המלצה למגבר כח לבמה קידמית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #61 

mulder כתב:
...
...
נזכיר רק שהנושא פה הוא אם דרושה הגברה נוספת ל svs prime , לא חושב שאסתטיות או שופוני זה מה שמשנה לו כרגע.

אתה צודק וגם הוא צודק רק שאתם מסתכלים על זה מנקודות מבט שונות.

להשקיע בדברים קטנים שעושים שקט בראש או יפה בעיניים זה אחלה ובסדר גמור.
לשים אלפי שקלים בממוצע על מגבר חיצוני זה כבר השקעה רצינית, וגם לא תמיד אנשים צריכים את זה. אני שוב אומר שלעניות דעתי אם זה היה שינוי של שמיים וארץ סביר רובנו היינו כבר עם הגברה חיצונית.
כמובן כל אחד והכיס שלו, מי שרוצה ויכול להשקיע בכל ציוד שחשקה נפשו, נגיד לו לבריאות.

גם חברינו youthman מיוטיוב עד לא מזמן עבד רק עם רסיבר. לא יודע מה יחליט בעתיד אבל במקרה לפני כמה ימים ראיתי סרטון חדש שלו עם רשמים מפרוססור ומגבר שהוא בדק אצלו. למי שרוצה אפרסם למטה את הקישור, תמיד כיף לשמוע אותו מתלהב :) . רק צריך להבין שאצלו יש 11 רמקולים בחדר גדול מאוד, ורוב האנשים פה עם 5.1 במקרה הטוב בסלון.

מי שחושב שהגברה תשפר לו תוצאות, אולי רצוי שקודם ישאיל מגבר ויבדוק אצלו מבלי להתחייב.

הנה הסרטון

...
·

בלי קשר לוויכוח, אני לא ממש התרשמתי שה youthman הזה הוא מבין גדול, אחרי הכל, כל הרמקולים שלו הם קליפש, ואני לא מדבר על Klipsch horn אלא על הסדרות המסחריות שנרכשות רק על סמך מראה וסאונד צבוע עם עקומת היענות בצורת V...

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #62 

evgenetic

קשה לנהל דיון כאשר אתה בוחר להתבטא בצורה כזאת.

רן

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #63 

נושא מעייף.
דעתי האישית בלבד -
יכול להבין אנשים שמשקיעים בהגברה רצינית למוזיקה
שם הניואנסים וריבוי הכלים, הפרדה וכו דורשים
הגברה רצינית.
אבל לקולנוע ביתי עם סאב בסלון 4*4 .. ישראלי מצוי?
אני לא מאמין בזה.
אולי למרתף בקליפורניה 25*25 .

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #64 

RanMoyal כתב:מבלי להכנס כרגע לשאלה אם אתה צודק או לא במה שכתבת @Gad007, מדוע לדעתך חברות ההגברה המפורסמות עדיין לא שם, בכל הקשור להגברה דיגיטלית, כדוגמת דאגוסטינו, או נאגרה, או קונסטליישן ועוד מליון אחרות? הרי בוודאי יש להם נסיון, ידע ותקציבים.

ורק תיקון קטן, למרות שאני בעלים של ההגברה של Lyngdorf, אני מתקשה לקרוא לה "היי אנד", גם בגלל מחירה היחסית צנוע (1,500$ עבור מגבר סטריאו) ביחס להגברות אחרות וגם בגלל הביצועים שלה ביחס להגברות אחרות (אשר אומנם עולות פי 20-30 יותר) אשר נשמעות טוב יותר. הייתי מקטלג אותה יותר כ- "אחלה לגמרי" עבור הכסף הנדרש עליה.

רן
...
·

למעשה זה מה השתכוונתי להגיד, שיש יותר יותר שימוש בהגברות CLASS D. אגב למרות שיש מגברי CLASS D שמבוססים על עיבוד דיגיטאלי (זה אומר שהאות במבוא קודם כל נדגם, עובר אפנון PWM עי בקר ספרתי, וכולל חוג משוב סגור מיושם עי DSP), רוב מגברי ה אי אנד מסוג CLASS D הם אנלוגיים לחלוטין, כמו למשל יחידות ה ICEPOWER שרכשתי. האות במבוא לא נדגם, אלא לאחר מעגלי ה חציצה האנלוגיים עובר אפנון PWM עי משווים וגל נושא משולש, במוצא לאחר הסינון יש סגירת חוק עי בקר ליניארי מיושם אנלוגית עי מגברים אופרטיביים. בשום מצב האות לא עובר המרה לאות ספרתי. אותו הכנ"ל במגבר היוקרתי M1 של אנטם שנראה כמו מגש פיצה (רוב המקום נתפס עי הספק הממותג והמסננים במוצא בעלי סדר גבוה).

