לקפל אנטנות: שירות עידן פלוס עובר לאפליקציה בלבד

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #61 

אף אחד לא עצר לחשוב רגע מאיפה יביא הכסף לתעבורה האינסופית בהעברת שידורים באיכות HD/FHD באמצעות האינטרנט? זה לא בחינם, זה דורש שרתים בישראל, תעבורה רציפה, כמובן קידודים/הצפנות, חוות שרתים, תחזוקה והקמה... מי ישלם את כל זה? מאיפה יגיע הכסף לתשלומים האינסופיים מדי חודש? מהכיס של כולנו...

DVBT אינו מושלם אבל יש מלא בתי אב המשתמשים בו, שידור דרך אינטרנט קיים גם ללא הרפורמה וכל ערוץ שמכבד את עצמו הקים שידור דרך האתר שלו בדרך זו או אחרת.
האפליקציות צולעות וכאן יש בעיה בפני עצמה אבל אי אפשר לבוא בטענות לאיש זה בחינם וזה מושתת על פירסומות ואנו המוצר כשמקבלים שירות חינם.

אז אם יהיה שינוי כלשהו בזירת ה-DVBT היחידים שיפגעו הם מעוטי היכולת, הסטודנטים והקהל המבוגר ואני לא מאמין שיתנו לזה לעבור בשקט.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78769
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #62 

אני מנחש שהחברות יצטרכו לספק את התשתית לסטרימינג, אין פיתרון סביר אחר. אבל בעוד שלאפליקציות שלהן יש תקצוב לזה (כי יש פרסומות נוספות שאתה מקבל) אם זה יהיה בחינם אז לא יהיה תשתית כלכלית לזה.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4199
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #63 

מתי מורידים ת'שלטר?
יש תאריך?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78769
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #64 

אני מניח שזה יהיה אחד הנושאים שיטופלו אחרי חוק הגיוס. לא מאמין שהם יצליחו להתמודד עם שניהם במקביל. חוק ברבעון, זה הקצב.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #65 

מדהים שרוב המדינות סביבנו, כולל הרשות הפלסטינית, משדרים שידורים חינמיים ב- DVBT באיכות HD ובעוצמה אדירה שנקלטת גם במדינות שכנות, ורק אנחנו חושבים כיצד לחסוך כסף ומתרצים זאת שהקידמה מחייבת אותנו לבטל את השירות.

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #66 

18/07/2023 13:46  
off כתב:
אם היו משקיעים פה בתשתית כמו בשידורי HD באוויר בארה"ב ובמקומות אחרים אז ניחא. אבל זה נגרר כבר שנים ולא קורה ולא יקרה.
אם הייתי בצומת מקבלי ההחלטות לא הייתי ממליץ להיכנס להרפתקאת אנטנות כזאת עכשיו בשנת 2023. הרכבת כבר עזבה את התחנה. אינטרנט זה הבסיס היום.
...
השקיעו טוב מאוד בתשתית . יש את ה-DVB-T2 שנותן רוחב פס של כ-52Mbps (!!) רק במשדר 1 מתוך ה-2 ,
זאת אומרת שיש עוד משדר שלם שהוא מכובה לגמרי . (חשבו לעשות שידור עם כרטיס הצפנה , כמו בקפריסין ).
פשוט תחשבו כמה עומס זה מוריד מהאינטרנט עצמו , אם אנשים היו עוברים לצרוך מעידן פלוס , ולא מהאינטרנט .

הבעיה היתה שלא הכניסו את ערוץ2 ב-HD ,
ובעיה נוספת : הורידו את העוצמות של השידור לעוצמות נמוכות ביותר , וגם העיפו את המשדר של גבעתיים .

dvb-acavish
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #67 

18/07/2023 8:09  
off כתב:
עידן+ הוא חיה מתה. קשיים בקליטה עם אנטנה רגילה, צורך ברכישת ציוד הגברה נוסף, רוב הערוצים משודרים באיכות SD מיושנת, מערך שלא מתוחזק והציבור לא נוהר אחריו ולא מתעניין בו.
וזה לא משנה בגלל מי ומה קדם למה, הביצה לתרנגולת או להיפך. התוצאה היא שהשירות הזה כשל ולא התפתח. טוב שעוברים לאפליקציה שתהיה לכל המסכים החכמים ותכלול את ערוצי עידן פלוס באיכות HD עם VOD של תוכניות הערוצים. מעבר לכך יהיה אולי סיכוי לבעלי ערוצי נישה להצטרף בפורמט תשלום או פירסומות בעתיד.
לקפל אנטנות.
...
עידן פלוס ( הישראלי ) שידר גם ב-4K !
את המונדיאל.
ככה שממש אין קשר בין SD לבין עידן פלוס.

