המלצה לראוטר אלחוטי

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #61 

מהניסיון שלי PCI פלאג&פליי יציב הרבה יותר מכל USB שקיים ובדרך כלל גם הרבה יותר זול.

בדרך כלל עדים שהכרטיס יהיה מהמשפחה של הראוטר (על מנת להפעיל כל מיני אופציות היחודיות לאותה חברה)

ההבדל העיקרי ברטיסים האלחוטיים זה היכולת קליטה שלהם במרחק גדול, אני חושבת שאם המרחק לא גדול כל כך אפשר ללכת על כרטיס פשוט העיקר שיהיה פלאג&פליי

רצוי שהרכטיס יהיה נוח ובלי הרבה קישקושים כמו אנטנה שמחייבת חיבור לחוט ארוך או אנטנה עם חיבור פלסטיקי חלש שעלול להשבר
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #62 

אחרי למעלה משבוע (בלי ניתוק אחד!!!) אני חייב לחזק את ההמלצה על ה Linksys. עדיין לא הגעתי לעידכון קושחה צד שלישי המדוברת (אם למישהו יש מדריך מפורט אני אשמח).

לגבי Secure Easy Setup - זה פיצ'ר שמאפשר הגדרת רשת אלחוטית מאובטחת בצורה אוטומטית, הנושא דורש באמתץ ציוד תואם, הרעיון הוא הגדרת הגנות ברמת הצפנה התקשורת ושיוך כתובת mac של כרטיסי הרשת שמדברים עם הנתב. לדעתי העלות של הציוד כפי שציון שיקרה יותר מיותרת, ממש לא קשה להגדיר סיסמה ולרשום כתובת mac של הציוד שיש לכם ולכן מיותר לרכוש כרטיסי רשת יעודיים.

bigbig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

רגע לפני רכישה.

שליחה #63 

אני נמצא כרגע ממש לפני רכישה, אחרי שהחלטתי לרכוש את הנתב של LINKSYS (WRT54GL) אני מתלבט בין 3 כרטיסי PCI
1. Edimax - EW-7128G http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku= ... 1&lang=heb
2. TP-LINK - TL-WN551G http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku= ... 1&lang=heb
3. D-Link - DWL-G510 http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku= ... 1&lang=heb

אשמח לשמוע מה דעתכם על הכרטיסים הללנו או לחלופין האם אתם ממליצים על כרטיס אחר.

תודה מראש

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #64 

על מוצרים של DLINK אני נוטה מנסיון לא להמליץ - בדר"כ עושים לא מעט בעיות והדריברים על הפנים (מסכים כחולים וכו').
הכרטיס של ה-EDIMAX צריך לעשות את העבודה.
את ה-TPLINK אני לא מכיר.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #65 

כמו שאמרתי מקודם, האדימקס הוא בסדר גמור ויציב ללא ניתוקים,
אבל חייבים להתקין דרייבר חדש מהאתר של RALINK:
http://www.ralinktech.com

BlueEyes
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
קיבל תודות: 0

שליחה #66 

כמו שאמרו קודמיי, כ.רשת אלחוטי של Edimax הוא כרטיס בסיסי וזאת גם הסיבה שהוא לא מאכזב. יחסית אמין, כמובן בא עם Utility למרות שאני נוטה להמליץ לא להשתמש בהם אם אין דרישות מיוחדות אלא להשתמש ב- Wireless Zero המבונה ב-Windows (גרסאות XP ומעלה)

bigbig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #67 

zovirax כתב:כמו שאמרתי מקודם, האדימקס הוא בסדר גמור ויציב ללא ניתוקים,
אבל חייבים להתקין דרייבר חדש מהאתר של RALINK:
http://www.ralinktech.com
...
אשמח לקבל לינק לדף ההורדה (אני לא מוצא אותו בלינק שצורף...)

תודה מראש

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #68 

bigbig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #69 

טוב חברים,
הראוטר והכרטיס הגיעו, (ראוטר של LINKSYS WRT54GL וכרטיס Edimax - EW-7128G ) אשמח לקבל הסבר על הדרך לחברם.
הראוטר יחובר לספק HOT. מחשב המריץ מערכת הפעלה של ויסטה יחובר לראוטר בצורה קווית (כלומר באמצעות כבל), מחשב המריץ מערכת הפעלה XP יחובר בצורה אלחוטית.
החיבור לאינטרנט מתבצע ללא חייגן.

