שמן נחשים או מוצר אודיופילי מחולל פלאים? (מכבלי קומקום, פיוזים , ועד מחזיקי כבלים וקמעות)

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
נעול
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4948
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #61 

Gad007 כתב:
...
...
·

סיבה אחת טובה, זה לגרום לך להבין שמה שנשמע לך כהבדל, לא באמת הבדל קיים, אלא רק בראש שלך
...
·
גם טנטון קיים רק בראש אבל הוא קיים , גם אם תטען שזה פסיכולוגי עד קץ הימים...
זו תופעה מוכרת לחשיפה לרעש חזק לפרק זמן ממושך.

אגב, אין שום בעיה שתחזיק בדיעה כזאת או אחרת.
אתה רק צריך לזכור שזו דיעה, לא אמת מוחלטת.
תזכור את הדוגמא של טינטון שהיית כל כך נחרץ ובטוח שזה רק "עניין פסיכולוגי"...
ארז

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #62 

איש קש. הטענה היא לא שאתה לא שומע הבדלים... אתה בהחלט שומע הבדל רק שהויכוח פה על מקור ההבדל הזה - האם ההבדל שאתה שומע מקורו בהטיה קוגניטיבית כן או לא. אם המקור הוא חיצוני\אובייקטיבי הרי שעדיין תשמע את ההבדל גם במבחן עיוור, אם המקור הוא הטיה קוגניטבית לא יהיה לך במה להיאחז וההבדל ייעלם כשתנסה. דוגמת הטינטון לא תציל אותך.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #63 

Chernobog כתב:לגבי "האשה ששומעת את ההבדל מהמטבח\מעבדת ה-AI שלה ורצה להחמיא על הסטאפ החדש"... היא כבר מכירה את בעלה ויודעת אילו שירים הוא מנגן ובאיזה ווליום, כשהוא בודק ציוד חדש, היא רואה את ההתרגשות, את ההתעסקות.. וכך נוצרת לה הטיה קוגנטיבית משל עצמה (או שהיא סתם רוצה לגרום לו להרגיש טוב). בכל מקרה - הוכחה לכלום.
...
את המשפט על ה"האשה ששומעת את ההבדל מהמטבח..." בדיון דומה לדיון הזה אני כתבתי, מאז הוא עבר שינויים וסילופים בצורה מגוכחת ולפעמים מעליבה אבל זה בסדר.

ואם לדיק אזכיר שוב מה היה אז, בדקתי כבילה חדשה למערכת (אינטרקטנקטים וכבל רמקול, לא חשמל) מהפטיפון, פונו, קדם ומגבר, הרבה נחושת חדשה.
המטבח אצלי הוא המשך כמעט ישיר לסלון כך שהצליל שם סביר, אשתי יצאה מהמטבח ושאלה למה נשמע כל כך רע !! לא נשמע טוב אלא רע ! הכבלים היו מאוד יקרים ועדין נשמעו רע. לא תמיד המחיר משפיע ולא היה לה מוסג מה אני בודק.
החזרתי את הכבילה הלא מאוד יקרה שלי והכול ניגן יפה.

אני פורש מהדיון הזה, נתראה בעוד חודש כשעוד מתלהב יוטיוב יראה מוצר אודיו יקר ויהיה חיב לפתוח דיון משמיץ בנושא.

Gad007 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #64 

ארז_וחני כתב:
...
...
·
גם טנטון קיים רק בראש אבל הוא קיים , גם אם תטען שזה פסיכולוגי עד קץ הימים...
זו תופעה מוכרת לחשיפה לרעש חזק לפרק זמן ממושך.

אגב, אין שום בעיה שתחזיק בדיעה כזאת או אחרת.
אתה רק צריך לזכור שזו דיעה, לא אמת מוחלטת.
תזכור את הדוגמא של טינטון שהיית כל כך נחרץ ובטוח שזה רק "עניין פסיכולוגי"...
ארז
...
·

נכון שטנטון יכול להגרם כתוצאה מנזק וחשיפה לרעש, אבל טנון שבא והולך ונשמע ממרכז המוח, זה אומר משפיע על שתי האוזניים באופן שווה, דווקא קשור יותר למצבי לחץ וחרדה:

https://hearinglosshelp.com/blog/heres- ... peracusis/

בכל מקרה, טנטון זו עוד דוגמה לשמיעה של צלילים שאינם קיימים פיזית.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #65 

