SACD VS DVD AUDIO
טומי אומר:
"זבוב בלי רגליים לא מגיב לפקודה , לכן לא שומע.
תדרים גבוהים (הזבוב) ללא אחרים (רגלי הזבוב) לא נקלטים במוח ע"פ EEG , לכן התופעה לא קיימת או שאינם ברי השפעה."
אני מקווה שאתה מבין שההשוואה לניסיון עם הזבוב , מעידה על הכשל בדבריך בעצם? שאתה מבלבל תוצאה עם מסקנה?
כמו המדען אתה בא ואומר שמכיוון שכאשר אנו מבודדים את התדרים הגבוהים , מה שמשול למריטת כל רגלי הזבוב , אין להם
כל השפעה , שזה כמו לומר שהזבוב לא שומע ללא רגליו , מבלי להתייחס להידודיות הנצפית עם תדרים נמוכים , ומבלי לנסות להבין/לחקור מה מקיים את ההידודיות הזו. לא בטוח שמדידות EEG מוכיחות באופן מוחלט שתדרים גבוהים משפיעים באופן כזה או אחר . כל מה שניתן לומר כרגע זה שקיים מתאם מסויים בתוצאות המשלבות תדרים שונים וגבוהים , אך לאור העובדה שמתאם זה מופר בהיעדר משתנה , יש להוסיף ולחקור למה ואיך .
אף אחד לא בא וקבע עובדה שתדרים גבוהים עושים הבדל , אלא לכל היותר קיימת אפשרות כזו, וגם אז לא בטוח שמשפיעה על חוויית ההאזנה. כל מה שנאמר בעניין הוא בגדר "לכאורה".
מה קשורים משתנים סביבתיים נוספים לעניין ? אין לאף אחד מאיתנו מושג כיצד המדידה התבצעה , אבל אם נצא מתוך הנחה שבודדו
משתנים כנדרש וחזרו על הבדיקה מספיק פעמים כדי לקבל מובהקות סטטיסטית כלשהי , אין לשלול אפשרות שקיים מתאם בין התצפיות
לבין המסקנה שאכן קיימת הידודיות כלשהי בין סוגי התדרים? אני לא בא ואומר שזה מוכיח בוודאות , אולי לא חקרו מספיק ועלו על הקשר , אבל נכון לעכשיו יש תצפית כלשהי לפיה האפשרות קיימת , עד שיפריכו או יוכיחו באופן מוחלט.
מה , נבוא ונגיד שמכיוון שהגוף לא מתמודד טוב עם פירוק חלבונים לחומצות אמינו אלא רק בנוכחות פחמימות , אז חלבונים לא מועילים או משפיעים על הגוף? זה מה שמשתמע מדבריך .
אין מנוס מתחושה, שוב , שאתה כותב מתוך פוזיציה כלשהי אשר יותר משהיא נסמכת על התמודדות מושכלת ועניינית , היא מגיעה מתוך התבצרות בהשקפות/אסכולות מסויימות שאינן עולות בקנה מידה עם אלו של משתתפים אחרים , למרות תגובתך העניינית .
למען הבהרה , אני לא חולק על דבריך בדבר "תגובה סביבתית נסיבתית כלשהי" , אבל אני מסכים פה עם עמיר יותר , מכיוון שעמיר הוא טיפוס שתמיד יטרח לחפש את המטבע בפינות הכי רחוקות וחשוכות , ויתחשב בכל אפשרות כל זמן שזו קיימת .
דבר אחרון , אני לא מבין למה אתם נתפסים פה רק לתחום התדרים , בטוח שיש פרמטרים נוספים על פיהם ניתן למדוד ולחוש בהבדלים בין הפורמטים . לאו דווקא עליונות של SACD , פשוט הבדלים.
"זבוב בלי רגליים לא מגיב לפקודה , לכן לא שומע.
תדרים גבוהים (הזבוב) ללא אחרים (רגלי הזבוב) לא נקלטים במוח ע"פ EEG , לכן התופעה לא קיימת או שאינם ברי השפעה."
אני מקווה שאתה מבין שההשוואה לניסיון עם הזבוב , מעידה על הכשל בדבריך בעצם? שאתה מבלבל תוצאה עם מסקנה?
