יללא..שידרוגיטיס.Linea Mini is in the house
- noamsh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 257
@nimitzg
דיברנו על כך, במקרה זה הרצון לא ממש פקטור.
eg-1 סיפור אחר.
דיברנו על כך, במקרה זה הרצון לא ממש פקטור.
eg-1 סיפור אחר.
- ozeltzex
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1648
@noamsh
·
יש מבצע עכשיו על ה Max 3250$. מחיר קורונה.. לחטוף
·
יש מבצע עכשיו על ה Max 3250$. מחיר קורונה.. לחטוף
- noamsh
-
- חבר פעיל מאוד

@ozeltzex
עם או בלי מבצע, עדיין זה נחטף פחות מדקה אחרי פתיחת המכירה המוקדמת.
מה אתה אומר?
כל אחד והעדפותיו ויכולותיו.
עם או בלי מבצע, עדיין זה נחטף פחות מדקה אחרי פתיחת המכירה המוקדמת.
מה אתה אומר?
כל אחד והעדפותיו ויכולותיו.
- ozeltzex
-
- חבר ותיק

@noamsh
·
פראיירים לא מתים..
מת לדעת מה מטחנה של 3200 דולר יודעת לעשות.
·
פראיירים לא מתים..
מת לדעת מה מטחנה של 3200 דולר יודעת לעשות.
- kasm
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 121
הרגתם אותי מצחוק... מלחמת המטחנות
Nimitzg
הכוונה שלי בנראות היא הפוכה ממה שאתה חושב..
נגיד הניש יפה ומעוצבת מידי בעיני
אני מעדיף סוסי עבודה מדוייקים שיטחנו ויחזיקו שנים
ניראות ממש לא מדברת אלי
נגיד בלינאה מיני שלי, אני פחות אוהב את הסט-עץ-תוספת הזה
ככה קניתי אותה פשוט...
- ozeltzex
-
- חבר ותיק

@kasm
·
חלילה מלחמות
הנקודה היא שמנסים להראות שמה שיקר הוא יותר טוב מבלי להעלות ולו יתרון אחד שמצדיק. באמת, בלי שמץ של ציניות, אני מת להבין מה התמורה שנותנת מטחנה ביתית (!!) של 3200$ מלבד שליצרן יש אתר יפה והוא מציין precision ו light roast בכל שורה שהוא כותב. מה משתמש ביתי מרוויח מדיסקיות 98 מ"מ? ולמה לציין יתרון של כיוון רציף כשזה פיצ'ר שזמין גם באסקסו מיני.. מי ישמע המציאו פה משהו..
בקיצור יש פה הרבה בלבולי מח ואף אחד לא מציין שום דבר קונקרטי. מעדיפים לרמוז שאני fanboy של ניש, אבל תשובות אין.
אם מישהו רוצה מכונה שיצרו אותה ב CNC ואז ליקקו אותה וציפו אותה בציפוי ננו אנודייזינג שקר כלשהו ותמחרו את כל הבבל"ת הזה ב 3200$ סבבה, אבל לפחות נסכים שזה כדי לספק יצר שידרוגיזם והתמכרות קלה ולא בגלל יכולות על של פאקינג מטחנת קפה..
·
חלילה מלחמות
בקיצור יש פה הרבה בלבולי מח ואף אחד לא מציין שום דבר קונקרטי. מעדיפים לרמוז שאני fanboy של ניש, אבל תשובות אין.
אם מישהו רוצה מכונה שיצרו אותה ב CNC ואז ליקקו אותה וציפו אותה בציפוי ננו אנודייזינג שקר כלשהו ותמחרו את כל הבבל"ת הזה ב 3200$ סבבה, אבל לפחות נסכים שזה כדי לספק יצר שידרוגיזם והתמכרות קלה ולא בגלל יכולות על של פאקינג מטחנת קפה..
-
nimitzg
-
- כתב קפה

- תגובות: 2060
@ozeltzex
·
אני מניח שחוות דעת של משתמשים מחו"ל לכל מני עניינים שמשפיעים על טעם האספרסו לא יספקו אותך ולכן עד שלמישהו מתושבי ישראל תהיה מטחנה של Kafatek הניש שלך היא המלכה.
רק תן את המספר הסידורי שלה שנוכל לסגוד לה.
·
אני מניח שחוות דעת של משתמשים מחו"ל לכל מני עניינים שמשפיעים על טעם האספרסו לא יספקו אותך ולכן עד שלמישהו מתושבי ישראל תהיה מטחנה של Kafatek הניש שלך היא המלכה.
רק תן את המספר הסידורי שלה שנוכל לסגוד לה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
-
nimitzg
-
- כתב קפה

