בחירת רמקולים-למה לא במבחן עיוור??!
הרבה חברים לקחו פה את הנושא הצידה מידי לרמקולים מדבקה, לא זאת היתה הכוונה.
יש מספיק רמקולים מיצרנים מכובדים שנראים טוב (ואפילו מאוד) ושלא עולים ממון רב
כשומעים אותם מרגישים,במקרה הטוב, שהפערים מטושטשים מול רמקול שעולה כפול ויותר.
במקרה הפחות טוב הם אף מעפילים עליהם.
אבל מה לעשות, מותגים עדיין מובילים אותנו להחלטות לא טהורות והמותג הוא כלי להאדרת האגו.
מצד שני צריך להיות הוגנים ולומר את האמת, זה קיים בכל התחומים ולא רק בתחום האודיו
ג'ינס דיזל מזוייף מתאילנד עולה עשירית מחיר מהאורגינל ויהיה קשה מאוד לדעת מי המזוייף מבין השניים
אבל לא ניתן לשכנע את הרגש, מי שלובש את החיקוי יודע ולא אכפת לו
לעומת ההוא שקנה את המקור שעצם הידיעה שהוא לובש את האורגינל שווה לו את הפער העצום.
היו גם מקרים הפוכים, אנשים שחפשו את המותג ואף היו מוכנים לשלם על כך נתפסו במערומיהם
מי שזוכר את המרצדס A קלאס למשל, היא דוגמה מצויינת למבוכה הגדולה שגרמה לקונצרן המפואר.
אנשים ששילמו הון תועפות על מכונית בזיונית רק משום שנשאה בגאון את הסמל היוקרתי
לא שיערו את עוצמת מפך הנפש שעתידים לקבל.
ללא ספק, מה שהניע אותם בעת הרכישה הוא לא מה הם מקבלים אלה מהו הסטטוס אליו עברו.
כי אם "חלילה" היו בודקים באוביקטיביות, היו מגלים שהאוטו הרבה פחות טוב מרכבים מקבילים
שעולים גם פחות.
תחל'ס אנחנו מסכימים שאין הסכמה.
יש כאלה שיקנו את מה שנשמע להם הכי טוב גם אם הוא לא משהו פנסי-יוקרתי ויש כאלה שיקנה
את מה שהוא קונצנזוס (ברוב המקרים מותג יוקרתי) בעני הכלל.
אבל מה לעשות, מותגים עדיין מובילים אותנו להחלטות לא טהורות והמותג הוא כלי להאדרת האגו.
מצד שני צריך להיות הוגנים ולומר את האמת, זה קיים בכל התחומים ולא רק בתחום האודיו
ג'ינס דיזל מזוייף מתאילנד עולה עשירית מחיר מהאורגינל ויהיה קשה מאוד לדעת מי המזוייף מבין השניים
לעומת ההוא שקנה את המקור שעצם הידיעה שהוא לובש את האורגינל שווה לו את הפער העצום.
היו גם מקרים הפוכים, אנשים שחפשו את המותג ואף היו מוכנים לשלם על כך נתפסו במערומיהם
מי שזוכר את המרצדס A קלאס למשל, היא דוגמה מצויינת למבוכה הגדולה שגרמה לקונצרן המפואר.
כי אם "חלילה" היו בודקים באוביקטיביות, היו מגלים שהאוטו הרבה פחות טוב מרכבים מקבילים
שעולים גם פחות.
יש כאלה שיקנו את מה שנשמע להם הכי טוב גם אם הוא לא משהו פנסי-יוקרתי ויש כאלה שיקנה
את מה שהוא קונצנזוס (ברוב המקרים מותג יוקרתי) בעני הכלל.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
אייל אני מסכים איתך ..
רוב החברות הגדולות מוסיפות למחיר הרמקול את תשלום הפרסום..
המפעל הגדול..
השיווק והשם..
ת'אמת??
אחד הרמקולים 2 WAY שבאמת כבשו את לבבי הם דווקה מחברה מאוד קטנה..
אבל לא מי יודע מה זולים אך למחירם הם נותנים את התוצאה הטובה ביותר ששמעתי אי פעם מרמקול
ריצפתי כל כך קטן..
דרך אגב..
אני מדבר על ה-DEVORE ..
רוב החברות הגדולות מוסיפות למחיר הרמקול את תשלום הפרסום..
המפעל הגדול..
השיווק והשם..
ת'אמת??
אחד הרמקולים 2 WAY שבאמת כבשו את לבבי הם דווקה מחברה מאוד קטנה..
