שרשור תגובות: לראשונה בישראל: לקונים מקרן Epson EH-TW9000 מכויל ע'י עפר לאור

חדשות ועדכונים של HT Magazine
opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #61 

yoav4x4 כתב:חבר'ה,
בואו לא נשכח שמדובר בהטבה של היבואן, אין שום דרישה כספית נוספת מצד הלקוח.
אם נסתכל על השורה התחתונה (מבלי להיכנס לכל מיני דיספלינות של כיול),
מדובר על:
לקנות מקרן שעבר כיול למס' מצבים שונים, שהלקוח יכול לבחור מתוכם את המועדף עליו או אף אחד מהם
לבין
מקרן שלא נגעו בו

אני מעדיף את האופציה הראשונה...
...
זה לא כ"כ מדויק. רוני מאפסון כבר התבטא בענין וציין שבמקום לתת זוג משקפיים או סטרימר מתנה הוא החליט ללכת על כיול.
כך שבסופו של דבר הרוכש כן משלם על הכיול, בכך שהוא לא מקבל את ההטבות החלופיות.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #62 

הי אור,

אני מבין אותך, אבל לא לגמרי מסכים.
הרי מתנה מהיבואן היא לא משהו שהוא מחוייב לתת, הוא נותן את זה כערך מוסף לחלק מהלקוחות כאקט שיווקי או אחר.
לא כל הלקוחות מקבלים מתנות, וכפי שצויין, היבואן הזמין מעופר מספר מוגבל של כיולים.
לא נאמר שמי שיקנה לאחר שתסתיים המכסה יקבל מתנה אחרת, יתכן שכן ויתכן שלא.
מתנות לא בוחרים (אולי בדוכנים בלונה פארק...), מקבלים ואומרים תודה.

בד"כ חנויות ויבואנים, לא רק בתחום שלנו, מחזיקים בכיס האחורי איזו מתנה קטנה ללקוח, לפעמים מצהירים אליה מראש, לפעמים משתמשים בה כ"דיל ברייקר", ולפעמים הלקוח דורש אותה, או שרוצים לצ'פר אותו על קנייה גדולה שירגיש שהרוויח וישאר לקוח נאמן. לפעמים גם המתנה היא בצורת הנחה כלשהי מעלות המוצר.

בשורה התחתונה, לא בודקים לסוס את השיניים....
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #63 

יואב,
את המשפט הנדוש "אין מתנות בחיים", כל אחד לומד במוקדם או במאוחר. (f)
No place like home.......... Theater

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #64 

opv כתב:יואב,
את המשפט הנדוש "אין מתנות בחיים", כל אחד לומד במוקדם או במאוחר. (f)
...
(Y)
מסכים! זה תמיד בא על חשבון משהו אחר.

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #65 

לפני שנים רבות זמר ידוע שר "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"
ברור שאין מתנות חינם, תהיו בטוחים שהכל מגולם במחיר.

לצערי הפורום הזה מאבד מהאובייקטיביות שאמורה להוות אבן יסוד של פורום מקצועי בתחום
תחילה מכריזים על מקרן האפסון כ"מקרן השנה" מבלי לבצע בחינה של מקרנים אחרים (טובים יותר) באותה רמת מחיר ולאחר מכן ב"הטבה" שיקבלו הלקוחות שירכשו מקרני אפסון.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #66 

orena,

כמו כל שנה, גם השנה, מקרן השנה נבחן על סמך המקרנים שבחנו באותה שנה. ההחלטה לגבי הזוכה הייתה שלי ורק שלי, הרמיזות שלך לא פחות ממגעילות אותי (n)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #67 

ride כתב:orena,

כמו כל שנה, גם השנה, מקרן השנה נבחן על סמך המקרנים שבחנו באותה שנה. ההחלטה לגבי הזוכה הייתה שלי ורק שלי, הרמיזות שלך לא פחות ממגעילות אותי (n)
...
יניב,
ממה בדיוק אתה מופתע?
אני מופתע שרק אחרי חמישה עמודים מישהו מעז להגיד שיש כאן סיטואציה בעייתית.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46451
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #68 

קיום המבצע הנוכחי איננו פוגע באובייקטיביות של האתר כפי שחלק מנסים לטעון ללא הצלחה. האובייקטיביות כיום קיימת בדיוק כפי שהיא הייתה מהיום הראשון להקמת האתר וכל טענה אחרת נדמה שמקורה רק בדימיון, אחרת אני באמת שלא רואה מה הקשר.

בנוגע לנבחרי השנה, אין כלל קשר בין עפר לאור ומרטין סבג לבין נבחרי השנה של האתר. המוצרים בנבחרי השנה נבחרו על ידי צוות האתר וכל בחירה עברה לאחר מכן תחת העיניים שלי על מנת לוודא כי כל האופציות המקבילות נלקחו בחשבון וזאת על מנת לקיים בחירה נכונה והוגנת. זה למשל אחד הצעדים שאנחנו נוקטים על מנת להבטיח אובייקטיביות והפרדה בין כתבות תוכן באתר לבין מבצעים ושיתופי פעולה עם יבואנים.

