כיצד לבצע בדיקת נחיצות הסנטר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

מה שקובע זה מבחן האזנה עוור.

ויכול להיות גם אז לא תקנה.... אבל תהייה לך סיבה ולא תירץ

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

חיים כתב:לא קונה את מה שאתם אומרים
הסרט קודד ב-5.1 אז אם רוצים לשמוע
את הסרט כמו שהוא קודד
חייבים סנטר
ולשאלה אם זה טוב לי או לא זה משהוא אחר
...
חיים

אתה טוען שהסרט שקודד ב 5.1 מיועד לסנטר !

מה קורה לגבי כל מי שיושב ב 7.1 או 9.1 ..... והסרט הוא ב 5.1 ? משמע שהם מקלקלים את המקור ?!
ואני מכיר הרבה אנשים שיש ברשותם מערכת ב 7.1 .
נערך לאחרונה על ידי 9000es ב 06/10/2013 15:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601

שליחה

כמה נקודות לגביי הצורך ברמקול לערוץ הסנטר.
1.ברור שכל אחד יכול להתקין ולהקשיב למערכת הק"ב שלו עם כמה רמקולים שהוא מעדיף.
2.מי שהחליט איך פס הקול אמור להישמע הם מהנדס הקול בשיתוף עם הבמאי [כשמדובר בסרט]
פס הקול מוקלט לאורך כל ההסרטה ורק לאחר סיום ההסרטה עורכים מוסיפים צלילים נוספים ומבצעים
מיקס סופי ומקודדים את פס הקול. כרגע לא חשוב עם זה 5.1 או 7.1 בכל אחד מהקידודים יש
ערוץ סנטר שבממוצע מכיל כ 50% מכלל המידע בפס קול. ולכן נחשב לערוץ החשוב ביותר בקידוד .
3.גם אם לא נחבר רמקול סנטר ונגדיר שהוא לא קיים המידע לא הולך לאיבוד הוא פשוט מועבר לימין ושמאל
ע"י המפענח לפי חישוב אלגוריטמים מסויים [כל יצרן משתמש בגירסה שונה] כך שבעיקרון לא מחסירים
כלום ומקבלים את כל הפס קול . אבל וזה אבל גדול התוכנה מבוססת בחלקה על תדרים שונים ובאופן
כללי באותה דרך לגביי כל התכנים ולא יודעת איזה מידע מושמע. כל מי שמשתמש ברמקול סנטר יודע
שלפעמים קימת הפרדה כשהמידע מגיע מהרמקול הימני ביחד עם הסנטר כיוון שעיקר הפעילות מתרחשת
בצד הימני של המסך אבל אם לא משתמשים ברמקול סנטר ההפרדה לא קיימת יותר והמידע יועבר לשני
הצדדים כיוון שהמידע המיועד לסנטר מתחלק לימין ושמאל באופן שווה . זאת רק דוגמא אחת לחוסר
הדיוק בפס הקול ללא רמקול סנטר. הנקודה היא שהקליטו וקודדו את הפס קול בדרך מסוימת במיוחד
כדי לאפשר את הניגון המקורי והמושלם דרך כל מערכת שמסוגלת ובנויה לכך.
4.בניגוד למה שניכתב כשהעבירו את השיטה מהקולנוע המסחרי לקולנוע הביתי לא העבירו את מיקום
הרמקולים או את מיספרם אלה העבירו את הקידוד [5.1] מספר הרמקולים אף פעם לא היה שווה בלי
שום קשר לקידוד. והדבר אמור גם לגבי ערוצי הסראונד אותו מס" ערוצים אבל מס" הרמקולים שונה.
וכיום שבכל בתי הקולנוע המסחרים הטובים באמת שמשתמשים ב D.ATMOS הקידוד הוא שונה לחלוטין
ומס" הערוצים גבוהה בהרבה ומס" הרמקולים הוא כ 50 .בק"ב הקידוד נשאר אותו קידוד [5.1 - 7.1]
כך שנכון להיום כל סרט מקודד ב 2 דרכים שונות כך שהקשר בין מס" הרמקולים בין מסחרי לביתי לא קשור.
5.לכל מי שכתב והישווה לסוויט ספוט בסטראו. למה אתם לא מחברים את 2 הערוצים לרמקול אחד טוב
ומרכזי וע"י כך נהנים מסוויט ספוט לא רק בחדר אלה בכל הבית? כיוון שאתם יודעים שההקלטה בוצעה
וקודדה ל 2 ערוצים וכל אחד מכיל מידע שונה שאמור להגיע מנקודה[רמקול]שונה וביחד לתת את הצליל
הכולל והמושלם כפי שנערך באולפן . ובכן בדיוק אותו הדבר בק"ב כל מידע אמור להגיע מהנקודה היעודית
כדי לתת את התמונה המושלמת כפי שנערכה וקודדה באולפן.
וכן עשיתי את הנסיון ללא סנטר בכמה מערכות שונות בחדרים בגדלים שונים והתוצאה תמיד היתה טובה יותר
ופס הקול מושלם יותר עם הסנטר. בדיוק כמו ש DOLBY ו- DTS יעדו בקידוד המקורי.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

