סקרנות לציוד : ]
-
Amazish
-
- חבר פעיל

- תגובות: 64
@SONYES
·מגניב !
אז מתי אני בא לשמוע ב PHONITOR שלך ??? חיי נפשי : ]
שמח שהאוזניות שלי טובות לדעתך [אני מאוד אוהב את הצליל שלהן] ומקווה יום אחד לשמוע בהן FULLY BALANCED. יום אחד...
לגבי תקליטים - TURNTABLE הוא כמו כלי נגינה לכל דבר. והחברות שבונות כאלה גם מתייחסות אליו ככה.
יש פיק אפ שמפיק את הצליל כמו מכונת נגינה / כלי נגינה. אז איך שאני רואה את זה גם אם הטווח הדינמי לא רחב וגם אם יש מגבלות אחרות, הצליל עצמו מלא, עשיר וטבעי ללא שום המרה וטכנולוגיה דיגיטלית. ללא SAMPLING ב44.1 או 48 או כל דבר אחר. זה לא שחזור של הקלטה, זה צליל שמופק בהווה באותו רגע ולכן גם נשמע כמו שהוא נשמע.
מעבר לזה זה ענין של טעם ורצון אדם כבודו !!!
אני אוהב גם דיגיטלי, זה בסדר
·מגניב !
שמח שהאוזניות שלי טובות לדעתך [אני מאוד אוהב את הצליל שלהן] ומקווה יום אחד לשמוע בהן FULLY BALANCED. יום אחד...
לגבי תקליטים - TURNTABLE הוא כמו כלי נגינה לכל דבר. והחברות שבונות כאלה גם מתייחסות אליו ככה.
יש פיק אפ שמפיק את הצליל כמו מכונת נגינה / כלי נגינה. אז איך שאני רואה את זה גם אם הטווח הדינמי לא רחב וגם אם יש מגבלות אחרות, הצליל עצמו מלא, עשיר וטבעי ללא שום המרה וטכנולוגיה דיגיטלית. ללא SAMPLING ב44.1 או 48 או כל דבר אחר. זה לא שחזור של הקלטה, זה צליל שמופק בהווה באותו רגע ולכן גם נשמע כמו שהוא נשמע.
אני אוהב גם דיגיטלי, זה בסדר
נערך לאחרונה על ידי Amazish ב 25/10/2018 23:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Amazish
-
- חבר פעיל

@Catskinner
·חחח גדול
רוב הזמן אני נהנה מהגישה שלו. ולפעמים ממש לא, בעיקר בטעם שלו במוזיקה
·חחח גדול
רוב הזמן אני נהנה מהגישה שלו. ולפעמים ממש לא, בעיקר בטעם שלו במוזיקה
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3055
·Amazish כתב:@SONYES
·מגניב !
אני אוהב גם דיגיטלי, זה בסדר...
תודה
אני טוען במידה ואתה לא מחפש אפה נמצאת המוסיקה רק אז אתה נהנה מהיצירה אם אני צריך לחפש
איך ומה ומי ומו אין שום הנאה ושום בטיח .
יש לי הקלטות ישנות כשמרביתכם לא נולדתם טובות מכל ההקלטות שלפחות לאחרונה קניתי מהחברות המובילות
אפה אזה ואפה היום
הכל מתחיל ומסתיים במיקום מקרופונים אוזן של מהנדס סאונד פיזור נכון של הנגנים בבמה . איקוסטיקה
מרחק בין מקרופונים לבין הכלים קרוב רחוק
אומני
חצי אומני ועוד מושגים בעולם המקצועי של ההקלטות שמרבית הקוראים אין להם מושג על מה אני מדבר .0
ולא כל הקלטה DSD או 24/192 אני אוהב את המספרים שמציגים אותם ואיזה לוחים יוצא מהם
בושה למי שמוציא דברים כאלה מאכילים אותנו בלוקשים בדמות מספרים
אין היש מאין וכדי לשחזר הקלטה באמת צריך מיומנות אוזן מדוייקת רמקול מוניטור או אוזניית מוניטור ואו מגברי מונינטורים אמיתים .
