עצומה נגד דרכון ביומטרי. בקרוב גם תעודות זהות.

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #61 

nirkarpik כתב:
...
...
ואם מדברים על דמוקרטיה חברי הכנסת שנבחרו ע"י רוב הציבור בבחירות דמוקרטיות קיבלו את ההחלטה, אתה מסרב לקבל החלטה דמוקרטית.

·
...
·
זה בהחלט שווה התיחסות נפרדת.
לחברי כנסת שנבחרו עי הציבור בהחירות דמוקרטיות אין את הזכות לחוקק חוקים שמנוגדים לזכויות הבסיסיות המוגדרות בחוק.
נדמה לי שמכאן הבעיה מתחילה....
לכנסת וגם לממשלה אין את הזכות והמנדט לנהל את המדינה כאילו זו אחוזה פרטית שלהם.
הבלבול הזה יוצר לא מעט חוקים שבג"ץ מבטל אותם....שכרון הכוח של "הנבחרים" מעביר אותם על דעתם ועצוב לראות שיש אזרחים הסוברים שזה תקין.
חברי כנסת הנבחרים במסגרת של מפלגה אמורים ליישם את מצע הבחירות שלהם ולא להמציא חוקים שנוחים להם אבל מנוגדים לחוקי יסוד של הכנסת. בגלל שהם טועים לחשוב שביכולתם לחוקק חוק שהשמש זורחת דווקא מצפון, נאלץ בג"ץ להתערב....
אז אם נדמה לך שבמדינה דמוקרטית האזרח אמור לומר "אמן" אחרי כל גחמה וחוק מטופש שנוגד חוקי יסוד אז אתה שוב טועה ולא מבין.
ארז

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8134
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

Re: לפי התגובות באשכול הבעיה היא לא המאגר

שליחה #62 

ארז_וחני כתב:
...
...
·
לחברי כנסת שנבחרו עי הציבור בהחירות דמוקרטיות אין את הזכות לחוקק חוקים שמנוגדים לזכויות הבסיסיות המוגדרות בחוק.
...
·

מסכים אתך לחלוטין, פה בדיוק מתחילה הבעיה. מתנגדי המאגר החליטו שהקמתו מנוגדת לזכויות אזרח בסיסיות על בסיס כלום ושום דבר במקרה הטוב ועל בסיס תחושות בטן ופארנויה במקרה הרע.
המדינה לעומתכם תטען שהמאגר הביומטרי נועד בדיוק בשביל להגן על זכויות האזרח הבסיסיות.
אם אתם כל כך דואגים ( ואני מאמין לכם שאתם מודאגים ) היתי מציע לכם לעסוק באופן שבו המדינה תגן על המאגר משום שהחלק הראשון - הקמת המאגר, הוא עובדה מוגמרת. אין פה שום קייס שקשור לפגיעה בזכויות אזרח.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

madlib
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #63 

המאגר של צה"ל, שבוודאי אינו כולל את כל אזרחי המדינה (במיוחד את אלו שרוצים לפקח עליהם בחוק הזה - הערבים) אינו דיגיטלי. עד היום זה נעשה על דפיות נייר. הייתי רוצה לראות את הסוכן האירני שמנסה למצוא את המידע הביומטרי של סוכני המוסד במאגר הזה.

מחר, המדינה מגישה לכל העולם את המידע על מגש של כסף, לא לחינם השב"כ והמוסד הנחו את העובדים שלהם לא להוציא ביומטרי.
הנזק הוא כמובן בלתי הפיך, בגלל גחמה של פוליטיקאים (ויש שיגידו שחיתות כמו כל דבר פה).

תעודה ביומטרית כמובן לא אומרת מאגר מרכזי, המאגר נדרש לפי גורמים במשרד הפנים למנוע כפל תעודות. האם שווה לייצר מאגר כזה כשפונציאל ההרס אחרי שדלף הוא בלתי הפיך אל מול התעודות הכפולות? אי אפשר לדעת כי משרד הפנים לא משחרר את המידע של כמה "הרכשות כפולות" יש פה.

בארה"ב בחיים לא יהיה מאגר עבור אזרחי ארה"ב, זה פשוט לא חוקתי. לדעתי יוותרו שם על אחזקת הנשק לפני שימסרו מידע ביומטרי.
מי טס ומסר מידע לארה"ב - בעיה שלו, אבל הוא לא אזרח ארה"ב ואת ממשלת ארה"ב זכויותיו לא מעניינות.
מי שלא טס לארה"ב (כמוני) - ההחלטה היא שלו.

