קפה לא טעים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
avramm
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392

שליחה

תעלה ליוטיוב ופרסם כאן קישור
Artificial Intelligence is better then NONE...

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: אודי

סוף סוף סרט באורך מלא!

שליחה

להלן הסרט שהכנתי -
מובא התהליך המלא בקיצור למעט החליטה עצמה באורך מלא. הטחינה מאוד עדינה ולכן החליטה אורכת זמן רב עד מאוד משום שכל הקלה בדרגת הטחינה מביאה לתוצאה דלוחה מדי. כאמור בעבר טחנתי נורמלי והחליטה לא ארכה יותר מ-30 שניות והתקבל קפה סמיך וטוב. עתה יש לי בעיה עם קפה לווצה ומאורו אוריגינלים.
אשמח לחוות דעת!

Ofer01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227

שליחה

אודי אין לך זרימה עדינה אין חליטה יש טפטןף מאוד מרוכז של קפה ששוהים בו מים חמים מאוד הרבה זמן.
כמה הערות, אל תדחוס בשכבות (כלומר מילוי דחיסה מילוי דחיסה) אלא מלא את הקפה הטחן לפי המידה שמצאת בעבר שמתאימה לסלסה שלך ורק אז תדחוס.
אם יצא שחסר לך עוד קפה פשוט קח קיסם וערבל לגמרי מחדש את הדחיסה הראשונה כך שכל התערובת תהיהי בעלת צפיפות זהה לפני הדחיסה.

ניראה על פניו שאתה דוחס חזק מידי ביחס לעובי הטחינה שלך (ואתה עושה זאת גם כמה וכמה פעמים)

אז קודם דאג לכמות הקפה הרצויה והנכונה לך.
דחס פעם אחת ועד כמה שניתן בצורה ישרה ומפולסת (רצוי באמצעות דוחסן כבד מנירוסטה ולא זה מפלסטיק)
דחס בלחץ סביר (הידוק נורמלי, לא צריך להישען על הדוחסן :lol: )
ונסה לחלוט.

אם עדיין מדובר בטפטוף ולא בזרימה עדינה תטחן יותר גס ולהיפך אם הזרמה מהירה מידי תטחן דק יותר.

כמו כם הייתי מציע לטחון ולדחוס קודם, ורק אז לעשות קולינג פלאש, ודי בסמוך לאחיו להכניס את ידחת החליטה לצורך חליטה. (ניראה לי שעובר יותר מידי זמן מהקולינג פלאש ועד לרגע שאתה חולט ואז שוה יתכן והטמפרטורה גבוהה מידי, ובנוסף לזה המים לא מצליחים לעבור את הדחיסה/הצפיפות של הקפה ושורפים אותו עוד יותר בשהייה ממושכת מידי בידית החליטה.

בהצלחה

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1648

שליחה

וואו - חנקת לה את הנשמה :lol:

תטחן גס יותר עד שתקבל בטן קטנה מעל הסלסילה, תערבב טיפה עם קיסם, 2 דפיקות קלות על השיש כדי שהכל יתיישב, יישור ודחיסה.
אין יותר מדי סיבוכיות. אתה מקבל בסרטון שאריות של אובר מיצוי ומהנסיונות שלי בהתחלה אני יודע שהטעם מזעזע.
תגיע למצב של זרימה נורמלית כ 3-5 שניות מהרגע שפתחת את המשאבה, ואח"כ תחליט אם צריך לטחון דק או גס יותר בכדי להגיע לשוט של 30-40 שניות (לפי הטעם).
בקשר לקפה - אתה יכול לקחת את הקפה הכי טוב בעולם, אבל לפי דעתי ברגע שהפולים נקלו לפני יותר מחודש - הקפה פחות טוב משמעותית וכעמעט שאין קרמה.
הפולים של מאורו בטח נקלו לפני מספר חודשים ולדעתי תשיג תוצאה טובה בכמה מונים עם קפה טרי מקומי.

אופיר

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

1. צריך לחמם את המכונה כ 20 דקות לפחות לפני השוט הראשון והידית צריכה להיות בפנים.
2. חייב לגלוש טמפרטורה בסילביה. בלי זה אין טעם בכלל לנסות להוציא קפה ממנה.
3. קנה טמפר נורמלי, טחן קפה בפעם אחת לכמות שצריך ודחס פעם אחת.
העמסת שם קפה בכמות גדולה וחנקת את העולם שם.
אם אתה רוצה, שקול כל פעם 17 גרם בלבד ואז תריץ את השוט.
4. מרגע הלחיצה על הכפתור הקפה צריך לצאת אחרי כ 3 שניות ולזלוג עוד כ 25. לא הרבה יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

