חברים זקוק לעזרה ...משדרג את הסטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2845
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #61 

אני לא הייתי קונה מכשיר ברמת כניסה מהסיבה הפשוטה שאחר כך כשתרצה לשדרג את הרמקולים זה פתאום לא יהיה מספיק .

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #62 

אני אישית הייתי הולך עם הבלדליוס. כמעט קניתי אותו, עד שבסוף הלכתי על הבל קנטו C5I שסגר לי את שתי הפינות. בכל אופן, מקבל את ההערה שלך אוריאל - כמו שברקצ הציע, דאק של 2500-3000 ש"ח יעשה עבודה מצויינת לסטאפ הזה וגם להבא.

Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #63 

ran_carney כתב:אני אישית הייתי הולך עם הבלדליוס. כמעט קניתי אותו, עד שבסוף הלכתי על הבל קנטו C5I שסגר לי את שתי הפינות. בכל אופן, מקבל את ההערה שלך אוריאל - כמו שברקצ הציע, דאק של 2500-3000 ש"ח יעשה עבודה מצויינת לסטאפ הזה וגם להבא.
...
ran, האם המכשיר הזה יעשה את העבודה בתור התחלה או שעדיין DACייעודי ?
http://www.stereoscope.co.il/156973/%D7 ... EER-N-50-K

Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

שליחה #64 

ברקצ כתב:אני חוזר ואומר (עקשן מה לעשות) : קח ממיר טוב , במחיר של 2,500-3,000 ש"ח, תחבר למחשב, ותקבל מקור באיכות פסנסטית ,שבשביל לעלות עליו תצטרך להוציא 20,000 וצפונה. פשוט תנסה ותראה. דוגמאות :
ארקאם R-DAC
פורוטק GT 40
הגל H2
בלדליוס USB DAC
WIRE4SOUND מיקרו
V-DAC
דאקמגי'ק פלוס
אודיולאב M-DAC
HRT MUSICSTREAMER

ועוד ועוד .... להמשיך ? הנקודה הובנה. לא שמעתי את כולם. חלקם. יש המון ביקורות ברשת. בהנחה שיש לך מחשב (אם רוצים מחשב יעודי צריך לחשוב על עוד 2000 ש"ח), כל אלה יעשו את העבודה, וצריך לראות מי יתאים לך יותר מכולם.
...
ברקצ,כשרכשתי את ה 3008 בדקתי עם חבר את ה ארקאם R-DAC ולא מצאנו בהאזנה עיוורת שום הבדל מהותי בין שני המכשירים מה שגרם לי בזמנו לוותר על הDAC הנ"ל .

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #65 

יש פה הרבה חברה שמרוצים מאוד מהאמוטיבה XDA-1 . רובם משתמשים בו עם רסיבר קולנוע ביתי ומדווחים על תוצאות מעולות.
לי באופן אישי הוא הוסיף בצורה משמעותית למע' המבוססת על מחשב כמקור.
מחירו נמוך יחסית בהזמנה ישירות מהאתר ואולי יש מישהו בסביבה שלך עם ברווז כזה שתוכל לשמוע עם המע' שלך.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #66 

kiko11 כתב:
ran_carney כתב:אני אישית הייתי הולך עם הבלדליוס. כמעט קניתי אותו, עד שבסוף הלכתי על הבל קנטו C5I שסגר לי את שתי הפינות. בכל אופן, מקבל את ההערה שלך אוריאל - כמו שברקצ הציע, דאק של 2500-3000 ש"ח יעשה עבודה מצויינת לסטאפ הזה וגם להבא.
...
...
לא רשום בלינק שצירפת שום "מדיע אמיתי" על הרכיבים במכשיר...

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #67 

אגב , סתם מתוך עניין .למה להוציא כסף על נגן רשת כשבאותו מחיר אתה יכול לקנות (סתם לדוגמא) אייפד ולחבר אותו דרך תחנת עגינה לDAC ?