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #64 

Lior_M כתב:
...
...
·

מסכים אתך לחלוטין, פה בדיוק מתחילה הבעיה. מתנגדי המאגר החליטו שהקמתו מנוגדת לזכויות אזרח בסיסיות על בסיס כלום ושום דבר במקרה הטוב ועל בסיס תחושות בטן ופארנויה במקרה הרע.
...
·
ניסיון ספין מעניין....
מתנגדי המאגר טוענים שאין צורך במאגר כזה על מנת לייצר תעודת זהות ביומטרית.
בנוסף, המדינה לא יכולה להבטיח שהמאגר לא ייפרץ (בעצם המדינה יכולה להבטיח כל דבר אבל פשוט לא תוכל לעמוד בהבטחתה...) ולכן עצם קיומו של מאגר כזה מהווה סיכון.

עדיין לא נרשמה פה תשובה עניינית לשאלה שקודמי כתב פה - למה צריך מאגר ? במה המאגר עדיף על פני תעודת זהות ביומטרית ?

ארז

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #65 

nirkarpik כתב: ואם מדברים על דמוקרטיה חברי הכנסת שנבחרו ע"י רוב הציבור בבחירות דמוקרטיות קיבלו את ההחלטה, אתה מסרב לקבל החלטה דמוקרטית.
...
·
אתה מדגים פה טעות שלצערי מאוד נפוצה לגבי הבנת מהות הדמוקרטיה.
דמוקרטיה זה לא רק "הרוב קובע". זה רק היבט אחד של דמוקרטיה והוא לא תמיד נכון.
יצביע מחר רוב הציבור לשים אותך בכלא סתם כי בא להם - זה יישאר במסגרת הדמוקרטיה לדעתך?
הרי אנשים יכולים להחליט באופן דמוקרטי לבטל את הדמוקרטיה ואז אין כבר דמוקרטיה - אופס, הרי זה קרה כבר בהיסטוריה...
nirkarpik כתב: פעם אחרונה שבדקתי ארה"ב היא חלק מהעולם המערבי, ועובדה שקיים מאגר שמרכז את מיליוני האנשים שנכנסים אליה מידי יום.
...
·
מה?? קראת מה שכתבת? יש הבדל מהותי ביותר בין אנשים שנכנסים אליה לבין אזרחיה שלה. איך בכלל האחד מהווה דוגמא לשני?
בארה"ב נראה לך שדבר כזה יעבור? מי יודע, עכשיו עם הנשיא טראמפ, לך תדע.
משה

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #66 

itamars2 כתב:
...
בנושא של הכסף המזומן יש מגמות לצמצמו ברחבי העולם ככלי למלחמה בכלכלה השחורה,

מה החיסרון של מהלך כזה בעיניך?
·
...
·

יש סיבה למה לא התייחסתי לשאלה הזו . זה כמו להתבקש להתייחס לשאלה :"בנושא חירויות הפרט וצנעתו , מסתמנת מגמה ברחבי העולם , כנראה מתוך ניסיון לחקות את "חוק הפטריוט" בארה"ב (שתוכנן מראש ו"המתין בקנה" להיות משוגר בדיוק חודש לאחר מתקפת 9/11) , לצמצמן ככלי למלחמה בטרור הגלובלי".

כעת , מכיוון שמשום מה נוח לך להתעלם מכך או שמא אינך מבין את המשמעות , אפשט לך כהרגלי בקודש בפורום לצערי בתקופה האחרונה.

הצורך להילחם בכלכלה השחורה/טרור עולמי הוא מובן ולגיטימי . בהקבלה , זו "שפיכת המים".
העובדה שלצורך כך בוחרים ליישם דרך פעולה דורסנית, מפוקפקת , שרירותית וגורפת , היא בבחינת "עם התינוק".

אתה מבין , לא חשבתי לרגע שמא עובדה זו נעלמה מעיניך , אך התבדיתי ברוב תמימותי . הדיון בדבר הצורך להילחם הוא מבורך ומקובל , אך הדיון על אופן יישומו חשוב יותר , כיוון שמדובר במעין "חרב פיפיות" .

ישנן דרכים רבות להילחם בהון שחור , רק שלא רוצים לגעת בזה. אתה כנראה לא מבין את המשמעות האמיתית של המהלך , כי טחו את עיניך בטיעונים וצידוקים ע"מ לזכות בשיתוף הפעולה והאישור מצידך .

שאל את עצמך , אם המדינה כ"כ מעוניינת להילחם בהון השחור , למה לא עשתה דבר עד כה ונתנה לבעיה לתפוח למימדים הנוכחיים . שאל את עצמך האם אף אחד באמת לא יודע אילו סקטורים ואוכלוסיות מועדות לפורענות בתחום הזה , ועל הדרך גרד בפדחתך ותהה בקול רם מדוע אף אחד לא מעז לגעת בהם . הוסף לתהות , האם באמת ת"ז חכמה וארנק אלקטרוני זו הדרך היחידה למגר את התופעה?

