שידרוג למכונת מנוף

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #61 

@urison
·
נתקלתי בזה גם.
אתה יכול לשתף מה הלבטים שלך או מסקנות ביניים לגבי שתי המכונות (הן מהדיון כאן או ממקורות אחרים)?

urison
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #62 

dubik כתב:@urison
·
נתקלתי בזה גם.
אתה יכול לשתף מה הלבטים שלך או מסקנות ביניים לגבי שתי המכונות (הן מהדיון כאן או ממקורות אחרים)?
...
·הדיון כאן ברובו היה מאוד פורה
אבל גם מדעי משהו

בסופו של עניין אני רוצה אמנם להפיק קפה אולטימטיבי
אבל גם להנות מהדרך שהיא חשובה לי עוד אפילו יותר
כיום ברשותי בריקולטה שלאחרונה שודרגה במד חום דיגיטלי לראש , מטחנה איטלקית מסחרית וגם קולה מבית רם אבגי (לא חביתוש...)
החלום לעבור למכונת מנוף בה אני שולט בתהליך כמה שיותר
אז העובדה שבפרופיטק אין משאבה שמעבירה מים לראש
והעובדה שיש משמעות לפרה איפיוזין - מדברות אלי יותר
גם ל PID יש בעיני יתרון - פשטות בשמירה והגדרת הטמפ' ובעקבות כך בשינוי הלחץ
וטוב בנתיים זה נשאר חלום בגלל העלויות
והרצון להשאר עם קורת גג....

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #63 

@urison
·
כשאתה אומר "שולט בתהליך כמה שיותר", האם אתה מדבר על ממש לשחק עם המנוף תוך כדי חליטה, לשנות טמפ' וכו'? או לאיזה שליטה אתה מתכוון?
האם המטרה שלך היא בסופו של דבר לייצר חזרתיות או לייצר קפה שונה בכל פעם?
אצלי המטרה היא חזרתיות, פשטות (ועוד כמה מטרות) וכמובן כמו שאמרת, "להפיק קפה אולטימטיבי", למרות שזה מושג מאוד אינדיבידואלי.
לגבי עניין המשאבה שהזכרת בפרופיטק, אז בפרופיטק יש משאבת רטט, שממלאת מים בדוד, (בניגוד למשאבה רציפה בלונדיניום), שאם אתה לא מתכוון לחבר את המכונה בחיבור ישיר, אז המשאבה אמנם לא מזרימה מים לראש אבל כן תרעיש לך יותר.
אם אתה כן מתכוון לחבר את המכונה לצנרת, אז בלונדיניום אפשר לעקוף לגמרי את המשאבה.
אבל, לדעתי אתה מפספס את הנקודה העיקרית, כי אם אני מבין נכון, אז כשאתה אומר "יש משמעות לפרה אינפיוז'ן" אתה מתכוון שבפרופיטק יש פרה אינפיוז'ן בלחץ הדוד (לחץ נמוך).
בעניין זה, זה דווקא חיסרון של הפרופיטק, כי בלונדיניום אתה יכול לכוון את המשאבה (או את לחץ הצנרת) לאותו לחץ של הדוד (למעשה טיפה יותר) ואז תקבל פרה אינפיוז'ן כמו בפרופיטק. אבל בלונדיניום אתה יכול לשנות את לחץ הפרה אינפיוז'ן ודווקא לחץ קצת יותר גבוה מפיק קפה יותר איכותי.
למעשה בלונדיניום הראשונה, הפרה אינפיוז'ן היה בלחץ הדוד בלבד, וזה הגביל את התוצאה המושגת בסוגי קפה מסויימים.
הוספת המשאבה (או חיבור המכונה לצנרת) באה בדיוק לפתור את הבעיה הזאת ולתת אפשרות לעשות פרה אינפיוז'ן בלחץ יותר גבוה. הרבה משתמשי לונדיניום דור 1 שדרגו את המכונה לדגם החדש מהסיבה הזאת ואם תסתכל בפוסטים בחו"ל תראה שרוב המשתמשים מדווחים על פרה אינפיוז'ן בלחץ גבוה מלחץ הדוד.
לגבי הPID, אני עדיין לא רואה את היתרון.
אם אתה מדבר על פשטות, אז הלונדיניום מציעה פשטות בשמירת הטמפ' ע"י טרמוסיפון שנכתב כאן, שהוא עדיף ויש תמימות דעים של משתמשי לונדיניום בנושא חזרתיות.
ה-PID יעזור לך לשמור על טמפ' *דוד* קבועה. זה לא מבטיח חזרתיות בקפה ובכל מה שקשור לטמפ' הראש.
אני עדיין מקווה שיניב יסביר מה הוא מבין מבחינת שימוש בדיפר עבור הראש, אבל בכל מקום שקראתי נאמר שהשליטה בטמפ' בדיפר יותר מסובכת 0אם כי אפשרית).
האינטואיציה שלי אומרת דבר כזה - אם הראש מתקרר בלונדיניום במהלך החליטה, הטרמוסיפון יחמם אותו מהר מאוד לאותה טמפ' חזרה (שיווי משקל טרמי).
לעומת זאת, אם הראש יתחמם בפרופיטק, כמו שיניב תיאר, לך תדע כמה זמן ייקח לו להתייצב חזרה לטמפ' שלו?. כנראה זמנים שונים בקיץ ובחורף ובאופן כללי הרבה פחות חזרתי.
הרבה יותר קל לחמם משהו מאשר לקרר.
אני חושב שהלונדיניום נותנת יותר ממה שהפרופיטק נותנת (למעט גודל דוד למי שרואה בזה יתרון) בצורה הרבה יותר פשוטה.
במקום PID, אתה מעלה או מוריד את לחץ הדוד, אבל הראש ביחד עם טרמוסיפון מאפשר לך חזרתיות, שלא קיימת בבריקולטה מהסיבות שכבר תוארו כאן.

