דרושה חוות דעתם לגבי רכישת רסיבר/פרוססור

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9066
נתן תודות: 1585 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #61 

דיון מעניין... (Y)

יואב - אם אני מבין נכון אז במידה והייתה לך האפשרות לרכוש את המרנץ עכשיו ב- 7300 ש"ח מאמזון, אז זה הצעד שהיית מבצע ? מבלי לשמוע ולקנות על עיוור ?
כי אם כן, אזי נכנס פה להחלטה המדד הכספי שמשקלו במקרה ספציפי זה גבוה יותר מערך הסאונד שיתקבל.
ועל כן, מהות הדיון קצת עקרה מההחלטה הברורה של בהכי זול שאפשר לקנות פשרה שיכולה להיות ביצת זהב או ההיפך המוחלט.

במידה ולא - מצד שני, חושב שצריך להכניס למשוואה את המובילות הטכנולוגית היחסית של ימהה בהקשר לכיול 3D, שכידוע הם יצאו איתו ראשונים בהשקת ה- 3050 לפני מספר חודשים (וככל הידוע לי אין אף שחקן שיישר קו עם הנושא הזה) + וכנ"ל לנושא הכיול ואפשרויות הפיענוח ב- 64BIT.
יכול להיות שהנתונים על הנייר לא מחזיקים מים, אבל יש פה דריסת רגל שייתכן וצריך לשים עליה את הדעת.

אישית, לתפיסתי השדרוג המתכונן אצלך הינו שדרוג קצה ומכיוון שאתה הולך על הטופ שבטופ, בלי ראייה כרגע מה עוד ניתן לשדרג בסט אפ מבחינת הפיענוחים, הייתי "מתאמץ" להשיג את ה- 5100. ואם ידי הייתה משגת אותו הייתי גם דואג לצמד לו את הפאוור התואם 5000 כבן זוג לתהליך ככה שנסגור את הפן האודיופילי פסיכולוגי.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #62 

@avihuli
·

ליואב
יש הגברה של bryston
בשביל מה הוא צריך הגברה של ימאהה ?

מה שכן הוא יצטרך הגברה נוספת ל תקרתיים
במידה וילך על פרוססור (לא משנה כרגע איזה ).
והגברה שכזו אפשר ביד 2 לרכוש בגג עד 2000 ש"ח
נניח פאואר (פצצה!) של Emotiva xpa5 למשל...

ה Emotiva היה דוגמא אחת לרבים אחרים נוספים שנכנסים לתקציב של נניח עד 2000 ש"ח יד 2 להגברה עבור השלמת ה אטמוס.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #63 

איתי, 2 סיבות:
הראשונה - ואולי "החשובה" יותר, בשביל שיהיה לו צמד חמד של פאוור ופרוססור תואמים. זה נראה אחלה ב- LOOK ועושה יופי ל- FEEL.
השנייה - בברייסטון אין הגברה ל- 11.2 ערוצים בקופסא אחת מותאמת פיקס לעבודה עם הפרוססור מהסדרה.

כאילו, יכול להיות שהרבה קופסאות זה מגניב ו- WOW, אבל אני הייתי מסתפק בשתיים האלו בלבד... :P
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #64 

@avihuli
·

1. ה FELL שאתה מדבר אולי לך זה עשה את זה.
2. מה הקשר ל 11.2 ?!

יואב מסודר
רק חסר לו לרביעייה למעלה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #65 

1. ברור, גם רשמתי את זה בסוף התגובה הקודמת שלי.
2. "רק" חסר לו, זה אומר לקנות עוד פאוור בשבילם במידה והולך על פרוססור. ואני אישית, הייתי מוכר את כל הפאוורים האחרים ומרכז הכל באחד ייעודי.
שוב, אני אישית. אין קשר ליואב וגם אין קשר למציאות, כי זה כרגע רחוק ממני שנות אור.
.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #66 

ה bryston מצויין
גם אני בחרתי אותו אצלי לקולנוע לאחר אין ספור רב ערוציים שעברו אצלי...נקודה.

ימאהה טובים בפרוססורים שלהם.
לא תופס מהם בהגברה
אבל זה אני.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #67 

avihuli כתב:דיון מעניין... (Y)

יואב - אם אני מבין נכון אז במידה והייתה לך האפשרות לרכוש את המרנץ עכשיו ב- 7300 ש"ח מאמזון, אז זה הצעד שהיית מבצע ? מבלי לשמוע ולקנות על עיוור ?
כי אם כן, אזי נכנס פה להחלטה המדד הכספי שמשקלו במקרה ספציפי זה גבוה יותר מערך הסאונד שיתקבל.
ועל כן, מהות הדיון קצת עקרה מההחלטה הברורה של בהכי זול שאפשר לקנות פשרה שיכולה להיות ביצת זהב או ההיפך המוחלט.