סתם דוגמא , ולא אוסיף כי אין טעם : חבר של חבר שלי (סיפור אמיתי אגב, לא ממציא) פתח פיצוציה לפני כמה זמן באיזור המלאבס. לא עבר זמן רב והוא קיבל ביקור מה"חברה הטובים" , אלה שאמונים על שמירת העסקים בתחומם מפני מרעין בישין , בתביעה לתשלום "דמי חסות" או שאיך קוראים לזה . למזלו של אותו אחד בעל גוף הוא ושילח אותם לדרכם עם עצמות חבוטות . כעת צא וחשב כמה כסף עושים אותם צדיקים מהגבייה , צא וחשב למה אף אחד עד עכשיו לא עשה להם כלום , למרות שזהותם ומעלליהם ידועים.

זו רק דוגמא אחת.

אתה רוצה להילחם בהון השחור תפאדל , לא על הגב שלי ולא על חשבון פרטיותי . אני רוצה להיות מסוגל לקנות כל מה שעולה על דעתי , מבלי לשתף אף אחד בכך . אתה מבין את זה ?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #67 

...
·היות שאתה העלית את הנקודה הזו זה היה מוזר שלא הסכמת להתייחס.

הממשלה וכל ממשלה עושה צעדים נגד ההון השחור מהרשעות של זמרים ומעלימי מס רואי חשבון ומשפחות פשע,

מחזיקה חוקרים רק לתחום הזה וכו'.

אני בשוטף משתמש כמעט באופן בלעדי בכרטיסי אשראי.

אני לא רואה איזה רכישות מלבד סמים נשק שרותי זנות וחומרי חבלה יש צורך לקנות במזומן שהרי הוא רק נייר צבעוני שגם בו ההמשלה משקיעה כסף ומאמץ רב באבטחתו בעוד מבחינה מהותית אינו טוב יותר מחרוזים.

אם אין מזומן איך החבר שלך אמור לשלם דמי חסות? בהעברה בנקאית? ואיך יוכלו לטעון שלא קיבלו את הכסף?

זהותם ידועה אך בבית משפט צריך ראיות- שיתפדל חברך ויתקין מצלמות ומכשירי הקלטה ויספק ראיות.

כמובן שיש דרכים אחרות אך אני מבין שלממשלה קל יותר וזול יותר לראות את כלל הפעולות המבוצעות.

יש סיבה למה לא התייחסתי לשאלה הזו . זה כמו להתבקש להתייחס לשאלה :"בנושא חירויות הפרט וצנעתו , מסתמנת מגמה ברחבי העולם , כנראה מתוך ניסיון לחקות את "חוק הפטריוט" בארה"ב (שתוכנן מראש ו"המתין בקנה" להיות משוגר בדיוק חודש לאחר מתקפת 9/11) , לצמצמן ככלי למלחמה בטרור הגלובלי".

כעת , מכיוון שמשום מה נוח לך להתעלם מכך או שמא אינך מבין את המשמעות , אפשט לך כהרגלי בקודש בפורום לצערי בתקופה האחרונה.

הצורך להילחם בכלכלה השחורה/טרור עולמי הוא מובן ולגיטימי . בהקבלה , זו "שפיכת המים".
העובדה שלצורך כך בוחרים ליישם דרך פעולה דורסנית, מפוקפקת , שרירותית וגורפת , היא בבחינת "עם התינוק".

אתה מבין , לא חשבתי לרגע שמא עובדה זו נעלמה מעיניך , אך התבדיתי ברוב תמימותי . הדיון בדבר הצורך להילחם הוא מבורך ומקובל , אך הדיון על אופן יישומו חשוב יותר , כיוון שמדובר במעין "חרב פיפיות" .

ישנן דרכים רבות להילחם בהון שחור , רק שלא רוצים לגעת בזה. אתה כנראה לא מבין את המשמעות האמיתית של המהלך , כי טחו את עיניך בטיעונים וצידוקים ע"מ לזכות בשיתוף הפעולה והאישור מצידך .

שאל את עצמך , אם המדינה כ"כ מעוניינת להילחם בהון השחור , למה לא עשתה דבר עד כה ונתנה לבעיה לתפוח למימדים הנוכחיים . שאל את עצמך האם אף אחד באמת לא יודע אילו סקטורים ואוכלוסיות מועדות לפורענות בתחום הזה , ועל הדרך גרד בפדחתך ותהה בקול רם מדוע אף אחד לא מעז לגעת בהם . הוסף לתהות , האם באמת ת"ז חכמה וארנק אלקטרוני זו הדרך היחידה למגר את התופעה?

סתם דוגמא , ולא אוסיף כי אין טעם : חבר של חבר שלי (סיפור אמיתי אגב, לא ממציא) פתח פיצוציה לפני כמה זמן באיזור המלאבס. לא עבר זמן רב והוא קיבל ביקור מה"חברה הטובים" , אלה שאמונים על שמירת העסקים בתחומם מפני מרעין בישין , בתביעה לתשלום "דמי חסות" או שאיך קוראים לזה . למזלו של אותו אחד בעל גוף הוא ושילח אותם לדרכם עם עצמות חבוטות . כעת צא וחשב כמה כסף עושים אותם צדיקים מהגבייה , צא וחשב למה אף אחד עד עכשיו לא עשה להם כלום , למרות שזהותם ומעלליהם ידועים.

