biss כתב:3 כוננים?
לי נדמה שיש שם מקום ל- 2 HDD (כרגע קונה של 2*500) + שני אופטים (קונה צורב)
כלומר נשאר לי מקום לאופטי אחד שאולי אוכל לשים במקומו HDD.
אני טועה?
לא, אני לא רואה צורך לשני אופטים, אפשר להכניס שם עוד כונן.
בקשר כמו שברור מהדיון מצאתי שניים . אחד מיקרו ואחד רגיל..
1. נראה לי שמלא יתן לי גמישות יתרה לגבי סלוטים
2. כאשר ארצה לשדרג. היה ואהיה מוגבלת ללוחות מיקרו בלבד אאבד דרגת חופש
---שוב, את כל הזמן מדברת על מוגבלות וחופש... מדוע? ככל שעובר הזמן יותר ויותר רכיבים מפסיקים להשתמש ב-PCI, לוחות מיקרו היו, יהיו והם הולכים ונעשים הרבה יותר קטנים. אני יכול לספר לך שגם אני פעם הייתי קונה במחשבה על שידרוג (הרכבתי כבר מספר מחשבים בחיי...) ובכל פע םשהייתי מחליט לשדרג, היה יוצא לי יותר זול פשוט להחליף הכל. אין דבר כזה שידרוגים. עוד שנה מעכשיו מה שקנית היום יעלה כחצי מחיר ויהיה יותר מהיר ויותר טוב.
בקשר לכרטיס אני באמת לא מבינה
לפי מה שהבנתי מהפורום ובכלל כרטיסOB לא נותן תמיכה מלאה ופחות או יותר חובה להוסיף כרטיס מסך.
--שטות גמורה. אנשים קנו מעבד חלש יחסית ולוח זול ולכן צריכים חיזוק מכיוון כרטיס מסך. אצלי יש AMD 5200 ולוח של GB ואני לא מרגיש שמחשב שלי מגביל אותי בכל מה שקשור לוידאו. משחקים כן, אבל גם ה-2600XT לא יתן לך תשובה למשחקים.
ואם נחפש כרטיס מסך, מהדיונים שהיו פה עושה רושם שהמותאם ביותר כרגע הוא ה- HD2600 עם עדיפות ל-XT..
מכוער?
אולי לא יפה כמו שלך, אבל עדיין בקו נקי ויפה.
אגב, אם יופי זה העיקר למה לא הלכת על המארזים הדקיקים והיפיופים? יופי כנראה זה לא הכל..
---שאלת וענית... אבל טעית (אני כותב חרוזים... כנראה שהמצב באמת קשה)
היתה התלבטות קשה, אבל במארזים דקיקים יש צורך במתאם מיוחד לכרטיסים כי הם צריכים לשכב וזו כבר באמת מוגבלות שלא הייתי מוכן לקבל. אבל כן, המוצארט SX היה חזק בתמונה.
....
המפרט שלי-לאחר ספירת קולות החיילים, התוצאות! שלכם לעזרה
דודי.
-
biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
Re: ואו... באמת משעמם לי היום... :)
dudil כתב:
לפי מה שהבנתי מהפורום ובכלל כרטיסOB לא נותן תמיכה מלאה ופחות או יותר חובה להוסיף כרטיס מסך.
--שטות גמורה. אנשים קנו מעבד חלש יחסית ולוח זול ולכן צריכים חיזוק מכיוון כרטיס מסך. אצלי יש AMD 5200 ולוח של GB ואני לא מרגיש שמחשב שלי מגביל אותי בכל מה שקשור לוידאו. משחקים כן, אבל גם ה-2600XT לא יתן לך תשובה למשחקים.
5200? זה אומר בטכלוגוגיית 90 נ"מ. נדמה לי שקראתי איפשהו שהמעבדים בטכנולוגיית טכנולוגיית 65 נ"מ פחות מתחממים ויותר מתאימים ל- HTPC. אני טועה?