אגב איזה מגבר יש לך של LYNGDORF? אני לא מצאתי מגברי כוח, אלא רק אינטגרייד הכוללים גם סטרימר מובנה ואת מערכת הכיול המתקדמת שלהם, ואלו עולים הרבה יותר מ 1500$.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #65 

@evgenetic
·טיפש תקרא לחברים שלך ולמקום שבאת ממנו, עם החינוך של נאד נפוח שלא שווה כלום, חוץ מלהתנשא.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

Gad007 כתב:
...
...
אגב איזה מגבר יש לך של LYNGDORF? אני לא מצאתי מגברי כוח, אלא רק אינטגרייד הכוללים גם סטרימר מובנה ואת מערכת הכיול המתקדמת שלהם, ואלו עולים הרבה יותר מ 1500$.
...
יש להם רק מגבר סטריאו אחד:

https://lyngdorf.com/sda-2400-2/

יש לי שלושה כאלה כרגע להגביר את כל המערכת.

רן
·

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #67 

RanMoyal כתב:
...
...
יש להם רק מגבר סטריאו אחד:

https://lyngdorf.com/sda-2400-2/

יש לי שלושה כאלה כרגע להגביר את כל המערכת.

רן
·
...
·

מעניין, תודה. לא ידעתי. נראה שיש לנו את אותה ההגברה, לפחות אותה החברה. שים לב מה יש לך בתוך ה SDA:

https://www.hifigalleri.dk/fotoalbum/di ... _sda_2400_

זו יחדת הגברה של ICEPOWER מסדרת ה A:

https://icepower.dk/products/other/a-series/

שלי מסדרת ASX שזה אותה הגברה רק האות S אומרת שזו יחידת סטריאו אחת שניתנת לגישור מונו (שלך יחידת מונו), ואות ה X אומרת שיש גם ספק כוח ממותג מובנה (אצלך הספק חיצוני). כנראה לינדורף השתמשו בשתי יחידות 1000A ואת ספקת הכוח יצרו בעצמם. אבל יש הבדל גדול. סדרת ASX שלי היא סדרה חדשה יותר מסדרת ה A. תדר ה PWM שלהם עכשיו הוא 550 קילוהרץ, ולא 390 קילוהרץ כמו בסרת ה A הישנה.

הנה צטוט מהמפרט של ה SDA2400:

Together with a fixed switching speed of 390 kHz

הם מתגאים בתדר מיתוג שנחשב נמוך. אבל למען האמת זה לא נורא כי ה A פמבוסס טופולוגיה FULL BRIDGE כך שתדר המיתוג האפקטיבי יוצא כפול במוצא 780 קילו שזה דיי סביר לתחום האודיו המלא.

ראה מפרט של סדרת ה A בקבצי ה DATASHEET להורדה בקישור שנתתי לאתר ICEPOWER.

לא יודע מהיכן אתה, אבל אם תרצה, אני אשמח להשאיל לך שני מודולים שבניתי מבוססים על ה 125ASX2 עם כניסות XLR או RCA שתוכל להשוות למה שיש לך כרגע. כל מודול כזה הוא 450 וואט ל 4 אוהם או 200 ל 8 אוהם ועולה בהרכבה עצמית פחות מ 1000 שח כולל כל החלקים והמארז.

יש הרבה מידע בפורום DIYAUDIO.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #68 

תודה על ההצעה הנדיבה.

אני בעיצומן של בדיקות והערכות של מספר מוצרים והכיוון שלי כרגע הוא שונה לחלוטין, אבל שוב תודה.

רן

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #69 

RanMoyal כתב:
הבדיקות המוצעות הן על הנייר טובות מאוד, אך יישמון קשה ואני מניח שמי שישקיע מחשבה גם ימצא fault בבדיקות המוצעות.

