הגיע הזמן למקרן חדש
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
כבר סיכמנו שאנחנו חלוקים ב-2 נושאים:
1. לדעתי כל דבר הוא בר השוואה (גם סוברו לפרארי).
2. לדעתי כל הוצאה של כסף צריכה להצדיק את עצמה בעיני הרוכש (כנראה שגם אצלך זה קיים אחרת ברור שהיה לך או את הסוני 5000 או ה-Z1 של JVC).
היום נוסף נושא נוסף שבו אנחנו חלוקים - תמונת 120" על סוני 50 עדיפה על תמונה של 65" ב-OLED של LG.
"אם היו מושיבים אותי ומראים לי איזה קטע ספציפי שאני לא מכיר, אני ממש לא משוכנע שהייתי יכול לומר אם מדובר בסוני 50 או סוני 65 או JVC 9000 שנמצא אצלי כבר שנה תמימה".
אם המקרן מכויל בכדי להוציא את התמונה הטובה ביותר האפשרית זו בדיוק הבעיה מבחינתי.
אם תוך כמה שניות בקטע שאתה מכיר מצוין, אפילו מזכרון בתנאים שונים לחלוטין, יש סיכוי שלא תוכל להבדיל בין סוני 50 שמתומחר היום ביד שנייה בכ-5,000 ש"ח למקרן כמו ה-9000 שאם היית מציע למכירה היום לא הייתי מוכן לקבל שקל פחות מ-25,000 ש"ח (ויכול להיות שאני אפילו אופטימי והמחיר גבוה יותר) יש לי בעיה.
לפני 4 שנים, השדרוג היה מאוד פשוט. הסצינה היתה מוכרת והסוני 50 נתן תמונה משמעותית יותר יפה מהאפסון 8500 ולכן לא היתה לי שום בעיה להצדיק הוצאה של כ-13,000 ש"ח (יש סיכוי שמה שעשה לי את זה זה המעבר מ-LCD ל-LCOS ואני חושש , אולי בגלל חוסר הבנה שבגלל ה-JVC הוא DILA ולא LCOS זה לא קרה שוב, אלא אם כן אין לי מושג ו-DILA זה אותו דבר כמו LCOS) שגם נתנו לי שיפור אדיר בתמונה וגם מקרן חדש עם 3 שנות אחריות.
עופר,
אני מקווה שלא תכעס ותקבל בהבנה את הדעה שלי.
המעבר שלך מהסוני 55 לאפסון 9300 ללא בדיקה של ה-X5000, בטח כאשר היום ניתן להשיג את ה-X5000 מיבואן מקומי, יחד עם המשפט "אם אתם מחפשים מקרן שמתאים לטכנולוגיה של השנים הקרובות - זה בעצם המשחק היחיד בעיר והוא בהחלט לא מאכזב בזירה הזו", לדעתי מוזר. אם בביקורת עצמה לא הייתי רואה שיש גם צדדים שליליים, זה היה בעיני יותר ממוזר.
1. לדעתי כל דבר הוא בר השוואה (גם סוברו לפרארי).
2. לדעתי כל הוצאה של כסף צריכה להצדיק את עצמה בעיני הרוכש (כנראה שגם אצלך זה קיים אחרת ברור שהיה לך או את הסוני 5000 או ה-Z1 של JVC).
היום נוסף נושא נוסף שבו אנחנו חלוקים - תמונת 120" על סוני 50 עדיפה על תמונה של 65" ב-OLED של LG.
"אם היו מושיבים אותי ומראים לי איזה קטע ספציפי שאני לא מכיר, אני ממש לא משוכנע שהייתי יכול לומר אם מדובר בסוני 50 או סוני 65 או JVC 9000 שנמצא אצלי כבר שנה תמימה".
אם המקרן מכויל בכדי להוציא את התמונה הטובה ביותר האפשרית זו בדיוק הבעיה מבחינתי.