משחקים לא רלוונטים עבורי. סרטים לאומת זאת..
....
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
Re: ואו... באמת משעמם לי היום... :)
biss כתב:dudil כתב:
5200? זה אומר בטכלוגוגיית 90 נ"מ. נדמה לי שקראתי איפשהו שהמעבדים בטכנולוגיית טכנולוגיית 65 נ"מ פחות מתחממים ויותר מתאימים ל- HTPC. אני טועה?
---נכון פחות מתחממים, אצלי אני לא רואה בעיית התחממות (הבאתי את המעבד למצב של 100%CPU למשך מספר שעות ולא ראיתי עליה מע ל45 מעלות) ואצלך בכלל לא תהיה בעיה עם מארז גדול.
.......
דודי.
אופטי הוא "5.25 וHDD הוא "3.5 לכן ללא מתאם מיוחד לא תוכלי כך סתם להכניס hdd+ שני אופטים (קונה צורב)
אני טועה?...
המקום לאופטי הנוסף יהיה אולי לצורב בלו-ריי או HD בעתיד אבל מצד שני מקום לאופי אחד גם מספיק שכן שתקני צורב בלו-רי\HD תתקיני אותו במקום צורב ה DVD ......
אמיר
amir_b כתב:אופטי הוא "5.25 וHDD הוא "3.5 לכן ללא מתאם מיוחד לא תוכלי כך סתם להכניס hdd+ שני אופטים (קונה צורב)
אני טועה?...
---איזו נחרצות... לא צריך מתאם רק קצת תושיה.
המקום לאופטי הנוסף יהיה אולי לצורב בלו-ריי או HD בעתיד אבל מצד שני מקום לאופי אחד גם מספיק שכן שתקני צורב בלו-רי\HD תתקיני אותו במקום צורב ה DVD ......
אמיר...
דודי.
אני לפני שבוע התקנתי הרד דיסק 3.5" במקום של 5.25" (עשיתי את זה בגלל רעידות של ההרד דיסק שגרמו לרעשים ששיגעו לי ת'מוח...) בעזרת מתאם כזה שגם מבטל את הרעידות: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7582
-
biss
- חבר ותיק

ראשית תודה דודי, אמיר, ואור.
מודה שקצת בילבלתם אותי בקשר למארז.
מה שכן, אני תוהה לגבי המעבד.
בתחילה Jשבתי על ה- 4800 בגלל שהוא בטכנולוגיה של 65 נ"מ ואמור להיות יותר קריר ומותאם ל- HTPC. כעת דודי דיבר על ה- 5200 ואמר שגם זה לא מתחמם.
השאלה האם לא כדאי לעלות קצת עם המעבד.
מה השוני בין שתי הטכנולוגיות 90/65 נ"מ.
האם יש עדיפות ל- 65? או שאם כבר כדאי להגדיל קצת וללכת על ה- 5200 שמבוסס על ה- 90.
אשמח להסברים.
ושוב תודה והמשך יום נפלא
BISS
מודה שקצת בילבלתם אותי בקשר למארז.
מה שכן, אני תוהה לגבי המעבד.
בתחילה Jשבתי על ה- 4800 בגלל שהוא בטכנולוגיה של 65 נ"מ ואמור להיות יותר קריר ומותאם ל- HTPC. כעת דודי דיבר על ה- 5200 ואמר שגם זה לא מתחמם.
השאלה האם לא כדאי לעלות קצת עם המעבד.
מה השוני בין שתי הטכנולוגיות 90/65 נ"מ.
האם יש עדיפות ל- 65? או שאם כבר כדאי להגדיל קצת וללכת על ה- 5200 שמבוסס על ה- 90.
אשמח להסברים.
ושוב תודה והמשך יום נפלא
קחי את ה-4800
יותר זול וההבדל בביצועים זניח. אני לקחתי 5200 בגלל שנשאר לי קצת עודף בתקציב וזה נכנס בדיוק.