זו רק דוגמא אחת.

אתה רוצה להילחם בהון השחור תפאדל , לא על הגב שלי ולא על חשבון פרטיותי . אני רוצה להיות מסוגל לקנות כל מה שעולה על דעתי , מבלי לשתף אף אחד בכך . אתה מבין את זה ?
·

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #68 

itamars2 כתב: ...
·היות שאתה העלית את הנקודה הזו זה היה מוזר שלא הסכמת להתייחס.

קודם כל , כשאתה מגיב לדברי , אנא צטט רק את החלק מהודעתי אליה אתה מעוניין להתייחס . היה מצחיק מצידי לגלול את כל ההודעה הארוכה שלך רק בכדי לגלות ש90 אחוז ממנה הם דברים שאני כתבתי קודם . כעת לעניין . אני מניח שאתה מכוון לחוסר המענה שלי במשך יום וחצי בהן שאלת את השאלה פעמיים . אז לידיעתך , היות ואתה כנראה לא מכיר את ההתנהלות שלי בפורום , אין ולו פעם אחת בה טענתי דבר שסירבתי להתייחס להשגות כנגדו לאחר מכן . פשוט במקרה הזה לא נכנסתי לאתר במשך כל היום וחצי האלה , ומכאן טעותך . ברגע שהתחברתי שוב , כתבתי לך את כל מה שהרכיב את אותם 90 אחוזים בהודעתך הקודמת.

הממשלה וכל ממשלה עושה צעדים נגד ההון השחור מהרשעות של זמרים ומעלימי מס רואי חשבון ומשפחות פשע,
מחזיקה חוקרים רק לתחום הזה וכו'.

כן , ברור . ואני נולדתי אתמול ולך קוראים אלויס פרסלי . אה , זה כנראה מסביר את ההצלחה הכבירה שהיא רושמת בתחום , ואת העובדה שהיקף ההון הזה מסך כל הטרנסאקציות במשק מדי שנה רק הולך ופוחת , ואת העובדה שארגוני פשע , עברייני צווארון לבן ומעלימי מס הם מושג ששייך לתקופות קדומות בהיסטוריה. ההצלחה כל כך כבירה, שזה מסביר את העובדה שהממשלה לא צריכה לנקוט כעת (לכאורה לטובת העניין) צעדים נוספים הגובלים בהפרת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו , וכל העניין הביומטרי זה רק משהו שדמיינתי אתמול לפני השינה. הנה , רק לסבר את העיניים , כתבה המדגימה היטב איך ההצלחה הזו באה לידי ביטוי:

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 50,00.html

אתה כנראה לא מבין , או לא רוצה להבין כנראה, שהמטרה כאן היא לא מלחמה בהון השחור , אלא צמצום החירויות של הנתינים . המלחמה בהון השחור (כמו גם בארגוני הפשע) משמשת רק כאמצעי , כעלה תאנה , כתירוץ וצידוק למהלכים שונים , שמטרתם אינה לפתור הבעיה לשמה כביכול הועברו, אלא ליצור מצג שווא בעזרתו מעוורים אנשים שחושבים כמוך , תוך כדי פגיעה בזכויותיהם.

אני בשוטף משתמש כמעט באופן בלעדי בכרטיסי אשראי.
אני לא רואה איזה רכישות מלבד סמים נשק שרותי זנות וחומרי חבלה יש צורך לקנות במזומן שהרי הוא רק נייר צבעוני שגם בו ההמשלה משקיעה כסף ומאמץ רב באבטחתו בעוד מבחינה מהותית אינו טוב יותר מחרוזים.

אתה לא רואה, וזה בדיוק מגדיר את מצבך . אתה לא מבין שזה לא עניין של אמצעי תשלום . אתה לא מבין את הקונספט מאחורי כסף מזומן , מה הוא מסמל .

מזומן הוא חופש . חופש לקנות מה שאני רוצה ,מתי שאני רוצה , מבלי שאף אחד יידע מכך , מבלי שאף אחד יתערב לי בעניינים , מבלי שמהלכים שאני מבצע יתועדו במקומות ואצל גופים שאני לא יודע ולא מעוניין שיהיה אצלם. אתה לא יכול להבין את זה כי כבר הותנית להשתמש באנטי-תזה שלו , שלצערי הולכת ומצמצמת את האפשרויות בשימוש במזומן במקומות מסוימים. אנטי-תזה בזבזנית, יקרה , יוצרת מצג שווא של אפשרויות בלתי מוגבלות , והכי חשוב לענייננו - כובלת ונטולת פרטיות.

