guys כתב:
...
אז המטרה היא מציאת מגבר ש:
* יהיה בעל איכויות יוצאות דופן.
* יידע להשתלב חזותית בחלל (הנאגרה לא עומד בקריטריון זה)
* ויוכל להתמודד עם כל רמקול אחר, שיוחלף בתאריך כזה או אחר
·
רן, אשמח אם תסביר דוקא את הנקודה השניה: אתה מתכוון שהמגבר ישתלב מבחינה עיצובית?
אם אתה בדעה שהנאגרה המאוד סולידי אינו מתאים, יש לי הימור על ההגברה שעל הפרק
...
אין כאן טעם מיוחד להמר, כי לא נבחר עדיין דבר ויש מספר חברות שיכולות לעמוד בשלושת הסעיפים הללו.
לא משנה מה יבחר, הוא "יהרוס" את המראה המוקפד הנוכחי, בו לא רואים כלל אלקטרוניקה ובכל מקרה תדרש כאן חציבה בקיר ופירוק של חלק מהפרקט לשם הסתרת הכבלים.
המוצר יצטרך גם לדבר עיצובית עם המראה הכללי של החלל שהוא מינימליסטי/מודרני/תעשייתי ומורכב משחור וגוונים כהים של אפור.
הנאגרה הוא בצבע כסף בהיר, בעל מראה רטרו וקטן מדיי (יתרון כשהוא בתוך הנישה) כדיי לעמוד לבדו ליד הווילסונים ובסמוך לסאב ולכן, הוא אינו קשור בשום צורה עיצובית לחלל.
ולא פחות חשוב מזה, הנאגרה הספציפי הזה, גם לא עומד בסעיף 3 וככל שמחר אחליט לרכוש את ה- Alexia 3 (רמקול שלא קיים) אני אדרש שוב פעם לסוגיית ההגברה, היות והנאגרה לא יהיה חזק מספיק.
לאור זאת, למותר לציין שהסעיף הראשון (סעיף איכות הסאונד) הוא בעצם הסעיף המשמעותי ביותר, אחרת הייתי נשאר עם הגברה דיגיטלית בתוך הנישה.
אם נחזור ברשותך לנושא השרשור, היכולות האדירות של ה- Nagra הן אלו שגרמו לי בכלל להבין את החשיבות של עניין ההגברה ושוב פעם חידדו אצלי את הנושא של יחסיות, בדיקות ולעיתים קיבעון שלנו בתוך הנחות שונות הקשורות לתחביב הזה.
האם כל מי שיש לו רסיבר צריך לרוץ ולהחליף מגבר? התשובה החד משמעית מבחינתי היא לא, היות ויהיו לא מעט מקרים בהם יכולות הרסיבר יהיו דומות, או אפילו טובות יותר ממגברי סטריאו ייעודיים.
זה דורש בדיקה מעמיקה.
האם קיימים הבדלים בין הגברות שונות? התשובה החד משמעית מבחינתי היא כן, במקרים מסוימים ובהשוואות מסוימות.
מצד שני, בלא מעט מקרים התקשיתי מאוד להבחין בין הלינגדורף למגברים שעלו פי כמה וכמה וכמה יותר ממנו.
ולכן גם הצהרה כזו שקובעת, כי בהכרח יש הבדלים אדירים בין הגברות, היא בעייתית ובפירוש לא נכונה.
האם ההבדלים יבואו לידי ביטוי רק בווליום גבוה? לחלוטין לא. ההבדלים (ככל שיהיו) יכולים בהחלט לבוא לידי ביטוי גם בווליום נמוך
האם יש חשיבות לנושא ההגברה בקולנוע?
ברור שכן. וכל מי שאומר אחרת אין לו מושג ירוק מה זה בכלל קולנוע.
אין שום הבדל בין קולנוע לבין סטריאו בחשיבות איכות הסאונד, בקולנוע יש חשיבות אדירה לאיכות הווקאל, בקולנוע יש חשיבות אדירה לאיכות בה נשמע פס הקול שמלווה את הסרט, הטונאליות, הפרטים, האיזון, הדינמיות וכיוצ"ב.
כמובן שקולנוע גם דורש דברים נוספים שאינם רלבנטיים לסטריאו.
ככל שהמגבר הספציפי יהווה יתרון ברור בסטריאו, הוא גם יהווה יתרון ברור בקולנוע.
בהקשר הזה צריך להשקיע מחשבה מהם הקטעים שאנחנו בוחרים באמצעותם לבדוק את איכות המוצר/המערכת, היות ויהיה קשה לבצע בדיקות והערכות, אם נתעקש דווקא על אחד מהקרבות של וואן דאם.
רן