אי חשיפת מחירים וחנויות

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

שליחה #61 

לא סותרת פירסום מחירים מצד אנשים. פורום מקצועי שעוסק בציוד בשווי אלפי שקלים, שבו אנשים מגיעים כדי להתייעץ מה ואיך לקנות, על מה לשים לב וכד' אבל על סוגיית המחיר שמים טאבו ? אי אפשר, זה לא הגיוני. התקציב הוא חלק משיקולי הקניה כמו כל שיקול אחר ואולי אף יותר!

אגב - למה שמנהלי הפורום יקבלו תלונות מצד יבואנים? היבואנים חושבים שהם יכולים בעזרת ביריונות לקבוע מחירי שוק ולמנוע תחרות. לא ברור לי איך פורום אינטרנטי פתוח לא מעוניין להילחם בתופעה המגעילה הזו. הכח צריך להיות אצל הצרכנים, לא אצל היבואנים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #62 

יש כאן בעיה של הבנת הנקרא.
עפר הגיב להצעה של תומר - מנהלים כאן לא ירימו פוסט כזה שבו הם יעדכנו את ההודעה הראשית לפי מחירים שמשתמשים אמינים (מה זה בכלל אומר?) מפרסמים מחירים בהם רכשו ומאיפה. נראה לכם שהם עכשיו יתחילו להתעסק בזה? מה הקשר? כמו שהוא אמר, זה פורום מקצועי בו מתמקדים בתוכן ולא בתמחור. מה גם שיש כאן כמה וכמה פורומים שונים (אודיו, מסכים, נגנים, מחשוב, מקרנים וכן הלאה) נראה לכם הגיוני בכלל לנהל דבר כזה?
אף אחד לא אמר לאף אחד לא לפרסם את המחיר שבו הוא רכש. כמו שזיו כבר ענה כאן בשרשור קודם - הוא ישמח והאתר לא מונע את זה.
אני באופן אישי, לא מבין על מה כל המהומה כאן. בסקר שוק מינימאלי (קצת אינטרנט וסבב פיזי לאיזה שתיים שלוש חנויות) מוצאים את המחיר הכי נמוך בשוק. את התלונות לגבי חוסר ההתאמה בין מחירי האינטרנט לבין מחירי השוק בפועל תפנו לאתרי השוואות המחירים ולחנויות אשר מפרסמות שם.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

bigkatan
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #63 

אז אחרי שהבנו שזה קצת מבולגן לתחזק כזה דבר מסתבר... פשוט מאוד מי שרושם סקירה למוצר שהוא קנה נשמח אם גם ישתף את המחיר שהוא קנה את המוצר ואם לא מקסימום בפרטי ושלום על ישראל!

שבת שלום לכולם!

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
נתן תודות: 115 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #64 

יש פה אנשים שחיים בסרט...
מה קשה לעשות אחד ועוד אחד ולהבין למה מנהלי האתר לא יתנו לזה יד.
לא יגידו לכם את זה במפורש אבל פה לא תצליחו להגיע למה שאתם מצפים - שיתוף השוואת מחירים.

אתם רוצים לעשות השוואת מחירים נתתי לכם פה לינק לפתיחת פורום בחינם ב 5 דקות מי שירים את הכפפה וינהל אותו יבורך.
כל אחד יוכל לעלות שמה דגם ומחיר בצירוף חשבונית לצורך אמינות המחיר.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #65 

אני לא מבין מה רוצים מהעורכים, לפתוח חלק באתר שכל היום צריך לעדכן מספרים זה פשוט עבודה משעממת וגם אני לא הייתי רוצה להתעסק בזה. גם אם היה פה עוף מוזר בין העורכים שאוהב להתעסק עם מחירים כל היום, כמו שכבר נאמר אין דבר כזה לדעת מי משתמש אמין...
אני באופן אישי גם שונא את תחושת השוק שיש בחנויות מהסוג הזה. ברור לי שגם בסופר וגם באמזון בו יש מחיר אחיד לכולם מחר המחיר יכול לרדת אבל איכשהו שם אין תחושת נדפקתי כי אתה קונה בצורה מודעת אחרי שיכולת לעשות סקר שוק אמיתי לעומת קנייה בחנויות חשמל ששם גם אם תתרוצץ ותשווה בין כל החנויות עדיין תמיד תתהה אם באמת קיבלת מחיר הוגן.

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

מגברים כבר אין בעיה להזמין היום מחול, הבעיה נעוצה ברמקולים שברוב המקרים לא שווה לשלוח בגלל הנפח.