אני רוצה לקנות מסטיק מבלי לשתף את הממשלה.
אני רוצה לקנות בסופר מבלי שאף חברת אשראי תדע מה נכנס לי למקרר.
אם , למשל, אי פעם יהיה לי צורך לגיטימי לקנות חומרים כימיים כמו מי חמצן וחומצת מלח , אני לא רוצה שהמטה ללוחמה בטרור ידפוק לי על הדלת למחרת.
אני רוצה לקנות מערכת בחצי מיליון שקל כי עבדתי כמו חמור, מבלי לקבל מכתב ממס הכנסה.
אני רוצה לקנות אמצעי מניעה מבלי לקבל ספאם טלפוני מקליניקות שיציעו לי שירותי הארכה והגדלה.
אני לא רוצה להיכנס בכלל למאגרי ספאם טלפוני.
(לא ש)אני רוצה לקנות גראס , נקודה כנראה , כי לא נראה לי שדילרים יעברו לשימוש במערכות סליקה.
(לא ש)אני רוצה את הזכות לבקר בבית ***** , מבלי שאף אחד יידע. (נעזוב את הדיון המוסרי בעניין כרגע)

אם אתה חושב שביטול מזומן ו/או מעבר לשימוש בארנק אלקטרוני/אשראי בלבד יחסל את נגע ההלבנות, ההון השחור וטרנסאקציות פליליות/לא כשרות , אתה תמים. זה אנחנו שלא נדע איך. ה"צדיקים" יידעו ועוד איך לעקוף גם את זה.
קח לי את המזומן , לקחת לי חירות אחת , ועשית אותי יותר עבד ויותר חיית מעבדה מנוטרת.

אם אין מזומן איך החבר שלך אמור לשלם דמי חסות? בהעברה בנקאית? ואיך יוכלו לטעון שלא קיבלו את הכסף?
זהותם ידועה אך בבית משפט צריך ראיות- שיתפדל חברך ויתקין מצלמות ומכשירי הקלטה ויספק ראיות.

זה שאתה תמים אני כבר יודע . אבל עכשיו אתה מזכיר לי את המעשיה על חכמי חלם שבנו בי"ח תחת הגשר השבור . כן , וואלה , איך לא חשבנו על זה? במקום לטפל בנגע , ניטפל לזכויות הפרט . זה בטוח יעלים את ה"צדיקים" , שמעכשיו והלאה יתנדבו בבית אבות מרוב שכבר לא יישאר להם מה לעשות.

כל האלה פשוט יקימו חברות קש שכביכול מספקות "שירותים" לעסקים ושרשומות על שם הסבתא שלהם , וימשיכו כרגיל . סלח לי אם אני לא יצירתי , אני לא מתמצא בתחום , אבל אני כבר מראש יכול לסמוך עליהם שיידעו איך לצאת מזה. וכבר ראינו כמה שווים בתי המשפט, וכמה שוות ראיות .

כמובן שיש דרכים אחרות אך אני מבין שלממשלה קל יותר וזול יותר לראות את כלל הפעולות המבוצעות.

אותי לא מעניין לעשות לממשלה חיים קלים . לשם כך עושקים אותנו במיסים , אז שיעשו את העבודה שלהם מבלי לחנוק לי גם את הנשמה.

אני רוצה לסכם את נקודת המבט שלי בדיון הזה . אתה ודומיך לא מבינים במקרה הטוב , או טומנים את ראשיכם בכוונה במקרה הרע , את המציאות הנוכחית שלנו .
גם אני רוצה לחשוב כמוך . גם אני רוצה לראות עבריינות והעלמות מס מתאיידות מהעולם . גם אני רוצה להאמין שהממשלה עושה את כל מה שהיא עושה (ולא רק בתחום הזה), לטובת כולנו.
אבל קשה לי . המציאות , בה כל חורשי הזדון והרוע רק הולכים ומתרבים , אמצעי הפעולה שלהם רק הולכים ומשתכללים , המוסר שלהם רק הולך ופוחת , והשלל שלהם רק הולך וגדל , כאשר לעומת זאת כל המאמצים (כביכול) להילחם בכך רק באים לידי ביטוי בעיקר בפגיעה באזרח התמים - המציאות הזו טופחת לי בפנים - ואני מאמין שגם לכל בר דעת אשר עיניו פקוחות ושאינו רואה את הדברים רק דרך שורת החיוב של כרטיס האשראי שלו .
על אחת כמה וכמה אני עצוב כאשר אני נתקל באנשים כמוך . אני מאמין , אולי אני טועה , שאתה אדם משכיל המחזיק במקצוע מכובד , ולכן על אחת כמה וכמה אני נדהם אל מול האטימות שאתה מפגין בדבריך באיצטלה של נימוקים דעתניים, שכל מטרתם הבלתי מודעת כנראה היא להמתיק ולאשש את קו המחשבה בו אתה מחזיק ואשר לפיו אתה שופט את המציאות בה אתה חי .