אם ידעתם כי עולם הקלאסי שוב חוזר לתקליטים היום יוצא גם בדיסק וגם בתקליט שעולה פי 2 ויותר מהדיסק
ויש חזרה לטכנולוגיה עתיקה בת 80 שנה כן כן שמונים שנה
דיירקט מסטרינג מהאולם ישר לתקליט דיירקט קט למסטר
לא דיגיטל ולא בטיח טכנולוגיה בת 80 אפה אולי 120 שנה כן כן
אבל מה אתם מכירים DAC USB מחשב קבצים FLAC ושאר חידושים טכנולוגים שנשמעים כל כך גרוע ליד
סידי בן 30 שנה שלי ודיסק פשוט יצאת RCA פשוטה עם כבלים יחסית LOW הי אנד
ותוצאה מפילה אותי כל פעם מחדש
רואה את הצלילם מול העניים ולא משנה אם זה רמקול או אוזניה באוזניות הכל יותר מפורט כי האיקוסטיקה של החדר
לא משחקת תפקיד
כאן משחק תפקיד מה המרחק בין הדרייבר לבין האפרקסת של האוזן הזווית
והאם יש שעווה באוזניים שניקוי פשוט אצל רופא אוזניים מומחה לא אתם רופא
זה כמו להחליף ולשדג את המערכת במחיר של ביקור אצל רופא מומחה
ואמינו לי לא חשוב כמה סימפלינג לא חשוב כמה ביטים וכמה מספרים ואותיותצ DDD AAD DSD
הכל מתחיל באוזן של המנדס
בטמפרוטרה באולם כמות הלחות היחסית באולם כי ימים שונים לחות שונה
הכלים ומקרופונים מתפקדים אחרת ויש לי כמה דוגמאות אותה יצירה הוקלטה במספר ימים
הבדלים בסאונד בין חלקי היצירה ניתן בפרוש לשמוע
אא זה כנראה רק אני בעניין
לצורך השווה יש לי X800 של סוני המסוגל להעביר כל קובץ לא מדבר על וידאו מדבר רק אודיו
ויש לי הקלטות שאני עשיתי והורדתי גם תמורת תשלום
גם שחיברתי למכשיר מהולל שגם היה לי אופו105
הדיסק שהיה באופו זה לדיסק שחובר דרך טרנספורט חיצוני ודרך סטרימר של המכשיר עם HDD
כולם נהנו מDAC סבריי 9018 הכי חדיש בטופולגיה FULLBAL
הקבצים נשמעו מקווץ לא דינמי המון רעש דיגיטלי נסתר בקצוות של מאפליטוד של הסאונד - מה שאתם מכירים צליל אינטרנטי אבל מעודן יותר וצריך אוזנים של עטלך לשמוע כי צריך להבדיל האם זה הגיע מתוך רעש שהוסיף המחשב
או רעש הקיים בהקלטה המקורית
הצליל הכי טובה היה המכשיר ששימש כDAC או CD
USB 24/192 נו מה אתם חושבים
ברור לא ולא
הבדלים כאלו שמיעים רק לאנשים בעלי נסיון שמיעה של שנים ומעורים היטב מה כל דבר ודבר כי השפעה של
פרמטר אחד יכול לשנות את חתימת הסאונד .
אפה נשמע את זה באמבינס של האולם האוויר מסביב לכלים את הנשימה של הההרמוניה מעבר ל3 שמרבית אנשים שומעים .
מדובר על חוייה לא ניתן לכמט במספרים
מה שאומר כי CD אינו עובר את 22.KHZ האוזן שלנו בשלב מסויים כבר לא מבחינים אם זה 6000 הרץ או 4000
אז כל המספרים הן ממש רק עניין מסחרי נטו .
