הטלווזיות החדישות שלנו לא תומכות בDOLBY TRUE HD או DTS HD MASTER?

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@Nemesis
.
אני בצוות הפיתוח של CoreELEC, ואנחנו משתפים פעולה עם OSMC.
אתה צודק, זה עובד, גם ב-CE זה עובד.
אבל שוב, זה לא הישג של קודי, אלא של הדרייבר HDMI במערכת הפעלה.

Oren520 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104

שליחה

@TheCoolest
·
קראתי שגם מכשיר מי בוקס יודע לנגן HDR( יש לי אחד בבית, אנסה). השאלה אם גם יידע להעביר את הפורמטים של האודיו שציינתי בכותרת של ההודעה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@Oren520
·
הוא תומך ב-HDR, אבל אני לא יודע בנוגע לתמיכה בפורמטי אודיו המתקדמים.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159

שליחה

טוב, עדכון קטן שמצאתי היום.
מסתבר שאפשר לנגן UHD HDR בווינדוז גם עם כרטיס מסך זול יותר כמו GTX 1030:
https://forum.kodi.tv/showthread.php?ti ... pid2759442

הבחור משתמש ב MadVR אבל משתמש בתוך MadVR ב DXVA2 בכל מקום שאפשר.
אני חושב שהייתי רוצה קצת יותר מקום לתמרון בכוח של כרטיס המסך מבחינת יכולות שיפור תמונה ממה שהוא עשה אז אולי שווה להשקיע קצת יותר אבל זה אומר שאפשר להסתדר גם בלי כ.מסך היי אנד.
אני עדיין מתלבט בין שילד לכרטיס מסך ובכל מקרה אמשיך להתלבט עד סוף אוקטובר (כי אני ככל הנראה נוסע לארה"ב מהעבודה ואקנה משהו שם).

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עכשיו בקישור לנושא השירשור.
אתמול הורדתי וניגנתי סרט 4k hdr מדיסק קשיח דרך usb במסך. הסאונד הוא dolby atmos ויצא לרסיבר בפורמט DD+ אבל נשמע ממש אחלה. מוזר שהמסך כתב שאין אודיו לסרט לרגע ואז התחיל לנגן אותו...
בכל מקרה, איכות פצצה לנגן הפנימי והכי חשוב כרגע, בחינם. תומך בכתוביות בעברית והכל סבבה. חסר רק תמיכה מלאה באטמוס אבל יש מצב שהאודיו בריפים שמורידים היא מלכתחילה מכווצת בחלק מהמקרים אז זה לא כזה נורא, לפחות לבינתיים. כמה דקות עבודה להעביר את הסרט לדיסק ולסדר כתוביות פעם בשבוע שבועיים שאני רואה סרט זה סביר.
נסו ותהנו.

Oren520 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@freedom_il
·

א. מסתבר שהטלווזיה יודעת לנגן אטמוס רק מקבציי MP4. בוודאות!!

אני בטוח שהקובץ שלך הוא MKV- עבורי זה חיסרון ענק אז אאלץ ללכת על שילד. קשה למצוא מקורות ל אטמוס MP4.

ב.לגביי השמע- ידוע. הוא משנמך את השמע ל DTS רגיל או דולבי דיגיטל בהתאמה - ברור ששומעים סבבה ולמי שזה לא משנה אז אחלה. אני מעדיף לקבל את האודיו המתקדם יותר.

ג. הנגן בטלווזיה הוא הכי ידידותי. עדיף לנהנל הכל בקודי.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Oren520
תודה על המידע.
אכן אני מנגן mkv. אני אעשה ניסיון להמיר את ה mkv ל mp4 עם ffmpeg.
סתם לא בא לי עוד מקור בסלון. כבר יש לי מחשב עם קודי, אני אסתדר איתו ככל הנראה. אבל אם צריך להחליף, שילד זה פתרון מצויין.
בשביל סרטים ולא סדרות הנגן הפנימי במסך בסדר גמור. לסדרות ברור שעדיף קודי.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

המרה של mkv ל mp4 ב 4K HDR זה סיפור. תוכנות סטנדרטיות או לא תומכות ב 4K או לא ב HEVC או לא ב HDR. חוץ מזה זה לוקח מלא זמן. זה לא מוד עבודה נורמלי.
בינתיים, עד שאקנה כ.מסך או שילד אני אסתפר באודיו ב DD+, נשמע ממש טוב וגם ככה אין לי רמקולי גובה כרגע. HDR נראה מדהים על המסך, על זה ממש חבל לוותר בהשוואה לאטמוס.