גלישת טמפרטורה:
http://www.htcafe.co.il/p-1.article01704

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה לכם, איישם את העצות לגבי הכמות והדחיסה ואדווח (ככל הנראה בסופ"ש הבא).
עם זאת אני חייב לציין ששנתיים הכנתי כך קפה, כולל את אותו מאורו מספר פעמים ויצא בסדר גמור, עם אותו טמפר פשוט וללא גלישת טמפרטורה. איני מזלזל ב"קטנות" הללו, אבל אלה שיפורים מסדר שני וכרגע יש לי בעיה מסדר ראשון שלא היתה לי קודם. אם המכשור נראה לכם תקין, אזי ייתכן שעיקר הבעיה אכן בקפה וכתוצאה מזה גם בטחינה הלא אופטמלית.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

ציוד כזה בלי טמפר מתאים - אתה חוסך במקום הלא נכון ידידי...
בלי טמפר מתאים, בלי גלישת טמפ', בלי קפה טרי, אתה לא תקבל קפה טוב בצורה עקבית. לפעמים זה יצליח, לפעמים לא. אגב יכול להיות שהמאורו שינה במקצת את טעמו וזה מפריע לך.
what's next?

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

הזליגה איטית בטירוף, זאת הבעיה הראשונה שלך אם אתה רוצה לתקל את זה קודם.
חוצמזה, תקרא מה שדבוטאנט כתב ותבצע אחד לאחד, רק ככה תגיע לאספרסו טוב.

בהצלחה.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

הקפה פשוט נשרף ולכן הוא לא טעים.

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69

שליחה

אז מה היה לנו שם...
לא בעיה במכונת הקפה!
לא בעיה במטחנה!
אני אוסיף שאין בעיה עם טמפר פלסטיק, טמפר מתכת הוא לא "יהרג לבל יעבור".
הבעיה במפעיל!! :twisted:

א' כמות הקפה ששמת מופרזת, טחן בדיוק לגובה שפת הסלסלה לפני הדחיסה, לאחר הדחיסה הקפה צריך להיות במרכזו של הקו ההיקפי שבסלסלה.
ב' כשאתה דוחס, לא צריך להפעיל כל כך הרבה לחץ עד שנשימתך נעתקת(אשכרה שומעים את זה בסרטון) דחיסה ישירה, מאוזנת ממש כמו לחיצת יד טובה, וזהו! ועוד משהו, אתה תמיד דוחס כאשר אתה מכניס קפה הטמפר בצד אחד של הסלסלה בזוית ואז מיישר ואז לוחץ, נסה מהתחלה ללחוץ בקו ישר, אתה יוצר דחיסת יתר בעיקר בצד אחד.
ג' קולינג פלאש של שתי שניות, שניה לפני שמכניסים את ידית החליטה לראש. חימום הידית חליטה הוא דבר טוב סה"כ.
בין 3-5 שניות עד שהקפה מתחיל לזלוג ומשם עוד 20 שניות, סהכ בערך 25 שניות למנה של 30 מיל' כי אם לא אז ד'...
ד' הטחינה שלך דקה מידי, עבה טיפה את הטחינה, אני מזכיר לך עונת מעבר!
ה תלהמות לשמה! או ה תעללות בסילבי
ו' ייזמיר....
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

טמפר מתכת הוא יהרג ובל יעבור, בוודאי במכונה כמו סילביה
טמפר פלסטיק דוחס רק את פני השטח העליונים
במכונות מסחריות עם פרה-אינפיוז'ן, אפילו במכונות מנוף, זה פחות קריטי (אבל עדיין קריטי! תוצאה אופטימלית לא תושג בעקביות עם טמפר פלסטיק)
מעבר לכך, אם אתה רוצה לבדוק למה הרכב שלך לא מתנהג כמו שצריך, אתה לא תבדוק את זה עם צמיגים קרועים
what's next?

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

טמפר

שליחה

נאמר "טמפר פלסטיק דוחס רק את פני השטח העליונים " - זה כבר מנוגד לחוקי הפיזיקה, וחושבני שמי שכתב זאת אינו ניוטון חדש.
אין ספק שטמפר מתכת כבד מקל מאוד על המלאכה, אבל כל עוד מדובר במשטח קשיח, הדחיסה עוברת מן הקפה שלמעלה ועד תחתיתו...

אבל מכל מלמדי השכלתי ואדווח ברגע שאוכל לממש את ההמלצות (בסופ"ש או קודם), בעיקר בעניין הדחיסה.

רב תודות!

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה

hosq כתב:טמפר מתכת הוא יהרג ובל יעבור, בוודאי במכונה כמו סילביה
...
חובת ההוכחה ....בבקשה.

