אין כמו משטרת ישראל!!!

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

Lior_M כתב:
mulder כתב:מצמרר לקרא את ההודעה המקורית של השרשור, שנשלחה יממה לפני הרצח בבאר שבע.

חבל שהבן אדם ירד להעיר להם לבד. כל הגברים בשכונה שם היו מתאגדים 20-30 אנשים ויורדים לשם עם מקלות ביד ואומרים להם שלא יעיזו לחזור עוד פעם או שישברו להם את כל העצמות, יש סיכוי טוב שהערסים המסריחים האלה היו בורחים משם כי ככה זה איתם, הם גיבורים גדולים רק כשהם כמה מול אחד.
...
אתה קצת מפליא אותי.
הפתרון שלך לאלימות הוא על ידי אלימות ?
...
אז שיפליא, הגיע הזמן לעשות פה סדר כמו במערב הפרוע. מצידי חבל שלא היה שם מישהו שחיסל אותם ביריות על המקום. פעם ערסים היו תופעת שוליים עבריינית, עד לפני עשור וקצת לא היית קורא פה בכלל על מישהו שנרצח בגלל חניה או על זה שהעיר למישהו שלא ישכח שטר של 100 ששם על הדלפק וחטף סכין או כי ביקש שקט בלילה. רבאק כבר יש יותר קורבנות מאשר מאירועי טרור, ואגב ככה צריך להתייחס לזה, זה טרור לכל דבר.

אז כן, אני במחשבה שאם בשביל להעיף את הזבלים האלה מהשכונה היו מתאחדים 30 גברים עם מקלות אז הנבלות האלה היו חושבים פעמיים אם לצייץ. הרי הם צוחקים על השוטרים כשהם מגיעים.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

זורו44 כתב:
Itsik_G כתב:כאן יש מאמר מעניין עם עצות פרקטיות "מה אפשר לעשות":
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000746162
...
לקחת דוגמא מדוד סם?
לא מתאים,שם בכלל סכינים יצאו מהמודה רק נשק חם בסגנון המערב הפרוע, גם בבתי הספר היסודיים ובקולג
...
ארצות הברית היא מקום גדול ולצד מקומות שבהם הפשע והאלימות שוברים שיאים, יש מקומות שבהם לא נועלים דלתות. לכן אי אפשר להתייחס לארה"ב כמכלול.
המאמר מדבר על מקרה ספציפי של עיירה קטנה בניו ג'רסי כדי להראות כמה שיטור עירוני יכול להיות אפקטיבי. מעבר לכל הדברים (רובם מוצדקים) שעלו כאן כמו איכות כח האדם במשטרה, מצוקת התקציבים ומחסור באנשים, צריך לשקול הקמת יחידות שיטור עירוניות שיהיו כפופות לעיריות.

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

mulder כתב:
Lior_M כתב:
mulder כתב:מצמרר לקרא את ההודעה המקורית של השרשור, שנשלחה יממה לפני הרצח בבאר שבע.

חבל שהבן אדם ירד להעיר להם לבד. כל הגברים בשכונה שם היו מתאגדים 20-30 אנשים ויורדים לשם עם מקלות ביד ואומרים להם שלא יעיזו לחזור עוד פעם או שישברו להם את כל העצמות, יש סיכוי טוב שהערסים המסריחים האלה היו בורחים משם כי ככה זה איתם, הם גיבורים גדולים רק כשהם כמה מול אחד.
...
אתה קצת מפליא אותי.
...
אז שיפליא, הגיע הזמן לעשות פה סדר כמו במערב הפרוע. מצידי חבל שלא היה שם מישהו שחיסל אותם ביריות על המקום. פעם ערסים היו תופעת שוליים עבריינית, עד לפני עשור וקצת לא היית קורא פה בכלל על מישהו שנרצח בגלל חניה או על זה שהעיר למישהו שלא ישכח שטר של 100 ששם על הדלפק וחטף סכין או כי ביקש שקט בלילה. רבאק כבר יש יותר קורבנות מאשר מאירועי טרור, ואגב ככה צריך להתייחס לזה, זה טרור לכל דבר.

