בעיות במשחקים ברשת עם מתאמי GoFiber GF10SK ו-GF10C רק בתשתית בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #121 

@DanielGR
אני מקבל ומכבד את כל מה שאתה כותב ואפילו אין לי שום בעיה לקבל ביקורת מאדם כמוך שמגיע מהתחום.
זה לא העניין של מה יותר קל לבדוק, תאמין לי שאם הייתה לי אפשרות לחבר ולבצע בדיקה עם נתב אחר הייתי עושה זאת מיד.
אין לי שום נתב אחר לבצע איתו בדיקה.
בדקתי עם משפחה, חברים, חברים של אחי אין לאף אחד נתב להשאיל לי לצורך בדיקה.
אני בודק כל מה שאני יכול ושעומד לרשותי.
אפילו התחברתי להוט פרסו לי סיב התקינו לי כל מה שצריך וכל זה רק בשביל לבדוק את הנושא.
גם אצל בזק וגילת, הזמנת טכנאים כל כמה ימים שיבדקו את הנושא.
אני מחכה בקוצר רוח לנתב Asus zenwifi bt10 שיגיע כבר ליבואן כדי לבדוק איתו את הנושא.
היבואן אפילו לא יודע מתי ההזמנה שלו מגיעה בגלל המצב.

כמה עולה לבנות מחשב סביר עם כרטיס רשת בעל שני פורטים מבוסס OpenWRT או RouterOS trial?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #122 

בינתיים אל תתנתק מהחברות האלו... תחכה עד שיגיע הראוטר.
לכמה חברות התחברת?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

ziv67
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
שם מלא: ziv
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #123 

לגבי השאלה על עלות, זה עניין של תקציב. אפשר להסתפק גם במכונה שרצה על אינטל דור 8 או 9 יספיק I5 , עם 8Gb RAM , וכרטיס רשת, ראיתי ביד 2 (כרטיס מבוסס אינטל X710 SFP+) בערך 150 ש"ח
רשימת הציוד: MikroTik CRS317-1G-16S+RM | OpnSense 26.1

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #124 

@Flash.Fiber

לחדד מספר נקודות:

הבדיקה של החלפת הנתב הקיים בנתב פרטי היא מהותית לצורך פיתרון הבעיה, במיוחד לאור כך שעם נתב של בזק התקלה לא מופיעה. אין למיטב ידיעתי בדיקה אחרת שיכולה להחליף את הבדיקה הזו על מנת לאפיין בצורה מוחלטת את הבעיה ולסגור את התקלה הזאת. המשמעות היא שאין כל כך טעם להשקיע בבדיקות נוספות של תצורת קצה שיגזלו זמן ומשאבים, כל עוד לא בוצעה הבדיקה הזו.

לכן, בהינתן העובדות שהנתב שרצית איננו במלאי, ואין לך מהיכן להשאיל נתב פרטי חלופי לבדיקה - אלה האפשרויות:

* לוותר על פיתרון התקלה עד שהנתב שרצית יגיע למלאי ותוכל לרכוש אותו. במקרה הזה מסגרת הזמן לא ידועה
* לרכוש נתב אחר ופיתרון אלחוטי, ישנן הרבה אפשרויות טובות מאד, ובניהן - Ubiquity שזמין מיידית. הציוד של Ubiquity טוב, ישנו שירשור יעודי בפורום על הנושא
* לנסות לאפיין את הבעיה על ידי אילתור זמני של נתב (ועדיין תצטרך להחליט מה הפיתרון הקבוע שאתה רוצה)

האם היית רוכש ציוד לפיתרון קבוע כמו ה- BT10 לפני שאתה יודע בוודאות שהבעיה אופיינה ונפתרה? אם לא, לך על האפשרות השלישית ברשימה לעיל

