PS4 Exclusives Vs. Xbox One Exclusives

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538

שליחה

תודה.

serg90
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143

שליחה

לא הבנתי למה אתה מנסים לשכנע שמשחקי רשת יותר "מגניבים" ו"יותר מודרניים", כשאנשים כמוני מעדיפים משחקי סינגל. אז כן, אתם מעדיפים לטחון את אותו המשחק מיליוני שעות "עם חברים", ואני מעדיף כל פעם לשחק "לבד" במשחק שונה עם עלילה טובה. זה גם למה אני עכשיו עם PS4, ולא אקסבוקס או מחשב גיימינג.
אין פה עניין של "יותר טוב", אלא עניין של טעם. זה כמו להגיד שסרט "יותר טוב" ממשחק מחשב, או משחק מחשב "יותר באופנה" מקריאת ספר.

וחזרה לעניין, אילו הייתי רוצה לחזור לשחק במשחקי רשת, הייתי משקיע קצת ורוכש PC ללא כל התלבטות. יותר נוח, "יותר תחרותי", יש לו יותר אקסקלוסיבים מהאקסבוקס, וגם בעל שימושיות רחבה יותר מכל קונסולה קיימת.
אז כן למי ששאל, לא רואה שום סיבה לרכוש אקסבוקס, כשאין לקנוסולה הזאת שום דבר להציע לי, שאין ב-PS4 או ב-PC.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

לא מבין את הקשר לPC, למה ״אנשי״ הסוני תמיד דוחפים גם את הPC לחבילה, טוב אולי זה אומר הכל.

בכל מקרה אני לא אמרתי מה טוב יותר, שכל אחד יעשה ויקנה מה שטוב לו, רק טענתי שאקסלוסיבים לא מענינים אותי, כי הם משעממים ברובם ולאן אין לסוני שום יתרון מבחינתי.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 507

שליחה

serg90 כתב:לא הבנתי למה אתה מנסים לשכנע שמשחקי רשת יותר "מגניבים" ו"יותר מודרניים", כשאנשים כמוני מעדיפים משחקי סינגל. אז כן, אתם מעדיפים לטחון את אותו המשחק מיליוני שעות "עם חברים", ואני מעדיף כל פעם לשחק "לבד" במשחק שונה עם עלילה טובה. זה גם למה אני עכשיו עם PS4, ולא אקסבוקס או מחשב גיימינג.
אין פה עניין של "יותר טוב", אלא עניין של טעם. זה כמו להגיד שסרט "יותר טוב" ממשחק מחשב, או משחק מחשב "יותר באופנה" מקריאת ספר.

וחזרה לעניין, אילו הייתי רוצה לחזור לשחק במשחקי רשת, הייתי משקיע קצת ורוכש PC ללא כל התלבטות. יותר נוח, "יותר תחרותי", יש לו יותר אקסקלוסיבים מהאקסבוקס, וגם בעל שימושיות רחבה יותר מכל קונסולה קיימת.
אז כן למי ששאל, לא רואה שום סיבה לרכוש אקסבוקס, כשאין לקנוסולה הזאת שום דבר להציע לי, שאין ב-PS4 או ב-PC.
...
·אני לא חושב שזו שאלה של "מגניב" יותר אלא מה מודל כלכלי טוב יותר, ומה הדור הצעיר מבקש. אני לא משחק כ"כ משחקי רשת, בדיוק מאותה סיבה שאנשי משחקי רשת לא משחקים סינגל (המשחקים חוזרים על עצמם ומשעממים אותי - אין לי חיבור רגשי למה שקורה על המסך), אבל אי אפשר להתעלם מההצלחה והפופולריות שלהם. זה לא סוד שהכסף לא מגיע מהמכשיר, אלא מהרכישות והמנויים - ואני לא יודע איך אלה עומדים זה מול זה. גם פנימית רק ל PS - מה המשחק הכי נמכר בפלטפורמה שלהם ? לכמה אחוז משתמשים יש PLUS באופן קבוע ? כמה מיליוני דולרים הושקעו ב GOW וכמה הוא מצופה להכניס ? דווקא לסוני מתאים למתג את עצמה כמקבילה ל Criterion של משחקי ווידאו, ולהוציא כותרי סינגל מושקעים ולשחרר לכל הקונסולות ו PC. מעניין אם גם הדור שעכשיו בני 10-13 יתעניינו במשחקי סינגל כשהם יהיו בני 20-30.