כמו המדען אתה בא ואומר שמכיוון שכאשר אנו מבודדים את התדרים הגבוהים , מה שמשול למריטת כל רגלי הזבוב , אין להם
כל השפעה , שזה כמו לומר שהזבוב לא שומע ללא רגליו , מבלי להתייחס להידודיות הנצפית עם תדרים נמוכים , ומבלי לנסות להבין/לחקור מה מקיים את ההידודיות הזו. לא בטוח שמדידות EEG מוכיחות באופן מוחלט שתדרים גבוהים משפיעים באופן כזה או אחר . כל מה שניתן לומר כרגע זה שקיים מתאם מסויים בתוצאות המשלבות תדרים שונים וגבוהים , אך לאור העובדה שמתאם זה מופר בהיעדר משתנה , יש להוסיף ולחקור למה ואיך .
אף אחד לא בא וקבע עובדה שתדרים גבוהים עושים הבדל , אלא לכל היותר קיימת אפשרות כזו, וגם אז לא בטוח שמשפיעה על חוויית ההאזנה. כל מה שנאמר בעניין הוא בגדר "לכאורה".
מה קשורים משתנים סביבתיים נוספים לעניין ? אין לאף אחד מאיתנו מושג כיצד המדידה התבצעה , אבל אם נצא מתוך הנחה שבודדו
משתנים כנדרש וחזרו על הבדיקה מספיק פעמים כדי לקבל מובהקות סטטיסטית כלשהי , אין לשלול אפשרות שקיים מתאם בין התצפיות
לבין המסקנה שאכן קיימת הידודיות כלשהי בין סוגי התדרים? אני לא בא ואומר שזה מוכיח בוודאות , אולי לא חקרו מספיק ועלו על הקשר , אבל נכון לעכשיו יש תצפית כלשהי לפיה האפשרות קיימת , עד שיפריכו או יוכיחו באופן מוחלט.
מה , נבוא ונגיד שמכיוון שהגוף לא מתמודד טוב עם פירוק חלבונים לחומצות אמינו אלא רק בנוכחות פחמימות , אז חלבונים לא מועילים או משפיעים על הגוף? זה מה שמשתמע מדבריך .
אין מנוס מתחושה, שוב , שאתה כותב מתוך פוזיציה כלשהי אשר יותר משהיא נסמכת על התמודדות מושכלת ועניינית , היא מגיעה מתוך התבצרות בהשקפות/אסכולות מסויימות שאינן עולות בקנה מידה עם אלו של משתתפים אחרים , למרות תגובתך העניינית .
למען הבהרה , אני לא חולק על דבריך בדבר "תגובה סביבתית נסיבתית כלשהי" , אבל אני מסכים פה עם עמיר יותר , מכיוון שעמיר הוא טיפוס שתמיד יטרח לחפש את המטבע בפינות הכי רחוקות וחשוכות , ויתחשב בכל אפשרות כל זמן שזו קיימת .
דבר אחרון , אני לא מבין למה אתם נתפסים פה רק לתחום התדרים , בטוח שיש פרמטרים נוספים על פיהם ניתן למדוד ולחוש בהבדלים בין הפורמטים . לאו דווקא עליונות של SACD , פשוט הבדלים.
נערך לאחרונה על ידי clip99 ב 18/08/2015 21:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
עד לא מזמן גם אני הייתי טועה לחשוב שזה רק תגובה "עניינית", לכל היותר אולי קצת(?) צינית, אבל רק אחרי ששמתי לב לכך שבמחיצתו של אדם מסויים אני נעשה עצבני, הבנתי איך שהוא עוטף כמעט כל מסר ב"רעלנים", כמו כאן.tnsilver כתב:זיהוי "רעל מתנשא" בתגובות ענייניות שיועדו למישהו אחר הוא כנראה תחום מומחיות של מי שבעקביות מרעיל שרשורים בכל אתרי האודיו בעברית....
הרי למקרא הודעה כמו
נרמז בבהירות שאם "מישהו מדד EEG והחליט שזו תגובה לתדרים גבוהים במוח" הרי הוא בהחלט מטומטם, שהרי "אפשר באותה מידה לטעון ...<משהו מופרך כלשהו>". ורק דביל יחשוב ש"זבוב בלי רגליים - חירש".tnsilver כתב: מדוע? משום שמישהו מדד EEG והחליט שזו תגובה לתדרים גבוהים במוח? ושיש 'מתאם'? אפשר באותה מידה לטעון שנמדדו רזוננסים והרמוניות משניות בחלל הגולגולת, ויברציות של האלקטרודות המודדות, או זמזום יתושים בחלל החדר. אין בכך שום הכרעה בדבר תגובה ישירה של המוח האנושי לתדרים הגבוהים שהושמעו לנבדק. ככל הידוע (גם לעורכי המחקר) מדובר בתגובה סביבתית נסיבתית כלשהי. באופן די תמוה, ע"פ אותו מחקר, התופעה לא קיימת כאשר מושמעים לנבחן רק התדרים הגבוהים - אלא בליווי תדרים אחרים בלבד. זבוב בלי רגליים - חירש?...
