רוצה לקנות מחשב בתקציב 5000-6000 ש"ח אבל רוצה IO מהיר... ( נרכש + תמונות )

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן

שליחה

גם אני משקיע במאוור קצת יותר רציני כגון Arctic Cooling Freezer 13, בשביל השקט (תרתי משמע) ומארז R4 של Fractal

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416

שליחה

אין לי מושג מאיפה הבאת תמאוורר הזה בכלל
זה אפילו לא מתאים לתושבת.
אנשים בונים לך פה בלי לתאם באמת הכי קל לבנות
אני פה עם כאלה מורכבים אתה מוזמן לראות ביצועים

בכל מקרה זה עם ביצועים דומים למה שמגיע עם המעבד
על זה לשלם?

http://hardwarebistro.com/?option=com_s ... ler-Review

ולגבי ספק יש לך ספקים ב200 שקל ברמה הזו.

יש לי פה ערמה של מחשבים מושבתים וחלקים של מחשבים מהשנתיים האחרונות
רוב המושבתים היו עם מאוורר+צלע קטנים ולוח מיני
זה הנסיון שלי. המחשבים האלה לא חיים יותר משנתיים וחצי יציב.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835

שליחה

מה בדיוק לא מתאים לתושבת ?

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/cpu/7/.html

מתאים ,ה13 Pro ,גם מתאים .. שניהם מתאימים לLGA1155 בלי בעיה, זה מציון באתר .. תבדוק מדי פעם לפני שאתה מדבר , אני מסכים לגבי הביצועים ,חשבתי שהמעבד הוא Tray ולא שמתי לב שהוא Box ..
ועדיין קירור חזק יותר לא נחוץ , רוב הקירורים לא יתפקדו כמו שצריך במקרה שהמאורר יפסיק לעבוד , זה למה יש בביוס אפשרות שהמחשב יצפצף במקרה של תקלה במאורר..

את הR4 הצעתי בעצמי אם הוא רוצה .. אבל בסופו של דבר זה לא חובה , חוץ מגודל אני לא רואה עוד יתרון אמיתי ,ולפעמים זה חסרון כשאנשים דווא מחפשים מארז קטן יותר .

בקשר ל 840 Pro .. ההפרש במחיר לא שווה את זה ,את עיבוד הסרטים לא יעשו את הSSD עלה על הHDD, הפרש של 500 שקל לא מצדיק את הבדל הביצועים,כי בשימוש שוטף במערכת ההפעלה אתה פשוט לא תרגיש את ההבדל ,במקרה הכי טוב מערכת ההפעלה תעלה בשניה פחות ..

http://www.techpowerup.com/reviews/Cruc ... _GB/6.html

בנוגע לספק , תמצא לי ספק ב200 שקל ,עם אחריות לחמש שנים ,בנוי בצורה איכותית כזאת , ומדורג כGOLD ולא Bronze ,אתה בטח לא תמצא .

בקיצור לא יודע מה איתך , אבל אני כן בודק לפני שאני מפרסם .. ולא כותב שטויות בעיקר.
נערך לאחרונה על ידי IamEzio ב 27/05/2013 19:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לא חייב אחריות ל5 שנים במחיר כזה
בלי שום קשר עם מאוורר כזה המחשב לא יחזיק ת5 שנים

http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4143#sp
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4168#ov
תראה תהבדל בלוחות מבחינת חומרים אפילו
סידור כבלים מסורבל והכי לא אהוב עליי במיוחד איך שהSATA יושב
התקדמנו בצורה של הבנייה אבל סבבה.
בקשר ל 840 Pro .. ההפרש במחיר לא שווה את זה ,את עיבוד הסרטים לא יעשו את הSSD עלה על הHDD, הפרש של 500 שקל לא מצדיק את הבדל הביצועים,כי בשימוש שוטף במערכת ההפעלה אתה פשוט לא תרגיש את ההבדל ,במקרה הכי טוב מערכת ההפעלה תעלה בשניה פחות ..
...
אתה כל כך טועה
מדובר בפתיחת RAR של 50-25 גיגה הוא אמר בהתחלה
בטח שהפרו יתאים.
נערך לאחרונה על ידי stompy ב 27/05/2013 19:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
open up the gates
systems get replaced

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

מחשבים כבר החזיקו חמש שנים עם קירורי הבדיחה בעובי ס"מ של אינטל ,אין סיבה שהוא לא יחזיק עם זה ,מספיק לדבר שטויות ..

