ריבוי אתרים בענייני אודיו - טוב או רע לאודיופילים ?

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35101
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #61 

מני,
תנחומי (W)
שלא תדע עוד צער

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #62 

keyser כתב:
oferlaor כתב:efib,

ברור וגם לנו אין דבר נגדכם. (Y)

בגלל זה גם שלחנו בהצלחה לאלוני ולך כשעדכנתם אותנו על האתר החדש.
...
אגב, כל הכבוד לך ולמרטין על תגובתכם לשירשור הזה ולאתר החדש.
זה לא דבר מובן מאליו.
...
(Y) (Y) מצטרף לזה
ועופר תפסיק לפתוח פה לשטן :lol:

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73385
שם מלא: ערן
נתן תודות: 648 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #63 

אין לי אישית שום דבר נגד ריבוי אתרים, הבעייה היא שבארצנו הקטנה (ודגש על הקטנה), אין יותר מידיי מקום ליותר מ 1-2 אתרים בתחום כ"כ ספציפי. לא יודע אם אתם יודעים, אבל לפני כמה שנים ניהלתי אתר מחשבים בשם PCSPOT, ומתוך ניהול האתר הגעתי למסקנה שאם אין לך צוות גדול שמוכן באמת להשקיע מזמנו, אין לך זכות קיום. להתקיים מאתר בארץ זה עיניין כמעט בלתי אפשרי (אלא אם כן אתה אתר ממש ממש גדול כגון YNET) כך שכל ההשקעה צריכה לבוא מהתנדבות ורצון טוב, לא משהו שקל למצוא בארץ. בחול האתרים הרבה יותר גדולים (הרבה יותר קוראים עקב פנייה לאוכלוסיה הרבה יותר גדולה) ככה שיש הצדקה לתחרות ויש אפשרות לא רק להחזיר הוצאות אלא אפילו להחזיק אנשי צוות מקצועיים בתשלום ואפילו להתפרנס מזה. אם תקחו למשל כדוגמא את האתר הזה ואת DTOWN שנפתח אחריו, הסיבה היחידה שאני כמעט ולא נכנס או מגיב ב DTOWN היא חוסר העדכון המתמיד בחומר מקור (כתבות, סקירות ומאמרים, לא חדשות, חדשות אני יכול לקרוא באתרים בחול, אני לא צריך אתר ישראלי שיתרגם לי) והקהילה הגדולה, מה שמאוד חסר (בלי להעליב, פשוט עובדה) באתר השני.

רק דבר אחד שמציק לי ורציתי להוריד מהלב (לא משהו אישי חס וכרפס נגד אף אחד פה) - ההחלטה לצנזר עוסקים מורשים גובלת בדרקוניות מייאשת ונוטה לשחור ולבן קיצוני, מה שבאופן מובן מייאש את ומוציא לפחות לי אישית את החשק להגיב ברב הפורומים. היו מספר מיקרים שהגבתי על נושא שלא קשור כהוא זה לתחום העיסוק שלי ועדיין צונזרתי רק בגלל החותמת "עוסק מורשה". למרות שניסיתי להבין למה תגובה על תחום שלא קשור לחלוטין למוצרים אותם החברה שלנו משווקת צונזרה, נתקלתי בחומה של "ככה זה וזה לא ישתנה". לי אישית זה די הוציא את הרצון לתרום ולכן כיום אני די מתרכז בפורום אחד שבו אין לאף אחד ממנהלי האתר וצוותו אפשרות לטעון שיש לי איזשהו אינטרסים (קרי פורום קונסולות ופורום סרטים וטלוויזיה). אז נכון שיש צורך מובן מאליו לחסום אינטרסים של בעלי עיניין, אבל פה אישית אני מרגיש שלקחו את זה צעד אחד קדימה במובן השלילי. יש תחושה שאין שום מקום לשיקול דעת והחומה שהקמתם חוסמת גם ספאם והודעות מפי עוסקים מורשים לתועלתם האישית, אבל גם אפשרות של בעלי מקצוע מביני עיניין (כמו במקרה שלי בתחום המחשבים למשל בפורום HTPC) לתרום באמת לאתר ולפורום. אלה ה 2 סנטים שלי, קבלו אותם איך שתרצו, פשוט הרגישו צורך לשתף אתכם בצד שלי בנושא.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #64 

ערן,
אני בהחלט מבין לליבך וגם יודע שאנחנו מפספסים המון ידע וניסיון של העוסקים בתחום אולם, הבעיה נובעת לא ממך, שאתה יודע להפריד, אלא מאלו שלא (וכולנו יודעים על מי אנחנו מדברים...), אז תחשוב על ה"חוקים" הללו כעל מנגנון ANTI-SPAM שמוריד 95% מהודעות הזבל (בעלות אינטרס סמוי וגלוי) אבל גם הודעות אמיתיות ולגיטימיות אובדות בדרך (הידע והניסיון של עוסקים הוגנים ומתחשבים) פשוט כי אין לנו את המשאבים (בדיוק כמו הסיבה שמתקינים תוכנת ANTI-SPAM) להתעסק ולחקור כל עוסק בתחום וכל הודעה של עוסק בתחום האם היא כן בעלת אינטרס או לא.