היום אתה תוותר על המזומן . ויתרת על חירות אחת , מחר תוותר על אחרת .
אתה תסכים להצבת מצלמות בקרן כל רחוב . אתה תסכים לניטור מתמשך של כל המרחב הציבורי , כביכול לצורך להילחם בפשיעה . אתה תסכים גם , כי ידחפו לך תירוצים , לקבל שבב בפרק ידך , כי מי יידע, אולי תשכח את הדרך הביתה יום אחד (אם זה יקרה אז תהיה בבעיה הרבה, הרבה יותר גדולה אגב). לא ירחק היום , ותסכים גם להצבת מצלמה בסלון שלך , כי מי יידע, אולי יתחשק לך לכסח את אשתך , אז זה לטובת שלום המשפחה .

אולי תאמר שאני מקצין . בתגובה אומר לך שכבר היו מקרים מעולם , ותמיד אנו צריכים להרשות לעצמנו להיות מופתעים . בנוסף , ההקצנות נועדו לחדד את המסר .
כבר נאמר , אדם המוותר על חירותו לטובת בטחונו , אינו ראוי לא לחירות ולא לביטחון .
...
·

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #69 

clip99 כתב:

...
...
·
...
משום מה שיש יותר מציטוט אחד מערכת האתר גם לא מראה שמגיבים וגם שמה את מה שאתה כותב בציטוט.

אתה יכול לראות בקבצים םהמצורפים שאני מצטט רק את מה שאני מתייחס אליו מבלי לערוך את התגים של HTML או הודעה מקורית.

משום מה גם האתר שלח פעמיים את אותה תגובה שהמענה פעם אחת מודגש ולא מודגש.

עד כאן עניני קריאות.

"כן , ברור . ואני נולדתי אתמול ולך קוראים אלויס פרסלי . אה , זה כנראה מסביר את ההצלחה הכבירה שהיא רושמת בתחום , ואת העובדה שהיקף ההון הזה מסך כל הטרנסאקציות במשק מדי שנה רק הולך ופוחת , ואת העובדה שארגוני פשע , עברייני צווארון לבן ומעלימי מס הם מושג ששייך לתקופות קדומות בהיסטוריה. ההצלחה כל כך כבירה, שזה מסביר את העובדה שהממשלה לא צריכה לנקוט כעת (לכאורה לטובת העניין) צעדים נוספים הגובלים בהפרת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו , וכל העניין הביומטרי זה רק משהו שדמיינתי אתמול לפני השינה. הנה , רק לסבר את העיניים , כתבה המדגימה היטב איך ההצלחה הזו באה לידי ביטוי:

http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 50,00.html

אתה כנראה לא מבין , או לא רוצה להבין כנראה, שהמטרה כאן היא לא מלחמה בהון השחור , אלא צמצום החירויות של הנתינים . המלחמה בהון השחור (כמו גם בארגוני הפשע) משמשת רק כאמצעי , כעלה תאנה , כתירוץ וצידוק למהלכים שונים , שמטרתם אינה לפתור הבעיה לשמה כביכול הועברו, אלא ליצור מצג שווא בעזרתו מעוורים אנשים שחושבים כמוך , תוך כדי פגיעה בזכויותיהם."

לא הבנתי איך אתה מדגים הצלחה או אי הצלחה של מאבק הממשלה בהון השחור ע"י כתבה שעוסקת בחקיקה ותיקוני חקיקה ומביעה דעות ללא נתונים.

יש ברשותך נתונים אמיתיים מספריים דוחות שמראים שאחוז גביית המס בארץ נמוך משמעותית מאיזשהו מדד יחוס?

ללא ספק שהמדינה שואפת שכל המידע על האזרחים יהיה אצלה ללא קשר לזכותם לפרטיות,

בעיניי זה אבסורד שיש חוק לאיסור הלבנת הון וחובת דיווח על הבנקים על העברות מסוימות אבל ליד שמאל אסור להעביר את המידע ליד ימין-שזה משהו חדש שלמדתי מהכתבה.

"אנטי-תזה בזבזנית, יקרה , יוצרת מצג שווא של אפשרויות בלתי מוגבלות , והכי חשוב לענייננו - כובלת ונטולת פרטיות."

אם בכל משיכת מזומן אתה משלם עמלה, ובתשלום באשראי אתה לא משלם עמלה כיצד היא בזבזנית ויקרה?

לגבי מצג שווא וכו' זה עניין של תפיסה אישית של כסף-לעניות דעתי בהתנהלות הכלכלית שלי יותר קל לי לפקח שכל ההוצאות רשומות ואף מפולחות לפי סעיפי הוצאה וזמינות לי שעה שעה באתר הבנק. אנחנו כבר לא בשנות ה50 שמשכורות מקבלים במזומן ומה שיש לך זה מה שתוציא.