במידה ולא - מצד שני, חושב שצריך להכניס למשוואה את המובילות הטכנולוגית היחסית של ימהה בהקשר לכיול 3D, שכידוע הם יצאו איתו ראשונים בהשקת ה- 3050 לפני מספר חודשים (וככל הידוע לי אין אף שחקן שיישר קו עם הנושא הזה) + וכנ"ל לנושא הכיול ואפשרויות הפיענוח ב- 64BIT.
יכול להיות שהנתונים על הנייר לא מחזיקים מים, אבל יש פה דריסת רגל שייתכן וצריך לשים עליה את הדעת.

אישית, לתפיסתי השדרוג המתכונן אצלך הינו שדרוג קצה ומכיוון שאתה הולך על הטופ שבטופ, בלי ראייה כרגע מה עוד ניתן לשדרג בסט אפ מבחינת הפיענוחים, הייתי "מתאמץ" להשיג את ה- 5100. ואם ידי הייתה משגת אותו הייתי גם דואג לצמד לו את הפאוור התואם 5000 כבן זוג לתהליך ככה שנסגור את הפן האודיופילי פסיכולוגי.
...
·

לגבי המרנץ יתכן שכן לא יודע ולכן אני מרוצה שכרגע אין אפשרות חחחחח
במידה ואשמע את הימאהה אצלי ואקבל תוצאה שווה או עדיפה על מה שיש היום אקנה את הימאהה במידה ולא אנסה לשמוע את האנטם ובמידה ואשמע ולא ארגיש שיפור אלך על המרנץ.

לגבי ההגברה ? לא הבנתי למה אני צריך ימאהה ,בגלל הלוק?? כשאני רואה סרט הכל חושך לא רואים כלום חחחחח

מאחר ויש לי פאורים של בריסטון לא חושב שיש לי מה לחפש אצל ימאהה.

לגבי פרוססור ובכן זו התלבטות נוספת כי צריך לשחרר יותר כסף גם באנטם וגם בימאהה. זה שווה את זה??? אין לי מושג ,לפי הנתונים הטכניים לא בטוח .
מה שבטוח שלמכור פרוססור בישראל קשה הרבה יותר מרסיבר וזו גם נקודה שצריך לקחת בחשבון.

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #68 

RanMoyal כתב:Mbd

מבין את יכולת העיבוד אבל הוא לא ממש משנה את האלגוריתם עצמו או העקומה אליה מכוונת ימהה , אם שניהם לא מוצלחים.
לאו דווקא טוען שהם מוצלחים או לא (סבירים ברמת המיינסטרים-לא משהו מיוחד) רק טוען שיכולת העיבוד לא מעלה ולא מורידה בדברים שבאמת חשובים ב- RC.

לדעתי, אנשים חייבים להפסיק עם משחק המספרים הזה...הוא חסר משמעות ורק מוכיח כמה אנשי השיווק הם גאונים בתחומם.

רן
...
·
1.אם אתה חושב שההבדל בין 32BIT ל 64BIT זה משחק מספרים אז אולי תציין כמה מכשירים
אחרים [רסיברים/פרוססורים] אתה מכיר שעובדים עם 64BIT מובנים . וכמה אתה מכיר עם מערכת
כיול מובנת שמסוגלת לכייל את הפורמטים החדשים באופן נכון. מדוע אתה חושב שמערכות כיול כמו
DIRAC-ARC2 ועוד עובדות בעזרת המחשב לביצוע כל הפעולות? כיוון שיכולת העיבוד זה הדבר
העיקרי ביכולתה של המערכת לבצע את הפעולות המסובכות ביותר. כך ש 64BIT כן משמעותי
וצעד בכיוון הנכון.
2.לא כתבתי כלום לגבי ה TC/ALGO . אבל אם כבר אתה מציין את זה אז כן זה בהחלט נוצר
בכדי לשנות אותו וכדי לאפשר את הכיול הנכון לפורמטים החדשים כולל הרמקולים בתקרה והזוויות דבר
שנכון להיום DIRAC ואודיסי לא מסוגלות לעשות [לפחות לא לשוק המסחרי/ביתי] ולא משנה כמה מערכות
ה RC שלהם טובות [וכן DIRAC היא מערכת מעולה במסגרת המגבלות שלה נכון להיום] וכל זה לא קשור
לאנשי שיווק אלה הם העובדות. וכל זמן שהעובדות נכונות מדוע שאנשי השיווק לא ישתמשו בהם.
ורק לציין אני לא הבעלים של מכשיר YAMAHA ולא אומר שמערכת הכיול שלהם לא סובלת ממיגבלות
אבל נכון להיום לפחות ב 5100/3050 היא טובה יותר מאשר אודיסי XT32 . [כמובן זאת רק דעתי]
ומסוגלת לכייל את מה ש DIRAC כרגע לא מסוגלת לכייל.
היום בתקציב סביר קיימת רק מערכת כיול אחת שמסוגלת לעשות הכל. ARC2 של ANTHEM .
אבל כדי להשתמש בה חייבים לרכוש מכשיר חדש של ANTHEM שמכיל את המערכת החדשה.
3. ד'א. ההצהרה הבאה שלך. [קביעת עובדה]
''הרום קורקשן של האנטאם הוא לאין שיעור מתוחכם יותר ומתקדם יותר מזה של הימהה.''
אפשר לדעת על סמך מה אתה מצהיר/קובע את זה. [למרות שזה נכון] האם שמעת .בדקת . השוות.
בניהם.?

