דובר פה בעבר על מבחן האזנה עיוור. ובכן הנה סיפור של מבחן עוור אמיתי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

molvy כתב:לגבי הרשמים מהארוחה שים לב שאתה מדבר על הנוחות באכילה ולא על טעם המנות.

מבחן עוור אינו מבחן שאתה עושה עם עיניים עצומות אלא מבחן שבו לא אומרים לך מה אתה שומע ואתה צריך לבחור את הצליל שאתה הכי אוהב.

לא סוגרים לך את העיניים כפי שעשו במסעדה
...
לא הבנת את הפואנטה.
הפואנטה היא שנטרול אחד החושים משפיע על שאר החושים או יותר נכון על היכולת של המוח בפענוח גירויים המגיעים משאר החושים.

ארז

DigiSUN
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551

שליחה

אבל ארז...
איזה חוש מנוטרל כתוצאה ממבחן ABX המשווה בין רכיבי אודיו?
בניגוד גמור לאפקט מק'גורק, לא צריך ממש להתבונן ברכיב על מנת לשמוע יותר טוב את השפעתו.
כפי ש- molvy כתב, במבחן מדובר על אי-ידיעה, לא בנטרול תפיסתי-חושי.

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

ארז_וחני כתב:
molvy כתב: ארז

אם אתה לא מבחין בשוני בן שני מערכות תקנה את הזולה.

האבחנה אמורה להתבצע על ידי האוזן שלך ולא על ידי שום חוש אחר.
...
באמת תודה על העצה... :roll: :lol:
molvy כתב:
לגבי מי ששיפר את יכולת ההבחנה שלו במבחן עוור אני מוריד בפניו את הכובע כי הוא תרגל את עצמו לשמוע יותר טוב.
...
חוץ מלהוריד את הכובע, מה המסקנה שלך לגבי העניין שבאמצעות תרגול ניתן לשפר את יכולת ההבחנה?

ארז
...
ארז

ההערה הראשונה שלי באה עקב שאלה שלך
תרשה לי לדייק - האם יש שינוי מובהק בסאונד, כלומר, האם השינוי ניתן לזיהוי ברמת מובהקות גבוהה.
...
ואמרתי שרק אם אתה יכול לשמוע את ההבדל שווה לשים את הכסף. אתה אולי מגלגל עיניים אבל אני מבטיח לך שהמון אנשים קונים לא לפי השמע אלא לפי הרבה דברים אחרים כמו למשל המיתוג של הציוד או ה"הסברים" של איש המכירות

ולגבי שיפור היכולות המסקנה שלי היא שתרגול משפר יכולות ככלל בכול תחום לימוד והתמקצעות מלמדים למה לשים לב יותר ואיך להקשיב יותר נכון. שיפור יכולת ההבחנה משמעותו יכולות שמיעה יותר טובה הנובעת מאימון שיפור ביכולות לשים לב לניואנסים יותר דקים באיכויות הצליל וכל זה נובע מאימון ומשיפור היכולות.

לכן אמרתי שאני מוריד בפניהם את הכובע

לגבי האוכל בחושך אתה מדבר על חווית האכילה ואני מדבר על טעם האוכל. הטעם לא השתנה בגלל שיש חושך. לכן אם על טעם אנו מדברים הניסוי החמיץ את המטרה שלו ..... זה כאילו שיעשו לך מסאג' כאשר אתה שומע מערכת א' ויחנקו אותך כשאתה שומע מערכת ב' האם הניסוי הזה יעשה את מערכת א' טובה יותר?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

ארז_וחני כתב:
molvy כתב:לגבי הרשמים מהארוחה שים לב שאתה מדבר על הנוחות באכילה ולא על טעם המנות.

מבחן עוור אינו מבחן שאתה עושה עם עיניים עצומות אלא מבחן שבו לא אומרים לך מה אתה שומע ואתה צריך לבחור את הצליל שאתה הכי אוהב.

...
לא הבנת את הפואנטה.
הפואנטה היא שנטרול אחד החושים משפיע על שאר החושים או יותר נכון על היכולת של המוח בפענוח גירויים המגיעים משאר החושים.

