תראו איך אורנג' לקחו מאיתנו 5,800 ש"ח בגין מכשיר דלוק ללא שימוש באירופה

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #61 

אחרי התנהלות בעיייתית של אורנג' החלטתי שאני עובר לחברה אחרת.
אחרי כמעט 15 שנים, עזבתי אותם. לא בגלל המחירים, לא בגלל השירות, אלא בגלל התנהלות שכל פעם הפתיעה אותי לרעה מחדש. אפילו שלחו נציג אליי למשרד שינסה לפתור את העניין. הבטיח לי שתוך 4 ימים חוזר אליי טלפונית לסגור את העניין. אמרתי לו שיחזור אליי עם תשובה גם אם היא שלילית (דובק בזיכויים על גביית יתר). נעלם כאילו בראה אותו האדמה.
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il

OldMan
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #62 

לא צריך לנסוע לחו"ל כדי להיפגע מהחברה הסלולרית - במקרה שלי לפני כשנתיים נסעתי למלון בארץ וגלשתי דרך הסלולרי (בחיבור קווי למחשב נייד). לאחר שחזרתי מהשהיה בבית המלון טלפנתי לחברה וביקשתי מפורשות להתנתק מאפשרות גלישה באינטרנט דרך סלולרי ואכן מעולם לא גלשתי באינטרנט דרך הסלולרי (אלה דרך WIFI במקומות שאפשר היה - בתי קפה, קניונים וכד').

לפני חודשיים רכשתי לעצמי טלפון סמסונג גלקסי 2 והיות שהייתי בבית גלשתי דרך ה- WIFI והתקנתי עליו כל מיני אפליקציות - אחת מהן הייתה WAZE. היות שהיה יום שישי לא הספקתי להגיע לנקודות המכירה של החברה הסלולרית ולרכוש חבילת גלישה. בדרך לארוחת השבת אצל ההורים - כשאני משוויץ לאישתי בטלפון החדש - החלטתי שאני מדגים לה את WAZE. התכנה ניגשה לאינטרנט כנראה בצורה הכי מוגבלת שאפשר.

למחרת בבוקר קיבלתי SMS שמתריע שאני גולש ללא חבילה - וידעתי שאכלתי אותה - החברה דרשה ממני עבור הטיול הקטן לבית חמותי 150 ש"ח! שזה בערך החשבון החודשי שלי. כשטענתי בפניהם שאני במפורש ביקשתי לא לאפשר לי גלישה סלולרית - הם טענו שזה לא מופיע אצלהם ושאין להם דרך לראות מה קרה דרך השירות הקולי שלהם. הם הציעו לי להזמין הקלטת השיחה - מלפני שנתיים כדי להוכיח להם שביקשתי להתנתק מהאינטרנט. העלות של הזמנת ההקלטה הייתה נופלת עלי בכל מקרה (אפילו אם צדקתי).

אני מסביר לכם - הנסיעה הייתה משהו כמו 10 דקות (פחות מ2 ק"מ).

לכן הזהרו - במיוחד כשאתם קונים מכשירים חדשים או כשאתם נוסעים לחו"ל לכבות את הגלישה.

mayeast
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1666
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #63 

osherov כתב:mayeast,
אה, שכחתי לציין שאחותי במשך 5 ימים צפתה כל היום בסרטי HD מאתר Youtube ובנוסף היא הורידה כל היום סדרות מיוזנט :oops:
התגובה שלך, היא הראשונה שמקוממת אותי כאן. למרות שתסתור את זה עוד רגע, ברור לי שבעקיפין אתה רומז שהיא במסווה צרכה נתונים במודע בלי לדווח על כך. טוב שאני לא צריך להוכיח לך שיש לי אחות. גם הערה שלך לגבי אי קריאת החוזה היא בעיני מגוחכת עד מאוד.

!
...
אני יודע שזה כואב ומכעיס שאתה מקבל חיוב כזה גדול, שאתה מרגיש שאתה לא אשם.
אני גם הייתי כועס ומנסה לבטל את רוע הגזירה.
לחבר שלי היה סיפור דומה - נתן את ה נוקיה שלו לאחיין בעת שהיו בחול בכדי שהוא ישחק במשחקים. הקטנצ'יק בחר במשחק רשת. שיחק שיחק. המשחק הזה עלה 2500 שח !