אם לעשות את זה רציני נכון הוא כי 24 ביט יקליט יותר דיינמיק ריינד מאשר 16 על הנייר אבל תלוי מה ועד כמה אתה מקמפרס כי בודדים המקרופונים העולים על 30000 הרצים
ודווקא אלו עד 16000 משנות ה50 נשמעים יותר נכון מוסיקאלים .
או או נכנסתי לתחום מוסבך עבורכם .. אז ככה
גם בהקלטות ישנות מימי טרפפו 1954 נשמר האויר באולם על הקלטה 3 טרקים נסיוני של פריץ ריינר עם תזמורת שיקגו
בריכרד שטראוס כה אמר זרתוסטרא
מהקלטות שנעשו ב2017 באותו אולם מיוזיק הול שיקאגו ריקרדו מוטי מנצח על וורדי ובטהובן
לא מאמנים
טוב נו מספרים מספרים
סרטים אנלוגים מהסימפוניות של בטהובן עם ברנשטיין שמרו על תדרים מעל 27500 הרץ במכת משולש
כאשר CD מגיע עד 22 אלף הרץ היתר נחתך
אז הציאו את הבלו רי אודיו המחליף כמעט רשמי שמסוגלל עם DTS HIGH RE יותר ביטים והרצים
לשם כך גיסתי את הבלורי שלי
רסיבר מפלצת סוני DA-5300ES עם רמקולים מוניטור אודיו סילבר 2
נו חיפשתי בדיוק אותו קטע בסימפוניה התשיעית של בטהובן פרק אחרון
אז ככה יש לי את גירסת הרימסטר החדשה 24/96 בCD+ בלוריי אודיו שאמור לתת לי את המקסימום
ויש לי את הגירסה הראשונה של הוצאת הדיסקים שנעשו בתחילת שנות 90
לשם כך
לקחתי את מכשיר הראפראנס שלי טכניקס SLP-990 שיצא לפני 31 שנים ביפן
ואז חיברתי לרסיבר שמתי דיירקט בהכל
בום
גירסת CD 24/96 רימסטר חדש
גירסת בלו רי 24/96
גירסת CD 16/44
על מה אני מקשקש לכם ובלבל לכם את המוח אספר לכם בפעם הבאה
טוב תשמוע איך שבא לכם
שבת שלום
-
Amazish
-
- חבר פעיל

בקיצור
?t=454
?t=454
-
Amazish
-
- חבר פעיל

וכמובן הגדולים מכולם בעיני [שגם היו חדשנים בסאונד]
-
Amazish
-
- חבר פעיל

-
Amazish
-
- חבר פעיל

מערכת מבוססת מקינטוש. כל רמקול ניגן רק מקור אחד. כל כלי קיבל LINE ARRAY משלו. מערכת ללא מוניטורים עם מיקרופונים כפולים לשירה עם פאזה הפוכה למניעת פידבק............ שווה קריאה בגוגל : ]
סאונד יבש מופרד ויפייפה/
[קחו בחשבון - שנות השבעים המוקדמות...! נכון לאז זה היה כמו מערכת סאונד מהמאדים. היום העקרונות שהונחו שם הם מובן מאליו בהגברת הופעות]
בעיקר נשמע יפה באוזניות טובות כמו למשל HE400I : ]]]]]]
סאונד יבש מופרד ויפייפה/
[קחו בחשבון - שנות השבעים המוקדמות...! נכון לאז זה היה כמו מערכת סאונד מהמאדים. היום העקרונות שהונחו שם הם מובן מאליו בהגברת הופעות]
בעיקר נשמע יפה באוזניות טובות כמו למשל HE400I : ]]]]]]
-
Amazish
-
- חבר פעיל

- Rodness
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 651
חח הזכרת לי את הוידאו הזהIamEzio כתב:ברגע שאמרת כבל, אמרת הכל..