המסר שמועבר בעוצמה, אבל מתחת לפני השטח (סאב-טקסט), הוא שמי שכתב את את הפוסט שזו התגובה אליו -- חבל על הזמן עד כמה שהוא טיפש ולא מבין כלום.
אבל על-פני-השטח זה לכאורה "ענייני", ומי שלא מודע ל"תרגיל" הזה, רק ירגיש שמעליבים אותו בלי להבין מאיפה זה בא לו.
הייתי יכול לדלג על הניתוח הזה, אבל אני מאמין שמי שנמצא בצד השני של התגובות שלך יכול להפיק ערך מהבנת ה"טכניקה" שלך, אפילו אם גם אתה לא מודע לה.
נערך לאחרונה על ידי AK1 ב 19/08/2015 9:14, נערך 3 פעמים בסך הכל.
על כל פנים ובלי קשר לסאבטקסט כזה או אחר טומי העלה טיעון , התייחסתי באופן ענייני בלבד בתגובה 61 פה בדף , גם לסאבטקסט:
"אין מנוס מתחושה, שוב , שאתה כותב מתוך פוזיציה כלשהי אשר יותר משהיא נסמכת על התמודדות מושכלת ועניינית , היא מגיעה מתוך התבצרות בהשקפות/אסכולות מסויימות שאינן עולות בקנה מידה עם אלו של משתתפים אחרים , למרות תגובתך העניינית ."
זה בסך הכל דיון , כל אחד משתתף במשחק איך שבא לו .
האמת היא שלא חפרתי במאמר ההוא מספיק זמן כדי לעלות על עניין האבחנה רק בצירוף עם תדרים נמוכים , רק לאחר שטומי העלה את ההסתייגות שמתי לב לכך והתייחסתי בהתאם , כך שכל ניסיון "ירידה" על מישהו לא תקף הפעם.
"אין מנוס מתחושה, שוב , שאתה כותב מתוך פוזיציה כלשהי אשר יותר משהיא נסמכת על התמודדות מושכלת ועניינית , היא מגיעה מתוך התבצרות בהשקפות/אסכולות מסויימות שאינן עולות בקנה מידה עם אלו של משתתפים אחרים , למרות תגובתך העניינית ."
זה בסך הכל דיון , כל אחד משתתף במשחק איך שבא לו .
האמת היא שלא חפרתי במאמר ההוא מספיק זמן כדי לעלות על עניין האבחנה רק בצירוף עם תדרים נמוכים , רק לאחר שטומי העלה את ההסתייגות שמתי לב לכך והתייחסתי בהתאם , כך שכל ניסיון "ירידה" על מישהו לא תקף הפעם.
נערך לאחרונה על ידי clip99 ב 18/08/2015 21:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעליל לא מדובר על סתם "תגובה סביבתית כלשהי", אלא על מתאם מובהק-סטטיסטית בין נוכחות או העדר תדרים גבוהים (בנוסף למוזיקה) לבין גם ההרגשה המדווחת וגם קריאת ה-EEG.clip99 כתב:למען הבהרה , אני לא חולק על דבריך בדבר "תגובה סביבתית נסיבתית כלשהי" , אבל אני מסכים פה עם עמיר יותר , מכיוון שעמיר הוא טיפוס שתמיד יטרח לחפש את המטבע בפינות הכי רחוקות וחשוכות , ויתחשב בכל אפשרות כל זמן שזו קיימת .
דבר אחרון , אני לא מבין למה אתם נתפסים פה רק לתחום התדרים , בטוח שיש פרמטרים נוספים על פיהם ניתן למדוד ולחוש בהבדלים בין הפורמטים . לאו דווקא עליונות של SACD , פשוט הבדלים....