Gad007 כתב:
בכל מקרה, טנטון זו עוד דוגמה לשמיעה של צלילים שאינם קיימים פיזית.
...
·

לצערי הם קיימים וגם אני "זכיתי" בהם לאחר חשיפה לווליום גבוהה בארוע "שמח"...
מבחינתי העובדה שרק אני שומע אותם לא מנחמת אותי ולא עוזרת לי.
הדבר היחיד שיצא מזה היא שלמרות הפגיעה המינורית בשמיעה שלי (נבדקתי ונמצא שהשמיעה שלי תקינה בתחום הנורמלי) אני שם לב ורגיש לפרטים הרבה יותר מהממוצע וכתוצאה מזה אני זה "ששומע" הכי טוב בבית...
זה כמובן לא נכון פיזיולוגית.
אני פשוט רגיש וער לניואנסים שאחרים שומעים אבל לא שמים לב אליהם...
ארז

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #66 

Chernobog כתב:איש קש. הטענה היא לא שאתה לא שומע הבדלים... אתה בהחלט שומע הבדל רק שהויכוח פה על מקור ההבדל הזה - האם ההבדל שאתה שומע מקורו בהטיה קוגניטיבית כן או לא. אם המקור הוא חיצוני\אובייקטיבי הרי שעדיין תשמע את ההבדל גם במבחן עיוור, אם המקור הוא הטיה קוגניטבית לא יהיה לך במה להיאחז וההבדל ייעלם כשתנסה. דוגמת הטינטון לא תציל אותך.
...
·

נשאלתי והסברתי בעבר את עמדתי בקשר למבחן עיוור.
לא מתכוון לחזור על זה שוב ושוב.
אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום אם זה מעניין אותך.
ארז

Chernobog
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #67 

האם יש לך ניסוי חלופי להציע, כזה המסלק\חושף הטיות קוגניטיביות? אם תשובתך היא "לא וזה לא מעניין אותי. מבחינתי יש הבדל ושום ניסוי בעולם לא ישכנע אותי אחרת. אני שומע מה שאני שומע." הרי שאנחנו נכנסים לתחום של תיאולוגיה והויכוח יורד מפסים רציונליים. במקרה הזה זו כמובן זכותך המלאה לטעון כך כשם שזכותם של אחרים להתריע בפני קונים פוטנציאליים על מה שלדעתם (המתוגברת בטיעונים ובניסויים אובייקטיבים) הוא עבודה בעיניים.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #68 

האם במונח "ניסוי אוביקטיבי" היית מכליל גם מקרה שאדם לימד את עצמו לעבור מבחן עיוור ?
מדובר באדם שביקש שיעשו לו מבחן עיוור כאשר בהאזנה רגילה הצהיר על הבדל שמיע ומובחן.
לא הצליח במבחן למרות שחזר עליו.
הסתקרן מדוע זה קרה ולאחר מספר תרגולים שבהם לימד את עצמו לאילו ניואנסים צריך לשים לב הצליח לעמוד במבחן העיוור שקודם נכשל בו.
אז מה דעתך על מבחן שאם מתאמנים בו אז עוברים אותו בהצלחה ?
היית קורא לו "מבחן אוביקטיבי "?
אגב, מדובר באדם עם השכלה וידע עמוק בתחום המחשבים, כלומר, אדם ריאלי.
ארז

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 738
נתן תודות: 152 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #69 

ארז_וחני כתב:האם במונח "ניסוי אוביקטיבי" היית מכליל גם מקרה שאדם לימד את עצמו לעבור מבחן עיוור ?
מדובר באדם שביקש שיעשו לו מבחן עיוור כאשר בהאזנה רגילה הצהיר על הבדל שמיע ומובחן.
לא הצליח במבחן למרות שחזר עליו.
הסתקרן מדוע זה קרה ולאחר מספר תרגולים שבהם לימד את עצמו לאילו ניואנסים צריך לשים לב הצליח לעמוד במבחן העיוור שקודם נכשל בו.
אז מה דעתך על מבחן שאם מתאמנים בו אז עוברים אותו בהצלחה ?
היית קורא לו "מבחן אוביקטיבי "?
אגב, מדובר באדם עם השכלה וידע עמוק בתחום המחשבים, כלומר, אדם ריאלי.
ארז
...
כשאני מבצע מבחן עיוור אני תמיד אהייה מעוניין לבצע זאת לאדם המיומן ביותר כי כך זה יתן משנה תוקף לעמדתי במידה והוא יכשל (*).