יש גבול לכמה אני יכול ליפול לתוך מושגי אודיופיליה, קניתי כבל ב$80 (Periapt שמיוצר בארה"ב בעבודת יד) ל-400i רק כי הכבל המקורי ארגונומית נוראי לגמרי. לא מפתיע אבל האוזניות לא נשמעו שונה אחרי שהחלפתי את הכבל, בדיוק אותו הדבר.. אין לי בעיה לשלם על כבל איכותי - שעשוי טוב מחומרים איכותיים.. אבל עד גבול מסויים, זה לא יהפוך אוזניות A לאוזניות B.
זה מזכיר לי אנשים שקונים כבלי חשמל של 1000$ למטר ומחברים את זה לתוך מפצל של דולר. כאילו החיווט בקיר גם עשוי סיבי זהב. אחת הדוגמאות המצחיקות לזה ראיתי עם IFI, באיזה Unboxing שעשו לאחד המוצרים שלהם (וממה שקראתי המוצרים שלהם סופר איכותיים והם מאוד מכובדים כחברה), אז iFi צירפה את המתאם הזה:
כשהתיאוריה היא שאפשר להשתמש בכבלי החשמל היקרים שלך עם המוצר הספציפי הזה.....
·
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
·Amazish כתב:יש לי תחושת בטן לא טובה כל כך לגבי MASSDROP מכמה סיבות...
שירות
חלק מהמוצרים יהיו מוכנים למשלוח רק חודשים לאחר התשלום - הזמנה המון זמן מראש, לא כל כך קול בעיני
השירות באמזון למשל די מטורף
ומ HIFIMAN ו SCHIIT קיבלתי אימייל חזרה תוך פחות מ12 שעות. מ SCHIIT זה היה ישירות מאחד העובדים אולי אפילו ג'ייסון והיה כתוב בגובה העיניים. יש לי הרגשה טובה שאם משהו לא לגמרי תקין הם מיד יעזרו - ולזה כמעט אין מחיר
לגבי הסאונד - אני חדש לגמרי בתחום : ] כיף !
תודה על התגובה !...
אז עכשיו הייתה התפתחות קטנה בסיפור משלי הקשור ל Massdrop. לפני כמה שבועות נפתח drop עבור אוזניות של QUAD עם אופציה למגבר Quad ERA-1 Planar Magnetic Headphones & VA-One Amp הסתקרנתי ונרשמתי.
למה לא, הרי איך אפשר לוותר על הזדמנות להחזיק בבית מוצר מחברה הנימנית בין אלו שבעצם הגדירו את מושג ה HiFi.
[imgur]faw0f6n[/imgur]
ואז במהלך השבוע שחלף פנה אלי מישהו מתמיכת ה HelpDesk שלהם ועדכן אותי שהמגבר יימכר רק במתח 110/60 ושאל האם אני עדיין מעוניין להמשיך ברכישה, כי אם אני רוצה הוא יכול לבטל את ההזמנה. יומיים אחרי בקשת הביטול הוא שב אלי וביקש להבהיר האם אני רוצה לבטל את כל ה drop כולל האוזניות או רק את המגבר. בסופו של דבר סיכמנו שאני מבטל הכל ותוך 24 שעות קיבלתי החזר כספי מלא לחשבון.
אז לפחות במקרה הספציפי הזה מתברר שהשירות של Massdrop בכלל לא רע.
עכשיו למה לקח לי יומיים להחליט לבטל את האוזניות? כי בפרק הזמן הזה התעוררו אצלי חשדות ש QUAD לא עשו דבר מלבד חתימה על הסכם עם חברה מטייוואן בשם Yogada למכירת אוזניות מדגם JPM-101 תחת המותג של QUAD. החלטתי שהחשד הזה סביר מאוד ושאני לא מוכן להסתכן שיעשו עלי סיבוב וימכרו לי מוצר לא מוכר תחת רשת הסוואה של 80 שנות מוניטין ויוקרה.