וה"היתפסות" לענייני תחום התדרים נובעת מזה שככל הזכור לי, העדיפות התיאורטית של עלייה ברזולוצייה מיוחסת ל:
#1. הקטנת ה"מדרגות" בייצוג הדיגיטאלי של צורת הגל, והקטנת ה-quantization noise
#2. שמירה ושיחזור של תדרים גבוהים יותר
#3. הרחקת תדר ה-low-pass filter הנדרש מעל לחצי תדר הדגימה, שייש טענה שהוא משפיע לרעה גם על התדרים השמיעים
ושני הדברים האחרונים קשורים לתדרים הגבוהים
עמיר
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
שמע... יש קונצזוס מדעי לגבי תחום התדרים השמיע ויש אפילו מחקר\ים שקצת סותרים את הקונצנזוס. אז מה? עובדתית - למרות שהם חשופים לביקורת עמיתים ולמרות שהם בני למעלה מעשור (נדמה לי שיותר משניים במקרה המדובר) הם עדיין לא זכו להתייחסות רצינית. יכול להיות שהתפספס כאן פרס הנובל הבא ויכול גם להיות שנחסכו כאן בזבוזי משאבים אקדמאים משוועים. בכל מקרה, איך שלא תסובב את זה, זה לא בא על חשבוני האישי. זה גם לא באמת קשור לדיון המקורי אלא בשוליים כניסיון ליחס ל SACD עוד יתרון, שקיים, או לא קיים, בפורמט.clip99 כתב: אין מנוס מתחושה, שוב , שאתה כותב מתוך פוזיציה כלשהי אשר יותר משהיא נסמכת על התמודדות מושכלת ועניינית , היא מגיעה מתוך התבצרות בהשקפות/אסכולות מסויימות שאינן עולות בקנה מידה עם אלו של משתתפים אחרים , וחבל ....
באופן אישי אני מרוצה למדי מ-red book כמו שהוא, ולא טרחתי מעולם לשדרג ל-blue שלא לדבר על SACD ו-DVD אודיו. במילים אחרות, I couldn't care less. אין לך מושג כמה זה מגוחך שאתה מייחס לי 'פוזיציה'. מה לעזאזל אכפת לי בכלל? איפה זה מוריד או מעלה מה"אגו" שלי? בגילי המתקדם אני אפילו לא שומע את מרבית התדרים בתחום של הקונצנזוס, שלא להזכיר תדרים לדולפינים ועטלפים. מה לדעתך האינטרס שלי בדיוק?
רוצה לשמוע על "אגו", "פוזיציה" ואינטרסים? יש חברה בריטית פלצנית שנקראת B&W שמוכרת רמקולים. הרוב הגדול של התוצרת הם מותגים באיכות שנויה במחלוקת ביחס למחירם, אבל בטופ יש להם כמה מוצרים מלוקקים עם גימור שלייף-לאק מדהים ועיצוב פנומנלי שהם טורחים להפגין בסרטוני שיווק בתקציבי עתק. יש להם גם סופר טוויטרים שהיצרן נשבע שמוסיפים 'המון' לחווית השמיעה. כולנו מכירים משתתף פעיל שרכש זוג מהסוג הזה, במחיר שהיה קצת גבולי ליכולתו באותה עת (לפי דבריו כמדומני). מאותו יום הוא עסוק בהוכחה סיזיפית לעולם שיש הצדקה 'מדעית' לרכישה ולמחיר - כאילו שהבחירות האומללות שלו אמורות לעניין מישהו חוץ ממנו. דומני, שמבחינתו, אם יתברר איכשהו, שיש סימוכין במחקרים, ולו בפינות החשוכות ביותר של האקדמיה,שהוא ניחן ביכולת הפנומלית להנות מהתחום הסופר-סוני של תדרי האודיו בהתאם לסיפורי היצרן - הרי שפעל בחכמה ובשיקול דעת צרכני ולא שם כספו על קרן הצבי ברכישת מוצר ממותג ומבריק כהלכה משמן נחשים.
יש גבול דק בין חיפוש סימוכין מהקונצנזוס לבין נבירה אקראית במאגר המידע המשני של הידע האנושי. חיפוש סיזיפי מידי באזור ה'חשוך' עלול בקלות להתפרש כניסיון לבסס קונספירציה אינטרסנטית במקום איזשהו הליך שמטרתו להעלות טיעון רציני. כשזה מלווה שוב ושוב באותם נימוקים, כאשר הטוען מתעקש שטיעוניו הנאורים אינם מובנים לאחרים, וכאשר זה מלווה בפרנויה קלינית וניתוחי סאב-טקסט חסרי כל פרופורציה והיגיון - קשה להתחמק מקונטקסט של סערה אמוציונלית על גבול האי-שפיות. אין לי הסבר אחר.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 18/08/2015 21:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
בארורררררclip99 כתב:על כל פנים ובלי קשר לסאבטקסט כזה או אחר טומי העלה טיעון , התייחסתי באופן ענייני בלבד בתגובה 61 פה בדף , גם לסאבטקסט:
זה בסך הכל דיון , כל אחד משתתף במשחק איך שבא לו ....