בקשר ללוחות האם ? מה אני אמור לראות שם בכלל ?

הM3 מיועד לגיימינג , יש לו כ.קול מקתקדם של Creative (יחסית למובנים שמגיעים עם רוב הלוחות כמובן) ובקר רשת יקר של Qualcomm , יש תמיכה בVirtu וכו' ,אבל כל אלה דברים מסביב .. אם תוריד את כל המסביב ? תקבל שהM3 הוא סך הכל לוח Z77 עם מערכת הספקת חשמל בינויות (משהו ברמה של הZ77X-UD3 לדעתי) וצביעה יפה .. בשביל מערכת שלא תעבור OC , גם הH77 יספיק..

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בקשר ללוחות האם ? מה אני אמור לראות שם בכלל ?
...
הספיק לי
סבבה מבחינתי השרשור סגור הוא קיבל אחלה המלצות פה
open up the gates
systems get replaced

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

stompy כתב:לא חייב אחריות ל5 שנים במחיר כזה
בלי שום קשר עם מאוורר כזה המחשב לא יחזיק ת5 שנים

http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4143#sp
http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=4168#ov
תראה תהבדל בלוחות מבחינת חומרים אפילו
סידור כבלים מסורבל והכי לא אהוב עליי במיוחד איך שהSATA יושב
התקדמנו בצורה של הבנייה אבל סבבה.
...
אתה כל כך טועה
מדובר בפתיחת RAR של 50-25 גיגה הוא אמר בהתחלה
בטח שהפרו יתאים.
...
באמת נראה לך שהוא מתכוון לפתוח Rar של 50GB על גבי SSD שמיועד למערכת ההפעלה ?אתה רואה מישהו בכלל מתחיל להעביר חומרים מהקשיחים לSSD כדי לחלץ ואז חזרה ? באותו הזמן אתה כבר תפתח את הRAR על הקשיחים בRAID ..

ולמה שכתבת בקשר ללוחות האם , איזה בן אדם הגיוני ישלם תוספת של יותר מחצי מחיר על הלוח רק כי חיבורי הSATA מכוונים כלפי מלעה ולא לצד ? אתה רציני ? הייתי מבין אם ההיתה רוצה את הM3 לעומת לוח H77 ,בגלל אפשרות הOC , הCF או SLI , Virtu, כרטיס הקול המתקדם או כרטיס הרשת .. אבל הצורה של חיבורי הSATA .. זה כבר בדיחה.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

סבבה אני זז לעבוד באמת שהשרשור הזה סתם נסחב
אין לי זמן לזה
open up the gates
systems get replaced

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

IamEzio כתב:כן ,בצ'יפסט של לוח האם יש כבר בקר RAID מובנה.

ומבחינת המארז ,הוא יתן לך פתרון שקט ל6 קשיחים ,אם אתה רוצה מקום לעוד אפשר בפחות מ100 שקל לקחת את "האח הגדול" הR4 שיתן לך פתרון לעד 8 קשיחים .
...
אז נראה לי שווה

תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

nirmv כתב:מחשב מעולה שיתאים לך בול לא צריך לעלות לך יותר מ-3500 ש"ח. בשאר הכסף תקנה מסך IPS, ורמקולים טובים. לא עדיף ?