urison
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #64 

·
כשאתה אומר "שולט בתהליך כמה שיותר", האם אתה מדבר על ממש לשחק עם המנוף תוך כדי חליטה, לשנות טמפ' וכו'? או לאיזה שליטה אתה מתכוון?
האם המטרה שלך היא בסופו של דבר לייצר חזרתיות או לייצר קפה שונה בכל פעם?
אצלי המטרה היא חזרתיות, פשטות (ועוד כמה מטרות) וכמובן כמו שאמרת, "להפיק קפה אולטימטיבי", למרות שזה מושג מאוד אינדיבידואלי.
לגבי עניין המשאבה שהזכרת בפרופיטק, אז בפרופיטק יש משאבת רטט, שממלאת מים בדוד, (בניגוד למשאבה רציפה בלונדיניום), שאם אתה לא מתכוון לחבר את המכונה בחיבור ישיר, אז המשאבה אמנם לא מזרימה מים לראש אבל כן תרעיש לך יותר.
אם אתה כן מתכוון לחבר את המכונה לצנרת, אז בלונדיניום אפשר לעקוף לגמרי את המשאבה.
אבל, לדעתי אתה מפספס את הנקודה העיקרית, כי אם אני מבין נכון, אז כשאתה אומר "יש משמעות לפרה אינפיוז'ן" אתה מתכוון שבפרופיטק יש פרה אינפיוז'ן בלחץ הדוד (לחץ נמוך).
בעניין זה, זה דווקא חיסרון של הפרופיטק, כי בלונדיניום אתה יכול לכוון את המשאבה (או את לחץ הצנרת) לאותו לחץ של הדוד (למעשה טיפה יותר) ואז תקבל פרה אינפיוז'ן כמו בפרופיטק. אבל בלונדיניום אתה יכול לשנות את לחץ הפרה אינפיוז'ן ודווקא לחץ קצת יותר גבוה מפיק קפה יותר איכותי.
למעשה בלונדיניום הראשונה, הפרה אינפיוז'ן היה בלחץ הדוד בלבד, וזה הגביל את התוצאה המושגת בסוגי קפה מסויימים.
הוספת המשאבה (או חיבור המכונה לצנרת) באה בדיוק לפתור את הבעיה הזאת ולתת אפשרות לעשות פרה אינפיוז'ן בלחץ יותר גבוה. הרבה משתמשי לונדיניום דור 1 שדרגו את המכונה לדגם החדש מהסיבה הזאת ואם תסתכל בפוסטים בחו"ל תראה שרוב המשתמשים מדווחים על פרה אינפיוז'ן בלחץ גבוה מלחץ הדוד.
לגבי הPID, אני עדיין לא רואה את היתרון.
אם אתה מדבר על פשטות, אז הלונדיניום מציעה פשטות בשמירת הטמפ' ע"י טרמוסיפון שנכתב כאן, שהוא עדיף ויש תמימות דעים של משתמשי לונדיניום בנושא חזרתיות.
ה-PID יעזור לך לשמור על טמפ' *דוד* קבועה. זה לא מבטיח חזרתיות בקפה ובכל מה שקשור לטמפ' הראש.
אני עדיין מקווה שיניב יסביר מה הוא מבין מבחינת שימוש בדיפר עבור הראש, אבל בכל מקום שקראתי נאמר שהשליטה בטמפ' בדיפר יותר מסובכת 0אם כי אפשרית).
האינטואיציה שלי אומרת דבר כזה - אם הראש מתקרר בלונדיניום במהלך החליטה, הטרמוסיפון יחמם אותו מהר מאוד לאותה טמפ' חזרה (שיווי משקל טרמי).
לעומת זאת, אם הראש יתחמם בפרופיטק, כמו שיניב תיאר, לך תדע כמה זמן ייקח לו להתייצב חזרה לטמפ' שלו?. כנראה זמנים שונים בקיץ ובחורף ובאופן כללי הרבה פחות חזרתי.
הרבה יותר קל לחמם משהו מאשר לקרר.
אני חושב שהלונדיניום נותנת יותר ממה שהפרופיטק נותנת (למעט גודל דוד למי שרואה בזה יתרון) בצורה הרבה יותר פשוטה.
במקום PID, אתה מעלה או מוריד את לחץ הדוד, אבל הראש ביחד עם טרמוסיפון מאפשר לך חזרתיות, שלא קיימת בבריקולטה מהסיבות שכבר תוארו כאן.
...
·
אני קורא את מה שאתה כותב
וכמעט ניתן לחשוב שיש לך אינטרס בדבר..