המחירים שערוייתיים - אין ספק. אבל ברשותך ההחלטה - להשתמש או לא. אף אחד לא מכריח.
אז אפשר לצעוק חמס עד מחר - לא ידעתי, לא קראתי, אני לא מבין מה זה DATA וכו'.
אני מאמין שחברות הסלולר מכוסות מפה עד הודעה חדשה.

רוצה לתבוע אותם ? סבבה. תעשה שירות להרבה נפגעים. אולי תצליח לשכנע עו"ד לתבוע תביעה יצוגית ואולי עוד שנתיים שלוש תקבל משהוא.

אם אתה רוצה להראות לאורנג' למי יש יותר גדול, תן הוראה לחב' האשראי לא לכבד חיובים שלהם. ותמשיך משם.

בהצלחה,, באמת מקווה שתוכל להקטין את רוע הגזירה.

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #64 

שוד לאור יום, בושה לאורנג,
אני רוצה לומר לך שבפלאפון זה קרה גם כן ל 2 חברים שלי
ולאחר פניה למוקד פלאחול שלהם הם מייד ביטלו את החשבון והשוו אותו למחיר חבילת גלישה בחו"ל.

זה לא בסדר שהם מתעקשים על הסכום הזה,
אם בחברות אחרות מגלים הבנה במיקרים של טעויות כאלו אורנג' צריכים גם כן.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #65 

dima_vy,
שאלה טובה, ראשית אין לה מושג בעולם הזה ולכן היא לא משתמשת בשום תכונות יחודיות של BB במכשיר. באמת שאלתי את אחותי לגבי הבחירה במכשיר BB על פני מכשירים אחרים והתשובה שלה הייתה שבזמנו (לפני 13 חודש) אורנג' הציעו לה בעיקר 2 מכשירים. את ה BB ואת האייפון (אני מניח שזה היה האייפון 4). בגלל הפרשי המחיר היא בחרה את ה BB. מה גם שהיא, כמו הרבה אחרים, מגיע מעולם הנוקיות ולכן מכשיר עם מקלדת בלי טאצ' זה מה שהיא התחברה אליו בגלל הדמיון למכשירי נוקייה.....אגב, אני אישית, לא מצליח לבצע 2 משימות על המכשיר הזה. זה פשוט לא יאמן אין אפשר לעבוד עם מכשיר שלא תומך בטאצ'.

הקטע הוא שיש לה עוד 23 חודשים לשלם על המכשיר הזה ולכן, בעקבות הארוע, כאשר היא תנתנק (עם אבי) מאורנג' היא תצטרך לשלם קנס לא קטן (יש לה באזור ה 1500 ש"ח לשלם על הדבר הזה)

yoav4x4,
שכחתי לחזור אלייך, שאלת :
אם אתה הייתי בעלים של חברה סלולרית, איך היית מונע מהלקוחות שלך לגלוש בחו"ל שלא בידיעתם
...
ראשית, אורנג' יכולים בלחיצת כפתור לכבות את שירותי ה DATA בחו"ל, בלי קשר להגדרות שלך על המכשיר (זה באמת מה שהם עשו אחרי שאבי דיבר איתם בטלפון).

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #66 

ושנית הנקודה הכי חשובה כאן בכל הדיון הזה היא, שאין בארץ לדעתי אדם שהיה משתמש בשירותי ה DATA במידה הוא היה יודע שתעריף הגלישה באירופה הוא כמעט 100 ש"ח ל 1MB...תראו לי אחד כזה שהיה מוכן לגלוש 5 דקות עם תעריף הזוי כל כך?!

עכשיו, לא צריך להיות גאון גדול כדי לשאול למה חברות הסלולר בארץ לא נועלות את השירות הזה לכל הלקוחות שלא התחברו לאחת מחבילות ה DATA בחו"ל. אנא לזכור גם שאין כמובן לאורנג' שום בעייה לשלוח SMS ללקוח שרק עכשיו נחת נניח באוסטרייה ולספר לו ש:
1. כרגע המכשיר שלו חסום לגלישה בחו"ל
2. להציע חבילות DATA זולות למשתמש ואת היכולת לפתוח את השירות למכשיר באישור בעליו

התשובה לשאלה הכל כך פשוטה שלי היא לטעמי ברורה כאור השמש!

itsik123
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 684
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #67 

osherov,

שאלתי אנשים שזה קרה להם גם כן באורנג' והם אמרו שבסוף עדכנו להם חבילת גלישה בחו"ל רטרואקטיבי
והם שילמו רק את מחיר החבילה ולא את המחיר המופרז.

