נתב זול Tenda AX1500

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1485
שם מלא: DanielG

שליחה

28/08/2023 18:46  
ziv_r כתב:
תסביר על בסיס מה אתה קובע:
1. ״ברמה ובאיכות״.
2. שמחיר הנתב צריך להיות 50% גבוה יותר.
...
זו הערכה כמובן המבוססת על נסיון בפיתוח מוצרים. ובפרט:
איכות הפלסטיקה
איכות האנטנות (הצירים מרגישים מאד יציבים וחזקים)
איכות הרדיו, הגברה, יציבות האות וטווח
איכות ייצור - לדוגמא:
image.png
שים לב למסגרת מסביב ל- SoC והרדיו, מאפשרת לקבע טוב יותר את הקירור מעל זה כך שיגע באופן אחיד בצ'יפים.

בקיצור - החומרה טובה מאד.

כעת כדי לדעת אם התמחיר חורג - צריך להשוות למתחרים הישירים, שהם נתבים בתחום AX3000. נתב TPLINK AX3000 עולה בסביבות 90 דולר, ASUS ברמת AX3000 עולה בסביבות 100 דולר. XIAOMI AX6S עולה אותו דבר פחות או יותר, המעבד הוא כפול ליבה, והרדיו פחות טוב.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46465

שליחה

יש לך נסיון בעלות פיתוח של נתבים עד להגעתם לשוק?

בנוגע להשוואה, תשווה לאלקטרוניקה של נתבים שעולים סכום דומה, לא יקרים יותר.
ההסבר שהבאת עם התמונה לא מוכיח שהעלות צריכה להיות יקרה יותר.
אגב, אתה יודע שהנתב עולה $75, נכון?

אחרון, על מה אתה מלין, שאתה מקבל תמורה גבוהה לכסף?

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336

שליחה

28/08/2023 17:23  
ziv_r כתב:
NACHUM37,
כאשר אדם מטורגט, הוא מטורגט. אתה מדבר כאן על להשאיר יותר מידי ליד המקרה, כלומר למכור נתבים ולקוות שמישהו יקנה את הנתב ודרכו יעברו כמה חברות עד שיגיעו לאיזה שהיא חברה שתעניין את הממשל הסיני. זה מגוחך.
...
כל חברה עם קניין רוחני מערבי עשויה לעניין, ולכל חברה יש הרבה קבלני משנה וספקים. לגבי 5G למשל, הטענה של ארהב היא באמת שסין מסבסדת את וואווי כדי להשיג דומיננטיות בכל מקום, מי שחושב שזה מסיבות מסחריות בלבד, שיבושם לו. לגבי נתב ביתי שמיועד לשוק הסיני, אולי הוא נקי יותר משאר הציוד שלהם ואולי סתם נגוע בריגול פנימי. כך או כך לדעתי אין להם חזקת חפות ואי אפשר לשלול את סיכון האבטחה עד שיוכח אחרת, כיוון שזו חברה עם רקורד של טענות לגניבת סודות מסחריים והשארת Backdoors.

יש ערכים שלמים בויקיפדיה על טענות כנגד וואווי, יקרא הקורא וישפוט
https://en.wikipedia.org/wiki/Huawei#Controversies
https://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Huawei

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אז את ממשלת סין מעניין כל חברה מערבית והיא מנסה להגיע אליהם דרך נתבים שהם מוכרים לחברי האתר בפורום דרך דילים עם קופונים?
מעל 3 שנים הנתבים האלו קיימים ועדיין ממשלת סין לא הפעילה את הדלתות האחוריות?
כן, הגיוני.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 956

שליחה

לי יש ניסיון עם פיתוח מוצרי אלקטרוניקה עד הלקוח, קשה לדעת מה עלות הBOM בראוטר הזה כי הצ'יפים האלה לא ניתנים לרכישה.
אבל ראיתי כמה מקרים שחברות סיניות מסוימות מוכרות יותר זול מעלות ה BOM, איך? עם סבסוד ממשלתי. (ושוק מיחזור)
הערכה גסה שלי היא שהBOM של הראוטר הוא באיזור ה20 דולר, משמע הוא היה צריך לעלות ללקוח 80-100 דולר. אבל שוב, קשה לדעת מה העלות האמיתית

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אני בטוח שתסכים איתי שמאוד הגיוני לחברה גדולה ששולטת בכל מסלול התכנון והייצור להגיע לעלות שתהיה לה ריווחית.
זה הרבה יותר הגיוני מהאלטרנטיבה בה הם מנסים להשתלט על העולם דרך נתב שהם מוכרים עם קופון לחברי האתר.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1485
שם מלא: DanielG

שליחה

28/08/2023 20:20  
ziv_r כתב:
יש לך נסיון בעלות פיתוח של נתבים עד להגעתם לשוק?