בכל מקרה יקח זמן עד שהחלום שלי יצא לפועל
אני מתכונן לעבור שוב על כל מה שנכתב פה ולשמור לעצמי את הנקודות החשובות מהדיון

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #65 

urison כתב:

...
...
·
אני קורא את מה שאתה כותב
וכמעט ניתן לחשוב שיש לך אינטרס בדבר..

בכל מקרה יקח זמן עד שהחלום שלי יצא לפועל
אני מתכונן לעבור שוב על כל מה שנכתב פה ולשמור לעצמי את הנקודות החשובות מהדיון
...
קודם כל זכותך לחשוב ככה, למרות שזה רחוק מאוד מהאמת.
האמת היא שיש לי היום בריקולטה, בדיוק כמוך ואני מתלבט לגבי שדרוג.
הסיבה שאני "מסנגר" על הלונדיניום היא פשוט כי כל מה שאני קורא, מבין ומדבר עליה, גורם לי להבין שזו מכונה שתוכננה עם מחשבה תחילה על המשתמש הביתי והצרכים שלו - קלות הפעלה, חזרתיות, פשטות - וגם הפקת קפה מעולה. יחד עם זאת, זו לא מכונה מושלמת והתייחסתי גם לחסרונות בעיניי.

בשום פוסט לא אמרתי שהמכונות האחרות לא טובות, אפילו אמרתי שכולן כן טובות - רק שהדיון הזה הוא על "טוב" מול "יותר טוב" וגם בסוף עניין של העדפות וצרכים אישיים.
מה שכן ניסיתי לעשות זה להסביר למה הלונדיניום עדיפה בעיניי, על סמך מה שאני מבין, בתקווה שאנשים יעלו טענות (גם אם שונות) לגבי הלונדיניום או כל מכונה אחרת וינמקו אותן ויתפתח דיון. הנתונים היבשים (כמו גודל דוד, PID וכו'), על סמך נסיוני לא מעידים בסוף על התנהגות המכונה ביומיום.

אם אתה חושב שאני כותב דברים לא נכונים, אני יותר מאשמח אם תסביר מדוע, כי רק דרך דיון אפשר ללמוד.
גם הצגתי שאלות לגבי מה שכתבת בפוסט הקודם ואשמח לשמוע את ההתייחסות שלך.
לפי הציוד שיש לך, אתה לא מאתמול בענייני קפה (נדמה לי שאני זוכר את שם המשתמש שלך גם מימי הפורום בתפוז), אז גם אם אתה רחוק מהחלטה יהיה נחמד לשמוע מה אתה חושב.
·

urison
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #66 

@dubik
·

ראשית סליחה!!