mbd כתב:כמה נקודות לגביי הצורך ברמקול לערוץ הסנטר.
2.מי שהחליט איך פס הקול אמור להישמע הם מהנדס הקול בשיתוף עם הבמאי [כשמדובר בסרט]
פס הקול מוקלט לאורך כל ההסרטה ורק לאחר סיום ההסרטה עורכים מוסיפים צלילים נוספים ומבצעים
מיקס סופי ומקודדים את פס הקול. כרגע לא חשוב עם זה 5.1 או 7.1 בכל אחד מהקידודים יש
ערוץ סנטר שבממוצע מכיל כ 50% מכלל המידע בפס קול. ולכן נחשב לערוץ החשוב ביותר בקידוד .
3.גם אם לא נחבר רמקול סנטר ונגדיר שהוא לא קיים המידע לא הולך לאיבוד הוא פשוט מועבר לימין ושמאל
ע"י המפענח לפי חישוב אלגוריטמים מסויים [כל יצרן משתמש בגירסה שונה] כך שבעיקרון לא מחסירים
כלום ומקבלים את כל הפס קול . אבל וזה אבל גדול התוכנה מבוססת בחלקה על תדרים שונים ובאופן
כללי באותה דרך לגביי כל התכנים ולא יודעת איזה מידע מושמע. כל מי שמשתמש ברמקול סנטר יודע
שלפעמים קימת הפרדה כשהמידע מגיע מהרמקול הימני ביחד עם הסנטר כיוון שעיקר הפעילות מתרחשת
בצד הימני של המסך אבל אם לא משתמשים ברמקול סנטר ההפרדה לא קיימת יותר והמידע יועבר לשני
הצדדים כיוון שהמידע המיועד לסנטר מתחלק לימין ושמאל באופן שווה . זאת רק דוגמא אחת לחוסר
הדיוק בפס הקול ללא רמקול סנטר. הנקודה היא שהקליטו וקודדו את הפס קול בדרך מסוימת במיוחד
4.בניגוד למה שניכתב כשהעבירו את השיטה מהקולנוע המסחרי לקולנוע הביתי לא העבירו את מיקום
הרמקולים או את מיספרם אלה העבירו את הקידוד [5.1] מספר הרמקולים אף פעם לא היה שווה בלי
שום קשר לקידוד. והדבר אמור גם לגבי ערוצי הסראונד אותו מס" ערוצים אבל מס" הרמקולים שונה.
וכיום שבכל בתי הקולנוע המסחרים הטובים באמת שמשתמשים ב D.ATMOS הקידוד הוא שונה לחלוטין
ומס" הערוצים גבוהה בהרבה ומס" הרמקולים הוא כ 50 .בק"ב הקידוד נשאר אותו קידוד [5.1 - 7.1]
כך שנכון להיום כל סרט מקודד ב 2 דרכים שונות כך שהקשר בין מס" הרמקולים בין מסחרי לביתי לא קשור.
5.לכל מי שכתב והישווה לסוויט ספוט בסטראו. למה אתם לא מחברים את 2 הערוצים לרמקול אחד טוב
ומרכזי וע"י כך נהנים מסוויט ספוט לא רק בחדר אלה בכל הבית? כיוון שאתם יודעים שההקלטה בוצעה
וקודדה ל 2 ערוצים וכל אחד מכיל מידע שונה שאמור להגיע מנקודה[רמקול]שונה וביחד לתת את הצליל
הכולל והמושלם כפי שנערך באולפן . ובכן בדיוק אותו הדבר בק"ב כל מידע אמור להגיע מהנקודה היעודית
וכן עשיתי את הנסיון ללא סנטר בכמה מערכות שונות בחדרים בגדלים שונים והתוצאה תמיד היתה טובה יותר
...