ארז
...
סתם כדי לחדד את הדיון ולוודא שהבנתי נכון -
אתה טוען שלא לדעת מהו הרכיב המעורב ביצירת הצליל משפיעה על החווייה?

נקודה אחת שקצת הפריעה לי -
שים לב שמבחן עיוור הוא לא בעיניים מכוסות - שאגב היה מאוד מחדד את כושר האבחון של הנבחנים,
אלא המכשיר עצמו מוסתר מהעין שזה קצת שונה מלאכול בחושך.
במבחן עיוור שבו האלמנט מוסתר, המידע שזורם מחוש הראייה הוא לא רלוונטי לתהליך עיבוד הנתונים שהמוח מבצע בזמן האזנה,
בזמן שבלאכול בחושך אין מידע שזורם מחוש הראייה והמוח נאלץ להסתפק בנתונים מחושי המישוש, הטעם והריח.
אולי האזנה בחושך מוחלט תהיה דומה יותר ללאכול בחושך, כי כך חוש המישוש (תוחשת הבאסים בגוף) והשמיעה יהיו היחידים שמזינים את תהליך העיבוד של המוח.
או לחילופין להגיש שני מנות שבצורתן ובצבען הן זהות, אך המרכיבים שונים.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965

שליחה

ufffnick כתב:
ארז_וחני כתב:

...
לא הבנת את הפואנטה.

ארז
...
סתם כדי לחדד את הדיון ולוודא שהבנתי נכון -
אתה טוען שלא לדעת מהו הרכיב המעורב ביצירת הצליל משפיעה על החווייה?

נקודה אחת שקצת הפריעה לי -
שים לב שמבחן עיוור הוא לא בעיניים מכוסות - שאגב היה מאוד מחדד את כושר האבחון של הנבחנים,
אלא המכשיר עצמו מוסתר מהעין שזה קצת שונה מלאכול בחושך.
במבחן עיוור שבו האלמנט מוסתר, המידע שזורם מחוש הראייה הוא לא רלוונטי לתהליך עיבוד הנתונים שהמוח מבצע בזמן האזנה,
בזמן שבלאכול בחושך אין מידע שזורם מחוש הראייה והמוח נאלץ להסתפק בנתונים מחושי המישוש, הטעם והריח.
אולי האזנה בחושך מוחלט תהיה דומה יותר ללאכול בחושך, כי כך חוש המישוש (תוחשת הבאסים בגוף) והשמיעה יהיו היחידים שמזינים את תהליך העיבוד של המוח.
או לחילופין להגיש שני מנות שבצורתן ובצבען הן זהות, אך המרכיבים שונים.
...
מה זה משנה עיניים עצומות או לא כאשר הציוד מכוסה ואתה לא יודע מה מנגן ?
הרי בכל מקרה מדובר באותם רמקולים

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

DigiSUN כתב:אבל ארז...
איזה חוש מנוטרל כתוצאה ממבחן ABX המשווה בין רכיבי אודיו?
בניגוד גמור לאפקט מק'גורק, לא צריך ממש להתבונן ברכיב על מנת לשמוע יותר טוב את השפעתו.
כפי ש- molvy כתב, במבחן מדובר על אי-ידיעה, לא בנטרול תפיסתי-חושי.
...
גם אתה צודק.. :wink:

ארז

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

ארז

אני חושב שמגיע לך כל הכבוד (f)

ראיתי המון ויכוחים בפורום פה שאנשים התחפרו בעמדתם ולא הסכימו שיבלבלו אותם עם עובדות.

ואני ממש לא ציני (Y)

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אין לי עניין להתווכח לשם הויכוח.
טעיתי בהשלכת האפקט המודגם בסרטון על עניין ראיית קופסא בזמן האזנה.
מה לעשות, במבחן ABX אין משמעות לראיית המוצרים מבחינת פענוח השמע ע"י המוח.
אם מישהו יוכיח אחרת זו תהיה פריצת דרך ברמה של פרס נובל... :)

ארז

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”