יש 2 מרבבים בכל תחנת שידור . כל אחד יכול עד 52Mbps לפי התצורה הנוכחית .

זאת אומרת כל מרבב נותן 4-6 ערוצי HD עם סאונד 5.1 , פסי קול שונים , וערוצי תרגום שונים . ו... לוח משדרים .

בלי שום צורך בשום אינטרנט .

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #68 

ועדיין בשביל משתמש סופי מיום ההקמה המיזם הזה לצערנו כושל, קליטה גרועה, תחנות משתנות ובאיכות הזויה.
זה עצוב.. לכו למדינות עולם 3 ותראו מה זה DVBT בפעולה וב-FHD אמיתי בחינם... רק אצלנו לא מצליחים להעביר לכלל המדינה פחות מ-10 ערוצים ועוד הייתי נדיב במספר.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #69 

30/07/2023 20:07  
dvb-acavish כתב:
עידן פלוס ( הישראלי ) שידר גם ב-4K !
את המונדיאל.
ככה שממש אין קשר בין SD לבין עידן פלוס.

יש 2 מרבבים בכל תחנת שידור . כל אחד יכול עד 52Mbps לפי התצורה הנוכחית .

זאת אומרת כל מרבב נותן 4-6 ערוצי HD עם סאונד 5.1 , פסי קול שונים , וערוצי תרגום שונים . ו... לוח משדרים .

בלי שום צורך בשום אינטרנט .
...
יש לך זיכרון סלקטיבי ועל אנשים שכמותך השלטון הזה בונה.
מה שאתה ורבים זוכרים הוא שהיה 4K, בחינם.

בוא נעמיד את הדברים על דיוקם,
שידור 4K חינמי אמנם היה קיים, אך בשום שלב ב-DVB-T2 או ברמה שפיפא מכרה לצופי הכבלים והלווין.

בלווין ובכבלים, שידור 4K היה מוצפן ורק בתשלום למנויים ולא חינמי.
שידור 4K חינמי היחיד היה אך ורק באינטרנט ובמונדיאל השנה דרך האפליקציה של כאן,
אך זה היה נחות לעומת השידור הלוויני/כבלים,
הפריימרייט 25 במקום 50 שזה הבדל גדול בשידורי ספורט.
הביטרייט באינטרנט כמובן בדיחה, 5-7 מגה לעומת 20-25 מגה בלווין והכבלים.

דרך אגב, רק לי ערוץ 11HD נעלם בעידן+ ?
יש לי 90% קליטה בערוץ 32 ובסריקה כל הערוצים מופיעים מלבד ערוץ 11HD

GGGLLL
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 69
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #70 

אפשר להעביר את זה סלולרית בחינם אם ממש רוצים

רמאש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #71 

01/08/2023 9:24  
GGGLLL כתב:
אפשר להעביר את זה סלולרית בחינם אם ממש רוצים
...
הבעיה בסלולרי שהוא גם יכול לפלוט הרבה קרינה ולא תמיד בכל בית במיוחד רחוק מהחלונות יש קליטה סלולרית טובה, בגלל זה בבית שבו עכשיו אני גר, יש גם קו טלפון קווי.
וכמובן שבינתים לא בכל אזור במדינת ישראל אפשר לגלוש בגלישה סלולרית של דור 5, שאיתה מקבלים מהירות גלישה יותר גבוהה גם במהירות העלאה וגם במהירות הורדה, שמתאימה לצפיה גם בשידור טלוויזיה דרך האינטרנט, ונראה לי שכיום במדינת ישראל מכשיר טלפון שתומך בדור 5, עולה הרבה מאוד כסף, ויכול להיות שיש במדינת ישראל גם הרבה אנשים שלא מרוויחים בחודש הרבה כסף כמו קשישים, אז בנוסף ליוקק המחיה שממשיך לעלות ושעכשיו הממשלה גם רוצה להעלות את מחיר הנסיעה ברכבת הקלות, אז אם למשל חשוב לקשיש לגור בבית שלו ואז הוא גם צריך לשלם גם למים, חשמל ארנונה, טלפון קווי לקליטה יותר טובה בבית, ואוכל, ותרופות, וכסף למטפל וכסף לנסיעות, ולדברי ניקיון, ומסלול דור 5 לטלפון סלולרי מחיר חודשי שלדעתי עולה לא מעט כסף וגם לקנות מכשיר שמתאים לזה בלא מעט כסף,
אז עדיין לדעתי עידן פלוס דרך שידור סלולרי זה לא טוב ללא מעט אנשים במדינת ישראל, במיוחד לא לקהל היעד של עידן פלוס, מי לא מרוויח הרבה כסף ומבקש לשלם כמה שפחות כסף לצפיה בערוצי טלוויזיה.
ולא נראה לי שיהיה לממשלה הזאת גם לזה כסף לשדר את בחינם, במיוחד כי נראה לי שהממשלה הזאת מחודש חשוון תמשיך להמשיך לחוקק את חוקי המהפכה המשפטית, שיכולה להרחיק עוד משקיעים מלהשקיע בישראל וכתוצאה מזה דירוג האשראי אל ישראל יכול להיות נמוך ואז אם הממשלה תרצה להלוות כסף למה שחשוב לה אז הריבית שהיא תצטרך לשלם תהיה יותר גבוה, ואז במקום לתת יותר כסף לתושבי המדינה אז היא תצטרך לדרוש יותר כסף מתושבי המדינה.
אתם רואים שגם כיום ממשלת ישראל לא מוזילה מחירים של הרבה מוצרים גם לא של נסיעות באוטובוס, כי גם כיום חסר לה כסף לתת לאחרים.
נערך לאחרונה על ידי רמאש ב 01/08/2023 17:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