[imgur]sxicBLS[/imgur]
תחליטו בעצמכם האם מדובר בתאומים שהופרדו בלידתם או במוצרים זהים.
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

סיבוב פרסה
יתכן ומוצרים טובים אבל השם קווד QUAD
לפני 30 שנה בדיוק היה לי ELS-57 QUAD זה היה קווד
היום כל מכשיר פלסטי שמגיע לארץ יעני גרונדיג לנקו פילקו ושאר ירקות כמו שחבר האתר נוהג לכנות שטיות
יתכן ומוצרים טובים אבל השם קווד QUAD
לפני 30 שנה בדיוק היה לי ELS-57 QUAD זה היה קווד
היום כל מכשיר פלסטי שמגיע לארץ יעני גרונדיג לנקו פילקו ושאר ירקות כמו שחבר האתר נוהג לכנות שטיות
- Ziggity
-
- חבר פעיל

- תגובות: 94
אין לי טענות כלפי אלו שמוציאים מאות דולרים על כבלים אבל אני באותו מקום פחות או יותר. השקעתי 40$ בכבל לHD 6XX כי המקורי היה ארוך מדי ולא נעים במיוחד ורציתי לנסות את היציאת Balanced במגבר שלי. בביקורת של Zeos על הFostex HP A4BL (לא מצאתי ביקורות אחרות בזמנו) הוא מתאר את ההבדלים כמשמעותיים על HD 600 וEther C אבל האמת שחוץ מהבדל בעוצמה לא שמתי לב לשינוי כלשהו. אולי הוא קיים אבל אני לא מצליח להבחין ביניהם ¯\_(ツ)_/¯IamEzio כתב:ברגע שאמרת כבל, אמרת הכל..
יש גבול לכמה אני יכול ליפול לתוך מושגי אודיופיליה, קניתי כבל ב$80 (Periapt שמיוצר בארה"ב בעבודת יד) ל-400i רק כי הכבל המקורי ארגונומית נוראי לגמרי. לא מפתיע אבל האוזניות לא נשמעו שונה אחרי שהחלפתי את הכבל, בדיוק אותו הדבר.. אין לי בעיה לשלם על כבל איכותי - שעשוי טוב מחומרים איכותיים.. אבל עד גבול מסויים, זה לא יהפוך אוזניות A לאוזניות B.
זה מזכיר לי אנשים שקונים כבלי חשמל של 1000$ למטר ומחברים את זה לתוך מפצל של דולר. כאילו החיווט בקיר גם עשוי סיבי זהב. אחת הדוגמאות המצחיקות לזה ראיתי עם IFI, באיזה Unboxing שעשו לאחד המוצרים שלהם (וממה שקראתי המוצרים שלהם סופר איכותיים והם מאוד מכובדים כחברה), אז iFi צירפה את המתאם הזה:
[img2=640x640]https://images.esellerpro.com/2485/I/291/4/PL11184.jpg[/img2]
כשהתיאוריה היא שאפשר להשתמש בכבלי החשמל היקרים שלך עם המוצר הספציפי הזה.....
- SONYES
-
- חבר מביא חבר

Ziggity@
עד גבול מסויים זה בסדר וכן יש שיפורים. אבל להיות מטורף ולהשקיע בכבלים פי 5 או 10 מערך המכשיר .
זה קצת בזבוז כסף קניית מוסיקה בסכום הזנה תפיק יותר תועלת
כי ככה קורה
אודיופילים מחזיקים מערכת במליון דולר ו10 דיסקים
עד גבול מסויים זה בסדר וכן יש שיפורים. אבל להיות מטורף ולהשקיע בכבלים פי 5 או 10 מערך המכשיר .