ההשוואה שלך לספר וסרט לא נכונה כ"כ. משחק ווידאו טוב עדיף על סרט גרוע, וסרט טוב עדיף ממשחק מחשב גרוע. אם כבר השוואה יותר נכונה זה ספר טיסה מול ספרות כבדה או סרט קיץ מול סרט עמוק יותר.

רכישת ובניית PC לא תמיד מעניינת או נוחה לאנשים - רכישת אקס בוקס בהחלט רלוונטית למי ש PC היא לא אופציה מבחינתו.

uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 268

שליחה

serg90 כתב:לא הבנתי למה אתה מנסים לשכנע שמשחקי רשת יותר "מגניבים" ו"יותר מודרניים", כשאנשים כמוני מעדיפים משחקי סינגל. אז כן, אתם מעדיפים לטחון את אותו המשחק מיליוני שעות "עם חברים", ואני מעדיף כל פעם לשחק "לבד" במשחק שונה עם עלילה טובה. זה גם למה אני עכשיו עם PS4, ולא אקסבוקס או מחשב גיימינג.
...
·מי שלא בקיא בתחום הגיימינג, וקורא תגובות בסגנון הזה.
עוד יחשוב שאין בכלל משחקי סיגל על XBOX או PC.
יש מספיק משחקי סינגל בצד שלישי שרובם יותר טובים מהבלעדיים של סוני.
רק עומדים לצאת: Metro Exodus, Shadow of the tomb raider,Valkyria Chronicles 4, Agony, Vampyr.
ויש עוד המון סינגלים נוספים לכל הפלטפורמות. בקיצור, לא חסר סינגלים לשחק.

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2214

שליחה

וואו סוני הגיעו ל79 מיליון יחידות

עם ההוצאה של GOD OF WAR וספיידרמן בקלות 90 מיליון בזמן קצר

אין תחליף לאקסלוסיבים

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

הבעיה שכולם פה לא מבינים דבר אחד פשוט: אקסקלוסיביים מטרתם לא להרוויח כסף, אלא להביא משתמשים חדשים.

כמות ההשקעה במשחקים כמו GOW, HZD, TLOU וכו היא עצומה, 5 שנים לפיתוח, עלויות מטורפות של שיווק והשקה, סכומים אסטרונומיים, לא רחוק מהפקת סרט הוליוודי גדול. המשחקים האלה כנראה לא יחזירו את ההשקעה אבל זה לא מה שהם אמורים לעשות. אלו משחקים שבגללם אנשים קונים קונסולות ובכך מגדילים את קהל המשתמשים של סוני שיקנה משחקים עתידיים, צמיחה אקספוננציאלית בעולם הכלכלה זה נקרא.

בנוסף הם בונוסים שמתגמלים את קהילת השחקנים, וסליחה אבל עצם ההשוואה בכלל של משחק כמו GOW ל-PUBG היא מגוחכת לדעתי. כמו שאמר כאן מישהו "לא מבין מה ההתלהבות מ-GOW, גרפיקה מדהימה, סיפור טוב...", ברור שאותו אדם שכתב את זה לא שיחק שניה במשחק בכלל ואין לו מושג איזה חוויה אדירה המשחק הזה, זה מעבר למשחק, זה פשוט עולם שלם, עם סיפור חזק, התפתחות דמויות, מערכת קומבט ושדרוגים מטורפת, ועוד אלמנטים חזקים של RPG שמשתלבים מושלם בגיימפליי. זו יצירת מופת ולא מילימטר פחות.

uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Eliran15 כתב:וואו סוני הגיעו ל79 מיליון יחידות

עם ההוצאה של GOD OF WAR וספיידרמן בקלות 90 מיליון בזמן קצר

אין תחליף לאקסלוסיבים
...
·לידיעתך, בדור של PS2 ללא שדרוג ביניים לחומרה, סוני מכרה קרוב ל-160 מיליון.
עכשיו תעשה את החשבון ותראה לאן זה מוביל...