בנוגע להשוואה, תשווה לאלקטרוניקה של נתבים שעולים סכום דומה, לא יקרים יותר.
ההסבר שהבאת עם התמונה לא מוכיח שהעלות צריכה להיות יקרה יותר.
אגב, אתה יודע שהנתב עולה $75, נכון?

אחרון, על מה אתה מלין, שאתה מקבל תמורה גבוהה לכסף?
...
מספר הערות:
יש לי ניסיון בפיתוח מוצרי Consumer electronics. לאו דווקא נתבים. יש לי יכולת להעריך איכות בניה

התמונה היא לא הוכחה, ולא חלק מתחשיב. זו דוגמא לירידה לפרטים ובניה טובה. כדי להוכיח צריך לשחזר את עץ המוצר ולהעריך עלויות של המרכיבים. את זה כמובן אני לא יכול לעשות

אני לא מלין על כלום… הגבתי להערה על התמחיר, ולדעתי יש קשר בין התמחיר ושיקולים בנושא האבטחה. אני חושב שהחומרה מעולה, והקושחה שנויה במחלוקת

כאמור - תשווה למוצרים באותו סגמנט ותראה שהם יקרים יותר. אם יש לך דוגמא נגדית אלמד ברצון
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

28/08/2023 20:45  
ziv_r כתב:
אני בטוח שתסכים איתי שמאוד הגיוני לחברה גדולה ששולטת בכל מסלול התכנון והייצור להגיע לעלות שתהיה לה ריווחית.
זה הרבה יותר הגיוני מהאלטרנטיבה בה הם מנסים להשתלט על העולם דרך נתב שהם מוכרים עם קופון לחברי האתר.
...
כבר אמרתי שזאת לא הייתה התוכנית שלהם.. הם אפילו לא מנסים למכור את הגרסה הסינית בשוק הגלובלי, אלה רק מוכרים סיניים שמנסים לעשות כסף.
ושוב, אתה משאיר להם מפתח מתחת לשטיח. אם אתה תעניין אותם יום אחד מהסיבות שכבר העלנו פה, הם ישתמשו בו

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

elxyzad,
כלומר כל הדיון הוא תאורתי מבחינתך, אתה מניח שבעתיד אולי הנתבים שנמכרו כאן בדילים לחברי האתר יעניינו את ממשלת סין ואז הם יפרצו לכל מקומות העבודה של חברי האתר? הגיוני.

דניאל,
תעשה פילטר ב- Aliexpress על נתבים בעלות של עד $80, שפע היצרנים (Xiaomi, Tenda, GL.iNET ועוד) כנראה יגרום לך לא לבצע אפילו השוואה אחת 🙂

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

28/08/2023 20:39  
ziv_r כתב:
אז את ממשלת סין מעניין כל חברה מערבית והיא מנסה להגיע אליהם דרך נתבים שהם מוכרים לחברי האתר בפורום דרך דילים עם קופונים?
מעל 3 שנים הנתבים האלו קיימים ועדיין ממשלת סין לא הפעילה את הדלתות האחוריות?
כן, הגיוני.
...
למה לא? שיטה לא רעה, אם הייתי רוצה להחדיר נתב לישראל כי נניח יש כאן הרבה עובדי הייטק. אם כי לאו דווקא, לדעתי הם סתם מנסים למכור איפה שהם יכולים, פשוט אי אפשר לדעת. בלומברג התעקשו בזמנו ששבבים הושתלו בשרתי סופרמיקרו. או שהיה לקוח מעניין, או שהם ניסו איפה שהם יכולים.

(ומאיפה אתה יודע שהדלתות, אם קיימות, לא בשימוש)

בשורה התחתונה לא חושב שאני מטורגט, אני פשוט לא מתנדב להתקין ציוד שאולי בעייתי מבחינת אבטחה כדי להרוויח כמה דולרים. אם מחר יתפרסם Exploit בסגנון Ethernal blue בראוטר שלי אני פשוט אעדכן גרסת OpenWRT.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

איך אני יודע שזה לא הופעל? כי פריצה לחברות מסחריות גדולות (כאלו שיעניינו את ממשלת סין) היא לא כזאת פשוטה כפי שאתה חושב ופריצות או נסיונות כאלו היו מדווחות.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

28/08/2023 20:54  
ziv_r כתב:
elxyzad,
כלומר כל הדיון הוא תאורתי מבחינתך, אתה מניח שבעתיד אולי הנתבים שנמכרו כאן בדילים לחברי האתר יעניינו את ממשלת סין ואז הם יפרצו לכל מקומות העבודה של חברי האתר? הגיוני.