"אתה תסכים להצבת מצלמות בקרן כל רחוב ."

אף אחד לא שאל לדעתי, כבר היום מאוד קשה למצוא נקודות שאינן מנוטרות ומצולמות באופן קבוע ומי שחושב כך חי בסרט. יש מצלמות עירוניות ויש מצלמות לעסקים ובתים פרטיים ואף אחד לא שואל אף אזרח מה דעתו.

"אתה תסכים לניטור מתמשך של כל המרחב הציבורי , כביכול לצורך להילחם בפשיעה . אתה תסכים גם , כי ידחפו לך תירוצים , לקבל שבב בפרק ידך , כי מי יידע, אולי תשכח את הדרך הביתה יום אחד (אם זה יקרה אז תהיה בבעיה הרבה, הרבה יותר גדולה אגב). לא ירחק היום , ותסכים גם להצבת מצלמה בסלון שלך , כי מי יידע, אולי יתחשק לך לכסח את אשתך , אז זה לטובת שלום המשפחה .
אולי תאמר שאני מקצין . בתגובה אומר לך שכבר היו מקרים מעולם , ותמיד אנו צריכים להרשות לעצמנו להיות מופתעים . בנוסף , ההקצנות נועדו לחדד את המסר .
כבר נאמר , אדם המוותר על חירותו לטובת בטחונו , אינו ראוי לא לחירות ולא לביטחון ."

אני חושב שאתה קצת מרחיק עוף וקצת מפליג למחוזות חסרי ביסוס, הייתי שמח לראות נתונים על מה שאתה אומר,

והבעיה של המאבק במאגר זה שאנשים נגררים למקומות חסרי בסיס ולטיעונים שחלקם הגדול זו ספקולציה במקום להיות עניניים.

אני חושב שהמאגר הוא גם רעיון מטופש וגם מסוכן. רק צריך להכנס לוויקיליקס כדי לראות כמה המידור וההצפנות של המדינות שוות.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #70 

@itamars2
·

1 - אזכור הכתבה לא נועד לעסוק בנתונים כאלה או אחרים , אלא להדגיש את העובדה שהמאבק בנגע לא מוצלח במיוחד , ושמדובר בתופעה בעלת מימדים מדאיגים :

" במדדים עולמיים, ישראל נחשבת למדינה שאינה מחמירה בטיפול בהון השחור. לפי הערכות, היקף ההון שלא מדווח מגיע לכ־200 מיליארד שקל בכל שנה"

אם הממשלה באמת היתה רוצה לטפל בבעיה , במקום ליצור מצג שווא לפיו הנושא ממוסמס בכל מיני ועדות וחקיקות , היא היתה עושה את זה מזמן . אלא שבמדינה החכמים כרגיל במקום לטפל בשורש הבעיה , מכבים שריפות . וזאת משום שמקור ההון השחור ידוע לכל (לא , ולא מדובר באינסטלטור שמנסה לשרוד עם כמה מאות שקלים שהוא לא מדווח עליהם . לא שאני מזלזל גם בזה , אבל ההעלמות האלה מהוות חלק קטן מההון השחור) , רק מה - מפחדים לטפל בזה. או ליתר דיוק , זה מה שרוצים שנחשוב .

אחוזי גביית המס ? לך אתה וחשב אותם , כאשר אומרים לך שמסתובב פה 0.2 טריליון בכסף שחור . אתה מתעסק בקטנות . לנוכח הנתון הזה , התמונה הכוללת היא שהממשלה כושלת בכל הנוגע בטיפול בנושא . אבל זה לא בגלל שהיא לא יכולה .

2 - לעניין היתרונות בשימוש במזומן - לא יודע מה אתך , אצלי עד 10000 שקל אין עמלה על הפקדה ומשיכה. אולי אתה חי יותר טוב ממני. לגבי האשראי , אתה עושה צחוק? אם אתה משלם בתשלומים אתה משלם יותר , ובכל מקרה אחזקת הכרטיס עולה לך סכום מסוים בשנה - או ככה זה בכל מקרה זה היה פעם , לא יודע - אין ולא היה לי מעולם כרטיס.

3- מרחיק ראות או לא - הנבואות שלי , גם אם לא תתגשמנה , נרשמו רק בכדי להמחיש לך את הלך המחשבה ותפיסת המציאות כפי שהיא אצלך , ואיך תקבל את הגזרות האלה לכשתוטלנה עלינו. לפחות אתה מסכים שהמאגר מיותר.

לא שמפריע לי להמשיך להתדיין אבל נראה לי שמדובר בהתנגשות בין 2 תפיסות עולם שונות .

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #71 

ארז_וחני כתב:
...
...
·
...
מהן בדיוק הזכויות הבסיסיות והיכן הן כתובות ?
בפעם האחרונה שבדקתי, אין לנו חוקה כמו בארה"ב .