רק שאני מאמין שהתועלת לשאר הגולשים ממשהו בתחתיתו של עולם -- ההבחנה בסאבטקסטים של התבטאויותיו של טומי -- גדולה יותר אפילו מאשר דברים ברומו של עולם כמו היתרונות-לכאורה של hi-res על איכות CD, כשבינתיים לא נראה שטומי תורם לדיון שום דבר מעבר לזילזול, כי זה מה שבא לו בינתיים -- ואין לי ספק שהוא מסוגל לתרומה חיובית מהותית לא פחות ממני, שעבורי זה סתם תחביב, וגם זה רק על תקן עיסוק צדדי שאני מגיע אליו מכיוון המוזיקה ואין לי שום יומרות למומחיות בו.
בסדר טומי , זה יותר לעניין , גם אני מסכים שברוב המקרים הבדלים יישארו ברמת דיון תיאורטי כזה או אחר ובעולם האמיתי קשה לדמיין מישהו שיצליח לאפיין ולעמוד על הבדלים בין הפורמטים במבחן עיוור שנערך כהלכה .
אנחנו , אני בכל אופן , התמקדתי בהבדל בלבד , ברמה העקרונית של הדיון , ולא בשאלה אם ההבדל הזה הוא בעל ערך כלשהו. תאמין לי שגם אני לא אבדיל , כך שבפועל זה לא משנה כל כך גם לי.
הפוזיציה שייחסתי לך נובעת מההבנה שהשתרשה אצלי , עקב קריאת כתביך באתר בשלוש השנים האחרונות , שאתה יותר איש של "ברזל" , מעשי , מאשר של "חוויות אודיופיליות" , וככזה מבטל (בזלזול) כל מי שמגיע מהצד השני , ביטול שהופנה גם כלפי עמיר , שנמצא על קו התפר במובן שיכול לקיים דיון ברמה תיאורטית גם בנושאים טכנוקרטים (ברזל) , וגם בתחום האודיופילי , תוך שהוא מקפיד לא ליפול לאף צד.
כל זמן שהדיון נשאר ברמת העניין ולא גולש למחוזות לא רצויים עקב נטיות כאלה ואחרות , אשתתף , אם יהיה לי מה לתרום או להעיר .
אנחנו , אני בכל אופן , התמקדתי בהבדל בלבד , ברמה העקרונית של הדיון , ולא בשאלה אם ההבדל הזה הוא בעל ערך כלשהו. תאמין לי שגם אני לא אבדיל , כך שבפועל זה לא משנה כל כך גם לי.
הפוזיציה שייחסתי לך נובעת מההבנה שהשתרשה אצלי , עקב קריאת כתביך באתר בשלוש השנים האחרונות , שאתה יותר איש של "ברזל" , מעשי , מאשר של "חוויות אודיופיליות" , וככזה מבטל (בזלזול) כל מי שמגיע מהצד השני , ביטול שהופנה גם כלפי עמיר , שנמצא על קו התפר במובן שיכול לקיים דיון ברמה תיאורטית גם בנושאים טכנוקרטים (ברזל) , וגם בתחום האודיופילי , תוך שהוא מקפיד לא ליפול לאף צד.
כל זמן שהדיון נשאר ברמת העניין ולא גולש למחוזות לא רצויים עקב נטיות כאלה ואחרות , אשתתף , אם יהיה לי מה לתרום או להעיר .
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?
לא הבנתי את עניין "הרחבת תדרי השמע" -- זה עניין ביולוגי נתון, לא?clip99 כתב:כן אבל דיברתי על הרחבת תדרי השמע , לא הגדלת תדר הדגימה .
עדיף לשפר את מה ששומעים , מאשר להתמקד בשחזור תדרים גבוהים יותר , לא?...
אין ספק שעדיף לשפר את מה ששומעים, והשאלה היא איך לעשות זאת בפועל.
כנראה שהכיוון העיקרי לניסיונות ההתקדמות בכיוון השיפור הוא בעזרת הגדלת הרזולוציייה, אם ב-PCM של 32 ביט ו-192 או 386 קה"צ, או ב-DSD בהכפלת התדר פי 2, 4 או 8. כיוונים אחרים הם שיפורים טכנולוגיים ב-ADC ו-DAC בכל מיני טכנולוגיות.
מנסים, ובכל מקרה גם מצליחים למכור בלי שייש הוכחות מובהקות לכך שהשיפור הוא "אמיתי".
אז יש כל מיני מחקרים, חלקם מועיל/אמין יותר וחלקם פחות, וייש אינספור ויכוחים אינסופיים ברשת.