אז מצד אחד, מוצעות הבדיקות הללו שהן קיצוניות וקשות ליישום ומצד שני ישנם אנשים שטוענים שמגבר א' נשמע משמעותית טוב ממגבר ב' ורק אחרי זה מבינים שמגבר א' חובר לרמקול X ומגבר ב' בכלל חובר לרמקול Y, שניהם בכלל לא נגנו באותו חדר, לא באותו זמן, לא עם אותו חומר, אבל בעל הנסיון, "המומחה", הצליח להסיק כל מיני מסקנות ולחרוץ את דינם.
...
·

מכאן המסקנה המתבקשת לבחירת ציוד לפי הנתונים הטכניים בלבד...
אין לי בעיה עם מי שבוחר בדרך הזאת.
הבעיה היא שאחרי שמטיפים בכל שרשור לבצע מבחן עיוור, כאשר ברור שהם קשים ליישום וממילא יימצא משהו לא תקין ביישום, זה פשוט זריית חול בעיני הקורא משום שמציעים דרך לא פרקטית בעליל.
ובגלל שהיישום קשה אז פשוט נחליט שהנתונים הטכניים מספיקים על מנת להבין איזה סאונד יתקבל.
ומכיוון שטענת הבסיס היא שהסאונד ממילא זהה משום שאין ביכולתך להוכיח שאתה מבחין בהבדל - להלן מבחן עיוור בלתי יישים - אז קיבלנו "הוכחה" טמונה בהנחות היסוד....

איך אמרו הגששים : "אתה הבנת את זה, ברוך ?"....

ואחרי כל זה ולמרות שהוזהר כבר בעבר עי מרטין ועפר שאין לו שום זכות לשלול או להגחיך גישה אחרת, הוא ממשיך כאילו השמש זורחת מ....

אולי אתה תצליח איפה שכולם נכשלו עד כה....
בהצלחה
ארז
נערך לאחרונה על ידי ארז_וחני ב 22/07/2019 20:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #70 

Gad007 כתב:
...
...
·

בלי קשר לוויכוח, אני לא ממש התרשמתי שה youthman הזה הוא מבין גדול, אחרי הכל, כל הרמקולים שלו הם קליפש, ואני לא מדבר על Klipsch horn אלא על הסדרות המסחריות שנרכשות רק על סמך מראה וסאונד צבוע עם עקומת היענות בצורת V...
...
לא יודע למה אתה מתכוון, אבל יש לו LCR של Klipsch La Scala. צריך להיות רמקול מעולה.
לדעתי הוא מבין גדול יותר מהרבה אנשים פה ושווה להקשיב לו.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #71 

RanMoyal כתב:תודה על ההצעה הנדיבה.

אני בעיצומן של בדיקות והערכות של מספר מוצרים והכיוון שלי כרגע הוא שונה לחלוטין, אבל שוב תודה.

רן
...
רגע רגע...

עכשיו סיקרנת עם המילה "לחלוטין"
תן לנו רמז לפחות :)

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1578
נתן תודות: 916 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #72 

הדעה הרווחת פה , מסיכום ולמיטב הבנתי ,
אין כמעט הבדל בן שמיעה עם רסיבר מול פאוור נאמר 3 ערוצים (לפחות).
וגם אם יש הבדל - אזי אין הבדל תהומי / הבדל שקשה לחיות בלעדיו .
מכאן יש לי שני שאלות :
למה מייצרים ?
ומיהוא קהל היעד ?
או במילים פשוטות יותר מי צריך פאוור כזה שעלותו מתחילה מסביב ה 5000 וצפונה ...
מי ???