אז כן, אני במחשבה שאם בשביל להעיף את הזבלים האלה מהשכונה היו מתאחדים 30 גברים עם מקלות אז הנבלות האלה היו חושבים פעמיים אם לצייץ. הרי הם צוחקים על השוטרים כשהם מגיעים.
...
אם תעשה פה סדר כמו במערב הפרוע, תמצא את עצמך במערב הפרוע. היום תרביץ להם עם מקלות, מחר הם יבואו עם אקדחים.
ומה עם אלה שגירשו אותם במקלות? מחר אחד מהם יקבל דו"ח אז הוא ירביץ לפקח? כי זה אפקטיבי? כי יש לו עוד 29 חברים עם מקלות והוא יותר חזק?
כדי לקיים חברה מתוקנת חייבים חוקים וחייבים לאכוף אותם. כולם צריכים להיות שווים בפני החוק ואף אחד לא מעליו.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Lior_M כתב:
ועוד משהו,

1. לחייב כל ניידת משטרה במכשירי איתור ( GPS ) שיקליטו כל הזמן את מיקומן וישודרו לגוף מבקר שלא קשור למשטרה ובראשו עומדת נציגות אזרחית.
2. כל אירוע שלא מטופל כמו שצריך יגרור קנסות לאותה יחידה שאמורה היתה לטפל בו ( למשל, נהוג לסבסד בצה"ל ובמשטרה חופשה שנתית במלון. יחידה שתצבור X תלונות, יבוטל לה הנופש ).
3. אין כזה דבר שיחות 100 שנמחקות. מצידי שעל כל שיחה שנמחקת יעיפו את אותו שוטר שהיה אמור לענות עליה. ולא מעניין אותי אם יש לו 3 ילדים רעבים בבית.

ליאור
...
אין לך עוד דרישות במקרה ?
אולי אתה רוצה שהמשטרה יהיה הגוף היחיד במדינת ישראל , שיש לו המון עובדים, שינהג ביעילות ? :lol:
במדינת הברדאק והפרטאץ' , לא נראה לי שזה הולך לקרות , ובמיוחד לא עם ההרכב האנושי שמגוייס לשם

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

toxin כתב:אותי מפליא שאין בעיה לממשלת ישראל להוציא 300 מיליון שקל על קניית צוללת חדשה כדי לצרף אותה לצי צוללות שכבר קיים כאילו אנחנו הצי השישי האמריקני וחיים במדינה עם מאות קילומטרים של חופי ים אבל אין לה תקציב לשפר את איכות המשטרה הירודה בארץ.
...
איכות המשטרה נובעת מכך שהמנהיגות שלה מושחתת ו/או אימפוטנטית ו/או משמשת צרכים אחרים ולא אכיפת חוק . אי לכך היא צריכה להראות עובדת , אבל לא לעבוד .
ולכן גם אם תשים עשרה צוללות, אזי כוח ההרתעה שלך יהיה קטן , אבל הבטחון הפנימי שלך לא ישתפר

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

kaplaey2 כתב:מה מפליא אותך? הרי כל היום מספרים לך שאם לא תקנה עוד נשק ותתחמש בעוד 8 טייסות של F-SOMTHING כל
הערבים יפלשו לפה מחר ויהרגו את כולנו.

