המלצה לכבלים למערכת קולנוע ביתית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #61 

סאב יש הבדל .
פאוור ורסיבר טרנזיסטוריים היה שרשור נוסף פה באתר , נדמה לי שהשתפת בו , נטען שם שאם אינם מעוותים בעוצמות בהן אתה שומע והם בעלי היענות לתדר FLAT כמה שיותר אז אין טעם להוציא עוד כסף על דגמים יקרים יותר (לא תופס ברסיבר שם יש חשיבות לפיצ'רים כמו עיבוד תמונה/כיול/תמיכה בפורמטים ושאר ירקות)

אתה לא "אלוף הארץ בשמיעה" , אבל מוזר, בהאזנה מודעת אתה שומע טוב מספיק כדי להבחין בין כבל ב3000 לכבל ב60...
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #62 

לא מאמין שעדיין מדברים על ה"וודו" הזה.

מה זה משנה מה הכבלים מהרסיבר לרמקולים, הרי בתוך הרסיבר הכל עובר על בדיל חשוף וחוטים דקים ובתוך הרמקולים יש לך כבל דקים וקטנים ללא שום הגנה וזה בלי להזכיר את החיבורים הממש לא חזקים בין הכבלים לרסיבר/רמקולים.
גם אם יש איזה שהוא יתרון לכבל כזה או אחר, זה לא משנה כי מודדים חוזק של שרשרת על פי החוליה החלשה, ויש פה שתי חוליות מאוד חלשות, חיבור הכבלים למכשירים ואיכות הכבלים בתוך המכשירים.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #63 

clip99 כתב:סאב יש הבדל .
פאוור ורסיבר טרנזיסטוריים היה שרשור נוסף פה באתר , נדמה לי שהשתפת בו , נטען שם שאם אינם מעוותים בעוצמות בהן אתה שומע והם בעלי היענות לתדר FLAT כמה שיותר אז אין טעם להוציא עוד כסף על דגמים יקרים יותר (לא תופס ברסיבר שם יש חשיבות לפיצ'רים כמו עיבוד תמונה/כיול/תמיכה בפורמטים ושאר ירקות)

אתה לא "אלוף הארץ בשמיעה" , אבל מוזר, בהאזנה מודעת אתה שומע טוב מספיק כדי להבחין בין כבל ב3000 לכבל ב60...
...
·
אתה מחליט שמה שיותר יקר יותר טוב?
נקודת מוצא הגיונות אבל בכלל לא נכונה!
לך תשמע רמקולים של 20 אלף שח בסלון רגיל וקח רמקול מטורף ב100 אלף שח,יש מצב לא קטן בכלל שהרמקול הקטן ישמע יותר טוב ונעים,
לפעמים הרמקולים הגדולים והיקרים יוצרים יותר מידי...שבאקוסטיקה רגילה זה לא נעים להקשיב להם.
אם היית בתערוכה האחרונה במכביה ודיברת עם המוכרים,ואני יכול לתת לך דוגמאות,הם הביאו רמקולים של כ100 אלף שח אבל השמיעו כאלה שבמחיר 20-50 בגלל שהרמקולים הקטנים יותר פשוט נשמעו באקוסטיקה הספיציפית הזאת יותר טוב,
ארחיב ואומר-אני מת לקנות את סידרת ה800-דיאמונד של b&w רק בגלל שהם "מוגדרים" הכי טוב בחברה הזאת,אבל מה לעשות,שמעתי אותם והם לא לטעמי,לעומת זאת סידרת הcmנשמעת לי יותר לטעמי ולצרכיי!
אני לא שומע סטריאו,אז לקנות ?ואגיד לך שבעלי החנויות כבר הציעו לי כל מיני מחירים שאין דברים כאלה! לקנות ולא להנות?
העיקר קניתי?
בקיצור ,באמת,בעולם הסאונד לא צמיד היקר הוא היותר טוב.
ניסיתי מגברי סטריאו ופאווארים ב20 אלף,גמרו לי את האוזניים,לא אהבתי,לקנות?
הבנת את הנקודה
כיף חיים.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036
נתן תודות: 292 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #64 

royla כתב:
...
...
·
אתה מחליט שמה שיותר יקר יותר טוב?

הבנת הנקרא?? איפה בכל מה שרשמתי בשרשור כתוב כדבר הזה?

