במחשבים (אפילו לא ידעו מה זה NAS).
סה"כ - אכזבה. גם מהמוצר, וגם מאודם.
עם המוצר אני עוד יכול להסתדר, ריסיט כל כמה שבועות.
לגבי אודם - מבחינתי אני לא קונה שם בחיים יותר.
פונקציונליות - טובה. מנגן סרטים של 4-5GB בלי למצמץ. עובד יפה עם לינוקס וחלונות. סה"כ חביב, באמת. (כשניסיתי לנגן בלו ריים כבדים הוא האמת קצת מגמגם. אבל אולי זה באשמת הסטרימר שלי - xtreamer).
יציבות - שמעו, כל כמה שבועות הוא נתקע. כל הממשקים פשוט קופאים וצריך להוציא לו את הכבל חשמל כדי לרסט (כן, עדכנתי את הקושחה לחדשה ביותר).
זה מבחינתי SHOW STOPPER רציני למוצר. אפילו המחשב עבודה שלי לא קופא, ואני טוחן אותו ולא מכבה לתקופות של אפילו חצי שנה (הוא מריץ לינוקס).
קניתי באודם ולמרות האחריות והתמיכה שהם מבטיחים בקניה (ועבורה הם גובים חתיכת מחיר), הם לא באמת נותנים אותה. עונים קצת במיילים, נותנים תחושה של "אנחנו בודקים, נחזור אליך" אבל בפועל אף פעם לא חוזרים. פעם אפילו נתנו לי טלפון של מעבדת שרות של טלפנים שלא מבינים כלום במחשבים (אפילו לא ידעו מה זה NAS).
סה"כ - אכזבה. גם מהמוצר, וגם מאודם.
עם המוצר אני עוד יכול להסתדר, ריסיט כל כמה שבועות.
לגבי אודם - מבחינתי אני לא קונה שם בחיים יותר.