נגיד בלינאה מיני שלי, אני פחות אוהב את הסט-עץ-תוספת הזה
ככה קניתי אותה פשוט...
·
מצטער לשמוע.מקווה שהסט עץ שהזמנתי ימצא חן בעיני.
כבר די התרגלתי לפלסטיק
ככה קניתי אותה פשוט...
·
מצטער לשמוע.מקווה שהסט עץ שהזמנתי ימצא חן בעיני.
כבר די התרגלתי לפלסטיק
- kasm
-
- חבר פעיל מאוד

@nimitzg
·
אין לך מה להצטער, זה רק אני ככה. כל מי שמגיע אלי מלטף את העץ בעיניים בורקות.
·
אין לך מה להצטער, זה רק אני ככה. כל מי שמגיע אלי מלטף את העץ בעיניים בורקות.
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
@ozeltzex
·
לדעתי אתה טועה.
נימוקים:
1. מבחינת ביקוש והיצע יש הגרלה שצריך לזכות בשביל לקנות ולהמתין מספר חודשים להספקה. כנ"ל בשוק יד שניה נחטפות במחיר של מטחנה חדשה.
2. מדובר במטחנה בעלת סכינים שטוחות וגדולות. מנוע מאוד חזק בעל מומנט גבוהה. יצור של מטחנות כאלה מאוד יקר בין היתר בגלל נושא האליימנט.
כמו כן מדובר ביצור ידני וכל מטחנה נבדקת בצורה מקיפה לפני שליחה ללקוח.
3. סכינים שטוחות של ssp עולות כמה מאות דולרים.
4. יש מספר מאוד קטן של מטחנות שיכולות להתחרות במטחנה הנ"ל מבחינת תוצאה בכוס והם EG, monolith flat, EK43, Logan כל המכונות הנ"ל ברמת מחיר דומה פרט ל Logan שהיא הניש של המטחנות השטוחות וגם היא עולה כ 1600$ + מיסים. ראה נימוק 2.
5. הסיבה שאתה לא מצליח להבין למה מישהו מוכן להשקיע כזה סכום בציוד כי אתה לא חובב קליות מאוד בהירות.
כמו שכתבתי מספר פעמים כשמדובר בחליטות בהירות כל העסק הרבה יותר מורכב.
·
לדעתי אתה טועה.
נימוקים:
1. מבחינת ביקוש והיצע יש הגרלה שצריך לזכות בשביל לקנות ולהמתין מספר חודשים להספקה. כנ"ל בשוק יד שניה נחטפות במחיר של מטחנה חדשה.
2. מדובר במטחנה בעלת סכינים שטוחות וגדולות. מנוע מאוד חזק בעל מומנט גבוהה. יצור של מטחנות כאלה מאוד יקר בין היתר בגלל נושא האליימנט.
כמו כן מדובר ביצור ידני וכל מטחנה נבדקת בצורה מקיפה לפני שליחה ללקוח.
3. סכינים שטוחות של ssp עולות כמה מאות דולרים.
4. יש מספר מאוד קטן של מטחנות שיכולות להתחרות במטחנה הנ"ל מבחינת תוצאה בכוס והם EG, monolith flat, EK43, Logan כל המכונות הנ"ל ברמת מחיר דומה פרט ל Logan שהיא הניש של המטחנות השטוחות וגם היא עולה כ 1600$ + מיסים. ראה נימוק 2.
5. הסיבה שאתה לא מצליח להבין למה מישהו מוכן להשקיע כזה סכום בציוד כי אתה לא חובב קליות מאוד בהירות.
כמו שכתבתי מספר פעמים כשמדובר בחליטות בהירות כל העסק הרבה יותר מורכב.
- ozeltzex
-
- חבר ותיק

@nimitzg
·
לא אני זה שממליץ לאנשים על מטחנות על סמך דעות משתמשים בפורומים בחו"ל. לפחות שאני ממליץ על משהו, התנסיתי בו. לא אני זה שסוגדת פה..
בקשר לניש, מי שרוצה שיקנה ומי שלא מתחבר שלא יקנה. אין לי מניות בחברה..
·
לא אני זה שממליץ לאנשים על מטחנות על סמך דעות משתמשים בפורומים בחו"ל. לפחות שאני ממליץ על משהו, התנסיתי בו. לא אני זה שסוגדת פה..
בקשר לניש, מי שרוצה שיקנה ומי שלא מתחבר שלא יקנה. אין לי מניות בחברה..
- ozeltzex
-
- חבר ותיק