קבל מפרט לדוגמה : אתה יכול להוריד ממנו את הכרטיס מסך (ולהוסיף עוד HDD אם בא לך)
http://hwzone.co.il/specslist/index.php ... 7%AA%D7%99
...
קודם תודה.

א. איפה ה IO המהיר במחשב הזה?
ב. איפה כמות אחסון? היום יש לי 3 וזה לא מספיק לכלום.
ג. בן כמה המעבד הזה?
ד. 8 ג'יגה זכרון זה לא גבולי?
ה. המארז הזה באמת שקט? לפי המחיר נראה פושט.

תראה, לאורך השנים תמיד קניתי מחשב מינימלי באייבורי ועליו שידרגתי כמה רכיבים (2000 ש"ח מקסימום) ואחרי שנתיים התחלתי לקלל.
לא סתם אני משקיע את מיטב כספי. אני רוצה 5 שנים של שקט. מקסימום שידרוגים קטנים.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

nirmv כתב:אוקי, אני מתקן, במקום מסך IPS ורמקולים תקנה עוד 6-8TB HDD.
אגב, אתה ממש לא צריך קשיחים מהירים (מספיק 5400RPM). הקשיחים משמשים בעיקר לאיחסון ארוך טווח והגישה אליהם היא מועטה באופן יחסי, בטח אם אתה משתמש ב-SSD לדברים הקריטיים.
...
איך אני אפתח מספר סרטים של 50 ג'יגה עם מאות קבצי ראר? איך אני אוכל לעשות איזשהי פעולת IO שמעל הממוצע ועדיין להזרים לסטרימר שבסלון בלי תקיעות? (תאמין לי, אני יודע מה אני מדבר. הסרטים נתקעים לי לפעמים כשעל המחשב פתוח CHROME ע6-7 טאבים כבדים).

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה

הi5 3470 הושק לצד ה3570K , זה בעצם אותו המעבד בתדר טיפה נמוך יותר , ואי אפשר לעשות לו OC .. והוא מגיע עם HD2500 ולא 4000 המתקדם יותר .

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

IamEzio כתב: באמת נראה לך שהוא מתכוון לפתוח Rar של 50GB על גבי SSD שמיועד למערכת ההפעלה ?אתה רואה מישהו בכלל מתחיל להעביר חומרים מהקשיחים לSSD כדי לחלץ ואז חזרה ? באותו הזמן אתה כבר תפתח את הRAR על הקשיחים בRAID ..
...
במקרה את הסיפור הזה יצא לי לבדוק בעבודה עם דיסק רגיל שלא היה חלק ממערך RAID והתוצאות היו שוות לחלוטין!!
בתכלס, זה לא כל כך משנה אם הדיסק כחלק ממערך RAID או לא, ככל שהוא איטי יותר כך גם ההעתקה ממנו ואליו איטית יותר.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

stompy,

אמרת את שלך ואני מודה לך מאוד אבל בבקשה אל תסגור לי את השירשור

תודה

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

kingikra כתב:
אגב, אתה ממש לא צריך קשיחים מהירים (מספיק 5400RPM). הקשיחים משמשים בעיקר לאיחסון ארוך טווח והגישה אליהם היא מועטה באופן יחסי, בטח אם אתה משתמש ב-SSD לדברים הקריטיים.
...
איך אני אפתח מספר סרטים של 50 ג'יגה עם מאות קבצי ראר? איך אני אוכל לעשות איזשהי פעולת IO שמעל הממוצע ועדיין להזרים לסטרימר שבסלון בלי תקיעות? (תאמין לי, אני יודע מה אני מדבר. הסרטים נתקעים לי לפעמים כשעל המחשב פתוח CHROME ע6-7 טאבים כבדים).
...
תקשיב גם אני מוריד מיוזנט ופותח רארים, רק שאני עושה את זה עם מיקרוסרבר שיש לו קשיחים 5400rpm בלי רייד ומעבד amd n36 שהוא יותר איטי מאטום ורק 4 ג'יגה ראם, ובמקביל מזרים תכני full bluray ברשת lan בלי שום בעיה. אז מה אם לוקח לו כמה דקות יותר לפתוח ראר זה שטויות, ממילא הוא עושה את זה ברקע, למי אכפת כמה זמן זה לוקח. המעבד הוא אייבי-ברידג' קווד קור, מעבד מעולה מהסדרה האחרונה. את הכרום אתה מריץ על ה ssd ו 8 ג'יגה ראם זה המון, אני חושב שבשביל הצרכים שלך - אידאלי ותמיד אפשר להוסיף בהמשך אם יש בעיה (ולא תהיה)