לא הצלחתי להבין עם מי הם דיברו באורנג שזה יקרה,
צריך למצוא את הבנאדם הנכון שאיתו צריך לדבר שם.
אל תתיאש אתה חייב לעבור את "החומה" הזאת של נציגי השירות שלא מסוגלים לעשות זאת ולמצוא משהו שכן.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #68 

osherov כתב:dima_vy,
שאלה טובה, ראשית אין לה מושג בעולם הזה ולכן היא לא משתמשת בשום תכונות יחודיות של BB במכשיר. באמת שאלתי את אחותי לגבי הבחירה במכשיר BB על פני מכשירים אחרים והתשובה שלה הייתה שבזמנו (לפני 13 חודש) אורנג' הציעו לה בעיקר 2 מכשירים. את ה BB ואת האייפון (אני מניח שזה היה האייפון 4). בגלל הפרשי המחיר היא בחרה את ה BB. מה גם שהיא, כמו הרבה אחרים, מגיע מעולם הנוקיות ולכן מכשיר עם מקלדת בלי טאצ' זה מה שהיא התחברה אליו בגלל הדמיון למכשירי נוקייה.....אגב, אני אישית, לא מצליח לבצע 2 משימות על המכשיר הזה. זה פשוט לא יאמן אין אפשר לעבוד עם מכשיר שלא תומך בטאצ'.

הקטע הוא שיש לה עוד 23 חודשים לשלם על המכשיר הזה ולכן, בעקבות הארוע, כאשר היא תנתנק (עם אבי) מאורנג' היא תצטרך לשלם קנס לא קטן (יש לה באזור ה 1500 ש"ח לשלם על הדבר הזה)
...
לי אין בעיה עם מכשירים ללא מסך מגע, אבל אני גם לא מבין איך אנשים משתמשים בדבר הזה :)
לגבי קנס יציאה - לא יהיה שום קנס יציאה, היא תמשיך לשלם באורנג' את שאר התשלומים עבור המכשיר, ותוכל לקבל זיכויים בגין המכשיר בחברה אחרת לפי חוק ניתוק זיקה - בשביל זה נחקק החוק הזה.
החשבוניות של אורנג' באינטרנט מאוד מפורטות, אתה יכול לראות בדיוק מה התבצע במכשיר.
הייתה לה חבילת BB כלשהי בכלל?

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #69 

לכל המתלהמים שלא מבינים מאיפה הגיעו 50 מגה. היום אפליקציות לבד מעדכנות את עצמן. מספיק שמותקנים לה כמה אפליקציות וגם עדכוני מיילים ומגיעים גם ליותר מזה.
עם איך שמתנהלות חברות הסלולר אולי כבר עדיף פשוט להוציא את הסים עוד בנתב"ג . כל פעם יש אגדות אחרות, בפעם האחרונה שנסעתי קיבלתי איזה 18 שקל על זה שהקו שלי היה זמין . לא עניתי בכלל לשיחות, אבל עדיין הגיע חיוב, לא היה לי כח לברר אפילו על מה ולמה....רק הזמן והויכוחים הידועים מראש לא שווים את המאמץ.
מיילא נסיעה עסקית שמודעים לנושא ועושים חבילה לחול, אבל כשלא עושים חבילה אין טעם לנסוע עם SIM ישראלי בפנים.

אני גם קונה PRE PAID בחול ב10 אירו , עם 2.5 אירו גלישה לשבוע ללא הגבלה. DOWNLOAD 6 מגה, UPLOAD 1 מגה (באיטליה WIND )
WHATSUP , מיילים , VIBER , SKYPE יש הכל .
בנסיעה הבאה רק טוענים את הסים לאינטרנט ולשיחות אם צריך (השיחות לחול דיי יקרות אבל עדיין זולות משמעותית ממה שמציעות החברות בארץ. יוצא משהו כמו אירו לדקה )