נרחיב על האפשרות השלישית: המטרה היא לא פיתרון של קבע, אלא לעשות את המינימום כדי לוודא שאכן זאת הבעיה. לכן, העלות צריכה להיות מינימלית, ולא להתחיל להשקיע בציוד שלא תצטרך אותו בהמשך. לכן - ההצעה היא כזו: אם תוכל להשיג מחשב שאיננו בשימוש, ומעבד בסדר גודל של i7 של 10-12 שנה זה יכול להספיק לצורך העניין. מה שעוד תצטרך זה כרטיס רשת של 10G עם שני פורטים. ומכיוון שהמטרה היא לצמצם עלויות למינימום אפשר לרכוש כרטיס כזה x540-T2 מעלי אקספרס. הכרטיס הזה וותיק מאד, מתחמם, תומך רק ב- 1G, ו-10G, אבל לצורך הבדיקה זה מספיק, עלותו נמוכה:
לדוגמא:
https://he.aliexpress.com/item/1005009630557538.html

לכרטיס הזה שני פורטים של Ethernet 10G, ותוכל לחבר אליו את ה-ONT באופן ישיר, בניגוד לכרטיסים עם פורטים של SFP PLUS. על מחשב כזה אפשר להתקין OpenWRT ואז יש כלי בדיקה די אפקטיבי.

כל האמור לעיל בהנחה שאתה מרגיש נוח לבצע בעצמך את כל ההתקנות האלו. ואם לא, מוצע שתרכוש ציוד אחר שאיננו ASUS, בכל מקרה תצטרך אותו, ויש אפשרות די סבירה שגם הבעיה תיפתר. אם אין לך מהיכן להשיג מחשב זמני כמתואר - לא הייתי קונה או משקיע כסף במחשב כזה (מעבר לסכומים ממש נמוכים).
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #125 

Jabberwock כתב: בינתיים אל תתנתק מהחברות האלו... תחכה עד שיגיע הראוטר.
לכמה חברות התחברת?
...
כרגע פעיל בבזק, גילת טלקום והוט.
הייתי גם מחובר לסלקום ופרטנר אבל ניתקתי כי אני סתם משלם לכל החברות.
היית מחכה עם הניתוק בחברות האלה עד שיגיע הנתב, אבל הבעיה היא שכל כמה זמן שאני בודק מה קורה עם המלאי שצריך לקבל היבואן אומרים לי כל הזמן תאריכים שונים ושזה לא בזמן הקרוב.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #126 

ziv67 כתב: לגבי השאלה על עלות, זה עניין של תקציב. אפשר להסתפק גם במכונה שרצה על אינטל דור 8 או 9 יספיק I5 , עם 8Gb RAM , וכרטיס רשת, ראיתי ביד 2 (כרטיס מבוסס אינטל X710 SFP+) בערך 150 ש"ח
...
תודה, אבל בכמה עלות מסתכם כל העסק?
150 ש"ח זה רק על הכרטיס, יש לוח אם וזכרונות ומעבד וספק כוח וכו'.
אשמח למפרט שלם וקניה ממקומות שאפשר לקנות הכי זול.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #127 