עמיר
איזו דמאגוגייה, WOW!!tnsilver כתב: שמע... יש קונצזוס מדעי לגבי תחום התדרים השמיע ויש אפילו מחקר\ים שקצת סותרים את הקונצנזוס. אז מה? עובדתית - למרות שהם חשופים לביקורת עמיתים ולמרות שהם בני למעלה מעשור (נדמה לי שיותר משניים במקרה המדובר) הם עדיין לא זכו להתייחסות רצינית. יכול להיות שהתפספס כאן פרס הנובל הבא ויכול גם להיות שנחסכו כאן בזבוזי משאבים אקדמאים משוועים. בכל מקרה, איך שלא תסובב את זה, זה לא בא על חשבוני האישי. זה גם לא באמת קשור לדיון המקורי אלא בשוליים כניסיון ליחס ל SACD עוד יתרון, שקיים, או לא קיים, בפורמט.
באופן אישי אני מרוצה למדי מ-red book כמו שהוא, ולא טרחתי מעולם לשדרג ל-blue שלא לדבר על SACD ו-DVD אודיו. במילים אחרות, I couldn't care less. אין לך מושג כמה זה מגוחך שאתה מייחס לי 'פוזיציה'. מה לעזאזל אכפת לי בכלל? איפה זה מוריד או מעלה מה"אגו" שלי? בגילי המתקדם אני אפילו לא שומע את מרבית התדרים בתחום של הקונצנזוס, שלא להזכיר תדרים לדולפינים ועטלפים. מה לדעתך האינטרס שלי בדיוק?...
מתחילים בהצגת העניין כאילו מדובר בערעור על הקונצנזוס המדעי לגבי תחום התדרים השמיע,
ממשיכים כאילו האינטרסים היחידים ל"פוזיצייה" הם דברים כמו עלות לחשבון האישי, איזה תדרים כן/לא שומעים בפועל וכד'
ומסיימים בתמיהה עמוקה לגבי בכלל האפשרות שייש כאן עניין של אגו/אינטרס.
לא צריך להיות מומחה גדול בנפש האדם כדי להבין שה"פוזיצייה" נועדה להוכיח לכולם שידידנו המעודן חכם יותר מכולם, במידה שמקנה לו את הזכות לזלזל בכל מי שחושב אחרת ממנו. לא צריך יתר מזה.
כבר מזמן לא היינו בשמן נחשים, או שאני סתם לא עוקב. וכבר שנים אני לא עוסק במה שאפשר לפרש כניסיון להצדיק קנייה, אז כנראה שגם הדובר לא עוקב, מה שבאמת אין הגיון בלזקוף לרעתו.tnsilver כתב: רוצה לשמוע על "אגו", "פוזיציה" ואינטרסים? יש חברה בריטית פלצנית שנקראת B&W שמוכרת רמקולים. הרוב הגדול של התוצרת הם מותגים באיכות שנויה במחלוקת ביחס למחירם, אבל בטופ יש להם כמה מוצרים מלוקקים עם גימור שלייף-לאק מדהים ועיצוב פנומנלי שהם טורחים להפגין בסרטוני שיווק בתקציבי עתק. יש להם גם סופר טוויטרים שהיצרן נשבע שמוסיפים 'המון' לחווית השמיעה. כולנו מכירים משתתף פעיל שרכש זוג מהסוג הזה, במחיר שהיה קצת גבולי ליכולתו באותה עת (לפי דבריו כמדומני). מאותו יום הוא עסוק בהוכחה סיזיפית לעולם שיש הצדקה 'מדעית' לרכישה ולמחיר - כאילו שהבחירות האומללות שלו אמורות לעניין מישהו חוץ ממנו. דומני, שמבחינתו, אם יתברר איכשהו, שיש סימוכין במחקרים, ולו בפינות החשוכות ביותר של האקדמיה,שהוא ניחן ביכולת הפנומלית להנות מהתחום הסופר-סוני של תדרי האודיו בהתאם לסיפורי היצרן - הרי שפעל בחכמה ובשיקול דעת צרכני ולא שם כספו על קרן הצבי ברכישת מוצר ממותג ומבריק כהלכה משמן נחשים....