אתה מכיר את העיגלד פלסטיק הבלתי ברור הזה שדבוק ל90% מהמטחנות המקצועיות לשוק המוסדי שרוב הבריסטות משתמשים איתו בשביל לדחוס?!
אני לא אומר שזה אידאלי, אני לא אומר שזה הכי טוב, אני אומר שזה לא יהרג לבל יעבור.
דרך אגב פרה אינפיוז'ן באחריות, כמעט כל המשתמשים פה בראשי E61 לא יודעים איך פועל הפרה אינפיוז'ן במכונה שלהם, ובמיוחד אלו עם בראש E61 עם שסתום חשמלי, במיוחד לא אלו שיש להם רוקט ECM, פיורנצטו, באטרפליי, אקספובאר, איזו , איורו 2000, קואדרה לה קוצ'ינה ועוד כמה... לכל אלו יש ראש תואם E61 מתוצרת ספרד בכלל...(ואלו בכלל עושים את יציקת הנחושת בהודו)...

http://www.thecoffeebrewers.com/cleangroup.html
בלינק המלצות תחזוקה יחד עם ציור חתך....
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

jalvan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221

שליחה

הבעיה בטמפר המקורי של רנציליו היא לא שהוא מפלסטיק אלא שהוא טיפה קטן מהקוטר העליון של הסלסילה ובעצם מתאים לקוטר התחתון (הסלסילה המקורית לא ישרה אלא חרוטית) ולכן כשאתה דוחס אתה לא יכול להדק טוב את השוליים. חוץ מזה הטמפר הזה הוא מעוגל ולא ישר וזה גם יוצר הבדל.
בכל אופן בתוספת לכל מה שאמרו לפני, לפני שהייתי משחק עם עוצמת דחיסה הייתי מכוון את ה OPV ל9 באר כי רנציליו מכוונים אותו לרוב ל 11

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

Re: טמפר

שליחה

udi610 כתב:נאמר "טמפר פלסטיק דוחס רק את פני השטח העליונים " - זה כבר מנוגד לחוקי הפיזיקה, וחושבני שמי שכתב זאת אינו ניוטון חדש.
...
כדי לדחוס את הקפה בתחתית אתה צריך משהו קשיח יותר וכבד יותר ובעל ידית אחיזה טובה יותר מהפלסטיק
הכל מניסיון מן הסתם

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

לדעתי החלק הכי בעייתי בטמפר פלסטיק הוא לדחוס בצורה מאוזנת, קשה מאוד לדחוס מאוזן ולרוב יש שיפוע כלשהו כי קשה לאוז אותו כמו שצריך ובצורה יציבה.

מן הסתם קשה גם להפעיל לחץ דחיסה ראוי כאשר קשה לאחוז בטמפר בנוחות.

אמיר מה קשור הפרה אנפיוז'ן ב e61?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

אפשר לדחוס עם הפלסטיק הזה הוא מצ'וקמק מתעקם ולא בקוטר הנכון.
גלישת טמפרטורה היא סופר קריטית בסילביה - בלי זה ממש אין טעם (תרתי משמע) בכלל לטחון קפה ולבזבז חשמל.
אם בשנתיים ששתית קפה יצא לך לטעון בבית קפה אספרסו יותר מהבית - תבין לבד שלא עבדת מספיק טוב.
סילביה ביד נכונה תנצח כל בריסטה זב חוטם מנוזל בארץ.
צריך אחידות בעבודה, כמות קפה, דחיסה חזרתיים יפיקו קפה טוב.

דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה

כפיר_ש כתב: אמיר מה קשור הפרה אנפיוז'ן ב e61?
...

הטענה של hosq הייתה ש:
במכונות מסחריות עם פרה-אינפיוז'ן, אפילו במכונות מנוף, זה פחות קריטי (אבל עדיין קריטי! תוצאה אופטימלית לא תושג בעקביות עם טמפר פלסטיק)
...
ומה שרציתי לומר בעצם זה, מי אמר שאי אפשר לעשות פרה אינפיוז'ן בסילביה באופן מלאכותי? בגאג'יה בסדרת הביבי דוס יש פרה אינפיוז'ן בלחיצת הלחצן המנה הבודדת, אז אם אפשר בגאג'יה , אפשר גם בסילביה!

ואגב בכל מכונות הלוואטה בE 61 הפרה אינפיוז'ן הוא למעשה הרמת המנוף למצב ביניים והמתנה לשניה ועכשיו נשאל... כמה מהחברים פה באמת עושים את זה?! כלומר שטענת הפרה אינפיוז'ן אינה "תופסת" בנושא דנן.

אגב בסרטון שאודי העלה נראה בבירור שהוא מעמיס על הפורטפילטר יותר קפה מהנדרש...
[url=]

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

דבש כתב:
כפיר_ש כתב: אמיר מה קשור הפרה אנפיוז'ן ב e61?
...

אגב בסרטון שאודי העלה נראה בבירור שהוא מעמיס על הפורטפילטר יותר קפה מהנדרש...

וזאת לדעתי הסיבה שבגללה הקפה נשרף ולא טעים.
...

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”