ככלל, תמיד להפרכת טענה יש עניין שהחכמים/מנוסים ביותר יכשלו בנסוי, אחרת תמיד ניתן יהיה לטעון שהנבדקים לא היו "איכותיים דיים" ועקב כך הם נכשלו בהוכחת טענתם.

(*) להזכירך ניסיתי לארגן בדיקת בליינד לנמר מהאתר השכן כדי לסגור את הפינה עם "ראש האריות" ולא עם "זנב השועלים" - הנסוי לא התקיים מסיבות שונות שאינן רלוונטיות כרגע לנושא הדיון.
·

AntoneX
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 194
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #70 

a_yaron כתב:
...
...
אני פורש מהדיון הזה, נתראה בעוד חודש כשעוד מתלהב יוטיוב יראה מוצר אודיו יקר ויהיה חיב לפתוח דיון משמיץ בנושא.
...
בכלל הזוי שנותנים במה לעוד חרש תורן , שופט לפי יוטיוב. כנראה שיש כאן הרבה כאלה.
מדידות-שמדידות , לא כל דבר אפשר למדוד. אפילו הרופא יגיד לך שכנאה שיש לך שמיע טובה,
ועידיין פותח האשכול חרש ביחס לאנשים אחרים , שמסוגלים למשמל לשמוע הבדל בכבלי חשמל.

אולי אתה טוב בדברים אחרים, לא חייב להתמקם בעולם ההאי-אנד וכבלי חשמל יקרים.

יש הבדל וודאי, וכל מי שטוען שאין, הוא קשקשן שפשוט לא מסוגל לשמוע את ההבדל.

בימינו פשוט יש הרבה שרלטנים אשר דוחפים כבל פשוט עם עטיפה יפה,
צריך גם לשפוט לפי כבל ספציפי, ולא בגלל איזה MSRP שאיזה לייצן להחליט לתמחר את הכבל שלו.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #71 

a_yaron כתב:
...
...
את המשפט על ה"האשה ששומעת את ההבדל מהמטבח..." בדיון דומה לדיון הזה אני כתבתי, מאז הוא עבר שינויים וסילופים בצורה מגוכחת ולפעמים מעליבה אבל זה בסדר.

ואם לדיק אזכיר שוב מה היה אז, בדקתי כבילה חדשה למערכת (אינטרקטנקטים וכבל רמקול, לא חשמל) מהפטיפון, פונו, קדם ומגבר, הרבה נחושת חדשה.
המטבח אצלי הוא המשך כמעט ישיר לסלון כך שהצליל שם סביר, אשתי יצאה מהמטבח ושאלה למה נשמע כל כך רע !! לא נשמע טוב אלא רע ! הכבלים היו מאוד יקרים ועדין נשמעו רע. לא תמיד המחיר משפיע ולא היה לה מוסג מה אני בודק.
החזרתי את הכבילה הלא מאוד יקרה שלי והכול ניגן יפה.

...
·לא ברור למה אתה נכנס לעימותים מיותרים.
אם אתה שומע ונהנה, מה אכפת לך מה אחרים חושבים.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #72 

@Nir547
עזוב את הדיון הזה, לפי התמונה יש לך אופנוע ?

איזה ?

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #73 

Nir547 כתב:

...
...
·לא ברור למה אתה נכנס לעימותים מיותרים.
אם אתה שומע ונהנה, מה אכפת לך מה אחרים חושבים.
...
אגב ניר, אשה צדיקה שאוהבת את בעלה האודיופיל יכולה להבחין ולשמוע בניואנסים עדינים לא רק מהמטבח אלא גם כשהיא תולה כביסה במרפסת שירות כשראשה חצי מטר כלפי חוץ - זו משמעותה של הזדהות מוחלטת עם בן הזוג ואהבת אמת.(l)

.......מי יתנני אישה נפלאה שכזאת ?
·

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #74 

roberts כתב:
...
...
כשאני מבצע מבחן עיוור אני תמיד אהייה מעוניין לבצע זאת לאדם המיומן ביותר כי כך זה יתן משנה תוקף לעמדתי במידה והוא יכשל (*).