נקודת מוצא הגיונות אבל בכלל לא נכונה!
לך תשמע רמקולים של 20 אלף שח בסלון רגיל וקח רמקול מטורף ב100 אלף שח,יש מצב לא קטן בכלל שהרמקול הקטן ישמע יותר טוב ונעים,

מי דיבר על רמקולים? אנחנו דנים בכבלי רמקולים.

...
·

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #65 

הנה בבקשה,
חיפשתי את החיווט רמקולים הכי יקר שיש והגעתי איכשהו לחברה הזו. עונה לשם Analysis-plus. עכשיו לא יודע אם הם "הכי יקרים שיש" אבל בוא נתפשר על מאד יקרים. מה שיפה פה זה שיש להם אזור שלם של "תוכיחו לי" בו הם מפרטים (לא מעט) על הסברים וכו' מאיפה מגיע ההבדל ולמה כן יש השפעה (גדולה) לחיווט. *יש אפילו מכתב פרגון מ- NASA !!

אז רק שם את זה כאן לעיונכם:
http://www.analysis-plus.com/make-me-prove-it/

*אגב, מחיר מחירון לכבל רמקול מקצועי מדגם SOLO CRYSTAL OVAL 8 באורך של כ- 1.8מ' הוא כ- 8000ש"ח.
http://www.analysis-plus.com/product/ho ... al-oval-8/
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #66 

שחר,
עברתי על זה...
נו באמת... "This field of study is known as Fourier analysis" - וואו! קחו את הכסף שלי!

כל הפרק הזה מסתכם לאותם ארבעת הגדלים שהוזכרו קודם לכן - G, L, R, C. הם קובעים את תמסורת התדר ("אנליזת פורייה") אבל אותם המפרסם שוכח להזכיר - אולי כי יותר קל להתיש את הקורא בנוסחאות וגרפים דמוניים של סיגנל מרוח. ספקטרום האמפליטודה והפאזה נקבעים על פי גדלים אלה (מתימטית) ויראו איך האות יהיה "מרוח" במוצא בהשוואה למבוא. כבל שמצטיין בארבעת אלה לא צריך לעלות 8000 שקל. הוא אפילו לא צריך לעלות 100 שקל.
מוצגת שם השוואה בין הכבל שלהם לכבל רגיל, בהעברת אות ריבועי. האות הריבועי המרוח שאותו מראים שם - בראש ובראשונה נובע מהבדלי התנגדות R וקיבול C. בהזנחת L ו-G, המכפלה של שני אלה נותנים לנו את תדר הקטעון Cutoff ממנו והלאה מונחת הסיגנל ביותר מ- 3dB. מאין לנו שההבדל בסיגנל אינו נובע סתם מהבדלים ב- R ו-C? האם היצרן השווה את הכבל היקר שלו לקבל רגיל וזול הדומה במאפיינים חשמליים אלה?
יתרה מזו - מה תדר הגל הריבועי המוצג בגרף שם? מדוע הוא אינו מצוין? האם ככה עורכים השוואה? לא, זו לא קטנוניות - כי כל כבל בעולם ייכשל בהעברת תדר ריבועי ללא מריחה עבור תדר גבוה מספיק - אבל בסדרי גודל מעל למה שמועבר באודיו. ההבדל בצורה ה"ריבועית" הטהורה שקול מתימטית לרכיבי תדר אולטראסוניים שאותם שאר רכיבי המערכת ממילא אינם מעבירים. אנליזת פורייה, אתם יודעים.

שאר המאפיינים - סקין אפקט, גיאומטריה ומהירות חבורה - רלבנטיים למערכות מפולגות (תדרי רדיו) ולא לאודיו אנלוגי.
תיאום איפדנסים (אימפדנס אופייני) וסיכוך מפני הפרעות אל"מ - לא דבר יקר.
אגב, בכבלי אינטרקונקט לא נבקש לעשות תיאום אימפדנסים כי שם צריך לעשות Impedance Bridging ולא Impedance Matching.