אקסלוסיביים הם Anti-consumer לרעת הצרכנים!
מי שנפגע מזה זה רק אתה, אני, וכול קהילת הגיימרים.
לא היית רוצה לשחק בכל המשחקים על PS, או PC, XBOX.

תתפלא יש המון מאוכזבים מהמשחק GOW, כולל אותי.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Zachn כתב:הבעיה שכולם פה לא מבינים דבר אחד פשוט: אקסקלוסיביים מטרתם לא להרוויח כסף, אלא להביא משתמשים חדשים.
...
·אלא אם הקונסולה לא מצטיינת בשום דבר חוץ מזה...

כן, הם גרמו לי לקנות PS4, וכם הם גרמו לי לקנות את המשחקים הבלעדיים המוצלחים שלהם - אבל בזה זה נגמר. אין לי כוונה לרכוש PS PLUS, לא קונה משחקי צד ג' מהם. גם חלק מהאחרים כאן שמצהירים שהם חובבי PS לא מדליקים את הקונסולה מלבד הבלעדיים.

כאן נכנס לתמונה הערך המוסף, שאין להם הרבה ממנו. לכן היא לא כזו מוצלחת כקונסולה יחידה בבית.

(בלי קשר, ברור שכולם מבינים את זה - המטרה היא לנעול אותך לאקו סיסטם, זה לא סוד או משהו כזה)

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

uribak כתב:
...
...
...
באסה לך, משחק מדהים.

LinkMattan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464

שליחה

uribak כתב:
...
...
·לידיעתך, בדור של PS2 ללא שדרוג ביניים לחומרה, סוני מכרה קרוב ל-160 מיליון.
עכשיו תעשה את החשבון ותראה לאן זה מוביל...

אקסלוסיביים הם Anti-consumer לרעת הצרכנים!
מי שנפגע מזה זה רק אתה, אני, וכול קהילת הגיימרים.
לא היית רוצה לשחק בכל המשחקים על PS, או PC, XBOX.

...
להגיד שאקסלוסיביים זה Anti-Consumer זה כמו להגיד שפטנטים זה Anti-Consumer. זה טיעון שמשקף בגדול את הקפיטלזם מול הסוציאליזם (או קומוניזם). עכשיו, העולם המערבי הוא קפיליסטי לחלוטין. חברות מונעות תחרות וכסף, ולא מתוך אידאל סוציאליסטי גדול. כפי שנאמר כאן, משחקים אקסלוסיביים מטרתם למשוך גיימרים לקנות את הקונסולה א׳ במקום ב׳. ככה השוק עובד. וצריך להשלים עם זה. אף חברת צד ראשון (שנקנה ע״י סוני או מיקורוספט) בישיבת ההנהלה שלה לא עומדת דקת דומיה לכבוד אלו שלא יזכו לשחק במשחק שלה בקונסולה המתחרה.

אנחנו בתקופת הגיימינג הטובה ביותר שראינו. חלק מזה נובע מהמשחקים האקסלוסיביים, שמקבלים תקציבים מטורפים ולא בהכרח שואפים להגיע לרווחיות מטורפת. ללא משחקים אקסלוסיביים, כנראה כל התעשייה הייתה נראית כמו משחקי מולטי פלייר, סנד בוקס עם מיקרו טרנזקציות.