ככלל, תמיד להפרכת טענה יש עניין שהחכמים/מנוסים ביותר יכשלו בנסוי, אחרת תמיד ניתן יהיה לטעון שהנבדקים לא היו "איכותיים דיים" ועקב כך הם נכשלו בהוכחת טענתם.

(*) להזכירך ניסיתי לארגן בדיקת בליינד לנמר מהאתר השכן כדי לסגור את הפינה עם "ראש האריות" ולא עם "זנב השועלים" - הנסוי לא התקיים מסיבות שונות שאינן רלוונטיות כרגע לנושא הדיון.
·
...
·
רוברטס,
אם אתה מסכים שצריך להיות מיומן על מנת להצליח במבחן עיוור אז למה אתה שותק כאשר ממליצים על מבחן עיוור לכל מתחיל לא מנוסה ?
לא מספיק להיות מנוסה בהאזנה רגילה.
צריך להתכונן לזה כמו שמתכוננים למבחן כלשהו ואם זה המצב אז יש בעיה עם הכלי הזה לעניין הזה.
אותו אחד שסיפרתי עליו היה מאזין מנוסה בהאזנה רגילה אבל לא התכונן למבחן ולכן נכשל. לאחר שהתכונן כמו שצריך הוא הצליח.

אגב, בתערוכה האחרונה לא מעט אנשים טעו בין רמקולים רצפתיים למדפיים שעמדו זה לצד זה ורק סוג אחד ניגן....
כמובן שבתנאי האזנה סבירים יותר זה לא אמור לקרות....
ארז

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #75 

@a_yaron
·בתמונה זה R1 2005, מהימים הקשוחים בכביש 386 בשבת בבוקר.
היום אני רוכב על BMW 1200R של הזקנים.

@roberts
·את אשתך מצאת במבחן עיוור?
:-)

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #76 

ארז_וחני כתב:
...
...
·
רוברטס,
אם אתה מסכים שצריך להיות מיומן על מנת להצליח במבחן עיוור אז למה אתה שותק כאשר ממליצים על מבחן עיוור לכל מתחיל לא מנוסה ?
לא מספיק להיות מנוסה בהאזנה רגילה.
צריך להתכונן לזה כמו שמתכוננים למבחן כלשהו ואם זה המצב אז יש בעיה עם הכלי הזה לעניין הזה.

ארז
...
·

מסכים אתך לחלוטין (Y) , אבל גם אודיופיל לא מנוסה חייב להתחיל מתי שהוא, ואני באמת אשמח שהוא יתאמן ויהיה מיומן ככל האפשר כדי שיהיה כמה שיותר תוקף להצלחה/כישלון שלו.

roberts
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #77 

Nir547 כתב:@a_yaron
·

@roberts
·את אשתך מצאת במבחן עיוור?
:-)
...
·

נראה לך? אצלי היופי כן קובע.....אהה, יש חשיבות לא פחותה גם לאופי.:wink:

אני מניח שכאודיופיל רציני אתה בוחר את בנות זוגך לפי יכולות ההבחנה האודיופיליות שלהן ...... מה ההליך, מתחילים באינטרקונט מסיימים בפיוז ואם היא אכן מגלה יכולות אודיופיליות מופלאות -היידה רבנות?

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #78 

@Nir547
·באופנוע של הזקנים שלך יש בולמים רגילים או כמו שיש XR ?

מאוד יפה לראות את הבולמים של הXR עובדים, האופנוע פשוט צף.

היום יש לי אופנוע של חצי זקנים, טריסר 900, עבר היום טיפול כולל החלפת צמיגים לפירלי אנגל GT2, לאחר החלפת צמיגים האופנוע מרגיש לי מאוד מוזר, נתרגל אמורים להיות הרבה יותר טובים מהקודמים.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #79 

@roberts
·אם היא לא מבחינה בהבדלים השמיעים, הברורים והמדידים בין כבלים אופטיים, היא נפסלת על הסף.

@a_yaron
·אני עם הבולמים הרגילים.
הטרייסר אחלה אופנוע. GT או הרגיל?

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #80 

@Nir547
·טריסר רגיל, ב2016 כשרכשתי אותו לא היה GT.

ראיתי GT 2018 למכירה, מדגדג להחליף.

נעול

חזור אל “כבלים ואביזרים”