כתבתי "כמעט ניתן לחשוב"
ולא לא האשמתי או קבעתי עובדות
ואם זה היה נראה כך אז שוב

ס ל י ח ה ! !

לגופו של עניין
אני מתכנן לקרוא שוב את כל הדיון על כל חמשת העמודים שבו...
ברוגע (לא הערב)
ולענות על שאלותיך
וכן מודה באשמה שאני לא מאתמול בתחום
אבל באותה המידה יודע שיש לי המון מה ללמוד

ומסכים שדרך דיון וסיעור מוחות אפשר ללמוד יותר
ולכן אני חוזר וכותב
שאני מתעד לקרוא ברוגע את הדיון פה שוב
ולענות לשאלותך

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #67 

@urison
- זה בסדר. אין צורך להתנצל. לא קרה כלום וממש לא נעלבתי.
בסה"כ לא רציתי שיתקבל רושם לא נכון על הדיון,

רק חבל לי קצת שהדיון לא מתפתח לגעת בהבדלים בין המכונות ברמה הפרקטית שמעבר לנתונים היבשים (בעיקר אנשים שמתעניינים וקראו קצת על מכונות אחרות, ולא נעולים כמוני על הלונדיניום :P), כי הייתי שמח ללמוד גם מניסיונם של אחרים, גם אם הוא בא רק מקריאה או תובנות עצמיות.
וזה יכול להיות גם בהפניה לביקורת מעניינת באתר בחו"ל - למעשה כל דבר שיעלה את רמת הדיון מעבר לגודל דוד, PID ושאר ירקות לכיוון של מה תהיה ההתנהגות הצפויה של המכונה בשימוש יומיומי (עם דגש על שימוש ביתי) והתוצאה בכוס, מבחינת חזרתיות, פשטות תפעול וכל דבר אחר.

אני אומר את זה באופן כללי, בלי קשר אליך, כמובן, שרק הצטרפת לדיון. :)

urison
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #68 

- זה בסדר. אין צורך להתנצל. לא קרה כלום וממש לא נעלבתי.
בסה"כ לא רציתי שיתקבל רושם לא נכון על הדיון,

רק חבל לי קצת שהדיון לא מתפתח לגעת בהבדלים בין המכונות ברמה הפרקטית שמעבר לנתונים היבשים (בעיקר אנשים שמתעניינים וקראו קצת על מכונות אחרות, ולא נעולים כמוני על הלונדיניום :P), כי הייתי שמח ללמוד גם מניסיונם של אחרים, גם אם הוא בא רק מקריאה או תובנות עצמיות.
וזה יכול להיות גם בהפניה לביקורת מעניינת באתר בחו"ל - למעשה כל דבר שיעלה את רמת הדיון מעבר לגודל דוד, PID ושאר ירקות לכיוון של מה תהיה ההתנהגות הצפויה של המכונה בשימוש יומיומי (עם דגש על שימוש ביתי) והתוצאה בכוס, מבחינת חזרתיות, פשטות תפעול וכל דבר אחר.

אני אומר את זה באופן כללי, בלי קשר אליך, כמובן, שרק הצטרפת לדיון. :)
...
תראה זה מאוד קשה
זו לא מכונה של 200 ש"ח שיש לכל אחד בבית אחת לפחות..
מדובר כפי שאתה יודע במכונת קצה למשוגעים
וגם אז לרוב קונים אחת וזהו

כך שלקבל חוות דעת מעשית על משהו שלחלקנו ובוודאי עבורי הוא ממש תאורטי
קשה עד בלתי אפשרי

לחפור ברשת אני בטוח שאתה יודע
פורומים מקצועיים בתחום יש מעט
ואני בטוח שביקרת בכולם

בסוף
לך עם נטיית הלב שלך
אם מה שהכי עושה לך את זה
מה שהכי מתאים לך במטבח
אני בטוח שלא תתאכזב
לונדיניום, פרופיטק, קוויקמיל, בזרה
החברות המעטות שמייצרות מכונת אספרסו מנוף עם ידית בקוטר 58
לא חוסכות באמצעים ומייצרות את הטופ מבחינתם
כך שאני ממש לא צופה שתתאכזב גם אם תקנה פרופיטק פרו 800