זה קצת בזבוז כסף קניית מוסיקה בסכום הזנה תפיק יותר תועלת
כי ככה קורה
אודיופילים מחזיקים מערכת במליון דולר ו10 דיסקים
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

@Ziggity
·היה לי נסיון מאוד דומה עם ה HD600 ו ה HD6XX שלי כשהעברתי אותן לכבל Balanced. בשני המקרים יכלתי להנחית את עוצמת המגבר כי האוזניות קיבלו יותר בתצורת Balanced אבל זה כלל לא שינה את אופי הצליל שלהם.
אני משער שזה מקרה קלאסי של אפקט הפלאסבו. מי ששילם כסף על מוצר ומצפה שהוא יגרום לשינוי ירגיש באותו שינוי, גם אם לא היה כזה ועוצמת הרגשת השינוי תגדל ככל שהציפיות לאותו שינוי גדלו או שסכום הרכישה דרש הצדקה גדולה יותר.
לעומת זאת המעבר ל Balanced באוזניות הפלאנריות HE4XX כן שינה את האופי שלהן וזה היה משהו מאוד מורגש. מאוזניות בעלות צליל רזה, חלוש ומשעממות הן הפכו לאחת מהאוזניות החביבות עלי בזכות הנוכחות שלהן ומהירות התגובה.
·היה לי נסיון מאוד דומה עם ה HD600 ו ה HD6XX שלי כשהעברתי אותן לכבל Balanced. בשני המקרים יכלתי להנחית את עוצמת המגבר כי האוזניות קיבלו יותר בתצורת Balanced אבל זה כלל לא שינה את אופי הצליל שלהם.
אני משער שזה מקרה קלאסי של אפקט הפלאסבו. מי ששילם כסף על מוצר ומצפה שהוא יגרום לשינוי ירגיש באותו שינוי, גם אם לא היה כזה ועוצמת הרגשת השינוי תגדל ככל שהציפיות לאותו שינוי גדלו או שסכום הרכישה דרש הצדקה גדולה יותר.
לעומת זאת המעבר ל Balanced באוזניות הפלאנריות HE4XX כן שינה את האופי שלהן וזה היה משהו מאוד מורגש. מאוזניות בעלות צליל רזה, חלוש ומשעממות הן הפכו לאחת מהאוזניות החביבות עלי בזכות הנוכחות שלהן ומהירות התגובה.
- Roy.T
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1248
@Catskinner
·
יכול להיות שזה לטובה, קנית חתול בשק. אוזניות הן לא רמקולים ולא מגברים, וכללי המשחק שונים וגם אם לחברה יש מוניטין רציני בתחום מסויים זה לא אומר שזה יבוא לידי ביטוי בתחום אחר. בלי קשר אם מדובר במוצר מדבקה או שלא.
פוקל השקיעו 6 שנים בפיתוח דגמי האזניות הבכירות שלהם לפני ששיחררו אותם לשוק, וזו חברה שיש לה ידע אינסופי בבניית רמקולים.
·
יכול להיות שזה לטובה, קנית חתול בשק. אוזניות הן לא רמקולים ולא מגברים, וכללי המשחק שונים וגם אם לחברה יש מוניטין רציני בתחום מסויים זה לא אומר שזה יבוא לידי ביטוי בתחום אחר. בלי קשר אם מדובר במוצר מדבקה או שלא.
פוקל השקיעו 6 שנים בפיתוח דגמי האזניות הבכירות שלהם לפני ששיחררו אותם לשוק, וזו חברה שיש לה ידע אינסופי בבניית רמקולים.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

@Roy.T
·העניין הוא שאני אוהב הפתעות בגלל זה בדרך כלל אין לי בעיה לקנות "חתול בשק". רמת הצפיה להפתעה נמוכה כשהמוצר ידוע ומוכר, ראה למשל מקרה Violectric, אבל זה הרבה יותר מעניין כשאף אחד לא מכיר ואתה מרגיש כמו חלוץ, כמו למשל במקרה של ה TEAC AI-501DA שעד היום אני טוען שהיה אחת מרכישות הבליינד דייט המוצלחות יותר שלי.