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #73 

shlomis1zzz כתב:הדעה הרווחת פה , מסיכום ולמיטב הבנתי ,
אין כמעט הבדל בן שמיעה עם רסיבר מול פאוור נאמר 3 ערוצים (לפחות).
וגם אם יש הבדל - אזי אין הבדל תהומי / הבדל שקשה לחיות בלעדיו .
מכאן יש לי שני שאלות :
למה מייצרים ?
ומיהוא קהל היעד ?
או במילים פשוטות יותר מי צריך פאוור כזה שעלותו מתחילה מסביב ה 5000 וצפונה ...
מי ???
...
·

מגברי POWER עם יותר משני ערוצים נעדו למי שמעדיף פרוססור AV ולא רסיבר. פרוססור ללא הגברה (לרוב ללא רדיור FM המיותר היום) יהיה הרבה יותר איכותי מרסיבר הכולל הגברה ב 99% מהמקרים. ברוב המקרים הוספת הגברה חיצונית לרסיבר קיים לא תביא לשיפור משמעותי. אם הרסיבר טוב ויקר, אז יש לו הגברה מספיק טובה ואיכותית. להוסיף הגברה לרסיבר פשוט זה גם לא מעשה הכי חכם כי מה הטעם בהגברה איכותית עם ה PRE לא איכותי במיוחד?

להוסיף הגברה דו ערוצית לרסיבר 9.1 שמסוגל לעבד 11.1 זה כבר סיפור אחר. למשל דנון X4500H בעל 9 ערוצי הגברה וניתן לשדרוג ל 11. אבל בארץ נדיר שמשהו צריך יותר מ 5.1.2.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #74 

mulder כתב:
...
...
רגע רגע...

עכשיו סיקרנת עם המילה "לחלוטין"
תן לנו רמז לפחות :)
...
רמז?

זה דורש תקציר הפרקים הקודמים...:)

לפני מספר חודשים בדקתי מספר מגברים ביחס ללינגדורף.
ננעלתי על המגבר של Nagra, ה- Classic Amp, שנשמע מצוין ביחס ללינגדורף ובכלל.

הנאגרה ניפץ לי את האשליה שההבדל בין מגברים הוא מזערי at best, אלא הלכה למעשה ובמקרים מסוימים ההבדלים הם דרמטיים.

לצערי, התברר שהנאגרה, למרות שהוא לא נוטה להתחמם, לא מצליח באמת לתפקד באופן תקין בתוך הנישה (הסגורה) בה נמצא כל הציוד שלי וזאת בשל בעיית התחממות והעדר סירקולציה של אוויר.
כל זאת בניגוד למגבר הדיגיטלי של לינגדורף שלא מעניין אותו אוויר וחום...

בהקשר זה ראוי לציין את השירות, המקצועיות והאנושיות של אורי יפה היבואן, שכל מי שחושב לרכוש מוצר כלשהו, מכבל קומקום ועד רמקול במליון ש"ח...צריך, סליחה, חייב לשקול לעבור דרך הבחור המיוחד הזה.

לאור זאת הבנתי, שכדיי להגיע למקום אליו אני שואף להגיע מבחינת סאונד, המגבר שאבחר יהיה חייב להיות מחוץ לנישה ולהחלטה כאמור יהיו השלכות עיצוביות.

ההשלמה עם העובדה הזו פתחה מן הסתם אופציות מגוונות לבדיקה, אופציות שלא היו קיימות קודם לכן.

אז המטרה היא מציאת מגבר ש:

* יהיה בעל איכויות יוצאות דופן.
* יידע להשתלב חזותית בחלל (הנאגרה לא עומד בקריטריון זה)
* ויוכל להתמודד עם כל רמקול אחר, שיוחלף בתאריך כזה או אחר.

בבחינת רכישה חד פעמית, באופן בו לא אדרש (בשאיפה) להתעסק יותר עם הסעיף הזה.

זה ידרוש ממני מתיחה קיצונית וכואבת של התקציב.

סוף הרמז.

רן

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #75 

RanMoyal כתב:

...
...
רמז?

זה דורש תקציר הפרקים הקודמים...:)

לפני מספר חודשים בדקתי מספר מגברים ביחס ללינגדורף.
ננעלתי על המגבר של Nagra, ה- Classic Amp, שנשמע מצוין ביחס ללינגדורף ובכלל.

הנאגרה ניפץ לי את האשליה שההבדל בין מגברים הוא מזערי at best, אלא הלכה למעשה ובמקרים מסוימים ההבדלים הם דרמטיים.