@dimka323
·
מצויין, מסכים עם הכל. אשמח לדעת שמישהו קנה בארץ את המטחנה ב 3200$ וניצח במבחן עיוור. אם מישהו יצהיר שהוא קנה והתרשם עד עמקי נשמתו ושמנסיונו היא 10 דרגות מעל המתחרות, בכיף, לא הייתי אומר מילה.
עד אז, אתם מסתמכים על דעות מחו"ל על מטחנה עם מפרט אובר קיל בטירוף. ושוב, גם אחרי שקראתם דעות מחו"ל, למה משתמש ביתי צריך סכינים 98 מ"מ ושליטה על סל"ד בין 20 ל 400? אתה מאמין שמישהו יודע לנצח מבחן עיוור כזה? האם 16 גרם שנטחנים ב 20 או 400 סל"ד מתחממים בתהליך או שיש פה סיבות שאני לא רואה?
·
מצויין, מסכים עם הכל. אשמח לדעת שמישהו קנה בארץ את המטחנה ב 3200$ וניצח במבחן עיוור. אם מישהו יצהיר שהוא קנה והתרשם עד עמקי נשמתו ושמנסיונו היא 10 דרגות מעל המתחרות, בכיף, לא הייתי אומר מילה.
עד אז, אתם מסתמכים על דעות מחו"ל על מטחנה עם מפרט אובר קיל בטירוף. ושוב, גם אחרי שקראתם דעות מחו"ל, למה משתמש ביתי צריך סכינים 98 מ"מ ושליטה על סל"ד בין 20 ל 400? אתה מאמין שמישהו יודע לנצח מבחן עיוור כזה? האם 16 גרם שנטחנים ב 20 או 400 סל"ד מתחממים בתהליך או שיש פה סיבות שאני לא רואה?
- kasm
-
- חבר פעיל מאוד

כמו שהזכרתי למעלה, ה niche zero כבר אצלי.
והיא באמת שדרוג לעומת הסופר גולי.
גם בעבודה וגם בכוס.
גם אם השדרוג הוא רק ליניארי ולא אקספוננציאלי (corona time)
לזכות הסופר גולי אני יכול להגיד שגם הנכדים שלי כנראה יוכלו להמשיך לטחון איתה
ומאחר ואין לי שום ניסיון עם מטחנות יקרות יותר. לא אתרום כלום לדיון הנ"ל.
רק אגיד שאני מרוצה... ולאופיר יש חלק בזה משיחות פרטיות שניהלנו - תודה איש
והיא באמת שדרוג לעומת הסופר גולי.
גם בעבודה וגם בכוס.
גם אם השדרוג הוא רק ליניארי ולא אקספוננציאלי (corona time)
לזכות הסופר גולי אני יכול להגיד שגם הנכדים שלי כנראה יוכלו להמשיך לטחון איתה
ומאחר ואין לי שום ניסיון עם מטחנות יקרות יותר. לא אתרום כלום לדיון הנ"ל.
רק אגיד שאני מרוצה... ולאופיר יש חלק בזה משיחות פרטיות שניהלנו - תודה איש
- noamsh
-
- חבר פעיל מאוד

@ozeltzex
אופיר אני לגמרי מסכים עם מה שכתבת...
מטחנות ומכונות בס"ג הזה זה בעיקר לספק את יצר השדרוגיטיס, ההבדל בכוס מן הסתם לא מצדיק
אם כי יש הבדל בעיקר בקלייה בהירה.
במבחן הטעם, המטחנות האלה (מונוליט, EG1 ודומיהן) מנצחות ומפיקות טעמים שאני היום עם HG1 לא מכיר.
אופיר אני לגמרי מסכים עם מה שכתבת...
מטחנות ומכונות בס"ג הזה זה בעיקר לספק את יצר השדרוגיטיס, ההבדל בכוס מן הסתם לא מצדיק
במבחן הטעם, המטחנות האלה (מונוליט, EG1 ודומיהן) מנצחות ומפיקות טעמים שאני היום עם HG1 לא מכיר.
- שמוליק_טל
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 581
@ozeltzex
מצחיק שאתה מנתח הכל דרך הפורום, בלי להתנסות לאורך זמן.
אף אחד לא צריך להוכיח לך כלום, אתה גם לא צריך להכנס לאף אחד לכיס.
טוב לך עם הניש, מעולה בשבילך. הגעת לנחלה. יש כאלה עם יכולת כלכלית יותר גדולה שמעדיפים משהוא אחר, זה בסדר, לא צריך להתעצבן.
מצחיק שאתה מנתח הכל דרך הפורום, בלי להתנסות לאורך זמן.
אף אחד לא צריך להוכיח לך כלום, אתה גם לא צריך להכנס לאף אחד לכיס.
טוב לך עם הניש, מעולה בשבילך. הגעת לנחלה. יש כאלה עם יכולת כלכלית יותר גדולה שמעדיפים משהוא אחר, זה בסדר, לא צריך להתעצבן.
- ozeltzex
-
- חבר ותיק