גם במקרים שאין לך הסבר אחר זה לא אומר שההסבר שייש לך הוא הנכון, אבל אל תניח להטעיות כאלה להפריע לעצמך לפרש דברים בצורה הדמאגוגית הקלאסית שלךtnsilver כתב: יש גבול דק בין חיפוש סימוכין מהקונצנזוס לבין נבירה אקראית במאגר המידע המשני של הידע האנושי. חיפוש סיזיפי מידי באזור ה'חשוך' עלול בקלות להתפרש כניסיון לבסס קונספירציה אינטרסנטית במקום איזשהו הליך שמטרתו להעלות טיעון רציני. כשזה מלווה שוב ושוב באותם נימוקים, כאשר הטוען מתעקש שטיעוניו הנאורים אינם מובנים לאחרים, וכאשר זה מלווה בפרנויה קלינית וניתוחי סאב-טקסט חסרי כל פרופורציה והיגיון - קשה להתחמק מקונטקסט של סערה אמוציונלית על גבול האי-שפיות. אין לי הסבר אחר....
אני ממש מצטער, אבל עדיין לא הבנתיclip99 כתב: אני מתכוון להכללה, על גבי הדיסק , של תדרי שמע מעל 20000 הרץ ....
אני מנסה לקרוא שוב את התגובה הקודמת:
פשוט לא כל כך מסתדר לי עניין כן כלילת צלילים מעל 20 קה"צ כאשר ידוע שלא שומעים אותם,clip99 כתב:כן אבל דיברתי על הרחבת תדרי השמע , לא הגדלת תדר הדגימה .
עדיף לשפר את מה ששומעים , מאשר להתמקד בשחזור תדרים גבוהים יותר , לא?...
לא בהקשר של שיפור מה ששומעים, כי לא שומעים (לכל היותר מרגישים, וגם זה שנוי במחלוקת)
ולא בהקשר אי-ההתמקדות בשחזור תדרים גבוהים יותר, כאשר אתה כותב שכן לכלול אותם.
אז הסתבכתי כאן בהבנה.
תוכל בבקשה להסביר אולי יותר בפירוט למה אתה מתכוון?
תודה!
עמיר
- tnsilver
- חבר מביא חבר

עכשיו גם אני מבולבל לגמרי. קודם היה כאן טיעון שתדרים סופר-סוניים 'מורגשים' או 'נמדדים' ב-EEG ואפילו מחקר סימוכין. היה כאן חירוף נפש וניסיון שדמה ל-14 הנקודות של ווילסון כדי להסביר זאת להדיוטות שעשו, למורת רוחו של הוגה הדעות, כל מה שביכולתם כדי לא להבין. טומי עם ה'דמאגוגיה הקלסית' שלו לא הסכים וחטף 'לגופו' פוסט שלם משל עצמו, והנה עכשיו, שניה אחר כך, זה 'שנוי במחלוקת' ואפילו המאמר על המחקר - לא כזה 'אמין\חשוב'?
נו... מה יהיה? היכן ההיגיון שבשיגעון? די מאכזב! אולי בעצם כדאי לחזור לנושא העיקרי של השרשור: 'טומי המעודן החכם באדם'?
נו... מה יהיה? היכן ההיגיון שבשיגעון? די מאכזב! אולי בעצם כדאי לחזור לנושא העיקרי של השרשור: 'טומי המעודן החכם באדם'?
לפחות כותב התגובה המצוטטת חולק על הכתוב, לא?tnsilver כתב:עכשיו גם אני מבולבל לגמרי. קודם היה כאן טיעון שתדרים סופר-סוניים 'מורגשים' או 'נמדדים' ב-EEG ואפילו מחקר סימוכין. היה כאן חירוף נפש וניסיון שדמה ל-14 הנקודות של ווילסון כדי להסביר זאת להדיוטות שעשו, למורת רוחו של הוגה הדעות, כל מה שביכולתם כדי לא להבין. טומי עם ה'דמאגוגיה הקלסית' שלו לא הסכים וחטף 'לגופו' פוסט שלם משל עצמו, והנה עכשיו, שניה אחר כך, זה 'שנוי במחלוקת' ואפילו המאמר על המחקר - לא כזה 'אמין\חשוב'?
נו... מה יהיה? היכן ההיגיון שבשיגעון? די מאכזב! אולי בעצם כדאי לחזור לנושא העיקרי של השרשור? 'טומי המעודן החכם באדם'?...
אז מה ההיתממות?
חוצמזה שאני לא מנסה לעוות את התמונה לכיוון שנראה לי סביר, אלא מכיר בכך שייש גם מחלוקת מצד אחרים שניסו לשחזר את הניסוי ולא הצליחו, ומכיר בכך שבפועל המאמר שהפניתי אליו גם אינו שלם וגם אינו מהווה הוכחה מוצקה לנטען בו, אלא רק כיוון שאולי לא כדאי להזניח אותו או להתעלם ממנו (ושוב -- שאינו סותר ידע קודם
מבחינתי, העניין הוא לא להוכיח שאני הכי צודק והכי חכם, אלא לבדוק מה קורה, שזה שונה מלנסות להוכיח שלא קורה
ואם יתברר שמה שחשבתי ו/או כתבתי אינו נכון, אלמד משהו חדש, והרווח הוא שלי.