·

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #69 

@urison
· הלוואי והיה לי זמן וסבלנות לקרוא את כל השרשורים על כל המכונות שהזכרת בפורומים בחו"ל (לא הכל שם אינפורמטיבי, כפי שקרה לצערי גם בשרשור הזה (מודה שגם באשמתי)).
הזכרתי קודם שלא ממש השוויתי את הלונדיניום למכונות מנוף אחרות, אבל כן למדתי על ההבדלים בין המכונות דרך אזכורים למכונות אחרות בחומר שקראתי על הלונדיניום.
בגלל זה, כן ציפיתי לשמוע פה מיניב, כמי שפתח את השרשור ואולי התעמק יותר לגבי הפרופיטק או מאנשים אחרים.
כי את הנתונים הטכניים של המכונות השונות כן ראיתי.
וכן - ברור לי שבעלי מכונות כאלה אין הרבה (עוד פחות מכך חברים בפורום). בגלל זה גם הפניה נקודתית לחומר רלוונטי היא כן מעניינת בעיניי.

בעניין המכונות השונות שהזכרת וה"אכזבה" מהן, זה בסוף עניין של ציפיות.
הוזכר פה, למשל, ע"י בעלים של סטרגה שהיא מוציאה קפה מצויין, אבל מצריכה פלאשים והתעסקות. מסיבה זאת ועוד רבות החלטתי לא ללכת על מכונה כמו הסטרגה אלא ללכת לכיוון הלונדיניום שעולה כמעט כפול, כדי לקבל קפה בפרופיל שיותר דומה למנוף קלאסי עם מקסימום חזרתיות ומינימום התעסקות.
אז אם אשקיע סכום כזה ולא אקבל את הרשום לעיל, אז כן - סביר להניח שאתאכזב, כי יכולתי ללכת על סטרגה בחצי מחיר.
האם אתאכזב מהקפה? לא יודע, כי לא יצא לי לטעום סטרגה, אז אני בטוח שהוא יהיה לי טעים, אבל אולי לא מספיק טעים ביחס לציפיות, ביחס להשקעה או ביחס למה שאני מחפש.

זה לא שונה לגבי הפרופיטק, אבל כפי שרשמתי והסברתי בפוסטים קודמים, להבנתי הקפה שהיא מוציאה שונה מאוד מהלונדיניום וגם ההתנהגות והחזרתיות שלה.
האם זה אומר שהיא מכונה רעה? ממש לא.
האם פרופיטק השקיעו בה את מיטב הרכיבים והמהנדסים כפי שרשמת? אני נוטה להאמין שכן.
אבל, וזה אבל גדול (ורשמתי את זה כבר מספר פעמים), לקחת הרבה רכיבים איכותיים ולחבר אותם לכדי מכונה לא מבטיח דבר לגבי החזרתיות וקלות ההפעלה של המכונה ואפילו לא לגבי טעם הקפה.
גם אם מכונה מסויימת מסוגלת להוציא קפה מעולה, זה לא אומר שהיא תוציא את אותו קפה בחליטה שוט אחרי שוט או בחליטה אחרי שעמדה זמן ארוך ללא שימוש (אני מניח שאתה יודע על מה אני מדבר גם מהבריקולטה).
אתן לך דוגמא להבדלים בין מכונות אפילו בדגמים של לונדיניום:
בלונדיניום נתקלתי לראשונה בערך ב-2012 או 2013, עד כמה שאני זוכר.
היא נראתה לי מאוד יפה ומיוחדת, עד שראיתי את המחיר. :P
אחרי נפילת הפאונד, התחלתי לחשוב עליה ברצינות.
התחלתי לקרוא ואז גיליתי, שכתוצאה מזה שהפרה אינפיוז'ן נעשה בלחץ הדוד (ולא בלחץ מעט גבוה יותר), יתרונות הטעם שלה לא מגיעים למיצוי מירבי בחליטת של קפה בהיר (או כהה מאוד), כפי שהם באים לידי ביטוי בקפה בקליה בינונית/בינונית-כהה.
החלטתי לרדת מהמכונה.
אחרי זה, קראתי, שריס עובד על לונדיניום משופרת שתתמודד עם הבעיה הזאת, אבל אחרי תקופת מה, הוא רשם שהניסיונות שלו לא צלחו והוא יורד מזה.
התחלתי לפזול לכיוון ה-L1-P, הגדולה יותר שלה יש פרה אינפיז'ן בלחץ הרשת.
ירדתי גם ממנה, בגלל שהיא ענקית, יקרה עם דוד גדול מידי לצרכיי וזמן חימום ארוך.
שמח שחיכיתי, כי אז יצאה ה-R, שענתה בדיוק על מה שרציתי.
וכן...האפשרות לשלוט בלחץ הפרה אינפיוז'ן מוציאה קפה טוב יותר גם מקפה שאינו בקליה בהירה.

