לקפל אנטנות: שירות עידן פלוס עובר לאפליקציה בלבד
בכל מקום בערך זה פורסם17/07/2023 17:45benny123 כתב: יש לינק להודעה הרשמית? איזו אפליקציה? יש אתר או משהו שמעביר את הערוצים? נשמע מעניין אבל באמת הלב יוצא לקהל המבוגר ללא אינטרנט או מסך חכם ושמחובר עם ממיר מובנה או חיצוני לאנטנה וזהו......
שירות עידן + יועבר לאפליקציה, הדבר יחסוך כ-40 מיליון שקלים בשנה לציבור, לצד הוזלה של הגרות, וחובת הנגשה של ערוצים בקליטה חופשית (מרף מינימום מסוים), כאשר כל מי שמעוניין יהיה זכאי לעלות בעלות תפעולית בלבד. המשך הפעילות תיבחן בעוד כחמש שנים. נושא נוסף שעלה הוא הנגשת תכני ה-VOD לציבור ללא עלות בכל הפלטפורמות, לצד הנגשת תכני ארכיון בעלות תפעולית בלבד.
https://www.maariv.co.il/culture/tv/Article-1023168
נערך לאחרונה על ידי off ב 18/07/2023 8:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
פגיעה במי שרכש ממיר והסתמך עליו (ההורים שלי למשל) ושעכשיו יצטרכו לרכוש מציר אנדרואיד חדש. אני בטוח גם שהמבוגרים יסתדרו עם אינטרנט וממירים חכמים.
כמובן שהעלות של הסטרימינג לא זולה. לא ברור מי יפתח את האפליקציה ויתפעל את השירות.
אבל כמובן שזה כלום לעומת שאר ההצהרות במסמך הזה שכמובן ישאירו אדמה חרוכה בעולם השידורים בישראל.
כמובן שהעלות של הסטרימינג לא זולה. לא ברור מי יפתח את האפליקציה ויתפעל את השירות.
אבל כמובן שזה כלום לעומת שאר ההצהרות במסמך הזה שכמובן ישאירו אדמה חרוכה בעולם השידורים בישראל.
עידן+ הוא חיה מתה. קשיים בקליטה עם אנטנה רגילה, צורך ברכישת ציוד הגברה נוסף, רוב הערוצים משודרים באיכות SD מיושנת, מערך שלא מתוחזק והציבור לא נוהר אחריו ולא מתעניין בו.17/07/2023 20:49oferlaor כתב: פגיעה במי שרכש ממיר והסתמך עליו (ההורים שלי למשל) ושעכשיו יצטרכו לרכוש מציר אנדרואיד חדש. אני בטוח גם שהמבוגרים יסתדרו עם אינטרנט וממירים חכמים.
אבל כמובן שזה כלום לעומת שאר ההצהרות במסמך הזה שכמובן ישאירו אדמה חרוכה בעולם השידורים בישראל....
וזה לא משנה בגלל מי ומה קדם למה, הביצה לתרנגולת או להיפך. התוצאה היא שהשירות הזה כשל ולא התפתח. טוב שעוברים לאפליקציה שתהיה לכל המסכים החכמים ותכלול את ערוצי עידן פלוס באיכות HD עם VOD של תוכניות הערוצים. מעבר לכך יהיה אולי סיכוי לבעלי ערוצי נישה להצטרף בפורמט תשלום או פירסומות בעתיד.
לקפל אנטנות.
- oferlaor
- מנהל

העניין הוא שיש לעידן+ הרבה צרכנים. רובם מבוגרים. לא לכולם יש אינטרנט ובתאכלס זה האופציה היחידה למבוגרים מאותגרי טכנולוגיה לצרוך טלויזיה.
התוואי של עידן+ הוא הזיה של משרד התקשורת שחשבו שהם יצליחו לממן את זה שלא דרך המדינה. השאלה איך זה יקרה ואם המדינה תהיה מעורבת בהפצת השידורים או שכל גוף דרך האפליקציה שלו. מי מבטיח על איזו פלטפורמות ובאיזה איכות זה ישודר
התוואי של עידן+ הוא הזיה של משרד התקשורת שחשבו שהם יצליחו לממן את זה שלא דרך המדינה. השאלה איך זה יקרה ואם המדינה תהיה מעורבת בהפצת השידורים או שכל גוף דרך האפליקציה שלו. מי מבטיח על איזו פלטפורמות ובאיזה איכות זה ישודר

- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4303
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 900 פעמים
שידורי טלוויזייה קרקעיים של ערוצי BROADCAST, זה חלק מתשתיות תקשורת לאומיות קריטיות בכל המדינות וזה מסיבות רבות. והתזרימים דרך אינטרנט זה כלל לא חלופה להם בשום מקום, לא במדינות הכי מתקדמות מבחינה טכנולוגית ולא הכי נכשלות. תזרימים כאלה יכולים להיות מקסימום תוספת.