אני יודע שבמקרה הזה זה סוג של "עונש קולקטיבי" או ש"צועקים על מי שלא מאחר", אבל אחרי מחשבות ארוכות ודיונים אינספור בנושא, זו השיטה של ה"רע במיעוטו" וכמובן ששום חוק לא נחקק באבן, הכל ניתן לשינוי, אם תצליח לשכנע אותי שאפשר אחרת, כי נכון להיום, כל הניסיונות האחרים נכשלו כשלון חרוץ, כולל אפילו הפורום של הודעות פרסומיות אשר הפך מקום שבו מי שיש לו יותר זמן היה מציף יותר.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #65 

תפעילו שיקול דעת. משתמש שפעיל זמן רב ו"הוכיח את עצמו" יקבל מעט יותר גמישות (מעט, לא מצפה ליותר). תבהירו מראש שבמידה והגמישות תנוצל לרעה היוזר יחסם. משתמש פעיל שיש לו יוזר וותיק לא ירצה לאבד אותו, תאמין לי. ככה תבררו בין משתמש חדש שנמצא פה רק לתועלתו האישית ולתועלת העסק אותו הוא מנסה לקדם לבין משתמש שבאמת מנסה לעזור.

משתמשים שכבר וותיקים פה וירצו גמישות יצטרכו לתת מידע מלא ושקוף על עצמם (מי הם בדיוק ומאיזה עסק הם ומה התפקיד שלהם בעסק) ככה יהיה קל יותר לבצע מעקב חכם. תחשוב על זה, כמה עוסקים מורשים וותיקים ומוכרים לצוות יש באמת? 10? פחות? אותם 10 עוסקים מכילים עושר של ידע שלא נמצא ב 1000 יוזרים רגילים (בלי להעליב אף אחד, כשאתה מתעסק למחייתך בתחום מסויים ואוהב אותו, באופן מובן תצבור יותר ידע). תן להם מעט יד חופשית ורק תרוויח מכך.

גם באנטי ספאם יש לך אפשרות לבודד אימיילים "בטוחים" - לא? :lol:
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 23/09/2008 12:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #66 

Huber כתב:תפעילו שיקול דעת. משתמש שפעיל זמן רב ו"הוכיח את עצמו" יקבל מעט יותר גמישות (מעט, לא מצפה ליותר). תבהירו מראש שבמידה והגמישות תנוצל לרעה היוזר יחסם. משתמש פעיל שיש לו יוזר וותיק לא ירצה לאבד אותו, תאמין לי. ככה תברו בין משתמש חדש שנמצא פה רק לתועלתו האישית ולתועלת העסק אותו הוא מנסה לקדם לבין משתמש שבאמת מנסה לעזור.

משתמשים שכבר וותיקים פה וירצו גמישות יצטרכו לתת מידע מלא ושקוף על עצמם (מי הם בדיוק ומאיזה עסק הם ומה התפקיד שלהם בעסק) ככה יהיה קל יותר לבצע מעקב חכם. תחשוב על זה, כמה עוסקים מורשים וותיקים ומוכרים לצוות יש באמת? 10? פחות? אותם 10 עוסקים מכילים עושר של ידע שלא נמצא ב 1000 יוזרים רגילים (בלי להעליב אף אחדף כשאתה מתעסק למחייתך בתחום מסויים ואוהב אותו, באופן מובן תצבור יותר ידע). תן להם מעט יד חופשית ורק תרוויח מכך.

...
(Y)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #67 

הבעיה עם מה שאתה מציע הוא שוב, ההתעסקות שלנו (המערכת) מול העוסקים הללו.
איך קובעים את הקריטריונים למי נותנים חופש או לא? איך לא נואשם ב"איפה ואיפה" או שאנחנו "עוזרים" למישהו לפרסם את עצמו?
ואם יבוא מישהו חדש, אז מה? הוא צריך ותק של כמה הודעות? או זמן?
ואם אין לו תחביבים אחרים או ידע בתחומים אחרים (כמוך) אז איך הוא ייצבור את הותק?
או שבעצם ניתן לכולם את החופש עד שיוכיחו אחרת ואז נחסום? אם כך, לא צריך לחכות, מספיק לראות מה קורה בפורומים אחרים שנתנו יד חופשית ומהר מאוד למדו שהחוקים שלנו הם כורח המציאות ואתרים חדשים שיש בהם עדיין יד חופשית לסוחרים, אני מניח שמהר מאוד יילמדו שעם הסוחרים שאנחנו מתעסקים, לצערי, לא ניתן אחרת....
About.me