לכן אתה משלם טונה מיסים לביטחון, לכן משאתה קטן מלמדים אותך רק "מלחמה"
וככה אתה גם חי - על החרב! אלו החיים במדינת ישראל.
...
ואני מבין שאתה באמת מאמין שכול מה שמקיף אותנו רוצה לחיות איתנו ? הם לא רוצים להרוג אותנו ? אז אם כך למה הם ממשיכים את הסכסוך ? הרי כבר אולמרט היה מוכן לתת להם כמעט הכול , הם לא רצו לחתום , וזה אחרי רבין ואחרי עוד כמה ראשי מדינה שהסכימו לתת להם הכול

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

toxin כתב:קשור גם קשור. כשאין תקציבים להפנות כדי לתגבר את כמות השוטרים, הניידות ובכלל את כוח האדם שיכול לפטרל ברחובות מבלי שאזרח יצטרך להתקשר למוקד 100 כמה פעמים ולהתחנן לעזרה אז זו בעיה של כסף.
כשאין משכורות נורמליות לשוטרים, איזה חומר אנושי מגיע לשם אתה חושב?
שטיפת המוח שהממשלה מעבירה לאזרחים לגבי בעיות ביטחוניות כמו האיום האיראני הוא תרגיל מבריק כדי להסיח את הדעת מהבעיות פנים האמיתיות שיש לנו כאן בארץ. מישהו באמת מאמין שברגע שיהיה לאירן פצצה גרעינית היא תזרוק אותה עלינו למחרת?
...
ואני מבין שאתה חושב שכסף הוא מענה לחומר אנושי? כי אם כך תתפלא , אבל כול המחקרים האחרונים מוכיחים שלמרות הדיעה המוטרמת לגבי ערכו של הכסף , הוא אינו ערך עיקרי בגרימת מוטיבציה לעבודה . אני קראתי את כול המחקרים האלו בעיתונות כתובה כך שלהשיג את זה באינטרנט יהיה קשה לי , אבל עדיין זו המסקנה שעולה ממכולם
ולגבי הסיבה האמיתית לאזלת ידה ו/או רשלנות פושעת של המשטרה , אני לא ממש רוצה לומר את זה בפורום ציבורי , כי אין לי הוכחות חותכות , אבל אני חושב שאם תבדוק את מה שנאמר על ידי האזרחים , ומה שנאמר על ידי המשטרה , תוכל להבין לבד שהדג מסריח מהראש

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

toxin כתב:אולי מערכת ענישה אכזרית כמו בערב הסעודית היה גורם לכל הערסים קצת להירגע.
...
לא.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

ufffnick כתב:זו תסמונת עתיקה של חפיפניקיות.
כשמחפפים בלכידה, עצירה וענישה של פשעים ”קטנים” כמו גניבה, שוד, תקיפה, איומים וכד׳, מגלגלים כדור שלג במורד מאוד תלול של רצח כל יום.
אגב, אנחנו מאוד חזק בכיוון להפוך לארה”ב, שם האלימות הן של האזרח והן של המשטרה יצאו מכלל שליטה ופרופורציה.
...
צודק. אבל אתה יודע גם איך זה עבד באמריקה , נכון ? אולי צריך ג'וליאני אחד כאן

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

Lior_M כתב:

...
אתה קצת מפליא אותי.
...
כן. כי ערסים/בריונים הם יצורים פחדנים בבסיסם , הם זקוקים לפחד/כבוד שלך כדי להיות שווים לך , אם מאידך אתה תהיה מוכן ללכת איתם עד הסוף , והכוונה עד הסוף , הם יפחדו . הבעיה עם קבוצה של אנשים , שבקבוצה האומץ הוא קבוצתי, ולכן הוא גם נקודת התורפה שלו . למעשה הדרך הכי יעילה לפגוע באומץ קבוצתי , זה ללכת על הבריון הכי חזק , ולוודא שהוא ידע , שאתה אולי יקרה לך משהו , אבל הוא לא יחיה לראות את זה .
אז נכון זה לא פולטיקלי קורקט , ויפי נפש ימצאו סיבות לצרוח , אבל זה יעיל , אפקטיבי , וצודק

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

truejoker כתב:
kaplaey2 כתב:מה מפליא אותך? הרי כל היום מספרים לך שאם לא תקנה עוד נשק ותתחמש בעוד 8 טייסות של F-SOMTHING כל
הערבים יפלשו לפה מחר ויהרגו את כולנו.