אני רואה הרבה לאחרונה שאקס בוקס פאן בויס (שלוקחים יותר מדי קשה את מלחמת הקונסולות), מנסים להסית את הדיון לדה-לגיטמיציה של משחקים אקסלוסיביים. מעבר לזה שזה טיעון די חסר טעם, כי הוא לא ישתנה לעולם (כל עוד נהיה חברה קפיליסטית), זה קצת עצוב. מזכיר פנטיות דתית, יש כאן השלמה עם המציאות שאקסקלוסיביים זה לא הצד החזק של אקס בוקס. אז במקום לפרגן ולדחוף לשינוי, יש כאן דה לגיטימציה בכלל לעצם הרעיון! ״אם אין לאקס בוקס אקסלוביים טובים, כנראה שמשחקים אקסלוסיביים זה דבר רע!״

המספרים מדברים בעד עצמם - הפס4 מוכרת לפחות פי 2 מהאקס בוקס. הסיבה כנראה העיקרית לזה היא המשחקים האקסלוסיביים. יאללה, בוא נעבור הלאה ונקווה שמיקרוסופט תבין את חשיבות האקסלוסיביים והתעשייה הנפלאה הזאת תהיה עוד יותר נפלאה בזכות זה. מאחל לכולם כמה שיותר משחקים אקסלוסיביים - זה מה שדוחף את התעשייה קדימה.

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874

שליחה

אני לא מתיימר לדעת או לקבוע מה יותר טוב, אהל בואו נשים את הקלפים על השולחן...
הסיבה כנראה העיקרית לזה שהps4 מוכר יותר מהאקסבוקס, זה בגלל שהיה פה קודם... וההרגל של אנשים מבחינה פסיכולוגית..
זה כמו שמי שקנה את האייפון הראשון, ימשיך לקנות אייפונים כל הזמן, ולאורך הדרך בטח רכש כמה פעמים אייפונים כששידרג או כשהתקלקל לו הקודם.
כמו שמי שיש לו סמסונג ימשיך לקנות סמסונגים, למרות שיש 49 חברות אחרות שמייצרות מכשירי אנדרואיד.
לגרום לאנשים לעשות או לפעול בצורה שונה ממה שהתרגלו אליה קודם לכן היא קשה מאוד.
מרבית ה ps4 או אקסבוקסים למיניהם שנקנים כיום, הם לילדים, ורוב הקונים שלהם זה ההורים, שמתבססים על זה ששיחקו לפני 10 שנים או 15 שנה בps1 או בps2...

ככה גם אני עשיתי... אבל קניתי אקסבוקס, בגלל המבחר, ובגלל האופציה שאוכל לשחק בעתיד גם על המחשב כשהילד ייקנה וזה תחיל לעניין אותו... כי לבנתיים הוא תקוע על הסלולרי כל הזמן. ולדעתי הוא ימשיך לשחק על הסלולרי ולא יתחבר לקונסולות.. וזה כבר הבעיה הבאה של הקונסולות ועולם המשחקים...

My 2 cents...
רמי

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

@gmb

תתפלא, אבל לא, ההנחה שלך שגויה.
ה XB360 שלט בדוק הקודם עם היצע משחקים מעולה ועליונות גרפית (מזערית)
כשהתחיל הדור הנוכחי, MS נכשלה ובענק, מיד עם ההשקה שלה.
קח סרטון מצחיק שממחיש קצת את הנושא, וזה בעצם היה הרגע שבו היא חפרה לעצמה את הקבר.
מאז - לא היה נסיון ממשי לצאת מהקבר.
זה ככה על רגל אחת, לא כולל סגירות סטודיו למשחקים בלעדיים, ביטולים של בלעדיים ועוד..