DanielGR כתב: @Flash.Fiber
לחדד מספר נקודות:
הבדיקה של החלפת הנתב הקיים בנתב פרטי היא מהותית לצורך פיתרון הבעיה, במיוחד לאור כך שעם נתב של בזק התקלה לא מופיעה. אין למיטב ידיעתי בדיקה אחרת שיכולה להחליף את הבדיקה הזו על מנת לאפיין בצורה מוחלטת את הבעיה ולסגור את התקלה הזאת. המשמעות היא שאין כל כך טעם להשקיע בבדיקות נוספות של תצורת קצה שיגזלו זמן ומשאבים, כל עוד לא בוצעה הבדיקה הזו.
לכן, בהינתן העובדות שהנתב שרצית איננו במלאי, ואין לך מהיכן להשאיל נתב פרטי חלופי לבדיקה - אלה האפשרויות:
* לוותר על פיתרון התקלה עד שהנתב שרצית יגיע למלאי ותוכל לרכוש אותו. במקרה הזה מסגרת הזמן לא ידועה
* לרכוש נתב אחר ופיתרון אלחוטי, ישנן הרבה אפשרויות טובות מאד, ובניהן - Ubiquity שזמין מיידית. הציוד של Ubiquity טוב, ישנו שירשור יעודי בפורום על הנושא
* לנסות לאפיין את הבעיה על ידי אילתור זמני של נתב (ועדיין תצטרך להחליט מה הפיתרון הקבוע שאתה רוצה)
האם היית רוכש ציוד לפיתרון קבוע כמו ה- BT10 לפני שאתה יודע בוודאות שהבעיה אופיינה ונפתרה? אם לא, לך על האפשרות השלישית ברשימה לעיל
נרחיב על האפשרות השלישית: המטרה היא לא פיתרון של קבע, אלא לעשות את המינימום כדי לוודא שאכן זאת הבעיה. לכן, העלות צריכה להיות מינימלית, ולא להתחיל להשקיע בציוד שלא תצטרך אותו בהמשך. לכן - ההצעה היא כזו: אם תוכל להשיג מחשב שאיננו בשימוש, ומעבד בסדר גודל של i7 של 10-12 שנה זה יכול להספיק לצורך העניין. מה שעוד תצטרך זה כרטיס רשת של 10G עם שני פורטים. ומכיוון שהמטרה היא לצמצם עלויות למינימום אפשר לרכוש כרטיס כזה x540-T2 מעלי אקספרס. הכרטיס הזה וותיק מאד, מתחמם, תומך רק ב- 1G, ו-10G, אבל לצורך הבדיקה זה מספיק, עלותו נמוכה:
לדוגמא:
https://he.aliexpress.com/item/1005009630557538.html
לכרטיס הזה שני פורטים של Ethernet 10G, ותוכל לחבר אליו את ה-ONT באופן ישיר, בניגוד לכרטיסים עם פורטים של SFP PLUS. על מחשב כזה אפשר להתקין OpenWRT ואז יש כלי בדיקה די אפקטיבי.
כל האמור לעיל בהנחה שאתה מרגיש נוח לבצע בעצמך את כל ההתקנות האלו. ואם לא, מוצע שתרכוש ציוד אחר שאיננו ASUS, בכל מקרה תצטרך אותו, ויש אפשרות די סבירה שגם הבעיה תיפתר. אם אין לך מהיכן להשיג מחשב זמני כמתואר - לא הייתי קונה או משקיע כסף במחשב כזה (מעבר לסכומים ממש נמוכים).
...
קיבלתי והקשבתי להצעתך, הפסקתי לבצע כל סוג של בדיקה עד שיהיה לי נתב/ציוד אחר.
בינתיים אפשרות מספר אחת הכי רלוונטית.
כן הייתי רוכש את ה-BT10 בכל אופן לשימוש קבוע.
אפשרות מספר 2 בכלל לא רלוונטי בעבורי.
אפשרות מספר 3 לא פוסל מכיוון שבין כה אני מעוניין להרים נתב מבוסס OPNsense שפתחתי עליו שרשור ואפילו לא הגבתי בו עד היום בגלל כל הבעיה הזו ועד שהגיע אלי הנתב של בזק והמתאם בפרטי וטכנאים מחברות שונות אז הייתי עסוק בזה.
כוונתי היא, שזה יתן לי ניסיון והתעסקות מעשית בכל נושא הנתבים מבוססי מחשב ואז אוכל להתקדם בידע וגם במעשי.
איזה דור זה מעבד i7 מלפני 10-12 שנה?
תתן לי בבקשה מפרט בסיסי מעבד,לוח אם, ספק כוח, כמה ג'יגה זכרון, נפח דיסק קשיח וכו'
ואחפש ביד 2 או אצל אנשים שאני מכיר.
אם אמצא משהו במחיר סביר אני פשוט אקנה אותו ואבחן את הבעיה הזו ונגמור עם זה אחת ולתמיד.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #128 

מעבד: Core i7 6700/6700k
4GB RAM
דיסק: לא ממש משנה, במילא לא יהיה עמוס

לגבי כרטיס הרשת:
הערה מקדימה: ל- ONT פורט נחושת (RJ45) 10Gbps וכנראה לשאר הרשת שלך. כדי לחבר אותו לנתב ייתכן שתצטרך מתאם.
* אם הכרטיס בנתב הוא גם נחושת - אין בעיה - תצטרך כבל CAT6A ומעלה. הפשרה הטובה ביותר היא כרטיס אינטל X550-T2, שני פורטים, PCIe 3.0 x4
* אם הכרטיס בנתב הוא עם פורטים של SFP PLUS כמו X710-DA2 שני פורטים, PCIe 3.0 x4 תצטרך מתאם (או שניים) מ- SFP PLUS ל-RJ45