Massdrop מבחינה זו מעולים עבורי. הם מאפשרים לי להתנסות בדברים שלא הייתי חושב עליהם אילולא החשיפה שלהם וההנחה במחיר, למרות שזו לא תמיד משמעותית.
את QUAD כחברה אני מאוד מכבד ולכן הייתי מוכן להמר וזאת למרות שידעתי שהם לא מוכרים בתחום האוזניות ולמרות שאני יודע שאת המגברים שלהם הם מייצרים יחד עם Peachtree (לא שזה רע לכשעצמו). אבל אם אחרי שאני חופר קצת אני מגלה שייתכן ו QUAD זה לא QUAD אז מבחינתי אין עסקה.
·העניין הוא שאני אוהב הפתעות בגלל זה בדרך כלל אין לי בעיה לקנות "חתול בשק". רמת הצפיה להפתעה נמוכה כשהמוצר ידוע ומוכר, ראה למשל מקרה Violectric, אבל זה הרבה יותר מעניין כשאף אחד לא מכיר ואתה מרגיש כמו חלוץ, כמו למשל במקרה של ה TEAC AI-501DA שעד היום אני טוען שהיה אחת מרכישות הבליינד דייט המוצלחות יותר שלי.
Massdrop מבחינה זו מעולים עבורי. הם מאפשרים לי להתנסות בדברים שלא הייתי חושב עליהם אילולא החשיפה שלהם וההנחה במחיר, למרות שזו לא תמיד משמעותית.
את QUAD כחברה אני מאוד מכבד ולכן הייתי מוכן להמר וזאת למרות שידעתי שהם לא מוכרים בתחום האוזניות ולמרות שאני יודע שאת המגברים שלהם הם מייצרים יחד עם Peachtree (לא שזה רע לכשעצמו). אבל אם אחרי שאני חופר קצת אני מגלה שייתכן ו QUAD זה לא QUAD אז מבחינתי אין עסקה.
-
Amazish
-
- חבר פעיל

לי אין דעה כי לא שמעתי אבל הנה עוד בנושא של כבלים. בהקשר של רמקולים/מגברים
- legopart
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4951
·Catskinner כתב: הגיע הזמן להוסיף חתול כי הם משפרים כל דבר ואין דבר יותר טוב מחתול, חוץ אולי משני חתולים....
זה משפר?
- legopart
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4951
חייב לציין שמאז ועד היום היה לי 0 נסיון באאודיו וזה לא יעזור לי כמה ציוד יהיה לי או לכמה ציוד אני אקשיב.
כל הציוד שרכשתי היה מהמלצות כאן בפורום, ובהמשך גם ציוד שרכשתי מהמלצות אונליין.
חייב לציין בתור אחד שהרכיב כבלים לעצמו, אכן חייב לציין שחשתי בהדל גדול כשקיצרתי את הכבלים.
יש לי הרבה דברים להגיד נגד ה BALANCED, הבעיה שהמגברים שיש לי כל כך חלשים שאני מעדיף להשתמש בה על פני ה STR הגדולה.
לדעתי אם היו שמים את המגבר ישר על האזנייה, היינו מקבלים סאונד הרבה יותר איכותי.
אחרי הסבר של 2 חברי פורום כאן הובהר לי שקצר בין החיבור הקר- לחם+...דרך דרייבר האזניה,
אתה לא מקבל איזון אותות כמו שהסבירו לך , אלא זה פשוט סוכם לך אותן בעיקרון של הפרש פוטנציאלים,
בפועל אם בבית שלך הייתה הפרעה לאות (שזה לא קורה הרבה), אז הקצר בין החיבורים לא ישלול את ההפרעה לתדר
במקרה הנפוץ של ה TRUE BALANCED (השני)
[imgbig]http://www.nullmodem.com/images/balancedaudio.jpg[/imgbig]
מדובר על צירוף אותות דרך מגבר, שאמור להפוך את האות הנגדי, להשוות, להוציא ממנו את הרעש ולהחסיר מהפלט... וככה יוצא פלט נקי.
