רבותי מיציתי. הנושא נטחן כאן עד דק, שבת, יש לי מה לעשות וזה גם מתחיל לשעמם. מי שרוצה לחזור לבית ספר או לטכניון - זה אף פעם לא רעיון רע! אני לא סניגור של אינטרקונקטים יקרים ובכלל לא מעוניין להתייחס אליהם. פותח השרשור דיבר על "מינהם" והתשובה שלי תופסת בין אם זה מוצא חן בעינכם ובין עם לאו - בין אם זה מתאים לדוגמה שלכם או אם לאו. טכנית, אם כבלים מוליכים ויש שמע, הם "עובדים". מה שמעניין אותנו הוא בעצם אם יש שיפור או לא - ואני לא חולק על הדרך האמפירית להוכיח זאת.
תגובה אחרונה שלי בנושא:
evgenetic כתב:אם אתה רוצה לחזור למקורות אז אולי עדיף להביא את כל חלק הרלוונטי?
...
נכון, אבל פותח השרשור ציין את הצרוף "לבזבז 800 ש"ח" בהקשר של מחיר כבילה וזו הטייה מקדימה. נמנעתי מלהתייחס אליה ישירות. כל אחד רשאי לפרש אותה בהתאם לאמות המידה שלו. אני דיברתי על כבל ב-300 ש"ח שלדעתי לא נכנס לקטגוריה של 'יקר' ושעדיין, למיטב שיפוטי, מהווה שיפור מהותי. ברור שכדי להוכיח את הטענה דרושה מתודולוגיה אובייקטיבית אמפירית אבל אני לא באמת רואה צורך בכך. אין כאן שום דבר שמצדיק זאת.
א. זה פורום אודיו ולא בית משפט.
ב. אני צרכן, ולא משווק ואני לא מרוויח כלום מטענה זו, או טענה אחרת
ג. העלויות זניחות אפילו ביחס לאמות המידה של פותח השרשור ובוודאי ביחס לעלויות קיום מבחן עיוור כהלכתו.
למען ההגינות פותח השרשור לא קיבל שום הסבר בדבר מבחנים עוורים. עצם העובדה שאתם מדקלמים כאן 'מבחן עיוור' כאילו מדובר במשחק "זה הסוד שלי" זה לא הסבר - זה תירוץ. מבחני ABX נכונים הם מבדל סטטיסטי שיש לקחת בו בחשבון רמת ודאות של 95%, מקדמי הדירות של מינימום 10 פעמים ואקראיות של הדגימות. המתודולוגיה מעוררת מספר בעיות טכניות לא פשוטות וזה מורכב גם בלי להתייחס כלל לסמיות כפולה. בסרטון שהפנת אליו של Toole, ניתן להתרשם מרמת המורכבות שניסוי כזה דורש. חומר טוב!
בכלל, למה לשלוח אנשים למבחנים עוורים רק בנושאי כבילה? מה קורה עם כל הדיפיוזרים המטופשים האלה ומשככי זעזועים למגברים ונגני דיסקים? בוא ניקח את זה הלאה... אני טוען שמעולם לא הוכחת שיש הבדל שמיע כשאתה מסובב את כפתור הבאסים עד הסוף. מה עכשיו? תטרח להתייחס לטענה שלי? למה בעצם לא?
האמת היא שהייתי מאוד שמח להשתתף בניסוי כזה בתנאי מעבדה מוסמכת. למה לא?! לא סיכנתי ברכישות האודיו שלי את חסכונות ילדי או את הקריירה שלי ואין לי ממה לפחד. זו אמורה להיות חוויה שאני יכול להפיק ממנה לקחים מאוד מעניינים. הייתי מציין שגם יכולתי לחסוך הרבה כסף - אבל זה פשוט לא נכון. לא השקעתי הרבה מלכתחילה. בכלל, לדעתי הגישה הזו שגורסת שאנשים מפחדים מזה היא אינפנטילית ונובעת ככל הנראה מבורות של מי שחושב שבסוף המבחן מקבלים ציון "עובר""נכשל".
הסיכוי של אדם מן היישוב לבצע מבחני ABX נכונים תוך הקפדה על כל הכללים נע בין אפס ללא קיים. בפעם הבאה שאתם שולחים מישהו למבחן עיוור - קחו בחשבון שאלה דיבורים ריקים מתוכן. זה פשוט לשלוח אותו לדפוק ראש בקיר ולמבוי סתום! הרבה יותר הגיוני לקבל את העצה של ארז ולשלוח אותו להתנסות בעצמו.