מה אני בא לומר?
1. לא כל המכונות דומות (ממליץ לך לקרוא את מה שנרשם בשרשור הזה, אם טרם קראת).
2. ההבדלים יכולים להיות מהותיים (תלוי מה אתה מחפש) ורובם מתחבאים מתחת לאריזה ולא ב-spec היבש.
3. אני מעדיף לחכות, לבדוק ובעיקר לטעום קודם, לפני שאני מוציא סכום כזה ומגלה שזה טוב, אבל לא טוב כמו שרציתי.

רק כדי לקבל טעימה ממש קטנה על ההבדלים וכמה גורמים שונים קיימים במשוואה, אני מציע לך לעיין בשאלה שבשרשור הזה ובתשובה של ריס:
https://londiniumespresso.com/forum?vie ... d=5&id=985
עם כל הכבוד לפרופיטק ולשאר החברות, כשתיתקל בבעיה שהקפה באחת המכונות האלה לא עונה על הציפיות שלך, אני בספק אם תמצא שם מישהו שמסוגל לתת לך תשובה ולקחת אותך ברצינות בעומק שיש בתשובה שבשרשור הזה או אחרים באתר של לונדיניום. ולו רק מעצם העובדה שמכונת מנוף היא לא ההתמחות של אף אחת מהחברות האלה וזאת בסה"כ "עוד" מכונה אצלם.
אני אוסיף לזה, שכאשר החלטתי לקנות את הבריקולטה שלי, היו כמה וכמה אופציות בשוק (אבל הרבה פחות מאשר היום) ואחד השיקולים שהכריעו אצלי בסוף היה בנאדם אחד ששמו רם אבגי, שידעתי שבכל בעיה שלא תהיה לי, הוא יידע לפתור לי אותה על הצד הטוב ביותר.
אכן - כך היה. גם במקרה זה - זאת גם סיבה בעיניי להעדיף את הלונדיניום.

הסיכום הכי קצר וקולע בעיניי לגבי הלונדיניום היה של מוטי ש(מכיר את המכונה) וכתב ש: הלונדיניום היא כמו הדאבל בוילר של מכונות המנוף.
זה בדיוק מה שאני מחפש.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #70 

RuslanAbramov כתב:אני משתמש טרי יחסית של הסטרגה ואני חייב לציין לטובה את איכות הקפה. לדעתי הם טיפה עיגלו פינות בנושא הגימורים אבל כנראה זאת הסיבה שמכונה הזאת זולה יחסית ועלתה לי קצת פחות מ7000 עד לבית.
...
·תוכל לפרט היכן רכשת אותה במחיר הזה?

תודה! :-)

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #71 

@boren
·לא ממליץ לך לקנות דרך החנות שרכשתי ממנה עשו המון בלאגן במשלוח, ופיצלו לי את המכונה ל2 משלוחים. מה שאילץ אותי לפתוח את המכונה ולהרכיב את המשקולות איזון.
מה גם שזאת הייתה רכישה יחסית גדולה של אנשי פורום ובפועל החנות לא הצליחה לבצע את המשלוחים של המכונות הגדולות כמו שהם חשבו שהם יצליחו :roll:
בכל מקרה לחנות קוראים Stoll espresso.
.תנסה לברר מול קרלו espresso coffee shop. לדעתי המחיר שלה בלי הנחה יהיה בערך 7.7k עד הבית בדכ הוא עושה איזה חמישה אחוזי הנחה אז אתה כבר תתקרב ל7

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #72 

תודה!

המכונה נמכרת בארץ ב-8K, אז אני צריך לחשוב כמה שווה לי לחסוך כדי לוותר על האחריות המקומית והאספקה המהירה. אם ההפרש הוא רק כמה מאות שקלים, אז עדיף כבר לקנות בארץ. חבל שהיא לא נמכרת באילת...

