Flash.Fiber כתב: @DanielGR
דניאל יא אלוף, תודה רבה, מודה לך מאוד על כל העזרה.
כמו כן, תודה רבה גם לשאר חברי האתר שניסו לעזור.
מעריך מאוד את כל עזרתכם.
בשעה טובה ומוצלחת הצלחתי לשים את ידי על ה-Asus ZenWiFi BT10, יד שניה במחיר מעולה.
לאחר בדיקה ממושכת אני שמח לעדכן שהתקלה לא מתרחשת כלל בשימוש עם BT10.
שמח לדעת שהתקלה היא בעצם מצד התאימות בין המתאם סיב לנתב BD4 ולא בתשתית/מצד בזק מערכתית. כי לגרום לבזק לטפל בזה היה אפסי מאוד.
אבל יש לי בעיה אחרת לצערי הרב.
אני לא מצליח לקבל מהירות סדירה של 5 ג'יגה ב-BT10.
המהירות מזגזגת מאוד בחיבור אליו.
מבצע בדיקה דרך הנתב עצמו כדי לשלול כל בעיה מצד הציוד קצה.
מתחיל ב-400 ועולה יורד עולה יורד לאט לאט ומגיע ל-1700, לפעמים 2600, ורוב הפעמים ל-3300+-.
הצלחתי לקבל פעמים אחדות מהירות של 4800+.
ב-BD4 זה פשוט לא קורה. בדיקה דרך הנתב ישירות מתחילה ב-1600 ומתייצבת על 2250-2300 כמעט באופן קבוע.
מרגיש שה-BT10 פשוט "נחנק".
...
אין לבדוק מהירות מתוך הנתב עצמו. נתבים לא נועדו לייצר תעבורה אלא להעביר אותה. העומס של PPPoE יחד עם ייצור וקבלת תעבורה באותו זמן, כמעט בהכרח יחנוק חומרה כזו.
אני משתמש בBT10ים (יותר מרק צמד...) אך ורק במצב AP. הניתוב מתבצע ע"י נתב יעודי אחר. לצרכים שלי, BT10 עדיפים משמעותית מציוד enterprise שגם עולה הרבה יותר. בכללי, כפי שכתבתי, אין לבצע בדיקת מהירות מהBT10 עצמם וגם לא מהנתב הייעודי (אצלי זה Mikrotik RB5009 בכמעט כל המקרים). בדיקה ישירות מהנתב לא תשקף את מה שהלקוחות יקבלו. בדיקה *דרך* הBT10 שמשמש כסוויץ' בלבד, מגיעה ל 10GB ללא בעיות, ומול האינטנרנט למלוא המהירות של החבילה - אצלי הכי גבוה הוא 5000/1000 של סלקום.
הבדיקה הנכונה והיחידה שרלוונטית היא לחבר מחשב חזק מספיק עם כרטיס רשת 10G באופן קווי אל פורט ה10G LAN של היחידה הראשית שלך, שהיא לדבריך BT10 במוד נתב, ולבדוק מהמחשב הזה (לא מהדפדפן שלו אלא עם אפליקציית Speedtest, או עדיף עם Speedtest-cli). כך שהתעבורה עוברת דרך הנתב ולא נוצרת בו.
תבדוק כך ותדווח על התוצאות...
כמובן, שגם אין לבדוק ע"ג חיבור אלחוטי. הלוויינים, אם בודק דרכם, צריכים להתחבר ליחידה הראשית המנתבת בחיבור קווי 10G.
בהערה, מסכים עם @DanielGR שלא הייתי בונה על ציוד ביתי כמו ASUS לעמוד בקצבים שאפילו ציוד אנטרפרייז מסויים לא עומד בהם, ובודק מראש אם הציוד שלי עומד להתאים לדרישות ולקצבים. באופן שאולי מפתיע, יש מעט מאוד ציוד מסחרי שעומד בקצב 5GB עם PPPoE - זה לא תסריט נפוץ בעולם, לא במגזר הביתי ובטח שלא בארגוני.