אשמח לקבל כל עזרה,
לגבי הכרטיס PCI, האם להשתמש בדיסק שהגיע איתו או להשתמש בהגדרות של ה XP?
תודה מראש

נ.ב
zovirax, תודה על העזרה במציאת הלינק[/b]

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #70 

לא, אל תשתמש בדרייברים שמגיעים איתו , הם לא בסדר.
תוריד מהלינק.

bigbig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #71 

האם ניתן למצוא הסבר להתקנה וקינפוג הראוטר?

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #72 

תקרא את החוברת שהגיעה עם הראוטר. לגבי חיבור לאינטרנט וחיבור מחשבים בכבל אתה לא צריך לעשות כלום.
רק תחבר את המודם לכניסת WAN של הראוטר.
לגבי אלחוטי יש הגדרות של אבטחה - תעבוד לפי החוברת של הראוטר- מומלץ להגדיר WPA ו-MAC FILTERING.
לגבי ההגדרה של הכרטיס, במקרה של ה-EDIMAX עדיף לעבוד עם התוכנה של הוינדוס (Wireless Zero Configuration) ולא עם התוכנה של הכרטיס.

MDK
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287

אני מחפש Wireless PCI LP Low Profile

שליחה #73 

מישהו מכיר כרטיס WIFI שמגיע בתצורה של Low Profile?

GalBrill
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 265

שליחה #74 

DWLG510 D-Link
http://zap.co.il/model.asp?model_id=403113

מגיע עם שתי תושבות, לא בעיה להחליף לבד,
מורכב ב HTPC שלי ועובד מעולה.

bigbig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #75 

הצילוווווווווו :עצוב:
נתקעתי בבעיות בהתקנה מבקש כל עזרה אפשרית.

התקנתי את כרטיס ה- PCI למחשב ללא בעיות, לאחר מכן התקנתי את הראוטר למחשב וחיברתי אותו למחשב הראשי.
עבדתי צעד אחר צעד לפי ההנחיות שהיו בדיסק ההתקנה. כאשר הרשת לא הייתה מאובטחת הכל עבד מצוין.
לאחר שהגדרתי הגדרות הבטחה, המחשב המרוחק מזהה את הרשת אך הוא כל הזמן מתנתק ומתחבר לסירוגין (כל שניה יש שינוי בסטטוס החיבור.

איך ניתן לשנות את הגדרות האבטחה בשרת? (הבנתי שניתן דרך הדפדפן אך איך מגיעים למסך הניהול????)

בנוסף, איזה הגדרות אבטחה לבחור?

אשמח לכל עזרה.

תודה מראש

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #76 

עדיף להגדיר דרך הממשק WEB.
תיגש למחשב שמחובר בכבל רשת ובשורת כתובת תקליד 192.168.1.1 - וזה יביא אותך לממשק של הראוטר (שם משתמש: admin, סיסמא: admin בברירת מחדל אם אני לא טועה).

שם תיכנס ללשונית Wireless:
ב-Wireless Security הבחירה המומלצת היא WPA Pre Shared Key (לפעמים נקרא WPA-PSK) והאופצייה מתחת - TKIP.
ב-KEY אתה צריך למלא את הסיסמא שאתה מעוניין שתהיה לרשת.
אחרי זה תשמור הגדרות ותעבור ל-MAC FILTER- תסמן ENABLE ותוסיף לרשימה את ה-MAC של הכרטיס רשת האלחוטי.
כדי לגלות תיגש למחשב עם הכרטיס האלחוטי ובחלון DOS תקליט ipconfig/all ותראה שאתה לוקח את ה-MAC של הכרטיס האלחוטי.

אחרי זה אתה צריך להתחבר מחדש דרך המחשב האלחוטי ולהקליד את הסיסמא שקבעת קודם (ה-KEY) וזה אמור לעבוד.