מלהיות צודקים לא לומדים הרבה, כי זה רק הפגנת ידע/חשיבה שכבר קיימים. לכל היותר זה ליטוף לאגו.
בקיצור, נראה שבתחום הבין-אישי מיצינו, אבל כמובן שאתה יכול להמשיך חופשי.
אני כן מתכוון להצביע בעתיד על סאב-טקסטים "רעלניים" שמוחבאים מתחת לתשובות "ענייניות", אם/כאשר יהייו כאלה.
ואני חוזר על כך שאין לי ספק שאתה מסוגל להגיב/לכתוב בצורה שהיא באמת רק עניינית, ולתרום לדיון הזה ולאחרים מידע ותובנות הרבה יותר ממני, החובב, אם כי זה לא אומר שכל מה שאתה כותב הוא נכון אבסלוטית וכל שנותר הוא לומר אמן ולמחוא כפיים
נערך לאחרונה על ידי AK1 ב 19/08/2015 0:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

מי זה? מי כותב עכשיו? מה עשית עם עמיר?
אה! OK סתם נבהלתי. בסדר. עבור.אני כן מתכוון להצביע בעתיד על סאב-טקסטים "רעלניים" שמוחבאים מתחת לתשובות "ענייניות", אם/כאשר יהייו כאלה....
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 19/08/2015 0:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש מצב שזה אני, בניגוד למה שאתה חושב עלי שזה אניtnsilver כתב:מי זה? מי כותב עכשיו? מה עשית עם עמיר?...
את כל מה שכתבתי בפוסט הקודם לגבי ההכרה במצב לאשורו ובתמונה המלאה בלי לנסות לכופף אמיתות לכיוון שלי תוכל לראות באופן עקבי בכל התגובות שלי הדיון הזה, כבר מהתחלה.
והפישול העיקרי הייה באיבוד סבלנות והתבטאות בלתי-הולמת לגבי התגובות שקיבלתי, מה שבעצמי מחקתי והתנצלתי עליו (גם בפרטי וגם בפורום), ושאני מכיר בו כפישול, בלי לנסות לייפות את זה.
נערך לאחרונה על ידי AK1 ב 19/08/2015 0:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

לא, לא. false alarm ראיתי את החתימה שלך בסוף וערכתי בהתאם.

זה רק לוחם צדק כמוך יכול להגותאני כן מתכוון להצביע בעתיד על סאב-טקסטים "רעלניים" שמוחבאים מתחת לתשובות "ענייניות", אם/כאשר יהייו כאלה....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

חכה רגע... חייב לשאול בהזמנות הזו שכולנו חברים ואתה לא נושך... מה - מהו הסוד שלך - ציפרלקס?
למה להסתבך? אנסה להסביר שוב
טווח התדרים המקסימלי של CD הוא 20K הרץ בערך , זה של SACD מגיע ל100K מקסימום , אך עם הנחתה קלה מעל 30K .
בדיון הזה התמקדו בתרומה של תדרים מעל 20 K לחוויית השמיעה , מבלי להגיע להסכמה לכאן או לכאן.
אני אמרתי שהעדיפות לSACD מתבטאת גם בתחומים נוספים , כמו מה שאמרת - "הקטנת ה"מדרגות" בייצוג הדיגיטאלי של צורת הגל, והקטנת ה-quantization noise" , ובקיצור להתחשב ביתרונות של עומק וקצב הדגימה בתחום השמע , על פני מה שמעליו.
טווח התדרים המקסימלי של CD הוא 20K הרץ בערך , זה של SACD מגיע ל100K מקסימום , אך עם הנחתה קלה מעל 30K .
בדיון הזה התמקדו בתרומה של תדרים מעל 20 K לחוויית השמיעה , מבלי להגיע להסכמה לכאן או לכאן.
אני אמרתי שהעדיפות לSACD מתבטאת גם בתחומים נוספים , כמו מה שאמרת - "הקטנת ה"מדרגות" בייצוג הדיגיטאלי של צורת הגל, והקטנת ה-quantization noise" , ובקיצור להתחשב ביתרונות של עומק וקצב הדגימה בתחום השמע , על פני מה שמעליו.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?