המקרן החדש של אפסון - TW2000 - מפחיד !!!

מקרנים קידמיים - Front Projector.
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

בודאי שהוא מיובא בצורה רשמית (גם כתבנו על זה בכתבה).
אני לא מכיר חנויות שמחזיקות אותו במלאי, אבל אפשר לפנות לחברת מלודי שהיא המפיץ הראשי של מקרני אפסון בישראל.
היבואן הוא קרט.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

נועם,
נניח והייתי מקבל ממקרן X שחור באותו כהות בדיוק כמו הטרים השחור מסביב למסך, זה נקרא שחור כהה נכון? האם קיים שחור יותר כהה?
זה מה שה AE2000 נותן לי , לא בחדר יעודי עם קירות שחורים ,ריצפה שחורה ועוד, אני מדבר על הקרנה בסלון עם כל המינוסים שבו.

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373

שליחה

נניח והייתי מקבל ממקרן X שחור באותו כהות בדיוק כמו הטרים השחור מסביב למסך, זה נקרא שחור כהה נכון? האם קיים שחור יותר כהה?
...
כן, זה נקרא שחור כהה, ולא קיים שחור כהה יותר.

השאלה היא האם אתה מקבל את השחור הזה כאשר ה- Iris פתוח לחלוטין (קורה בחלק מהסצנות), או כאשר ה iris סגור לחלוטין אך מציג מסך שחור. בנקודות האלו ה TW2000 אמור להיות טוב יותר (בלי להוריד מאיכותו של ה AE2000, שהוא מקרן מעולה בפני עצמו).

TZAHI10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

לא ידעתי שיש כתבה של האתר שלנו על המקרנים הללו (כל הכבוד!!) הנה היא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0

למה האפסון (EMP-TW2000\ 1080UB) לא בלט מהאחרים בניגוד לביקורות האחרות?
בכתבה הזו Dreamvision DreamBee - היה המקרן שבלט מכולם, על פי התמונות הצבעים במסך נראים טבעיים ויפים יותר.
גם על הקונטרסט ועניין "השחורים" חוות הדעת הייתה שהוא טוב יותר מהשאר, כולל האפסון.
אז מתי נדע איזה מקרן FULL HD הוא הכי טוב?

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

צחי, ייתכן וה- TW2000 סבל מחוסר כיול שפגע בו קשות. כרגע מרטין הודיע שהוא ייבדק בשנית (אם כי כבר לא ישירות מול הכפיל של ה- RS1).

TZAHI10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

ומי זה הכפיל של RS1 ? האם זה הDreamvision DreamBee ?
יהיה מעניין לבצע בדיקה של האפסון מול הDreamvision DreamBee, וגם להוסיף לבדיקה את הPANASONIC ATX2000U.
אתם תמיד מדברים על כיול מקצועי.. הלוואי שאני הייתי יודע איך לעשות את זה בעצמי
ומה הקטע שהמקרנים לא מגיעים מכוילים? למה כשאני עושה השוואה של מקרנים בחנות כלשהי אני צריך לדאוג שמה ההשוואה יכולה להיות מטעה בגלל שהמקרנים לא מכוילים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

1. הסיבה שהם לא מגיעים מכויילים זה כי היצרנים יודעים שמרבית החנויות לא דואגות (יודעות?) לכייל ולכן הן רוצות שהמוצר שלהם "ייבלוט" מעל השאר (למשל ע"י בהירות גבוהה או SHARPNESS גבוה).
2. נשמח לבדוק אותו מול הפנסוניק 2000 הפעם ובכלל לבדוק אותו.
אם מישהו מאלו שיש להם את המקרן מוכן לשנע אותו אלי (ע"מ שנעשה את הבדיקה באותם התנאים), יותר מנשמח.
About.me

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

...
התנאי הראשון לכיול מקצועי הוא חיישן צבעים אמין. החיישן האמין הזול ביותר שאני יודע עליו הוא ה i1-pro, שעולה באזור ה 700 דולר אמריקאי. תוכנת כיול טובה (שמבצעת בפועל את המדידות) עולה עוד איזה 200 דולר, וקיבלת הוצאה של 900 דולר (באזור 4,000 ש"ח לאחר מיסים ומשלוח).

האם אתה עדיין רוצה לכייל בעצמך ?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

זה לפני הידע....
About.me

TZAHI10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

noam23 כתב:
...
התנאי הראשון לכיול מקצועי הוא חיישן צבעים אמין. החיישן האמין הזול ביותר שאני יודע עליו הוא ה i1-pro, שעולה באזור ה 700 דולר אמריקאי. תוכנת כיול טובה (שמבצעת בפועל את המדידות) עולה עוד איזה 200 דולר, וקיבלת הוצאה של 900 דולר (באזור 4,000 ש"ח לאחר מיסים ומשלוח).

האם אתה עדיין רוצה לכייל בעצמך ?
...
חיישן ?!?
אמממ... אז איך בכל זאת אפשר לבצע כיול כלשהו בפעם הבאה שאני אבצע השוואה בין מקרנים? אין תוכנה חינמית או משהו שאפשר להשיג ולבוא עם זה לחנות?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

יש כמה מאמרים על כיול, תקרא.
About.me

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הדאגה שלך לא צריכה להיות בחנות, שם סביר שהמקרן יהיה מכוייל.