שאלה אחרונה, יש דרך לקנות שילד בארץ או לייבא מחו"ל במחיר סביר?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

MKV ו-MP4 אלה קונטיינרים. לא משנה להם מה פורמט הוידאו שנמצא בפנים.
קובץ MKV אפשר לפרק לגורמים בקלות עם MKVTools, אני לא יודע במה אפשר להשתמש ע"מ להרכיב אותו מחדש בקונטיינר MP4, אבל בטוח שיש כלי כזה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

freedom_il כתב:עכשיו בקישור לנושא השירשור.
אתמול הורדתי וניגנתי סרט 4k hdr מדיסק קשיח דרך usb במסך. הסאונד הוא dolby atmos ויצא לרסיבר בפורמט DD+ אבל נשמע ממש אחלה. מוזר שהמסך כתב שאין אודיו לסרט לרגע ואז התחיל לנגן אותו...
בכל מקרה, איכות פצצה לנגן הפנימי והכי חשוב כרגע, בחינם. תומך בכתוביות בעברית והכל סבבה. חסר רק תמיכה מלאה באטמוס אבל יש מצב שהאודיו בריפים שמורידים היא מלכתחילה מכווצת בחלק מהמקרים אז זה לא כזה נורא, לפחות לבינתיים. כמה דקות עבודה להעביר את הסרט לדיסק ולסדר כתוביות פעם בשבוע שבועיים שאני רואה סרט זה סביר.
נסו ותהנו.
...
·כמובן, זה לא נושא השרשור אבל, זה בדיוק ההפך ממנו :wink:
המסך עדיין לא תומך בפורמטים המתקדדים.

Oren520 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@freedom_il
·אני קונה בדר"כ באמזון. אני אחכה לבלאק פריידיי הקרוב.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@Oren520
גם אני קונה באמזון. הקטע שאין במלאי לאמזון, רק למוכרים צד 3 כרגע והמחיר יקר משמעותית מהמחיר הרשמי באתר של nvidia.
אולי אני אסע לארה"ב בקרוב מהעבודה זה יכול לפתור לי את הבעיה. גם אם אחליט על כרטיס מסך, זה יצא זול יותר שם.

Oren520 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@freedom_il
·צודק- לכן רשמתי שאני מחכה לבלאק :)

CoreOxide
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91

שליחה

dilbert78 כתב:@freedom_il
·

כפי שכתבתי, הצלחתי לנגן רק עם הנגן המובנה
אבל עדיין לא ניסיתי את השיטה של בוגי
...
איזה נוק בדיוק יש לך?
לי יש נוק7 עם i5, והמקסימום שאני מקבל זה 10ביט, גם אם אני עומד על הראש. לא מוציא יותר מזה.

בנוסף - מז"א "הנגן המובנה"? אתה מנגן HDR ב-4K ו-60 פריימים עם ווינדוס מדיה פלייר?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686

שליחה

CoreOxide כתב:
...
...
איזה נוק בדיוק יש לך?
לי יש נוק7 עם i5, והמקסימום שאני מקבל זה 10ביט, גם אם אני עומד על הראש. לא מוציא יותר מזה.

בנוסף - מז"א "הנגן המובנה"? אתה מנגן HDR ב-4K ו-60 פריימים עם ווינדוס מדיה פלייר?
...
·סוג המעבד הכללי בכלל לא משנה לעומק הצבע. זה קשור לסוג חיבור ה-HDMI, למעבד הגרפי ולמסך. בכל מקרה, 10 ביט זה מספיק. אין לך מכשיר תומך ב12 ביט גם כך. חשוב לא פחות זה הדיגום צבע. (4:4:4...4:2:2)

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הי. סורי שאני מעיר את השירשור אבל כמו שתכננתי, רכשתי והתקנתי כרטיס מסך 1060 3GB. עובד נהדר עם HDR. בהשוואה לנגן הפנימי של המסך האיכות מאוד קרובה - בקונפיגורציה NNEDI של madVR תוכן HDR נראה מעולה. לא ניסיתי נטפליקס עדיין כי אני מנגן את זה ישירות מהמסך.
גם upscale מ 1080 עם madVR נראה מצויין.
הבעיה היחידה היא שקודי עם DXVA דיפולטי לא נותן איכות גבוהה במיוחד ב 1080. הייתי רוצה שהוא ידע לשנות את הרזולוציית יציאה של המסך אוטומטית ל 1080 כאשר התוכן הוא 1080 כמו שהוא עושה עם הקצב רענון ואז לתת למסך לעשות את ה upscale. זה נראה לי עדיף. אני אנסה למצוא איזה אוטומציה לעניין.

חזור אל “מסכי OLED”