מחפש המלצה ל DAC איכותי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

LiorDrZ כתב:
zeev78 כתב:אני קורא פה מונחים כמו BIT PERFECT וצוחק, מה המונחים האלה שווים אם הסאונד שווה לXXX? בסאונד צריך להשתמש באוזניים וברגש יותר מאשר בראש ובלי מקור יותר טוב או שידרוג של המקור הקיים גם הוא יקנה מגבר ב20000 שקל לא יהיה לפותח השרשור שיפור משמעותי ששווה את ההשקעה.
...
zeev78,
אז על אותה הנחה... מה שווה מקור במיליון דולר והגברה ששווה לת*ת?
...

יש פה לדעתי הגזמה קיצונית כי הדנון שלו לא שווה מיליון דולר וההגברה שלו לא בדיוק שווה לת*ת.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777

שליחה

zeev78,
הכוונה שלי לא היתה שהנגן שלו שווה עד כדי כך שלא צריך להחליף אותו. במקרה הספציפי הזה עדיף שהבחור יקנה DAC ויחבר אותו לדנון. במקום לקנות CD. גם מבחינה פרקטית עדיף שיקנה DAC כך הוא גם יוכל לחבר את המחשב או כל רכיב אודיו אחר.

בתכלס אני ואתה סתם טוחנים מים. נכתבו פה כ״כ הרבה עצות וטיפים ועכשיו מה שנותר הוא שפותח השרשור יבדוק בעצמו ושידווח.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

danlior כתב:
truejoker כתב:
danlior כתב:
Ilyan כתב:למה? האם יש סטרימר וידאו שמוציא ביט פרפקט באודיו?
...
האם יש משהו בעולמנו שהוא פרפקט? יש טוב וטוב מספיק....

אני משתמש ב-DAC איכותי ביותר ומשתמש ב-DVICO שלי כטרנספורט לקבצי אודיו.

שומעים פיצוץ!

מה גם שמי שבאמת רוצה יכול לקנות סטרימרים אודיופילים יעודיים לאודיו איכותי.
...
הדוויקו שלך מוציא bit perfect ?
...
ברור, אבל מאוד יכול להיות שאתה שואל דבר אחר.

Bit Perfect זה כשהמקור מעביר את קובץ האודיו כמו שהוא, ללא אקוליזציה, פרוססינג, אפסמפלינג או כל שינוי רצוני אחר.

האם זו כוונתך?
...
כן, לזה בדיוק הכוונה שלי

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

zeev78 כתב:אני קורא פה מונחים כמו BIT PERFECT וצוחק, מה המונחים האלה שווים אם הסאונד שווה לXXX? בסאונד צריך להשתמש באוזניים וברגש יותר מאשר בראש ובלי מקור יותר טוב או שידרוג של המקור הקיים גם הוא יקנה מגבר ב20000 שקל לא יהיה לפותח השרשור שיפור משמעותי ששווה את ההשקעה.
...
לא משנה מה הסאונד שווה , משנה מה המקור . אם המחשב שלך לא מצליח להוציא BIT PERFECT , אז זה לא משנה מה תחבר לו זה עדיין לא ישמע טוב

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

truejoker כתב:
...
לא משנה מה הסאונד שווה , משנה מה המקור . אם המחשב שלך לא מצליח להוציא BIT PERFECT , אז זה לא משנה מה תחבר לו זה עדיין לא ישמע טוב
...

אני חושב שאנחנו מתכוונים לאותו הדבר רק בגישה שונה, אני אומר להקשיב ואחר כך להסתכל מה רשום על הנייר ואתה חושב בדיוק ההפך אבל בסופו של דבר גם אני וגם אתה מסכימים שכמו שבונים בניין או בית מהיסודות ככה גם בונים מערכת, מתחילים מהמקור. דרך אגב שיהיה ברור לכולם, אני לא אומר שמגבר סטריאו ברמת הביניים אפילו לא ישמע יותר טוב מהרסיבר, אני אומר שאם צריכים לבחור בין מקור להגברה אז המקור צריך לקבל עדיפות ראשונה.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342

שליחה

zeev78 כתב:
truejoker כתב:
...
...

אני חושב שאנחנו מתכוונים לאותו הדבר רק בגישה שונה, אני אומר להקשיב ואחר כך להסתכל מה רשום על הנייר ואתה חושב בדיוק ההפך אבל בסופו של דבר גם אני וגם אתה מסכימים שכמו שבונים בניין או בית מהיסודות ככה גם בונים מערכת, מתחילים מהמקור. דרך אגב שיהיה ברור לכולם, אני לא אומר שמגבר סטריאו ברמת הביניים אפילו לא ישמע יותר טוב מהרסיבר, אני אומר שאם צריכים לבחור בין מקור להגברה אז המקור צריך לקבל עדיפות ראשונה.
...
(Y)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

zeev78 כתב:
truejoker כתב:
...
...