רק במדינת ישראל, עוד מתקופה של שידורים אנלוגיים מתחילתם ועד סופם וגם אחרי מעבר שלהם לשידורים ספרתיים זה היה כישלון מהדהד מתמשך, גם מבחינת מגוון הערוצים, גם מבחינת התכנים המשודרים בהם וגם מבחינת האיכות הטכנית וכל מה שמסביב, כמו בחירה ושימוש מכל התדרים האפשריים רק באלה שבשימוש כבר על ידי מדינות שכינות ובשילוב עם שימוש ברמת הספק נמוכה של המשדרים יצרית מצב שהשידורים אלה ממדינות, אפילו רחוקות יחסית מצליחות לחסום לגמרי את השידורים ישראליים בתקופות הקייץ והחמסינים. וזו גם מסורת כאן עוד מתקופה של שידורים אנלוגיים.
ועכשיו למה שמדובר בהקשר זה במשרד התקשורת. אף אחד לא מתכוון כבר מחר או בעוד מספר חודשים לכבות את המשדרים של עידן פלוס. אלה שרוב הסיכויים שמה שיהיה זה מה שתוכנן כבר לפני מספר שנים. וזה שבגלל שמדובר על עוד כישלון מהדהד בהקשר זה, אז לא הולכים לפתח את הפרוייקט זה וגם לא יותר מדי לתחזק אותו, אלה לתת לו להתפרק בהדרגה.
וגם בהקשר של תזקימים דרך אינטרנט, כדאי שלאף אחד לא יהיו אשליות, לא יהיה מדובר כאן על דבר מצליח, איכותי או מתקדם, אלה עוד מאותו הדבר. רק הפעם עם כל הבעיות הגלומות בשיטה זו של תזרים מדייה דרך אינטרנט.
רק במדינת ישראל, עוד מתקופה של שידורים אנלוגיים מתחילתם ועד סופם וגם אחרי מעבר שלהם לשידורים ספרתיים זה היה כישלון מהדהד מתמשך, גם מבחינת מגוון הערוצים, גם מבחינת התכנים המשודרים בהם וגם מבחינת האיכות הטכנית וכל מה שמסביב, כמו בחירה ושימוש מכל התדרים האפשריים רק באלה שבשימוש כבר על ידי מדינות שכינות ובשילוב עם שימוש ברמת הספק נמוכה של המשדרים יצרית מצב שהשידורים אלה ממדינות, אפילו רחוקות יחסית מצליחות לחסום לגמרי את השידורים ישראליים בתקופות הקייץ והחמסינים. וזו גם מסורת כאן עוד מתקופה של שידורים אנלוגיים.
ועכשיו למה שמדובר בהקשר זה במשרד התקשורת. אף אחד לא מתכוון כבר מחר או בעוד מספר חודשים לכבות את המשדרים של עידן פלוס. אלה שרוב הסיכויים שמה שיהיה זה מה שתוכנן כבר לפני מספר שנים. וזה שבגלל שמדובר על עוד כישלון מהדהד בהקשר זה, אז לא הולכים לפתח את הפרוייקט זה וגם לא יותר מדי לתחזק אותו, אלה לתת לו להתפרק בהדרגה.
וגם בהקשר של תזקימים דרך אינטרנט, כדאי שלאף אחד לא יהיו אשליות, לא יהיה מדובר כאן על דבר מצליח, איכותי או מתקדם, אלה עוד מאותו הדבר. רק הפעם עם כל הבעיות הגלומות בשיטה זו של תזרים מדייה דרך אינטרנט.