מה התבלבלת בקשר למארז? תבחרי אחד שימצא חן בעינייך ורק אח"כ תבדקי פונקציונאליות.
סביר שכמו בכל דבר תבחרי משה ושהוא התפשרות בין יופי לבין פונקציונאליות רק חשוב שתעשי את הבחירה מהסיבות הנכונות.
מה התבלבלת בקשר למארז? תבחרי אחד שימצא חן בעינייך ורק אח"כ תבדקי פונקציונאליות.
סביר שכמו בכל דבר תבחרי משה ושהוא התפשרות בין יופי לבין פונקציונאליות רק חשוב שתעשי את הבחירה מהסיבות הנכונות.
דודי.
-
biss
- חבר ותיק

לכל מי שקסס ציפורניים (אגב לא הכי מומלץ) או נתקע בשירשור היות ולא מצא
(טוב) אחר
ובקוצר רוח חיכה לסוף הגורלי
הרי המפרט שהוזמן ואם לא יהיו עוד תקלות, יגיע לביתי ויתחבר לחשמל מחר:
מעבד: amd 4800+ כי הוא אייכותי, הכי חזק בטכנולוגית 65 ננ"מ (הרבה יותר קרירים ומכאן גם שקטים) ובהחלט מספיק חזק בשביל מחשב כזה ללפחות 3 השנים הקרובות.
והן הוא והן הלוח המותאם לו זולים משמעותית הום יחסית למתחרים מבית אינטל ולשימושים שלי נותנים יחס עלול-תועלת מועדף.
לוח: GA-MA69G-S3H
אייכותי, כרטיס קול מתקדם, ATX מלא עם כמה PCI EX1 לכרטיסים שיצאו לאחר תום עידן ה- PCI
ולא יקר (הסברים בהרחבה סיפק אמיר לרוב הן כאן והן בשרשורים אחרים)
כרטיס גרפי: HD2600 XT כי זה הכי טוב שיש היום למטרה הזו. HD2400PRO/XT לא מספיק ולקנות PRO כדי להחליפו עוד חצי שנה- שנה נראה לי מיותר היות ויש לי דברים טובים יותר לעשות עם 450-500 ש"ח מאשר לזרוק אותם לפח.
GECUBE, 256 זכרון.... (לא הכי טוב שהם הוציאו אבל לדעתי נותן תמורה הכי טובה למחיר מכל הפירמות האחרות שמוכרות את הכרטיס מבוסס הצי'פ הזה בארץ)
מארז:SILVERSTONE LC17B
מעוצב נקי ויפה (לטעמי) ATX מלא, מרווח ויחסית לרמתו לא יקר.
ספק: Corsair VX450
שקט, 5 שנות אחריות, וכי seasonic לא היה בחנות בה קניתי את רוב ריכבי הליבה
קירור למעבד: פריזר 64. כי הוא מספיק טוב ואייכותי לשימושים שלי ולא יקר.
זכרון: שני סלטים של 1 גיגה תדר 800 מהירות 4, (G.SKIL). כי ירד המחיר ולא היה טעם לרדת ל- 667.
קשיחים: 2* WD 500GB 16MB IDE 7200 RPM - 5000AAKS
כי אולי יש חברות או דגמים עדיפים במעט, אבל בחנות שקניתי זה היה ההיצע וההיצע הזה טוב מספיק.
צורב: סמסונג S203B - כי ברמת המחירים שלו זה אחד הצורבים בעלי הביקורות הטובות ביותר היום (ועם שנתים אחריות).
כרטיס טלויזיה : קיט PVR150MCE - אינו מושלם וגם לא מתקרב, אבל ברמת המחירים הזו זה הסט הטוב ביותר שניתן למצא היום בארץ.