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #68 

בכל אופן , אני לא מוצא מידע על שני הרכיבים הכי חשובים במכשיר הזה (הDAC והשנאי) אז אין לי דיעה בעניין.
אני כן יכול להגיד לך שלאודיולאב יש דאק שכולל גם מגבר אוזניות ואם המגבר אוזניות ברמה טובה זה ממש לתפוס שתי ציפורים במכה.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #69 

אני, בניגוד לאוריאל, לא מבין בנתונים. מה שכן, בהאזנה נטו כן הבחנתי בהבדלים.
קח בחשבון שה-RDAC עשוי, וכנראה יבוא לידי ביטוי בצורה הרבה יותר טובה במקרה ותעבוד עם מגבר סטריאו. להגברה יש משקל מאוד חשוב.
כשהייתי אצל קיפי והוספנו את הואלאב דאק שהיה ברשותי, לא הרגשנו בהבדל. בהגברת הסטריאו שלי כן הרגשתי הבדל חד משמעי. כשהוא חיבר את המרידיאן 263 העתיק שלי אצלו הוא הרגיש הבדל ומאוד נהנה מהתוצאה. אצלי גם נהניתי מהתוצאה; אבל כשחיברתי את הדאק הזה אצל חבר, שמחזיק דאק ותיק של בל קנטו, המרידיאן שלי נשמע פשוט נוראי, מה שבסופו של דבר הוביל אותי להחלפה של כל (!) הסטאפ. לפחות עכשיו אני מרוצה :wink:

אני במקומך הייתי משקיע כמה זוזים ומביא את ברוך גליסקו (פרו), יגאל סבו (בל קנטו) ואת גבי סאונדקווסט (הגל H70) - זה אמנם יעלה, אבל תוכל לקבל את התובנות בחלל שלך, עם הציוד שלך, לנגד מגבר משולב דאק שיכול לתפקד גם רק כדאק או רק כמגבר. תהיה לך תשובה מאוד טובה לגבי הבדלי האיכות - גם פרטנית וגם ביחס לאונקיו שלך. לגבי העלויות. היקר ביותר מביניהם, למיטב זכרוני, עולה 12 אלף.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #70 

רן , התכוונתי למכשיר של פיוניר שהוא דיבר עליו . ברור שלDAC יש פוטנציאל טוב לשיפור התוצאה .

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #71 

וואלה רעיון - מגבר משולב דאק יוכל לתת לך את הטוב שבכל העולמות.
יש גם את ה WIRED4SOUND MINT - מגבר משולב דאק, חזק יותר מה CI5, ראיתי שיש לחברה יבואן .

http://www.hifimusic.co.il/11-%D7%90%D7 ... t9995.html

המגבר לא מופיע ברשימה, רק יצא בארה"ב, שווה לבדוק.

http://www.wyred4sound.com/webapps/p/74 ... 839/612512

מאלה שכבר הוזכרו פה - הבל קנטו הניע בקלילות רמקולים של איזופון בתערוכה האחרונה - תוצאה פנטסטית. את ההגל שמעתי עם רמקולים של ספנדור - מעולה. הפרו PERRAUX הני זילנדי נשמע נהדר עם הרמקולים שברוך גליסקו מייבא. בקיצור כיוון מבטיח מאד.

Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

שליחה #72 

אוריאל כתב:
kiko11 כתב:
...
...
לא רשום בלינק שצירפת שום "מדיע אמיתי" על הרכיבים במכשיר...
...
צודק...בבקשה .
http://www.pioneer.eu/eur/products/N-50-K/print.html

Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

שליחה #73 

בשיחה שהייתה לי עם יגאל סבו נאמר לי שיש מגבר של בלדליליוס משולב DAC דגם TYR קטן יותר מהדגם שכמעט רכשתי אבל משולב גם DAC יש גם את אותו הדגם ללא DAC כמובן יש הבדל במחיר
http://www.bladelius.com/products/blade ... s/tyr.html
האם הוא יכול לבוא בחשבון ?
תודה

dimmer2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #74 

קיקו קיקו קיקו היקר

רמקולים, רמקולים, רמקולים כמו שבכבר אמרו הם לב המערכת :!: נקודה :!:

ה-683 עם כל הכבוד כמו שכבר אמרו פה (לא משנה אם איזה מגבר הייאנד כזה או אחר, עדיין אתה יורה יריית סרק).