לסיכום זה כרגיל חומר פרסומי קלאסי, שמוגש בחלוק לבן של מעבדה.
אין שום דבר חדש בטענות שלהם,
ואין הצדקה לשימוש בכבל כ"כ יקר כזה בסלון.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #67 

תשמע, מן הסתם אתה מבין בזה הרבה יותר ממני. רק שמתי את זה כאן לצורך הדיון (בעיקר כדי לקבל פידבק ממישהו כמוך שמבין בזה יותר ממני). הידע שלי בחמשל ואלק' מאד בסיסי - אני בא ממכונות ופחות בקיא בחשמל (בטח ובטח כשמדובר ב- AC או גלי רדיו וכו').
כשקונים כבל רמקול "פשוט" ללקוח אין בעצם יותר מידי משחק עם פרמטרים. רובם עשויים נחושת ורובם גם מגיעים ללא סיכוך (רק מצופים בידוד וכו') כך שהמשחק היחיד בהם הוא בשטח החתך (עובי המוליך).
עכשיו, האם כבל פשוט כזה מספיק טוב לעשות את העבודה? האם יש בכלל כבלי רמקולים עם סיכוך במחירים סבירים והאם זה נחוץ בכלל? (היינו יש להם יתרון שמיע)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

MasterDK
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #68 

מצטער מראש, לא קראתי את כל הדיון, אבל יש לי שאלה דומה אז חשבתי להתעלק על השירשור.

מערכת 5.0.
רמקולים קדמיים ומרכז צריכים כמטר-מטר וחצי של כבל פר רמקול. רמקוליים אחוריים צריכים כ 15 מטר לרמקול ימני וכ 18 מטר לרמקול שמאלי.
כולם 6Ω לזכרוני (אולי הקדמיים, 8Ω, לא זוכר כרגע).
המגבר מוציא 70ואט קדמיים, 70ואט מרכז ו70ואט אחוריים.
ממש לא בא לי להוציא סכומים אסטרונומיים לכבל.
האם עדיין מספיק טוב לי הכבל הזה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612-%D ... 7%9E%D7%9E

יש טעם ללכת על זה
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/2143-5 ... 7%95%D7%A8

יש משהוא יותר זול?

[עריכה] הכבל לא עובר בקיר.

תודה מראש וסליחה שהתפרצתי ככה :oops:

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #69 

MasterDK כתב:מצטער מראש, לא קראתי את כל הדיון, אבל יש לי שאלה דומה אז חשבתי להתעלק על השירשור.

מערכת 5.0.
רמקולים קדמיים ומרכז צריכים כמטר-מטר וחצי של כבל פר רמקול. רמקוליים אחוריים צריכים כ 15 מטר לרמקול ימני וכ 18 מטר לרמקול שמאלי.
כולם 6Ω לזכרוני (אולי הקדמיים, 8Ω, לא זוכר כרגע).
המגבר מוציא 70ואט קדמיים, 70ואט מרכז ו70ואט אחוריים.
ממש לא בא לי להוציא סכומים אסטרונומיים לכבל.
האם עדיין מספיק טוב לי הכבל הזה http://www.mediagalaxy.co.il/rec/612-%D ... 7%9E%D7%9E

יש טעם ללכת על זה
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/2143-5 ... 7%95%D7%A8

יש משהוא יותר זול?

[עריכה] הכבל לא עובר בקיר.

תודה מראש וסליחה שהתפרצתי ככה :oops:
...
·חחחחח...חבל שלא קאאת קצת מהשרשור. כל השרשור הזה הוא "דיון" על כבלים תמורה בכבלים. יש פה כמה דעות, ואין הסכמה על כלום, אז אתה לא תקבל המלצות ברורות.

בכל מקרה, אילו רמקולים יש לך, מה המגבר?

MasterDK
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #70 

BUGY
כן אני משאר לעצמי שיש דעות לשם ולשם.
אני מרכיב מערכת סטריאו בחדר העבודה ושם באמת השקעתי בכבלים איכותיים.
אבל מכיוון שבסלון אני צריך הרבה כבל (קרוב ל 50מטר), כבל באמת טוב יעלה המון כסף ואני כבר הבנתי שאודיופיליה זה בור ללא תחתית ולכן אני מחפש כבל בסגנון "לחבר ולשכוח" שיעלה כמה שפחות.