מספר חברים כבר רשמו לפני את היתרונות של המבצע הזה, אם זה zork17 או yoav4x4. יש כאן הזדמנות ראשונית שעוד לא הייתה בארץ לקבל מקרן מכויל כהלכה עוד לפני שהלקוח קיבל את המקרן והכל בתמיכת היבואן. לגבי הטענות מתי רצוי לבצע כיול, ייתכן ורצוי לקיים שרשור שיעמוד בפני עצמו ויעסוק בסוגיה הזאת ולא כהסטה מהשרשור הנוכחי.

opv,
כנראה שהנושא לא באמת בעייתי ומקור הטענות האחרונות נובע יותר בחיבור נקודות דימיוניות מאשר במציאות.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #69 

זיו,
בוא רק נזכיר שאני הייתי חלק מצוות הבדיקה שבחר את מקרן השנה. כך שאם גם לי הענין נראה רע, זה אומר דרשני.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #70 

האוירה בשרשור איננה הולכת לכיוון חיובי. זהו בסך הכל מבצע של היבואן בשיתוף אתר HT ותו לא.
טוב לכם המבצע? אחלה, תתחדשו במקרן או שתמתינו למבצע הבא (מחר יכול להיות מבצע בשיתוף ישפאר או יורוקום).
לא טוב המבצע? תנו תגובה למה לא ותמשיכו הלאה, השרשור סתם מקבל נופח שמתאים יותר לרומן קונספירציה.

Ronylit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #71 

OPV
מחיר המקרן שפורסם בזמן ההשקה זהה למחיר המקרן כיום עם ההטבה של הכיול.
המחיר לא עלה כדי לממן את עלות המבצע, והמחיר לא צפוי לרדת לאחר סיום המבצע.
אפסון והיבואן סופגים את העלות.
כפי שציינתי קודם, לא מכיר מבצע שכל עם ישראל יהיה שבע רצון ממנו (חוץ מאולי לתת מקרן מתנה לכל בית)
זכותך לחשוב שהמבצע לא משתלם לך בגלל השיקולים האישיים שלך.

השוק פתוח לתחרות יש מותגים אחרים, יש מקרנים שאפשר להביא מארה"ב או מכל מקום אחר בעולם, אפשר להבריח במזוודה וכו'.

שכל אחד ואחד יחליט מה טוב לו ומה שווה לו

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #72 

רוני היקר,
זה שהמבצע מצוין עבורך, זה ברור.
מי שהיה צריך להגיד לא תודה בגלל הפוטנציאל הבעיתי של הענין, הם מנהלי האתר. לדעתי כמובן.

אני אישית לא מבין איך התמקדות בי ובשיקולים שלי ,מקדמת אותך, אבל קטונתי. (f)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #73 

opv,
כבר בזמן תכנון המבצע הועלו כל הטענות שעלו כאן והן נפסלו על הסף בשל הסיבות שמיניתי מוקדם יותר. אין כאן שום בעייתיות.
אני יודע מהכרות שלי איתך כי הכוונות שלך חיוביות ושמירה על אובייקטיביות והוגנות הינה אחת המעלות החשובות עבורך.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #74 

נראה לי שהטבה של משקף נוסף היתה משתיקה אנשים (כולל אותי)

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #75 

מבצע מדליק. למי שכתב שהרוכש משלם על הכיול, בבחינה אובייקטיבית של הכתוב - טועה.
מחיר כיול למקרן או מסך, מבלי להכנס לאסכולת כיול מקרנים אחרי X שעות או אחרי Y שעות, על ידי איש מומחה לנושא עולה כמה מאות אם לא אלפי שקלים. זה נושא שנדון לפני יותר משנה בשרשור שעופר פתח. כיול מקצועי עולה הרבה כסף. עצם שווי הכיול מהווה למעשה הטבה והרמת מודעות.
היבואן בחר להשאיר את מחיר המקרן כמו שהוא ולהוסיף עליו כיול כמתנה. הרעיון חדשני ויפה. שוב - מבלי להכנס לנושא ערכי הכיול - אינני מבין מספיק בנושא מקרנים על מנת לציין האם הכיול טוב יותר או פחות.
אם באתר בא לידי ביטוי נושא הכיול וחשיבותו - מה טוב. לכל אלו שאינם מסכימים - זכותכם המלאה, אבל אנא מכם, אל תקלו ראש בנושא.
עופר - היוזמה ברוכה.
למי שכתב שהיוזמה מגיעה בעקבות מוצר השנה, כחוקר תקשורת בזמני החופשי אני יכול לציין כאן בוודאות שלפעמים יש מקריות ולא כוונה. זה נראה לי בהחלט המקרה כאן.
לרוכשי המקרנים - תהנו ותתחדשו.
Vocare Ad Regnum

