שרשור מרכזי לשאלות על SHIPITO

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
liam
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 587

שליחה

@satih
דווקא ברוב השרשורים שמדברים על SHIPITO מציינים שהחברה הזו טובה לחבילות קטנות ולא גדולות.

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960

שליחה

אמת. זו פשוט חברת שילוח ראשונה שאני רואה שנותנת מחיר גבוה יותר ממחירון usps, לא ראיתי מישהו כותב את זה לפני ותפסו אותי על זה. פלוס הגבלה מוזרה על גודל קופסא שמכריחה לשלוח פעמיים. חשבתי ששיפיטו תעזור להיפטר ממס ארה"ב אבל בתמחור כזה אמשיך כנראה להשתמש בשולח פרטי ושיפיטו לחבילות קטנות ויקרות בלבד.

הנה דוגמא של שתי חברות אחרות שראיתי בפורומים שונים, שניהן נותנות תעריף usps של $98 על חבילת 15 פאונד
https://qwintry.com/en/calculator
https://www.expressfromus.com/#calculate

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183

שליחה

היי. מקווה שתוכלו לעזור לי.
אני רוצה להזמין מוצר ששוויו 72$ לפני מס מקומי.
לאיזה מחסן כדאי לי לשלוח אותו ב-shipito?
במידה שיעצר במכס, שוויו יחשב לפני מס מקומי או אחרי?

תודה
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3685

שליחה

אחרי,
הכי זול OREGON - אין מס
הכי מהיר CALIFORNIA
תבדוק שבכלל יש תוספת מס אם אתה מזמין לCALIFORNIA

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 988

שליחה

יש לי שאלה , נגיד אני מזמין כובע של קולומביה גרב + כרטיס זיכרון בקנייה אחת לכתובת בשיפטו , עכשיו החשבון שלי בשיפטו הוא רגיל לא שידרגתי לפרמיום עם עוד 10 דולר , אז אני יכול לקבל רק חבילה אחת , עכשיו הם יקבלו לי את שני המוצרים שקניתי ביחד מאמזון או רק אם זה בחבילה אחת נשלח מאמזון ?
יש אפשרות בקנייה אחת מאמזון לקנות כמה מוצרים ולהגיד להם שישימו לי בחבילה אחת ככה זה מתקבל בלי בעיות בשיפטו ?
ודר"כ דרך שיפטו אני משלם רק 10 דולר משלוח על המוצר או זה לפי הגודל של הקופסה שנשלחת ? ושיפטו לא כוללים גם מכס , זה רק שנכנס לארץ הם בודקים ?

תודה.

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא יעשו בעיות עם יותר מחבילה אחת, לא משנה איזה חשבון יש

לא אי אפשר לאחד מוצרים באמזון - הם מאחדים לבד אם אפשר (לא תמיד טוב)

שיפיטו רק משלוח

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

alcd כתב:לא יעשו בעיות עם יותר מחבילה אחת, לא משנה איזה חשבון יש

לא אי אפשר לאחד מוצרים באמזון - הם מאחדים לבד אם אפשר (לא תמיד טוב)

שיפיטו רק משלוח
...
·אבל רשום לי שרק חבילה אחת מותר להחזיק בו זמנית בחשבון שלי , למה זה ככה?

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

כדי שלא תחזיק מלא חבילות בחשבון החינמי. תוכל לקבל יותר מחבילה אבל לא לאחד אותן או לשמור במחסן. החבילה הגיעה, ישר לשלוח (או בקשה מיוחדת לארוז לצמצום נפח ואז לשלוח).

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

כדי שלא תחזיק מלא חבילות בחשבון החינמי. תוכל לקבל יותר מחבילה אבל לא לאחד אותן או לשמור במחסן. החבילה הגיעה, ישר לשלוח (או בקשה מיוחדת לארוז לצמצום נפח ואז לשלוח).

·הי ,
הם יחזיקו לי את החבילה הנוספת כמה ימים ויאלצו אותי כל יום לשלוח? השאלה אם אני לא שם לב והחבילה הנוספת לראשונה אצלם כמה ימים אני מקבל קנס על כל יום מרגע שזה הגיע אליהם ?

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אין שום קנס ולאף אחד לא מכריח אותך שום דבר
הם לא חברה ישראלית :lol:

היו לי 8 חבילות ללא VIRUTAL BOX כמעט חודש...
יש להם צ'ט 24\7 , אפשר לשאול כל דבר קטן...

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

alcd כתב:אין שום קנס ולאף אחד לא מכריח אותך שום דבר
הם לא חברה ישראלית :lol:

היו לי 8 חבילות ללא VIRUTAL BOX כמעט חודש...
יש להם צ'ט 24\7 , אפשר לשאול כל דבר קטן...
...
·תודה ,
יש לך קישור לציאט שלהם ?