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #72 

sufgi כתב:
...
...
מהן בדיוק הזכויות הבסיסיות והיכן הן כתובות ?
בפעם האחרונה שבדקתי, אין לנו חוקה כמו בארה"ב .
...
·נכון, יש לנו חוקי יסוד ויש את מגילת העצמאות.
ארז

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #73 

ארז_וחני כתב:
...
...
·נכון, יש לנו חוקי יסוד ויש את מגילת העצמאות.
ארז
...
איזה סעיף בחוק יסוד (שאגב, אפשר לשנות בקלות) מגן עלינו מפני נטילת טביעת אצבע ?

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #74 

ציטוט מתוך ויקיפדיה:
לבו של חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו עוסק, מטבע הדברים, בזכויות שעליהן הוא מגן. כפי שקובעת כותרתו של החוק, כל הזכויות הללו נגזרות מכבוד האדם וחירותו, כפי שהם מתפרשים לאור היותה של מדינת ישראל מדינה יהודית ודמוקרטית. זכויות אלה מפורטות בסעיפים אחדים:

סעיף 2: אין פוגעים בחייו, בגופו, או בכבודו של אדם באשר הוא אדם.
סעיף 3: אין פוגעים בקנינו של אדם.
סעיף 4: כל אדם זכאי להגנה על חייו, על גופו ועל כבודו.
סעיף 5: אין נוטלים ואין מגבילים את חירותו של אדם במאסר, במעצר, בהסגרה או בכל דרך אחרת.
סעיף 6:
(א) כל אדם חופשי לצאת מישראל.
(ב) כל אזרח ישראלי הנמצא בחוץ לארץ זכאי להיכנס לישראל.
סעיף 7:
(א) כל אדם זכאי לפרטיות ולצנעת חייו.
(ב) אין נכנסים לרשות היחיד של אדם שלא בהסכמתו.
(ג) אין עורכים חיפוש ברשות היחיד של אדם, על גופו, בגופו או בכליו.
(ד) אין פוגעים בסוד שיחו של אדם, בכתביו או ברשומותיו.

מתוך מודעות לחשיבותן של הזכויות המוגנות בחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו ומתוך מודעות לבעיות שהן עלולות לעורר, בחרה הכנסת להעניק לחוק יסוד זה מעמד משפטי בכיר, שיובטח על ידי הגנות אחדות.

סעיף 8 לחוק יסוד זה קובע: "אין פוגעים בזכויות שלפי חוק-יסוד זה אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינה עולה על הנדרש או לפי חוק כאמור מכוח הסמכה מפורשת בו". סעיף זה זכה לכינוי "פסקת הגבלה", וכשמו כן הוא - הוא מגביל וקובע סייגים לכנסת בבואה לחוקק חוק שעומד בסתירה לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו (על משמעותו של סעיף זה, ובפרט התנאים המאפשרים חקיקה הפוגעת בזכויות שנקבעו בחוק יסוד זה,

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #75 

@ארז_וחני
עדיין לא הבנתי איזה סעיף בדיוק משתמע ממנו שלא ניתן לקחת מאיתנו טביעת אצבע

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #76 

סעיף 7:

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #77 

לפי סעיף 8 "אין פוגעים בזכויות שלפי חוק-יסוד זה אלא בחוק ההולם את ערכיה של מדינת ישראל, שנועד לתכלית ראויה, ובמידה שאינה עולה על הנדרש "

מדובר בפרצה , בניסוח, שניתן לפרשנות בהתאם הצורך. במקרה הזה , כבר יבוא מישהו שיטה את הניסוח כך שלקיחת טביעת האצבע אינה מהווה הפרה של "פרטיות ולצנעת חייו" . העתירה כנגד המאגר ו/או ת"ז חכמה תתמקד לפיכך בשאלת ההגדרה המקורית שעמדה לעיני המחוקק בעת ניסוח חוק יסוד זה , והאם ניתן להחיל את פרשנותה גם במקרה דנן.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #78 

ארז_וחני כתב:סעיף 7:
...
·

וגם
(ב) אין נכנסים לרשות היחיד של אדם שלא בהסכמתו.
משה

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #79 

ארז_וחני כתב:סעיף 7:
...
אז על אותו משקל אני יכול להגיד שאני לא רוצה להצטלם לת"ז .

ארז_וחני פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #80 

sufgi כתב:
...
...
אז על אותו משקל אני יכול להגיד שאני לא רוצה להצטלם לת"ז .
...
ואני לא רוצה לשלם מס הכנסה....
יש מצב נתון, סטטוס קוו. לא מתחילים לדון כעת בדברים שכהר קיימים.
כאשר באים לפגוע בפרטיות שלי נשאלת השאלה האם זה באמת נחוץ? האם אין פתרונות אחרים?

עדיין לא הבנתי במה המאגר הזה עדיף על פני תעודה ביומטרית.
ארז
·

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”