מקווה שהפרשה תסתיים על הצד הטוב ביותר, כואב רק מלשמוע על דברים כאלה. (אצלי השיא הגיע לאיזה 400 שח, לא מגלישה אלא מקבלת שיחות. שילמתי כמו ילד טוב כי היתי מודע לזה שהיתי חסר אחריות בזמנו , ויתרתי גם אז על הויכוחים)
מה שכן היה לי מקרה שדווקא קרא בארץ בסלקום בו היו צריכים לעשות לי חבילת DATA HTML , והעובדת הטעתה אותי והכניסה לי חבילת WAP במקום וגם לא הסבירה על ההבדלים, זאת אחרי שהסברתי לה שיש לי מכשיר HTC DHD ואני רוצה גלישה חופשית כמו ב"אייפון" (היא נשמעה לי כמו אחת שלא ממש מכירה את ההבדלים אז דיברתי איתה באותה שפה, רק שגם זה לא עזר בסופו של דבר) .
לבסוף המכשיר שלי במספר שעות של שימוש הוריד 350 מגה של עדכוני אפליקציות מהמארקט. קבלתי הודעת SMS שהחיוב הגיעה ל600 ש"ח ואני צריך ליצור קשר עם שירות הלקוחות.
לקח להם כמה ימים טובים להקשיב להקלטות שהבהירו באופן חד משמעי שהיתה טעות ברורה של הנציגה שלא הסבירה וגם נתנה ללקוח חבילה לא נכונה.
וקבלתי זיכוי מלא על החיוב.

כאן הסיפור שונה לגמרי ורואים בברור מהחשבונית שיש נסיון עושק :evil:
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #70 

itsik123 כתב:osherov,

שאלתי אנשים שזה קרה להם גם כן באורנג' והם אמרו שבסוף עדכנו להם חבילת גלישה בחו"ל רטרואקטיבי
והם שילמו רק את מחיר החבילה ולא את המחיר המופרז.
...
(Y)
פיתרון בהחלט סביר

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #71 

osherov כתב:

yoav4x4,
שכחתי לחזור אלייך, שאלת :
אם אתה הייתי בעלים של חברה סלולרית, איך היית מונע מהלקוחות שלך לגלוש בחו"ל שלא בידיעתם
...
ראשית, אורנג' יכולים בלחיצת כפתור לכבות את שירותי ה DATA בחו"ל, בלי קשר להגדרות שלך על המכשיר (זה באמת מה שהם עשו אחרי שאבי דיבר איתם בטלפון).
...
ברור שהם יכולים- אם תבקש זאת (ואם תתקשר לברר עלויות לחול לפני הנסיעה או לבדוק אם המכשיר פתוח לחו"ל, הם יציעו לעשות את זה מראש),
אבל ללא בקשה של הלקוח הם לא יכולים לעשות זאת. אולי הלקוח כן רוצה לגלוש בחו"ל, מי הם שיתערבו ויחסמו לאנשים שירותים ללא בקשת הלקוח?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #72 

yoav4x4,
אנשים ירצו לגלוש ב-100 ש"ח ל-1 מגה?
זה לא משהו שעומד במבחן הסבירות

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #73 

guyezra כתב:yoav4x4,
...
אין ספק שלא!!!
אני לא מתייחס לעניין התמחור, שהוא כמובן שערורייתי.

אני מתייחס לנושא הטכני, איך אתה יכול למנוע מלקוחות לגלוש בטעות בחו"ל.

לפי הערכה שלי:
כל נושא החבילות נועד כדי שתתחייב לקנות בנק של זמן/כמות של גלישה ותשלם עליו מראש גם אם גלשת עשירית מהזמן.
הם לא רוצים גולשים מזדמנים, הם רוצים שאנשים יקנו חבילות, ולכן נותנים מחיר שערורייתי (מידי) לגולש המזדמן.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #74 

ד"א, אני בנסיעות לחו"ל לא קונה חבילת גלישה וגולש רק ד"א WIFI.
ולכן מנתק את אפשרות ה DATA מראש.

ומקרה שקרה לי לפני חודש:
נסעתי בגרמניה, בדרך לפגישה, והשתמשתי בGPS רגיל שהבאתי מהארץ עם מפות של מערב אירופה שמעודכנות ל 2010 (חשבתי- כמה כבר שינו???).
פתאום ראיתי שאין התאמה בין המציאות למכשיר והייתי לחוץ בזמן.
הדלקתי את הDATA ב SGS הפעלתי GPS וזה עלה לי קרוב ל 50 ש"ח אבל לא איחרתי לפגישה, שזה היה עולה לי הרבה יותר!!!