לצערי, התברר שהנאגרה, למרות שהוא לא נוטה להתחמם, לא מצליח באמת לתפקד באופן תקין בתוך הנישה (הסגורה) בה נמצא כל הציוד שלי וזאת בשל בעיית התחממות והעדר סירקולציה של אוויר.
כל זאת בניגוד למגבר הדיגיטלי של לינגדורף שלא מעניין אותו אוויר וחום...

בהקשר זה ראוי לציין את השירות, המקצועיות והאנושיות של אורי יפה היבואן, שכל מי שחושב לרכוש מוצר כלשהו, מכבל קומקום ועד רמקול במליון ש"ח...צריך, סליחה, חייב לשקול לעבור דרך הבחור המיוחד הזה.

לאור זאת הבנתי, שכדיי להגיע למקום אליו אני שואף להגיע מבחינת סאונד, המגבר שאבחר יהיה חייב להיות מחוץ לנישה ולהחלטה כאמור יהיו השלכות עיצוביות.

ההשלמה עם העובדה הזו פתחה מן הסתם אופציות מגוונות לבדיקה, אופציות שלא היו קיימות קודם לכן.

* ויוכל להתמודד עם כל רמקול אחר, שיוחלף בתאריך כזה או אחר.

בבחינת רכישה חד פעמית, באופן בו לא אדרש (בשאיפה) להתעסק יותר עם הסעיף הזה.

זה ידרוש ממני מתיחה קיצונית וכואבת של התקציב.

סוף הרמז.

רן
...
·

איתרתי את השרשור על לינדורף ואני בהחלט מתרשם שאתה משתמש כבד עם רמקולי ווילסון. בהחלט מרשים. אמנם לא קראתי הכל, אבל אני מבין שעיקר השימוש הוא קולנוע ביתי. מגבר NAGRA פועל באופן משולב CLASS A ואם מאמצים אותו עובר ל CLASS AB. זה אומר המון חום ונצילות מאד נמוכה. בשביל 6 ערוצים אתה צריך 3 יחידות כאלו. לדעתי האישית לא הכי פרקטי אבל אני בטח שאתה תעשה את ההחלטה הנכונה בסוף.

לגבי מגבר דיגיטאלי, אני מתקן שוב, זו הגדרה לא נכונה. CLASS D היא הגברה אנלוגית לא ליניארית. מזמין אותך לקרוא את המידע הרב שיש באתר של אנטם לגבי ההגברה שלהם ב M1:

https://www.anthemav.com/products-curre ... e=overview

The “D” in Class D does not stand for digital. It was simply the fourth type of amp recognized and classified by the IEEE. The first was Class A, the second Class B, the third Class C, etc.

אגב על ה M1 אני לא מליץ כי הוא דיי מיושן עם תדר מיתוג 400kHz. הנה פרויקט הגברה הי אנד מבוסס שני מודולים כמו שלי רק מדגם מעל ה 250ASX2:

בהמשך הסרטון יש עוד אלטרנטיבות ל CLASS D אפילו יותר יקרות (מיצרנים). אני אישית חושב שמאד כדנאי לך לשמוע הגברץ DIY של ICEPOWER או לפחות לשקול אותה עבור ערוצי הסראונד וללכל על משהו רציני על ערוצי הפרונט כמו ה NAGRA או משהו יותר טוב עם הספק גבוה יותר מ 100W נניח שני מונובלוקים.

מניח על הגבת CLASS D של Mark Levinson בטח שמעת, אז אני אגלה לך סוד, גם הוא עושה שימוש במודולים של ICEPOWER...

ההספק של ה NAGRA הוא 100W לתוך 8 אוהם, הנצילות של ה DAW שלך היא 91, אתה יושב רחוק אז זה כבר יורד ל 85 בהספק של 1 וואט. מדובר בשני רמקולים אז נוסיף 1.5 דציבל שזה 86.5 ב 1 וואט. עכשיו אם נחשב מה עוצמת השמע בהספק מלא של 100W נקבל 106 דציבל. שזה מעל הרפרנס 105 של THX אבל דיי גבולי. ממערכת כזאת יוקרתית ההיתי מצפה להגיע ל 108 דציבל לפחות, בעיקר אם אתה בקטע של מוסיקה קלאסית.

