כללי הפורום
לוחות אלה מוגשים כשירות לחברי האתר. האתר אינו מרוויח מההודעות או המכירות שבו.
האתר משמש תווך בין גולשים באתר שמוכרים לבין גולשים שקונים ואינו אחראי בכל דרך לתוכן או טיב המודעות וההצעות המפורסמות בו ואינו ערב שהסוחרים או המוצרים ליגיטמיים ותקינים. כל ההצעות נמצאות באחריותם הבלעדית של המפרסמים ואנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים, שהמחירים הוגנים ושהמוכרים ליגיטמיים.
יותר יעיל שתרשום את גודל החדר (רוחב, אורך וגובה) שעבוו רכשת סאב 18 אינטש שמיועד לחללים גדולים מאד. בחללים קטנים הבעיה העיקרית היא יצירת MODES או כלים עומדים בגלל החזרים. יש שני פתרונות, אחד פתרון אקוסטי שאינו פרקטי (הוספת חומר בולע בכל הקירות והתקרה ומלכודות באסים) והשני הוא פתרון אלקטרוני (שימוש במס סאבים וכיול DSP). בכל מקרה, אם אורך או רוחב חדר קטן מ 4.5 מטר לערך, אז רכשת סאב שאינו מתאים לחלל. שני סאבים איכותיים של 12 אינטש היו עולים אותו הדבר או אולי פחות, ולאחר כיול ההית מקבל תוצאות הרבה יותר טובות.
מה שבאמת קובע בחדר זה הנפח. חדר עם נפח קטן (ממדים קטנים) הוא הכי בעייתי. שם הדבר האחרון שאתה רוצה זה מקור צליל נמוך נקודתי (סאב בודד). הנה עוד סרטון עם הסבר בנושא:
Ido.b
חבר פעיל מאוד
תגובות: 251
שם מלא: עידו בנטוב
שליחה
21/06/2024 13:45
יהלי ב כתב:
אתה יכול לקרוא כאן על הבעתיות של חדרים קטנים עם תדרים נמוכים מאד:
יותר יעיל שתרשום את גודל החדר (רוחב, אורך וגובה) שעבוו רכשת סאב 18 אינטש שמיועד לחללים גדולים מאד. בחללים קטנים הבעיה העיקרית היא יצירת MODES או כלים עומדים בגלל החזרים. יש שני פתרונות, אחד פתרון אקוסטי שאינו פרקטי (הוספת חומר בולע בכל הקירות והתקרה ומלכודות באסים) והשני הוא פתרון אלקטרוני (שימוש במס סאבים וכיול DSP). בכל מקרה, אם אורך או רוחב חדר קטן מ 4.5 מטר לערך, אז רכשת סאב שאינו מתאים לחלל. שני סאבים איכותיים של 12 אינטש היו עולים אותו הדבר או אולי פחות, ולאחר כיול ההית מקבל תוצאות הרבה יותר טובות.
מה שבאמת קובע בחדר זה הנפח. חדר עם נפח קטן (ממדים קטנים) הוא הכי בעייתי. שם הדבר האחרון שאתה רוצה זה מקור צליל נמוך נקודתי (סאב בודד). הנה עוד סרטון עם הסבר בנושא:
...
החדר שלי לא מאוד קטן אבל גם לא גדול
הסלון הוא 3.80×460
פצצה
נשמח להגיד מברוק במידה ותתחדש בו וגם לעדכון וכמובן תמונות:)
vania_bt
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
שליחה
27/06/2024 17:10
Ido.b כתב:
הולך לשמוע את הסאב של פרליסן שבוע הבא
מבטיח לעדכן
...
חשבתי שכבר סגרת על PSA?
איזה דגם אתה הולך לשמוע? גם אני לוטש עיניים לסאב של פרליסן (היום אני עם JLE112 )
נשמח לעדכון
L/R - Perlisten R5i, C - None
Sur: Polk 65RT, SUB: JLAudio E112
Anthem MRX1140, JVC NX7, ATV4K
Moshe984
חבר ותיק
תגובות: 1532
שליחה
אלוף!
הפרליסטן לעומת ה JL זה הבדל שמים וארץ.
men
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
שליחה
27/06/2024 22:59
Moshe984 כתב:
אלוף!
הפרליסטן לעומת ה JL זה הבדל שמים וארץ.
...