mbd

בניגוד למהנדסי הקול שהחליטו שהסרט ב 5.1 . יש אנשים שיש להם מערכת בעלת 7 רמקולים 7.1 .
משמע שהם לא מקבלים את דעתם של מהנדסי הקול .

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17942

שליחה

9000es כתב:
את הסרט כמו שהוא קודד
חייבים סנטר
...
חיים

מה קורה לגבי כל מי שיושב ב 7.1 או 9.1 ..... והסרט הוא ב 5.1 ? משמע שהם מקלקלים את המקור ?!
...
ה 5.1,7.1,9.1 כוללים כולם את ערוץ הסנטר. השניים האחרונים כוללים מן הסתם ערוצים נוספים

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

mbd כתב: 3.גם אם לא נחבר רמקול סנטר ונגדיר שהוא לא קיים המידע לא הולך לאיבוד הוא פשוט מועבר לימין ושמאל

.
...
לא מסכים שהמידע עובר מהסנטר לשני הצדדים באותה מידה ואז מאבדים כווניות המידתיות שמחולקת לצדדים ימין ושמאל מתייחסת גם למה שמשודר בימין ובשמאל והכווניות נשמרת.

אני חושב שהנקודה של שחזור השמע מהסנטר לימין ושמאל על ידי אלגוריטמים יניב בהגדרה שחזור לא מדוייק וזו יכולה להיות סיבה לומר שהתוצאה ללא סנטר לא תהייה ממש זהה למקור שתוכנן על ידי מהנדס הקול.

אני לא שמעתי את חוסר הדיוק בשחזור (רסיבר של YAMAHA) ולכן הגעתי למסקנה שהסנטר לא מחוייב המציאות כי הוא לא מוסיף.

אבל

כל זה נכון למערכת מכויילת

אצלי למשל אני מגביר את עצמת הסנטר על מנת שאוכל לשמוע את המלל טוב יותר בין הררי הפיצוצים. את זה אי אפשר לעשות כאשר משתמשים רק ברמקולים הקדמיים כך שלהוציא מערכת מהכיול בצורה מכוונת יש צורך בסנטר.

נראה לי שלוויכוח הזה אין ממש סוף אז כפי שאמר המשורר "איש באמונתו יחייה"

חושבתני שמיצינו את הדיון הזה..... לפחות אני מיציתי

שבוע טוב

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

אור,
לא אמרתי שחייבים.
אמרתי שאם קודד ב5.1 הכוונה היא לשמוע ב5.1
גם נגן בלוריי ניתן לחבר לCRT, אתה לא תראה את מה שרצו שתראה.
אם טוב לך ללא סנטר - מעולה