יפה ואני חושב שחסרה בישראל אפליקציה אחת רשמית עם כל הערוצים המרכזיים. לא יתכן שישאירו דבר כזה לכל מיני פיראטים שמפתחים בסתר. צריך שהמדינה תממן וכך מתכוונים ברפורמה הזאת. אם יהיו ערוצי עידן פלוס וכן VOD פתוחים במקום רק באפליקציה לכל ערוץ בנפרד 11 12 13 14 כמו היום אז הרווחנו. הכל במקום אחד ובחינם ואולי יהיו מצטרפים בעתיד. היה איזה מיזם של כמה אנשי עסקים וגם צביקה הדר לרוץ עם אפליקציה כזאת שכבר החלה בשידורי נסיון וכבר כתבתי עליה פה אבל נראה שהמיזם כשל והיא נעלמה מהמסכים החכמים.18/07/2023 10:32sys_admin כתב: שידורי טלוויזייה קרקעיים של ערוצי BROADCAST, זה חלק מתשתיות תקשורת לאומיות קריטיות בכל המדינות וזה מסיבות רבות. והתזרימים דרך אינטרנט זה כלל לא חלופה להם בשום מקום, לא במדינות הכי מתקדמות מבחינה טכנולוגית ולא הכי נכשלות. תזרימים כאלה יכולים להיות מקסימום תוספת.
וגם בהקשר של תזקימים דרך אינטרנט, כדאי שלאף אחד לא יהיו אשליות, לא יהיה מדובר כאן על דבר מצליח, איכותי או מתקדם, אלה עוד מאותו הדבר. רק הפעם עם כל הבעיות הגלומות בשיטה זו של תזרים מדייה דרך אינטרנט....
- oferlaor
- מנהל

לפי מספר הממירים שנמכרו (מאות אלפים במהלך השנים).
חוץ מזה שכמובן אני מכיר לא מעט אנשים שיש להם ממירים. בעיקר מי שאין לו כסף לשלם על אינטרנט + שירות טלויזיה
דמיין אנשים מבוגרים שלא צריכים אינטרנט. הם יצטרכו במינימום
1. קו טלפון (יש לזה תשלום קבוע)
2. ספקית אינטרנט (יש לזה תשלום קבוע כמובן)
3. שירות טלויזיה
אין עולם שזה פחות מ-100-150 ש"ח גם בשירותים הכי זולים ואפילו אם שירות הטלויזיה מסופק בחינם בטלויזיה).
חוץ מזה שכמובן אני מכיר לא מעט אנשים שיש להם ממירים. בעיקר מי שאין לו כסף לשלם על אינטרנט + שירות טלויזיה
3. שירות טלויזיה
אין עולם שזה פחות מ-100-150 ש"ח גם בשירותים הכי זולים ואפילו אם שירות הטלויזיה מסופק בחינם בטלויזיה).
קשישים משלמים על תחבורה ציבורית? לא18/07/2023 11:45oferlaor כתב: לפי מספר הממירים שנמכרו (מאות אלפים במהלך השנים).
3. שירות טלויזיה
אין עולם שזה פחות מ-100-150 ש"ח גם בשירותים הכי זולים ואפילו אם שירות הטלויזיה מסופק בחינם בטלויזיה)....
אז משרד ממשלתי יסדר להם 100 ש"ח ספק ותשתית למי שזקוק ונגמר הסיפור.
אני באמת לא מבין את האובססיה פה לעניין "הקשישים שלא מתחברים".
חברים אם נקבע כל רפורמה והתקדמות לפי אחרון הקשישים שלא מתחבר לא נתקדם לשום מקום אף פעם. אוכלוסיה חשובה ומכובדת אבל יש לרבים מהם אפשרות לראות באפליקציה ואחרים יקבלו סיוע כמו בתחומים אחרים. אז בוא נתקדם מעניין "אבל הקשישים".
זה לא טיעון רציני למנוע רפורמה וכן בהחלט מסכים שצריך לחשוב על כולם מזקן עד טף בכל רפורמה ולעשות ככל האפשר.
- oferlaor
- מנהל

ברור שזה השיקול. אם יארגנו בחינם למבוגרים חיבור אינטרנט מינימלי אז מילא.
אגב, אתה מכיר מדינה כלשהי בעולם שלא משדרת טלויזיה באוויר? כי אני לא.
אגב, אתה מכיר מדינה כלשהי בעולם שלא משדרת טלויזיה באוויר? כי אני לא.