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 745
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #73 

@boren
·איזה דגם נמכר ב8 שים לב שישנם שלושה דגמים אני קניתי את top זה דגם שמאפשר עבודה עם מיכל ועם חיבור ישיר אם זה נמכר בארץ ב8 ממליץ לך לקנות בארץ :lol:

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #74 

קרלו מ- espresso coffee shop לא תקשורתי בעליל, ברגע שיש מצב שבו אתה נתקל בבעיות\ בקשות \ טענות וכל עניין אחר שבו תצטרך ליצור קשר איתו לאחר הרכישה (או אפילו לפני רכישה) זה בעייתי כי הוא פשוט לא מתקשר ולא עונה להודעות\ מיילים.
זו סיבה מספיק טובה כדי לא לרכוש ממנו. המחירים שלו זולים אבל ללא תמיכה מצידו, (לדעתי לפחות), רכישה ממנו היא פשוט לא כדאית.

אני הייתי ממליץ במקום זאת ללכת על

LAGONDOLA או על ELEKTROS.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #75 

RuslanAbramov כתב:@boren
·איזה דגם נמכר ב8 שים לב שישנם שלושה דגמים אני קניתי את top זה דגם שמאפשר עבודה עם מיכל ועם חיבור ישיר אם זה נמכר בארץ ב8 ממליץ לך לקנות בארץ :lol:
...
השם של הדגם הוא Bezzera Strega R. אני חושב שיש לו חיבור ישיר בלבד.

יובלים
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #76 

אומנם דיון/שרשור מלפני כמה חודשים, אבל דיון מרתק לדעתי ואקטואלי מאוד עבורי.
אני בדיוק בהתלבטות איזו מכונה לרכוש ולאחר קריאת השרשור הנ"ל וכמה אחרים עומדים על הפרק לפי סדר עדיפות (נכון לשעה זו :-)

1. QuickMill 0996
2. Londinium -R
3/ Profitec Pro 800

הסיבות לדחיקת הפרופיטק למקום שלישי לטעמי נובעת ביעקר מהעדר תרמוסיפון (מים טריים, חזרתיות) אם מוסיפים לזה את מחירה הגבוהה אעדיף באותו מחיר לקבל את הלונדיניום (ואם אתפשר על חיבור ישיר, אז הלונדיניום תהיה זולה יותר!)

לגבי ההחלטה בין קויקמיל ולונדיניום הינה קשה יותר:

1. מחיר: יתרון לקויקמיל (זולה ב-2500 ש"ח)
2. ראש: זהה - תרמוסיפון
3. עלויות תחזוקה: עדיפות לקוויקמיל (בהבנה שלי הקר\יאת השרשורים שהקוויק משתמשים ברכיבים שקל יותר למצוא בארץ)
4. גודל דוד: כאן אינני יודע מה עדחף עבורי דוד גדול (4.5, קוויק) או קטן יותר (2.3, לונדיניום). לדעתי 2.3 יספק אותי
5. משאבה/חיבור ישיר - בנושא זה עדיין לא מיציתי את הידע ואשמח לתובנות. אתחיל בכך שאני מתכוון להשקיע בחיבור ישיר למים ולניקוז כולל מרכך מים מתחת לכיור. אך יש לי חוסר הבנה במשמעות של הפרה-אינפיוז'ן וההשפעה של חיבור ישיר בקוויק לעומת הלונדיניום?
כעיקרון הייתי מעדיף מכונה ללא כל אופציה למיכל מים כדי להיפטר מהמקום שהמיכל + צינורות + משאבה תופסים - ובכל או לרווח את המכונה וליצור נגישות למרכיבים השונים או הקטנת הנפח שלה.
6. PID/פרשרסטאט - לא בטוח לגבי המשמעות - לעניות דעתי - נושא שולי. מנסיון קודם של מכונת E61 הפרשר נוטה (מאוד) להתקלקץ איננייודע לגבי ה-PID

מישהו יכול לתת תובנות בכל המרכיבים, אבל בעיקר למספר 5?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #77 

אני לא מבין מאוד במכונות מנוף אך אם יש תרמוסיפון למה צריך PID?