עוד הגברות CLASS D איכותיות שכדאי לשקול זה מ PS AUDIO:

https://www.psaudio.com/product-categor ... mplifiers/

כידוע PS AUDIO נחשב לחברה מאד נפוצה בקרב אודיופילים. ומה יש במגברים שלהם? נחשת נכון, מודולים של ICEPOWER:

https://forum.polkaudio.com/discussion/ ... plifier/p2

ראה פירוט למטה.

בדגם ה STELLER המודול בשימוש הוא ה 300AS שזה 300 ואט עם ספק כוח מובנה:

https://icepower.dk/wp-content/uploads/ ... _scale.png

אם גם מארק לוינסון וגם פול מגרגור בחרו ב ICEPOWER, מי אני שאווכח? רק שהם גובים אלפי דולרים על ההגברה ואני בחרתי לבנות את המודולים מ PARTS EXPRESS ולהרכיב בעצמי עם מארזים של 75 שח מעליאקספס... אני מבסוט מהסאונד, אבל אני לא אדיופיל (בגלל זה ההיתי מאד רוצה שמשהו מקצועי יותר יבדוק את ההגברים שבניתי).

בקיצור, לא ההיתי ממהר לזנוח את הרעיון של CLASS D.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #76 

אני לא אתייחס להערותיך על הנאגרה ( או שתי נאגרות..) כי זה כבר לא רלבנטי.

תודה על ההצעות בכל הקשור להגברה דיגיטלית, אך הדברים לא זרים לי, אני מאלו שחוקרים דברים לעומק ולא חוסכים בזמן, אנרגיה וממון להגיע לאן שאני רוצה להגיע.

ה PS AUDIO היה אצלי בבית למטרת הדגמה, כמו הגברות דיגטליות אחרות שעלו פי 5 ויותר מה PS AUDIO, חלקן אף הובאו במיוחד מחו"ל עבורי, לשם ההתנסות, על ידי יבואנים מכובדים ואדיבים.
הגברות שמשתמשות ב ICE והגברות שמשתמשות ב HYPEX.

כאמור וכפי שציינתי, הכיוון הוא שונה לחלוטין.

רן

guys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #77 

:)...

* ויוכל להתמודד עם כל רמקול אחר, שיוחלף בתאריך כזה או אחר
·

רן, אשמח אם תסביר דוקא את הנקודה השניה: אתה מתכוון שהמגבר ישתלב מבחינה עיצובית?
אם אתה בדעה שהנאגרה המאוד סולידי אינו מתאים, יש לי הימור על ההגברה שעל הפרק

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #78 

@masteraudio
·
התשובה די פשוטה ומתחלקת ל2:
1. טכנית, שמיעתית באופן אובייקטיבי ונטול הטיות, אתה לא צריך שום הגברה.
2. חווייתית/ריגושית/עיצובית - תעשה מה שבא לך וזה לגמרי עניין אינדיבידואלי ולא קשור בשום צורה לסאונד עצמו אלא למכלול החווייה.

eliad2
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #79 

Gad007 כתב:
...
...
·

להוסיף הגברה דו ערוצית לרסיבר 9.1 שמסוגל לעבד 11.1 זה כבר סיפור אחר. למשל דנון X4500H בעל 9 ערוצי הגברה וניתן לשדרוג ל 11. אבל בארץ נדיר שמשהו צריך יותר מ 5.1.2.
...
9 ערוצים מוגברים מרסיבר שאספקת הכח שלו לא גדולה יותר מקודמיו בעידן ה5 ערוצים , וכמגמה אפילו קטנה יותר כדי לחסוך בעלויות. היום יותר מתמיד יש היגיון להוסיף פאוור חיצוני.
אבל זה לא שחור ולבן , זה בהתאם לסיטואציה (רמקולים,חדר,ווליום,חיתוך בין הרמקולים לסאב ועוד)

ועדיין צריך שתהיה התאמה בין העוצמות ביציאת הפרה לרגישות של הפאוור כדי לא להכינס לClipping (ואם זה לא מתאים יש דרכים לטפל בזה)
אבל לפני שצוללים :

·

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #80 

guys כתב::)...