אבל לא מי יודע מה זולים אך למחירם הם נותנים את התוצאה הטובה ביותר ששמעתי אי פעם מרמקול
ריצפתי כל כך קטן..
דרך אגב..
אני מדבר על ה-DEVORE ..
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
נמר
שוב שידרוג בדרך
כבר שבוע שלא פתחת פוסט "תגידו מזל טוב - שידרגתי "
יש לך סטאפ מה זה ישן

שוב שידרוג בדרך
כבר שבוע שלא פתחת פוסט "תגידו מזל טוב - שידרגתי "
יש לך סטאפ מה זה ישן
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
למה כל כך קשה להבין שאנחנו למעשה - קונים גם דרך העניים? 
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- שם מלא: דורון אור
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 6 פעמים
מה שאתה אומר נכון לצרכנות באופן כללי.broitman כתב:הרבה חברים לקחו פה את הנושא הצידה מידי לרמקולים מדבקה, לא זאת היתה הכוונה.
שעולים גם פחות.
את מה שהוא קונצנזוס (ברוב המקרים מותג יוקרתי) בעני הכלל....
לעיתים מחיר מותג הוא מוצדק ולעיתים הוא בא לענות על צרכים שונים ולאו דוקא מעשיים, כמו בדוגמת הרכב שהזכרת.
זה ידוע ומוכח סטטיסטית שרכבים כמו אודי, מרצדס, ב.מ.וו ופורשה הרבה פחות אמינים מלקסוס, אינפיניטי ואקורה או כל רכב יפני ואף אמריקאי אחר אך אנשים ממשיכים לרכוש אותם.
איך אפשר לרכוש רכב לא אמין שעולה 80K$? סמל מעמד.
בכלל רכישה של כל מוצר היא עניין ריגשי בסופו של דבר ורמקולים או ציוד שמע בכלל לא שונים בעניין הזה.
לגבי הבעייה המרכזית שהצגת, נושא המחיר או עלות תועלת, אולי שווה לך וקרוב משפחה שלך לבדוק סחורה משומשת. מה שאני קורא לו לגבי עצמי "לבדוק בפח של המיליונרים".
יש די הרבה אנשים שרוכשים מערכת יקרה כסמל סטטוס וכי זה מתאים לסלון מהעור השחור ובאיזה שהוא שלב רוצים להיפטר מהמערכת למרות שהיא במצב טוב ונשמעת נפלא. השוק הזה מאוד מפותח בצפון אמריקה (ראה אודיוגון) ומאפשר רכישת ציודים טובים, מותגים, או לא בחצי מחיר או פחות. אני משוכנע שזה מפותח גם בישראל וניתן למצוא מציאות שיכולות לאפשר לך מבחן ארוך טווח של ציודים שונים, בסביבה הטבעית שלהם (הבית שלך עם האקוסטיקה שלך) ללא הקרבת כסף רב בתהליך. ואם משהו לא מצא חן בעיניך אתה תמיד יכול למכור ולעבר הלאה. זה יתן לך את המבחן הכי טוב להאם מותג מסויים מצדיק את מחירו או לא. תארך לך מצב שה - JBL שהזכרת נשמעים נפלא בחנות ורע מאוד בבית שלך ודוקא הפוקל נשמעים טוב יותר בבית שלך? מניסיוני זה קורה הרבה וגם מרטין היסביר את זה:
האקוסטיקה של החדר היא גורם מהותי שיש להתייחס אליו.
בהצלחה,
דורון
ניראה לי שיש עינין נוסף מעבר להצגת הסטטוס כשרוכשים דברים:
למרות שלשבת בצל זה לשבת בצל, יש הבדל מהותי ,בעיני חלק מהאנשים, בן לשבת בצל תיקרת בטון ובן לשבת בצל עץ רחב צמרת.
אין כאן עינין של סטטוס או הצגה החוצה של דבר מה אלא הנאה אישית פנימית, מין סוטול כזה- ככה זה צריך להיות..
למרות שלשבת בצל זה לשבת בצל, יש הבדל מהותי ,בעיני חלק מהאנשים, בן לשבת בצל תיקרת בטון ובן לשבת בצל עץ רחב צמרת.
אין כאן עינין של סטטוס או הצגה החוצה של דבר מה אלא הנאה אישית פנימית, מין סוטול כזה- ככה זה צריך להיות..
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
פורשה-החלום שלי שאני נוהג באוטובאן ב250 קמש שהזמר צביקה יושב לידיMartinHSabag כתב:דורון3,
באחד הדברים פיספסת...פורשה היא דווקא אחת המכוניות היותר אמינות שיש (מניסיון).