איציק,
כן. לדעתי סרט 7.1 שאנו שומעים ב5.1, נפגמת האיכות שלו.
כוונת המשורר - הבמאי- טכנאי הקול שנשמע אותו ב7.1
מי שאין לו (כמוני), באסה לו
מי שיש לו, נהנה יותר (גם בלונדיניות)
לא סתם קוראים לזה DOWNMIX
:wink:

איתי,
זה נכון ולא נכון.
המקור הראשוני יש לו משמעות בקונספט הכללי
אבל זה כמו יצירה מוזיקלית שעשו לה עיבוד סראונד (למשל SACD)
המיקס שעשו מיועד לשמע בסראונד, כך שהמקור הראשוני בטל כאן
העם דורש..... כל מיני דברים

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862

שליחה

sam22 כתב:אור,
לא אמרתי שחייבים.
אמרתי שאם קודד ב5.1 הכוונה היא לשמוע ב5.1
גם נגן בלוריי ניתן לחבר לCRT, אתה לא תראה את מה שרצו שתראה.
אם טוב לך ללא סנטר - מעולה
...
אל תתחיל איתי עם CRT, הסמל באווטר שלי אומר הכל. :@

לגבי נחיצות הסנטר, אין כאן עשרת הדברות.
אם מישהו הלך לפי הספר, עשה בדיקה ובכ"ז הוא לא שומע הבדל, תסכים איתי שאין לו שום סיבה לשמוע עם סנטר, נכון?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

istarmini כתב:
9000es כתב:
את הסרט כמו שהוא קודד
חייבים סנטר
...
חיים

...
ה 5.1,7.1,9.1 כוללים כולם את ערוץ הסנטר. השניים האחרונים כוללים מן הסתם ערוצים נוספים
...
istarmini

זה ידוע .

אבל לפי הבנתם תוספת של עוד ערוצים פוגעת בקידוד של השמע . כמו שביטול הסנטר לפי הבנתם פוגם באיכות השמע .

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

מעניין אם פוסט כזה קיים גם בחו"ל או שרק כאן הישראלי מנסה להמציא את הגלגל ולשנות סדרי עולם שאנשים מקצועיים עמלו ולמדו במשך שנים
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

shay1 כתב:מעניין אם פוסט כזה קיים גם בחו"ל או שרק כאן הישראלי מנסה להמציא את הגלגל ולשנות סדרי עולם שאנשים מקצועיים עמלו ולמדו במשך שנים
...
תתפלא גם בעולם יש כאלו שמותרים על הסנטר

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

istarmini כתב:
shay1 כתב:מעניין אם פוסט כזה קיים גם בחו"ל או שרק כאן הישראלי מנסה להמציא את הגלגל ולשנות סדרי עולם שאנשים מקצועיים עמלו ולמדו במשך שנים
...
...
יואב, התאפקתי אבל בהחלט אשמח לשמוע את דעתך או תערוך ניסוי על המערכת שלך :P

Yarino?
Bariko?

משה אתה מוציא לי את המילים מהמקלדת, היתרון כשיש סנטר הוא שניתן להגביר/להנמיך אותו
כרצונך.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

mbd
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601

שליחה

אין קשר בין הקידוד של 5.1-6.1 ואו 7.1 לערוץ הסנטר שקיים בכולם .
בקידוד 6.1 הוסיפו ערוץ סנטר אחורי מונו. ב 7.1 הוסיפו 2 ערוצים אחוריים ימין ושמאל
כשמשמיעים 7.1 במערכת של 5.1 רמקולים לא מקבלים את האחוריים שהם תוספת
לקידוד הבסיסי שהוא 5.1 . ומבחינת השמעה של 7.1 אכן זה לא מושלם אבל הבסיס
5.1 קיים תמיד ומכיל את הסנטר.
לא קיים קידוד רישמי של 9.1 או 11.1 כל מה שקיים זה פיענוח DSP במכשירים מסוימים
ע"י חילוץ תדרים מסוימים בעיקר מהקידמיים והוספתם ליציאות רמקולים נוספים אבל אלו
לא ערוצים שקיימים בקידוד המקורי. וזה נכון תוספת של ערוצים שלא קיימים בקידוד המקורי
רק גורעים.[להבדיל מרמקולים נוספים].