...
אני לא בטוח שאני מסכים איתך ידידי. ההגברה היא זו שמזינה את הרמקולים ולכן אם היא לא מספיקה עבורם ממילא כל המערכת לא תתפקד והאיכות של המקור לא תבוא לידי ביטוי.

אם יש זוג רמקולים איכותיים, אין לי ספק שהגברה סטריאופונית איכותית תשפר באופן משמעותי את המערכת מאשר מקור איכותי.

הסיבה שאתה לא ער לכך היא שבאופן אישי יש לך את הרסיבר הק"ב מהמוצלחים ביותר שיצאו מבחינת איכות הגברה, כולל מודלים חדשים יותר של אונקיו. איכות ההגברה שלו עומדת ראש בראש עם מגבר סטריאו יעודי סביר בכ-3,000 ש"ח....
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

danlior כתב:
zeev78 כתב:
truejoker כתב:
...
...

...
אני לא בטוח שאני מסכים איתך ידידי. ההגברה היא זו שמזינה את הרמקולים ולכן אם היא לא מספיקה עבורם ממילא כל המערכת לא תתפקד והאיכות של המקור לא תבוא לידי ביטוי.

אם יש זוג רמקולים איכותיים, אין לי ספק שהגברה סטריאופונית איכותית תשפר באופן משמעותי את המערכת מאשר מקור איכותי.

הסיבה שאתה לא ער לכך היא שבאופן אישי יש לך את הרסיבר הק"ב מהמוצלחים ביותר שיצאו מבחינת איכות הגברה, כולל מודלים חדשים יותר של אונקיו. איכות ההגברה שלו עומדת ראש בראש עם מגבר סטריאו יעודי סביר בכ-3,000 ש"ח....
...
+1 (Y)
שינוי הגברה והוספת DAC ישפרו לו את השמע בסטריאו משמעותית. בטח ובטח אם הבחור שוקל את ההגברה של ELECTROCOMPANIET ה ECI 5 MKI או ECI 5 MKII.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

zeev78 כתב:
truejoker כתב:
...
...

...
לא. אנו לא מסכימים , לענ"ד המקור בא אחרי הרמקולים , ובמקרה ובחרת רמקולים בעייתיים , אזי זה רמקולים ומגבר , אם יש לך את זה טוב , אזי כול שידרוג שלא יהיה ישתקף בתוצאה הסופית , מה שלא יקרה אם תלך בדרך ההפוכה .
אולם לגבי מחשב כמקור , אתה צריך שהוא יהיה בכלל ראוי לתואר מקור , וזה קורה רק אם אתה יכול להוציא bit perfect , אחרת , אין לך בכלל מושג מהו המקור

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

truejoker אני בכלל הצעתי נגני CD יעודים או סטרימר ו DAC איכותיים, לא כתבתי כלום על מחשב אלא "צחקתי" על מונחים שמתאימים יותר לפורום של מהנדסים מאשר חובבי ק"ב וסטריאו. לפי מה שאני מבין ממך אתה חושב שצריך לבנות מערכת עם צוואר בקבוק ובמקרה הזה אתה צודק, ניתן להסוות רמת ביצועים נמוכה של רמקולים על ידי בניית המערכת סביבם במקרה שאין תקציב אבל זה לא נכון למי שרוצה להשקיע כסף ולקבל את המיטב מהסט אפ שלו.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

...
אתה צודק לגבי ההגברה אבל אתה שוכח שהמקור שלי בסטריאו הוא המרידיאן 506 ישן, 20 ביט, לא תומך בMP3 אבל נותן סאונד מהנה. כמו כן אני שומע רק במצב של PURE ולא משתמש בDAC של הרסיבר.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

zeev78 כתב: truejoker אני בכלל הצעתי נגני CD יעודים או סטרימר ו DAC איכותיים, לא כתבתי כלום על מחשב אלא "צחקתי" על מונחים שמתאימים יותר לפורום של מהנדסים מאשר חובבי ק"ב וסטריאו.
...
אם מדובר על מחשב , וסטרימר זה למעשה מקור מחשב , אזי bit perfect זה הבסיס . זה לא שייך "למהנדסים"

