תודה רבה ערן.
אני זוכר אפילו שעקבתי אחרי השרשור הזה.
אני אישית התאכזבתי מ 3 נוקים שונים .
לכן הפעם החלטתי לא נוק.
בינתיים עובד בסדר גמור אחרי עזרה כאן מחברי הפורום.
אולי Minisforum צריכים לשלם לכם!.
בכל מקרה זה שוק אין סופי.
עכשיו Minisforum ו Beelink כבר מתחילים לפרסם מחשבים עם Ryzen 6000 וזכרון ddr5 ,וכמובן מאיץ גרפי מובנה חזק יותר.
אבל לצרכים שלי אני מרוצה כרגע שוב זה מחשב גיבוי ועוד עבודות שהשילד טי וי לא עושה.
בעיות Sleep או יותר נכון אי חזרה מהמצב לפעמים בעייתית במחשבים כאלה עם Bios לא יציב/מושלם ובלי עידכונים.
במקרים כאלה פשוט מבטלים Hybrid Sleep או Sleep לגמרי
moog כתב:
בעיות Sleep או יותר נכון אי חזרה מהמצב לפעמים בעייתית במחשבים כאלה עם Bios לא יציב/מושלם ובלי עידכונים.
במקרים כאלה פשוט מבטלים Hybrid Sleep או Sleep לגמרי
אני עם מחשבי Minisforum\Beelink\Morefine משהו כמו 14 שנים ובפירוש יכול להמליץ עליהם. מצד שני, אני לא משתמש ב- Sleep, כי צריכת החשמל ב- Idle היא מינימלית ובלילה אני מכבה את המחשב, גם ככה ה- Up Time הוא פחות מ- 10 שניות.
ziv_r כתב:
אני עם מחשבי Minisforum\Beelink\Morefine משהו כמו 14 שנים ובפירוש יכול להמליץ עליהם. מצד שני, אני לא משתמש ב- Sleep, כי צריכת החשמל ב- Idle היא מינימלית ובלילה אני מכבה את המחשב, גם ככה ה- Up Time הוא פחות מ- 10 שניות.
...
אצלי המחשב משמש גם למשימות אחרות שמצריכות 'הוא יהיה דולק כל הזמן.
הוא גם מחשב גיבוי ל BackBlaze ומגבה בלילה.
הוא גם JellyFin Server.
ולמרות שיש לי Shield TV המחשב גם אמור לנגן סרטי 4K hdr10 מבדיקה שעשיתי אין לו בעיה עם לאכול סרטים כאלו.
אין לי כרטיס גרפי כזה חזק אבל הגדרתי אותו בביוס למוד game שיקבל קצת יותר זכרון מה 16 שיש למחשב.
הוא עובד מצויין, בניגוד לנוק אני מקווה שיחזיק זמן רב יותר.
טוב , אז אחרי ששבוע המחשב עבד ללא דופי, חזרו הבעיות.
ניסיתי לא לעשות log in שהמחשב יעלה רק עם ה services שהוא חייב עדיין קורה.
כתבתי לתמיכה העלו מולי טכנאי שיתחבר למחשב שלי מרחוק. הסכמתי אם כי חששתי לאבטחה אבל העפתי את התוכנה אחרי זה.
הטכנאי זיהה שמחוברים לי דיסקים חיצוניים ו
ואמר שזו בעיה בחלק ממעבדי amd ושזו בעיה ידועה שה hm90 לא מקבל מספיק כח לפעמים ואז קורס.
ייעץ לי שני דברים
1. להוציא את הדיסקים החיצוניים מה שלא בא בחשבון מבחינתי.
2. לבטל בביוס את fTPM ,
את זה ביטלתי בואו נראה מה יקרה.
לא הבנתי את הקשר אני אמנם איש מחשבים אבל בפיתוח לא IT.
שאלה בעניין מחשב מ minisforum, באתר שלהם אני לא מוצא אופצית משלוח לישראל, מה אני מפספס?
לרכוש דרך AliExpress או Amazon מועדף פחות בגלל שהדגם שאני מחפש הוא ב presale ולכן לא מופיע שם (UM690), מישהו יכול לעזור מנסיונו?
useru כתב:
שאלה בעניין מחשב מ minisforum, באתר שלהם אני לא מוצא אופצית משלוח לישראל, מה אני מפספס?
לרכוש דרך AliExpress או Amazon מועדף פחות בגלל שהדגם שאני מחפש הוא ב presale ולכן לא מופיע שם (UM690), מישהו יכול לעזור מנסיונו?
eyosha כתב:
אני לא חושב שיש את הדגם הזה עדיין ב ali express.
אבל יש דגם זהה ל Beelink ו Morefine
...
בדיוק מה שכתבתי, אין ב Ali או ב Amazon כי זה חדש, וגם דרכם יש משלוח ללא מכס...העניין שברשימת המדינות יש בערך את כל העולם לבד מישראל ולכן רציתי לברר האם מישבו כבר הזמין מהאתר שלהם או יודע איך אפשר לשלוח לישראל.
לגבי החברות האחרות, Morefine יותר יקרים ו Beelink לא ראיתי את הדגם המקביל עם Ryzen 9 6900 והמחשב טיפה פחות מקונפג לטעמי אם כי יתכן שזו תהיה הפשרה. האם יודע אם ניתן להזמין ישירות מהאתר שלהם לישראל?
מעדכן שנראה שמ Beelink ניתן להזמין לישראל, לגבי Morefine אני פחות בעניין כי הם יקרים בכ 20%...
אני אשמח אם מישהו מהחברים כאן שסיפרו על ניסיונם ארוך השנים והדגמים עם Minisforum יספרו האם הזמינו מהאתר ואיך, ולא, מהיכן כן מומלץ.
הזמנתי מחשב מ- Minisforum ישירות, הם שולחים לישראל, אף עם ביטוח מכס שעלותו 34$.
יש להם מחשבים חדשים מבוססי AMD 6900X במחירים טובים ויותר זולים מהמתחרים.
Thehobit1 כתב:
הזמנתי מחשב מ- Minisforum ישירות, הם שולחים לישראל, אף עם ביטוח מכס שעלותו 34$.
יש להם מחשבים חדשים מבוססי AMD 6900X במחירים טובים ויותר זולים מהמתחרים.
...
מעולה!!!
אני רוצה להזמין, תוכל לשלוח קישור? אני ממש לא הצלחתי למצוא...מעוניין ב 6900
כל ניסיונותי עלו בתוהו למרות שלפני כשבוע חפשתי וגם זוכר שראיתי את עניין ביטוח המכס וכו' אבל אתמול שכבר רציתי להזמין (729$) לא מצאתי את ישראל.
אודה על עזרתך בעניין.