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

niko כתב:
משה אתה מוציא לי את המילים מהמקלדת, היתרון כשיש סנטר הוא שניתן להגביר/להנמיך אותו
כרצונך.
...

niko

כיול נכון של הפיוניר 60-70 והכול ישמע פצצה מבלי לגעת בשום פרמטר .

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

9000es כתב:
niko כתב:
כרצונך.
...

niko

...
יכול להיות שאתה מייחס לפיוניר תכונות קוסמיות שאינם קימות במכשיר ?
אם לאחר כיול הוא לא שומע הבדל בין הסנטר לקדמיים יש בעיה, לא הגיוני להיות שבכיול הסנטר יישמע בדיוק כמו הקדמיים דהיינו שאם תנתק את הסנטר לא יהיה הבדל יכול להיות שיש תקלה בכיול או שמיחסים לפיוניר תכונות אלוהיות... :roll:
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן

שליחה

9000es כתב:
niko כתב:
כרצונך.
...

niko

...
כרגע אין לי טענות, רק מציין שיש מי שאוהב להבליט את הסנטר אז הוא יכול.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679

שליחה

mbd כתב:כמה נקודות לגביי הצורך ברמקול לערוץ הסנטר.

...
(Y)

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

אני אומר את דעתי האישית,

לטעמי רמקול סנטר רק גורע מפני שהוא לעולם לא ישמע זהה לקדמיים גם אם הוא מאותו יצרן ומאותה סידרה וגם אם תכיילו אותו ללא סוף.

אני יכול להעיד שאצלי ללא הסנטר השיפור בסאונד משמעותי מהסיבה שהבמה הקדמית זהה ואין לי את ה"בור" שמקבלים עם הסנטר, יתרה מזאת אני תמיד חושב שהסנטר שלי עובד למרות שהוא לא מחובר.

צריך לזכור,סנטר לא מעביר רק דיאלוגים !!

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

קובי,
זו הייתה דעתך גם לפני עידן הווילסונים?
מתי השתמשת בסנטר לאחרונה?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

niko כתב:
istarmini כתב:
...
...
יואב, התאפקתי אבל בהחלט אשמח לשמוע את דעתך או תערוך ניסוי על המערכת שלך :P

Yarino?
Bariko?

כרצונך.
...
איתן ידידי ובכן רק בשבילך בדקתי וזו פעם ראשונה שאני עושה זאת.
תחילה קצת נתונים:

שני רמקולים קידמיים לא פראיירים :lol:
מרחק בניהם 3.2 מטר
מרחק שלי מהסנטר כ 4.5 מטר
סנטר אומנם לא של קליפש :P אבל תאמין לי שהוא לא פראייר ( גם גדול ,גם כבד,וגם יקררר :) )ושייך לסידרה של הקידמיים
הפרוססור לא עבר כיול של איציק :lol:
הפרוססור מכויל על ידי אודסי פרו וכאשר הגדרתי מצב פאנטום מן הסתם לא כיילתי שוב כי מדובר זה בהליך ארוך.

בדקתי את קטע הפתיחה של הסרט after earth שכולל סאונד פצצה

לאוזני חסרון הסנטר הורגש גם הורגש. ללא הסנטר אומנם הכל הגיע מהאמצע אבל היה פחות מפוקס. בהפעלת הסנטר הכל קיבל מיקוד טוב יותר.
יכול להיות שאילו הייתי מכייל בעזרת הפרו גם במצב פאנטום התוצאה הייתה אחרת אבל ללא כיול נקודתי במצב פאנטום ללא ספק הסנטר אצלי מוסיף .

מקווה שעזרתי.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”