zeev78 כתב:
לפי מה שאני מבין ממך אתה חושב שצריך לבנות מערכת עם צוואר בקבוק ובמקרה הזה אתה צודק, ניתן להסוות רמת ביצועים נמוכה של רמקולים על ידי בניית המערכת סביבם במקרה שאין תקציב אבל זה לא נכון למי שרוצה להשקיע כסף ולקבל את המיטב מהסט אפ שלו.
...
בא ניקח שני תסריטים , ואז תבין אולי למה אני חושב אחרת
מקרה אחד :
פלמוני חושב שהמקור הוא הכי חשוב , הוא קנה מקור ב50K , ורמקולים וגברה ביחד ב50K סה"כ כולל 100K
אלמוני חושב שהרמקולים הכי חשובים , הוא קנה מקור ב20K רמקולים ב30K ומגבר ב50K =סה"כ כולל 100K

לשניהם נפל עכשיו 100K לשידרוג של כול המערכת כשכול אחד מהם חייב לשדרג את כולה , באותו יחס, שזה אומר , פלמוני 50K למקור והשאר לרמקולים והגברה, אלמוני 20K למקור והשאר הגברה
מה אתה חושב שיקרה ? האם ההבדלים הסוניים יהיהו אותו דבר ?

אז אני חושב שלמקור יש אזשהי תקרת זכוכית , שלא קיימת לרמקולים והגברה

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

truejoker כתב:
אז אני חושב שלמקור יש אזשהי תקרת זכוכית , שלא קיימת לרמקולים והגברה
...
+1 (Y)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

zeev78 כתב:
...
אתה צודק לגבי ההגברה אבל אתה שוכח שהמקור שלי בסטריאו הוא המרידיאן 506 ישן, 20 ביט, לא תומך בMP3 אבל נותן סאונד מהנה. כמו כן אני שומע רק במצב של PURE ולא משתמש בDAC של הרסיבר.
...
(Y)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מה אתה חושב שיקרה ?

לא ישאר לו כסף לכלום כי הוא יתגרש מהאישה שלו והוא יצטרך למכור הכל כדי לשלם מזונות :) .

האם ההבדלים הסוניים יהיהו אותו דבר ?

התשובה הכי נכונה היא ההבדלים הסוניים יהיו לטובת הבן אדם שהשכיל לקנות מקור שמתאים להגברה שביחד מתאימים לרמקולים. שפיכת כסף היא לא ערובה להצלחה או לניצול נכון של היכולות של הסט אפ, הרי פתחו פה כבר כמה שרשורים לגבי אימוטיבה בדגש על ההגברה שלהם, שמתה לב כמה הם עולים ואיזה רמקולים הם "דוחפים"? כמובן שצריך לחכות ולתת להתלהבות לרדת ולאוזניים להיפתח אבל לפי התגובות שאני קורא מדובר פה על משהו רציני ולא עוד פירמה שמוכרת צעצועים.
נערך לאחרונה על ידי zeev78 ב 05/01/2012 8:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386

שליחה

zeev78 כתב:מה אתה חושב שיקרה ?

לא ישאר לו כסף לכלום כי הוא יתגרש מהאישה שלו והוא יצטרך למכור הכל כדי לשלם מזונות :) .

התשובה הכי נכונה היא ההבדלים הסוניים יהיו לטובת הבן אדם שהשכיל לקנות מקור שמתאים להגברה שביחד מתאימים לרמקולים. שפיכת כסף היא לא ערובה להצלחה או לניצול נכון של היכולות של הסט אפ,
...
(Y) (Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

zeev78 כתב: מה אתה חושב שיקרה ?

...
אני מאוכזב ממך עמוקות , איך לא הבנת שמי שמשקיע סכומים כאלו על סטריאו כבר נתן להנהלה מספיק כדי לקנות שקט לשנים ? תתחיל לחשוב בגדול :lol:

zeev78 כתב:

התשובה הכי נכונה היא ההבדלים הסוניים יהיו לטובת הבן אדם שהשכיל לקנות מקור שמתאים להגברה שביחד מתאימים לרמקולים. שפיכת כסף היא לא ערובה להצלחה או לניצול נכון של היכולות של הסט אפ, הרי פתחו פה כבר כמה שרשורים לגבי אימוטיבה בדגש על ההגברה שלהם, שמתה לב כמה הם עולים ואיזה רמקולים הם "דוחפים"? כמובן שצריך לחכות ולתת להתלהבות לרדת ולאוזניים להיפתח אבל לפי התגובות שאני קורא מדובר פה על משהו רציני ולא עוד פירמה שמוכרת צעצועים.
...
מה הקשר ? אף אחד לא אמר דבר וחצי דבר על שילוב בעלי ערך VFM גבוה (במקרה ואתה באמת מצליח למצוא את זה ), כול הוויכוח היה מה חשוב יותר , אז מה זה משנה אם הבנאדם לקח רמקולים קשים ודחף אותם עם מגבר הספק של אמוטיבה וזו התוצאה הכי טובה , או שלקח קואינסידנט ולק להם מגברי SET של קומארו/שינדו/קונדו ?