על המחשב לעשות שימוש במתאם הגראפי המובנה (IGP) וכך מתפנה סלוט של PCIe 3.0 x 16 לכרטיס הרשת.
כרטיסי רשת יותר זולים (ויותר וותיקים): X520-DA2 ל- SFP PLUS, או X540-T2 עבור נחושת, כרטיס זה צריך קירור טוב ולא תומך במהירויות הביניים של 2.5G וכו'

תצטרך גם להשקיע מחשבה איך תרצה לחבר את שאר הצרכנים (הרלוונטים) ברשת לחיבורים מהירים, ולצורך כך תצטרך Switch בהתאם

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #129 

@Flash.Fiber

לשאלתך, ראה גם כאן:
viewtopic.php?p=3404815#p3404815+

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #130 

@DanielGR
דניאל יא אלוף, תודה רבה, מודה לך מאוד על כל העזרה.
כמו כן, תודה רבה גם לשאר חברי האתר שניסו לעזור.
מעריך מאוד את כל עזרתכם.

בשעה טובה ומוצלחת הצלחתי לשים את ידי על ה-Asus ZenWiFi BT10, יד שניה במחיר מעולה.
לאחר בדיקה ממושכת אני שמח לעדכן שהתקלה לא מתרחשת כלל בשימוש עם BT10.
שמח לדעת שהתקלה היא בעצם מצד התאימות בין המתאם סיב לנתב BD4 ולא בתשתית/מצד בזק מערכתית. כי לגרום לבזק לטפל בזה היה אפסי מאוד.

אבל יש לי בעיה אחרת לצערי הרב.
אני לא מצליח לקבל מהירות סדירה של 5 ג'יגה ב-BT10.
המהירות מזגזגת מאוד בחיבור אליו.
מבצע בדיקה דרך הנתב עצמו כדי לשלול כל בעיה מצד הציוד קצה.
מתחיל ב-400 ועולה יורד עולה יורד לאט לאט ומגיע ל-1700, לפעמים 2600, ורוב הפעמים ל-3300+-.
הצלחתי לקבל פעמים אחדות מהירות של 4800+.
ב-BD4 זה פשוט לא קורה. בדיקה דרך הנתב ישירות מתחילה ב-1600 ומתייצבת על 2250-2300 כמעט באופן קבוע.
מרגיש שה-BT10 פשוט "נחנק".
החלטתי להיכנס לממשק האינטרנטי שלו (Web GUI) ולבדוק את העומסים על הליבות, ושמתי לב שהליבות 1 ו-2 ממש גבוהות.
ליבה מספר 2 ברוב הפעמים מגיעה ל-80-100 אחוז.
הן מזגזגות המון אפילו כשאין כל שימוש ברשת.
דבר נוסף שקורה, בזמן הכניסה לממשק Web GUI, זה שלוקח לו הרבה זמן לעלות אותו, ועד שהוא מעלה אותו כל פעולה שאני מבצע או לוחץ עליה גורמת לקפיאה של אותה כרטיסיה והמחשב בנוסף לזה נהיה איטי מאוד עד שאני סוגר את הממשק.
בנוסף לזה כשזה קורה, הנתב מנתק את כל המכשירים שמחוברים אליו ב-wifi ולא מאפשר להתחבר אליו.
כותב שהסיסמה שגויה למרות שהיא נכונה או שלא ניתן להתחבר לרשת זו.
ביחידת צומת השניה, כשזה קורה זה לפעמים מצליח להתחבר ליחידה הראשונה ואם זה נותן להתחבר לרשת דרכו זה ממש איטי להחריד. אפילו כשמבצעים ריסט לאותה יחידה.
בעיה נוספת, בדיקת מהירות דרך ה-BT10 ברוב הפעמים לא נותן לבצע בדיקה. מציג תמונה עם הכיתוב 10G הורדה והעלאה:
https://ibb.co/C5fS0Rrg
נראה כמו קשוחה לא יציבה בכלל.
הייתי בטוח שהנתב הזה מאוד יציב בהתחשב בעובדה שהוא יצא ב-2024.

