אז הנה, כמה ימים מאוחר יותר עם המכשיר בפעולה ואלו הרשמים שלי.
כפי שהוצע פה רוקנתי את הסוללה של המכשיר לחלוטין עד אשר הוא כבה מעצמו ואז נתתי לו טעינה רצופה של קרוב ל 24 שעות. מאז, המכשיר מתנהג הרבה יותר טוב. נתחיל מזה שהבאג שהיה לו שתארתי קודם עם האנימציה בתנועת האייקונים ומעין רעידות כאלו כאשר מזיזים אייקונים על שולחן העבודה - הכל נעלם. הכל עובד עכשיו חלק וכמו שצריך. מבחינת הסוללה - הרבה הרבה יותר טוב. בשימוש סביר (כמה שיחות, קצת גלישה ועוד כל מיני שטויות) המכשיר עובד רצוף כבר 20 שעות ועדיין חיווי הסוללה מראה שיש עוד כ 53% סוללה - שמיים וארץ לעומת היום הראשון איתו.
מבחינת GPS - הכל עובד פיקס וקולט לווינים מהר מאז ביצוע ההגדרות כפי שהוצעו קודם.
איכות השמע במוסיקה - אין לו את העוצמה כמו שאני רגיל אליה מהסוני אקספריה או מהאייפון, אבל הוא בהחלט סביר. כאשר שומעים עם אזניות זה יכול קצת להפריע מפני שמגבירים עד הסוף ועדיין חסר האקסטרא הזה כדי שהאזניות יזוזו יפה. כששומעים ברכב דרך הבלוטוס' הפתרון כבר יותר קל - פשוט מגבירים יותר ברדיו דיסק עצמו. כאן אני חייב לציין ולהדגיש - רוב הסיכויים שאתם לא נמנים עם אלו שהקטע עם עצמת השמע תפריע לכם. אני רגיל ואוהב לשמוע חזק עם אזניות מקצועיות. כל אדם שפוי מן המניין שהשמעתי לו עד היום מוסיקה ביקש ממני להנמיך, תוך כדי שהוא דופק איזה משפט כמו "איך אתה שומע ככה, מה אתה משוגע??"
סך הכל, המכשיר בנוי ומרגיש מאד איכותי ביד. יש לו את המשקל הנכון והוא לא מרגיש שהוא עשוי מפלסטיקה זול ומקרקש. הכל מורכב טוב ומרגיש נכון ביד. כפתורי המגע שבתחתית מגיבים טוב וגם מוארים בסדר גמור. אחת החששות שלי היו שהם לא יהיו מוארים בגלל איזה פאשלה שהיתה ל ZOPO במכשירים דומים אחרים, אך עושה רושם שהם מיהרו לתקן את התקלה.
מסך חמש האינץ' מרגיש לי ענק ביד, אך הוא באיכות מעולה. גם מבחינת צבעים וחדות וגם מבחינת התגובה לנגיעות. הוא רגיש ומרגיש אפילו ליטוף קל כמו שצריך וללא שום פישול.
אפלקיציות רצות חלק. הכל עובד מעולה ומגיב טוב. וואטסאפ, פייסבוק, יוטיוב וכו' עולות מהר ומגיבות מהר. הן לגלילה והן במעבר בין אחת לשניה וסגירה ופתיחה של כל אחת בנפרד - המכשיר זריז. אין בכלל מקום להשוואה לאקספריה ארק המיושן והעגלה שממנו שדרגתי, בו הייתי צריך פשוט לשבת ולהמתין בסבלנות לכל שטות, כולל פתיחת אנשי הקשר או סתם כתיבת הודעה, הכל היה שם לאט.
מצלמה - קשה לי כרגע להעריך את איכות המצלמה של המכשיר. משימוש ראשוני עושה רושם שהמצלמה לא רעה כשיש תנאי תאורה טובים אך מעט מתקשה לצלם בתנאי תאורה קצת מאתגרים. בכל מקרה, אפילו שעל הנייר היא מוצהרת כ 13MP הצילום בה לא נראה טוב יותר מהמצלמה של האקספריה המתגאה רק ב 8MP "צנועים". כולנו הרי כבר יודעים שמספרי ה MP שווים בערך כקליפת השום ומייצגים רק את גודל הקובץ הסופי בו נשמרת התמונה ולא מצהירה באופן חד משמעי בכלל על איכות התוכן. ניתן לקבל איכות מעולה גם בצילום של 4MP שכן, הכל בסופו של דבר תלוי באיכות האופטיקה והחיישן מאחוריה. בכל מקרה, התחושה שלי כרגע (וזו נכון לעכשיו רק תחושה) שהצילום באקספריה איכותי הרבה יותר מה ZOPO. (אגב, צילום ב 13MP מתאפשר ב ZOPO רק בפורמט 4:3. כדי לצלם בפורמט רחב 16:9 צריך לרדת ל 8MP, אך זה לא דבר חדש, זה דבר מוכר ומקובל גם במכשירים אחרים)
בקיצור, נכון לעכשיו אפשר להגיד שאני לא מאוכזב מהמכשיר. אם מכניסים למשוואה את עלות המכשיר + עלות המיסוי שלקחו לי עליו שיצא ביחד קצת מתחת ל 1300 ש"ח אפשר לומר שהוא מכשיר סביר למחיר הזה. אך הסיפור היה שונה לגמרי לטובת ה ZOPO במידה ועלות המיסוי לא היתה בתמונה. אך מה לעשות, חוק זה חוק..
לסיכום, מכשיר נחמד שעובד טוב. זה לא איזה זיוף באיכות ירודה שמתנהג ומרגיש זול.
מתאים בול לאנשים שרוצים לעצמם מכשיר עם מפרט עדכני ועשיר אך לא מוכנים להוסיף עוד כמה מאות שקלים (במקרה השמרני ביותר) ואפילו מעל לאלף ש"ח למכשירים היותר מוכרים ומכובדים במחוזותינו.
אז תעשו את החשבון שלכם עם עצמכם לבד מה ולמה כדאי לכם. אני בכלל הזמנתי אותו מסקרנות, אך יצאתי מרוצה.
תמונות כפי שהבטחתי מצורפות מטה.
אשמח לענות בכיף על כל שאלה שיש למישהו.
*וזו גם ההזדמנות להגיד לכם תודה. לכל מי שעזר לי כאן בדיון לאורך כל הדרך וממשיך לעזור גם עכשיו..