רמאש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #72 

ועוד משהו מאוד חשוב,
לפי תזכיר החוק הזה, סימן ג': הפצת שידורים בידי הרשות, עמוד מספר 48, מספר הסעיף: 72.1, שם הסעיף: הפעלת יישומון,
לא כתוב שם שהיישומון יהיה תחליף לקליטת שידורי עידן פלוס דרך האנטנה, כלומר הישומון כלומר האפליקציה לצפיה בשידורי עידן פלוס תהיה בנוסף לאפשרות של קליטת שידורי עידן פלוס דרך אנטנה.
כאשר בעמוד מספר 49, אותו שם סעיף, מספר סעיף 72.3, שחמש שנים אחרי הפעלת הישומון הזה, אז שלפי דעת וועדת הכלכלה של הכנסת אז שבהתאם למצב שוק התקשורת בישראל וצופיו, מותר יהיה לשר התקשורת לבטל את חובת ההפעלה של הישומון הזה. בנוסף לזה שבעמוד מספר 50, בסעיף בשם, הגנה על שימוש בתכני צפיה ושמע, מספר סעיף 75.1
בגלל זכויות יוצרים אז השימוש בישומון הזה יהיה רק בשביל מדינת ישראל,
כאשר לפי עמוד מספר 51, באותו שם סעיף, בסעיף מספר 75.2, בגלל עניין זכויות יוצרים אז אי אפשר יהיה להטמיע את הישומון הזה באתר אינטרנט כלשהו.
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

גלובל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1285
נתן תודות: 57 פעמים
קיבל תודות: 154 פעמים

שליחה #73 

נו ....אז למה עד עכשיו לא הקימו את אפליקציית עידן פלוס ?
היה יכול לעזור בנוסף לשידור באויר

off פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1394
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #74 

ממשלת ישראל מתכוונת לסגור את שירות עידן פלוס, כך עולה מטיוטת הצעת מחליטים לתקציב 2024, זאת במסגרת הקיצוצים בעקבות המלחמה. בהצעה היא מבקשת מהרשות השנייה להפסיק לשדר באמצעות המערך. בגדול: הצעה חיובית ומתבקשת. בעולם של סטרימינג מדובר בשירות מיותר

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #75 

10/01/2024 11:02  
off כתב:
ממשלת ישראל מתכוונת לסגור את שירות עידן פלוס, כך עולה מטיוטת הצעת מחליטים לתקציב 2024, זאת במסגרת הקיצוצים בעקבות המלחמה. בהצעה היא מבקשת מהרשות השנייה להפסיק לשדר באמצעות המערך. בגדול: הצעה חיובית ומתבקשת. בעולם של סטרימינג מדובר בשירות מיותר
...
כן, דוד ורטהיים כבר פרסם את זה גם ב WALLA ולא רק בציוצים:
https://b.walla.co.il/item/3634633

וזה היה ברור שלכיוון זה העסק מתקדם, אחרי כל הכשלים של פרויקט זה.

off פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1394
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #76 

כותבת הבוקר חוקרת התקשורת הבכירה:

בקיצור: אין באמת נתונים מי וכמה צופים בזה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”