אם חס וחלילה אורנג' על דעת עצמם היו מנתקים לי את ה DATA מה הייתי עושה?

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #75 

yoav4x4 כתב:
...
אין ספק שלא!!!

לפי הערכה שלי:
כל נושא החבילות נועד כדי שתתחייב לקנות בנק של זמן/כמות של גלישה ותשלם עליו מראש גם אם גלשת עשירית מהזמן.
הם לא רוצים גולשים מזדמנים, הם רוצים שאנשים יקנו חבילות, ולכן נותנים מחיר שערורייתי (מידי) לגולש המזדמן.
...
שוב, הם יכולים לחסום את הגלישה לחו"ל באופן אוטומטי.
אם מישהו רוצה לגלוש בחו"ל הוא פשוט יתקשר ויקנה חבילה, אבל במצב הרגיל הגלישה בחו"ל צריכה להיות חסומה.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #76 

Bonanja כתב:
yoav4x4 כתב:
...
אין ספק שלא!!!

לפי הערכה שלי:
...
אם מישהו רוצה לגלוש בחו"ל הוא פשוט יתקשר ויקנה חבילה, אבל במצב הרגיל הגלישה בחו"ל צריכה להיות חסומה.
...
אני לא מסכים איתך ידידי,
ראה את הפוסט האחרון שלי.

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #77 

ופי ההערכה שלי, הם פועלים למטרת רווח. לא ממש מעניין אותם איך הוא יגיע, אם בדמות חבילת גלישה או גולש מזדמן.
לדעתי גם % האנשים שלא נלחמים על חפותם הוא גבוהה יותר מאלה שגם נלחמים וגם זוכים בזיכוי מלא.
בסופו של יום בפועל מי שגלש משלם, בין אם בצורת חבילת גלישה ובין אם כמזדמן. גם מי ש"לא דאג" לכבות את הDATA , מבלי שהיה מודע לכך שהמכשיר מריץ לו שם עדכונים , ישלם ועוד איך ישלם.
את הפרצה הזאת החוק שנמצא בבדיקה צריך לפתור.
חייב להיות SERVICE שנועל את הSIM לגלישה מזדמנת והלקוח צריך לפחות לאשר DESCLAIMER אחד בשביל לגלוש "בכוח" כמפרנס ותורם מאושר לחברות הסלולר.
נערך לאחרונה על ידי sheva23 ב 29/01/2012 11:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

Bonanja
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1665
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #78 

yoav4x4 כתב:
Bonanja כתב:
yoav4x4 כתב:
...
אין ספק שלא!!!

לפי הערכה שלי:
...
...
אני לא מסכים איתך ידידי,
ראה את הפוסט האחרון שלי.
...
זה כבר עניין אחר, אם אתה שואל אותי 95 אחוזים המאוכלוסיה היו רוצים שאפשרות הגלישה לחו"ל תחסם ותפתח רק ע"י בקשה מפורשת שלהם.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #79 

היות ויכולים לשנות את תעריף החיוב למחיר המוזל
ומכיוון שהעלות לחברה הסלולרית זהה אז :
דעתנו על החברות הסלולריות מקבלת שוב הוכחה
אין בעייה אמיתית לזכות את הלקוח בהפרש

מעניין מי עושה את החישובים כמה מרויחים או מפסידים בהחלטות כאלה
כמו בהרבה נושאים אני מנסה לדמיין אדם שיושב במשרד
ומחליט לטמון מלכודות ללקוחותיו
ואז הוא חוזר הביתה ועוזר לילדיו לעשות שיעורי בית
באזרחות למשל או תנ"ך או מתמטיקה או היסטוריה

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #80 

אני מסכים,
אבל בכל זאת אתה לא יכול באופן גורף לשלול שירות מכולם.
ניתן לחשוב על כמה אלטרנטיביות, כמו הכנסת קוד אישי, או התרעת SMS בעת גלישה בחול, אני בטוח שיש עוד כמה דרכים יצירתיות.

אבל מה שאני די בטוח, שחברות הסלולר, בעת פתיחת המכשיר לחול, מידעות על הנושא של הגלישה וכד'
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”