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

alcd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מישהו במקרה החתים את הFORM שנדרש לקבלת מכבתים אצל נוטריון? מה צריך להגיד לו? כמה עולה?

הזמנתי כמה דברים קטנים מאיביי , מוכר קטן, חלקם לא הגיע ואז ביררתי עם שיפיטו - הם אמרו שיש מצב העיפו את זה כי קבלת מכתבים לא מאושרת -למרות שתכלס זה לא מכתב - אבל הגיע במעטפה של מכתב

שיפיטו אמרו לי הם עושים בדיקה האם מה שמגיע זה מכתב או לא... אבל זה לא בדיקה סופר קפדנית ...

moshebit פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

alcd כתב:מישהו במקרה החתים את הFORM שנדרש לקבלת מכבתים אצל נוטריון? מה צריך להגיד לו? כמה עולה?

הזמנתי כמה דברים קטנים מאיביי , מוכר קטן, חלקם לא הגיע ואז ביררתי עם שיפיטו - הם אמרו שיש מצב העיפו את זה כי קבלת מכתבים לא מאושרת -למרות שתכלס זה לא מכתב - אבל הגיע במעטפה של מכתב

שיפיטו אמרו לי הם עושים בדיקה האם מה שמגיע זה מכתב או לא... אבל זה לא בדיקה סופר קפדנית ...
...
·הי ,
רציתי לשאול לגבי האם זה נורמלי על שליחת מוצר 10$ על משלוח AIR ACONOMY? אין משלוח חינם ?
וגם עדיף לאחד שני חבילות או שכל חבילה לשלוח ב13$ כולל ביטוח ?
וגם אם אני צריך לאחד חייב לעדכן את החשבון . כמה זה עולה ?
ולמה רשום לי במייל שהחבילה הגיעה ליעדה היום ועדיין לא שולחים לי בשיפיטו שהגיע חבילה ואני נכנס ולא רשום שהגיע , זה לוקח זמן ?

תודה .

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544

שליחה

מישהו אי פעם הצליח לקבל מידע באתר הדואר על מס' מעקב עם קידומת UM של airmail economy? כל פעם מקבל "ברקוד לא חוקי" אבל למיטב זכרוני פעם פעמיים שנה שעברה זה עבד לי.

osh78
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1308

שיפיטו העלו מחירי משלוח משמעותית

שליחה

שלחתי עכשיו חבילה דרך שיפיטו וראיתי שמחיר המשלוח המינימלי לחבילה (מעבר ל2$ עבור כל חבילה שמגיעה) הוא $5.38 (ללא ביטוח), כך ש7.38 עבור חבילה של 70 גרם (נפחי/פיזי) יוצא ממש לא משתלם לעומת דילטס לדוגמה (4.52$ עבור 100 גרם, מחיר מינימלי 2.25 עבור 30 גרם).

חבל, דווקא מאוד נהניתי לעבוד איתם עד עכשיו.

החיסרון של דילטס לדוגמה הוא שהם כותבים
"המכס עוצר אחוז קטן מאוד של חבילות באופן אקראי לבדיקה פיזית. עלות שחרור חבילה שנבחרה לבדיקה פיזית היא כ-200 ש"ח. הגבייה תתבצע ע״י חברת השילוח שתעביר את העמלה ישירות לרשויות המיסים בארץ. "

מישהו יודע אם זה רלוונטי גם בחבילות מתחת ל100 גרם?

technicgeek
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234

שליחה

שאלה לגבי משלוח מהיר - האם מישהו שלח במשלוח מהיר דרך שיפיטו ואיך עבר במכס? החסרון של שיפיטו הוא שחלק של הצהרת מכס ושחרור מכס לא נכלל בשירותים שלהם. לדוגמה אם אתם שולחים ציוד תקשורת, מכשיר לאוטו או עוד משהו שמבוקר על ידי משרד תקשורת, משרד בטחון, משרד תמ"ת וכו' תהיה בהיה העת שחרור ויכול להיות תתבקשו לנסוע למכס, להביע מסמכים נדרשים. גם קראו מקרים שמכס חשדו בערך מוצר לא נכון של תוכן ואנשים היו צריכים לנסוע כי לשלוח ולקווה שמכס יצליח לקבל בפקס זה כאב ראש.

אני שולח שמן MCT שזה תוספת מזון. אני זוכר ש-BUY2USA מבקשים הצהרה שדברים כאלה מייבא ישתמש למטרה פרטית. לא ראיתי את זה בשיפיטו וכששאלתי אותם הם אמרו שעליי לברר מול מכס. לא יודע איך עם זה ב-DEALTAS אבל הם לוקחים כסף עבור שחרור אז הם אמורים לדאוג על אישורים. אומרים ששיפיטו טובים רק לחבילות קטנות מבחינת עלויות שילוח. אני מסכים כי אם מישהו שולח בשילוח מהיר וערך תוכן עולה מעל $75 (שבטוח ימשוך תשומת לב של מכס) יכול לצפות להפתעות הנ"ל.