ביום שאמזון יפתחו שלוחה בארץ העתיד של החנויות פה יהיה כמו העתיד של המכולות השכונתיות
John Patrick Mason

rune7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #67 

טוב, את תשובת המנהלים קיבלנו. כל אחד וסיבותיו, זה לא ממש מעניין להיכנס לוויכוח אם זה המקום או לא.
אם אנחנו רוצים להרים משהו כזה, זה יתבצע במקום אחר, אולי כמו שאופיר הציע.

rune7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #68 

ניסיתי להקים שם פורום, לא ממש ידידותי למשתמש.
צריך אלטרנטיבה נוחה יותר..

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #69 

תנסה פה הרבה יותר ידידותי

http://myforums.xoox.co.il/
John Patrick Mason

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #70 

זה בכלל חוקי למכור לכל אחד במחיר אחר? לדעתי זו אפליה לשמה.

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #71 

מה קשור לאפלייה?
כל המכירות במדינתנו הקטנה מבוססות על התמקחות.
החנויות מראש יודעות שיתמקחו איתן ולכן מעלות מראש את המחיר בידיעה שימכרו נמוך יותר.

בחו׳ל זה פחות נהוג, לפחות לא במכירת מוצרים חדשים.

זו תרבות הקניה אצלנו וזה לא ישתנה בקרוב.
הדרך היחידה לגרום לשינוי היא לשנות את תרבות הצרכנים.

לכתוב אפליקציה, אתר או פורום להשוואת מחירים בפועל זה נחמד אבל יהיה קשה מאד לשמור על אמינות הדיווחים.
אם מישהו ימצא לזה פתרון בדרך כל שהיא זה יכול להיות שוס.

rune7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #72 

אמינות אפשר לוודא בקלות היום. למשל, מאד פשוט להוסיף צילום מהנייד של חשבונית הקניה. החשבונית לא תהיה חשופה למשתמשים, אבל תשמש את המודרטור.
ככל שאני חושב על זה, צריך להקים לזה אתר ייעודי. פורום לא מתאים. אני מוכן להשקיע בדבר כזה קצת כסף, אבל נראה לי שבארץ להקים כזה אתר יעלה הרבה. אני אבדוק קצת.

giladl
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 964
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #73 

תצטרך לבדוק כל דיווח בודד...זה יהיה מטורף שלא לדבר שלאף אחד לא יהיה ממש בא לדווח אם זה יהיה מסובך.
המערכת צריכה להיות כמה שיותר עצמאית

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78817
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #74 

זה פשוט מגוחך. הרי הקומבינות בישראל לא נגמרות. אף אחד לא קונה מוצר אחד אלא מספר מוצרים. איך בכלל אפשר לדעת כמה שולם למוצר הספציפי. איך בכלל אפשר לאמת את זה ולמה שמישהו יטרח להתעסק בזה?

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #75 

קראתי את כל הדיון וחשוב לי לרשום את דעתי:
1.אני חושב שלפתח אפליקציה או לפתוח אתר למחירים אמיתיים זה חובה וניתן לקחת דוגמא קטנה מיד 2 שהמחירון שלה מבוסס על מחירי הסגירה של העסקאות.בארץ יש לזה מקום בחול לא כי שם כולם מפרסמים מחירים
2.אני הרבה שנים באתר הזה ואני ידוע בדעותי על רכישות במחיר הזול ביותר (אני בחור עני מאוד!!!) ואף פעם לא נאמר לי באתר לא להציג את הטיעונים שלי למרות שאני אוהב להילחם כאן באתר נגד יבואנים או כל מני עושקים למיניהם .
3.אני רוכש את רוב הציוד שלי ב-2 חנויות בצפון ולאחרונה רכשתי מחנות מצויינת במרכז שפנתה אליי.שרות טוב תמיד קיבלתי גם מאניגמה שבחיפה ובטח מלגאסי אודיו של שרגי שבקרית אתא.את החנות האחרונה מהמרכז (קרוסאובר) פגשתי רק לאחרונה ברכישת הדנון 4000 שלי ואני חייב לציין שגם שם קיבלתי שרות מצויין ולשם שינוי אני יצאתי לא בסדר.קיבתי מחיר טוב על הרסיבר ונאמר לי לא לפרסם מחיר ,לאחר שפרסמתי בכמה פורומים על השרות המצויין שקיבלתי קיבלתי פניה מאחת החנויות בצפון שנתנה לי בעבר שרות מצויין(אניגמה) והבעלי שאל אותי איזה מחיר קיבלתי תוך התחייבות שהוא לא יפרסם או יעשה בזה שימוש לרעה.
לא עברה שעה וכל הסיפור הגיעה ליבואן בצורת תלונה ואני מקבל טלפון בצדק מקרוסאובר !!!!כי לא יצאתי בסדר.
לסיכומו של עיניין היבואנים מצד אחד עושים כאן טרור לחנויות ,אף חנות לא מוכרת בהפסד (אפשר להרוויח פחות או יותר),ואנחנו הרוכשים צריכים לדאוג לעצמנו בכל דרך אפשרית בדיוק כמו שהיבואנים והחנויות עושות.