האם שמעת את שניהם? ומה ההבדל בינהם
Moshe984
חבר ותיק
תגובות: 1532
שליחה
פרליסטן אוכל את ה JL לארוחת בוקר. ב JL בס עדין צף כזה, לא דופק שזה טוב וגם לא טוב. JL מתומחר יקר והיו סדרות בעיתיות מבחינת אמינות זוועתית, פעם היה אותם סאנפאייר פאראדיים וזהו בערך, היום יש הרבה בתחום, SVS לדעתי בסאבים הקניה הכי טובה יחס צליל לכסף. פרליסטם טובים אבל אני חושב שזה עוד סוג של אופנה שחולפת כמו זאג מיסטראל ועוד כמה כוכבים שאף אחד לא זוכר סה"כ יבואנים מביאים מה שמכניס רווח לא בגלל דברים אחרים צריך להבין גם את זה ולדעת לברור ... תצליח.
יהלי ב
חבר ותיק
תגובות: 1407
שם מלא: יהלי בר
שליחה
אין שום משמעות להאזנה לסאב בחדר אחר... הכי טוב זה למצוא חנות מתמחה שתסכים להשאיל לך את הסאב לבדיקה בבית לאחר מיקום אוטימאלי וכיול. זו הדרך היחידה ללכת על בטוח. ההיתי מתחיל קודם בלהשאיל שני SVSים מסוג SB1000 PRO ולבצע איתם כיול עם הרסיבר. סיכוי טוב מאד שתפסיק את מסע החיפושים המיותר הזה. חשוב למקם אותם בצורה אסימטרית כמו אחד בצד שמאל מקדימה וחד צד ימין בצד קרוב אליך. ואז להריץ כיול.
Ido.b
חבר פעיל מאוד
שליחה
27/06/2024 19:53
vania_bt כתב:
חשבתי שכבר סגרת על PSA?
איזה דגם אתה הולך לשמוע? גם אני לוטש עיניים לסאב של פרליסן (היום אני עם JLE112 )
נשמח לעדכון
...
ה psa ענק ואני תוהה אם יתאים לי לדירה למרות שמאוד אהבתי אותו,לגבי הפרליסן מחכה למישהו שאני צריך לשמוע אצלו את הדגם שאני רוצה.
Ido.b
חבר פעיל מאוד
שליחה
29/06/2024 15:18
יהלי ב כתב:
אין שום משמעות להאזנה לסאב בחדר אחר... הכי טוב זה למצוא חנות מתמחה שתסכים להשאיל לך את הסאב לבדיקה בבית לאחר מיקום אוטימאלי וכיול. זו הדרך היחידה ללכת על בטוח. ההיתי מתחיל קודם בלהשאיל שני SVSים מסוג SB1000 PRO ולבצע איתם כיול עם הרסיבר. סיכוי טוב מאד שתפסיק את מסע החיפושים המיותר הזה. חשוב למקם אותם בצורה אסימטרית כמו אחד בצד שמאל מקדימה וחד צד ימין בצד קרוב אליך. ואז להריץ כיול.
...
לא הבנתי מה אתה דוחף לי svs?
לא הכיוון שלי בכלל
ולגבי חניות מתמחות אין אופציה לשמוע אצל אף אחת את הסאבים שאני מחפש
רק את ה svs המיוחצן עד כדי בחילה
men
חבר פעיל במיוחד
שליחה
28/06/2024 21:13
Moshe984 כתב:
פרליסטן אוכל את ה JL לארוחת בוקר. ב JL בס עדין צף כזה, לא דופק שזה טוב וגם לא טוב. JL מתומחר יקר והיו סדרות בעיתיות מבחינת אמינות זוועתית, פעם היה אותם סאנפאייר פאראדיים וזהו בערך, היום יש הרבה בתחום, SVS לדעתי בסאבים הקניה הכי טובה יחס צליל לכסף. פרליסטם טובים אבל אני חושב שזה עוד סוג של אופנה שחולפת כמו זאג מיסטראל ועוד כמה כוכבים שאף אחד לא זוכר סה"כ יבואנים מביאים מה שמכניס רווח לא בגלל דברים אחרים צריך להבין גם את זה ולדעת לברור ... תצליח.
...