בגדול בכבלים שבחרתי לעשות היה סיכוך סביב כל זוג חיבורים ובחרתי לצרף אותו לחיבור ה COLD- כי זה נתן שיפור בסאונד
[imgbig]https://i.ebayimg.com/images/g/JpEAAOSw ... -l1600.jpg[/imgbig]
עוד משהו שראיתי, שאנשים כורכים את הכבלים שהם מכינים לאזנייה סיב עצמן... ולמה זה טוב?
[imgbig]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1wHaZJXXX ... 40x640.jpg[/imgbig]
אשכרה הכנתי כבל בסגנון הזה
[imgbig]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1GT1dIpXX ... pgrade.jpg[/imgbig]
כל הציוד שרכשתי היה מהמלצות כאן בפורום, ובהמשך גם ציוד שרכשתי מהמלצות אונליין.
חייב לציין בתור אחד שהרכיב כבלים לעצמו, אכן חייב לציין שחשתי בהדל גדול כשקיצרתי את הכבלים.
יש לי הרבה דברים להגיד נגד ה BALANCED, הבעיה שהמגברים שיש לי כל כך חלשים שאני מעדיף להשתמש בה על פני ה STR הגדולה.
לדעתי אם היו שמים את המגבר ישר על האזנייה, היינו מקבלים סאונד הרבה יותר איכותי.
אחרי הסבר של 2 חברי פורום כאן הובהר לי שקצר בין החיבור הקר- לחם+...דרך דרייבר האזניה,
אתה לא מקבל איזון אותות כמו שהסבירו לך , אלא זה פשוט סוכם לך אותן בעיקרון של הפרש פוטנציאלים,
בפועל אם בבית שלך הייתה הפרעה לאות (שזה לא קורה הרבה), אז הקצר בין החיבורים לא ישלול את ההפרעה לתדר
במקרה הנפוץ של ה TRUE BALANCED (השני)
[imgbig]http://www.nullmodem.com/images/balancedaudio.jpg[/imgbig]
מדובר על צירוף אותות דרך מגבר, שאמור להפוך את האות הנגדי, להשוות, להוציא ממנו את הרעש ולהחסיר מהפלט... וככה יוצא פלט נקי.
בגדול בכבלים שבחרתי לעשות היה סיכוך סביב כל זוג חיבורים ובחרתי לצרף אותו לחיבור ה COLD- כי זה נתן שיפור בסאונד
[imgbig]https://i.ebayimg.com/images/g/JpEAAOSw ... -l1600.jpg[/imgbig]
עוד משהו שראיתי, שאנשים כורכים את הכבלים שהם מכינים לאזנייה סיב עצמן... ולמה זה טוב?
[imgbig]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1wHaZJXXX ... 40x640.jpg[/imgbig]
אשכרה הכנתי כבל בסגנון הזה
[imgbig]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1GT1dIpXX ... pgrade.jpg[/imgbig]
-
Amazish
-
- חבר פעיל

הענין של לוותר או לקצר את הכבלים מההגברה אל הדרייבר ידוע. גם ברמקולים. למרות שזה יכול לשפר מאוד את הצליל דעת הקהל לא מאפשרת את זה כנראה. כי אז לא יכולנו לקשקש שעות על כבלים : ]
היו כמה אוזניות עם מגבר מובנה עליהן... היה דגם של חברת BLUE, לא זוכר כרגע את הדגם. לא חושב שזה תפס כל כך. ובטח היו עוד.... ל AUDEZE יש כבלים עם DAC/AMP מובנה אם אני לא טועה...
היו כמה אוזניות עם מגבר מובנה עליהן... היה דגם של חברת BLUE, לא זוכר כרגע את הדגם. לא חושב שזה תפס כל כך. ובטח היו עוד.... ל AUDEZE יש כבלים עם DAC/AMP מובנה אם אני לא טועה...