שרשור תגובות בנושא הכרזת שידורי HDTV של יס

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
SAviv
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

לא מזמן רכשתי מסך LCD של Hitachi. למסך יש חיבור HDMI אחד שאני משתמש בו בחיבור המחשב לטלויזיה לצפייה בסדרות וכו', עם הגעת הממירים החדשים ושירות הHD ליס, ובמידה ואני ארצה להשתתף בכל התהליך של הHD, אני אצתרך כל הזמן להחליף בין החיבורים למסך? זאת אומרת להחליף מהDVI TO HDMI של המחשב ל-"חיבור הממיר החדש" ל-HDMI שיהיה בממיר?
אם כן זה באמת לא יהיה נעים בשבילי.. מקווה לתשובה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

חבל שלא חשבת על זה לפני שרכשת את המסך כי אם אתה רוצה להשתמש רק ב HDMI תצטרך להשקיע עכשיו בממתג HDMI.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1406
שם מלא: ערן כרמון

שליחה

טוב ששידורי ה-HD הגיעו

מפריע לי זה הצורך להתחייב ל-3 שנים עבור תכנים שלא ברורה איכותם ומגוונם (כמות שידורים חוזרים וכד').

אין לי בעיה עם העלות אלא עם הצורך להתחייב ל-3 שנים שבו צריך גם לסכם על מחיר החבילה הבסיסית.

איך אמורה להיות הקליטה במסך פלסמה NEC XR3 שהוא לא HD מלא?

ערן
נערך לאחרונה על ידי carmonle ב 21/11/2007 9:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35103

שליחה

SAviv,
תקנה ממתג HDMI...

eldad_z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 676

שליחה

SAviv, לא חובה לקנות ממתג HDMI, אפשר לחבר את המחשב בCOMPONENT או VGA. לחלופין, גם את הממיר אפשר בCOMPONENT.

למה בתמונה של starship troopers יש קווים?

vigen
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36

שמחה מהולה בעצב

שליחה

מצד אחד כל הכבוד ליס שהרימו את הכפפה ונענו לדרישות הציבור בעל מסכים תומכים HD ויחלו בשידורים איכותיים ומתקדמים. זה דורש השקעה גדולה במשאבים, תשתית, כח אדם, הכשרות, תכנים וכו וכו. זוהי דרך מצויינת להראות את העליונות והקידמה של יס.
מצד שני מדובר רק בשלושה ערוצים עם תכנים מוגבלים, שידורי כל התחנות הישראליות ישארו SD והגרוע מכל לפי דעתי הוא התמחור. חוץ מאחד כולם פה מסונוורים מהחדשות ולא שמו לב לפרט הקטן של התחייבות לשלוש שנים . כלומר מדובר בהתחייבות לשלם ליס (בערך) 250X36 = 9000 ש"ח שזהו סכום לא מבוטל לכל הדעות.

מה דעתכם?

big27
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2606

שליחה

אם אני מתחבר לשירות החדש האם תהיה דרך להקליט תכנים עם ה tvix 4100 ?

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1406
שם מלא: ערן כרמון

Re: שמחה מהולה בעצב

שליחה

vigen כתב:מצד שני מדובר רק בשלושה ערוצים עם תכנים מוגבלים, שידורי כל התחנות הישראליות ישארו SD והגרוע מכל לפי דעתי הוא התמחור. חוץ מאחד כולם פה מסונוורים מהחדשות ולא שמו לב לפרט הקטן של התחייבות לשלוש שנים . כלומר מדובר בהתחייבות לשלם ליס (בערך) 250X36 = 9000 ש"ח שזהו סכום לא מבוטל לכל הדעות.

מה דעתכם?
...
מכיוון שהוט היא לא אלטרנטיבה לייס הייתי מתמחר את ההתחייבות בעלות חודשית+תוספת לערוצי פרימיום (מתוכנן ספורט כרגע) למשך 36 חודש, דהיינו כ-2000 ש"ח ל-3 שנים.

השאלות הן האם ניתן לבטל חבילות ספורט אחרות והאם ניתן להתנתק מייס כאשר על חבילת הבסיס אין התחייבות או שהתחייבות כוללת הכל ואז התחשיב של כ- 10K ש"ח נכון.