@שמוליק_טל
·
לא נכנס לכיס ושהיה לאנשים בכיף. אף אחד לא חייב לי הסברים, ברור, סתם דמיינתי שזה פורום שמותר לשאול שאלות ולהביע דיעה. מי שרוצה לקנות פרארי כי אמרו לו שזה אוטו אדום מגניב שיהיה לו בכיף.
בדרך אגב, לא ציינתי כלום על הניש מעמוד שני של השרשור. אין לי מניות ואני לא סוכן שלהם. ממש לא מעניין אותי מי יקנה ומי לא. אבל מאותו עמוד לא הצלחתי לקבל תשובה פשוטה להצהרות מוזרות כמו "לא חושב שהיא מסוגלת לתת בראש למטחנות שמוזכרות כאן בפוסט.ואני בספק רב אם הטחינה שלה מתאימה ל LM וודאי מבחינת טעם בכוס,"בלי לבדוק אני בטוח ב 100% שמונוליט תוציא שוט טעים יותר בלינאה מהניש", "רק אנחנו בביצה הקטנה שלנו חושבים שעלינו פה על איזה killer.", "סביר שיש מטחנות טובות יותר ברמות מחיר גבוהות יותר שוודאי יתנו תוצאה יוצאת דופן בכוס", "זליגה שאפשר לפגוש רק במכונות עם משאבה רוטורית."
אתה מבין שאלה משפטים ריקים מתוכן?
היחיד שמסוגל (ותמיד היה מסוגל) להודות שהרכישות שלו הן מחלה (חיובית) הוא קובי. אוהב את הכנות והעדכונים אחרי כל שדרוג ואת הכנות לומר אם השדרוג שווה את זה או לא. העיקר לדבר מנסיון ולא לתמלל את HB..
·
לא נכנס לכיס ושהיה לאנשים בכיף. אף אחד לא חייב לי הסברים, ברור, סתם דמיינתי שזה פורום שמותר לשאול שאלות ולהביע דיעה. מי שרוצה לקנות פרארי כי אמרו לו שזה אוטו אדום מגניב שיהיה לו בכיף.
בדרך אגב, לא ציינתי כלום על הניש מעמוד שני של השרשור. אין לי מניות ואני לא סוכן שלהם. ממש לא מעניין אותי מי יקנה ומי לא. אבל מאותו עמוד לא הצלחתי לקבל תשובה פשוטה להצהרות מוזרות כמו "לא חושב שהיא מסוגלת לתת בראש למטחנות שמוזכרות כאן בפוסט.ואני בספק רב אם הטחינה שלה מתאימה ל LM וודאי מבחינת טעם בכוס,"בלי לבדוק אני בטוח ב 100% שמונוליט תוציא שוט טעים יותר בלינאה מהניש", "רק אנחנו בביצה הקטנה שלנו חושבים שעלינו פה על איזה killer.", "סביר שיש מטחנות טובות יותר ברמות מחיר גבוהות יותר שוודאי יתנו תוצאה יוצאת דופן בכוס", "זליגה שאפשר לפגוש רק במכונות עם משאבה רוטורית."
אתה מבין שאלה משפטים ריקים מתוכן?
היחיד שמסוגל (ותמיד היה מסוגל) להודות שהרכישות שלו הן מחלה (חיובית) הוא קובי. אוהב את הכנות והעדכונים אחרי כל שדרוג ואת הכנות לומר אם השדרוג שווה את זה או לא. העיקר לדבר מנסיון ולא לתמלל את HB..
נערך לאחרונה על ידי ozeltzex ב 03/05/2020 20:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שמוליק_טל
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 581
גם בפורום יש דרך לשאול שאלות ויש דרך להעביר ביקורת דרך סדרת שאלות.
לכולנו יש הרבה מה ללמוד,צריך להיות צנוע בגישה, אולי תלמד משהוא ואולי בעוד כמה שנים תגלה שיש עולם גדול מעבר לניש.
באופן כללי ממליץ לך לא להתבצר בעמדה, הטעם שלנו מתפתח עם הזמן ומה שמספק אותך היום, לא יספק אותך בעוד כמה שנים.
לכולנו יש הרבה מה ללמוד,צריך להיות צנוע בגישה, אולי תלמד משהוא ואולי בעוד כמה שנים תגלה שיש עולם גדול מעבר לניש.
באופן כללי ממליץ לך לא להתבצר בעמדה, הטעם שלנו מתפתח עם הזמן ומה שמספק אותך היום, לא יספק אותך בעוד כמה שנים.
- ozeltzex
-
- חבר ותיק