הידעת שזה הרכב שיש הכי הרבה על הכביש מאז שיוצרו (מעל 85% מכל הרכבים שיוצרו עדיין נוסעים על הכביש....)....
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- קיבל תודות: 11 פעמים
אתה מאוד מפתיע אותי עם האמרה הזאת.דורון3 כתב:זה ידוע ומוכח סטטיסטית שרכבים כמו אודי, מרצדס, ב.מ.וו ופורשה הרבה פחות אמינים מלקסוס, אינפיניטי ואקורה או כל רכב יפני ואף אמריקאי אחר אך אנשים ממשיכים לרכוש אותם.
איך אפשר לרכוש רכב לא אמין שעולה 80K$? סמל מעמד.
דורון...
1. זה שרכב הוא לא "הכי אמין" לא עושה אותו "לא אמין"
2. זה אולי יפתיע אותך אבל אנשים שלא קונים רכב על פי טבלת האמינות יש סיכוי רב שהם גם לא קונים על פי סמל הסטטוס או הדאווין, יש עוד דברים לדוגמה התנהגות, עוצמה, הרגשה בתא הנהג, בטיחות, טכנולוגיה, עיצוב ועוד.
3. אם אתה מחליף מכוניות בתדירות גבוהה כל טבלת האמינות לא ממש רלוונטית לגביך, שלוש האאודי האחרונות שהיו לי נקנו והוחלפו כעבור שנה וחצי בממוצע ומעולם לא ביקרתי במוסך.
4. מי שבאמת עשיר זה ממש לא מעניין אותו אם הרכב לא אמין כי תמיד יש את העובד/באטלר/מוסכניק שיקח את האוטו ויתקן אותו אולי אפילו בלי שאתה יודע.
בקיצור, סמל סטטוס משפיע כל כולנו או רובנו, אין בזה ויכוח, אבל אני חושב שמעטים יבססו את הקניות שלהם על זה.
אלוני , אם הבנתי אותך נכון אתה טוען מעט מאוד אנשים יבססו את הקניות שלהם בגלל "סמל מעמד "
אז אני חושב שאתה טועה רבים מאתנו רוכשים דברים ורוצים להצהיר על מעמד מסויים .
יכלתי לקנות שעון סייקו ב 100 ש"ח אבל החלטתי לקנות שעון יקר יותר.
וזאת דוגמא אחת בלבד
אני בטוח שחברים רבים בפורום יכולים לספק דוגמאות נוספות.
אז אני חושב שאתה טועה רבים מאתנו רוכשים דברים ורוצים להצהיר על מעמד מסויים .
יכלתי לקנות שעון סייקו ב 100 ש"ח אבל החלטתי לקנות שעון יקר יותר.
וזאת דוגמא אחת בלבד
אני בטוח שחברים רבים בפורום יכולים לספק דוגמאות נוספות.
פרטים
פרטים
- aloni
- חבר במועדון 10K

אייל, האמת היא שדיברתי על רכב והתכוונתי "רק" על סמל הסטטוס.
אם תיקח את שעון הסייקו ב-100 ש"ח אני בטוח או כמעט בטוח שהוא יראה פחות טוב מאיזה קרטייה (לא חשוב כרגע למה זה נראה לנו פחות טוב) וירגיש פחות איכותי. אלו כבר שתי סיבות שנוספות ל- "סמל הסטטוס".
אני שוב אומר, אין לי ספק שה- "סמל" משפיע על רובנו המוחלט (ואני חושב שזה טבעי ולא מפתיע) אבל לא צריך להפוך אותנו לאנשים כל כך רדודים שקונים רכב ב- 80K רק בגלל הסמל.
אם תיקח את שעון הסייקו ב-100 ש"ח אני בטוח או כמעט בטוח שהוא יראה פחות טוב מאיזה קרטייה (לא חשוב כרגע למה זה נראה לנו פחות טוב) וירגיש פחות איכותי. אלו כבר שתי סיבות שנוספות ל- "סמל הסטטוס".
אני שוב אומר, אין לי ספק שה- "סמל" משפיע על רובנו המוחלט (ואני חושב שזה טבעי ולא מפתיע) אבל לא צריך להפוך אותנו לאנשים כל כך רדודים שקונים רכב ב- 80K רק בגלל הסמל.
HiFiMusic IL
קניתיaloni כתב:אייל, האמת היא שדיברתי על רכב והתכוונתי "רק" על סמל הסטטוס.
אני שוב אומר, אין לי ספק שה- "סמל" משפיע על רובנו המוחלט (ואני חושב שזה טבעי ולא מפתיע) אבל לא צריך להפוך אותנו לאנשים כל כך רדודים שקונים רכב ב- 80K רק בגלל הסמל....