תוכנה לבד לא תעזור לך, כיול מקצועי דורש שלא תסתמך על העין, אלא על ציוד מדידה אמין.

toto1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414

שליחה

אני הייתי לוקח בחשבון גם את המיצובישי 6000 שיש לו תמונה נהדרת,
על פי המבחן שפורסם כאן בפורום הוא היה טוב יותר מהאפסון.
ראיתי אותו לפני מספר ימים ב ZMAX הרצליה והוא נראה נהדר.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

toto1,

אכן יש למיצובישי תמונה נהדרת, אבל חייבים לתת לאפסון צ'אנס נוסף. גם במבחן הוא הוכיח את עצמו בסצינות קשות, ולמיטב הערכתי כעת, הוא סבל מבעיית כיול צבעים קשה

toto1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 414

שליחה

ride כתב:toto1,

אכן יש למיצובישי תמונה נהדרת, אבל חייבים לתת לאפסון צ'אנס נוסף. גם במבחן הוא הוכיח את עצמו בסצינות קשות, ולמיטב הערכתי כעת, הוא סבל מבעיית כיול צבעים קשה
...
נו, בסדר, ניתן לו עוד צאנס בגלל שאתה מבקש כל כך יפה :lol:

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

noam23,

ה-i1-pro הוא Spectroradiometer ויש לו דיוק רב. אפשרי לקנות את ה-eye-one display2 שהוא Colorimeter והפערים בתוצאות בינו לבין ה-eye-one pro לא גדולים , כאשר מהצד השני הבדל המחיר גדול (ה-display2 עולה פחות מ-200$).

אני יותר ממוטרד בנוגע לנושא הכיול מכוון שבמקרן שלי הגאמה כנראה בקרשים (בסרט ספיידרמן, כאשר פיטר פארקר מטפס על הקיר לאחר שדודו נורה לא ראיתי כמעט שום פרט למעט מסך שחור), לכן השבוע אני כנראה ארכוש את ה-eye-one display2 וכנראה גם את תוכנת Calman.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אגב, זה הסנסור שלי יש (בין היתר) - Gretag McBeth. יש כבר סנסורים יותר טובים (ראינו ב-CES אחד כזה עם LASER GAUGE), אבל המחירים כבר מתחילים להגיע לכמה אלפי דולרים (הצעת מחיר אחת שקיבלתי כבר מדברת על כ-7000 דולר ליחידה).

noam23 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עופר, לאור המידע החדש שמסרת, שהטענה העיקרית שלכם כנגד ה- TW2000 היא שהוא סובל משחורים לא טובים (מידע שלא היה קיים, אף לא ברמז, בביקורת שכתבתם לאחר ה Shootout), ייתכן מאוד שמדובר במקרן תקול.

רמת השחורים המעולה מדווחת ע"י כולם כנקודה הכי חזקה של ה TW2000, שבפועל דומה מאוד למה שמתקבל עם ה RS1.

מתוך ההשוואה הישירה שעשו Projectorcentral בין ה RS1 ל TW2000:

[left]Epson Cinema 1080 UB vs. JVC DLA-RS1

This side by side shootout was quite fascinating as well. First and foremost, the question was which would show better black levels and dynamic range? The RS1 has a native contrast rating of 15,000:1, whereas the Cinema 1080's native rating is just 4,000:1, but it is assisted by an auto iris that clearly improves its actual performance.

The results of our viewing were that the RS1 has just a slight edge in performance on these characteristics, but the Cinema 1080 UB is surprisingly close. In a number of scenes there was no practical difference. We were very surprised to see the Cinema 1080 show so strongly against the RS1, considering the huge difference in their native contrast ratings. [/left]

מתוך ההשוואה הישירה שעשו Projectorreviews בין ה RS1 ל TW2000:

[left]I hate to say it, but if someone swapped out my RS1, even with it’s minor advantages, and replaced it with a “UB”, you’ld hardly hear a complaint out of me. I’m that impressed![/left]

ועוד מ Projectorreviews:
[left]
Even with the Dynamic Iris turned off, this Home Cinema 1080UB, produces excellent black levels rivaling the best of the DLP projectors, and when the Iris is engaged, I do believe it produces an image overall, that on most scenes, is superior to all but the very best of the DLP's, (such as the $12,000 list Sharp Z20000). [/left]

עופר, בניגוד למה שאתה אומר, בהשוואה ישירה בין מקרנים בהקשר לשחורים, אין עניין של טעם אישי. ניתן די בקלות להסכים שמקרן נותן רמת שחורים טובה יותר או טובה פחות ממקרן אחר (בהנחה שאכן יש הבדל משמעותי).

פשוט לא ייתכן שהיחידה של ה TW2000 שמסתובבת בארץ, היא בעלת קונטרסט נטיבי באזור 4000:1, כמו שאמור להיות עבור מקרן זה. לחלופין ייתכן שישנה בעיה עם הצמצם הדינמי.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

נועם,

להבדיל מעפר, אני לא בטוח שהבעייה של המקרן הייתה בשחורים (אבל עפר ראה אותו שוב ביום חמישי להבדיל ממני). אני יותר באיזור של כיול צבעים/טמפרטורה נוראי. מזכרוני הוא הצליח להתמודד בסצינות קשות (שוב, הגוונים היו לא טבעיים), ולכן אשמח לראות אותו שוב. אמת אני גם לא אתפלא לאור הביקורות שאני קורא עליו שהיחידה שקיבלנו היא באמת תקולה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא נראה לי שמדובר ביחידה תקולה.

צבעים זה עניין של כיול ולכן אני מתעלם מהנתון הזה.

noam23,

תסובב את זה איך שתרצה אבל מקרן עם יחס ניגודיות של 4000:1 לא יכול, מה לעשות, להתמודד עם יחס ניגודיות גבוה כמו של ה-RS1.

היו ל-DREAM BEE בעיות אחרות (בעיקר UNIFORMITY באיזור התחתון של התמונה ובפינות), אבל עדיין ההבדל היה משמעותי מאוד.

חזור אל “מקרנים”