אם היו משקיעים פה בתשתית כמו בשידורי HD באוויר בארה"ב ובמקומות אחרים אז ניחא. אבל זה נגרר כבר שנים ולא קורה ולא יקרה.18/07/2023 13:41oferlaor כתב: ברור שזה השיקול. אם יארגנו בחינם למבוגרים חיבור אינטרנט מינימלי אז מילא.
אגב, אתה מכיר מדינה כלשהי בעולם שלא משדרת טלויזיה באוויר? כי אני לא....
אם הייתי בצומת מקבלי ההחלטות לא הייתי ממליץ להיכנס להרפתקאת אנטנות כזאת עכשיו בשנת 2023. הרכבת כבר עזבה את התחנה. אינטרנט זה הבסיס היום.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2785
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
אני הייתי במסיבת העיתונאים של השקת עידן+ בתל אביב איפה שהוא בקרליבך .....
הבעיה המרכזית כמובן היא החיבוריות לרשת.
הרי לצריכה של "תכני" עידן לא צריך יותר מ5מב.
הפתרון הזריז הוא ממיר סלולרי אבל זה לא מתאים בכל מקום ויש עלות חודשית , שבעידן אין.
* ממתי הזקנים והעמך מעניינים את קרעי ושות.?
הבעיה המרכזית כמובן היא החיבוריות לרשת.
הרי לצריכה של "תכני" עידן לא צריך יותר מ5מב.
הפתרון הזריז הוא ממיר סלולרי אבל זה לא מתאים בכל מקום ויש עלות חודשית , שבעידן אין.
* ממתי הזקנים והעמך מעניינים את קרעי ושות.?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4303
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 900 פעמים
אפליקציה של צפייה בתזרימי רשת לא מחליפה בשום צורה, בשום מקרה ובשום מקום את שידורים קרקעים אמתיים של ערוצי טלוויזיה BROADCAST אלה. כפי שכבר הסברתי את זה. אפליקציה זו יכולה להיות רק תוספת שולית להפצה העיקרית על ידי שידורי DVB-T.18/07/2023 11:09off כתב: יפה ואני חושב שחסרה בישראל אפליקציה אחת רשמית עם כל הערוצים המרכזיים. לא יתכן שישאירו דבר כזה לכל מיני פיראטים שמפתחים בסתר. צריך שהמדינה תממן וכך מתכוונים ברפורמה הזאת. אם יהיו ערוצי עידן פלוס וכן VOD פתוחים במקום רק באפליקציה לכל ערוץ בנפרד 11 12 13 14 כמו היום אז הרווחנו. הכל במקום אחד ובחינם ואולי יהיו מצטרפים בעתיד. היה איזה מיזם של כמה אנשי עסקים וגם צביקה הדר לרוץ עם אפליקציה כזאת שכבר החלה בשידורי נסיון וכבר כתבתי עליה פה אבל נראה שהמיזם כשל והיא נעלמה מהמסכים החכמים....
כך זה גם בשידורי רדיו, לשידור של תחנות רדיו באוויר, תזרים שלהם דרך האינטרנט לא מחליף את השידור שלהם באוויר, אלה משלים את זה לקהל יעד קטן ביותר.
ברגע שיוציאו את ה-FM מהרדיו ברכב נגמר זמנו של התדר הזה גם כן. אף אחד לא מאזין בבית לרדיו FM. כן כן הקשישים הקשישים...18/07/2023 15:31sys_admin כתב: אפליקציה של צפייה בתזרימי רשת לא מחליפה בשום צורה, בשום מקרה ובשום מקום את שידורים קרקעים אמתיים של ערוצי טלוויזיה BROADCAST אלה. כפי שכבר הסברתי את זה. אפליקציה זו יכולה להיות רק תוספת שולית להפצה העיקרית על ידי שידורי DVB-T.
כך זה גם בשידורי רדיו, לשידור של תחנות רדיו באוויר, תזרים שלהם דרך האינטרנט לא מחליף את השידור שלהם באוויר, אלה משלים את זה לקהל יעד קטן ביותר....
הכל באוטו יהיו באפליצקיות. לא צריך לחפש תדר של תחנה מהמרכז כשאתה בחיפה או בעפולה. מיושן וארכאי.
זכור לי שהוציאו את הרדיו FM מהאייפון ואח"כ מאנדרואיד. נו ומה קרה? כלום. התקדמנו.