דניאל,
תעשה פילטר ב- Aliexpress על נתבים בעלות של עד $80, שפע היצרנים כנראה יגרום לך לא לבצע אפילו השוואה אחת 🙂
...
הדבר היחיד שבתיאוריה הוא שיום אחד אתה תעניין קבוצת האקרים סינית. אתה סתם אומר "ממשלת סין" כדי לנפח ולהגחיך את הנושא, אבל אני מתכוון למאות הקבוצות הסיניות שפועלות כל יום מכל מיני מניעים. אם זה יגיע למצב שאתה תעלה לדיון בקבינט שם, כנראה שיפרצו לך לא משנה באיזה ציוד אתה משתמש

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

28/08/2023 21:00  
ziv_r כתב:
איך אני יודע שזה לא הופעל? כי פריצה לחברות מסחריות גדולות (כאלו שיעניינו את ממשלת סין) היא לא כזאת פשוטה כפי שאתה חושב ופריצות או נסיונות כאלו היו מדווחות.
...
איך אפשר לדעת בכלל? כל חברה יודעת או מדווחת על כל גניבת מידע שהיא? ואם חברה חווה מתקפת כופר למשל, כל כך קל לדעת איך התוקפים השיגו את הגישה? הם משאירים Watermark "הושג דרך וואווי AX3 Pro"? אולי באמת מעולם לא נעשה בזה שימוש, ואז?
נערך לאחרונה על ידי NACHUM37 ב 28/08/2023 21:10, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

elxyzad,
אני לא מנסה לנפח כלום, רק להכניס פרופורציה.
אז עכשיו יש לנו תאורית קונספירציה חדשה, שממשלת סין עובדת עם מאות קבוצות האקרים ונותנת להם גישה על מנת שהן יפרצו לחברות מערביות.
אתה בטוח שזה אני מנסה להגחיך את הנושא או מישהו אחר? 🙂

נחום,
גם אם חברה לא מדווחת, היא עובדת עם תוכנות אשר מנטרות הכל, מי ניגש לאיזה קובץ, דרך איפה ומה נעשה עם המידע. מכיוון שרוב החברות גם ציבוריות ואנחנו תחת ההנחה שאת ממשלת סין מעניין ״כל החברות המערביות״, זה היה מתגלה מאוד מהר.

elxyzad
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

28/08/2023 21:09  
ziv_r כתב:
elxyzad,
אני לא מנסה לנפח כלום, רק להכניס פרופורציה.
אז עכשיו יש לנו תאורית קונספירציה חדשה, שממשלת סין עובדת עם מאות קבוצות האקרים ונותנת להם גישה על מנת שהן יפרצו לחברות מערביות.
אתה בטוח שזה אני מנסה להגחיך את הנושא או מישהו אחר? 🙂
...
תחפש בבקשה בגוגל
chinese state-backed hacker groups
התוצאות יפתיעו אותך.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

תעשה אותו חיפוש עם USA, אתה יותר תופתע.

NACHUM37
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

28/08/2023 21:09  
ziv_r כתב:
נחום,
גם אם חברה לא מדווחת, היא עובדת עם תוכנות אשר מנטרות הכל, מי ניגש לאיזה קובץ, דרך איפה ומה נעשה עם המידע. מכיוון שרוב החברות גם ציבוריות ואנחנו תחת ההנחה שאת ממשלת סין מעניין ״כל החברות המערביות״, זה היה מתגלה מאוד מהר.
...
אם יקחו משהו מה NAS של ספק של קבלן משנה, אף אחד לא יכול לדעת. גם אם לא, זה סתם סיכון אבטחה מיותר בשביל תועלת של כמה דולרים
28/08/2023 21:19  
ziv_r כתב:
תעשה אותו חיפוש עם USA, אתה יותר תופתע.
...
אז אל תקנה נתבים מתוצרת ארהב. זו תשובה שלא ממין הענין
נערך לאחרונה על ידי NACHUM37 ב 28/08/2023 21:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

אם יהיה שם מידע חשוב, זה יהיה מוגן וידעו אם מישהו הציץ שם. אם זה לא חשוב, זה לא מוגן וגם לא יעניין את ממשלת סין או את צבא מאות ההאקרים.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579

שליחה

@NACHUM37@elxyzad@ziv_r
לא ברורה לי על מה כל המהומה. בתכלס הדבר היחיד ש-Huawei יכולים לראות זה האתרים שאתה מבקר בהם. מעבר לזה, החבילה ברמת האפליקציה עם הנתונים החשובים באמת מוצפנת עם מפתח פרטי שרק הקליינט והשרת מכירים.
אני לא מכיר אלגוריתמים שמפענחים באופן אוטומטי כמויות של נתונים מוצפנים, שכל אחד עם מפתח פרטי אחר. בכל מקרה אולי אתם מכירים.

tzuki1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה

מהומה על מה שידוע לכולם (ממזמן).
ידעתם שhik vision זכתה במכרז ממשלתי פה בישראל. האמריקאים יותר לחוצים כי אצלם זה הכבוד והאגו עח מי "חזר יותר" ולמי יש "גדול יותר".
כאזרחים פשוטים אין ממה לחשוד ולחשוש כלל וכלל.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”