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #68 

אני חושב שאולי כדאי להוסיף רשימת עיסוקים של עוסק בתחום, לדוגמא Huber שמתעסק במחשבים - הרישום "עוסק בתחום" כוללני מדי, ואם יהיה רשום תחת שמו התחום "מחשבים", הוא יוכל להגיב בתחומי האודיו למשל בלי בעיה.
Silence speaks louder than words

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #69 

(Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #70 

יש כמובן מקום לגמישות, אבל צריך להכיר את הגורמים. דוגמא מעולה לכך היא KEYSER שהוא עוסק בתחום, עוזר מאוד לאנשים ולא זכור לי פעם אחת שהערתי לו (אם כן, זה כנראה היה לפני שנים).

מה שצריך להמנע הוא ממדרון חלקלק שבו פתאום יבוא בצדק עוסק בתחום וירגיש שמצנזרים אותו ושיש כאן מדיניות של איפה ואיפה.

הצנזור הקולקטיבי של עוסקים בתחום הוא הכרח גם בגלל שצדק צריך להיראות והוא צריך להיות עקבי ותקף עבור כולם.

ברגע שאתה אומר לילד שאסור לאכול מעל הספה, אבל כשיש אורחים אז מותר לילדים הגדולים לעשות את זה, אז אפשר לומר שהחוק הזה יעוף מהחלון אחרי דקה...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #71 

עפר,

כבר נתת כמה פעמים את הדוגמא של הילדים. אנשים פה הם אנשים בוגרים... :)

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

גם לדעתי צריך שיקול דעת - והכי פשוט זה -

שליחה #72 

שהמשתמש לא יכול לפעול בפורומים הקשורים למקום עבודתו....
בדרך הזו HUBER - עם כל האהדה - יצטרך לא להופיע בפורום HTPC

אם רוצים משהו קצת יותר מסובך - כי בוא ניקח את HUBER כדוגמא - ואני מביא אותו כדוגמא גם בין השאר כי אנחנו מקשקשים לא מעט בקונסולות...
הוא עובד בחנות מחשבים - מן הסתם כמו שהוא אמר - הוא באמת יכול לסייע בפורום HTPC...

עכשיו - אני משער שיש בפורום איזה מנהל או שניים - או איך שלא נקרא לזה. - כמו גם כמה וכמה אנשים טובים שיכולים לדווח - סה"כ - אמרתם שיש פה איזה 200K IP שונים!!!

אפשר לעשות בשיטה האמריקאית האהובה - סטרייק שלישי ואתה בחוץ (ואני לא מתכוון בבייסבול - אלא לענישה) - 3 הודעות "פרסומיות" או איך שלא תגדירו - ואתה בחוץ.
כמה עוסקים בתחום יש כיום באתר? 20? זה אומר שישים הודעות שבעקבותיהם הם לא אמורים לפעול יותר.

בכל זאת - בסופו של יום - בכל תחום שאני מסתכל - זה לא שיש מלא אנשים שעוזרים - אלא זה מסתכם להערכתי במקסימום עשרה אנשים - ונראה לי שאני מגזים.

חוץ מזה - אם מדברים על איפה ואיפה - יש לפחות שני עוסקים בתחום שאני רואה אותם מגיבים בפורומים - הגם שלפחות אחד מהם הוא בעל חנות בעצמו. - ואני רק אומר שהם מגיבים לעניין - ממליצים וכו' - בלי שוב הכוונה בכיוון החנות כמובן.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #73 

lawpower,

אם ראית כזה דבר, מדוע לא דיווחת? כל דיווח באתר מקבל יחס ונבדק לעומקו לפחות על ידי מנהל אחד.

יש הרבה יותר מ-20 עוסקים בתחום באתר :) ביקרתי בהמון יבואנים, חברות וחנויות ולרובן האתר פתוח בעמוד הבית...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #74 

בכל מקרה הרעיון של לרשום מתחת ליוזר את סוג העיסוק בתחום נשמע רעיון מצויין. ככה לא יצנזרו לי שוב הודעה בפורום אודיו (עד היום אני לא מבין למה אני שמוכר חלקי מחשב צריך להיות מצונזר כשאני ממליץ על רסיבר שרכשתי לעצמי באופן פרטי). אני מוכן אפילו להימנע מלהגיב בפורום בו אני יכול לפרסם את עצמי (שוב, במקרה שלי פחות רלוונטי, אני לא בעל עסק אלא מנהל מכירות אצל יבואן, אבל היינו הך) אם זה מש שיפתור את הבעייה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

עופר - אתה חייב להוציא אותי מלשן מול כל בית הספר?