לכן אתה משלם טונה מיסים לביטחון, לכן משאתה קטן מלמדים אותך רק "מלחמה"
וככה אתה גם חי - על החרב! אלו החיים במדינת ישראל.
...
ואני מבין שאתה באמת מאמין שכול מה שמקיף אותנו רוצה לחיות איתנו ? הם לא רוצים להרוג אותנו ? אז אם כך למה הם ממשיכים את הסכסוך ? הרי כבר אולמרט היה מוכן לתת להם כמעט הכול , הם לא רצו לחתום , וזה אחרי רבין ואחרי עוד כמה ראשי מדינה שהסכימו לתת להם הכול
...
אולי הגיע הזמן להתבגר כבר כעם ולהפסיק עם הפרופגנדה הזולה הזאת וההפחדות. צריך יותר להדאיג היום מה קורה כשנוסעים בכבישים או כשיוצאים לרחוב.
ואגב, מחיר קניה של מטוס אחד בלבד מתחיל בעשרות מיליוני דולר ועד 200 מיליון להכי חדשים לא כולל הוצאות תחזוקה. אם נוותר על כמה מטוסים אפשר להפנות את הכסף למקומות לא פחות חשובים.

Ron_G
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 201

שליחה

truejoker כתב:
Lior_M כתב:

...
אתה קצת מפליא אותי.
...
כן. כי ערסים/בריונים הם יצורים פחדנים בבסיסם , הם זקוקים לפחד/כבוד שלך כדי להיות שווים לך , אם מאידך אתה תהיה מוכן ללכת איתם עד הסוף , והכוונה עד הסוף , הם יפחדו . הבעיה עם קבוצה של אנשים , שבקבוצה האומץ הוא קבוצתי, ולכן הוא גם נקודת התורפה שלו . למעשה הדרך הכי יעילה לפגוע באומץ קבוצתי , זה ללכת על הבריון הכי חזק , ולוודא שהוא ידע , שאתה אולי יקרה לך משהו , אבל הוא לא יחיה לראות את זה .
אז נכון זה לא פולטיקלי קורקט , ויפי נפש ימצאו סיבות לצרוח , אבל זה יעיל , אפקטיבי , וצודק
...
(Y) (Y) (Y)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

ובעוד כל המדינה רועשת וגועשת בגלל האלימות, מתפרסם גם הסיפור הזה:
http://www.mako.co.il/news-social-news/ ... page_jumbo
הכל בגלל כפכף סורר...
הסרטון ממש מפחיד, לחשוב שהיו משפחות עם ילדים בקירבת המתקוטטים.

אני לא אוהב את אלו שמאשימים את האלכוהול, זו פשוט פירצה נוחה.
למה אני לא מתחיל לפוצץ את כל מי שבסביבתי כשאני שותה? (ואני בטוח שיש פה לא מעט אנשים ששותים להנאתם ולא הולכים ודוקרים אף אחד אח"כ).

dgent
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221

שליחה

העניין הוא שהאירוע היה לפני שבוע לפי מה שהבנתי , לפני הרציחות זה לא היה חשוב?! לתקשורת יש יותר מדי כוח ביצירת הפרסומים האלה בטיימינג שנוח להם ...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

AviBiton כתב: אני לא אוהב את אלו שמאשימים את האלכוהול, זו פשוט פירצה נוחה.
למה אני לא מתחיל לפוצץ את כל מי שבסביבתי כשאני שותה? (ואני בטוח שיש פה לא מעט אנשים ששותים להנאתם ולא הולכים ודוקרים אף אחד אח"כ).
...
האלכוהול לא "אשם" אך הוא בוודאי פקטור.
אלכוהול, בניגוד להרבה סמים אחרים, מעורר אלימות אצל חלק מבני האדם. אז לא אצלך , אבל אצל אחרים.
להבנתי אלכוהול מנטרל מעצורים. בגלל זה הוא עוזר לביישנים בחברה וכו. אבל מה, אצל אנשים עם פוטנציאל לאלימות זה מסיר את המעצורים מהאלימות.
חוץ מזה, זה גם תלוי בכמויות.
בכל מקרה, המון מקרי אלימות מתבצעים על ידי אנשים שתויים ואסור להתעלם מכך.
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