חשבתי לשלוח דרך שיפיטו חבילה של $250 בגלל שכבר שילמתי $10 בשביל לשדרג חשבון כי רציתי לשלוח 2 מכתבים. כנראה אשלם עוד $23 בשביל לאחד ולשלוח ל-BUY2USA. אז אוכל לשלוח מכתבים וחבילה גדולה.

קראתי באתר חדשות שחבילות שנשלחו דרך DHL אוצרים יותר מכל חברות אחרות ששולחים דרכ"ם. האם זה נכון? קראתי בתגובות של מאמר גם שחברות שילוח גובות מכס ומע"ם אבל לרוב חבילות עוברות ללא גבייה. אני שלחתי חבילות במשלוח מהיר דרך BUY2USA ו-DEALTAS ואף פעם לא קיבלתי מכס ומע"ם חזרה. זה אומר שחבילות תמיד נאצרו אבל מה אם היו חבילות שלא נאצרו? אם זה קורה אז חברות שילוח שמים מיסים לכיסים שלהם?

שאלה לגבי משלוח Air Economy - זה משלוח USPS הכי זול ללא מעקב שניתן לשלוח דרך שיפיטו ודרך DEALTAS . אני רואה שיש אופציה של ביטוח משלוח ואופציה ביטוח נזק.

השאלה היא קודם על סיכון לשלוח חבילה ללא מעקב לישראל. אני מאמין שהרבה חברה שולחים במשלוח זה. היה פעם שחבילה לא הגיעה? קראתי שאם רושמים מספר טלפון נייד על חבילה, דואר ישראל תשלח SMS. מצויין שדואר רשום אבל שאלתי בפורום אחר ואנשים אמרו שהם מקבלים SMS גם לחבילות רגילות. האם גם ככה אצלכם?

לגבי ביטוח משלוח - היה לכם שחבילה לא הגיעה והגשתם תביעה וקיבלתם החזר? אני יודע ששיפיטו מחזירים כסף רק לחשבון שלכם בשביל לקשור אותם להמשיך להשתמש בשירותים שלהם. גם קראתי שלפעמים הם מחזירים עלות חלקית מערך פריט. לפעמים מחפשים תירוצים כשהם מאבדים חבילות במסחנים שלהם...

לגבי ביטוח נזק - היה לכם פעם שפריטים הגיעו שבורים והגשתם תביעה? האם קיבלתם פיצוי? למי אתם בכלל מגישים תביעה? לשיפיטו או לחברת שילוח כמו DHL / FEDEX?

EyeKey
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329

שליחה

חברות שליחויות עובדות מול המכס, וכל הפריטים שלהם נבדקים (רובם בשחרור הקולקטיבי שהם פשוט נותנים את המידע המוצהר על החבילה למכס והמכס מאשר או אומר שהוא רוצה לבדוק אותה פחות או יותר). ולכן לא אמור לקרות שלא תשלם מכס אם תשתמש בחברת שליחויות.

לעומת זאת דואר רגיל (רשום ולא רשום) לא תמיד עובר במכס,

וכן על חבילות רגילות גם שולחים smsים.

לגבי שימוש בביטוח לא יודע לענות...

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

technicgeek כתב:לגבי ביטוח משלוח - היה לכם שחבילה לא הגיעה והגשתם תביעה וקיבלתם החזר? אני יודע ששיפיטו מחזירים כסף רק לחשבון שלכם בשביל לקשור אותם להמשיך להשתמש בשירותים שלהם. גם קראתי שלפעמים הם מחזירים עלות חלקית מערך פריט. לפעמים מחפשים תירוצים כשהם מאבדים חבילות במסחנים שלהם...
...
·
לפי תגובות ככל ששיפיטו גדלה כך מחמיר השירות והם ממש לא שמחים להחזיר כסף על חבילה שנאבדה/נפגעה במחסן שלה, רק אם דאגת לשלם שיצלמו תכולת חבילה כשהחבילה מגיעה.

לגבי ביטוח נזק, שיפיטו שולח אז רק שיפיטו יכול לתבוע. תובעים כמובן את חברת משלוח דרכה נשלח: ups, fedex, usps..
לתבוע את usps זה כמו לתבוע את הדואר בארץ, מייגע ואין כלום בסוף. לא יודע לגבי חברות שליחויות

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 903

שליחה

אם שילמת על הביטוח והחבילה נאבדה, הם יחזירו את הכסף. אם רוצים ביטוח תכולה, צריך לצלם את התכולה- הגיוני.
המתחרים גובים 50$ השתתפות בביטוח-זה הוגן?

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”