שליחה #75 

oferlaor כתב:lawpower,

אם ראית כזה דבר, מדוע לא דיווחת? כל דיווח באתר מקבל יחס ונבדק לעומקו לפחות על ידי מנהל אחד.

יש הרבה יותר מ-20 עוסקים בתחום באתר :) ביקרתי בהמון יבואנים, חברות וחנויות ולרובן האתר פתוח בעמוד הבית...
...
דיווחתי - אבל למנהל השני....
פשוט עד לא מזמן לא ידעתי (אוי לבושה!) על כפתור דווח - ותאמת - הוא עדיין קצת מציק - כי אני בד"כ משתמש בHOTMAIL ולא בOUTLOOK או משהו.
חבל שזה לא דרך האתר עובד - איזה FORM שכזה...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #76 

Huber כתב:בכל מקרה הרעיון של לרשום מתחת ליוזר את סוג העיסוק בתחום נשמע רעיון מצויין. ככה לא יצנזרו לי שוב הודעה בפורום אודיו (עד היום אני לא מבין למה אני שמוכר חלקי מחשב צריך להיות מצונזר כשאני ממליץ על רסיבר שרכשתי לעצמי באופן פרטי). אני מוכן אפילו להימנע מלהגיב בפורום בו אני יכול לפרסם את עצמי (שוב, במקרה שלי פחות רלוונטי, אני לא בעל עסק אלא מנהל מכירות אצל יבואן, אבל היינו הך) אם זה מש שיפתור את הבעייה.
...
יכול להיות אחלה רעיון. הרי יש פה מערכת הרשאות, נכון? כל עוסק בתחום הרי פונה אליכם כדי לסמן את עצמו, נכון? תמנעו מהם להגיב בפורומים מסוימים! ואם מישהו צריך להגיב כדי לתת מידע טכני או לתקן שגיאה כלשהיא לגבי מוצר שלו, שיעשה את זה דרך המנהלים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #77 

זה מאוד בעייתי.
יש פה בעלי חנויות שמוכרים כמעט כל דבר שאנחנו נוגעים בו, אז זה אומר שהם לא יכולים למעשה להשתתף בכלל....
בקיצור, אם אין מערכת מדדים אחידה או מדידה כלפי כל העוסקים בתחום, זה מאוד בעייתי.

אני לא רואה פתרון לזה מלבד השיטה שלנו הנוכחית, עם כל הצער שבדבר.
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #78 

Huber כתב:תפעילו שיקול דעת. משתמש שפעיל זמן רב ו"הוכיח את עצמו" יקבל מעט יותר גמישות (מעט, לא מצפה ליותר). תבהירו מראש שבמידה והגמישות תנוצל לרעה היוזר יחסם. משתמש פעיל שיש לו יוזר וותיק לא ירצה לאבד אותו, תאמין לי. ככה תבררו בין משתמש חדש שנמצא פה רק לתועלתו האישית ולתועלת העסק אותו הוא מנסה לקדם לבין משתמש שבאמת מנסה לעזור.

...
למה באמת אי אפשר לקחת את זה וגם את הנושא של שלוש הודעות (או יותר ) ואח"כ אתה מושעה באופן אוטומטי ? כך מי שיש לו אינטרסים במגוון תחומים ידע שיש לו רק את הפריווילגיה של שלוש הודעות, ומי שעוסק רק בתחום אחד יהיה לו שתי פרמטרים להשעיה . אני חושב שזו מערכת צודקת , שכולם יכולים לחיות איתה , וכך אנו לא שופכים את המיים עם התינוק

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #79 

כי אין שום מנגנון טכני לעשות את זה ואני לא מתכוון לנהל "פנקס שחור" עבור כל אחד.
יש לסוחרים מספיק דרכים לעזור ולשתף בידע שלהם מעבר ל"להמליץ על מוצרים".
About.me

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #80 

MetalliJoe כתב:עפר,

כבר נתת כמה פעמים את הדוגמא של הילדים. אנשים פה הם אנשים בוגרים... :)
...
אם אתה גולש בפורום המקביל , אתה כבר אמור לדעת שיש שם אנשים , שאו שברגע שנהפכו לעוסקים בתחום נהפכו לתינוקות ,או שהיו כך לפני כן וזה לא נחשף :lol: :lol:

שלח תגובה

חזור אל “כללי”