ערן

alonjp
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה

הכל טוב ויפה אבל מה שאני לא אוהב זאת העובדה שכבר עכשיו מודיעים לנו שערוצים מסויימים יהיו בתוספת תשלום..

כלומר כרגע ערוץ ספורט יהיה פתוח (אבל אין תכנים..) בחבילה של 40 ש"ח אבל כאשר יהיו עוד תכנים אז ערוץ זה יהיה בתוספת תשלום של 15 ש"ח :x ...

מה שאומר שבכל פעם שיהיה להם איזה ערוץ מעניין הם ידרשו עליו עוד כסף (n)

אני אישית מאוכזב מהכרזה זו :!:

אני הייתי מצפה שבשביל 40 ש"ח + 15 לחודש בנוסף ל-260 ש"ח (סה"כ 315 ש"ח) פלוס התחייבות ל-3 שנים אני אקבל את כל תכני ה-HD שיש להם להציע :!:

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

vigen,

אין ספק שזה בעיקר מיועד ל-EARLY ADOPTERS. גם אני חושב שבשביל השקה יעילה הם היו צריכים להציג יותר ערוצים, אפילו כאלה מחו"ל שמיועדים כ-GAP FILLERS.

התקווה היא שבמהלך 2008 מספר הערוצים יגדל משמעותית. לפי הבנתי יש להם מגבלת רוחב סרט קשה שעמוס 3 יפתור לתקופה הקרובה.

אגב, לגבי הספורט - צריך לזכור שמדובר כאן בערוץ פרמיום שהוא ערוץ רכש לכל דבר (בדיוק כמו 5 פלוס וכו'). הוא לא של יס...

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582

שליחה

oferlaor כתב: יס הצהירו בעבר שהם מתכננים PVR מבוסס HTPC במהלך 2008 וככל הנראה גם PVR מלא ב-2008-2009.
...
עופר,

מאוד מעניין אותי לדעת פרטים נוספים על ה-PVR מבוסס HTPC הזה.
הדבר שהכי מעניין זה האם נצטרך תוכנה ייעודית של YES או NDS כדי להקליט ולצפות בתכנים. אם זה יהיה המצב, זה יהווה בעיה להרבה אנשים פה.
טכנית הם יכולים לעשות את זה כמו שצריך, אם יעשו את הדברים הבאים:
1. ייתנו ממשק BDA סטנדרטי לכרטיס הלכידה שלהם.
2. ייתנו DIRECT SHOW DECODER סטנדרטי שיקבל כקלט את הפלט של הדרייבר הנ''ל ויוציא וידאו ל-RENDERER כרצון המשתמש. ה-DECODER הזה ייגש לחומרה הייעודית של NDS (שתכלול SLOT של כרטיס המנוי) כדי לעשות את הפיענוח של החומר.
פתרון כזה ייתן גמישות מירבית. אם הפלט ל-DECODER הנ''ל יהיה MPEG4 STREAM המגיע ישירות מהלוויין, אפשר יהיה להשתמש רק בו עם כרטיס לווייני צד שלישי.

אם זה יהיה המצב, נוכל להשתמש ב-SAGE עם כל ה-GOODIES שבדבר.
השאלה היא כמובן האם הם יעשו את זה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

mpogr,

חבל לעשות HIJACKING לשרשור הזה.

הוצהר בעבר שהם מתחברים עם NDS, CYBERLINK והחברה הישראלית VBOX (בעצם 2 מתוך ה-3 הן ישראליות...).

אפשר להמשיך את הדיון כאן:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ic&t=38053

ראיתי את הסביבה שלהם - היא לא רעה בכלל. לא ידוע אם מדובר ב-DSHOW FILTER, אבל ידוע שכל המידע נשאר מוצפן עד הרגע האחרון, ומי שמפענח אותו זה מנגון חומרה של NDS שמבוסס על סוג של DISK ON KEY שכולל SMARTCHIP בתוכו.

(לא מכיר ממשק BDA, מה זה?)