אבל ......
תגיד אם היתה מרוויח 350K לחודש היית קורא לעצמך רדוד בגלל שקינת רכב ב 80K
אני מניח שאם אין לך 80K ואתה הולך לקחת הלוואה , ממשכן את הילדים
ומכאן המסקנה הכל עניין של יכולת .
סיפור קטן
בתקופת הבועה היתה חברת סטארט אפ שהתקיימה במחסן באחד הקיבוצים בקושי היה להם מיי בברז.
יום אחד התקבל טלפון שחברה אמריקאית מעוניינת לקנות אותם .
לאחר שיחות טלפון החליטו האמריקאים כי הם באים לביקור.
הנמכ"ל שכר לשבוע שטח בבנין בהרצליה פיתוח הביא אנשים מהרחוב ושילם להם בשביל הפוזה .
הגיעו האמריקאים וראו חברה לתפארת מדינת ישראל.
מסקנות
1.אם יש לך אז תבזבז
2.פוזה לפעמים עוזרת
3.אם בשביל המליונים צריך לעשות פוזה אז למה לא
פרטים
פרטים
- aloni
- חבר במועדון 10K

זה בכלל לא קשור כמה אתה מרוויח, גם אם אתה מרוויח 5K (ש"ח) ואתה קונה רכב ב- 80K (דולר) אתה לא בהכרח רדוד, השאלה היא בכלל למה קנית אותו. אם קנית בשביל סמל הסטטוס אתה כנראה רדוד (והאמת שזה לא יעזור לך הרבה
) אם קנית בגלל שתמיד רצית את הרכב הזה בגלל המראה, התנהגות, ביצועים וכו' וכו' אתה רדוד בדיוק כמו כל אחד אחר שמשקיע ומוותר על דברים בשביל להגשים חלום.
HiFiMusic IL
aloni כתב:זה בכלל לא קשור כמה אתה מרוויח, גם אם אתה מרוויח 5K (ש"ח) ואתה קונה רכב ב- 80K (דולר) אתה לא בהכרח רדוד, השאלה היא בכלל למה קנית אותו. אם קנית בשביל סמל הסטטוס אתה כנראה רדוד (והאמת שזה לא יעזור לך הרבה) אם קנית בגלל שתמיד רצית את הרכב הזה בגלל המראה, התנהגות, ביצועים וכו' וכו' אתה רדוד בדיוק כמו כל אחד אחר שמשקיע ומוותר על דברים בשביל להגשים חלום.
...
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

לא אמרתי פיק,אמרתי צביקה,,,,,,,,,,,,aloni כתב:עפים, מה הקשר לצביקה פיק?...
פשוט הזמר צביקה יושב לידי בפורשה ב250 ואז אני נותן גז
ואז ברקס פתאומי,אתה יודע, כזה עד למטה?
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

בוודאי שכל מה שהוא עושה מופתי,חס ושלום אלוני שאני אפגע בציפורaloni כתב:ומנתק לו את החגורה קודם?
סתם, אני מזהיר אותך, אני מעריץ שרוף שלו מאז שצפיתי בסדרת המופת "המאסטרו".
הוא אגב, לא עושה כלום בשביל הדאווין....
נפשך,אחד מעמודי התווך של האומנות במאה שעברה,סמל הענווה והפשטות
גילגול נשמתו של בטהובן האמן המיוסר,רק אמרתי שאני רוצה שישב לידי
ואבלום את הפורשה
diz1 כתב:לי יצא לרכוש רמקול ללא האזנה . מדובר ברמקול בעלות משמעותית שלמיטב הבנתי לא קיים בארץ (הדגם הספציפי). הקשבתי בחו"ל ארוכות לאותו רמקול וגם לדגם אחד פחות.
לא ניתן לי להאזין לרמקול בחדר בבית.
בכל זאת קניתי את אותו רמקול בצורה "חצי עיוורת" מתוך ידיעה\אמונה\ הבנה שאת רוב הבעיות או אי ההתאמות ביחס בין הרמקול לחדר ניתן לסדר מבחינת טיפול אקוסטי.
לדעתי-אם יש למישהו יכולת לבצע טיפול אקוסטי מגוון בחדר האזנה המיועד, וסכום כסף מיועד לנושא- הסיכון בקניה ללא הקשבה בחדר המיועד -יורדת...
אנקדוטה
אדם קונה סטאפ משקיע זמן וכסף מבצע התאמה , מבקש מהיבואן שיביא את הרמקול לביתו וכו...
ואז כעבור כמה שנים הוא עובר דירה
ומה עכשיו ???
פרטים
פרטים