אני הייתי מתחיל קודם כל מהרמקולים, מחפש את הרמקולים שהכי מתאימים לאופי ההאזנה שלי מבחינת סגנונות, תחשוב מוזיקה, הרמוניה, איזון.
לא אפקטים, פיצוצים, קיצוניות, טרבלים מוקצנים, באס מוקצן.

ההגברה של האונקיו 3008, נכון היא רחוקה מלהיות הגברת הייאנד סבירה, אבל סה"כ היא עושה את העבודה, והסיבה שאתה לא מרוצה מהתוצאה כי ה-683 הם רמקולים מנופחים מאוד, השילוב עם האונקיו יוצר תחושה שהסאונד מעיק וחנוק.

קח רמקולים ברמה גבוהה מאוזנים ככל הניתן, תקשיב עם האונקיו, לך תדע אולי זה אפילו יספיק ויספק.

הייתי משקיע אקוסטית לפחות 15% מכלל ההוצאה, אקוסטיקה טובה תשפר פלאים את התוצאה יותר מכל DAC או הגברה באשר היא.

אשמח לייעץ לך גם בפרטי (f)

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #75 

לי יצא לשמוע רק את הבלדליוס ת'ור II. מגבר נהדר, חזק מאוד ונעים מאוד. אבל הוא כבר עולה 25 אש"ח ולא כולל דאק בכלל. הטיר שאתה מדבר עליו עולה סדר גודל של 15 בלי הדאק, לא?

בכל מקרה, אתה צריך לקחת בחשבון שני דברים - הראשון הוא אם אתה מתכנן להחליף רמקולים - ואם כן, לאילו? כי אם אתה קונה רמקולים שדורשים הגברה חזקה, מגוון האפשרויות שלך מצטמצם. במצב כזה רצוי לקנות מראש הגברה חזקה יחסית שתוכל לענות על הצרכים שלך גם בעתיד.

אני אישית חושב שהפתרון הכי טוב עבורך, כפי שהצעתי קודם, הוא לקבוע עם היבואנים שיגיעו אלייך, עם אחד מהאינטגרייטדים המשולבי דאק. כך תוכל לדעת כמה רחוק אתה יכול להגיע עם הרמקולים שלך, ובהתאם גם להחליט מה דחוף לך יותר, אם בכלל - הגברה ודאק או רמקולים. הכמה מאות שקלים האלו שווים הרבה מאוד בתחום שלנו.

בעיני ומניסיוני, חד משמעית, הגברת ק"ב לא באמת מספיקה. אבל כמובן, זה תלוי גם ברפרנס.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #76 

חבר'ה לאט לאט עם הרמקולים , הוא משתמש בזה גם לק"ב כלומר לכל הפחות הוא צריך זוג קדמיים וסנטר במידה והוא אכן מחליף וזה כבר עסק יקר.
לגבי מגבר משולב דאק - לא הייתי עושה את זה , זה לא הגיוני . ההגיון אומר כמה שיותר רכיבים מופרדים ככה אתה יותר שולט בצליל ויכול להחליף נקודתית מה שלא מוצא חן.הרי תיאורטית אם במקום רסיבר היה לך עכשיו מגבר הספק ופרוססור לא היתה לך את הבעיה שיש לך עכשיו , היית קונה פרה וזהו..

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #77 

אוריאל, דעתי הייתה כדעתך, עד שניסיתי בעצמי. רמת הדאקים שיש במכשירים המשולבים האלו היום פשוט מדהימה, ובאופן כללי לא נופלת מהרבה דאקים או הגברות נפרדים. נסה ותיווכח בעצמך.