yyy35yyy
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 202
קיבל תודות: 0

המלצה

שליחה #77 

השבוע עברתי לראוטר השלישי שלי.
הראשון היה של LINKSYS בטכנולוגית B (מזמן...) היו לי לא מעט בעיות אבל לבסוף היתה התייצבות ונותרתי עם בעייתמהירות וטווח. היו גם לא מעט ניתוקים
לפני כשלושה חודשים עברתי לראוטר של BELKIN. עובד בטכנולוגיה שנקראת +G. התקנה פשוטה ביותר והשיפור בטווח היה משמעותי.
שבוע שעבר הייתי בארה"ב ומצאתי דיל מדהים. קניתי ראוטר של NETGEAR שעובד בטכנולוגית N. זו טכנולוגיה שתומכת בקצבים של עד 300M בעבודה ברשת. כמו כן הטווח גדל משמעותית. קניתי את הראוטר במחיר מציאה של 75 דולר (עקב סגירת חנות COMPUSA). הבאתי 3 חתיכות עבורי ועבור אנשים שעובדים איתי. התגובות של כולנו זהות - איכות הקליטה והטווח השתפרו משמעותית !. ממליץ בחום על הטכלולוגיה הזו (כמובן רצוי לקנות בחו"ל). דרך אגב, החלפתי מן הסתם גם את המקלט/משדר שמחובר ל- PC באחד שמתאים לאותה טכנולוגיה.
אני מחובר דרך ADSL וחברים שלי דרך כבלים. ההתקנה היתה פשוטה ומהירה.

bigbig פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #78 

erezr כתב:עדיף להגדיר דרך הממשק WEB.
תיגש למחשב שמחובר בכבל רשת ובשורת כתובת תקליד 192.168.1.1 - וזה יביא אותך לממשק של הראוטר (שם משתמש: admin, סיסמא: admin בברירת מחדל אם אני לא טועה).

שם תיכנס ללשונית Wireless:
ב-Wireless Security הבחירה המומלצת היא WPA Pre Shared Key (לפעמים נקרא WPA-PSK) והאופצייה מתחת - TKIP.
ב-KEY אתה צריך למלא את הסיסמא שאתה מעוניין שתהיה לרשת.
אחרי זה תשמור הגדרות ותעבור ל-MAC FILTER- תסמן ENABLE ותוסיף לרשימה את ה-MAC של הכרטיס רשת האלחוטי.
כדי לגלות תיגש למחשב עם הכרטיס האלחוטי ובחלון DOS תקליט ipconfig/all ותראה שאתה לוקח את ה-MAC של הכרטיס האלחוטי.

אחרי זה אתה צריך להתחבר מחדש דרך המחשב האלחוטי ולהקליד את הסיסמא שקבעת קודם (ה-KEY) וזה אמור לעבוד.
...

erezr תודה רבה על העזרה, בעקבות ההסבר שלך הצלחתי להגדיר את הרשת אך נותרה לי עוד בעיה אחת.
המצב כעט הוא שניתן לגלוש בשני המחשבים, במחשב המרוחק (XP) ניתן לראות וגם לגשת למחשב הראשי (המחשב שמחובר לראוטר בכבל ומריץ מערכת הפעלה ויסטה).
הבעיה היא שמהמחשב הראשי, ניתן רק לראות את המחשב המרוחק אך לא ניתן לגשת אליו - כאשר מנסים לגשת אליו מופיע הודעה שאומרת שלא ניתן לגשת למחשב המרוחק

אשמח לקבל כל עזרה בנושא

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #79 

שיתוף בין מחשבים ברשת זו פונקצייה של המערכת הפעלה ולא של הראוטר.
אני לא מכיר כל כך את הנושא בויסטה, אבל ב-XP יש אשף הגדרת רשת ביתית שצריך להריץ אותו (נמצא בחיבורי רשת). חוץ מזה אתה צריך לדאוג ששני המחשבים יהיו מוגדרים לאותו WORKGROUP.
כמו כן, אם הכל מוגדר כמו שצריך תוכנות FIREWALL (אפילו זו של הוינדוס) יכולות לגרום לבעיות בשיתוף ומומלץ לבטל זמנית לראות אם הן הגורם לבעייה.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #80 

אני רוצה להמליץ לכולם על קושחה של Tomato
Version 1.06.0981

היום החלטתי לנסות קושחה אחרת מ dd-wrt ולאחר שקצת קראתי פה ושם Tomato, נראתה לי נחמדה.
התקנתי את הקושחה ובהחלט אהבתי, ממשק WEB מאוד קליל ומהיר, הרבה מאוד אופצויות ואת האמינות אני ידע תוך כמה זמן של שימוש.

יש כאן עוד משתמשים של Tomato שיכולים לתת לי טיפים ?

http://www.polarcloud.com/tomato

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”