אם תוך כמה שניות בקטע שאתה מכיר מצוין, אפילו מזכרון בתנאים שונים לחלוטין, יש סיכוי שלא תוכל להבדיל בין סוני 50 שמתומחר היום ביד שנייה בכ-5,000 ש"ח למקרן כמו ה-9000 שאם היית מציע למכירה היום לא הייתי מוכן לקבל שקל פחות מ-25,000 ש"ח (ויכול להיות שאני אפילו אופטימי והמחיר גבוה יותר) יש לי בעיה.
לפני 4 שנים, השדרוג היה מאוד פשוט. הסצינה היתה מוכרת והסוני 50 נתן תמונה משמעותית יותר יפה מהאפסון 8500 ולכן לא היתה לי שום בעיה להצדיק הוצאה של כ-13,000 ש"ח (יש סיכוי שמה שעשה לי את זה זה המעבר מ-LCD ל-LCOS ואני חושש , אולי בגלל חוסר הבנה שבגלל ה-JVC הוא DILA ולא LCOS זה לא קרה שוב, אלא אם כן אין לי מושג ו-DILA זה אותו דבר כמו LCOS) שגם נתנו לי שיפור אדיר בתמונה וגם מקרן חדש עם 3 שנות אחריות.
עופר,
אני מקווה שלא תכעס ותקבל בהבנה את הדעה שלי.
המעבר שלך מהסוני 55 לאפסון 9300 ללא בדיקה של ה-X5000, בטח כאשר היום ניתן להשיג את ה-X5000 מיבואן מקומי, יחד עם המשפט "אם אתם מחפשים מקרן שמתאים לטכנולוגיה של השנים הקרובות - זה בעצם המשחק היחיד בעיר והוא בהחלט לא מאכזב בזירה הזו", לדעתי מוזר. אם בביקורת עצמה לא הייתי רואה שיש גם צדדים שליליים, זה היה בעיני יותר ממוזר.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1952
האפסון וה JVC 5000 לא נמצאים באותה קטגוריית מחיר? ולשניהם יש eshift ו- HDR, לא? אז בהגדרה האפסון הוא לא "המשחק היחיד בעיר", לא?
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
·psibeast כתב:האפסון וה JVC 5000 לא נמצאים באותה קטגוריית מחיר? ולשניהם יש eshift ו- HDR, לא? אז בהגדרה האפסון הוא לא "המשחק היחיד בעיר", לא?...
צודק
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
·oferlaor כתב:קיבלתי את דעתכם - שיניתי את השורה שהציקה לכם....
הציקה ??
השורה פשוט כללה מידע מוטעה והיה צריך לתקן את הטעות כי היא טעות ולא בגלל הצקה כזו או אחרת.
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
היי עפר.
בעקבות ההודעה של עידן, נראה לי שאני פספסתי משהו.
אתה בעצם רכשת את האפסון?
בהנחה שזה נכון, לא דיגדג לך לבחון את ה jvc המקביל?
אומנם אני לא הבעלים של ה 5000 אלא ה 9000 אבל ראיתי את ה 5000 הרבה פעמים, כולל אצלי בבית והוא מקרן מאוד מוצלח..
שלא לדבר על זה...שהם בעוד דקה וחצי מוצאים מחליפים מאוד מסקרנים
רן
אתה בעצם רכשת את האפסון?
אומנם אני לא הבעלים של ה 5000 אלא ה 9000 אבל ראיתי את ה 5000 הרבה פעמים, כולל אצלי בבית והוא מקרן מאוד מוצלח..
רן
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
·לא רכשתי את האפסון.RanMoyal כתב:היי עפר.
אתה בעצם רכשת את האפסון?
רן...
פניתי למפיץ של jvc (טופ אודיו) לטובת בדיקה של אחד ממקרני jvc והם הביעו עניין. אין שום מניעה מצידינו לבחון גם את הדור הנוכחי וגם את הדור הבא של המקרנים לכשיגיעו ארצה. כעת הכדור אצלם.
- RanMoyal
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1869
הבנתי. ברור.
רן
רן