@שמוליק_טל
·
לא מבין על איזו התבצרות מדובר, אבל נעזוב בזה.
·
לא מבין על איזו התבצרות מדובר, אבל נעזוב בזה.
- Engineer
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
אני חושב שמה שאופיר התכוון אליו (והוא מוזמן לתקן אותי), שחלק מהרכישות שלנו (היקרות, יש לומר) מבוססות לאו דווקא על איכות, או טעם הקפה בכוס , אלא גם על הרבה אלמנטים אחרים נוספים, כמו יוקרה, ביקורות ופוסטים בפורומים בעולם כמו HB, פסיכולוגיה, יצר "שידרוגיטיס", ועוד ועוד.
ורכישות אלה, יקרות ככל שיהיו, לא בהכרח מצדיקות את המחיר של המטחנה\ מכונה, מבחינת טעם, או מהירות הכנה בבוקר, או השם יודע מה. אבל הן עוזרות להרגשה הטובה, ומדכאות את "יצר" השידרוגיטיס. וזה גם בסדר:!:
אבל צריך עדיין לעשות את ההבחנה ש "יקר יותר" הוא לא בהכרח "טוב יותר", או במקרה שלנו : ציוד יקר יותר,לא בהכרח נותן לנו כוס אספרסו טעימה יותר.
ורכישות אלה, יקרות ככל שיהיו, לא בהכרח מצדיקות את המחיר של המטחנה\ מכונה, מבחינת טעם, או מהירות הכנה בבוקר, או השם יודע מה. אבל הן עוזרות להרגשה הטובה, ומדכאות את "יצר" השידרוגיטיס. וזה גם בסדר:!:
אבל צריך עדיין לעשות את ההבחנה ש "יקר יותר" הוא לא בהכרח "טוב יותר", או במקרה שלנו : ציוד יקר יותר,לא בהכרח נותן לנו כוס אספרסו טעימה יותר.
-
nimitzg
-
- כתב קפה

כשביקרתי באוסלו יצא לי לשתות את כוס האספרסו המדהימה ביותר ששתיתי בחיי: קליה נורבגית (מסתבר שיש כזה דבר).קפה אתיופי שטוף.
כל הטעמים שאנחנו רק שומעים עליהם ולא מגיעים אליהם בכוס כמו טעמי אשכולית (ציטרוסי), אוכמניות.יש כאלה באמת טעמים ושתיתי אותם מלא הפה.
הקליה קליה בהירה והמטחנה סכינים שטוחות ענקיות מאצר מייג'ור E.
עכשיו השאלה אם אפשר להוציא כזה שוט ממטחנה קונית עם x סיבובים לדקה.
מבחינתי האספרסו הזה הפך לגביע הקדוש שלי.
קליות כהות זה נחמד.אבל יש עולם של קפה שם בחוץ שאין לנו מושג ירוק בו.
אני מקווה שנזכה לקליות בהירות ברמה הנורבגית בקרוב גם כאן.
אני רואה שהם הספיקו לשדרג ציוד בחצי שנה האחרונה.
[url=
כל הטעמים שאנחנו רק שומעים עליהם ולא מגיעים אליהם בכוס כמו טעמי אשכולית (ציטרוסי), אוכמניות.יש כאלה באמת טעמים ושתיתי אותם מלא הפה.
הקליה קליה בהירה והמטחנה סכינים שטוחות ענקיות מאצר מייג'ור E.
עכשיו השאלה אם אפשר להוציא כזה שוט ממטחנה קונית עם x סיבובים לדקה.
מבחינתי האספרסו הזה הפך לגביע הקדוש שלי.
קליות כהות זה נחמד.אבל יש עולם של קפה שם בחוץ שאין לנו מושג ירוק בו.
אני מקווה שנזכה לקליות בהירות ברמה הנורבגית בקרוב גם כאן.
אני רואה שהם הספיקו לשדרג ציוד בחצי שנה האחרונה.
[url=