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

@gal-cohen
·
גל הזכרת לי נשכחות עכשיו..
כבר כמעט שכחתי לחלוטין את הפיאסקו שהיה סביב ההצהרות של מיקרוסופט בהשקה לגבי הגבלת שיתוף המשחקים או השאלת משחקים בין חברים וכל העסק הזה. גם היה את העניין הזה עם כך שה- XBOX חייב להיות מחובר אונליין וכל מיני דברים שהשאירו אנשים בעולם בשוק טוטאלי לגבי החוצפה שהיתה בגישה שלהם ועד כמה הם הרגישו מנותקים מהגיימרים ועברו לתחום הסלון הביתי והתממשקות עם הטלויזיה וכל החירטוטים האלה מסביב. ואז, יום אחרי אם זכור לי נכון, מנכ"ל סוני הוציא סרטון תגובה בו הם מדגימים איך סוני תאפשר שיתוף משחקים משומשים בין חברים:

בקיצור, סוני עשתה לא מעט מהלכים נכונים עסקית ומיקרוסופט פחות. זה עד כדי כך פשוט.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

@jacko-il

נכון, וזה היה גאוני, כל כך צחקתי מזה לאחר מכן.
אבל בהתחלה רתחתי בגלל זה ובאותו רגע החלטתי לוותר על מכשיר מבית MS (אחרי שאני מגיע מה XB360) ולרכוש PS4, עליו דילגתי דור (לא היה לי PS3)
היה לי ברור שיום אחד העננה תתבהר ויגיעו הצהרות נוספות, (ואכן MS השכילה לעשות מהפך של 180 מעלות מיום ההשקה וחזרה בה מחלק גדול מאוד מההצהרות) ואז ארכוש גם מכשיר נוסף של MS.
אבל, הפוקוס על תאימות לאחור וצריכת מדיה - אינה מספיקה עבורי, יש לי מכשיר לשחק בו משחקי XB360 וליטוש גרפי לא ממש מעניין אותי.
אני רוצה משחקים חדשים, מעניינים, מגוונים, שאינם קיימים במכשירים אחרים בין היתר.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נ.ב.

אל תשכחו גם שה-X1 החלש משמעותית ועם ספריית משחקי השקה קטנה יותר, עלה בחוצפתה של מייקרוסופט $100 יותר מה-PS4, אם אחרי החשיפה המביכה הם היו צריכים עוד מסמר בארון, זה היה מחיר ההשקה.

מייקרוסופט פשוט נשארה על קו הזינוק.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209

שליחה

אני קניתי PS4 בעיקר בגלל UNCHARTED 4, ולא מתחרט לרגע.

LAST OF US

GOW

HORIZON ZERO DAWN

פשוט אין להם משחקים מקבילים ב-XB
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

העליתי את זה באוב, עדיין קורע אותי חמש שנים אחרי:

uribak
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

LinkMattan כתב: המספרים מדברים בעד עצמם - הפס4 מוכרת לפחות פי 2 מהאקס בוקס. הסיבה כנראה העיקרית לזה היא המשחקים האקסלוסיביים. יאללה, בוא נעבור הלאה ונקווה שמיקרוסופט תבין את חשיבות האקסלוסיביים והתעשייה הנפלאה הזאת תהיה עוד יותר נפלאה בזכות זה. מאחל לכולם כמה שיותר משחקים אקסלוסיביים - זה מה שדוחף את התעשייה קדימה.
...
הפוך, מה שדופק את התעשייה במיוחד את המפתחות צד שלישי שנאלצות לחתום על חוזה בלעדיות לתקופה מסויימת.
לדוגמה, המשחק rise of the tomb raider היה בחוזה בלעדיות עבור XBOX, רק לאחר חצי שנה יצא ל-PC.
שנה אחרי יצא ל-PS4.
מי לדעתך נדפק פה? קודם כל הגיימרים שהיו צרכים לחכות ליציאת המשחק לפלטפורמה המעודפת עליהם.
וכמובן המפתחת Crystal Dynamics שנאלצה להפיץ רק לפלטפורמה בודדת. שנה שלמה שהיו יכולים להפוך לרווח עבור המפתחת.
המצב הזה סותר את התאוריה שלך על קפיטליזים בעולם הגיימינג, כי בעצם זה הפוך מעיקרון הקפיטליזים, שהוא לייצר כמה שיותר רווח בפחות הוצאות.
חוצמזה, מיקרוסופט הבינה שבלעדיים הם גול עצמי.
וכפי שאני צופה סוני לא תישאר חייבת, אני מאמין שנראה בעתיד חלק מהבלעדיים של PS4 על מחשבי PC.
יש שמועה שמיקרוסופט תפיץ את הבלעדיים של XBOX דרך STEAM, מהלך כזה יכפיל את הרווחים של מיקרוסופט.
סוני לא תוכל לסבול מהלך כזה.