כרטיס פקס-מודם : עד שמצאתי דגם תומך בויסטה, לא הצלחתי למצא אותו במלאי - עדיין מחפשת
מקלדת: עדיין מחפשת, נראה
ראוטר : edimax 6204 כי המליצו לי ואמרו שאין טעם לקפוץ גבוה יותר. מקווה שלא אתחרט על כך
נראה לי שזה בערך
תודה לרבים וטובים שעזרו (ועוזרים) בין דפים אלו ובין בכלל
בתקווה עוד טרם אסיים את שלב החומרה (שכולי תקווה שיסתיים במהרה יתרה)
אזנק במהירות ובצעדים עולזים לשלב התוכנה
BISS
ובקוצר רוח חיכה לסוף הגורלי
הרי המפרט שהוזמן ואם לא יהיו עוד תקלות, יגיע לביתי ויתחבר לחשמל מחר:
מעבד: amd 4800+ כי הוא אייכותי, הכי חזק בטכנולוגית 65 ננ"מ (הרבה יותר קרירים ומכאן גם שקטים) ובהחלט מספיק חזק בשביל מחשב כזה ללפחות 3 השנים הקרובות.
והן הוא והן הלוח המותאם לו זולים משמעותית הום יחסית למתחרים מבית אינטל ולשימושים שלי נותנים יחס עלול-תועלת מועדף.
לוח: GA-MA69G-S3H
אייכותי, כרטיס קול מתקדם, ATX מלא עם כמה PCI EX1 לכרטיסים שיצאו לאחר תום עידן ה- PCI
ולא יקר (הסברים בהרחבה סיפק אמיר לרוב הן כאן והן בשרשורים אחרים)
כרטיס גרפי: HD2600 XT כי זה הכי טוב שיש היום למטרה הזו. HD2400PRO/XT לא מספיק ולקנות PRO כדי להחליפו עוד חצי שנה- שנה נראה לי מיותר היות ויש לי דברים טובים יותר לעשות עם 450-500 ש"ח מאשר לזרוק אותם לפח.
GECUBE, 256 זכרון.... (לא הכי טוב שהם הוציאו אבל לדעתי נותן תמורה הכי טובה למחיר מכל הפירמות האחרות שמוכרות את הכרטיס מבוסס הצי'פ הזה בארץ)
מארז:SILVERSTONE LC17B
מעוצב נקי ויפה (לטעמי) ATX מלא, מרווח ויחסית לרמתו לא יקר.
ספק: Corsair VX450
שקט, 5 שנות אחריות, וכי seasonic לא היה בחנות בה קניתי את רוב ריכבי הליבה
קירור למעבד: פריזר 64. כי הוא מספיק טוב ואייכותי לשימושים שלי ולא יקר.
זכרון: שני סלטים של 1 גיגה תדר 800 מהירות 4, (G.SKIL). כי ירד המחיר ולא היה טעם לרדת ל- 667.
קשיחים: 2* WD 500GB 16MB IDE 7200 RPM - 5000AAKS
כי אולי יש חברות או דגמים עדיפים במעט, אבל בחנות שקניתי זה היה ההיצע וההיצע הזה טוב מספיק.
צורב: סמסונג S203B - כי ברמת המחירים שלו זה אחד הצורבים בעלי הביקורות הטובות ביותר היום (ועם שנתים אחריות).
כרטיס טלויזיה : קיט PVR150MCE - אינו מושלם וגם לא מתקרב, אבל ברמת המחירים הזו זה הסט הטוב ביותר שניתן למצא היום בארץ.
כרטיס פקס-מודם : עד שמצאתי דגם תומך בויסטה, לא הצלחתי למצא אותו במלאי - עדיין מחפשת
מקלדת: עדיין מחפשת, נראה
ראוטר : edimax 6204 כי המליצו לי ואמרו שאין טעם לקפוץ גבוה יותר. מקווה שלא אתחרט על כך
נראה לי שזה בערך
בתקווה עוד טרם אסיים את שלב החומרה (שכולי תקווה שיסתיים במהרה יתרה)
אזנק במהירות ובצעדים עולזים לשלב התוכנה
BISS
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
"כרטיס טלויזיה : קיט PVR150MCE - אינו מושלם וגם לא מתקרב, אבל ברמת המחירים הזו זה הסט הטוב ביותר שניתן למצא היום בארץ. "
למה את מכירה משהו יותר טוב בתקציב גבוה יותר?