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אמרת את שלך ואני מודה לך מאוד אבל בבקשה אל תסגור לי את השירשור
...
הכל בסדר אני לא מנהל פה פורום :) סגור מבחינתי המלצתי את שלי :)
open up the gates
systems get replaced

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

nirmv כתב:
kingikra כתב:
...
...
תקשיב גם אני מוריד מיוזנט ופותח רארים, רק שאני עושה את זה עם מיקרוסרבר שיש לו קשיחים 5400rpm בלי רייד ומעבד amd n36 שהוא יותר איטי מאטום ורק 4 ג'יגה ראם, ובמקביל מזרים תכני full bluray ברשת lan בלי שום בעיה. אז מה אם לוקח לו כמה דקות יותר לפתוח ראר זה שטויות, ממילא הוא עושה את זה ברקע, למי אכפת כמה זמן זה לוקח. המעבד הוא אייבי-ברידג' קווד קור, מעבד מעולה מהסדרה האחרונה. את הכרום אתה מריץ על ה ssd ו 8 ג'יגה ראם זה המון, אני חושב שבשביל הצרכים שלך - אידאלי ותמיד אפשר להוסיף בהמשך אם יש בעיה (ולא תהיה)
...
אני כבר לא מוריד מניוז מאז שנגמרו שם המקורות לבלוריי מלא. בטורנטים אין לי מה שיפתח את הרארים.
עדיין, גם בלי קשר, בא לי דיסקים מהירים. לפעמים אני מעתיק קבצים. עורך קבצי וידאו וכו'

תודה בכל אופן

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417

שליחה

kingikra כתב:
nirmv כתב:
kingikra כתב:
...
...
...

אני כבר לא מוריד מניוז מאז שנגמרו שם המקורות לבלוריי מלא. בטורנטים אין לי מה שיפתח את הרארים.
עדיין, גם בלי קשר, בא לי דיסקים מהירים. לפעמים אני מעתיק קבצים. עורך קבצי וידאו וכו'

תודה בכל אופן
...
אני לא יכול להתווכח עם "בא לי", אבל שוב, ההבדל זניח. אתה בכל מקרה צריך HDD ולא SSD לאיחסון לא תוכל להימלט מהם.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

ברור לי לחלוטין ונדמה לי שזה מה שאמרתי בהודעת הפתיחה

תודה

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

האמת מה שבעיקר יצא לי מהשירשור הזה זה שלא צריך מארז דיסקים חיצוני או STORAGE יעודי אלא אפשר להשיג יופי של תוצאות עם דיסקים פנימיים ובקר RAID על לוח האם.
אני כמובן לא אמעיט בערכם של שלל הציודים שהמלצתם לי עליהם, פשוט הנקודה שהזכרתי למעלה עזרה לי הכי הרבה.
לצערי רק בעוד חודש וחצי אני יוצא מלא מעט תשלומים שהתחייבתי להם ואז אני אעבור רכיב רכיב ממה שהמלצתם, אקרא חוות דעת בחו"ל ואחליט (רק מקווה שחודש וחצי קדימה זה לא משהו שמצריך המלצות מחדש :-)).

המון תודה לכל המגיבים ללא יוצא מן הכלל.

אם יש למישהו משהו להוסיף, תמיד אשמח לשמוע עוד הצעות.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”