The Three-Body Problem - סדרת מד"ב עתירת תקציב בהפקת דיוויד בניוף ("משחקי הכס")
אני אהבתי מאוד את ההסבר על תקשורת שמהירה ממהירות האור באמצעות חלקיק אחד שמשפיע על השני. אני זוכר שבשנות ה90 עת הייתי סטודנט, שיום אחד המרצה סיפר לנו שיש תופעה משונה ולא מוסברת שאפשר להגיע לשני אטומים (מה שזכור לי זה אטומים, לא פרוטונים..אבל עבר זמן) שאפשר להיע למצב שאחד מהם עובד שינוי כלשהו ואז השני, שנמצא רחוק ממנו - עובר שינויי גם הוא. לא היה מוסבר בשנות ה90. מקווה שזכרתי נכון או חצי נכון. משום מה זכור לי שאלה אוטמי צזיום.
Quantum entanglement
Einstein referring to it as "spooky action at a distance"
קראתי ספר שלם על זה. מאוד מעניין.
Einstein referring to it as "spooky action at a distance"
קראתי ספר שלם על זה. מאוד מעניין.
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
שזירה קוואנטית מאפשרת לפתח אמצעי תקשורת מוצפנת - תחום שכנראה ישגשג בעתיד, אבל לא ידוע על יכולת להשתמש בתופעה לצורך תקשורת מהירה יותר ממהירות האור.
- yossipeleg
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 297
- שם מלא: יוסי פלג
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
לגוף האנושי אין בעיה עם מהירויות, יש לו בעיה עם הפעלת כוחות לשם האצה.27/03/2024 17:15Huber כתב: mordsxx - גם אם ימצאו פתרון לבעייה שציינת, הגוף האנושי לא יעמוד במסע במהירויות כאלו. ואלו רק 2 בעיות שאני מכיר שאנחנו לא קרובים לפתור, אז 1% ממהירות האור זה בהחלט לא משהו שאנחנו קרובים אליו ובהחלט מצריך התקדמות מדעית שאינה קרובה למדע כיום....
במקלעת כבידה מופעלים אותם הכוחות על כל הספינה ותכולתה, ולכן הנוסעים לא מרגישים כלל תאוצה.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
פרשתי אחרי 2 פרקים - שוב מוכיח (לפחות לי) שגם הסיפור הכי טוב לא יצליח להחזיק סדרה בלי שחקנים איכותיים ותסריט טוב.23/03/2024 19:02Kondo10 כתב: שני פרקים ראשונים לא רעים, בניית העלילה טובה עם לוקיישנים מופלאים, צילומים מרשימים אך חבל שחשוך כרגיל.
הליהוק סביר ולא נראה (כרגע) שמישהו יכבוש את הצופה, הלוואי שהתבדה....
יש ניסוי מאוד מעניין של זבובים, שמים מקבץ זבובים בתוך תא.
מוציאים משם את האוויר לאט לאט ויוצרים מאין וואקום שהוא הרבה פחות מאשר הוואקום בחלל.
לאט לאט הזבובים לא מצליחים לעוף ולהתרומם עד שהם פשוט תקועים על הרצפה, אין לכנפיים של הזבובים מה לדחוף.
הטענה שמנוע רקטי חללי עובד אחרת בסביבת וואקום, הוא מוציא גז החוצה ובכך עוזר לדחוף את האובייקט קדימה.
הבעיה היא שבמציאות מעבדה זה לא אפשרי, ברגע שהגז יוצא החוצה אל תוך וואקום הוא מתפזר מיד ונעלם.
מוציאים משם את האוויר לאט לאט ויוצרים מאין וואקום שהוא הרבה פחות מאשר הוואקום בחלל.
לאט לאט הזבובים לא מצליחים לעוף ולהתרומם עד שהם פשוט תקועים על הרצפה, אין לכנפיים של הזבובים מה לדחוף.
הטענה שמנוע רקטי חללי עובד אחרת בסביבת וואקום, הוא מוציא גז החוצה ובכך עוזר לדחוף את האובייקט קדימה.
הבעיה היא שבמציאות מעבדה זה לא אפשרי, ברגע שהגז יוצא החוצה אל תוך וואקום הוא מתפזר מיד ונעלם.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
סרטון שמסביר את הבעייה המרכזית של החייזרים בסידרה ולמה מערכת עם 3 שמשות יכולה להיות מושמדת:
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
manola - לפי מה שאני יודע בספרים אף פעם לא מתארים או מסבירים איך החייזרים נראים, אז איך הבחור בווידאו החליט איך הם נראים?
