...
משום מה שיש יותר מציטוט אחד מערכת האתר גם לא מראה שמגיבים וגם שמה את מה שאתה כותב בציטוט.
אתה יכול לראות בקבצים םהמצורפים שאני מצטט רק את מה שאני מתייחס אליו מבלי לערוך את התגים של HTML או הודעה מקורית.
משום מה גם האתר שלח פעמיים את אותה תגובה שהמענה פעם אחת מודגש ולא מודגש.
עד כאן עניני קריאות.
"כן , ברור . ואני נולדתי אתמול ולך קוראים אלויס פרסלי . אה , זה כנראה מסביר את ההצלחה הכבירה שהיא רושמת בתחום , ואת העובדה שהיקף ההון הזה מסך כל הטרנסאקציות במשק מדי שנה רק הולך ופוחת , ואת העובדה שארגוני פשע , עברייני צווארון לבן ומעלימי מס הם מושג ששייך לתקופות קדומות בהיסטוריה. ההצלחה כל כך כבירה, שזה מסביר את העובדה שהממשלה לא צריכה לנקוט כעת (לכאורה לטובת העניין) צעדים נוספים הגובלים בהפרת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו , וכל העניין הביומטרי זה רק משהו שדמיינתי אתמול לפני השינה. הנה , רק לסבר את העיניים , כתבה המדגימה היטב איך ההצלחה הזו באה לידי ביטוי:
http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 50,00.html
אתה כנראה לא מבין , או לא רוצה להבין כנראה, שהמטרה כאן היא לא מלחמה בהון השחור , אלא צמצום החירויות של הנתינים . המלחמה בהון השחור (כמו גם בארגוני הפשע) משמשת רק כאמצעי , כעלה תאנה , כתירוץ וצידוק למהלכים שונים , שמטרתם אינה לפתור הבעיה לשמה כביכול הועברו, אלא ליצור מצג שווא בעזרתו מעוורים אנשים שחושבים כמוך , תוך כדי פגיעה בזכויותיהם."
לא הבנתי איך אתה מדגים הצלחה או אי הצלחה של מאבק הממשלה בהון השחור ע"י כתבה שעוסקת בחקיקה ותיקוני חקיקה ומביעה דעות ללא נתונים.
יש ברשותך נתונים אמיתיים מספריים דוחות שמראים שאחוז גביית המס בארץ נמוך משמעותית מאיזשהו מדד יחוס?
ללא ספק שהמדינה שואפת שכל המידע על האזרחים יהיה אצלה ללא קשר לזכותם לפרטיות,
בעיניי זה אבסורד שיש חוק לאיסור הלבנת הון וחובת דיווח על הבנקים על העברות מסוימות אבל ליד שמאל אסור להעביר את המידע ליד ימין-שזה משהו חדש שלמדתי מהכתבה.
"אנטי-תזה בזבזנית, יקרה , יוצרת מצג שווא של אפשרויות בלתי מוגבלות , והכי חשוב לענייננו - כובלת ונטולת פרטיות."
אם בכל משיכת מזומן אתה משלם עמלה, ובתשלום באשראי אתה לא משלם עמלה כיצד היא בזבזנית ויקרה?
לגבי מצג שווא וכו' זה עניין של תפיסה אישית של כסף-לעניות דעתי בהתנהלות הכלכלית שלי יותר קל לי לפקח שכל ההוצאות רשומות ואף מפולחות לפי סעיפי הוצאה וזמינות לי שעה שעה באתר הבנק. אנחנו כבר לא בשנות ה50 שמשכורות מקבלים במזומן ומה שיש לך זה מה שתוציא.
"אתה תסכים להצבת מצלמות בקרן כל רחוב ."
אף אחד לא שאל לדעתי, כבר היום מאוד קשה למצוא נקודות שאינן מנוטרות ומצולמות באופן קבוע ומי שחושב כך חי בסרט. יש מצלמות עירוניות ויש מצלמות לעסקים ובתים פרטיים ואף אחד לא שואל אף אזרח מה דעתו.
"אתה תסכים לניטור מתמשך של כל המרחב הציבורי , כביכול לצורך להילחם בפשיעה . אתה תסכים גם , כי ידחפו לך תירוצים , לקבל שבב בפרק ידך , כי מי יידע, אולי תשכח את הדרך הביתה יום אחד (אם זה יקרה אז תהיה בבעיה הרבה, הרבה יותר גדולה אגב). לא ירחק היום , ותסכים גם להצבת מצלמה בסלון שלך , כי מי יידע, אולי יתחשק לך לכסח את אשתך , אז זה לטובת שלום המשפחה .
אולי תאמר שאני מקצין . בתגובה אומר לך שכבר היו מקרים מעולם , ותמיד אנו צריכים להרשות לעצמנו להיות מופתעים . בנוסף , ההקצנות נועדו לחדד את המסר .
כבר נאמר , אדם המוותר על חירותו לטובת בטחונו , אינו ראוי לא לחירות ולא לביטחון ."
אני חושב שאתה קצת מרחיק עוף וקצת מפליג למחוזות חסרי ביסוס, הייתי שמח לראות נתונים על מה שאתה אומר,
והבעיה של המאבק במאגר זה שאנשים נגררים למקומות חסרי בסיס ולטיעונים שחלקם הגדול זו ספקולציה במקום להיות עניניים.
אני חושב שהמאגר הוא גם רעיון מטופש וגם מסוכן. רק צריך להכנס לוויקיליקס כדי לראות כמה המידור וההצפנות של המדינות שוות.