הנקודה הפשוטה היא שמרמה מסויימת ההבדלים בין המקורות , כבר לא ישמעו ו/או לא יהיו שווים שדרוג ולא משנה כמה כסף תשפוך , וההבדלים בין רמקולים והגברה כן .
מספיק אפילו שתחשוב על הדוגמה שהבאתי הרגע , רמקולים קשים עם מגבר הספק אימתני , או רמקולים מאוד נצילים עם מגבר SET , אני מקווה שברור לך ששתי הבחירות ישמעו אחרת , וזה לא משנה אם המקור השתנה או לא . והיות ויש מצבים שבהם שינוי המקור לא ישנה כלום כמו במצב שתיארתי, ברור הוא שהמקור הוא החלק הכי פחות חשוב

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

מה הקשר ? אף אחד לא אמר דבר וחצי דבר על שילוב בעלי ערך VFM גבוה (במקרה ואתה באמת מצליח למצוא את זה ), כול הוויכוח היה מה חשוב יותר , אז מה זה משנה אם הבנאדם לקח רמקולים קשים ודחף אותם עם מגבר הספק של אמוטיבה וזו התוצאה הכי טובה , או שלקח קואינסידנט ולק להם מגברי SET של קומארו/שינדו/קונדו ?
...
True joker הבחירה לבניית סט אפ טוב מתחיל לפני שקונים אפילו רכיב אחד, אני אומר שVFM קודם לכל לדעתי בבניית סט אפ ולכן אני מעלה את הנושא, שאני מביט על נגן, מגבר או רמקולים אני תמיד נוטה להשוות אותם למשהו יותר יקר וזה נותן לי אינדיקציה לגבי הVFM האמיתי שלהם בפרט ובכללי כסט אפ. איך שלא תסובב את הנושא אני לא רואה דרך או סיבה שאפשר לבוא ולהתעלם מזה. לא מדובר פה בעגבניות ומלפפונים בשוק שאתה יכול לבוא ולמיין בכמה שניות, לקחת ולהמשיך הלאה,שמדובר בציוד כמו שאנחנו מדברים עליו (עשרות אלפי שקלים) ובמיוחד שהציוד הזה אמור להישאר איתך לשנים רבות צריך לעשות את זה בשיקול דעת, לפי תקציב נתון ובסבלנות ואז אין סיבה שלא תצליח ואפילו בהרבה פחות כסף ממה שחשבתה להוציא.

הנקודה הפשוטה היא שמרמה מסויימת ההבדלים בין המקורות , כבר לא ישמעו ו/או לא יהיו שווים שדרוג ולא משנה כמה כסף תשפוך , וההבדלים בין רמקולים והגברה כן .

יש לדעתי 4 רמות בסאונד שתלויים ברמה של המקור (לדעתי), באיזה שלב את הייתה עוצר מבלי להתייחס כרגע לדיסטורשן של ההגברה או לאיכות הרמקולים (תן דוגמא של נגן שלדעתך יהיה "סוף הדרך" ושלא יהיה שווה להשקיע במשהו יותר יקר,לא משנה מהי הרמה של הסט אפ ותשווה אותו לנגן יקר יותר, לא לשכוח לציין פירמה ודגם)
הרמה הראשונה היא סאונד חד מימדי שיש במערכות שמוכרים בסופר. הרמה השנייה היא סאונד דו מימדי (כבר שמעתי מערכת שעולה מעל 10000 שקל ונשמעה ככה בגלל חוסר התאמה בין הרכיבים), הרמה השלישית היא סאונד תלת מימדי שניתן להגיע אליו עם מערכת טובה ברמת HIFI עם קצת שכל (שים לב לשירשור של obiwan,מישהו אמר VFM לא קשור :wink: ?) או להשקיע עשרות אלפי שקלים ולהתחיל להתחדש כל שני וחמישי עד שבסוף מגיעים ליעד עם בור עמוק בכיס ויש רמה הולוגרפית שבה הסט אפ נעלם ואתה מקבל הופעה חיה פרטית אצלך בבית, משהו מפחיד ומרגש שלא שומעים אותו במערכות ק"ב עם סרטים של הופעות חיות ובמקרים האלה אני מתחיל להאמין שצריך לבחור בין בית לסט אפ אם אתה לא מיליונר.