עשית בשכל לגבי כרטיס המסך... לא בטוח לגבי המעבד.
עשית בשכל לגבי כרטיס המסך... לא בטוח לגבי המעבד.
HiFiMusic IL
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
המעבד בהחלט מספיק מעל ומעבר, ביחוד כשיש גם כרטיס מסך עם קידוד H.264 בחומרה. נראה בסה"כ אחלה מפרט. תיהני! 
-
biss
- חבר ותיק

את הרוב, עמית, קניתי מ- SKYPC (מחירי האתר, אני גרועה בלהשיג הנחות). כי הם בסביבה שלי (שרות ונוחות) ואת רוב הרכיבים הציעו במחירים טובים מאוד (לא בהשוואה לאייבורי אן KSP שמולם בכלל לא בדקתי)amitgba כתב:אני קונה כרטיס מסך ודיסק קשיח כמו שלך
מזל טוב סוף סוף..איפה קנית וכמה יצא לך?...
את המעט שלא קניתי שם, קניתי בסביבה ובמחירים גבוהים ממחירי השוק.
אתה בצפון כך שתוכל להשיג מ- TMS את הקשיחים של סמסונג שאולי יותר טובים (יש להם גם של WD) הם נחמדים מאוד ומציעים מחירים יחסית טובים, אם כי בבדיקה שלי היו קצת יותר גבוהים ממחירי הקשיחים ב- SKY.
באשר לכרטיס, אם אתה קופץ למרכז SKYPC מציעים מחיר טוב. (אגב כתוב על הכרטיס שלי באתר שהוא בעל זכרון RDD3 זו טעות שהתגלתה לי אתמול עם קבלת הקופסאות (בייקשתי שישמרו לי אותן ואת כל הניירות והשאריות) לא בטוחה אם הוא עדיין משתלם לאחר המשלוח...
zovirax כתב:לגבי ה KIT של ה PVR-150.
אני מקווה שהוא כולל את השלט והבלאסטרים של מיקרוסופט, כי השאר בדר"כ בעייתיים לתוכנות שהם לא VMC.
תתחדשי...
תודה, zovirax
הגיעה הקופסה עם הריבוע הכחול שבה שלט כסוף ובלסטר שחור
אמרוי לי בחנות לדבר עם היבואן והיוא יחליף (אמרו לי זאת גם ב- TMS כשבררתי אצלהם) וכשבתקשרתי אליו אצמול אחה"צ הוא אמר לי שהוא לא מחליף דבר
נראה היום הן בחנות והן בבית מה אפשר לעשות עם זה, מקווה שלפחות השלט יעבוד...
aloni כתב:"כרטיס טלויזיה : קיט PVR150MCE - אינו מושלם וגם לא מתקרב, אבל ברמת המחירים הזו זה הסט הטוב ביותר שניתן למצא היום בארץ. "
עשית בשכל לגבי כרטיס המסך... לא בטוח לגבי המעבד....
האם אני מכירה? לא.
יתכן שיש כל מיני דברים מקצועיים במחירים מטורפים שניתן לקנות. בטוח שבעולם (ראיתי פה איזה דיון על כרטיס שעולה מעל 300$), ייתכן גם בארץ, לא בררתי.
היות וזה סיום של תחקיר ולא חקרתי מעבר לרמה הזו לא רציתי לקבוע עובדות לא רציניות (הכרטיס הטוב ביותר שיש בארץ, למשל) ולכן סייגתי.
בקשר למעבד. מקווה מאוד שכן...
תודה, בהחלט אשתדלpixies כתב:המעבד בהחלט מספיק מעל ומעבר, ביחוד כשיש גם כרטיס מסך עם קידוד H.264 בחומרה. נראה בסה"כ אחלה מפרט. תיהני!...