In Liu Cixin’s captivating science fiction trilogy, Remembrance of Earth’s Past, which includes the book “The Three-Body Problem”, the enigmatic alien race known as the San-Ti remains shrouded in mystery. Although we hear them speak through a virtual reality game and interact with humans, their true forms are never directly revealed.
לפי ספר נוסף שיצא אחרי הטרילוגיה, אמנם ע"י סופר אחר אבל באישורו של הסופר המקורי, מסבירים הכל בסרטון03/04/2024 12:53Huber כתב: manola - לפי מה שאני יודע בספרים אף פעם לא מתארים או מסבירים איך החייזרים נראים, אז איך הבחור בווידאו החליט איך הם נראים?
In Liu Cixin’s captivating science fiction trilogy, Remembrance of Earth’s Past, which includes the book “The Three-Body Problem”, the enigmatic alien race known as the San-Ti remains shrouded in mystery. Although we hear them speak through a virtual reality game and interact with humans, their true forms are never directly revealed....
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35101
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
קראתי (יותר נכון שמעתי) את הספר הנוסף03/04/2024 13:58manola כתב: לפי ספר נוסף שיצא אחרי הטרילוגיה, אמנם ע"י סופר אחר אבל באישורו של הסופר המקורי, מסבירים הכל בסרטון...
בחלקו הוא לא רע בכלל
אבל יש בו לא מעט חלקים שבהם הסופר מתעקש לסגור כל אחת ואחת מהפינות הלא סגורות בסידרה המקורית
גם פינות שלא היית מודע להן בכלל...
ושם מתבצע אונס עלילתי ודמיון פרוע שגרם לי כמה פעמים ללכת לשתות מים קרים על מנת שלא לתלוש שערות
-
Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11647
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 2481 פעמים
כל סדרה חייבת הסתגלות של שלושה/חמישה פרקים מינימום כדי להיכנס לאווירה ולהכיר את הדמויות. זה תופס בכל סדרה (לא מדבר על 10/15 דקות,זה לא לעניין). יש יוצאות מהכלל שצריך מינימום עונה ראשונה ורק לאחר מכן הסדרה מתחילה לתפוס תאוצה. כמעט פספסתי את אחת הסדרות הטובות בשנים האחרונות לאחר רצון לפרוש לאחר עונה ראשונה. מכל מקום, הסדרה לא רעה כל כך, יש בה פגמים בפרט ליהוק לא משכנע02/04/2024 23:32oris74 כתב: פרשתי אחרי 2 פרקים - שוב מוכיח (לפחות לי) שגם הסיפור הכי טוב לא יצליח להחזיק סדרה בלי שחקנים איכותיים ותסריט טוב....
אך הסיפור די מעניין עם הפקה מרהיבה.
זה בסדר לא להתחבר לסדרה (גם לטובות ביותר) זה קורה גם לי באחת הסדרות המדוברות ( For All Mankind) שאיני מצליח התחבר לעלילה
למרות חיבתי הרבה לשחקן ג'ואל קינמן. ויש עוד כמה.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
כנראה שאתה צודק אבל כנראה שעם הגיל הסבלנות שלי מתקצרת... life is too short
לא הבנתי כלום. ככה בדיוק עובד מנוע רקטי, זה לא משהו חדש - אתה דוחף גאזים אחורה וזה גורם לך לזוז קדימה.03/04/2024 8:16(G) כתב: יש ניסוי מאוד מעניין של זבובים, שמים מקבץ זבובים בתוך תא.
הבעיה היא שבמציאות מעבדה זה לא אפשרי, ברגע שהגז יוצא החוצה אל תוך וואקום הוא מתפזר מיד ונעלם....
החללית שהם תיכננו בסדרה עובדת אחרת - יש לה מפרש ענקי שמה שאמרו לדחוף אותו זה שטף החלקיקים שנוצר כתוצאה מפיצוצים גרעניים. החלקיקים פוגעים במפרש ודוחפים אותו ( וא הספינה ) קדימה.
הכל טוב ויפה כאשר יש לך סביבה עם לחץ שווה, ברגע שהגז יוצא החוצה אל תוך וואקום הוא מתפזר,
הוא לא יכול לנוע במסלול אחיד.
חלל זה וואקום, שום דבר לא יכול לנוע בוואקום: גם קול, גם רדיו וגם לא שיחת טלפון אלחוטית..
אני שמח שכולם נהנים מהסדרות האלה(אני בינהם), אבל זה הכל פנטזיות ואין לזה משקל במציאות.
חלל זה וואקום, שום דבר לא יכול לנוע בוואקום: גם קול, גם רדיו וגם לא שיחת טלפון אלחוטית..
אני שמח שכולם נהנים מהסדרות האלה(אני בינהם), אבל זה הכל פנטזיות ואין לזה משקל במציאות.