למי שיש את הנתב הזה, תוכל לכתוב האם גם אצלך זה כך? שאדע האם היחידות שאצלי אולי תקולות.
@whatevernevermind
אשמח להתייחסות גם ממך, ציינת שיש לך אותם.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #131 

Flash.Fiber כתב: בשעה טובה ומוצלחת הצלחתי לשים את ידי על ה-Asus ZenWiFi BT10, יד שניה במחיר מעולה.
...
יפה!

תבדוק שהאצת חומרה פעילה.
Log into your Asus Web GUI.
Go to System Information on the network map or the Tools page.
Check the HW Acceleration status.
על איזה גרסת קושחה אתה?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #132 

@Jabberwock
תודה חבר!
אני נמצא על גרסת קושחה אחרונה: 3.0.0.6.102_39112.
צילמתי תמונה של הממשק שבו תוכלו לראות את העומסים על הליבות:
תמונה
אין כל שימוש ברשת ובנתב, איך זה יכול להיות?

בודק עכשיו אם האצת חומרה מופעלת.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #133 

אתה יכול להעלות תמונות ישירות לשרת של הפורום אם אתה פותח את העורך המלא ועושה Ctrl + V. אל תעלה ל-ibb.co.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #134 

@Jabberwock
תודה!
חיפשתי את ההגדרה HW Acceleration בכל הנתב ולא מצאתי. הגיוני שאין לו?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #135 

אסוס לא מפרטים מהו דגם המעבד, מחיפוש כנראה הוא Qualcomm IPQ-series והדגם הוא IPQ5322. לפחות טכנית האצת חומרה נתמכת. על סמך חיפוש לא ברור האם הגדרת האצת החומרה חשופה בממשק. ראה כאן:

https://zentalk.asus.com/t5/networking/ ... d-p/506588

לא מכיר את הדגם הזה, אבל באופן כללי מעבד ARM עם ארבע ליבות לא יכול להגיע לקצבים כאלו בלי האצת תוכנה (flowtables / fasttrack) או האצת חומרה כמובן.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #136 

@DanielGR
מצאתי עוד כמה אתרים אחרים שמדברים על כך שההגדרה הזו מוסתרת.
גם ב-BT10 וגם בדגמים אחרים מהמתקדמים שכתבו שאסוס מסתירה בהם את ההגדרה הזו.
מצאתי גם מידע שההגדרה הזו מופעלת מהמפעל/יצרן.
אבל מנגד, אם האצת חומרה מופעלת איך יכול להיות שהנתב לא מצליח לספק קצבים של 5 ג'יגה, כשהוא מיועד לתמוך ב-10 ג'יגה?
מקריאה ברשת שמתי לב שהרבה מאוד לקוחות מתלוננים על כך שהרבה פיצ'רים בנתבי Asus לא עובדים או עושים בעיות ועד שהם מטפלים בהם זה לוקח להם המון זמן. אם בכלל...
האמת? אני די מאוכזב.
מרגיש לי פתאום כמו מכשיר צעצוע.
הרבה מאוד זמן חיכיתי לשים את ידי עליו, ועד שהצלחתי אני מאוד מאוכזב.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #137 

Flash.Fiber כתב: @DanielGR
מצאתי עוד כמה אתרים אחרים שמדברים על כך שההגדרה הזו מוסתרת.
גם ב-BT10 וגם בדגמים אחרים מהמתקדמים שכתבו שאסוס מסתירה בהם את ההגדרה הזו.
מצאתי גם מידע שההגדרה הזו מופעלת מהמפעל/יצרן.
אבל מנגד, אם האצת חומרה מופעלת איך יכול להיות שהנתב לא מצליח לספק קצבים של 5 ג'יגה, כשהוא מיועד לתמוך ב-10 ג'יגה?
מקריאה ברשת שמתי לב שהרבה מאוד לקוחות מתלוננים על כך שהרבה פיצ'רים בנתבי Asus לא עובדים או עושים בעיות ועד שהם מטפלים בהם זה לוקח להם המון זמן. אם בכלל...
האמת? אני די מאוכזב.
מרגיש לי פתאום כמו מכשיר צעצוע.
הרבה מאוד זמן חיכיתי לשים את ידי עליו, ועד שהצלחתי אני מאוד מאוכזב.
...
אשתדל להיות מאד מאופק מכיוון יש משתמשים שמרוצים מהציוד, ודעה ביקורתית יכולה להיות שנויה במחלוקת.