* ויוכל להתמודד עם כל רמקול אחר, שיוחלף בתאריך כזה או אחר
·

רן, אשמח אם תסביר דוקא את הנקודה השניה: אתה מתכוון שהמגבר ישתלב מבחינה עיצובית?
אם אתה בדעה שהנאגרה המאוד סולידי אינו מתאים, יש לי הימור על ההגברה שעל הפרק
...
אין כאן טעם מיוחד להמר, כי לא נבחר עדיין דבר ויש מספר חברות שיכולות לעמוד בשלושת הסעיפים הללו.

לא משנה מה יבחר, הוא "יהרוס" את המראה המוקפד הנוכחי, בו לא רואים כלל אלקטרוניקה ובכל מקרה תדרש כאן חציבה בקיר ופירוק של חלק מהפרקט לשם הסתרת הכבלים.

המוצר יצטרך גם לדבר עיצובית עם המראה הכללי של החלל שהוא מינימליסטי/מודרני/תעשייתי ומורכב משחור וגוונים כהים של אפור.

הנאגרה הוא בצבע כסף בהיר, בעל מראה רטרו וקטן מדיי (יתרון כשהוא בתוך הנישה) כדיי לעמוד לבדו ליד הווילסונים ובסמוך לסאב ולכן, הוא אינו קשור בשום צורה עיצובית לחלל.

ולא פחות חשוב מזה, הנאגרה הספציפי הזה, גם לא עומד בסעיף 3 וככל שמחר אחליט לרכוש את ה- Alexia 3 (רמקול שלא קיים) אני אדרש שוב פעם לסוגיית ההגברה, היות והנאגרה לא יהיה חזק מספיק.

לאור זאת, למותר לציין שהסעיף הראשון (סעיף איכות הסאונד) הוא בעצם הסעיף המשמעותי ביותר, אחרת הייתי נשאר עם הגברה דיגיטלית בתוך הנישה.

אם נחזור ברשותך לנושא השרשור, היכולות האדירות של ה- Nagra הן אלו שגרמו לי בכלל להבין את החשיבות של עניין ההגברה ושוב פעם חידדו אצלי את הנושא של יחסיות, בדיקות ולעיתים קיבעון שלנו בתוך הנחות שונות הקשורות לתחביב הזה.

האם כל מי שיש לו רסיבר צריך לרוץ ולהחליף מגבר? התשובה החד משמעית מבחינתי היא לא, היות ויהיו לא מעט מקרים בהם יכולות הרסיבר יהיו דומות, או אפילו טובות יותר ממגברי סטריאו ייעודיים.
זה דורש בדיקה מעמיקה.

האם קיימים הבדלים בין הגברות שונות? התשובה החד משמעית מבחינתי היא כן, במקרים מסוימים ובהשוואות מסוימות.

מצד שני, בלא מעט מקרים התקשיתי מאוד להבחין בין הלינגדורף למגברים שעלו פי כמה וכמה וכמה יותר ממנו.
ולכן גם הצהרה כזו שקובעת, כי בהכרח יש הבדלים אדירים בין הגברות, היא בעייתית ובפירוש לא נכונה.

האם ההבדלים יבואו לידי ביטוי רק בווליום גבוה? לחלוטין לא. ההבדלים (ככל שיהיו) יכולים בהחלט לבוא לידי ביטוי גם בווליום נמוך

האם יש חשיבות לנושא ההגברה בקולנוע?

ברור שכן. וכל מי שאומר אחרת אין לו מושג ירוק מה זה בכלל קולנוע.

אין שום הבדל בין קולנוע לבין סטריאו בחשיבות איכות הסאונד, בקולנוע יש חשיבות אדירה לאיכות הווקאל, בקולנוע יש חשיבות אדירה לאיכות בה נשמע פס הקול שמלווה את הסרט, הטונאליות, הפרטים, האיזון, הדינמיות וכיוצ"ב.
כמובן שקולנוע גם דורש דברים נוספים שאינם רלבנטיים לסטריאו.

ככל שהמגבר הספציפי יהווה יתרון ברור בסטריאו, הוא גם יהווה יתרון ברור בקולנוע.

בהקשר הזה צריך להשקיע מחשבה מהם הקטעים שאנחנו בוחרים באמצעותם לבדוק את איכות המוצר/המערכת, היות ויהיה קשה לבצע בדיקות והערכות, אם נתעקש דווקא על אחד מהקרבות של וואן דאם.

רן

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”