שכרוך בסכומי כסף גבוהים.
יושבים בבית לוקחים כבלים, מביאים חבר שעוזר להחליף, וילון קטן כדי להסתיר את האיזור,
וכובע כדי לאכול אותו מאוחר יותר.

מאירקה כתב:מאחר וכל אחד משפריץ ידע מהתחום שלו, אני אשפריץ מתחום הפסיכולוגיה אותו למדתי. (אני לא פסיכולוג...)נמר כתב:אין דבר כזה נישמע טוב יותר או פחות טוב..
זה אינדבידואלי......
ההבדלים ב"איכות השמע" יכולה להווצר במקרים רבים מאוד כתוצאה מתופעת הדיסוננס הקוגניטיבי: ניקח לדוגמא מוצר שקנינו בכסף רב, נומר CD ששדרגנו, ע"מ להצדיק את הצעד שבצענו, אנו נתחיל למצוא דברים חיוביים במוצר כדי להיות שלמים עם הרכישה, ולהחליט שהוא בהחלט משפר את הצליל והרכישה היתה כדאית.
גם אנחנו, עם מחלת ה"שדרגת" כל פעם משדרגים ומשכנעים את עצמנו שזה היה צעד נבון, למרות שאם תבחנו את הצעד באמת, תבחינו שהשינוי בצליל היה מאוד מינורי אם בכלל וביחס עלות תועלת, יצאנו בהפסד.
בכלל, כמה פעמים השתכנענו לקנות מוצר, לאחר שהתבייתנו על צורתו החיצונית ה"סקסית" ועל הפירמה הידועה שלו.
יודגש, הדבר אינו תקף לגבי כולם. תמיד יש יוצאי דופן....
זהו, עד כאן הוידוי....

ofir-harlev,ofir-harlev כתב:יש, מדעית, הוכחה שרסיבר בלי אפשרויות שליטה על טרבל ובאס נשמע יותר טוב מרסיבר שאין בו?
זה כמו שברסיברים החדשים יש את האופצייה הזאת pure direct שיעני מכבות מערכות מיותרות.
המדע יכול להוכיח שככה, על פיור דיירקט, זה אמור להשמע יותר טוב מאשר אחרי כל הפילטרים של הרסיבר?...
ידידי NEC, דיסוננס קוגניטיבי משמעו בתרגום עברי מאולץ הוא: "חוסר איזון הכרתי" שמשמעו בגדול. חוסר הלימה בין מה שאתה יודע לבין מה שהמציאות או מה שנראה כמציאות מראה לך.nec_000 כתב:מאירקה, אני לא בטוח שהמונח בו השתמשת מתאים לתיאור הסוגיה.
What is Cognitive Dissonance
בבקשה:
http://coe.sdsu.edu/eet/articles/cogdisthry/index.htm...
מעניין, דוקא נמר נשבר בסוף והחליף את הפיור אקוסטיק שלומאירקה כתב: יש כמובן דרכים נוספות או טיפוסים שילחמו בכך בדרך אחרת. יהיו כאלה שיחליטו שמה שהם מבינים זה הכי נכון והכי טוב בשבילם, כמו נמר, וכמו בכל דבר, אף אחד לא יכול להחליט בשביל מישהו אחר מה טוב לו....
') javascript:emoticon('
')