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #76 

claudia5 כתב:קראתי את כל הדיון וחשוב לי לרשום את דעתי:
1.אני חושב שלפתח אפליקציה או לפתוח אתר למחירים אמיתיים זה חובה וניתן לקחת דוגמא קטנה מיד 2 שהמחירון שלה מבוסס על מחירי הסגירה של העסקאות.בארץ יש לזה מקום בחול לא כי שם כולם מפרסמים מחירים
2.אני הרבה שנים באתר הזה ואני ידוע בדעותי על רכישות במחיר הזול ביותר (אני בחור עני מאוד!!!) ואף פעם לא נאמר לי באתר לא להציג את הטיעונים שלי למרות שאני אוהב להילחם כאן באתר נגד יבואנים או כל מני עושקים למיניהם .
3.אני רוכש את רוב הציוד שלי ב-2 חנויות בצפון ולאחרונה רכשתי מחנות מצויינת במרכז שפנתה אליי.שרות טוב תמיד קיבלתי גם מאניגמה שבחיפה ובטח מלגאסי אודיו של שרגי שבקרית אתא.את החנות האחרונה מהמרכז (קרוסאובר) פגשתי רק לאחרונה ברכישת הדנון 4000 שלי ואני חייב לציין שגם שם קיבלתי שרות מצויין ולשם שינוי אני יצאתי לא בסדר.קיבתי מחיר טוב על הרסיבר ונאמר לי לא לפרסם מחיר ,לאחר שפרסמתי בכמה פורומים על השרות המצויין שקיבלתי קיבלתי פניה מאחת החנויות בצפון שנתנה לי בעבר שרות מצויין(אניגמה) והבעלי שאל אותי איזה מחיר קיבלתי תוך התחייבות שהוא לא יפרסם או יעשה בזה שימוש לרעה.
לא עברה שעה וכל הסיפור הגיעה ליבואן בצורת תלונה ואני מקבל טלפון בצדק מקרוסאובר !!!!כי לא יצאתי בסדר.
לסיכומו של עיניין היבואנים מצד אחד עושים כאן טרור לחנויות ,אף חנות לא מוכרת בהפסד (אפשר להרוויח פחות או יותר),ואנחנו הרוכשים צריכים לדאוג לעצמנו בכל דרך אפשרית בדיוק כמו שהיבואנים והחנויות עושות.
...
פשוט מרגיז ההתנהגות הבריונית הזאת של היבואנים...
צריך לפרסם מחיר על אפם וחמתם של החנויות והיבואנים עד שלא תהיה להם ברירה.
מי שלא רוצה למכור לי מוצר בעתיד בגלל שפרסמתי מחיר הפסד שלו... תמיד יהיה מי שימכור לי.
John Patrick Mason

moranab
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #77 

זה אומר שאנחנו בדרך הנכונה .
היבואן ה"גזלן" נלחץ כי הוא זה שיצטרך בסוף להוריד את מחיר השערוריעתי במוצר+אחריות(לא תמיד).

Roy_LF
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 379
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #78 

קצת סדר בדברים ושני הסנט שלי:

1. כפיית מחיר מינימום בחנויות ע"י יבואן איננה התנהגות מונופוליסטית או אסורה ע"פ חוק איסור ההגבלים העסקיים בשום אופן (מה שנקרא "הסדר כובל אנכי"). זו היתה התנהגות אסורה ע"פ חוק אך ורק אם למי מהיבואנים היה כוח מונופוליסטי בשוק, דהיינו שליטה במעל 50% ממנו. זה רחוק מלהיות המצב.

2. כנ"ל לגבי מכירה תוך אפליית מחירים לפי יכולתו של לקוח לשלם. אמנם, ישנה חובת סימון מחיר ע"ג מוצרים (בחוק הגנת הצרכן למיטב זכרוני), אבל לא מוכרת לי שום מניעה להעניק הנחות שונות ללקוחות שונים, ומכל מקום זה לחלוטין לא אכיף.

3. אף אחד לא יפרסם מחירי רכישה אמיתיים בפורום מכמה סיבות ברורות: (1) אף אחד לא רוצה לצאת פראייר בדיעבד, כלומר לפרסם מחיר רכישה ואח"כ לגלות שמישהו אחר קיבל פחות. שמירת המחיר לעצמנו משמרת את האשליה שקיבלנו את המחיר הטוב ביותר. (2) זה פתח לטרוליות. יהיו אין ספור שרשורים של כאלה שמפרסמים מחירים "מעוגלים כלפי מטה" כדי להרגיש טוב עם עצמם. כלומר, המחירים שיפורסמו יהיו בלתי אמינים לחלוטין. ואף אחד לא הולך לסרוק חשבונית כהוכחה - ראו סעיף 1. (3) אחרי שהובטח בהן צדק למוכר בתמורה למחיר שנתן שלא לפרסם, זו תהיה נבזות. ואז לפרסם זה באמת לא לעניין (אני רוצה לראות את הגיבור שיעמוד בפני הפיתוי לקבל הנחה יפה ויסרב בכל תוקף לשמור את המחיר לעצמו).