לפי טעמי הגרסה הסינית יותר מעניינת כבר מההתחלה והשחקנים יותר אמיתיים.
צפיתי בתשלום באמצעות יוטיוב מנוי TENCENT (9$ חודשית) בדפדפן הטלוויזיה ב 4K על מנת לתרגם רובוטית
לעברית. לא הצלחתי לאפשר תרגום לעברית באמצעות אפליקציה.
צפיתי בתשלום באמצעות יוטיוב מנוי TENCENT (9$ חודשית) בדפדפן הטלוויזיה ב 4K על מנת לתרגם רובוטית
לעברית. לא הצלחתי לאפשר תרגום לעברית באמצעות אפליקציה.
אני לא יודע מה זה מסלול אחיד. הגז נע אחורה ולכן החללית חייבת לזוז קדימה. זו פיזיקה פשוטה.04/04/2024 16:48(G) כתב: הכל טוב ויפה כאשר יש לך סביבה עם לחץ שווה, ברגע שהגז יוצא החוצה אל תוך וואקום הוא מתפזר,
אני שמח שכולם נהנים מהסדרות האלה(אני בינהם), אבל זה הכל פנטזיות ואין לזה משקל במציאות....
גלי קול הם שינווים זעירים בלחץ האטומספרי שנעים דרך תווך שהוא חומר, כמו אוויר, מים, מתכת. בגלל שבחלל יש ואקום, אין חומר אין קול בחלל. גלי קול לא יכולים להתקדם.
גלי רדיו הם קרינה אלקארומגנטית, בדיוק כמו הקרינה שיוצאת מהשמש, רק באורך גל יותר גדול, אין להם שום בעיה להתקדם בחלל. ככה למשל עובדת תקשורת בין חללית לבין תחנת האם בכדור הארץ. אלה עובדות קיימות שלא ניתנו לערעור.
שיחת טלפון אלחוטית עובדת על גלי מיקרו או גלי רדיו בתדר כזה או אחר, אין לה שום בעיה להתקדם בחלל כי היא לא זקוק לתווך כדי להתקדם, בדיוק כמו גלי רדיו. העוצמה אכן דועכת ביחס ריבועי למרחק אבל זה עניין אחר.
כמובן שכל סוג של קרינה אלקטרומגטית, ולא משנה התדר - מקרני גמא ועד קרינת רדיו - נע במהירות האור ולא יכול לעבור את מהירות האור.
לא יודע לגבי כל סדרה אבל בסדרה הספציפית הזאת שני הפרקים הראשונים משאירים רושם שהסדרה עטסקת בליצור עוד ועוד קצוות פתוחים וזה הדבר הכי שנוא עליי בסדרות.03/04/2024 19:07Kondo10 כתב: כל סדרה חייבת הסתגלות של שלושה/חמישה פרקים מינימום כדי להיכנס לאווירה ולהכיר את הדמויות. זה תופס בכל סדרה (לא מדבר על 10/15 דקות,זה לא לעניין). יש יוצאות מהכלל שצריך מינימום עונה ראשונה ורק לאחר מכן הסדרה מתחילה לתפוס תאוצה. כמעט פספסתי את אחת הסדרות הטובות בשנים האחרונות לאחר רצון לפרוש לאחר עונה ראשונה. מכל מקום, הסדרה לא רעה כל כך, יש בה פגמים בפרט ליהוק לא משכנע
אך הסיפור די מעניין עם הפקה מרהיבה.
זה בסדר לא להתחבר לסדרה (גם לטובות ביותר) זה קורה גם לי באחת הסדרות המדוברות ( For All Mankind) שאיני מצליח התחבר לעלילה
למרות חיבתי הרבה לשחקן ג'ואל קינמן. ויש עוד כמה....
רק בפרק השלישי הגישה משתנה ומתחילים להתקדם עם הסברים קוהרנטים ממוקדים.
כאחד שלא מבין בפיזיקה אין לי יכולת להתווכח עם הלוגיקה של ההסברים האלה אבל זה גם ייתרון: אני בולע אותם בלי להתקומם אז זה לא מפריע ליהנות.
ציון לסדרה 7.6/10 וזה בזכות האהבה שלי למד"ב. אם נוריד את המד"ב אז 5.6/10.
Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11647
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 2481 פעמים
גיל, כל סדרה חייבת הסתגלות של שלושה חמישה פרקים מינימום (להכיר את הדמויות, להתחבר לעלילה וכד').
יש סדרות באמת יוצאות דופן שכבר בפרק הראשון אתה מרותק ומכור לסדרה ("נרקוס" לשם המחשה).
יש סדרות באמת יוצאות דופן שכבר בפרק הראשון אתה מרותק ומכור לסדרה ("נרקוס" לשם המחשה).