אוריאל
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #78 

אין לי ספק שאתה צודק , זה לא עניין של רמה מבחינתי זה רק עניין של נוחות במידה ואני ארצה לשדרג בעתיד

Sagims פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
יצירת קשר:

שליחה #79 

חברים יקרים
עדכון מעניין וחשוב לשרשור..
אתמול הגיעו אלי 2 חברים מקסימים מהפורום אודי המכונה בפורום udico ובנצי המכונה bentsih כשבאמתחתם dac
http://www.whathifi.com/review/m-dac
באדיבותו של יגאל מסטראוסקופ
הDAC חובר לA210 בכבל קאוקס ומשם בכבל איכותי מאוד לא זוכר את שם המותג של הכבל אל הרסיבר..
רשמים :
כבר מהרגע הראשון אפשר היה להבחין בסאונד "אחר " .הבס נשמע הרבה יותר טוב והדוק ,
באופן כללי אפשר לומר שהסאונד קיבל נפח שלא היה קיים קודם ,גם בעוצמות נמכות יחסית .כמובן שלא היסתפקתי רק בזה וערכתי לי ולחבריי מבחנים עיוורים ..לא היה ספק בכלל ..בחלק מקטעי המוזיקה ששמענו כשעברנו באמצע שיר לDAC של הרסיבר הבנו מיד כמה עמום היה הסאונד ליפני מה שתמיד היה מוטל בספק לגבי הDAC של האונקיו גם בסדרות הגבוהות לא משתווה בכלל לDAC יעודי .
קטעי המוזיקה ששמענו ..אלן טיילור פינק פלויד, Dire Straits -You and Your Friend לאונרד כהן ועוד טובים אחרים .
במבחן התוצאה הDAC לוקח בגדול ...
תודה שבאתם וטרחתם אין עליכם ..ותודה ליגאל על אדיבותו
אמשיך לעדכן

(f) (f) (f)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #80 

kiko11 כתב:חברים יקרים
עדכון מעניין וחשוב לשרשור..
אתמול הגיעו אלי 2 חברים מקסימים מהפורום אודי המכונה בפורום udico ובנצי המכונה bentsih כשבאמתחתם dac
http://www.whathifi.com/review/m-dac
באדיבותו של יגאל מסטראוסקופ
הDAC חובר לA210 בכבל קאוקס ומשם בכבל איכותי מאוד לא זוכר את שם המותג של הכבל אל הרסיבר..
רשמים :
כבר מהרגע הראשון אפשר היה להבחין בסאונד "אחר " .הבס נשמע הרבה יותר טוב והדוק ,
באופן כללי אפשר לומר שהסאונד קיבל נפח שלא היה קיים קודם ,גם בעוצמות נמכות יחסית .כמובן שלא היסתפקתי רק בזה וערכתי לי ולחבריי מבחנים עיוורים ..לא היה ספק בכלל ..בחלק מקטעי המוזיקה ששמענו כשעברנו באמצע שיר לDAC של הרסיבר הבנו מיד כמה עמום היה הסאונד ליפני מה שתמיד היה מוטל בספק לגבי הDAC של האונקיו גם בסדרות הגבוהות לא משתווה בכלל לDAC יעודי .
קטעי המוזיקה ששמענו ..אלן טיילור פינק פלויד, Dire Straits -You and Your Friend לאונרד כהן ועוד טובים אחרים .
במבחן התוצאה הDAC לוקח בגדול ...
תודה שבאתם וטרחתם אין עליכם ..ותודה ליגאל על אדיבותו
אמשיך לעדכן

(f) (f) (f)
...

זה מה שכתבתי/זעקתי מההתחלה, אתה בכיוון הנכון (Y) , הDAC הזה יכול להיות בסיס טוב לבניית/שדרוג סט אפ יותר איכותי בכל הקשור לסאונד דו ערוצי. השלב הבא צריך להיות בדיקה של רמקולים יותר טובים עם הDAC וההגברה הנוכחית, יכול להיות שלא תרגיש שבוער לך לקנות הגברה נוספת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”