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #69 

mbd כתב:
...
...
·
1.אם אתה חושב שההבדל בין 32BIT ל 64BIT זה משחק מספרים אז אולי תציין כמה מכשירים
אחרים [רסיברים/פרוססורים] אתה מכיר שעובדים עם 64BIT מובנים . וכמה אתה מכיר עם מערכת
כיול מובנת שמסוגלת לכייל את הפורמטים החדשים באופן נכון. מדוע אתה חושב שמערכות כיול כמו
DIRAC-ARC2 ועוד עובדות בעזרת המחשב לביצוע כל הפעולות? כיוון שיכולת העיבוד זה הדבר
העיקרי ביכולתה של המערכת לבצע את הפעולות המסובכות ביותר. כך ש 64BIT כן משמעותי
וצעד בכיוון הנכון.
2.לא כתבתי כלום לגבי ה TC/ALGO . אבל אם כבר אתה מציין את זה אז כן זה בהחלט נוצר
בכדי לשנות אותו וכדי לאפשר את הכיול הנכון לפורמטים החדשים כולל הרמקולים בתקרה והזוויות דבר
שנכון להיום DIRAC ואודיסי לא מסוגלות לעשות [לפחות לא לשוק המסחרי/ביתי] ולא משנה כמה מערכות
ה RC שלהם טובות [וכן DIRAC היא מערכת מעולה במסגרת המגבלות שלה נכון להיום] וכל זה לא קשור
לאנשי שיווק אלה הם העובדות. וכל זמן שהעובדות נכונות מדוע שאנשי השיווק לא ישתמשו בהם.
ורק לציין אני לא הבעלים של מכשיר YAMAHA ולא אומר שמערכת הכיול שלהם לא סובלת ממיגבלות
אבל נכון להיום לפחות ב 5100/3050 היא טובה יותר מאשר אודיסי XT32 . [כמובן זאת רק דעתי]
ומסוגלת לכייל את מה ש DIRAC כרגע לא מסוגלת לכייל.
היום בתקציב סביר קיימת רק מערכת כיול אחת שמסוגלת לעשות הכל. ARC2 של ANTHEM .
אבל כדי להשתמש בה חייבים לרכוש מכשיר חדש של ANTHEM שמכיל את המערכת החדשה.
3. ד'א. ההצהרה הבאה שלך. [קביעת עובדה]
''הרום קורקשן של האנטאם הוא לאין שיעור מתוחכם יותר ומתקדם יותר מזה של הימהה.''
אפשר לדעת על סמך מה אתה מצהיר/קובע את זה. [למרות שזה נכון] האם שמעת .בדקת . השוות.
בניהם.?
...
·

ומערכת הכיול של ימאהה לא מסוגלת לעשות הכל כמו זו של אנטם ?

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #70 

הודעה כפולה, נערך
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 08/05/2016 7:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

oron_s
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #71 

המרנץ אפשר להשיג לפעמים אפילו יותר זול מ 7300... בדקת את כל האמזונים? אני השגתי את שלי ב 6700.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #72 

oron_s כתב:המרנץ אפשר להשיג לפעמים אפילו יותר זול מ 7300... בדקת את כל האמזונים? אני השגתי את שלי ב 6700.
...
·

כרגע באף אמזון אירופה הוא לא זמין למשלוח לארץ.

oron_s
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #73 

צריך סבלנות אם זה, והייתי ממליץ להירשם ל https://Void.com. ככה תוכל לעקוב מתי הוא חוזר למלאי... בכל מקרה אתה מוזמן לשמוע אצלי אותו, לא יודע כמה זה ייתן לך אבל יש הזמנה :)

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #74 

oron_s כתב:צריך סבלנות אם זה, והייתי ממליץ להירשם ל https://Void.com. ככה תוכל לעקוב מתי הוא חוזר למלאי... בכל מקרה אתה מוזמן לשמוע אצלי אותו, לא יודע כמה זה ייתן לך אבל יש הזמנה :)
...
·

תודה על ההזמנה אבל כבר שמעתי אותו ,אומנם לא אצלי ולא עם כיול לפי הספר, אבל התרשמתי לחיוב.