4. לעניין תרבות הרכישה: מניסיון, את המחיר לסגירה יתנו ללקוח בעת הסגירה ולא רגע לפני. מוכר שיעשה אחרת פשוט לא ימכור כלום. היות שתרבות העסקים היא של מיקוח, זה עובד לשני הכיוונים, לטוב ולרע. לקוחות מנהלים מיקוח קשה ומתיש ולעיתים קרובות גם חצוף, מתוך ציפיה (מציאותית) שמנפחים להם את המחיר. מוכרים שומרים את המחיר האמיתי קרוב מאוד לחזה עד לרגע שהם משוכנעים שהמכירה תתבצע, משום שהם מצפים שהלקוחות ינהלו מיקוח קשה. אף אחד לא אשם פרטנית, כי אף אחד לא "התחיל". זה עניין תרבותי והוא לא צפוי להשתנות בקרוב. לכן, רוכש שיבצע רק סבב מחירים יקבל שיתוף פעולה מינימלי ביותר, והבטחה שכאשר יבוא לסגור יקבל את המחיר "הכי טוב". אחרת, תמיד יימצא מישהו שייתן מחיר נמוך בשני שקל (לפעמים גם ללא רווח, רק כדי לפגוע במתחרה), והמוכר הנאיבי שיגיד את המחיר האמיתי כמעט לעולם לא ימכור - שוב, מניסיון. כלל ברזל: ב - 99% מהמקרים, לקוח שקיבל מחיר ויצא מהחנות לא יחזור, גם אם נתת לו מחיר עלות. מכירה אמיתית בחנות מתמחה היא כמעט אף פעם לא פונקציה של מחיר נטו, אלא יותר של קשר אישי, היכרות ושירות טוב. למעשה, טקטיקת מכירה שאני אישית מחבב היא להבטיח ללקוח חד משמעית שהוא לא הולך לקבל את המחיר הכי זול, ושאם זה מה שהוא מחפש הוא במקום הלא נכון.

הדרך היחידה לשנות את זה חוץ מלהחליף את הציבור היא לאכוף את חובת פרסום המחיר יחד עם איסור הנחות אישיות, וגם לאכוף את זה עם פקחים. וניחוש פרוע - זה לא הולך להתרחש.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #79 

מסכים עם כל מילה שאמרת.
אגב, בניגוד להרבה דעות ששמעתי כאן ובמקומות אחרים - כן, גם בחו"ל יש בהרבה מדינות תרבות מיקוח על מחירים..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

moranab
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 79
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #80 

כפיית מחיר מינימום בחנויות ע"י יבואן איננה התנהגות מונופוליסטית או אסורה ע"פ חוק איסור ההגבלים העסקיים בשום אופן (מה שנקרא "הסדר כובל אנכי"). זו היתה התנהגות אסורה ע"פ חוק אך ורק אם למי מהיבואנים היה כוח מונופוליסטי בשוק, דהיינו שליטה במעל 50% ממנו. זה רחוק מלהיות המצב
...
מצויין .עדיין "גובנים" את האנשים שרוצים טלוויזיה ברמה טובה רק משום שאינם מתמקחים מספיק.
אני אומר "גונבים" משום שאתה משלם על מוצר שאינך יודע על מה אתה משלם (על איכות? על שירות? על אחריות ) וכמה.
שאתה מזמין באינטרנט לטעמי ,יותר מסובך אך הרבה יותר שקוף אתה יכול להחליט ממי להזמין על סמך שירות ,אחריות ,מחיר .
לכן אני חוזר ואומר אנחנו הצרכנים ,שמביאים את הכסף שלנו, היקר כל כך היום, רוצים לדעת על מה אנחנו משלים ,ולקבל החלטה יותר מושכלת.
אנחנו יותר מ50% ואנחנו לא מנצלים את זאת להשפיע על השוק לטובתנו. גם זאת לא תיהיה עבירה על" חוק איסור ההגבלים העסקיים":D .
]פרסמו מחירים ותיצרו שוק בו המחירים הוגנים יותר. תרצו לשלם יותר על שירות, אחריות או כל דבר אחר זכותכם אבל על תתפשרו לדעת כמה את משלמים על כל דבר . תודה לקוראים

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”