המשמעויות של PID במכונות HX יחסית לא משמעותיות והפרשוסטטים אמינים יותר.

היה לך פרשוסטט מהמפעל או של SIRAI? האחרונים עובדים במכונות מסחריות שנים על שנים קשה לי להאמין שהולכים מהר במכונה ביתית.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #78 

גם לדעתי פרשוסטט אמין יותר מpid , אם הוא מסוג טוב.
בלונדיניום יש Sirai לדוד ואחד יותר פשוט למשאבה (נדמה לי שהוחלף מceme לmater לאחרונה בגלל בעיות עם הceme).
מבחינת תרמוסיפון אני לא בטוח שההנחה שלך נכונה.
הפעולה דומה בכל המכונות אבל התכנון הפנימי לא בהכרח זהה.
זה בד"כ מתבטא ברוחב צינורות וקצב זרימה ומשפיע על מידת החימום של הראש.
בלונדיניום נעשתה עבודה מדהימה לדעתי כי המכונה פשוט נמצאת בשיווי משקל שלא מצריך שום פלאשים והמכונה חזרתית בטירוף.
זאת פשוט הנדסה נכונה.
אני לא יודע איך זה בקוויקמיל. שווה לבדוק

מבחינת חיבור ישיר השאלה אם יש מעבר מים ישיר בין הצנרת לראש.
בלונדיניום יש וזה מאפשר שליטה על לחץ הפרה אינפיוזן בעזרת מגביל לחץ.
אם אין מעבר ישיר אז תקבל פרה אינפיוזן בלחץ הדוד.
אם אתה שותה קפה בקלייה כהה, אין לזה הרבה משמעות.
קפה בקליה בהירה חייב לחץ גבוה יותר כדי לקבל מיצוי טוב.
מבחינת חיסכון במקום אני חושב שזה לא המצב ברוב המקרים.
המיכל נשאר במקומו לפחות בלונדיניום. הוא פשוט לא בשימוש.

יובלים
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #79 

לגבי תרמוסיפון להבנתי בפרופיטק המים מגיעים ישירות מהדוד (מתחתית הדוד) ובלונדיניום ובקוויק הראש מתמלא מהמיכל או מהחיבור הישיר. בדומה למכונות HX. האם זה כך?

לגבי מגביל לחץ, האם מגיע עם המכונה? או שזה רכיב שצריך להוסיף לעבור הישיר?

עוד נושא שהפתיע אותי הוא שהחברה מהלונדיניום ממש מתעקשים (בווידאו המפורסם שלהם) וגם בפורומים שאין צורך בחיבור ישיר. האם זה מסתיר איזו בעיה במערכת של ה-R?

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #80 

הלונדיניום היא אכן HX. אבל נושא הלחץ בחיבור ישיר לא בהכרח קשור לזה אלא למבנה הפנימי.
עד כמה שידוע לי הלונדיניום היא היחידה מבין המכונות שהזכרת שמאפשרת פרה אינפיוזן בלחץ גבוה מלחץ הדוד (זה תקף לשתי תצורות החיבור).
בלונדיניום לא מגיע מגביל לחץ עם המכונה. זה עולה אצל אברהמי משהו כמו 150 ש"ח.
הצורך בזה הוא גם כדי לשלוט על לחץ הפרה וגם בשביל להגן על הרכיבים הפנימיים מלחץ יתר.

עניין החיבור הישיר לא מעיד על כלום חוץ מעל זה שריס, הבעלים של לונדיניום הוא מאוד דעתן ולפעמים עקשן.
הפילוסופיה שלו היא שהR נבנתה ותוכננה לעבודה בבית ועל כן אין צורך בחיבור ישיר. למה שמישהו בכלל ירצה כזה דבר ? :lol:
אז בגלל זה הוא דבק בנושא המיכל ובגלל זה יש למכונה משאבה שמאפשרת לשלוט על הלחץ.
את החיבור הישיר הוא מציע כערכה למי שכל זאת רוצה.
יש בזה חיסרון בצורה של תוספת עלות ומעבר תצורה שדורש הבנה וקצת כישורים טכניים.
אבל יש גם יתרונות כמו שהמיכל והמשאבה יוצאים מהתמונה והמכונה הופכת להיות חרישית עד כדי כך שבהתחלה אתה שואל את עצמך אם היא בכלל עובדת ;).

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”