elangab
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

uribak כתב:
...
...
הפוך, מה שדופק את התעשייה במיוחד את המפתחות צד שלישי שנאלצות לחתום על חוזה בלעדיות לתקופה מסויימת.
לדוגמה, המשחק rise of the tomb raider היה בחוזה בלעדיות עבור XBOX, רק לאחר חצי שנה יצא ל-PC.
שנה אחרי יצא ל-PS4.
מי לדעתך נדפק פה? קודם כל הגיימרים שהיו צרכים לחכות ליציאת המשחק לפלטפורמה המעודפת עליהם.
וכמובן המפתחת Crystal Dynamics שנאלצה להפיץ רק לפלטפורמה בודדת. שנה שלמה שהיו יכולים להפוך לרווח עבור המפתחת.
המצב הזה סותר את התאוריה שלך על קפיטליזים בעולם הגיימינג, כי בעצם זה הפוך מעיקרון הקפיטליזים, שהוא לייצר כמה שיותר רווח בפחות הוצאות.
חוצמזה, מיקרוסופט הבינה שבלעדיים הם גול עצמי.
וכפי שאני צופה סוני לא תישאר חייבת, אני מאמין שנראה בעתיד חלק מהבלעדיים של PS4 על מחשבי PC.
יש שמועה שמיקרוסופט תפיץ את הבלעדיים של XBOX דרך STEAM, מהלך כזה יכפיל את הרווחים של מיקרוסופט.
סוני לא תוכל לסבול מהלך כזה.
...
·אני מבין את כוונתך ב "השחקנים נדפקים" אבל זה לא כזה נכון. אני גם לא את הקונספט של בלעדיים אבל זה חלק מהמשחק. זה לא רק במשחקי ווידאו, למרות ששם זה הכי בולט. יש סדרות שהן רק לנטפליקס, ויש סדרות שהן רק להולו - בעיקר התוכן שהן מפיקות לעצמן. (ההבדל הוא שאחרי זמן מה אפשר לרכוש אותם גם בדרכים אחרות). תיאורטית גם היום אתה יכול לעשות מנוי ל PS NOW דרך מחשב, לשחק ואז להתנתק. אני מאמין שבעוד כמה שנים גם משחקים בהשקה יגיעו לשירות כזה.

מיקרוסופט לא הבינה כלום, אתה מנסה לצייר את מיקרוסופט והבלעדיים בצורה חיובית וזה מגוחך. יש המון דברים טובים בוואן, אבל משחקי סינגל בלעדיים זה לא אחד מהם. אני כן חושב שזה חכם להגדיל את הקהל שלך בדרכים שונות. בהקשר לסטים, גם עכשיו יש להם די הרבה משחקים בסטים - Halo Wars, Quantum Break, Ori, Sate of Decay, Killer Instinct וגם בלעדיי מחשב כמו Age Of Empire. עדיין לא הכותרים הגדולים, אבל זה גם קשור ל Play Anywhere ולרצון שלהם להעביר לחלונות 10 ולחנות שם.

סוני, כמו כל חברה נסחרת, תשנה דרכיה רק כשזה יפגע בהם כלכלית.

חזור אל “קונסולות”