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #76 

אחלה מבצע, אחלה הטבה וכל הכבוד על שיתוף הפעולה.
אין כאן שום פגיעה באובייקטיביות, יש כאן חינוך לאיכות (נכון, גם אם זה לא יהיה מצויין, ועם כל המגרעות שצויינו קודם, אבל אל תשכחו שזו רק התחלה של משהו, לקחים יופקו בעתיד).
אין גם שום עוררין לגבי "איכות" המכייל, אחד מאנשי המקצוע הטובים שיש היום, אם לא הטוב שבהם.,
כיול שכזה הוא לא עניין זול (ופה גם מגיעה מילה טובה לאפסון שלא מגלגלים את העלות ללקוחות).

אני כבר יוצא בסטיקרים חדשים: "עפר, תעשה לי כיול".
(Y)

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #77 

הייתי מזמין אבל בסוף הוא בטח ירצה גם קפה.... (Y)
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #78 

באמת אחלה מבצע אבל אני חושב שהאמירה "צדק צריך להיראות ולא רק להיעשות" מתאימה למקרה דנן.

כמו-כן, כללים החלים על אחרים העוסקים בתחום צריכים לחול גם על המנהלים שאחרת "אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר?"
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #79 

amira כתב:באמת אחלה מבצע אבל אני חושב שהאמירה "צדק צריך להיראות ולא רק להיעשות" מתאימה למקרה דנן.

כמו-כן, כללים החלים על אחרים העוסקים בתחום צריכים לחול גם על המנהלים שאחרת "אם בארזים נפלה שלהבת מה יגידו אזובי הקיר?"
...
לא הבנתי,

1. היה כתוב פירסומת.
2. אני בטוח שכל אחד ירצה שעופר יעשה לו...
3. זה המבצע של היבואן, כפי שצויין הוא קנה מראש כיולים וזה לא שמישהו ממנהלי האתר דוחף את עצמו.
4. הלוואי וכל משווקי המסכים ( נאמר מ-15K) היו מסדרים התקנה כולל כיול של מישהו ברמה של עופר .

אני משיב במקומם כדי שלא תתחיל התנצחות כמו שלפעמים קורה.
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
נתן תודות: 161 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #80 

kuku1000 כתב:
amira כתב:באמת אחלה מבצע אבל אני חושב שהאמירה "צדק צריך להיראות ולא רק להיעשות" מתאימה למקרה דנן.

...
לא הבנתי,

1. היה כתוב פירסומת.
2. אני בטוח שכל אחד ירצה שעופר יעשה לו...
3. זה המבצע של היבואן, כפי שצויין הוא קנה מראש כיולים וזה לא שמישהו ממנהלי האתר דוחף את עצמו.
4. הלוואי וכל משווקי המסכים ( נאמר מ-15K) היו מסדרים התקנה כולל כיול של מישהו ברמה של עופר .

אני משיב במקומם כדי שלא תתחיל התנצחות כמו שלפעמים קורה.
...
KUKU,

אם תקרא את כל הודעותיי ואני כבר מעל 7 שנים חבר באתר לא תמצא ולו הודעת התנצחות אחת, משום שזו אינה דרכי.

אני הייתי יותר משמח לקבל/לקנות כיול מקצועי ודאי מאדם ברמתו של עופר.

יחד עם זאת, הואיל ורובנו מתייחסים מאד ברצינות רבה לביקורות ולבחינות שנעשות באתר הזה (ובצדק!!!) והואיל ולבחינות אלו חלק בהחלטות המסחריות שחלק גדול מחברי האתר מקבלים, הרי שמעורבות מסחרית של בעליו עם יבואן, פוגמות, לטעמי, "בצדק הנראה" - חלילה אין לי (באופן אישי) ספק "בצדק שנעשה".

כמו-כן, זכור לי שרשור באורך הגלות אודות היותו של itay123 עוסק בתחום או לא. בסופו של דבר נקבע כי הינו "עוסק בתחום" חלילה לא כגנאי, אלא בשל עסקת כיול שביצע בתשלום לחבר אחר באתר שהתרשם מדעות חברי הפורום אודות רמת הכיול אליה הגיע איתי במערכת הבייתית שלו. דומני, שראוי כי יהיה חוק אחד לכולם.

למען הסר ספק - אינני מטיל ספק לרגע ביושרם המקצועי של עופר, יניב וזיו. אלא חושב, שזו בדיוק הסיבה להקפדת יתר.

אכן, יוזמה ראויה וברוכה של היבואן - כן ירבו.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”