אתה שומע עם אטמוס?

oron_s
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #75 

לרסיבר יש בעיה, הוא לא מפענח אטמוס אם לא מוגדרים רמקולים של אטמוס (5.1.2), עם DTS:X אין בעיה של פענוח בתצורה של 5.1.
אז הזמנתי רמקולים AE, אני יודע שזה לא משהו אבל בתצורה הנוכחית של הסלון אין לי כל כך ברירות... אמורים להגיע בזמן הקרוב.

istarmini פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #76 

oron_s כתב:לרסיבר יש בעיה, הוא לא מפענח אטמוס אם לא מוגדרים רמקולים של אטמוס (5.1.2), עם DTS:X אין בעיה של פענוח בתצורה של 5.1.
אז הזמנתי רמקולים AE, אני יודע שזה לא משהו אבל בתצורה הנוכחית של הסלון אין לי כל כך ברירות... אמורים להגיע בזמן הקרוב.
...
·

כן נתקלנו "בבעיה" הזו ששמעתי אצל החבר הוא סרב לכתוב אטמוס בצג.
החבר פנה למרנץ וזה מה שהוסבר לו.

האמת? לדעתי יש בזה הגיון.

oron_s
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #77 

וואלה יש קצת הגיון, אבל אם רוצים להינות object base sound. ואז התברר לי שאני חייב לחבר עוד זוג רמקולים. עובדה שב DTS:X אין את הדרישה הזאתי...

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #78 

משהו אחד שאני יכול לתרום לדיון, אני יותר לא קונה בלי לשמוע את הציוד קודם
בזמנו עשיתי טעות עם הימהה, שקניתי מאמזון בלי לשמוע, אצלי בדירה המרנץ נשמע טוב יותר האמת הרבה יותר עם אותם רמקולים.
יכול להיות שזו מערכת הכיול במרנצ 5010 שטובה יותר אני מאד מרוצה מהמעבר מימהה למרנצ
אתמול ראיתי Deadpool בלילה, הכל נשמע כלכך הרבה יותר טוב, שוב יתכן וזו מערכת הכיול.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #79 

MBD,

אני עדיין בדיעה שזה משחק מספרים עד אשר אשמע, בהשוואה ישירה, שיש כאן הבדל.
ועדין לא התייחסת לתוצאות הסופיות של הכיול עצמו.

האם זו דעתך שמערכת הכיול של ימהה תגיע לתוצאות טובות יותר מ- Dirac או מהאודיסי פרו (הנחותה מ- דירק).
בוא לא נכנס להסברים ארוכים וציטטות ברשותך. רק רוצה להבין אם אתה באמת חושב שיש בכלל מקור להשוואה ושתי מערכות הכיול הללו יניבו אותן תוצאות?

באופן אישי, לא יצא לי להשוות בין דירק לימהה,
אני מתכוון לעשות זאת במהלך שבוע הבא וככל שאני טועה, אני אהיה הראשון שיודה בכך ואהיה הראשון שיזרוק את הפיוניר והדירק מהחלון. אין לי שום סנטימנטים לציוד . אפס.
אם תראה לי מחר מקרן של benQ שמסוגל להקרין תמונה טובה יותר מה- JVC ה- X9000 אז גם הוא נזרק מהחלון.

אני כן השוויתי בין מספר מערכות כיול לפני כשנתיים בחלל הספציפי שלי וממש לא התרשמתי מזו של הימהה.
לטעמי, התוצאה הסופית שהיא נתנה, בכל הקשור להתמודדות של בעיות אקוסטיקה בחלל החדר היו הכי פחות מרשימות ביחס לאודיסי, ARC ולפיוניר שכולם נבדקו בו זמנית, באותו חלל.

יתכן וחל שם מהפך, אבל אין לזה קשר ליכולת העיבוד ול- 3D. לא קראתי בשום מקום על שינוי חשיבתי באלגוריתם או שינוי בעקומה אליה ימהה שואפת להגיע.

הקשבתי אצל חבר לא מזמן ל-3050. אין לי שום יכולת אמיתית להבין ממה ששמעתי, מה היה התפקיד של הימהה בחדר ואיך הצליל היה משתנה לו היה במקומו פיוניר.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #80 

MBD,

מקריאה נוספת של הודעתך אני מבין שאתה נותן כאסמכתא לחשיבות יכולת העיבוד, את העובדה כי Dirac זקוק למחשב, קרי: חשיבות יכולת העיבוד.

לצערי זו שגיאה שנובעת מחוסר התעמקות ב- DIRAC.

כל החישובים כלל לא מבוצעים על המחשב שלך אלא על גבי השרתים של החברה בשוודיה.
אתה שולח את הנתונים והנתונים חוזרים אליך.

אני משתמש בלפ טופ מיושן שהסמארטפון שלך יותר חזק ממנו.

רן

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”