לא שמעתי אישית את ה svs
אבל כמה אנשים כבר שמעתי שהחליפו מ svs ל JL audio
אצלי הסאב ממש לא עדין למרות שאני שומע בעוצמות נמוכות בגלל שאני אדם כזה ששומר אבל כשאני מגביר את הווליום הבאס ממלא את החדר והוופר בקושי זז ואני מגביר עוד הכל רועד ולא מזיז לסאב הוא ממש מטורף לא יודע מזה עדין
royla
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
שליחה
Jl לא עדין בכלל
כיף חיים.
MAY-FUTURE
עוסק בתחום
תגובות: 230
שליחה
29/06/2024 22:25
Ido.b כתב:
לא הבנתי מה אתה דוחף לי svs?
לא הכיוון שלי בכלל
ולגבי חניות מתמחות אין אופציה לשמוע אצל אף אחת את הסאבים שאני מחפש
רק את ה svs המיוחצן עד כדי בחילה
...
היי איש
רק אניח פה כמה מילים , קודם כל בהצלחה בתהליך הרכישה שלך , אני בטוח שעם מחקר כמו שאתה עושה , אתה כנראה תגיע לתוצאה שתשמח אותך ! ממליץ לבדוק כמה שיותר וללכת לפי המלצות, אבל גם לפי התחושה כי זה חלק מהכיף בתחום שלנו.
לגבי SVS - ברור שהוא מיוחצן, וגם לא לשווא. אחד ממותגי הסאב וופרים הטובים בעולם והמותג עם הVFM הטוב בעולם. אכן סאבים מעולים עם תמורה מאוד מאוד גבוהה למחיר (: מותג כזה לא סתם מפורסם ומצליח כך בארץ (שלא נדבר על בעולם)
לגבי לשמוע סאבים - שתדע שזה לא רלוונטי בשום צורה לשמוע סאב וופר שלא אצלך בחלל. בגלל המון גורמים שאני רואה שכבר דוברו בשרשור הזה
אגב, הסאבים של JL מעולים ! פשוט במספרים אחרים...
המון בהצלחה ! אם צריך עזרה מקצועית אני כאן .
מאי,פיוצ'ר אודיו וידאו, מנהל חנות.
SVS
Steinway & Sons
LYNGDORF
TRINNOV
Dali
RUIPRO
050-4440109
vania_bt
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
שליחה
29/06/2024 22:22
Ido.b כתב:
ה psa ענק ואני תוהה אם יתאים לי לדירה למרות שמאוד אהבתי אותו,לגבי הפרליסן מחכה למישהו שאני צריך לשמוע אצלו את הדגם שאני רוצה.
...
על איזה דגם אתה מתכוונן? אני בזמנו התלבטתי בין D15s -D12S, ולאחרונה יצאה סדרה חדשה של סאבים : R18s-R15s-R12S-R10S
במחירים קצת יותר שפויים כאשר אתה מוותר קצת על ביצועים, אין סרטיפיקציה של THX, גימור יותר פשוט (ללא פיאנו)
הסיבה שטרם הלכתי על המהלך עד כה, מכיוון שאני מעוניין לשמוע את הסאב אצלי בחדר... וזה לא התאפשר עד כה, אולי בסדרה החדשה יהיה להם סאב להשאלה או לבחינה.
דרך אגב את הרמקולים הקדמיים שלי קניתי על עיוור (לא מצאתי בשום מקום את היכולת לשמוע רמקולים שקועים כמו שרציתי וגם להתנסות ברמקולים שקועים קצת קשה על רמקולים לא שלך) ואני מרוצה מאד אבל שם ידעתי (מול מה שהיה לי) שאין לי מה להפסיד
אשמח לשמוע רשמים
L/R - Perlisten R5i, C - None
Sur: Polk 65RT, SUB: JLAudio E112
Anthem MRX1140, JVC NX7, ATV4K
men
חבר פעיל במיוחד
שליחה
יש רשמים משהו ?
עופרפולק
חבר מכור קשה
תגובות: 7416
שליחה
בוא נגיד אם היה אומר לך סאב של גי בי אל או דום או פירלס ואללה הייתי אומר באמת מה הוא דוחף לך את זה .אבל ..... svs . אחד הסאבים הטובים והיו לי 4 והרביעי פה לידי בצד ימין . זה לא לדחוף לך בכלל זה להציע לך משהו טוב ולא חייב להיות יקר . ברור שתקנה מה שאתה חושב שטוב ונראה לך .
Sony 1040
Monitor mass
עופרפולק
חבר מכור קשה
תגובות: 7416
שליחה
למרות שהיה לי בתחילת הדרך סאב של גי בי אל והיה אחלה סאב .