moco כתב:
...
האלכוהול לא "אשם" אך הוא בוודאי פקטור.
אלכוהול, בניגוד להרבה סמים אחרים, מעורר אלימות אצל חלק מבני האדם. אז לא אצלך , אבל אצל אחרים.
להבנתי אלכוהול מנטרל מעצורים. בגלל זה הוא עוזר לביישנים בחברה וכו. אבל מה, אצל אנשים עם פוטנציאל לאלימות זה מסיר את המעצורים מהאלימות.
חוץ מזה, זה גם תלוי בכמויות.
בכל מקרה, המון מקרי אלימות מתבצעים על ידי אנשים שתויים ואסור להתעלם מכך.
...
משה, האלכוהול משחרר מעכבות (כמו הרבה אצעים אחרים), אבל עדיין, בדיוק כפי שכתבת, אם אתה לא אלים, אתה גם לא תהיה אלים אחרי שתיית אלכוהול.
אתה אולי תהיה קצת יותר משוחרר, קצת יותר קליל, אבל לא תוציא סכין ותתחיל לדקור אנשים.
אני אומר אתה, כי אני מתכוון אליך אישית.
לעומת זאת, תיקח בן אדם אחר עם פתיל קצר, בכל מקרה יש סיכוי שהוא יתפרץ, עם או בלי אלכוהול, האלכוהול רק אולי יסיר את המחסום האחרון שיש לו, אבל הוא לא הגורם לאלימות, זה כבר משהו שמושרש עמוק יותר.
יכול להיות שאני טועה, מעטות ורחוקות ממני הן הפעמים שממש שתיתי בכמויות גדולות, הכיוון הוא להנות מהשתיה ולא לאבד את עצמי לדעת.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אבי,
אנו מסכימים על העובדות.
אני רק טוען שבגלל זה יש גם לאלכוהול "אשמה" תורמת.
נכון שזה לא המצב שהגיע האלכוהול ונוצרה אלימות, ואם לא יהיה אלכוהול אז לא תהיה אלימות.
מצד שני, אי אפשר להתעלם מהתרומה של זה.
אם יצליחו לצמצם את האלכוהול שנצרך על ידי אנשים, ובני נוער בפרט, אז בהחלט יכולה להיות לזה השפעה חיובית בצמצום אלימות.
משה

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

...
(Y)

גם אני קצת מתעצבן שמכניסים את האלכוהול והסמים הקלים לכל העירבובייה הזאת. בתור שתיין דיי כבד בסופי שבוע (בעבר אף מעבר לכך), מעולם לא הייתי מעורב בקטטה ובטח ובטח שלא התחלתי אותה.
אלכוהול וסמים ידועים כמעוררי נקודות אפלות אצל אנשים שיש להם את הנקודות האלה.

יש לי חבר שהתאבד לפני חמש שנים. ההורים שלו מאשימים את הסמים ואת החברה ש"בגללם" הוא עישן סמים. אני מאמין שהסמים רק העירו אצלו את השד שגרם לו בסופו של דבר להתאבד. יש לי עוד חברים רבים שצורכים סמים קלים ואף אחד מהם לא קרוב להתאבד.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

לא שזה מפתיע,
מסתבר שהשוטרים שיקרו ולא הגיעו לפארק למרות הקריאה במוקד 100.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4226911,00.html
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9466
שם מלא: אורי

שליחה

לא יאמן אבל לצערי לא מפתיע... כשפתחתי את השרשור לא שיערתי את עוצמת התזמון בעקבות האירועים המזעזעים שקרו מיד אח"כ.
המסקנה העצובה היא שאסור להעיר לאף אחד ושהמשטרה לא תעזור ברוב המקרים. בקיצור נמשיך לסבול בשקט... :cry:

חזור אל “ללא קשר”