רמקולים ישנים, הקדמיים זה CRS3 של wharfedale, המרכז והאחוריים זה Eltrax ישן כלשהוא. מגבר של JVC משנת 98.
לא מערכת שקניתי, פשוט נפלה לידי. לא רוצה להשקיע בה יותר מידי, רק שתנגן.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #71 

עם כך, אז הכבל הפשוט וזול יותר שבקישורים שלך יעשה את העבודה ללא בעיות. כל עוד אתה לא מריץ את הכבל במקביל לכבל חשמל, אבל גם אז רוב הסיכויי שלא יהיו בעיות. יותר זול מזה? אני לא חושב שיש סיבה לחפש אחד זול יותר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #72 

BUGY כתב:
...
...
·חחחחח...חבל שלא קאאת קצת מהשרשור. כל השרשור הזה הוא "דיון" על כבלים תמורה בכבלים. יש פה כמה דעות, ואין הסכמה על כלום, אז אתה לא תקבל המלצות ברורות.
...
·

די מוזר להציג את הדברים ככה אחרי כל ההסברים שכתבו פה אנשים שיודעים על מה הם מדברים. גם בין הומאופתים לרופאים מוסמכים אין הסכמות, אבל הוא יוכל לקבל המלצות מאד ברורות לאחר שיזהה מי זה מי.

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #73 

evgenetic צודק 100%.
אתם יודעים, גם בימינו יש אנשים שמאמינים שהעולם שטוח (אמיתי לגמרי, ראו קישור למטה).
זה לא הופך את צורת הארץ ל"נושא שנוי במחלוקת".
אלה לא אסכולות שוות. אין מקום לרלטיביזם במדעים המדויקים.
קישור: אגודת הארץ השטוחה

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #74 

DigiSUN כתב:evgenetic צודק 100%.
אתם יודעים, גם בימינו יש אנשים שמאמינים שהעולם שטוח (אמיתי לגמרי, ראו קישור למטה).
זה לא הופך את צורת הארץ ל"נושא שנוי במחלוקת".
אלה לא אסכולות שוות. אין מקום לרלטיביזם במדעים המדויקים.
קישור: אגודת הארץ השטוחה
...
רקע, לא הבנתי, אם הוא צודק (לא הבנתי לגבי מה, אבל בסדר, נגיד והוא צודק) אבל אז אתה אומר אין מקום לרלטיביזם במדעים המדויקים (במחינתי כבלים זה מדע מאוד מדוייק) אז איך השרשור הזה "בסדר"? שי, פה בשרשור, אנשים שאומרים דברים שהם בדויים לגמרי, דברים יותר גרועים מזה שהעולם שטוח (את זה דרך אגב, אפשר להוכיח מדעית, גם לשם וגם לפה. בלי לצאת מכדור הארץ, אתה יכול להוכיח שהוא שטוח או כדור, תלוי מה אתה מעדיף. כמובן שזה לא תקף במציאות כי אנחנו הינו בחלל וראינו (או שלא והכל זה קונספירציה אחת גדולה)).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #75 

הנה סיכום לא רע של חבורת אנשים שיודעים דבר או שניים על אודיו בכל הנוגע לכבל הרמקולים הטוב ביותר מבחינת תמורה למחיר: thewirecutter.com/reviews/the-best-speaker-cable

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #76 

epony כתב:הנה סיכום לא רע של חבורת אנשים שיודעים דבר או שניים על אודיו בכל הנוגע לכבל הרמקולים הטוב ביותר מבחינת תמורה למחיר: thewirecutter.com/reviews/the-best-speaker-cable
...
·(Y)

כל מה שצריך:
12AWG Oxygen-Free Pure Bare Copper

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #77 

יש גם בארץ - עולה 12 ש"ח למטר רץ.

לפרוטקול, 12AWG = בערך 2 מ"מ קוטר כבל. אפשר באותו אתר לקנות תוף של 50 מ' כבל בקוטר 2.5 מ"מ (כמעט 10AWG) בפחות מ-2.5 ש"ח למטר...

Liron79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #78 

אור, תודה על הלינק למאמר. בהחלט מעניין ודי ממצה את הסיפור עם הכבלים.

MasterDK
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #79 

אני לא מומחה גדול אבל לידיעתי 2.5ממ קוטר זה יותר קרוב ל 13-14AWG.

עריכה:
הנא טבלה
שימו לב שבכבל הזה רשום 3.3 ממ רבוע, כלומר זה 12AWG.
לעומת זאת בכבל הזה מצויין עובי 2.5ממ, שלא כל כך ברור אם זה קוטר או שטח חתך, ולכן זה או 13AWG או 10AWG

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”