אסוס היא לא חברת Networking, גם Xiaomi לא, ו-DLINK כנ"ל. Ubiquity היא כן חברת Networking, כנ"ל גם Mikrotik, ו-CISCO בוודאי, ויש עוד. הכוונה בחברת Networking היא שזה מה שהחברה עושה, כל המחקר והפיתוח מוכוון לכך, ויש לחברה הרבה שנים של ניסיון בתחום. המשמעות היא מערכת הפעלה בשלה, עידכונים תכופים ולאורך זמן (לדוגמא - Mikrotik RB750GR3 קיים כ-15 שנה, ועדיין נתמך בגרסאות הכי מעודכנות של Router OS, ועם הגדרות מתאימות סוחב 1Gbps בלי בעיה). ותמיכה בהתאם. חולשות אבטחה מטופלות באופן קבוע.

עם אסוס זה לא ברמה הזו, החברה עושה הכל, ממחשבים ניידים ועד לוחות אם וכרטיסים גראפיים, ופה מדובר על מוצר שעולה קרוב ל-1000 דולר.

לגיטימי לחלוק על זה.

ותכונה שהיא הכרחית לקבלת ביצועים טובים בהתאם ליכולות הממשקים שמוסתרת - זה פשוט הזוי, לא סביר. כנראה שהגיעו למסקנה שזה לא עובד כמו שצריך, או משהו בסיגנון.

ועדיין ייתכן שבתור נקודת גישה הציוד הזה טוב, לא התעמקתי בזה.

מי שמחפש פיתרון ניתוב קווי שעובד היטב עם האצת חומרה, וקל לניהול - Ubiquity Cloud Gateway Fiber הוא הטוב ביותר, והמחיר מאד סביר - בסביבות 270 דולר לפני מס ומשלוח.

לפחות הבעיה שתוארה בשירשור אופיינה היטב כעת, ונפתרה עם החלפת הנתב.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #138 

@DanielGR
קיבלתי ואני בהחלט מסכים איתך בכל מילה.
אחסוך כסף ופשוט אקנה מערכת איכותית וזהו.
לא מוצרים מחברות שמתעסקות בכל תחום אפשרי ומחפשות להתעשר על חשבון הלקוחות שחצי ממה שהן מתיימרות לספק הן לא מספקות ומי שנדפק הם הלקוחות.

ראיתי ש-Router OS זו בעצם מערכת שפותחה על ידי Mikrotik שניתנת להתקנה גם על חומרת מחשב, מה האינטרס שלה בעצם לאפשר לכל אחד לבנות נתב מבוסס מחשב שכל החומרה בעצם זה מחברות אחרות, להתקין את המערכת Router OS שהיא בעצמה בנתה עבור מוצריה?
כלומר, מה שאני מקבל ממוצריה אני יכול לקבל בעזרת חומרה של חברות אחרות עם המערכת הפעלה שלה, מה ההיגיון שעומד מאחורי זה?
נכון היא אומנם מוכרת רישיונות, אבל היא עדיין מפסידה המון לקוחות שהיו קונים מוצרים שלה בשביל המערכת הפעלה שלה.
ואני מניח שניתן להוריד אותה ברשת עם פריצה ללא בעיה, מה שגורם לה להפסיד עוד המון כסף.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #139 

למעשה שאלתך היא פתח לדיון מאד רחב איזה פיתרון מתאים למי, ולאילו צרכים, שווה אולי דיון נפרד. במידה ולא הולכים על קופסה סגורה אלא על מחשב מיני, אפשרות טובה ואמינה היא ללכת על OpenSense/ PfSense.

RouterOS כתוכנה מכסה פלחי שוק אחרים מאשר החומרה, ולכן איננה מתחרה באופן ישיר בחומרה.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #140 

אמרת שאתה עדיין מחובר להוט. תנסה לבדוק על תשתית של הוט כי שם אין חייגן. אז פחות עומס על המעבד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”