רמקולים קשים עם מגבר הספק אימתני , או רמקולים מאוד נצילים עם מגבר SET , אני מקווה שברור לך ששתי הבחירות ישמעו אחרת , וזה לא משנה אם המקור השתנה או לא .

ברור שיש הבדלים אבל שמדובר בסט אפים טובים מדובר כבר בשאלה של טעם, יש למשל אנשים שמעדיפים סאונד חם של מגברי מנורות, לא מעניינת אותם דינמיקה וכוח, הם רוצים לשבת על הכיסא בסוף היום עם כוס יין ולהנות מסאונד רגוע ויש כאלה שיעדיפו הגברה דינמית שתקפיץ אותם לשמיים כל פעם מחדש. זאת לא שאלה של מה יותר טוב אלא זו שאלה של טעם, מה שכן יבוא לידי ביטויי במערכות האלה עם מקור איכותי ומתאים הוא הבמה שפתאום תתרחב והסאונד יהיה יותר "עשיר", הבאס יהפוך להיות יותר מדויק, תיהיה הפרדה טובה יותר בין הכלים וכדומה. אתה יכול עכשיו לטעון שלהגברה יש יכולת להפוך את הסאונד לתלת מימדי עם כל מיני שיטות שונות ומשונות אבל אם תשים לב טוב תבחין שזה בה על חשבון הפירוט שבסאונד.

misty
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171

שליחה

קראתי בעניין את השירשור.
יש לי רק בעיה קטנה, יותר מדי תאוריה פחות מעשי. (האוזן)

תרשו לי להציע מנסיוני
השבוע רכשתי V DAC II שהמעלה העיקרית שלו היא חיבור USB אסיכרוני המאפשר הגדרה של יותר מ 44.1.
הוא חובר למחשב ביציאת USB לאודיולאב 8200 בצד שני ולאחר מכן לימהאה 1900 בPURE DIRECT ולאחר מכן לכרטיס קול של .M AUDIO 2496 בחיבור קואקסיאלי

להלן
ראשית ה DAC הזה מדהים ועושה עבודה נהדרת על אף שהוא נראה כמו צעצוע.

מסקנה ראשונה היא כי אין להשוות בין מגבר סטראו דו ערוצי למגבר ק"ב.
למקום ראשון הגיע החיבור ב USB.
מקום שני בהפרש זעיר אבל מורגש הגיע החיבור הקואקסיאלי דרך כרטיס הקול (לטעמי כרטיס משובח).
שניהם כמובן בחיבור לאודיולאב.

מקווה שתרמתי משהו לדיון

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

misty כתב:קראתי בעניין את השירשור.
יש לי רק בעיה קטנה, יותר מדי תאוריה פחות מעשי. (האוזן)

תרשו לי להציע מנסיוני
השבוע רכשתי V DAC II שהמעלה העיקרית שלו היא חיבור USB אסיכרוני המאפשר הגדרה של יותר מ 44.1.
הוא חובר למחשב ביציאת USB לאודיולאב 8200 בצד שני ולאחר מכן לימהאה 1900 בPURE DIRECT ולאחר מכן לכרטיס קול של .M AUDIO 2496 בחיבור קואקסיאלי

להלן
ראשית ה DAC הזה מדהים ועושה עבודה נהדרת על אף שהוא נראה כמו צעצוע.

מסקנה ראשונה היא כי אין להשוות בין מגבר סטראו דו ערוצי למגבר ק"ב.
למקום ראשון הגיע החיבור ב USB.
מקום שני בהפרש זעיר אבל מורגש הגיע החיבור הקואקסיאלי דרך כרטיס הקול (לטעמי כרטיס משובח).
שניהם כמובן בחיבור לאודיולאב.

מקווה שתרמתי משהו לדיון
...
המסקנה הראשונה הייתה צריכה להיות שיש לאנשים טיפה ניסיון "מעשי" והם יודעים על מה שהם כותבים,אני מניח שהרכישה התבצעה לאחר שקראת חוות דעות פה באתר (ובמקומות אחרים כמובןָ). המסקנה השנייה הייתה צריכה להיות שלא הייתה רוצה עכשיו לחזור לשמוע מוזיקה בלי DAC כלומר שדרוג המקור, השאלה שיכולה לתרום לדיון היא אם הייתה צריך לבחור בין הגברה לDAC (בלי קשר עכשיו לשווי הכספי, נניח שהם היו עולים אותו הדבר) במה הייתה בוחר?

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”