קשה היום לעשות דברים מהסוג הזה ב-WINDOWS בלי לחבר אותם דרך DSHOW. ההימור שלי הוא מימוש בדיוק כמו שאתה אומר (מימוש RENDERER מבוסס חומרה, אבל גם אולי SOURCE שמגדיר פורמט וידאו לא תקני בכדי שרק ה-RENDERER הזה יעבוד). במקרה כזה, קשה לדעת אם זה יעבוד בפשטות עם נגנים קיימים, נחייה ונדע...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

לא חייבים לכבור דרך direct show אם משתמשים במסלול של האצה בחומרה מלאה. כאן אפשר לשמר את ה stream בקידוד מלא עד ה GPU Buffer. חברת cyberlink היא שותפה טובה לכך מפני שהם היחידים כרגע שהצליחו להשתלט על התסבוכת שקוראים לה DXVA2.

fighterblast
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328

ביטרייט

שליחה

"קצב הנתונים כיום הוא כ-9Mbps. הקצב נמוך ביחס לשידורים מקבילים בארה"ב וגם באירופה, אך גבוה פי 3 מקצב הנתונים של קבצי MKV ברזולוציית 720P הנפוצים מאוד ברשת. איכות התמונה עולה על קבצים כאלה משמעותית. "

קצב הנתונים בסרטי 720p המקובלים ברשת כיום אינו 3mb , רוב הסרטים יוצאים בלפחות 6mb ולפעמים אפילו 8 או 9 (300 לדוגמא).

אני גם מנחש שאיכות המקור שיס רכשה פחות מזה של blu ray או hddvd, מה גם שבטח יהיו הפרעות ורעשים בשידור.

גם כתבת שהשידורים בארה"ב הם בMPEG2 בלבד. מדוע הם עובדים עם הקידוד המיושן הזה עדיין וסתם מבזבזים רוחב פס?

עריכה: מצטער שיצאה לי הודעה חדשה לכזה נושא כי זאת הייתה אמורה להיות תגובה בשרשור על הכתבה של yes hd.

magic1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

יש לי שאלה

שליחה

התקשרתי ל yes ובקשתי להצטרף ל HD ברגע שיצא.
אבל לא ידעו לענות לי על שאלה אחת.
ולמרות שקראתי את כל השרשור ונדמה לי שעניתם על זה ,
אני עדיין לא מבין כנראה בגלל מונחים טכניים שלא ידועים לי
והשאלה היא:
האם אני אצפה טוב יותר (איכותית) מהיום (חיבור scart to s-video) בשידורים הרגילים ?
תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

התשובה היא כנראה שלא.

או ששידורי SD יעברו מתיחה ועיבוד (upscale) וישלחו החוצה דרך ה HDMI או שהם ישלחו כפי שהם ללא עיבוד ומתיחה דרך ה -s-video בדיוק כפי שקורה עכשיו. הסיבה היא שלחיבור s-video אין את רוחב הפס הנדרש להעברת רזולוציות מעבר ל SD.

1989ti
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה

באים להתקין לי יום ראשון יס מקס?
לא משתלם?

sunriser
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

שליחה

שלום עופר,

אני בעל מסך LCD של individual compose) Loewe) שמכיל בתוכו מפנח DVB-S (גם mpeg2 וגם mpeg4.)

האם אתה חושב שיס תתן אפשרות לרכוש מודול CI ואת הכרטיס החכם במקום הממיר שלהם?

תודה

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

magic1,

לא ממש עניתי לשאלה (אני גם לא אענה עליה עכשיו...). התשובה היא מו (אני בטוח שחובבי הזן בינכם יבינו את התשובה...)

בקיצור, אני מקווה שתהיה לי תשובה טובה יותר בצמוד יותר להשקה בפועל.

sunriser,

בארה"ב הניתוק בין הממירים לבין ה-CI נעשה על ידי חקיקה ופעילות ארוכת טווח של אחראי להגבלים עיסקיים וה-FCC. בארץ הם כולם שם לפלפים ולא מצליחים להרים דברים "פשוטים" כמו השקת DVBT כבר כמה שנים. לכן, ההימור שלי הוא אולי בעשור הבא או אולי לעולם לא.

harel1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205

שליחה

יכול להיות שיס תיתן אפשרות להשכיר את הממיר לבד (אני לקוח HOT)

ומתי HOT יתחילו להתניע עניניים?(כלומר יתחילו לשדר HD)

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”